![]() |
#4531 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2021
U nas weekend aktywny, zarządziłam sprzątanie, ale wczoraj nie zdążyliśmy ze wszystkim bo zakupy, jeszcze wybraliśmy w końcu i zamówiliśmy termometr i nianie, wieczorem jeszcze wpadł grill u znajomych, za to dziś ogarnęliśmy wszystko co chciałam, tyle pralek dziś poszło że myślałam że padnie w końcu ale skubana nie chce
![]() zamówiłam też już płyny do prania dzidziusiowe, tak myśle niedługo zacznę pranie. Jakie kupujecie podkłady do przewijania? [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88802430]To trzymam kciuki, my rok temu walczyliśmy z nimi i narazie nie wracają na ścieżkę wojenna z nami ![]() Siedzę z 2 dziewczynami na sali, ale nic się nie odzywaja, jedna cały czas rozmawia przez telefon lub śpi, a druga ogląda Netflixa, jedynie co to też mi podrzuca paczki, jak czegoś potrzebuje, jutro może przyniesie mi paczkę z wodą, butelka z filtrem (już wiem, że taka butelkę na bank biorę do szpitala do porodu), soczewki, szampon do włosów itd ![]() ![]() Teraz cieszę się, że jestem pod ich opieką, bo w razie w jestem cały czas monitorowana, jedyny minus to ten okropny metalowy wziernik, a reszta jest w porządku ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] słabo jak takie towarzystwo, ale co zrobić dobrze że jesteś cały czas pod kontrolą. Trzymam kciuki za dobre wyniki i może szybko Cię wypuszczą ![]() dobrze że piszesz o tej butelce, musze ją dorzucić do koszyka ![]() Cytat:
![]() kilka tygodni miałam schizy że mi wyciekają wody płodowe i zamówiłam gdzieś w necie taką bagietkę do testu, ale oczywiście wtedy nie wpadłam żeby tego więcej zamówić ![]() musze pogadać z mamą niech uruchomi swoje kontakty może w jakiejś aptece znajdzie się |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4532 |
Rozeznanie
|
sale_girl jasne ze ufam...jakbym nie ufala to bym szukala innego lekarza. Ale nie zawsze wszystko jest może powiedziane na głos...co nie znaczy ze nie jest sprawdzone. Chodzimy po wielu lekarzach i ja z doswiadczenia wiem ze warto do wizyt być przygotowanym i zadawac pytania. Ale gtrzeba wiedziec o co pytac
![]() Tak theali, chodzilo mi o standardowe wizyty u ginekologa...nie jakieś III trymestru. Pytasz „co więcej mogliby sprawdzac?” ...nie wiem, nie ejstem ginekologiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem się zastanawiam, czy te dodatkowe badania uspokajają, czy wręcz przeciwnie, jeszcze dodają stresu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4534 | |||||
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Kurcze 3 tygodnie to faktycznie długo ![]() ![]() Też tak mam, że po jakichkolwiek remontach muszę się przyzwyczaić do nowego wyglądu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Też mnie interesuje ten dzbanek z filtrem z magnezem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do butelki to widziałam, że dziewczyna miała tutaj Brite, bo poznałam po kształcie, ale dokładnego modelu już nie poznałam ![]() Cytat:
![]() A jaki płyn zamówiłaś? Ja zastanawiam się nad polecaną Lovela (?) Podkłady dostałam jakieś w paczce z Vinted i to co mam to zużyje, ale raczej nie planuje kupować innych, mam zapas pieluch tetrowych, to ich będę używać ![]() Dziękuję za kciuki ![]() Zdecydowanie polecam butelkę, bo dzisiaj TŻ przynosi mi moją butelkę filtrująca, a została mi tylko taka 750 ml z dzióbkiem, więc trochę mało ![]() Ja już ogarnęłam się, zaliczyłam łazienkę i czekam na śniadanie ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4535 |
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88803170]Ja właśnie nie mogę przekonać się do picia kranówki, jakoś stan tych rur w mieszkaniu, czy tutaj w szpitalu no nie, nie mogę się przekonać, chociaż wiem, że pewnie gorsze substancje przechodzą do mojego organizmu z innych rzeczy, ale te rury, no nie
![]() Co do butelki to widziałam, że dziewczyna miała tutaj Brite, bo poznałam po kształcie, ale dokładnego modelu już nie poznałam ![]() Rury mogą mieć znaczenie. U siebie piję z kranu bez problemu, u mojej mamy zależy to od dnia (czasem mocniej wyczuwam chlor, ble), a u moich dziadków nie ma opcji, żebym wypiła, czasem umycie zębów to już masakra z ichnią wodą. O jakości wody w moim szpitalu słyszałam różne opinie, więc butelka z filtrem konieczna. Dużo osób mówi, że najlepiej to mineralną wziąć, ale ciężko mi to sobie wyobrazić, zwłaszcza w obecnych warunkach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4536 |
Raczkowanie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88803170]Dzień dobry
![]() Wiesz nie chodzi mi tu o jakieś ciągle gadanie, czy coś, ale czasami brakuje, żeby ktoś poza personelem się odezwał ![]() ![]() Kurcze 3 tygodnie to faktycznie długo ![]() ![]() Też tak mam, że po jakichkolwiek remontach muszę się przyzwyczaić do nowego wyglądu ![]() ![]() Mam nadzieję, teraz zostało czekanie na wynik posiewu i od tego zależy czy i kiedy wyjdę ![]() ![]() Też mnie interesuje ten dzbanek z filtrem z magnezem ![]() I bardzo dobrze zrobiłaś ![]() ![]() Ja właśnie nie mogę przekonać się do picia kranówki, jakoś stan tych rur w mieszkaniu, czy tutaj w szpitalu no nie, nie mogę się przekonać, chociaż wiem, że pewnie gorsze substancje przechodzą do mojego organizmu z innych rzeczy, ale te rury, no nie ![]() Co do butelki to widziałam, że dziewczyna miała tutaj Brite, bo poznałam po kształcie, ale dokładnego modelu już nie poznałam ![]() O proszę to faktycznie aktywnie ![]() A jaki płyn zamówiłaś? Ja zastanawiam się nad polecaną Lovela (?) Podkłady dostałam jakieś w paczce z Vinted i to co mam to zużyje, ale raczej nie planuje kupować innych, mam zapas pieluch tetrowych, to ich będę używać ![]() Dziękuję za kciuki ![]() Zdecydowanie polecam butelkę, bo dzisiaj TŻ przynosi mi moją butelkę filtrująca, a została mi tylko taka 750 ml z dzióbkiem, więc trochę mało ![]() Ja już ogarnęłam się, zaliczyłam łazienkę i czekam na śniadanie ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] U nas na dłuższa metę woda filtrowana nie przejdzie dlatego że my tylko pijemy taka delikatnie gazowaną, i niegazowana nam nie podchodzi. Dlatego tak 2 zgrzewki idą u nas ba tydzień ale trudno, kiedyś interesowałam się taką woda w szklanych butelkach co przewożą ale bardzo mało składników mineralnych maja te wody. Kupiłam Jelpa do białego i koloru tak polecała położna na szkole rodzenia, pierwotnie byłam nastawiona na lovele ale ona powiedziała że zdarzają się po loveli wysypki i a po jelpie jeszcze się nie spotkała, zobaczymy jak będzie dużych opakowań nie kupowałam jakby nie podpasowalo niuni ![]() Co do podkładów to gdzieś czytam że trzeba mieć ich sporo bo na przewijak a tam niespodzianki mogą się zdarzać bardzo często ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Ja dziś odkładam już ciuszki dla małej do spakowania i wrzucam do prania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Szpital w Knurowie od lipca wprowadza badania przesiewowe na SMA jako na razie jedyny na Śląsku ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4538 |
Konto usunięte
|
Michiru a daleko masz do Knurowa?
Mam wyniki posiewu- nie ma infekcji, ale lekarka zaproponowała założenie pessaru, nie jest to konieczne, ale jak chce to mogę, tylko muszę kupić we własnym zakresie i jak dzisiaj założą, to jutro wychodzę, także poprosiłam TŻ by pojechał do apteki, którą mi wskazali i kupił i jak się uda to dorzuci do dzisiejszej paczki, założą mi i jutro wyjdę ![]() ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4539 |
Zakorzenienie
|
Właśnie trochę jest opinii, że wodzie w tym szpitalu to i butelka z filtrem średnio pomaga xD Ale jak na ogół piję w ogóle nie przefitrowaną, to może przeżyję te dwa dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4540 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() U moich rodziców właśnie można spokojnie pić kranówkę, niby MPWiK we Wrocławiu też zależą kranówkę, ale jakoś właśnie nie potrafię się przekonać ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4541 |
Zadomowienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88803451]To ta dziewczyna miała klasyczną, z różową zakrętką
![]() U moich rodziców właśnie można spokojnie pić kranówkę, niby MPWiK we Wrocławiu też zależą kranówkę, ale jakoś właśnie nie potrafię się przekonać ![]() Ja właśnie przez ten gaz to zastanawiałam się czy czasami nie kupić tego Soda Stream, ale znowu powstaje temat napełniania tym gazem i tak ten temat wraca do mnie jak bumerang ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Możesz też kupić klasyczny syfon z nabojami ![]() Podkłady miałam przy córce babydream z Rossmanna i były ok teraz kupiłam marki Bocioland na allegro bo były tańsze a opinie mają ok. Dla siebie na łóżko te większe mam dwie paczki seni po 5 sztuk ale widziałam że bociolandu też są jak co to dokupie ewentualnie w połogu jak będą potrzebne. Po pierwszym porodzie najpierw jakieś półtora tygodnia musiałam na noc używać tych dużych potem już kładłam te mniejsze co są dla dziecka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysypki mogą być po wszystkim, nawet po jelpie. Ale jelp, dzidziuś czy biały jeleń są naprawdę bezpieczniejsze niż lovela. Lovela to raczej marketingowo dobrze rozreklamowana niż taka dobra, od lat fenomen którego nie potrafię zrozumieć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88803410]Michiru a daleko masz do Knurowa? Mam wyniki posiewu- nie ma infekcji, ale lekarka zaproponowała założenie pessaru, nie jest to konieczne, ale jak chce to mogę, tylko muszę kupić we własnym zakresie i jak dzisiaj założą, to jutro wychodzę, także poprosiłam TŻ by pojechał do apteki, którą mi wskazali i kupił i jak się uda to dorzuci do dzisiejszej paczki, założą mi i jutro wyjdę ![]() ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Chyba dobrze, że będziesz miała założonego pessara, skoro coś się dzieje. Zawsze to mniejsze ryzyko porodu przedwczesnego. Kciuki, żebyś rzeczywiście mogła jutro wyjść ![]() Do Knurowa mam praktycznie tą samą drogę co na porodówkę do Zabrza. I też opinie o niej nie są złe. Tylko jakoś nie jestem przekonana, nie wiem czemu. Chyba wszystko rozbije się o to, jak jest ze znieczuleniem. W Zabrzu jedyne do czego można się przyczepić to anestezjolożka, która jest dziwna. W Gliwicach nie wiem jak jest, bo 6lat temu mi znieczulenia ot tak odmówiono, więc czekam na jakiś feedback jak jest obecnie. Nie znam nikogo, kto rodził w Knurowie w pandemii. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4543 | |
Raczkowanie
|
Mamy wrześniowe 2021
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88803410]Michiru a daleko masz do Knurowa?
Mam wyniki posiewu- nie ma infekcji, ale lekarka zaproponowała założenie pessaru, nie jest to konieczne, ale jak chce to mogę, tylko muszę kupić we własnym zakresie i jak dzisiaj założą, to jutro wychodzę, także poprosiłam TŻ by pojechał do apteki, którą mi wskazali i kupił i jak się uda to dorzuci do dzisiejszej paczki, założą mi i jutro wyjdę ![]() ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Super, ze wyniki dobre ![]() Masz racje założą i zawsze to z tylu głowy masz ten komfort ze jest ten krążek i chroni Cię trochę przed jakimś przedwczesnym porodem ![]() Cytat:
Chodzi mi o podkłady już dla maluszka, dla siebie mam już te nocne z canpolu i jeszcze z semi dokupie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez kghyt Czas edycji: 2021-07-12 o 11:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4544 |
Zadomowienie
|
Ja chyba jako jedyna na świecie kupiłam proszek do prania Bobini, nigdzie nie widziałam żadnych opinii o nim, ale akurat taki był w Rossku to wzięłam
![]() Byłam u fizjo, fajnie mnie rozmasowała, nakleiła taśmę na plecy, powinna ulżyć łopatkom. Będziemy nadal pracować nad tylną ścianą dna miednicy, tylko na razie jest pilniejszy temat - dziecko mi się obróciło ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, ze wyniki dobre ![]() Masz racje założą i zawsze to z tylu głowy masz ten komfort ze jest ten krążek i chroni Cię trochę przed jakimś przedwczesnym porodem ![]() Chodzi mi o podkłady już dla maluszka, dla siebie mam już te nocne z canpolu i jeszcze z semi dokupie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Nie biorę jakichś specjalnych podkładów, tylko tą matę. Od zawsze jeśli czegoś dodatkowego używam (poza przewijakiem, który już ma ceratke) to taka mała składana podróżna mata. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bobini jest często chyba wybierane, ale nie ma jakiejś aż takiej famy. A jak użyjecie do własnych do one i tak mają kontakt ze skórą dziecka, w razie uczulenia raczej będziecie musieli przejść na coś innego. Ja w ogóle wszystko piorę w tym samym płynie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4547 |
Zadomowienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88803410]Michiru a daleko masz do Knurowa?
Mam wyniki posiewu- nie ma infekcji, ale lekarka zaproponowała założenie pessaru, nie jest to konieczne, ale jak chce to mogę, tylko muszę kupić we własnym zakresie i jak dzisiaj założą, to jutro wychodzę, także poprosiłam TŻ by pojechał do apteki, którą mi wskazali i kupił i jak się uda to dorzuci do dzisiejszej paczki, założą mi i jutro wyjdę ![]() ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Kciuki, oby poszło sprawnie! Ile taki pessar kosztuje? Trochę lipa, że musicie sami go kupić :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4548 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4549 |
Zadomowienie
|
Hej widzę że temat "praniowy" i ja niestety nawet w tym temacie mam problem
![]() ![]() Do końca lipca mam zamiar wszystko skompletować, mam zamiar codziennie coś odznaczać na liście, dziś kupiłam składaną wanienkę bo na zwykłą miejsca do przechowywania brak ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4551 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W sobotę byliśmy w sklepie i zamówiliśmy wózek roan bloom ,fotelik będziemy mieli od znajomego też pixela ,muszę domówić jakieś jeszcze pieluchy tetrowe ,prześcieradła ,właśnie wanienkę i też już myślę o praniu ,mam lovele bo mama mi kupiła ale jak tak czytam teraz to się zastanawiam ![]() ![]() Dobrze że wyniki są ok, i zaraz do domu wyjdziesz 🥰 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4552 |
Zadomowienie
|
Wanienka mini world, taka z nóżkami że na stół można postawić za 105 zł i z tego co widzę na allegro śmigają po tyle samo. A co do proszków jak nikt w rodzinie problemu z alergią nie ma to można próbować z czymkolwiek, gorzej jak temat znany wtedy szsnse że będzie problem wzrastają.
Co do przechowalni to nic tylko się cieszyć że spora, ja korzystam na całego 🤩 toż to skarbnica wszystkiego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4553 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4554 |
Zadomowienie
|
Mogę przyjść poprzeglądać, uwielbiam takie skarby
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4555 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4556 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4557 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, myślicie, że lekarzowi POZ do wystawienia mi recepty na krztusiec będzie potrzebne coś poza kartą ciąży? Jakieś wyniki badań etc? Bo wyszłam już z domu i dopiero w trasie pomyślałam, że może powinnam zabrać segregator ciążowy ://
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4558 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy kwalifikacji też nic nie chciała, upewniła się tylko co do tygodnia, zadała pytania z ankiety kwalifikacyjnej i mnie osłuchała. Za to szczepiąca pielęgniarka kazała mi od razu podpiąć zaświadczenie o szczepieniu do karty ciąży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4560 |
Zadomowienie
|
Ja prałam w kilku środkach po urodzeniu córki bo miała alergię a na bobini właśnie jakieś mało znane ( przynajmniej dla mnie wtedy ja kojarzyłam lovelę, jelpa i dzidziusia i jelenia) a na nie nie miała alergii.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.