![]() |
#4531 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kozaki EMU - zbiorczy
Cytat:
moja znajoma z forum zamowilam tam emu. of course oryginalne byly ![]() ja zamawiałam ze stanów. buty szły 10 albo 11 dni |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Raczkowanie
|
Moze kup spray w podobnym kolorze, np.
http://ebuty.pl/akcesoria/pielegnacj...asny-braz.html Poszukaj w tym sklepie w akcesoriach Palmerson Perfect ******* jasny braz. Ja nie probowalam, ale tez mam Stingery Chestnut i szukalam jakby co podobnego koloru sprayu. A mozesz zalaczyc zdjecia butow? Edytowane przez Agaward Czas edycji: 2010-12-14 o 22:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Raczkowanie
|
dostałam dzisiaj moje stingery hazelnut, wyczyściłam Emu Cleaner & Conditioner tak jak pisało w instrukcji i czekam aż mi wyschną, bo chciałabym je zaimpregnować (pisało żeby najpierw wyczyścić przed impregnowaniem). teraz jak są w połowie suche to mają takie wilgotne(tak mi się wydaje) pionowe i poziome plamy. czy też tak mialyście? zejdzie to ? po czyszczeniu skóra nie jest taka miła w dotyku i ciemniejsza (nawet te suche miejsca)
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Zadomowienie
|
Wydaje mi się, że nowych się nie myje, tylko od razu impregnuje. Dopiero, gdy są brudne, to się je czyści, a po wyschnięciu - impregnuje.
Czy po czyszczeniu opłukałaś je chłodną, czystą wodą, by zmyć środek do czyszczenia, nie może zostać, bo robią się plamy? Gdy wyschną, przeczesz je miękką szczoteczką (tylko rób to w jednym kierunku), to skóra się poprawi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Raczkowanie
|
kurcze a na stronie czytalam ze przed impregnowaniem czyscić , to pomyślałam sobie, że na pewno są przykurzone czy coś to lepiej wyczyścić... opłukałam je letnią wodą, tzn gąbeczką zwilżoną w takiej wodzie. mam nadzieję, że jak wyschną całkowicie to nie będzie plam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Zadomowienie
|
Ja swoje buty włożyłam dosłownie pod kran, żeby porządnie spłukać środek do czyszczenia i po wyschnięciu są jak nowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4538 |
Raczkowanie
|
Moje Emusy przyszły z Amazonu w poniedziałek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Raczkowanie
|
ile czekałaś na te buty? kiedy je zamawiałaś? bo ja właśnie czekam i nie moge się doczekać!
![]()
#4540 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, nie mam pojęcia jak należy traktować buty ze skóry bydlęcej, ale jeśli chodzi o te z owiec (typu hipper czy stinger), to naprawdę podarujcie sobie wodę. Woda to największe zło dla każdej skóry. Rozmawiałam z dziewczyną z Heavy Duty, kiedy chciałam uratowac moje hippery i jak usłyszała, że najpierw traktowałam emu wodą, potem pianką, potem mydłem - od czego zresztą zlazł mi kolor - to się przewróciła. Ona sama zaimpregnowała swoje Caterpillarem (ok. 25 zł kosztuje) i jej Emu wody nie łapią - ścieka po nich. W przeciwieństwie do moich, które chciałam ratować, gdy pojawiła się na nich sól - po tylu przebojach zaczęły przemakać. Zaimpregnowane buty nie mają nawet większego prawa być podatne na sól.
Jeśli chcecie wyczyścić Emu z błota lub kurzu, to wyczeszcie je szczotką do nubuku. Jeśli zaimpregnujecie dobrym produktem, to będziecie się nimi cieszyć długo. Ja zaimpregnowałam moje hipper jakąś szmirą i do teraz mam problemy. Im bardziej starałam się im pomóc, tym większa była szkoda. Buty się odbarwiły. Ratowałam je spreyem barwiącym i efekt jest taki, że część buta jest ciemna, część wyblakła, część ciemnoróżowa - to od tego spreyu. Mam buty w ciapki. Ale nie myślę o tym, kiedy wychodzę na dwór. Mało tego - ja w takich butach staję przed moimi uczniami. Mój tż mówi, że te buty mają taki fason i taki styl, że nawet brud im pasuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Rozeznanie
|
Nadają się te? Jak myślicie nie będą przemakac? http://moda.allegro.pl/czarne-eskimo...361860101.html
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 |
Raczkowanie
|
a gdzie można kupic ten Caterpillar?
#4543 |
Przyczajenie
|
witam wszystkich
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Mam jeszcze jedno pytanie czy ktos zamawial buty z tej stronki i czy jest to wogole mozliwe i dlaczego te buty sa takie tanie http://www.6pm.com/search/brand/2116...centSales/desc |
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Wszysto poszło ok, tzn nic nie trzeba dopłacać? Bo jeśli rzeczywiście tak tanio za oryginały to biore!! Te rozmiary to amerykańskie czy UK? |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Przyczajenie
|
Hmm, widzę, że nie tylko ja mam problem z plamami na stingerach - takimi, jakby były to mokre miejsca. Zadałam o to pytanie sprzedawcy, ale stwierdził, że nie miał takiej sytuacji, więc nie wie, jak mi pomóc. Dziwi mnie to tym bardziej, że moje zeszłoroczne bronte mają się dobrze i nic takiego się z nimi nie działo. A tu się okazuje, że tegoroczne stingery (przynajmniej niektóre) - jakieś takie nie do końca ok są. Jeśli ktoś sobie z tym problemem całkowicie poradził - dajcie znać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4546 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez GreyCat Czas edycji: 2010-12-15 o 14:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Raczkowanie
|
Ja swoich Stingerow Chestnut nie impregnowalam dodatkowo i woda im krzywdy nie robi. Szarych jeszcze nie mialam na sobie, ale tez narazie nic z nimi robic nie bede. Moze zamowie sobie zestaw UGG do impregnacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Raczkowanie
|
Ja moje kazałam przesłać do znajomych w stanach i oni mi nadali PolAmer'em i paczka szła 14dni. Wcześniej z forlessthanever (też PolAmer) szła mi 10dni. Różnica może dlatego, że okres przedświąteczny i więcej paczek do przesłania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Raczkowanie
|
juz pisze, pisze!
![]() http://www.6pm.com/cs/mmf-popop.zml ja wzięłam 38,5, czyli rozmiar 8, bo 39,5 rozeszłyby sie dla mnei za bardzo. Ja mialam o tyle dobrze, ze mój ojciec w stanach siedzi, zamówił mi te buty na siebie i wysłał do polski normalnie. kurde.. te emu teraz 44 dolce, a ja płaciłam 70, siet! :PP Narazie paczka idzie do mnie drogą morską. |
![]() ![]() |
![]() |
#4550 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
http://www.streetshoes.pl/product-po...udzeniami.html
na przykład tu. Można też poszukać impregnatów w sklepach ze sprzętem do wspinaczki ![]() Ja chyba też dziwnie chodzę albo mam dziwne chodniki bo na razie nie zamoczyłam ani nie zasoliłam niczym butów... Staram się po prostu nie łazić po błocie i jest z nimi wszystko ok. Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2010-12-15 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
bardzo prosze o pomoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4553 |
Raczkowanie
|
witajcie
chciałabym sie upewnic czy te butki EMU sa orginalne oto link http://allegro.pl/kozaki-emu-stinger...351096121.html prosze o ocene patrzyłam w sklepach innych i np tutaj różnia sie kolorem futerka http://www.butsklep.pl/1545/buty_emu..._hip_chocolate wolałabym ciemniejsze futerko ale tu sie zastanawiam czy wypuścili ten sam model w dwóch różnych wariantach czy któreś z nich to może podróba?? chciałam sobie je kupic na gwiazdke no i czy stingery także trzeba kupić o rozmiar lub 2 mniejsze i impregnowac czy nie?? a jak tak to prosze o sprawdzone przez was preparaty pozdrawiam i dzięki za przyszłe odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4554 |
Zakorzenienie
|
Buty różnią się, bo to inna kolekcja. Wystarczy popatrzeć na metkę na pięcie i podeszwę. Z białym futerkiem są z kolekcji najnowszej wool. Dziewczyny jej nie polecają, ponoć wełny jest śmieszna ilość, przemakają po impregnacji i ogólnie są do niczego.
Niestety moje czarne bronte jadę do mnie z USA ![]()
![]() |
#4555 |
Przyczajenie
|
witam was
![]() ![]() wlasnie dzis przyszly do mnie Emu Bronte Lo - STARA WERSJA ![]() jestem strasznie zadowolona, juz zaimpregnowane preparatem z CCC ![]() zobaczymy jak sie beda sprawowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny ,moze któraś wie czym różnią się stingery z ubiegłego sezonu od tegorocznej kolekcji? Czy w modelu stinger jest wszyta jakaś metka wewnętrzna/ jesli tak to co na niej pisze ? jakie metki ma tegoroczny model ,chodzi mi o najwięcej szczegółów ,po których mogłabym poznać ,ze buty są oryginalne i z nowej tegorocznej kolekcji Nie wiem też gdzie szukać oficjalnych dealerów /na stronie www.emu-shop.plnie mają tego koloru,innych przedstawicieli nie mogę namierzyć
---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Chodzi mi o metki papierowe zewnętrzne/model stinger-hi/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Stara kolekcja nie miala tej metki z parasolka, a metke emu miala na lancuszku srebrnym (but wygladal tak samo). Jeszcze starsza miala inne naszywki na bucie ( u gory materialowa, a nie skorzana i z tylu gumowa, a nie duza skorzana). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Przyczajenie
|
czy na metce w srodku buta pisze u was `made in china`???
|
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Raczkowanie
|
Tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Przyczajenie
|
o to dobrze, bo balam sie, ze jednak mam podroby
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.