![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam...
Dziś znowu testuję na małżu... Tym razem Pi.
No i znowu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Zakorzenienie
|
Dziś testy Ekstraktu Smoka (jestem jak najbardziej na TAK! cudowny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Zakorzenienie
|
Wszelki duch! Meme, Ty zołzo
![]() (Przepraszam za OT, musiałam!)
#4534 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Gdyby pojawiły się jakieś zainteresowane L'Or'em wersją EDP i EDT bo w częstochowskim Marionnaud w Auchan stoją sobie grzecznie obie wersje na półce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Zakorzenienie
|
Jeny, a na mnie L'or to całkiem inna bajka.
![]() Kawy na mnie też nie ma, ale nie ma też nic drzewnego. ![]() _________________________ A dziś testuję: - Dune przypominawczo, tak mnie się nagle go zachciało i już, i nabyłam próbkę. Mam 2,4ml do wywąchania i chyba na długo mi starczy, bo jeden mały psik zabił wszystko wokół. ![]() - Donna L.B., za sprawą Rozterki, zachciało mi się i mam, i testuję. Ale miłości z tego nie będzie. Lekkie, Lacostopodobne coś, bardzo delikatne, wtórne i bez wyrazu. Hit to to nie jest, oj nie. Aczkolwiek miłe. Tylko miłe. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Zadomowienie
|
Otrzymałem dzisiaj przesyłkę z Palais-Royal - książeczki zapachowe - wpadłem w dziki szał testowania i co? I mam problem, którą flaszkę wybrać na wspólnych zakupach u Lutensa
![]()
#4537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Klasyka testowałam już dość dawno i raczej pobieżnie, ale wersja Magic nie wydaje mi się do niego podobna i podoba mi się bardziej.
![]() |
#4538 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A i zapomniałem dodać, że będzie to flaszka Muscs Koublai Khan - zdecydowanie wg mnie najciekawszy twór z pałacówek - wygrał nawet z Santal de Mysore.
![]() |
#4539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edit: Dzięki ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2008-08-13 o 20:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Zadomowienie
|
#4541 |
Zadomowienie
|
Gucci Eau De Parfum (I) alias : Rany boskie!
Dotychczas z zapachów Gucci dobrze zaznajomiłam się z Rushem, klasycznym Gustawem męskim,dobrze kojarzyłam też Envy. Dziś mój wzrok przyciągnęły kostki- piękne, masywne flakony z grubego szkła. Początek ekscentryczny, zakurzony, tajemniczy. Później nastąpiła... inwazja mydła. Mydło wwiercające się w nos, w mózg, zabierające myśli i oddech. Mydło białe, chropowate, wysuszające skórę, twarde, kruszące się w dłoniach.MYDŁO. Powąchałam jeszcze kilka razy zastanawiając się jak można zaproponować taki zapach współczesnej kobiecie oraz uparcie doszukując się czegoś ciekawego, wykwintnego, niemydlanego... mijając kosz na śmieci powąchałam ostatni raz, rozdzierająco i dramatycznie wyrwało mi się 'Rany boskie!' (kilka osób się obejrzało ![]()
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Zadomowienie
|
Kochane, nie chciałam zakładać nowego wątku, więc piszę tutaj.
Dziś pierwszy raz przetestowałam Organzę Indecence i nie wiem co myśleć. Pachnie mi to identycznie jak Jungle Elephant Kenzo. Czy to oznacza, że testowałam podróbkę czy ten zapach rzeczywiście jest podobny do wymienionego? Bardzo proszę o wasze opinie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
spin doctor
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Zakorzenienie
|
O proszę, jakoś nigdy nie kojarzyłam tych dwóch zapachów, ale też kontakt z OI miałam raz jeden i bez żalu próbka poszła w świat. Ciekawe...
________________________ Ja wczoraj wieczór testowałam Black XS i poza początkiem, ślicznym, słodkim, musującym, cały czas unosiły mi się z nadgarstka aromaty typu Flowerbomb... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Zakorzenienie
|
Po testach PI Givenchy jestem szczerze zdziwiona, na mnie układa się leniwie, wychodzi cudowna wanilia z męską delikatną nutką ale całość jak najbardziej mi odpowiada - do tego stopnia że 30ml upolowane na Allegro, podziele się z TŻetem troszkę bo na nim też jest piękny.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 | |
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4547 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może to dlatego, że często (Przynajmniej w moim przypadku) pierwszy kontakt z zapachem dramatycznie różni się od tego, jak odbiera go nos po analizie i przyzwyczajeniu. Mi zdarzyło się, z co bardziej ekstremalnych doznań, wyczuć w Champsowej Anandzie Micallef kompot, w Incense Normy Kamali susz wigilijny ( ![]() Specyficzny problem mam z zapachem cynamonu. Do niedawna wydawało mi się, że lubię wąchać cynamon- często miałam pod ręką w pokoju torebkę z mielonym cynamonem na zły humor. Wyczytałam potem, że cynamon jest w Dolce Vicie, ale wącham- żadnych szans. Organzy Indecence w życiu nie "poznałam", miałam tylko przy nosie miniaturkę, ale na zlocie, same rozumiecie, więc co to da... Za to ze Słoniem miałam inne przejścia. Że jest tam cynamon, to mi tylko gdzieś w podświadomości migotało- w końcu wszyscy "przyprawowy" nań skrzeczą. Miałam duuużą próbkę ze zlotu i nie dawałam z nią rady- Słoń był ledwie do tolerowania, jeżeli aplikowałam go kropelkę (KROPELKĘ. Dosłownie. Odkorkowujemy próbkę, przykładamy opuszek palca do jej wylotu, przechylamy, przykładamy palec do szyi, KONIEC), a i tak był nieznośny, wiercący, z odrobiną tej obrzydliwej, tygrysiej nutki ćwikły- nie prowokował wymiotów, ale był tak gorący i ostry, że wierzę- na innych może. ... a potem los zetknął mnie (Wprawdzie tylko test nadgarstkowy i blotter, ale jednak) z Bruno Banani Time to Play Woman, wersją EDP. Opinie na KWC jednoznaczne- ciepłe, orientalne, piękne, cynamon, cynamon, cyynamon. Wącham i... Ratunku! Słoń! ... te doświadczenia doprowadziły mnie do rozsądnej konkluzji- ja po prostu nie wiem, jak pachnie w tych konkretnych zapachach cynamon (Wersja perfumeryjna). Ja wciąż szukam zapachu z torebki, a ten cynamon jest ostry, nieprzyjemny, ziarnisty, spalony i- przynajmniej dla mnie- bardzo trudny. A gdy zestawiłam ze sobą nuty Słonia i Time to Play, wyłonił mi się w makówce obraz nut Dolce Vity i tak- wtedy już potrafiłam zlokalizować dam dziada ![]() W temacie- pachnę przybyłą do mnie dziś rano Neonaturą Cocon. Ja nie wiem, co ludzie chcą od tej flaszki, śliczna jest (Naszyjnik z kawy ![]() ![]()
![]() |
#4548 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Raczkowanie
|
Ja sobie ostatnio potestowałem Vere Wang męską i JilSander man ten nowy fioletowy.
O tyle ile Jill na początku nie był dlamnie wyczówalny, o tyle pod koniec dnia zdziwielem sie co mi tak pachnie. NIewim dziwny jakiś :P Vera będzie moją ![]()
#4550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() _____________________ Dziś dwa testy: - Theorema Esprit D'ete - pierwszy niuch mmmmm super, chwilę potem zdechło wszystko, została tylko słodycz Pink Sugar ![]() ![]() - Ck One ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Zadomowienie
|
Kropko - CK One ma jeszcze te niebywałą zaletę, że można go podbierać swojemu panu z butli 200ml bez wyrzutów sumienia
![]() ![]()
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Zakorzenienie
|
Kropko, nie tylko Twój Pan może być nimi oczarowany
![]() ![]() Dziś testuję: Gris Clair - bardzo sugestywna apteka ![]() ![]() ![]() My Insolence - delikatne mydełko z domieszką owoców; przyjemny, nie zabija, nie oblepia ale nie zapada mocno w pamięc ![]()
#4553 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie dzisiaj na nadgarstku Avignon. Po pierwsze zapach niesamowicie trwały. Po drugie zgodzę się z Sabbath, że kadzidło, kadzidło i jeszcze raz kadzidło kościelne. Kojarzy mi się też z czymś, co nazywa się Balsam peruwiański, jakaś taka podobna nuta, która nie daje mi spokoju. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4554 |
S. Sssss. SSSSS.
|
testuje dzis duuuuzo
![]() ![]() ![]() ![]()
#4555 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Zakorzenienie
|
Testuję Datura Noir...
Ech, co tu pisać. Duże, ba, wielkie nie, niestety. ![]() Migrogenny dodatkowo. I najgorsze, że na moją psychę działa jak Eden- dobija, dołuje i przygniata. ![]() Doprawdy, trujący to kwiatek. |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Zadomowienie
|
Rose de Nuit SL - jestem oczarowany. Zapach róży, nie różany i poprzez to zupełnie inny od tych mi znanych. Róża wytrawna, purpurowa, dostojna i wyważona - leciutko pudrowa. Przypomina mi trochę dziwietnastkę Chanel, gdyż czuje wyraźnie zielone labdanum i troszkę sandałowca. Myślę iż wiele osób stroniących od zapachu róży,po zapoznaniu się z tym lutkiem odnalazło by swoją różę.
Tubereuse Criminelle SL - prawdziwy tuberozowy killer, siostra Fracas. Początek pachnie amoniakiem, jak stare farby do włosów (belle color). Później to władcza, prawdziwie mordercza, słodka tuberoza w objęciach jaśminu i wanilii - tylko dla wytrwałych, choć baza zapachu przepiękna...
#4559 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Black XS podobało mi się kiedyś, nawet miałam na liście do zakupu. Teraz podoba mi się przez pół godziny, potem przypomina mi Flowerbomb, niestety. ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak, tak, napisałam pw. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | ||
S. Sssss. SSSSS.
|
przepraszam, nie chciałam
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.