|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Konto usunięte
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 12.
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88703597]Niektorzy co lepsi sami przesuwaja moje zakupy reka do przodu.
![]() Czesto sa to ludzie, ktorzy maja wypchany wozek na zakupy tak ze az sie wszystko wysypuje i przy takiej ilosci towarow boja sie chyba, ze nie zdaza wszystkiego wyciagnac. ![]() ![]() Jest jeszcze sposób, aby nie płacić dopóki się nie spakuje zakupów, wtedy kasjer nie może zacząć kolejnego klienta, ale ja będąc kiedyś kasjerką w markecie wiem, że jest kasjerom liczony czas za klienta, od zaczęcia kasowania do zamknięcia kasetki. Później Ci sprawdzają czy jesteś wystarczająco szybka, czy może się z Tobą pożegnać, bo się opierdzielasz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88703883]No bo tak jest. Kasjerki/kasjerzy kasują tak szybko, że później trzeba jak na wyścigach pakować, bo inaczej Ci pomiesza Twoje zakupy z zakupami za Tobą ![]() Jest jeszcze sposób, aby nie płacić dopóki się nie spakuje zakupów, wtedy kasjer nie może zacząć kolejnego klienta, ale ja będąc kiedyś kasjerką w markecie wiem, że jest kasjerom liczony czas za klienta, od zaczęcia kasowania do zamknięcia kasetki. Później Ci sprawdzają czy jesteś wystarczająco szybka, czy może się z Tobą pożegnać, bo się opierdzielasz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Są też takie, które czekają aż wszystko zabierzesz, chwała im za to ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4533 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Jest jeszcze sposób, aby nie płacić dopóki się nie spakuje zakupów, wtedy kasjer nie może zacząć kolejnego klienta, ale ja będąc kiedyś kasjerką w markecie wiem, że jest kasjerom liczony czas za klienta, od zaczęcia kasowania do zamknięcia kasetki. Później Ci sprawdzają czy jesteś wystarczająco szybka, czy może się z Tobą pożegnać, bo się opierdzielasz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]W Lidlu i chyba w Auchan fajnie to rozwiązali, bo to miejsce do pakowania zakupów jest podzielone na dwa sektory ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4534 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam to samo! Zawsze ale to zawsze ktoś mnie prosi o pomoc. Jakiś czas temu na przykład pan żulik na poczcie - niepiśmienny - żebym mu pomogła napisać adres na kopercie i karteczce do poleconego. I co, człowiekowi nie pomogę? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4535 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4536 |
Konto usunięte
|
Ja codziennie wychodzę ok 23-00
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4537 |
whatever
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4538 |
Rozeznanie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88703883]No bo tak jest. Kasjerki/kasjerzy kasują tak szybko, że później trzeba jak na wyścigach pakować, bo inaczej Ci pomiesza Twoje zakupy z zakupami za Tobą
![]() Jest jeszcze sposób, aby nie płacić dopóki się nie spakuje zakupów, wtedy kasjer nie może zacząć kolejnego klienta, ale ja będąc kiedyś kasjerką w markecie wiem, że jest kasjerom liczony czas za klienta, od zaczęcia kasowania do zamknięcia kasetki. Później Ci sprawdzają czy jesteś wystarczająco szybka, czy może się z Tobą pożegnać, bo się opierdzielasz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja odkąd miałam sytuację, że kolejny klient zaczął pakować moje zakupy do swoich siatek, to nigdy nie płacę dopóki nie zapakuję z grubsza moich rzeczy. Wiem że komuś to może nie pasować, ale no sorry, co ja poradzę, że im jakiś głupi przepis wymyślili. Zresztą to chyba rzadko się zdarza, bo ja i znajomi pracowaliśmy w różnych sklepach i nic takiego nie było. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4539 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4540 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4541 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4542 | |
Zakorzenienie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88702531]No nie wiem. Pracownicy sluzby zdrowia jakos caly czas nosza maseczki, aktualnie nawet ffp2 (chociaz to akurat niezdrowe nosic je dluzej niz chyba 1,5 godziny naraz) i jakos nie chodza wszyscy w pryszczach.
Ja nie chcialabym, zeby wszystko bylo robione na ''hop tralala'', bo jak znowu sie zapomnimy, to jesienia przyjdzie kolejna fala i znowu bedzie klops. Mozna zachowac jakis umiar. Maseczka na dworzu? Bez sensu. Maseczka w sklepie, u lekarza, w urzedzie, w autobusie? Jak najbardziej, nikomu od tego korona nie spadnie z glowy. I to najlepiej chirurgiczna lub ffp2.[/QUOTE] Też tak uważam (mimo, że od maseczki mam pryszcze). Na powietrzu już od miesięcy nie noszę maseczki, chyba że idę między ludzi np. na targ. Cytat:
Nie wiem czy to objaw po szczepionce czy coś innego, ale ja w 3 i 4 dniu miałam ból głowy, a dziś (6 dzień po) jestem bardzo osłabiona, kilka razy miała wrażenie, że za chwilę zemdleję (przy prawidłowym ciśnieniu krwi). Słyszałam, że Pfeizer po 2 dawce gorzej trzepie, ale pewnie nie jest to regułą. Mój tata miał dziś koło południa 2 dawkę, póki co czuje się ok.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zawsze najpierw się pakuje a dopiero później płace, dzięki temu mam pewność ze nie zacznie kasować kolejnego klienta. Przy okazji pani kasjerka ma czas się napić wody np ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4544 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4545 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ciągu ostatnich kilku dni wypytywałam ludzi w szpitalu o samopoczucie po kolejnych dawkach i wyszło mi, ze niechorujący pierwsza dawka ok a po drugiej źle, przechorowani po pierwszej źle a po drugiej dobrze. U nas tylko Pfizerem szczepiono
![]() |
![]() |
#4547 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4548 |
Konto usunięte
|
Otwierasz szampana?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4549 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 |
Konto usunięte
|
No, ale to z szampanem! Jak w Sylwestra!
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4551 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4552 |
whatever
|
Ja już byłam z psem na nielegalu o 22 bez maski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4553 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4554 |
Raczkowanie
|
Nowy Ład ogłoszony
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4555 |
Konto usunięte
|
Mnie to jakoś bardzo nie wzrusza, bo już od dawna pomykam na zewnątrz z maska pod brodą.
Bardziej by mnie ucieszyło zdjęcie masek w pomieszczeniach. Wczoraj byłam u fryzjera, siedziałam około 50 minut w masce i oczywiście kolejne 2 pryszcze na stanie. A już było tak dobrze, już mi się udało zagoić niespodzianki po wizytach lekarskich ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4556 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4557 |
Zakorzenienie
|
Też tęsknię za odstępami w sklepach. Dlatego kiedy stoję w kolejce do kasy, to wózek daję za siebie, a nie przed. Może wyglądam dziwnie, ale przynajmniej nikt mi nie chucha do ucha
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4558 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4559 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4560 |
Zakorzenienie
|
Apropo odstępu, dziś jakaś kobieta w sklepie najpierw na stanowisku z wędlinami wepchała się w kolejkę pomiędzy mnie a faceta, a potem przy kasie dosłownie dyszała mi nad uchem, nie mogłam swobodnie wypakować zakupów, bo miałam ograniczone ruchy przez nią.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.