Panny Młode 2008 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-11, 06:44   #4531
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007
Dot.: Panny Młode 2008

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Klikasz zamiast plusik obok opcji "cytuj" przy każdej wypowiedzi, do której chcesz się odnieść i na końcu klikasz "odpowiedz"

Widzę, że stosujesz dość drogie kosmetyki, też się zastanawiam nad cieniami Clinique, ale raczej wybiorę coś tańszego - Revlona, ma pozytywne komentarze na KWC Czytałam, że poczwórne Chanelki są dość twarde, ponoć lepsze są "piątki" Diora. Tylko szkoda by mi było tyle pieniędzy wydawać
Co do korektora, chciałam właśnie AAE wypróbować, lecz podobno kryje średnio, a ja mam dosć mocne i wredne cienie pod oczami, które wyłażą spod każdego korektora Puder mam z Gosha, ale nie porównam z niczym, bo to mój pierwszy tego typu kosmetyk
Do ust kupię sobie chyba błyszczyk L'Oreala Glam Shine 6 h - mam jeden kolor, trzyma się naprawdę nieźle.

To taki mały off top Ale w końcu o makijażu ślubnym mowa

Zastanawiałyście się już, dziewczyny, nad bukietami, kolorystyką? Ja się na tym kompletnie nie znam, przeglądam sobie wątek o bukietach ślubnych - można znaleźć wiele inspiracji
A np dwójki Clinique są bardziej miękkie? Mam jeszcze dwa dni na zastanowienie, dlatego zbieram wszystkie informacje o kosmetykach. To prawda, że są drogie ale większą część będę miała z USA, więc zapłacę za nie tyle ile u nas za kosmetyki z niższej półki
Co do AAE to jak dla mnie kryje w sam raz ale taki na maxa kryjący, który oglądałam w Marionnaud to od Heleny Rubinstein. Najpierw powiedziałam babce, że chcę coś bardzo kryjącego, ale jak mi go pokazała to stwierdziłam: o nie nie coś bardziej płynnego. Nie wiem jak dokładnie nazywał się ten korektor, ale może warto popartzec na niego skoro masz taki problem z doborem czegos odpowiedniego dla siebie.
Błyszczyki z Loreala jakoś za bardzo się kleją, więc chyba więcej ich nie kupię.
Jeżeli chodzi o kwiaty to też "jestem w kropce"

aaa i dzięki za podpowiedź

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość

Skorzystaj z funkcji multicytowania czyli:

Przy każdym napisanym poście, w dolnym prawym rogu masz do wyboru:
Edytuj / Cytuj / Wielo cytuj ten post / Odp
Przy każdym poście, który chcesz zacytować wybierz tą 3 funcję (kliknij na "plusik"), wówczas zamieni się on na "minus". /jeśli się pomylisz lub zrezygnujesz z już zaznaczonego posta-kliknij na "minus" a powróci stan pierwotny "plus"/
Ostatnim krokiem jest wciśnięcie przy ostatnim minusie dodatkowo Cytuj.
Otworzy się wtedy nowe okno z zacytowanymi wszystkimi postami i pomiędzy nimi możesz dodawać swoją wypowiedź.
Dziękuję bardzo Pani Moderator
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 07:37   #4532
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Ile wcześniej powinno się pójść do Kościoła w sprawie zapowiedzi?
nie jest powiedziane ile wczesniej trzeba to zrobic, zapowiedzi musza po prostu wisiec w kosciele 3 tygodnie
Cytat:
Napisane przez Masako Pokaż wiadomość
Twój argument o powtórnym załozeniu skukienki jest bardzo dobry
bardzo dobry, ja tez bede miala sesje innego dnia i juz ciesze sie, ze suknie zaloze sobie kilka razy
Cytat:
Napisane przez gosia1007 Pokaż wiadomość
ja juz wybralam bukiet, do mojej kremowej sukni wybralam bordowe aksamitne prawie roze w delikatnym bezowym rozku z odrobina zielonych listkow

Mąż i żona...
kina2807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 07:42   #4533
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Napisane przez kina2807 Pokaż wiadomość

ja juz wybralam bukiet, do mojej kremowej sukni wybralam bordowe aksamitne prawie roze w delikatnym bezowym rozku z odrobina zielonych listkow
Muszę mieć takie kwiatki, które będę mogła również wpiąć we włosy bo nie chcę welonu i jakoś ciągle nie potrafię się zdecydować
Stary 2008-03-11, 07:47   #4534
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę mieć takie kwiatki, które będę mogła również wpiąć we włosy bo nie chcę welonu i jakoś ciągle nie potrafię się zdecydować
a moze Ewalena na watku bukietowym by ci doradzila rodzaj kwiatow

Mąż i żona...
Stary 2008-03-11, 10:59   #4535
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję bardzo Pani Moderator
Proszę bardzo

Cytat:
nie jest powiedziane ile wczesniej trzeba to zrobic, zapowiedzi musza po prostu wisiec w kosciele 3 tygodnie
Pytałam, bo nie jestem pewna czy czasem mój Kościół nie wymaga aby już 3 miesiące przed ślubem dostarczyć im zaświadczenie o wywieszonych zapowiedziach. Kurczę muszę się upewnić jak to jest dokładnie.
Stary 2008-03-11, 11:02   #4536
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Tak, tak koniecznie, tylko zdjęcia mam w domu i jakoś codziennie nie starcza mi czasu, żeby je w ten wątek wkleić
Stary 2008-03-11, 11:38   #4537
Madlen__18
Zakorzenienie

/25/
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-11, 12:09   #4538
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
A np dwójki Clinique są bardziej miękkie? Mam jeszcze dwa dni na zastanowienie, dlatego zbieram wszystkie informacje o kosmetykach. To prawda, że są drogie ale większą część będę miała z USA, więc zapłacę za nie tyle ile u nas za kosmetyki z niższej półki
Co do AAE to jak dla mnie kryje w sam raz ale taki na maxa kryjący, który oglądałam w Marionnaud to od Heleny Rubinstein. Najpierw powiedziałam babce, że chcę coś bardzo kryjącego, ale jak mi go pokazała to stwierdziłam: o nie nie coś bardziej płynnego. Nie wiem jak dokładnie nazywał się ten korektor, ale może warto popartzec na niego skoro masz taki problem z doborem czegos odpowiedniego dla siebie.
Błyszczyki z Loreala jakoś za bardzo się kleją, więc chyba więcej ich nie kupię.
Słyszałam, że poczwórne Chanel są twarde, nie Clinique Clinique mają bardzo dobre recenzje na KWC, ale podobno nadają dosć subtelny kolor. Poczytaj jeszcze recenzje.
Wiem, o jaki korektor Heleny Ci chodzi. Czytałam jednak, że jest dość gęsty i może uwidaczniać zmarszczki pod oczami Pomyślę jeszcze.

Wiem właśnie, że te błyszczyki się lepią, ale mają ładne odcienie i dość długo (jak na błyszczyk) się utrzymują, a ja nie lubię jasnych szminek

Cytat:
Też mam zamiar skorzystać za niedługo z porad Ewaleny. Wiem jednak, że mój bukiet ma posiadać pionowe, zwisające motywy (jestem niska) i być w odcieniach różu i fioletu

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
/25/

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 12:12   #4539
Madlen__18
Zakorzenienie

Sama mam mniej więcej taką samą minę

Wyobraźcie sobie..dopiero było ponad 9 miesięcy i tyleee czasu.
Potem stanęlo na pół roku..a teraz O_o
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 12:13   #4540
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Słyszałam, że poczwórne Chanel są twarde, nie Clinique Clinique mają bardzo dobre recenzje na KWC, ale podobno nadają dosć subtelny kolor. Poczytaj jeszcze recenzje.
Wiem, o jaki korektor Heleny Ci chodzi. Czytałam jednak, że jest dość gęsty i może uwidaczniać zmarszczki pod oczami Pomyślę jeszcze.
Ups rzeczywiście Chanelki sorry
Odnośnie korektora masz rację-bardzo gęsty.
Stary 2008-03-11, 12:15   #4541
gosiunia22
Zadomowienie

Madlen 18, ślub zbliża się wielkimi krokami... Fajnie

A ja mam problem - jestem obecnie w fazie "rozchadzania" butów ślubnych (uczę się chodzić na obcasach). Mam bardzo wąską stopę, ale te buty są baardo wąskie (albo źle uszyte) i po kwadransie noszenia mam czerwoną pręgę na stopie ( Co w takiej sytuajci zrobic? Oddac buty do szewca, żeby rozciagnął?

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 12:22   #4542
katey
Rozeznanie

GG do katey

Cytat:
Napisane przez gosiunia22 Pokaż wiadomość

A ja mam problem - jestem obecnie w fazie "rozchadzania" butów ślubnych (uczę się chodzić na obcasach). Mam bardzo wąską stopę, ale te buty są baardo wąskie (albo źle uszyte) i po kwadransie noszenia mam czerwoną pręgę na stopie ( Co w takiej sytuajci zrobic? Oddac buty do szewca, żeby rozciagnął?
jesli są skórzane to widziałam chyba w bonprix że mają taki spray do skórzanych butów żeby je troszke rozciągnąć, nie wiem na ile skuteczny bo nie stosowałam ale można spróbować bo chyba nie jest strasznie drogi, no i oczywiście zawsze można spytać u szewca co w tej sytuacji robić bo chyba u nich też można lekko poszerzyć buty

16.08.2008

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png

katey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 12:34   #4543
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:

Ja co prawda z panien młodych 2009 ale może coś podpowiem. No wiec ja mam zawsze problem z nowymi butami, każde mnie obcierają, pięty i palce mam okrwawione, niestety takie są już moje stopy Jedyny dobry sposób, który znam i na sobie sprawdziłam z dobrym efektem to rozchodzenie nowych butów przez mokre skarpetki. Zakładam wilgotne skarpety i chodzę tak i po domu. buty się fajnie rozciągną i już tak nie obcierają
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 12:45   #4544
Masako
Rozeznanie

Cytat:
Pytałam, bo nie jestem pewna czy czasem mój Kościół nie wymaga aby już 3 miesiące przed ślubem dostarczyć im zaświadczenie o wywieszonych zapowiedziach. Kurczę muszę się upewnić jak to jest dokładnie.
Mi ksiądz powiedział, ze na zapowiedzi sie daje mniej wiecej wtedy jak sie spisuje protokół. I na tej zasadzie jedne moje zapowiedzi już idą, drugie będą szłyna poczatku kwietnia, bo tak je wpisał ksiądz a w trzecim kosciele jeszcze nie byłam Z zaświadczeniami o wygłoszonych mamy sie zgłosić w tygodniu bezpośrednio przed uroczystością

Cytat:

A ja mam problem - jestem obecnie w fazie "rozchadzania" butów ślubnych .
Dobrze, ze mi przypomniałaś, też rozchadzam moje. Ale troche sie boje, ze jednak jak noga mi spuchnie po kilku godzinach, to przejde na baletki(specjalnie zakupione w tym celu)

Nie można zmienić kobiety. Można zmienić kobietę, ale to niczego nie zmienia.

Edytowane przez Masako
Czas edycji: 2008-03-11 o 12:46 Powód: literówka
Masako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 13:38   #4545
toverek83
Raczkowanie

GG do toverek83

a ja chcialam sie pochwalic swoja suknia slubna i az kupilam kabel i plytke zeby je zgrac na kompa z komorki ale cos jest nie tak......
mam do WAS pytanie-czy jesli suknia jest w kolorze smietanki to welon tez ma byc tego koloru??sa wogole takie dostepne?bo ja pojecia nie mam
jesli chodzi o zapowiedzi przedslubne to wlasnie tydzien temu u mnie w parafii wywieszono pierwsze a wiem ze sluby tych ludzi beda w czerwcu i lipcu....my w kazdym badz razie mamy prtzyjsc w majutak nam proboszcz powiedzialno w sumie to by sie zgadzalo bo jak slub we wrzesniiu.......
ja tez wlasnie chodze w swoich butach i pomalu dochodze z nimi do ladu...juz sie stopa przyzwyczaila
ale zaproszenia jeszcze nie wybrane i nie ma kiedy tego zrobic
toverek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 13:47   #4546
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toverek83 Pokaż wiadomość
a ja chcialam sie pochwalic swoja suknia slubna i az kupilam kabel i plytke zeby je zgrac na kompa z komorki ale cos jest nie tak......
mam do WAS pytanie-czy jesli suknia jest w kolorze smietanki to welon tez ma byc tego koloru??sa wogole takie dostepne?bo ja pojecia nie mam
czekamy na zdjecia, mam nadzieje, ze jednak uda sie je zgrac na kompa

welon tez powinien byc smietankowy, sa rozn eodcienie welonow, na pierwszy rzut moze ci sie wydawac, ze jest bialy, a w rzeczywistosci bedzie kremowy, smietankowy, czy jaki akurat bedzie Ci pasowal do sukni, ja na pewno bede miala krem

Mąż i żona...
Stary 2008-03-11, 14:10   #4547
Taska
Raczkowanie

CO macie na mysli mowiac watek bukietowy?? w bukietach slubnych?

Ja tez chyba skocze po porade mniej wiecej wiem co chce, ale do konca nie jestem pewna.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008070500300330.png
Taska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 14:14   #4548
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taska Pokaż wiadomość
CO macie na mysli mowiac watek bukietowy?? w bukietach slubnych?

Ja tez chyba skocze po porade mniej wiecej wiem co chce, ale do konca nie jestem pewna.
tak watek bukietow slubnych
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=47838

Mąż i żona...
Stary 2008-03-11, 14:54   #4549
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli podłączysz komórkę kablem USB do komputera, system powinien sam ją wykryć. Jeśli nic się nie pojawi w ciągu kilkunastu sekund, kliknij na ikonę Mój Komputer i sprawdź, czy nie masz nowego urządzenia. Jeśli będzie, to je otwórz i poszukaj folderu ze zdjęciami.
Przy odłączaniu kabla pamiętaj, żeby wcześniej usunąć sprzęt. Klikasz na ikonkę sprzętu w prawym dolnym rogu ekranu, przy zegarze (ta ikonka może się ukryć też za suwakiem ). Pojawia się, gdy masz podłączonego pen drive'a, na przykład. W ten sposób nie niszczysz pamięci komórki.
Mam nadzieję, że w miarę to wytłumaczyłam

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-11, 15:01   #4550
Taska
Raczkowanie

kina2807- dziekuje

asiuk- juz lepiej tego sie nie dalo wytlumaczyc

Stary 2008-03-11, 16:25   #4551
blush
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
/25/
ciekawe jak to jest 25 dni przed ślubem

Cytat:
oooo to i ja może też skorzystam, chociaż pomysł na bukiet w sumie mam, ale może coś jeszcze podpatrzę

Obecnie jestem na etapie poszukiwania ładnej poduszki na obrączki którą będzie niosła przed nami moja mała chrześnica, no i wkońcu trzeba rozejrzeć się za obrączkami.
Stary 2008-03-11, 17:50   #4552
babeczka1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Masako Pokaż wiadomość
Mi ksiądz powiedział, ze na zapowiedzi sie daje mniej wiecej wtedy jak sie spisuje protokół. I na tej zasadzie jedne moje zapowiedzi już idą, drugie będą szłyna poczatku kwietnia, bo tak je wpisał ksiądz a w trzecim kosciele jeszcze nie byłam Z zaświadczeniami o wygłoszonych mamy sie zgłosić w tygodniu bezpośrednio przed uroczystością

Dobrze, ze mi przypomniałaś, też rozchadzam moje. Ale troche sie boje, ze jednak jak noga mi spuchnie po kilku godzinach, to przejde na baletki(specjalnie zakupione w tym celu)
"na zapowiedzi się daje"????? co się daje? pieniądze? ile?! nic nie wiem

Cytat:
Napisane przez blush Pokaż wiadomość

Obecnie jestem na etapie poszukiwania ładnej poduszki na obrączki którą będzie niosła przed nami moja mała chrześnica, no i wkońcu trzeba rozejrzeć się za obrączkami.
moja w tym roku 3-letnia chrzestnica tez bedzie niosła nasze obraczki

15 sierpnia 2008!!!
babeczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 17:59   #4553
Taska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez babeczka1985 Pokaż wiadomość

Moj ksiadz powiedzial co laska ale nie mniej niz 150zl za kosciol a musimy dac w 3!!!! Bo mamy w innym niz nasze parafie.
Powiedzial- "ja nie jestem skapy i nie bede mlodym robil problemu,ale korzysc z tego tez musze miec".

To nic, ze moja parafia do niedawna byla tam gdzie bede miala slub. Milam tam wszystkie sakramenty, moi rodzice i dziadkowie w niej slubowali ...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-11, 18:09   #4554
Masako
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Moj ksiadz powiedzial co laska ale nie mniej niz 150zl za kosciol a musimy dac w 3!!!! Bo mamy w innym niz nasze parafie.
Powiedzial- "ja nie jestem skapy i nie bede mlodym robil problemu,ale korzysc z tego tez musze miec". ...
U mnie z pieniędzmi to jest tak: w 2 kościołach za zapowiedzi wzięli po 50zł w trzecim jeszcze nie wiem, bo nie byłam i to jak dotąd są jedyne koszty jakie poniosłam w związku z kościołem, bo wszystkie metryki i delegacje dostałam za darmo a troche tego było. Za sam ślub to ksiądz powiedział, ze daje sie 600zł ale jak nie mamy to żeby sie nie przejmować, bo za darmo też udzielają ślubów (w cenie jest siostra organistka i wystrój ołtarza). Szczerze mówiac USC bierze 84 zł za sporządzenie aktu i też nie mam pojęcia skąd ta suma, na specjalnym złoconym papierze drukują czy co?

Nie można zmienić kobiety. Można zmienić kobietę, ale to niczego nie zmienia.
Masako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 19:30   #4555
elianka
Zakorzenienie

ech... ten ślub to zdzierstwo

co do butów- polecam piankę z deichmana, ja ją kupiłam do obcierajacych butów i pomogła po jednym psiknięciu, a kosztuje 10 zł
przeczytałam na stronie ze ślubnymi butami, że nutki z satyny się nie rozciągają. Jak są niedobre- przepadło
Stary 2008-03-11, 19:36   #4556
Taska
Raczkowanie

Tak naprawde ja wlasnie tego siespodziewalam po tym nowym proboszczu straszny facet :|

Ale sa tez ci wspaniali ksieza z powolaniem i zazdroszcze wszystkim, ktorzy wlasnie do takich trafiaja.

Stary 2008-03-11, 22:01   #4557
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałam, że poczwórne Chanel są twarde, nie Clinique Clinique mają bardzo dobre recenzje na KWC, ale podobno nadają dosć subtelny kolor.
Na moich oczach genialne spisują się cienie Inglota Integra. Bez żadnej bazy wytrzymują świetnie przez cały dzień, kolor jest intensywny, nie wałkują się, nie obsypują wokół oczu, ale to wszystko tak naprawdę zależy od naszych powiek.

Cytat:

Gosiunia a ja słyszałam o takim sprzęcie, który wkłada się do butów. O mam na myśli prawidła takie jak na zdjęciu. Podobno szewc może także specjalnym urządzeniem rozciągnąć Tobie buta .

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Zakładam wilgotne skarpety i chodzę tak i po domu. buty się fajnie rozciągną i już tak nie obcierają
Ale z drugiej strony można się przeziębić

Cytat:
a ja chcialam sie pochwalic swoja suknia slubna
Z niecierpliwością razem z dziewczynami czekam na fotki

Cytat:
Napisane przez blush Pokaż wiadomość
ciekawe jak to jest 25 dni przed ślubem
Nie bój żaby niedługo każdej z nas zostanie tyle czasu

Cytat:
Ja słyszałam, że ok. 50 zł za wywieszenie w 1 Kościele .

Cytat:
Czyli łącznie 450 zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg coccine_prawidlaplastikowe.jpg (23,4 KB, 4 załadowań)
Stary 2008-03-12, 07:19   #4558
kina2807
Zakorzenienie

jejciu dziewczyny to znaczy, ze ja dobrze trafilam, jesli chodzi o zapowiedzi, bo w mojej parafii, w ktorej bedziemy brac slub, ksiadz nic nie wzial,a w parafii TZta nawet chyba mniej niz 50 zl, a ja myslalam, ze to i tak duzo

wczoraj bylismy na drugiej lekcji tanca, juz jest duzo lepiej, nawet cha cha i jive dobrze nam wychodza, moze w tedy nam nie wychodzilo, bo TZ mial zbyt twarde podeszwy w butach, bo wczoraj ubral inne butki i calkiem inaczej mu sie tanczylo

Mąż i żona...
Stary 2008-03-12, 08:18   #4559
babeczka1985
Raczkowanie

ok. 50zł od kościoła?! 150zl na jakies zapowiedzi?!?!?! a juz u Taski to grubasna przesada!!! grrrrrrrrrr....
Pozwolcie, ze cos uporzadkuje bo sie pogubilam. Sprostujcie jesli cos zle.
3 miechy przed slubem musimy z TZ isc:
- do USC i tam odebrac zaswiadczenie, ze nie ma p/wskazan do zawarcia malzenstwa. tam zostawiamy iles kasy, tak?
- potem kazde z nas idzie do swoich parafii po licencje od proboszcza, ze mozemy brac slub w innej niz wlasna parafii (?)
- potem idziemy do parafii gdzie bierzemy slub spisac protokol, bierzemy wszystkie potrzebne swistki i papierki i pieniadze na zapowiedzi (tak? )
- potem dymamy znow do swoich parafii zeby zaplacic tam za zapowiedzi? czy jak?
Dlaczego wszedzie kazdy mowi cos innego :/ jakis przewodnik rzetelny powinni wydac!!!!

15 sierpnia 2008!!!
babeczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-12, 09:46   #4560
AneczkaKoziol
Raczkowanie

Cytat:
ok. 50zł od kościoła?! 150zl na jakies zapowiedzi?!?!?! a juz u Taski to grubasna przesada!!! grrrrrrrrrr....
Pozwolcie, ze cos uporzadkuje bo sie pogubilam. Sprostujcie jesli cos zle.
3 miechy przed slubem musimy z TZ isc:
- do USC i tam odebrac zaswiadczenie, ze nie ma p/wskazan do zawarcia malzenstwa. tam zostawiamy iles kasy, tak?
- potem kazde z nas idzie do swoich parafii po licencje od proboszcza, ze mozemy brac slub w innej niz wlasna parafii (?)
- potem idziemy do parafii gdzie bierzemy slub spisac protokol, bierzemy wszystkie potrzebne swistki i papierki i pieniadze na zapowiedzi (tak? )
- potem dymamy znow do swoich parafii zeby zaplacic tam za zapowiedzi? czy jak?
Dlaczego wszedzie kazdy mowi cos innego :/ jakis przewodnik rzetelny powinni wydac!!!!
A nie możesz spytać sie w parafiach "jak u nich to obowiązuje"? Wiem że więcej chodzenia ale chyba krócej trwa proces dowiadywania się

Ja mam ten urok że kościelnego nie biorę - więc mam mniej załatwiania :P

Moja biżuteria
No i strona

AneczkaKoziol jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości