|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
BAN stały
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja
wszystkie piszecie co stosujecie a moze cos napiszcie o efektach ? to bardziej dziewczyny zmotywuje do działania
|
|
|
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
2 część wątku i sądzisz, że nikt nie napisał o efektach? Bierz się za lekturę.
|
#4533 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4536 |
|
Raczkowanie
|
tak z ciekawości - używa ktoś piprzu cayenne? Juz drugi raz robię sobie oliwę z chilli. Jako mam wrażenie, że pomaga
tzn. przyjemnie rozgrzewa, włosy nie wypadają, rosną szybciej, nie jakoś spektakularnie, ale jednak. Ciekawa jestem, jak to wygląda u innych osób stosujących.
|
#4537 |
|
Raczkowanie
|
Hej Wizażanki!
Od wczoraj studiuję ten wątęk i podobne... Od kilku tygodni mam "parcie" na zapuszzcanie włosów, ale od wczoraj to juz w ogole... Moge się tu wyżalić, a następnie przejść do sedna sprawy?... otóż wczoraj poszłąm sobie do fryzjera z zamiarem podcięcia 1cm włosów (miała tzw. boba - z tyłu krócej, z boku po skosie, z przodu krócej). Chciałam mieć podcięty tylko skos, a tyl pozostawić, bo chcialam stopniowo skraca właśnie boki a tyl zostawiac i za liczyłam ze za jakieś 4 miesiące będe miala na równi wszystko i w miare przywzowitej długości... natomiast od fryzjera wyszłam z włosami całymi na rowni - teraz siegaja ledwio do brody =/ wyobraźcie sobie balona z garnkiem - tak wyglądam teraz ja wiec przechodząc do sedna sparwy - teraz mam ogromne "parcie" żeby jak najsyzbciej włosy podorsły mi chociaż 3cm; średnio rosną mi niecały 1cm w miesiąc własnie przymierzam się do kupna jakiegoś specyfiku, ale tyle tego wymieniłyście, że się pogubiłąm i nie wiem, co stosowac... Myślałam o Seboradinie (czytałam o jakiś szamponach, liotonach, balsamach z tej serii), może jakieś szampony pokrzywowe lub z zcarnej rzepy, może jakieś tabletki ze skrzypu polnego...? Bo chodzi mi o to, żeby włosy szybciej mi urosły, natomaist nie abrdzo zalezy mi na zwiększeniu objętości... Możecie mi napisac dokładnie jakie efekty dają tego typu środki? I może doradzić zcego używać? Od razu zaznaczę, że nie mam czasu, ani dobrej ręki do przygotowywania jakiś mazidełek, wcierek ,itp. Chodzi mi o jakieś gotowe, dobre i neizbyt drogie sposoby... Wiem, ze jest tu masa informacji oraz, ze na każdego indywidualnie coś działa, ale jeste zdesperowana Przepraszam, że się tak rozpisałam... ![]() Wiecie, mowi się, ze włosy - nie ręka odrosną... ale co zrobić zeby rosły szybciej? Liczę na jakies rady, bo czytałam tutaj o takich cudach typu 3 tygodnie - 3cm; gdzieś czytałam, ze ktos przy tych różnych wspomagaczach w ciagu kilku meisiecy zyskał ok 14 cm... Z góry dziękuję za odpowiedz =) Pozdrawiam =)
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
Kiniolku - rozumiem Twój problem. Sama ostatnio musiałam ściąć włosy prawie o dwadzieścia centymetrów. Wiem, że to dla Ciebie żadne pocieszenie. W tym wątku
wszystkie szukamy panaceum na przyśpieszenie porostu włosów. Szukamy tzn. próbujemy, próbujemy i ... jeszcze raz próbujemy. Każdemu służy inna metoda. Ja np. nie stosuję wcierek, bo leniwa jestem i mój skalp nie lubi nic z domieszka alkoholu. A w takie opowieści : w ciągu miesiąca urosły mi włosy o 5 cm, itp. jakoś dziwnie nie wierzę. Przepraszam, jest to moja subiektywna opinia. A więc zbyt dużą i miarodajna pomocą nie mogę Ci służyć. Chciałam tylko napisać - nie stresuj się i - jak sama piszesz : włosy nie ręka, odrosną ! Są osobne wątki o piciu pokrzywy, skrzypu, drożdży. Poszperaj ! |
|
|
|
#4539 | |
|
Zakorzenienie
|
myślę, że warto przeczytać...
Cytat:
oooo... o pieprzu cayenne nie słyszałam... dodajesz do maseczek na skórę głowy? |
|
|
|
|
#4540 |
|
Raczkowanie
|
Ja juz kilka razy przeczytałam te wątki o poroście włosów. Ponieważ miałąm piękne długie włosy pewnego styczniowego dnia wybrałam sie o fryzjerki i poprosiłam o podcięcie końcówek, a ona obcieła mi włosy tak 4 cm za uszy :[ A teraz mam tak k. 5 cm za ramiona. Normalnie rosły mi tak 1 cm- na miesiąc bo tych wszystkich kuracjach 2,5 cm na miesiąc
Na różnych stronach były inne sposoby z tego co pamietam :
To tyle co pamietam, jakby co to jeszce dopiszę Pozdrawiam.
Edytowane przez rikki13 Czas edycji: 2008-10-19 o 11:24 Powód: dopisanie. |
|
|
|
#4541 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
A z tym warkoczem to myślę żeby raczej się nie plątały niż na porost, bo w jaki sposób ma to działać na porost? Włosy rosną z cebulek. Chyba to po to żeby były zdrowsze
|
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
rikki - tak jak już pisałam : każdemu służy co innego. Nie ma reguły.
Ja dla przykładu omijam WAXy najdalej jak mogę, a po Pantene - wypadają mi włosy. Wierzę natomiast w skuteczność naturalnych wcierek. Dziewczyny robią np. z czarnej rzodkwi, skórek jabłka; płukanki z pokrzywy i łopianu. |
|
|
|
#4543 |
|
Raczkowanie
|
Też mi się tak zdaje
![]() A tóraś z was może stosowała jakieś tabletki typu skrzypowita? Mnie ostatnio zaciekawił ten capivit a=e ;D
|
|
#4544 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
O tabletkach jest cały oddzielny wątek, tam znajdziesz sporo informacji na ten temat.
|
|
#4545 |
|
Raczkowanie
|
No wiem, że włosy to nie ręka... Prędzej czy póxniej odrosną, ale jak tylko stane przed lustrem to humor mi się od razu psuje...=/ jestem tak zdesperowana...=/ dzisiaj właśnie jadę do cenrtum handlowego... Może tam w tych "lepsyzch" droegriach coś znajdę... Planuję kupić jakiś szampon z ekstraktami z pokrzyw, czarnej rzepy, itp... A może znajdę tam jakąś aptekę...? =) Poszukam tego zachwalanego seboradinu, olejku rycynowego - a`propo tego olejku go się stosuje w jakiś mieszankach czy po prostu w tarkcie mycia włosów można go sobie zmieszać z szamponem, np z zcarnej rzepy? Może kupię też jakieś tabletki w stylu skrzypovita...
|
#4546 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=6a7e0cf2eda2bda4316abe8 4f76a420338a84d81_65555cc f31198;9395633] Ja mam jeszcze gorzej, bo kręcone, więc mało widać że wogóle rosną.[/quote]
Nie jesteś sama uwierz .Widzę, ze przybywa tu nowych kobiet chcących poprawić bilans swoich włosów jeśli chodzi o ilość i długość . Witamy serdecznie Rośnie też ilość tych którym nie chcę się czytać Rozumiem jak ktoś ma dylemat bo wybrał sobie kilka rzeczy do wyboru ale nie wie czy ta terapia współgra i będzie miała efekty ponieważ mają np. skóre głowy z problemami, bądź mają jakieś wątpliwości, ale wymówka typu, że tu jest zbyt dużo stron do przeczytania to już odpowiedź poniżej pasa .Według mnie tym którym się nie chce babrać we wcierkach, mazidłach własnej roboty to: wax, seboradin, pokrzywa, drożdze i skrzyp do picia (jeśli to nie stanowi dodatkwoego problemu ). No jest i nisim fast, o którym nie można zapomnieć.W celu uzyskania dodatkowych informacji wpisać te słowa w miejsu: pzreszukaj ten atek, albo szukal na forum Pytania szczegółowe, tzn. złożone proszę śmiało zadawać .
|
#4547 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pomyslalam ze moze by to zakupic i przetestowac ale ciekawi mnie czy analizowala ktoras z was ten sklad i co moze powiedziec dokladniej na ten temat? |
|
|
|
|
#4548 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Pijecie drożdże??? Przynosi to jakieś efekty? Trzeba robić jakieś przerwy ? Nie zaszkodzi to czasem organizmowi??? I jak to wogóle się pije??? :confuse d: Szukałam i niegdzie nie mogłamznaleść Nio i najważniejsze : nie grubnie sie od nich? Z góry dzx za odp |
|
|
|
#4549 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
Uszy strasznie grubną. I kolana |
|
|
|
#4551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Proszę korzystać z wyszukiwarki i poczytać co nieco zamiast od razu pytać
|
|
#4553 |
|
Wtajemniczenie
|
Czytając post taki jak ikonki123 zaczynam odnosić wrażenie, że ktoś sobie zaczyna z nas jaja robic
, czyż nie? Może się mylę ikonka123![]() A zresztą nie odpowiadaj , bo ten wątek staje się rzeczywiście za długi bo trzeba czytać takie bzdety jak: "Pijecie drożdże??? Przynosi to jakieś efekty?" ![]()
|
#4554 |
|
Wtajemniczenie
|
O Mamo... Do Ikonki i Plotkary - chyba nie liczycie, że ktoś specjalnie będzie się produkował, by tylko streścić wam to, co było napisane już setki razy, na poprzednich stronach..? Zanim napisałam pierwszego posta w tym wątku, przeczytałam go niemal całego, krzywda mi się nie stała, włosy mi nie powypadały...
A co do tematu - zastanawiam się, czy mieszanie Waxa (polskiego) z żółtkami jaj nie zmniejszy jakoś jego wlaściwości? Bo chciałabym robić sobie raz w tygodniu taką maseczkę, ale mam dylemat Rozważam, czy może nie stosować tego oddzielnie (tzn w inne dni wax, inne jajka), ale z drugiej strony, nie wiem czy nie przesadzę z tym wszystkim - dwa razy w tygoniu sok z czarnej rzodkwi, prawie codziennie seboradin, raz w tygodniu wax, chciałabym dołączyć żółtka, więc może lepiej byłoby połączyć je z waxem albo w ogóle z nich zrezygnować na razie?
|
#4555 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Zacznijmy od tego że jestem nowa i zabardzo nie oriętuje się w tych wątkach...
Ale dziękuje za "uprzejmą pomoc" ![]() |
|
|
|
#4556 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Ani z koniecznością zapoznania się z regulamimen ogólnym forum oraz regulaminem podforum fryzjerskiego. I nie ma co stroić fochów, lenistwa tutaj nie tolerujemy, a skoro nie chciało Ci się skorzystać z wyszukiwarki, ani nawet przeczytać pierwszej strony z listą tematów, to się nie dziw, że Wizażanki reagują poirytowaniem. Radzę Ci "zakasać rękawy" i zabrać się za czytanie, dopiero potem za zadawanie pytań i robienie aluzji.
|
|
|
#4557 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Opanujesz się zobaczysz POwodzenia Cytat:
A zresztą ...
|
|
#4558 |
|
Zadomowienie
|
ja sie tez wkurzam jak mi przychodzi na meila subskrybja i mysle sobie ze cos ciekawego znow wyszo do wlosow a tu sie pojawia osoba ktora pisze ,, co zrobic by rozsly szybciej i ze watek jest dlugi '' ja go przeczytalam od deski do deski !!!
I najlepiej przeczytac caly bo akurat kazdy sie wypowiada i ma inne odczucia na temat tych wszystkich specyfikow!!!!
|
#4559 |
|
Wtajemniczenie
|
Rozumiem cię doskonale
, ja zanim coś napisałam - miesiąc czytałam ten wątek, chciałam uniknąć zadania kompromitującego mnie pytania .Ale to już napewno się skończy koleżanka się wdroży, bo już jej wyjaśniłam co nie co na innym wątku - myślę, że zrozumie co ma robić.
|
#4560 |
|
Zadomowienie
|
wiem wiem
pozdrawiam
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.

tzn. przyjemnie rozgrzewa, włosy nie wypadają, rosną szybciej, nie jakoś spektakularnie, ale jednak. Ciekawa jestem, jak to wygląda u innych osób stosujących.
wiec przechodząc do sedna sparwy - teraz mam ogromne "parcie" żeby jak najsyzbciej włosy podorsły mi chociaż 3cm; średnio rosną mi niecały 1cm w miesiąc

Na różnych stronach były inne sposoby z tego co pamietam :

.
.
:confuse d: Szukałam i niegdzie nie mogłam

. Proszę korzystać z wyszukiwarki i poczytać co nieco zamiast od razu pytać
, czyż nie? Może się mylę ikonka123