Kozaki EMU - zbiorczy - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-14, 22:06   #4531
biia
Wtajemniczenie

Dot.: Kozaki EMU - zbiorczy

Cytat:
Napisane przez nANcY:* Pokaż wiadomość
Ktoś zamawiał ze sklepu butyk.pl ???

Widziałam tam Angels o 100zł taniej..
Cytat:
Napisane przez iness454 Pokaż wiadomość
gorzej to i tak sie juz chyba nie da
ja tam zamawiałam, nie emu wprawdzie, ale sklep polecam bardzo. jednego zamawiasz i wplacasz, nastepnego wysylaja, i drugiego masz buty.
moja znajoma z forum zamowilam tam emu. of course oryginalne byly

ja zamawiałam ze stanów. buty szły 10 albo 11 dni

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 22:12   #4532
Agaward
Raczkowanie

Moze kup spray w podobnym kolorze, np.
http://ebuty.pl/akcesoria/pielegnacj...asny-braz.html
Poszukaj w tym sklepie w akcesoriach Palmerson Perfect ******* jasny braz.
Ja nie probowalam, ale tez mam Stingery Chestnut i szukalam jakby co podobnego koloru sprayu.
A mozesz zalaczyc zdjecia butow?

Edytowane przez Agaward
Czas edycji: 2010-12-14 o 22:31
Agaward jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 22:24   #4533
_lolka
Raczkowanie

dostałam dzisiaj moje stingery hazelnut, wyczyściłam Emu Cleaner & Conditioner tak jak pisało w instrukcji i czekam aż mi wyschną, bo chciałabym je zaimpregnować (pisało żeby najpierw wyczyścić przed impregnowaniem). teraz jak są w połowie suche to mają takie wilgotne(tak mi się wydaje) pionowe i poziome plamy. czy też tak mialyście? zejdzie to ? po czyszczeniu skóra nie jest taka miła w dotyku i ciemniejsza (nawet te suche miejsca) nie chciałabym tyle kasy zmarnować na nowe buty całe w plamach
_lolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 22:38   #4534
pinaplesss
Zadomowienie

Wydaje mi się, że nowych się nie myje, tylko od razu impregnuje. Dopiero, gdy są brudne, to się je czyści, a po wyschnięciu - impregnuje.
Czy po czyszczeniu opłukałaś je chłodną, czystą wodą, by zmyć środek do czyszczenia, nie może zostać, bo robią się plamy?
Gdy wyschną, przeczesz je miękką szczoteczką (tylko rób to w jednym kierunku), to skóra się poprawi.
pinaplesss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 22:43   #4535
_lolka
Raczkowanie

kurcze a na stronie czytalam ze przed impregnowaniem czyscić , to pomyślałam sobie, że na pewno są przykurzone czy coś to lepiej wyczyścić... opłukałam je letnią wodą, tzn gąbeczką zwilżoną w takiej wodzie. mam nadzieję, że jak wyschną całkowicie to nie będzie plam
_lolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 23:13   #4536
pinaplesss
Zadomowienie

Ja swoje buty włożyłam dosłownie pod kran, żeby porządnie spłukać środek do czyszczenia i po wyschnięciu są jak nowe.
pinaplesss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 06:39   #4537
iness454
Raczkowanie

GG do iness454

Cytat:
Napisane przez Agaward Pokaż wiadomość
Moze kup spray w podobnym kolorze, np.
http://ebuty.pl/akcesoria/pielegnacj...asny-braz.html
Poszukaj w tym sklepie w akcesoriach Palmerson Perfect ******* jasny braz.
Ja nie probowalam, ale tez mam Stingery Chestnut i szukalam jakby co podobnego koloru sprayu.
A mozesz zalaczyc zdjecia butow?
dodam zdjęcia ,jak tylko wróce do domu.. ale naprawde nie ma czego oglądac

iness454 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-15, 11:18   #4538
aga026
Raczkowanie

Moje Emusy przyszły z Amazonu w poniedziałek Początkowo chciałam je zamówić z natureshop, ale na Amazonie były sporo tańsze, więc nad czym się tu było zastanawiać Mierzyłam swoją stopę i ma ok 25,5cm, chodzę w lecie w 39 a w zimowych 39-40. Zamówiłam wcześniej od forlessthanever rozmiar 39 i były za duże i mi człapały, więc z Amazonu wzięłam 38. Trochę cisną w palcach ale czuję, że powoli zaczynają się rozłazić Co tu dużo mówić, jak zaczęłam w nich chodzić po domu to nie chciałam ich więcej zdejmować, nawet moje domowe kapcie nie są takie wygodne Chciałam tylko dodać, że przyszły trochę jakby zakurzone, więc wzięłam je na balkon i brałam odrobinkę śniegu na gąbeczkę i tak je przetarłam. Nie są mokre, bo bałam się żeby nie porobiły mi się jakieś zacieki. Jak tylko dojdą do siebie to je popsikam impregnatem z Deichmana i będą gotowe do użytku. Pisałyście, żeby je przed pierwszym użyciem zamoczyć wodą, ale może potraktowanie ich tym śniegiem im wystarczy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC13437.jpg (89,4 KB, 99 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC13438.jpg (100,5 KB, 56 załadowań)
aga026 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 11:52   #4539
patii89
Raczkowanie

ile czekałaś na te buty? kiedy je zamawiałaś? bo ja właśnie czekam i nie moge się doczekać!
Stary 2010-12-15, 12:19   #4540
kirkewrozka
Przyczajenie

Dziewczyny, nie mam pojęcia jak należy traktować buty ze skóry bydlęcej, ale jeśli chodzi o te z owiec (typu hipper czy stinger), to naprawdę podarujcie sobie wodę. Woda to największe zło dla każdej skóry. Rozmawiałam z dziewczyną z Heavy Duty, kiedy chciałam uratowac moje hippery i jak usłyszała, że najpierw traktowałam emu wodą, potem pianką, potem mydłem - od czego zresztą zlazł mi kolor - to się przewróciła. Ona sama zaimpregnowała swoje Caterpillarem (ok. 25 zł kosztuje) i jej Emu wody nie łapią - ścieka po nich. W przeciwieństwie do moich, które chciałam ratować, gdy pojawiła się na nich sól - po tylu przebojach zaczęły przemakać. Zaimpregnowane buty nie mają nawet większego prawa być podatne na sól.
Jeśli chcecie wyczyścić Emu z błota lub kurzu, to wyczeszcie je szczotką do nubuku. Jeśli zaimpregnujecie dobrym produktem, to będziecie się nimi cieszyć długo.

Ja zaimpregnowałam moje hipper jakąś szmirą i do teraz mam problemy. Im bardziej starałam się im pomóc, tym większa była szkoda. Buty się odbarwiły. Ratowałam je spreyem barwiącym i efekt jest taki, że część buta jest ciemna, część wyblakła, część ciemnoróżowa - to od tego spreyu. Mam buty w ciapki. Ale nie myślę o tym, kiedy wychodzę na dwór. Mało tego - ja w takich butach staję przed moimi uczniami. Mój tż mówi, że te buty mają taki fason i taki styl, że nawet brud im pasuje
kirkewrozka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 12:43   #4541
bez_sensowna
Rozeznanie

Nadają się te? Jak myślicie nie będą przemakac? http://moda.allegro.pl/czarne-eskimo...361860101.html
bez_sensowna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 12:54   #4542
patii89
Raczkowanie

a gdzie można kupic ten Caterpillar?
Stary 2010-12-15, 13:21   #4543
anja150xd
Przyczajenie

witam wszystkich Chcialabym sobie kupic wlasnie buty emu woll czarne we Wrocławiu normalnie w skelpie . Mam pytanie po pierwsze czy warto , czy od razu sie nie zniszcza, ile kosztuja w sklepie i gdzie je mozna dostac we Wrocławiu i za ile Za wszystkie odpowiedzi z gory dziekuje , bo bylam w inters shoes i tam sa tylko poiwyzej 500 zł oryginalne i to krotkie a mnie interesuja te dluzsze

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Mam jeszcze jedno pytanie czy ktos zamawial buty z tej stronki i czy jest to wogole mozliwe i dlaczego te buty sa takie tanie http://www.6pm.com/search/brand/2116...centSales/desc
anja150xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 14:30   #4544
Mary_16
Raczkowanie

GG do Mary_16

Hej makebelive10 czy twoje butki już doszły?
Wszysto poszło ok, tzn nic nie trzeba dopłacać? Bo jeśli rzeczywiście tak tanio za oryginały to biore!! Te rozmiary to amerykańskie czy UK?
Mary_16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 14:32   #4545
jagnam
Przyczajenie

Hmm, widzę, że nie tylko ja mam problem z plamami na stingerach - takimi, jakby były to mokre miejsca. Zadałam o to pytanie sprzedawcy, ale stwierdził, że nie miał takiej sytuacji, więc nie wie, jak mi pomóc. Dziwi mnie to tym bardziej, że moje zeszłoroczne bronte mają się dobrze i nic takiego się z nimi nie działo. A tu się okazuje, że tegoroczne stingery (przynajmniej niektóre) - jakieś takie nie do końca ok są. Jeśli ktoś sobie z tym problemem całkowicie poradził - dajcie znać
jagnam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 14:58   #4546
GreyCat
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Eggnogg Pokaż wiadomość
A te nowe Emu Angels to sa z tej kolekcji Wool? Bo nigdzie nie widze, zeby bylo to przy nich napisane. I czy takie krociutkie Emusy, nie beda spadaly ze stopy? Bo chce je kliknac
Angels nie sa wool, cale szczescie. Kupilam takie kilka dni temu i nie chce ich z nog sciagac jedyny mankament w moich to taki, ze mi skarpetki sciagaja, wiec nosze bez ale tu w Irlandii, gdzie mieszkam, gorsze rzeczy mozna zobaczyc ;-) btw.pomimo iz krotkie, na nogach trzymaja sie dobrze.

Edytowane przez GreyCat
Czas edycji: 2010-12-15 o 14:59
GreyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 15:04   #4547
Agaward
Raczkowanie

Ja swoich Stingerow Chestnut nie impregnowalam dodatkowo i woda im krzywdy nie robi. Szarych jeszcze nie mialam na sobie, ale tez narazie nic z nimi robic nie bede. Moze zamowie sobie zestaw UGG do impregnacji
Stary 2010-12-15, 15:13   #4548
aga026
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patii89 Pokaż wiadomość
ile czekałaś na te buty? kiedy je zamawiałaś? bo ja właśnie czekam i nie moge się doczekać!
Ja moje kazałam przesłać do znajomych w stanach i oni mi nadali PolAmer'em i paczka szła 14dni. Wcześniej z forlessthanever (też PolAmer) szła mi 10dni. Różnica może dlatego, że okres przedświąteczny i więcej paczek do przesłania.
aga026 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 15:17   #4549
makebelieve10
Raczkowanie

juz pisze, pisze! po kolei, tutaj jest rozmiarowka:
http://www.6pm.com/cs/mmf-popop.zml
ja wzięłam 38,5, czyli rozmiar 8, bo 39,5 rozeszłyby sie dla mnei za bardzo. Ja mialam o tyle dobrze, ze mój ojciec w stanach siedzi, zamówił mi te buty na siebie i wysłał do polski normalnie. kurde.. te emu teraz 44 dolce, a ja płaciłam 70, siet! :PP Narazie paczka idzie do mnie drogą morską.
makebelieve10 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-15, 16:11   #4550
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez patii89 Pokaż wiadomość
a gdzie można kupic ten Caterpillar?
http://www.streetshoes.pl/product-po...udzeniami.html

na przykład tu.

Można też poszukać impregnatów w sklepach ze sprzętem do wspinaczki

Ja chyba też dziwnie chodzę albo mam dziwne chodniki bo na razie nie zamoczyłam ani nie zasoliłam niczym butów... Staram się po prostu nie łazić po błocie i jest z nimi wszystko ok.

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2010-12-15 o 16:13
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 16:37   #4551
anja150xd
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez anja150xd Pokaż wiadomość
witam wszystkich Chcialabym sobie kupic wlasnie buty emu woll czarne we Wrocławiu normalnie w skelpie . Mam pytanie po pierwsze czy warto , czy od razu sie nie zniszcza, ile kosztuja w sklepie i gdzie je mozna dostac we Wrocławiu i za ile Za wszystkie odpowiedzi z gory dziekuje , bo bylam w inters shoes i tam sa tylko poiwyzej 500 zł oryginalne i to krotkie a mnie interesuja te dluzsze

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Mam jeszcze jedno pytanie czy ktos zamawial buty z tej stronki i czy jest to wogole mozliwe i dlaczego te buty sa takie tanie http://www.6pm.com/search/brand/2116...centSales/desc

bardzo prosze o pomoc
anja150xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 17:00   #4552
moee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość

Ja chyba też dziwnie chodzę albo mam dziwne chodniki bo na razie nie zamoczyłam ani nie zasoliłam niczym butów... Staram się po prostu nie łazić po błocie i jest z nimi wszystko ok.
ja w moich to i w chlape ( ta odwilz ostatnia co byla) smigalam i nawet jednej plamki Ja Ci mowie u nas sol jakas insza wysypuja tudziez latamy panno latamy nie chodzimy,latamy jak leciuchne motylki
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."
moee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 17:18   #4553
izabelcia81
Raczkowanie

witajcie
chciałabym sie upewnic czy te butki EMU sa orginalne
oto link
http://allegro.pl/kozaki-emu-stinger...351096121.html
prosze o ocene
patrzyłam w sklepach innych i np tutaj różnia sie kolorem futerka
http://www.butsklep.pl/1545/buty_emu..._hip_chocolate
wolałabym ciemniejsze futerko ale tu sie zastanawiam czy wypuścili ten sam model w dwóch różnych wariantach czy któreś z nich to może podróba??
chciałam sobie je kupic na gwiazdke no i czy stingery także trzeba kupić o rozmiar lub 2 mniejsze i impregnowac czy nie?? a jak tak to prosze o sprawdzone przez was preparaty
pozdrawiam i dzięki za przyszłe odpowiedzi
izabelcia81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-15, 17:22   #4554
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99

Buty różnią się, bo to inna kolekcja. Wystarczy popatrzeć na metkę na pięcie i podeszwę. Z białym futerkiem są z kolekcji najnowszej wool. Dziewczyny jej nie polecają, ponoć wełny jest śmieszna ilość, przemakają po impregnacji i ogólnie są do niczego.
Niestety moje czarne bronte jadę do mnie z USA
Stary 2010-12-15, 18:01   #4555
liviax33
Przyczajenie

witam was przeczytalam prawie caly watek
wlasnie dzis przyszly do mnie Emu Bronte Lo - STARA WERSJA
jestem strasznie zadowolona, juz zaimpregnowane preparatem z CCC

zobaczymy jak sie beda sprawowac
liviax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 19:54   #4556
betiglo
Przyczajenie

Dziewczyny ,moze któraś wie czym różnią się stingery z ubiegłego sezonu od tegorocznej kolekcji? Czy w modelu stinger jest wszyta jakaś metka wewnętrzna/ jesli tak to co na niej pisze ? jakie metki ma tegoroczny model ,chodzi mi o najwięcej szczegółów ,po których mogłabym poznać ,ze buty są oryginalne i z nowej tegorocznej kolekcji Nie wiem też gdzie szukać oficjalnych dealerów /na stronie www.emu-shop.plnie mają tego koloru,innych przedstawicieli nie mogę namierzyć

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Chodzi mi o metki papierowe zewnętrzne/model stinger-hi/
betiglo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 20:16   #4557
Agaward
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez betiglo Pokaż wiadomość
Dziewczyny ,moze któraś wie czym różnią się stingery z ubiegłego sezonu od tegorocznej kolekcji? Czy w modelu stinger jest wszyta jakaś metka wewnętrzna/ jesli tak to co na niej pisze ? jakie metki ma tegoroczny model ,chodzi mi o najwięcej szczegółów ,po których mogłabym poznać ,ze buty są oryginalne i z nowej tegorocznej kolekcji Nie wiem też gdzie szukać oficjalnych dealerów /na stronie www.emu-shop.plnie mają tego koloru,innych przedstawicieli nie mogę namierzyć

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Chodzi mi o metki papierowe zewnętrzne/model stinger-hi/
Tak powinny wygladac metki z tegorocznej zimowej kolekcji. To zdjecie z aukcji, na ktorej kupowalam moje Stingery Lo (HI maja takie same). U drugich moich z amazon.co.uk sa takie same metki.
Stara kolekcja nie miala tej metki z parasolka, a metke emu miala na lancuszku srebrnym (but wygladal tak samo). Jeszcze starsza miala inne naszywki na bucie ( u gory materialowa, a nie skorzana i z tylu gumowa, a nie duza skorzana).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dscn2135x.jpg (56,7 KB, 69 załadowań)
Stary 2010-12-15, 20:38   #4558
liviax33
Przyczajenie

czy na metce w srodku buta pisze u was `made in china`???
Stary 2010-12-15, 20:44   #4559
Agaward
Raczkowanie

Tak.
Stary 2010-12-15, 20:50   #4560
liviax33
Przyczajenie

o to dobrze, bo balam sie, ze jednak mam podroby
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości