Ostatnio testowałam... - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-08, 20:13   #4531
kropka75
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnio testowałam...

Dziś znowu testuję na małżu... Tym razem Pi.

No i znowu

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 20:17   #4532
ivanna
Zakorzenienie

Dziś testy Ekstraktu Smoka (jestem jak najbardziej na TAK! cudowny musze mieć choć 5ml...) i pereł... (tu całkowicie wpadłam... flakonik być musi obowiązkowo!)
Stary 2008-08-08, 21:43   #4533
rachela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MichałPaweł Pokaż wiadomość
I oto wracam Ciekawe czy Raszel sie ucieszy :P
Wszelki duch! Meme, Ty zołzo

(Przepraszam za OT, musiałam!)

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 13:35   #4534
Myszołapka
Zakorzenienie

L'or EDT - Mydło i goździki + trochę kawy. Pierwszy niuch był właśnie taki i mydełko zalatywało z mojego nadgarstka przez 2 godziny nie ewoluując zupełnie. Dodatek goździków, ale takich przyprawowych jest niewielki, ale wyczuwalny. Niestety na pierwszy plan wybija się kwiatowe mydełko. Po upływie owych 2 godzin, zapach nagle jakby pod działaniem magicznej różdżki zmienia się w drzewno-wytrawną bazę z lekka nutą wanilii, ale i ta faza jest stała, niezmienna. Na mnie zapach jest statyczny, nieciekawy, zbyt mdły, ale za to diabelnie trwały Szkoda, wielka szkoda bo nuty zapachowe obiecywały coś innego i nastawiłam się na piękny, kawowy zapach, podczas gdy kawy tutaj jest jak na lekarstwo

Gdyby pojawiły się jakieś zainteresowane L'Or'em wersją EDP i EDT bo w częstochowskim Marionnaud w Auchan stoją sobie grzecznie obie wersje na półce Pisze o tym dlatego, bo w żadnej z odwiedzanych przeze mnie Sephor ostatnio nie widziałam żadnej z nich
Myszołapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 12:58   #4535
kropka75
Zakorzenienie

Jeny, a na mnie L'or to całkiem inna bajka. Owszem, mydełkowaty, ale zero trwałości, do tego ja sama ledwie go czuję. Na mojej skórze zbliżony jest do Lacoste PF i tak samo się zachowuje, tzn. mój nos wyłapuje go tylko chwilę, potem muszę się wwiercać w skórę gdzie go nałożyłam, żeby jakąś ociupineczkę wyłapać.

Kawy na mnie też nie ma, ale nie ma też nic drzewnego.

A dziś testuję:

- Dune przypominawczo, tak mnie się nagle go zachciało i już, i nabyłam próbkę. Mam 2,4ml do wywąchania i chyba na długo mi starczy, bo jeden mały psik zabił wszystko wokół. Ciepły, zimowy, taki jak pamiętam, te same wrażenia co przed laty, tylko teraz wyczuwam tam jakąś alkoholową nutę w typie Desnudy czy Tygrysa... brendy??

- Donna L.B., za sprawą Rozterki, zachciało mi się i mam, i testuję. Ale miłości z tego nie będzie. Lekkie, Lacostopodobne coś, bardzo delikatne, wtórne i bez wyrazu. Hit to to nie jest, oj nie. Aczkolwiek miłe. Tylko miłe.

Stary 2008-08-13, 19:20   #4536
Santorio
Zadomowienie

GG do Santorio

Otrzymałem dzisiaj przesyłkę z Palais-Royal - książeczki zapachowe - wpadłem w dziki szał testowania i co? I mam problem, którą flaszkę wybrać na wspólnych zakupach u Lutensa - nawet kryminalna tuberoza mi podchodzi - o losie...

Santorio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 19:42   #4537
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Santorio Pokaż wiadomość
Otrzymałem dzisiaj przesyłkę z Palais-Royal - książeczki zapachowe - wpadłem w dziki szał testowania i co? I mam problem, którą flaszkę wybrać na wspólnych zakupach u Lutensa - nawet kryminalna tuberoza mi podchodzi - o losie...
Buu, ja pisałam trzy razy i psińco Czy użyłeś jakiejś tajnej formułki, czy napisałeś od serca?

L'instant Magic - czuję tu różo-piwonię i trochę fiołka, cień słodkich owoców i krem Nivea Bardzo przyjemne, słodkie, pudrowe, otulające, ciepłe. Wyobrażam sobie, że jesienią i zimą będą doskonale umilać chłody i ciemności. Mimo, że testowałam w wysokiej temperaturze nie dusiły i nie oblepiały mimo słodyczy. Trwałe i intensywne.
Klasyka testowałam już dość dawno i raczej pobieżnie, ale wersja Magic nie wydaje mi się do niego podobna i podoba mi się bardziej.

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-13, 19:55   #4538
Santorio
Zadomowienie

GG do Santorio

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Buu, ja pisałam trzy razy i psińco Czy użyłeś jakiejś tajnej formułki, czy napisałeś od serca?
Agnieszko napisałem formułkę, dodałem troszkę od siebie i wysłałem na wszystkie trzy możliwe adresy ze strony - koniecznie z podpisem Pologne . Poczekałem 2 tygodnie i jest.

A i zapomniałem dodać, że będzie to flaszka Muscs Koublai Khan - zdecydowanie wg mnie najciekawszy twór z pałacówek - wygrał nawet z Santal de Mysore.

Stary 2008-08-13, 19:59   #4539
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Agnieszko napisałem formułkę, dodałem troszkę od siebie i wysłałem na wszystkie trzy możliwe adresy ze strony - koniecznie z podpisem Pologne . Poczekałem 2 tygodnie i jest.

A i zapomniałem dodać, że będzie to flaszka Muscs Koublai Khan - zdecydowanie wg mnie najciekawszy twór z pałacówek - wygrał nawet z Santal de Mysore.
Czy ja mogę się uśmiechnąć o choćby 1 ml MKK?

Edit:
Dzięki

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2008-08-13 o 20:20
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 20:05   #4540
Santorio
Zadomowienie

GG do Santorio

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Czy ja mogę się uśmiechnąć o choćby 1 ml MKK?
Of course

Stary 2008-08-13, 21:12   #4541
Porcelainnn
Zadomowienie

Gucci Eau De Parfum (I) alias : Rany boskie!

Dotychczas z zapachów Gucci dobrze zaznajomiłam się z Rushem, klasycznym Gustawem męskim,dobrze kojarzyłam też Envy. Dziś mój wzrok przyciągnęły kostki- piękne, masywne flakony z grubego szkła. Początek ekscentryczny, zakurzony, tajemniczy. Później nastąpiła... inwazja mydła. Mydło wwiercające się w nos, w mózg, zabierające myśli i oddech. Mydło białe, chropowate, wysuszające skórę, twarde, kruszące się w dłoniach.MYDŁO. Powąchałam jeszcze kilka razy zastanawiając się jak można zaproponować taki zapach współczesnej kobiecie oraz uparcie doszukując się czegoś ciekawego, wykwintnego, niemydlanego... mijając kosz na śmieci powąchałam ostatni raz, rozdzierająco i dramatycznie wyrwało mi się 'Rany boskie!' (kilka osób się obejrzało ) i z uczuciem ulgi posłałam blotter w diabli.

I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
Porcelainnn jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-13, 22:46   #4542
Nicoletta
Zadomowienie

GG do Nicoletta

Kochane, nie chciałam zakładać nowego wątku, więc piszę tutaj.
Dziś pierwszy raz przetestowałam Organzę Indecence i nie wiem co myśleć. Pachnie mi to identycznie jak Jungle Elephant Kenzo. Czy to oznacza, że testowałam podróbkę czy ten zapach rzeczywiście jest podobny do wymienionego? Bardzo proszę o wasze opinie!
Nicoletta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 05:03   #4543
Małgosia791
spin doctor

Cytat:
Napisane przez Nicoletta Pokaż wiadomość
Dziś pierwszy raz przetestowałam Organzę Indecence i nie wiem co myśleć. Pachnie mi to identycznie jak Jungle Elephant Kenzo. Czy to oznacza, że testowałam podróbkę czy ten zapach rzeczywiście jest podobny do wymienionego? Bardzo proszę o wasze opinie!
Ja mam obie flaszki i powiem tak-początek jest zupełnie inny, Słoń jest mocniejszy i bardziej "ostry" ale po około godzinie na mojej skórze te dwa zapachy pachną niemal identycznie, OI jest minimalnie słodsza i nieco bardziej cynamonowa, a Słoń maciejkowo-goździkowy ale tylko ociupinkęJestem pewna więc, że nie miałaś podróbki.Czasem mieszam te dwa zapachy.
Małgosia791 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 07:00   #4544
kropka75
Zakorzenienie

O proszę, jakoś nigdy nie kojarzyłam tych dwóch zapachów, ale też kontakt z OI miałam raz jeden i bez żalu próbka poszła w świat. Ciekawe...

Ja wczoraj wieczór testowałam Black XS i poza początkiem, ślicznym, słodkim, musującym, cały czas unosiły mi się z nadgarstka aromaty typu Flowerbomb...

Stary 2008-08-14, 07:10   #4545
ivanna
Zakorzenienie

Po testach PI Givenchy jestem szczerze zdziwiona, na mnie układa się leniwie, wychodzi cudowna wanilia z męską delikatną nutką ale całość jak najbardziej mi odpowiada - do tego stopnia że 30ml upolowane na Allegro, podziele się z TŻetem troszkę bo na nim też jest piękny.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-14, 10:33   #4546
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
w ogóle nie są podobne, ani trochę

Paulinka_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 13:19   #4547
Paura
Raczkowanie

GG do Paura

Cytat:
... a ja uważam, że wyczucie podobieństwa wcale nie jest takim egzotycznym zjawiskiem.
Może to dlatego, że często (Przynajmniej w moim przypadku) pierwszy kontakt z zapachem dramatycznie różni się od tego, jak odbiera go nos po analizie i przyzwyczajeniu. Mi zdarzyło się, z co bardziej ekstremalnych doznań, wyczuć w Champsowej Anandzie Micallef kompot, w Incense Normy Kamali susz wigilijny (), w Vanille Cannelle wosk...

Specyficzny problem mam z zapachem cynamonu. Do niedawna wydawało mi się, że lubię wąchać cynamon- często miałam pod ręką w pokoju torebkę z mielonym cynamonem na zły humor. Wyczytałam potem, że cynamon jest w Dolce Vicie, ale wącham- żadnych szans. Organzy Indecence w życiu nie "poznałam", miałam tylko przy nosie miniaturkę, ale na zlocie, same rozumiecie, więc co to da...
Za to ze Słoniem miałam inne przejścia. Że jest tam cynamon, to mi tylko gdzieś w podświadomości migotało- w końcu wszyscy "przyprawowy" nań skrzeczą. Miałam duuużą próbkę ze zlotu i nie dawałam z nią rady- Słoń był ledwie do tolerowania, jeżeli aplikowałam go kropelkę (KROPELKĘ. Dosłownie. Odkorkowujemy próbkę, przykładamy opuszek palca do jej wylotu, przechylamy, przykładamy palec do szyi, KONIEC), a i tak był nieznośny, wiercący, z odrobiną tej obrzydliwej, tygrysiej nutki ćwikły- nie prowokował wymiotów, ale był tak gorący i ostry, że wierzę- na innych może.
... a potem los zetknął mnie (Wprawdzie tylko test nadgarstkowy i blotter, ale jednak) z Bruno Banani Time to Play Woman, wersją EDP. Opinie na KWC jednoznaczne- ciepłe, orientalne, piękne, cynamon, cynamon, cyynamon. Wącham i...
Ratunku!
Słoń!

... te doświadczenia doprowadziły mnie do rozsądnej konkluzji- ja po prostu nie wiem, jak pachnie w tych konkretnych zapachach cynamon (Wersja perfumeryjna). Ja wciąż szukam zapachu z torebki, a ten cynamon jest ostry, nieprzyjemny, ziarnisty, spalony i- przynajmniej dla mnie- bardzo trudny. A gdy zestawiłam ze sobą nuty Słonia i Time to Play, wyłonił mi się w makówce obraz nut Dolce Vity i tak- wtedy już potrafiłam zlokalizować dam dziada .

W temacie- pachnę przybyłą do mnie dziś rano Neonaturą Cocon. Ja nie wiem, co ludzie chcą od tej flaszki, śliczna jest (Naszyjnik z kawy . A cynamon w perfumach obrzydliwością dla Nuggana ).
Stary 2008-08-14, 13:37   #4548
asia_102
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj wieczór testowałam Black XS i poza początkiem, ślicznym, słodkim, musującym, cały czas unosiły mi się z nadgarstka aromaty typu Flowerbomb...
mam dokładnie te same spostrzeżenia dopiero ostatnia końcowa nuta je różni, W Black XS jest jakaś taka syntetyczna

(¨`·.·´¨)
`·.(¨`·.·´¨)
` ·.,.·´
asia_102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 16:54   #4549
MichałPaweł
Raczkowanie

Ja sobie ostatnio potestowałem Vere Wang męską i JilSander man ten nowy fioletowy.

O tyle ile Jill na początku nie był dlamnie wyczówalny, o tyle pod koniec dnia zdziwielem sie co mi tak pachnie. NIewim dziwny jakiś :P

Vera będzie moją

moja oficjalna strona fotograficzna.

www.wieczny.carbonmade.co m

mój fotoblog: www.michalwieczny.blogspot.com
MichałPaweł jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-14, 17:10   #4550
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_102 Pokaż wiadomość
mam dokładnie te same spostrzeżenia dopiero ostatnia końcowa nuta je różni, W Black XS jest jakaś taka syntetyczna
Ufff, a już myślałam, że mam zwidy.

Dziś dwa testy:

- Theorema Esprit D'ete - pierwszy niuch mmmmm super, chwilę potem zdechło wszystko, została tylko słodycz Pink Sugar , przyszłam do domu, TŻ mnie przytulił i od razu prychnął: znowu tym cukrem pachniesz. Pink Sugar trwa godzinę, dwie, potem wychodzi znowu nutka Theo... niestety trzyma się skóry tak blisko, że trzeba przycisnąć do niej nos, żeby cokolwiek wyczuć;

- Ck One - myślałam że to jakaś gorzka świeżyna typu damskiego Cool Water, tymczasem to bliska siostra Declaration Cartiera; urocza, cytrusowa, świeża, nie gorzka, w sam raz skomponowana i smacznie wyważona; mój pan już oczarowany A do tego trwała! I tania.

Stary 2008-08-14, 17:23   #4551
Porcelainnn
Zadomowienie

Kropko - CK One ma jeszcze te niebywałą zaletę, że można go podbierać swojemu panu z butli 200ml bez wyrzutów sumienia I nie wytrzymam, ale po prostu muszę napisać - jeśli Ci się spodobało damskie Black XS, koniecznie spróbuj 'męskiego', jest boskie

I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
Porcelainnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 17:57   #4552
MoniaK
Zakorzenienie

Kropko, nie tylko Twój Pan może być nimi oczarowany swojego czasu zużyłam małą flaszkę CK One i bardzo miło je wspominam. Chyba pójdę za Twoim przykładem i sprezentuję go mojemu

Dziś testuję:
Gris Clair - bardzo sugestywna apteka ale kurczę znów przewija się ta lutensowska nutka i wyczuwam coś kurczakowego Trwały i intensywny
My Insolence - delikatne mydełko z domieszką owoców; przyjemny, nie zabija, nie oblepia ale nie zapada mocno w pamięc
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 17:57   #4553
Kagan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Dziś dwa testy:

- Theorema Esprit D'ete - pierwszy niuch mmmmm super, chwilę potem zdechło wszystko, została tylko słodycz Pink Sugar , przyszłam do domu, TŻ mnie przytulił i od razu prychnął: znowu tym cukrem pachniesz. Pink Sugar trwa godzinę, dwie, potem wychodzi znowu nutka Theo... niestety trzyma się skóry tak blisko, że trzeba przycisnąć do niej nos, żeby cokolwiek wyczuć;

- Ck One - myślałam że to jakaś gorzka świeżyna typu damskiego Cool Water, tymczasem to bliska siostra Declaration Cartiera; urocza, cytrusowa, świeża, nie gorzka, w sam raz skomponowana i smacznie wyważona; mój pan już oczarowany A do tego trwała! I tania.
Czyżby dotarły próbeczki ode mnie? Jeżeli tak, to bardzo się cieszę
U mnie dzisiaj na nadgarstku Avignon. Po pierwsze zapach niesamowicie trwały. Po drugie zgodzę się z Sabbath, że kadzidło, kadzidło i jeszcze raz kadzidło kościelne. Kojarzy mi się też z czymś, co nazywa się Balsam peruwiański, jakaś taka podobna nuta, która nie daje mi spokoju.
Kagan jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2008-08-14, 18:08   #4554
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

testuje dzis duuuuzo ale zdecydowanie z tej mieszanki wybija sie A la Figue Satelliete boski jest słodka konfiturka figowa

Stary 2008-08-14, 18:12   #4555
Kagan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulinka_S Pokaż wiadomość
testuje dzis duuuuzo ale zdecydowanie z tej mieszanki wybija sie A la Figue Satelliete boski jest słodka konfiturka figowa
Wstretna kusicielka Znowu bedę musiała się wpisać w wymiankowym
Kagan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 18:31   #4556
Kota
Zakorzenienie

Testuję Datura Noir...

Ech, co tu pisać. Duże, ba, wielkie nie, niestety. Jeden wielki, sztuczny sztucznością sacharyny ulep, w nim mordercza tuberoza - nie do wiary, że może być tak sztucznie- przykra. Do tego sztuczny, aromat migdałowy i jakas tłustość...

Migrogenny dodatkowo.

I najgorsze, że na moją psychę działa jak Eden- dobija, dołuje i przygniata.

Doprawdy, trujący to kwiatek.
Kota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 18:53   #4557
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinka_S Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Kagan Pokaż wiadomość
Oj tak, koniecznie Pyszny zapach, wart przetestowania. Ja cały czas mam rozdrapy czy piękniejszy A la Figue czy Premier Figuier Extreme i nie mogę się zdecydować. Zamów sobie obie
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2008-08-14, 19:15   #4558
Santorio
Zadomowienie

GG do Santorio

Rose de Nuit SL - jestem oczarowany. Zapach róży, nie różany i poprzez to zupełnie inny od tych mi znanych. Róża wytrawna, purpurowa, dostojna i wyważona - leciutko pudrowa. Przypomina mi trochę dziwietnastkę Chanel, gdyż czuje wyraźnie zielone labdanum i troszkę sandałowca. Myślę iż wiele osób stroniących od zapachu róży,po zapoznaniu się z tym lutkiem odnalazło by swoją różę.

Tubereuse Criminelle SL - prawdziwy tuberozowy killer, siostra Fracas. Początek pachnie amoniakiem, jak stare farby do włosów (belle color). Później to władcza, prawdziwie mordercza, słodka tuberoza w objęciach jaśminu i wanilii - tylko dla wytrwałych, choć baza zapachu przepiękna...

Stary 2008-08-14, 19:31   #4559
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Porcelainnn Pokaż wiadomość
Kropko - CK One ma jeszcze te niebywałą zaletę, że można go podbierać swojemu panu z butli 200ml bez wyrzutów sumienia I nie wytrzymam, ale po prostu muszę napisać - jeśli Ci się spodobało damskie Black XS, koniecznie spróbuj 'męskiego', jest boskie
Na nas obojgu One jest tak trwały, że 200ml starczyłoby nam do końca świata.

Black XS podobało mi się kiedyś, nawet miałam na liście do zakupu. Teraz podoba mi się przez pół godziny, potem przypomina mi Flowerbomb, niestety.

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Kropko, nie tylko Twój Pan może być nimi oczarowany swojego czasu zużyłam małą flaszkę CK One i bardzo miło je wspominam. Chyba pójdę za Twoim przykładem i sprezentuję go mojemu
Póki ciepło pomysł jest, sądzę, przedni. Wg mnie to idealny zapach na ciepłe dni.

Cytat:
Czyżby dotarły próbeczki ode mnie? Jeżeli tak, to bardzo się cieszę
Tak, tak, napisałam pw.

Stary 2008-08-14, 19:49   #4560
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
przepraszam, nie chciałam

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
Oj tak, koniecznie Pyszny zapach, wart przetestowania. Ja cały czas mam rozdrapy czy piękniejszy A la Figue czy Premier Figuier Extreme i nie mogę się zdecydować. Zamów sobie obie
PF Extreme tez gdzies mam na ktorejs rece nie wyroznia sie tak jak figa Satellite

Cytat:
Rose de Nuit SL - jestem oczarowany. Zapach róży, nie różany i poprzez to zupełnie inny od tych mi znanych. Róża wytrawna, purpurowa, dostojna i wyważona - leciutko pudrowa. Przypomina mi trochę dziwietnastkę Chanel, gdyż czuje wyraźnie zielone labdanum i troszkę sandałowca. Myślę iż wiele osób stroniących od zapachu róży,po zapoznaniu się z tym lutkiem odnalazło by swoją różę.
nie kuś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości