![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze kochane pierwiosnki 2008
marcelinka powterdzam, gerber robi samo miesko, w malych sloiczkach, wiem ze na 100% jest indykm, nie wiem jakie jeszcz są, królik chyba tez i moze kurczaczek??
sprezyka a sprobuj jej dac albo kleik kukurydziany albo lepiej kleik ryzowo-kukurydziany nestle oin ejst lodki, smaczny i mja hanka to sie oblizuje po kazdej lyzeczce i chce jeszcze... ja moge napsiac jak jest u mnie z jedzieniem (nie piersiowa...) 7.00 mleko 180 ml (tzn 180ml wody i+mleko to razem daje 210ml) 10.00 kleik na mleku 13 zupka lub jakis obiadek sloiczkowy 16 kaszka na wodzie (z jakimis owocami jesli jest bezsmakowa) 19 mleko (180 ml) wsystskie godz są mniej wiecej ptrzesuwane o pol godz w tą lub w tamtą... dzis dalama malej puree jarzynowe z hippa bez matrchewki. ZA to jutor dam marchew z niemniakami... niedflugo tez che sporbowac dac ziemniaki ze szpinakiem (czty on nie ma wlasciwowdsci uczlajacych>???) oraz kupilam kaszke z brokulami. CZytalam dzis ze mieso mala powinna jesc 2 razy w tygodniu, wiec chyba nie moge cidziennie podac zupy z miesem, zastanawiam sie keidy jej dac rybe... ja moge dawac tylko indyka ze wzgledu na mozliwosc uczulenia, to samo z zoltkiem dopiero w 10 m-cu (tak pisali w nowym schemacie zywienia dla dzieci z podejrzenie alegrii) kuopilam tez dynie z ziemniakim ![]() i szukalam herbatki na suchy nosek, w auchan nie mieli... fredzia heh moja mala walsnemi zrobil dzis kupke LADNĄ W KONCU ( nei wiem wlasnie czy aby nie po tej brzoskwince..) slucjhajcie, ja jej daje po 5-6 lyzeczek deserku do kaszki, czy moge dawac caly? sprezyna twoja mala je 2 slioiki deseru na raz??? z kaszką???? duzo troche.... ide spac taka zmeczona ejstem, szukalam butw dla siebie bo mi sie stare kozaki rozwalily i w koncu znalazlam skorzane oficerki za rozsadne pieniadze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Zakorzenienie
|
tandynia z ziemniakami jest ochydna, sama kupilam malej zbieralo sie na wymioty jak jej probowalam dac, sprobowalam sama i wywalilam do smieci nie zdziwilam sie czemu tego nie chce.
ja daje pol sloika z kleikiem ryzowym .. a tak zupy gotuje sama mieso jest w sloikach samo widzialam indyka chyba.. tylko ze to chya sie z czyms podaje bo dac same mieso to ble.. u mnie karmienie to 7 200 ml kaszy 11 pol sloika z 60 ml kleiku ryzowego 14 obiad 17 pol sloika z 60 ml kleiku ryzowego albo zmieniaki z maslem mlekiem 19 200 ml kaszy i to wsio w nocy nie je ale mowie kasze wciskam sila... podejrzewam nietolerancje laktozy ale to juzlekarz stwierdzi na wizycie w przyszlym tyg
#4533 |
Zakorzenienie
|
ray ale ma jakas wysypke? pboblem z kupką>? bo nietolerancja objawia sei wasnie takimi rzeczami... ja za to mam znow porblem, tzn hania z kupką... kurcze... juz robila wczoraj ladne kupy (2) i dzis znow mala, zbuita, cuchnąca... wczoraj jadla kleik e sliwkami, wiec raczej nie to, potem mleko, na oboadek zjadla to puree jarzynowe z indykiem i potem kaszke ryzową z brzoskwinkami (7 lyzeczek) i leko... nie wiem... moze te obiady tak na nia działają... ja zauwyazylam ze drugi raz po jedzeniu obiadu z Hippa tak ma, nie wiem czy to zakleznoasc,.... Przeciez nie moge odstawic obiadow... myslicie ze mam dalej podawac, zeby ona sie do etgo przywyczaila??? nie wiem juz co robic no....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Zadomowienie
|
Hej!
A Krzyś ma fazę na dławienie się i kaszlenie, wrzaski przy jedzeniu ... Wczesniej jadł warzywka przetarte przez sitko i nie przeszkadzała mu konzystencja, a odkąd kupiłam blender i te dania są jak typowe papki to się do nich przyzwyczaił i każda inna konzystencja wywołuje u niego cofkę. Ostatnio mi zwrócił i potem przez cały dzień marudził przy kaszkach i deserkach. U nas plan dnia wygląda tak : 7.00 pół słoiczka deserku z kleikiem na wodzie 40-60 ml 10-10.30 120 ml kaszki mleczno-ryżowej lub ryżowej na mleku 13.00-13.30 obiadek tak ok 150 g 16.00-16.30 pół sloika deserku plus kaszka albo sam deserek jak godziny karmień się przesuną 19.30-20.00 po kapieli 150 ml Bebiko2r lub na dobranoc ale chcę zmienić na kaszkę na gęsto przed kąpielą, bo ostatnio nie toleruje mleka z butelki tylko w nocy na śpiocha 0.00-0.30 180 ml mleka
#4535 |
Wtajemniczenie
|
Widzę, że temat jedzenia na tapecie, to i ja się dołączę
![]() ![]() ![]() ![]() Pisałyście o mięsku.... Mała będzie chyba mięsolubna, bo najbardziej smakują jej zupki z mięsem właśnie. Deserki spróbuje, owszem, ale li dwie, trzy łyżeczki i więcej nie chce. Jak mamom piersiowym wyszła ekspozycja na gluten? Ja Basi zupki z kaszką manną podałam dopiero kilka razy niedawno i klapa.... ![]()
![]() |
#4536 |
Rozeznanie
|
ja mam dosyć kiedy Zosia przestanie się budzić w nocy. Wczoraj zasnęła po 20 spała do około 1 w nocy ale potem obudziła się przed 3 przed 6 a ja o siódmej powinnam wstać aby przygotować Basie do przedszkola i nie dałam rady dobrze że mój Maciuś dał radę a wczoraj dostała na noc kaszkę ryżową ale widać nic to nie daje chce mamy i koniec daję sobie spokój z pracą nową na etat nie dam rady
#4537 |
Wtajemniczenie
|
hehe, jak ponarzekalam na temat wybudzen malej w nocy, to tej nocy spala od razu inaczej!
![]() ![]() ray - co do dyni z ziemniakiem, to nie tobie ma smakowac. ![]() gosiaczek071 - z tymi kupkami to mysle, ze jej uklad pokarmowy musi sie przyzwyczaic. odkad wprowadzilam obiadki, to u mnie tez sa twradsze. wczesniej, gdy jadla tylko z piersi, to robila takie rzadkie, zolte, a teraz po marchewce ma taka zbita, po innych warzywach lepsza jest. jak dasz szpinak, to powinno byc lepiej, bo powinien rozluznic. moja robi kupki codziennie (nawet wiecej niz jedna), ale konstystencja jest juz zupelnie inna niz po samym mleku. po marchewce ostatnio nawet meczyla kupke caly dzien - co jakis czas po jednym bobku... ![]() amika79 - tez mialam problem z zastapieniem jednego karmienia obiadkiem, hehe. zrobilam to kilka dni po skonczeniu przez mala pol roczku. jakos tak dziwnie bylo jej dac cos innego niz piers, ale powoli sie przyzwyczajam. co do glutenu, to ja nie wprowadzalam - jade starym schematem, wiec mam czas. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4538 |
Zakorzenienie
|
bandola ty masz tylko 2 posilki mleczne??? moja lekarka mowila i tez czytalam ze nasze maluszki powinny miec 3 posilki mleczne w ciagu dnia...
moja Hania kończy dziś 7 miesięcy!!!!... heh ide bo woła... |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Raczkowanie
|
cześc
nie było mnie wczoraj, bo dużo czasu spędziliśmy na dworze(u nas było jeszcze ciepło i słonecznie).Byliśmy na placu zabaw i korzystaliśmy z chuśtawki,karuzeli,konika i zjeżdżalni, ale Ola bardziej interesowały dzieci niż te sprzęty.Dzis niestety spacer odpada. Olo zajada się praktycznie co 2 godziny(piersią),ale ja podając zupę(zjada prawie całą filiżankę)muszę skończyc posiłek piersią,bo juz pod koniec podawania zupy jest proszenie o cyc i łzy w oczach. Ostatnio deserek w formie owocu podaje 2 razy dziennie, bo rano pół banana,a po południu jabłko.W nocy często budzi się na cyca,bo chce mu sie pic. Ray, to zdziwienie o którym pisałaś też od kilku tygodni pojawiło się u mojego dziecka. życzę wszystkim powrotu do zdrowia.Olo dziś kończy antybiotyk,który podawałam po kuracji zastrzykami.Kiedy zaczęłam podawac to "obrzydlistwo" sama na poczatku spróbowałam i myslałam,że puszczę pawia.Czegoś tak obrzydliwego jeszcze nie jasdłam, ale o dziwo Olo który nawet dobrych syropów nie chciał pic to "coś" pił.Krzywił sie przy tym,ale mu to smakowało(dziwczyny,a to naprawde obrzydliwe, bo gorzkie i z takim posmakiem jak zapach sików. ![]() Jeśli chodzi o nabyte umiejętności to Olo z upodobaniem cwiczy chodzenie w łóżeczku przy poręczy(robi to tylko w jedną stronę), stawanie przy krzesłach,prowadzanie za rączki,bieganie po domu na czworaka (wypuszcza się już sam nie patrząc czy jestem w drugim pokoju, a jak za nim wołam to zaczyna szybko uciekac),stawanie w wannie podczas kąpieli(musze Go na siłę trzymac,żeby tego nie robił),mówi bla lub ba, powtarza brrr i zdziwienie yyy. Gratuluję nowych umiejętności wszystkim dzieciaczkom ![]() ![]() Zapomniałam napisac,że Olo juz gryzie banana i biszkopt tzn. odgryza kawałki dwoma "zębiskami" i mamle w buzi cały kęs. |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Zakorzenienie
|
gosiaczek tzn wiesz co.. mi tu juz dziewczyny wytlumaczyly ze tolerancja a alergia to dwie rozne sprawy,
ona nie ma wysypki ale np kupki robi takie zbite jak dorosly czasem zdarzy sie luzniesza, czesto sa to po prostu kamyczki takie.. nby to nic ale podobno dzieci same wiedza czego nie moga i instynktownie odrzucaja, zobaczymy co powie na to lekarz.. ula b to zdolny ten twoj chlopak juz sam smiga przy poreczy ho ho, u mnie Ala jedyne co swiruje w chodziku.. dziewczyny co ona w nim wyprawia to sie w glowie nie miesci.. rozpedza sie i proboje wpasowac sie w futryny ![]() u mnie najgorsze to wstawanie ona ciagle wstaje i stac chce albo lazic za rece.. dlatego ten chodzik to zbawienie moje na godzine bym mogla obiad zrobic czy co kolwiek innego, wsadzam ja ona lazi za mna albo w kuchni przy mnie sie kreci zadowolona mowic nie bardzo chce tata mowila ale juz widze nie mowi.. jedyne co wydaje rozne dzwieki wlasnie takie zdziwienie yyyyyyy!! albo dyszy tak yyy !! hyyy!! yy!! hyyy!! krzyczy spcjalne tak krotko jak by glos sobie sprawdzlaa czasem mysle ze nie wiele jej brakuje do tych spiewaczek operowych ![]() jedyne co to nauczyla sie sama robic indianina ![]() wciagac sline swoja ![]() zebow nie ma ale grysc dziaslami to hej chrupki gryzie, biszkopta chleb wcina, a jak zobaczy pomidorowa jak my jemy boshe jakbym jej wieki jesc nie dawala stoi nad toba i pcha sie do talerza albo patrzy na ciebie i slina jej leci, dam jej posmakowac to siedzi i jak pisklak dzioba otwiera i sie zlosci bo jej dac nie chce :/
#4541 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiesz co Gosiaczku ja mam wrażenie, ze ty nie czytasz naszych postów albo pobieżnie, pytasz sie o coś, chcesz rady ale i tak robisz po swojemu a później się zastanawiasz co jest nie tak. Jak nie chcesz stosować naszych rad to po co się pytasz? A tak w ogóle jeśli nam niektóre dania dla niemowląt nie smakują to nie znaczy, że to syf, my chętnie byśmy przyprawili do smaku, albo nie robili takich warzywnych połączeń ale widocznie to dobre dla zdrowia i rozwoju. A propos mięska to powinno być zamiennie, nie tylko 2 razy w tygodniu! GRATULACJE DLA HANKI! ![]()
![]() |
#4542 |
Zakorzenienie
|
bandola matko boska o co ci chodzi... nie bij!!!! czytam czasem afktyycznie pobieznie bo nie mam czasem czasu aby czytac dokladnie, a co ci do glowy przyszlo z tym ze robi po swojemu tylko to nie wiem... Bardzo czesto stosuje sioe do rad ale nie zawsze o tym pisze zreszta co ja bede sie tlumaczyc, nie widze potrzeby ani sensu pozatym to nie ja opisalm ze mi cos nie smakuje itp tylko ray
wkurzylam sie ide sobie stad i tyle,. NARA |
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Rozeznanie
|
ray: tak jak pisala papryczka to nie nam ma smakowac ale malenstwu i moj o dziwo uwielbia dynie (dynia z ryzem , dynia z ziemniaczkiem i mieskiem)
![]() gosiaczek: ![]() ![]() Ja sie szykuje zeby malemu ugotowac cos sama ![]() ![]()
#4544 |
Rozeznanie
|
no i robi sie groznie na watku
![]() ![]()
#4545 |
Wtajemniczenie
|
A! Przypomniało mi się jeszcze: Baśce wychodzi prawa dolna dwójka!
![]() ![]() ![]() ![]() Edycja: Z drugiej strony, tak się zastanawiam czy Basi przed tą dwójką nie powinny wyjść górne jedynki ![]() Dziewczyny, spokojnie. To tylko internet.
Edytowane przez amika79 Czas edycji: 2008-10-23 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Zakorzenienie
|
no wiem ze to nie mi ma smakowac ale jej tez nie smakowalo malo nie zwymiotowala tym hehe
ostatnio zrobilam jej zupe z ryba boshe mnie cofalo na sam zapach tego a ona to wcisnela ze smakiem ![]() u mnie najgorsze jest to ze ona chce jesc to co my.. ale spoko jeszcze mc i nie ebde bawic sie z wupki bede odlewac bez przypraw krupniki od normalnej zupy... kiedys tam ludzie nie bawili sie w takie wymyslanie.. wiadomo bez smietany i przypraw i maki
#4547 |
Konto usunięte
|
hej hej nie kłócić się, nie obrażać, szkoda na to czasu i energii !!!
![]() dzień dobry dziewczynki - u nas znów ładna pogoda, a mi wieeelki kamień spadł z serca, więc mam dobry humor ![]() wczoraj mieliśmy wypadek - tzn Ignaś miał - spadł nam w łózka... dosyć wysokiego... ![]() na szczęście nic się nie stało. nawet guza nie ma... ale huk był potężny ... i na wszelki wypadek pojechałam z nim na chirurgię dziecięcą do szpitala sprawdzić ... uffff. co się naryczałam wczoraj rano to moje, bo jakby się coś stało. to ... ach nie chce nawet o tym myśleć ![]() za szybko napisałam, że ząbkowanie odbywa się bez większych kłopotów - otóż zaczęło się marudzenie... trochę w nocy, w dzień więcej, smaruje ząbki dentinoxem który jest super i od razu pomaga, mały nie chce za bardzo jeśc, a z piersi to już wogóle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mała Migotko dzięki ![]() ![]() wczoraj małego ważyłam - Ignaś ma 10 kg ![]() ![]() mały jeszcze nie siada, choć Pani neurolog powiedziała, że już w sumie powinien sam siedzieć ![]() ![]() ide sie położyć bo kręgosłup boli |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Raczkowanie
|
teso moj Bartek wazy 9,5kg wiec Cie rozumie, moj kregoslup tez siada. W dodatku ida mu gorne jedynki- lewa sie juz przebila i marudny jest.
gosiaczku buziaki dla Hani ![]() co do obiadkow to zawsze probuje to co daje malemu i raz kupilam dynie z indykiem z hippa, byla okropna i mdla- Bartek wogole nie chcial tego jesc. Teraz zazwyczaj gotuje mu sama- warzywa mam od babci z dzialki, ale jak mi sie nie chce to raz na JAKIS CZAS DOSTANIE ze sloiczka- bardzo lubi pomidorowa z gerbera ![]() tak poza tym to bierze mnie od paru dni jakas choroba, ale lykam lekarstwa i jest klepiej- wazne ze maly sie nie zarazil ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() ja wczoraj nie dokonczyłam posta bo musialam leciec :/ chciałam napisac ze Marcelka juz stoi a nawet jak ja wezme pod paszki czy za raczki to ładnie tupta po podłodze -bawi sie juz sama na podłodze na siedzaco nawet od czasu do czaqsu uda jej sie przejsc z siedzenia na czworaka ![]() ![]() ![]() za to ja dzis nad ranem przezyłam HORROR ! ![]() ![]() ![]() miałam straszny sen który był tak realny ze jeszcze jak sie obudziłam to z godzine dochodziłam do siebie... śniło mi się ,ze Marcelinka umarła - to było tak realne ze nawet teraz jak o tym pisze to łzy mi sie cisna na oczy ![]() w tym śnie tak płakałam taka byłam roztrzesiona ze obudziłam sie płacząc i to tak naprawde mocno ze az mnie zatykało ,byłam tak zalana łzami ze cała poduszka koszula cała moja szyja była mokrutka- to było najgorsze co mogło mi sie przydazyc -i dlaczego takie głupie mam sny -dlaczego o śmierci ![]() koszmar!!! ![]() buziaczki dla Haneczki na okrągłą siodemeczkę ![]() ide usmic mojego skarba ,pozniej załacze jakies nowe foteczki ![]()
#4550 |
Zakorzenienie
|
załaczam kilka foteczek ![]() ------------
------- ----- --- - ---------- ------ --- -
#4551 |
Zakorzenienie
|
adatka to faktycznie koszmar
dziewczyny ja mam do was pytanie te co byly na basenie z maluchami powiedzcie mi co ze soba zabrac co sie przyda na pewno.. bede szla sama z mala i nie wiem co na pewno zabrac zeby bylo latwiej wszystko... jej ale wasze dzieci duzo waza.. kurcze moja ostatnie ledwo do 7 kg dobila, za tydz idziemy na kontrole . no ale u mnie ona nie chce jesc to co innego
#4552 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;9444386] za szybko napisałam, że ząbkowanie odbywa się bez większych kłopotów - otóż zaczęło się marudzenie... trochę w nocy, w dzień więcej, smaruje ząbki dentinoxem który jest super i od razu pomaga, mały nie chce za bardzo jeśc, a z piersi to już wogóle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mała Migotko dzięki ![]() ![]() wczoraj małego ważyłam - Ignaś ma 10 kg ![]() ![]() mały jeszcze nie siada, choć Pani neurolog powiedziała, że już w sumie powinien sam siedzieć ![]() ![]() ide sie położyć bo kręgosłup boli[/quote] co do ugryzienia to współczucie,bo wiem jak to boli,Olo gryzie mnie jak mi się wydaje,że chce jeśc i wciskam mu cycka, a On nie ma ochoty i wtedy.... ![]() jeśli chodzi o wagę to Olo ostatnio nie przybiera na wadze i nie rośnie.Myslę,że to wina długotrwałej choroby i organizm zamiast się rozwijac to próbuje walczyc z chorobą.Waży 8,5kg. Cytat:
susola radzę nie zbliżac się do Bartka z twarzą,albo zakładac maseczkę,bo nie życzę takich problemów ze zdrowiem jakie my mieliśmy. Cytat:
Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Zakorzenienie
|
nie ona wysoka jest na twarzy jedynie taka okragla a tak to zebra mozna liczyc heheh
a tu wam pokaze jak te moje dziecie wstaje nie bardzo moglam sama jej fote strzelic bo musialam asekurowac hehe a ten aparat ma taki zaplon ze brrrr... potrafi tak do pionu stanac jak cos wyzej ma sie zlapac.
#4554 |
Raczkowanie
|
zapomniałam wczesniej napisac,że była dzis u mnie siostra(niezapowiedziana wizyta) i dzięki temu mogłam wyrawac sie z domu.
Poszłam więc do lumpka, gdzie spędziłam ponad 1h i oczywiscie nic sobie nie kupiłam, bo nic mi sie ostatnio nie podoba,albo nie mam koncepcji do czego będę nosic, ale za to kupiłam Olowi już trzecią kurtkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o nasze rady to miałam na myśli problemy z kupką Hanki, każda z nas Ci już doradzała różne sposoby a Ty swoje a potem znów czytam , że Hanka zrobiła twardą kupkę.... to nie wytrzymałam. ![]() A co do smaku dań to pisałam ogólnie, chociaż jak teraz wspominasz to przypominam sobie , że to ty pisałaś , że kleik kukurydziany z brzoskwiniami był syfiasty i nie podasz go więcej Hance?! I żeby było jasne nikomu a zwłaszcza tobie nie mam zamiaru mówić co ma robić, bo same wychowujemy dzieci a rady wynikają z tego aby pomóc, więc smile ![]() Cytat:
Dzisiaj za to kupiłam 2 czapki dla Krzysia , jedną z przeceny z 5-10-15, z takim futerkiem, wyglada cudnie a to futerko jakby miał grzywkę. A no i kupiłam dzis spacerówkę taka lekką, a właściwie babcia kupiła ![]() Z ulubionych dań to Krzyś lubi jarzynki z rybka po grecku, indyk w pomidorach Gerbera i chyba jarzynki z aromatycznym indykiem z bobovity. Sama też mu szykuje dania, ostatnio zjadł krem z brokułów z żółtkiem i budyn to z tej stronki z przepisami, ciągle przymierzam sie do tego kisielku z Bobofruta ale jakos ciagle zapominam albo nie mam czasu, któraż z was go robiła?
![]() |
#4556 |
Zakorzenienie
|
bandola ja pisalam ze dalam hani kleiku z brzoskwiniami i nie pisalm nic ze byl syfiasty!!!!pisalam ze byl za gęsty dlatwgo nie chce jej juz dac i niesmaczny- to moje stiwrdzenie a nie ze nie dam jej bo mi nie smakuje. i kto to zle czyta
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ......................... ......................... ......................... ......................... ........... dziewczyny , ktore daja smopczki--> czy zmienilyscie juz numerek smoczka na 2? Hani ma swoj ulubiony NUK i caly czas domka 1, nie chce 2 ktory jest wiekszy. CZy czyms "grozi" podawanmie jej smoczka 1? wieccie cos o tym? wogole to ja widze ze bez smoka u niej to ani rusz w nocy.... moze ok roku uda sie jej to wyperswadowac. W ciagu dnia nie ma, chyba ze do zasypiania (i jak jej tesciowa wcisnie). Ja tam mam zamiar jezdzic rzadziej, ledwo co ją "doprowadzilam do porzadku" (chodzi o marudzenie i nosszenie i lecenie na kazdy jęk, kwik...) a znow trzeba jechac... ALe jutro jade dopeiro popoludniu, cala sobote ich nie ma wiec tylko w niedziele bedzie ją rozpiesczzczac wiec moze Hania sie az tak nie przyzwyczaji jak ostatnio.... Ja bym tez chetnie skoczyla do jakiego lu,pa poszukac perełek, ale nie mam kedy... ehhh adatko wspolczuje snów, ja keidys tez sie kilka razy budzilam zaryzcana, wiedm jakie to niprzyjkemne, zw dodatku jak sie takie okropnosci snią...ale ponoc w zyciu jest na odwrot- czyli Marcelka bedzioe zdrowiutka i dlugowieczna ![]() ![]() ![]() dobranocka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mało się teraz udzielam, bo u nas szał meblowania mieszkania - wreszcie. Mam nadzieję, że Boże Narodzenie spędzimy już n swoim... Wczoraj zamówlilśmy kuchnię i mebelki z kanapą dla nas do pokoju małej - będziemy spali u niej w pokoju, bo w naszej sypialni łóżeczko małej już się nie zmieści (szafa pod wymiar, biurko z komputerem na szerokość pokoju (mąż informatyk ![]() Sashka wariuje, wychodzą jej 2 górne zęby - na szczęście w nocy śpi super...
![]() ![]() |
![]() |
#4558 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o wypad do sklepu to tak sie napaliłam,że może dziś zadzwonię do mamy ,żeby do mnie zajechała jak będzie wracac z pracy,a ja jeszcze raz wyskoczę(dziś kolejna dostawa). Cytat:
Naprawdę szczerze gratuluję udanego zakupu.Dużo zapłaciliście,bo np. kiedy my chcieliśmy kupic komodę to kupiliśmy na allegro i mąż ją sam skręcił,zapłaciliśmy 450 zł za drewnianą+50zł koszty przesyłki,a u nas w mieście zwykła z płyt wiórowych kosztowała tyle samo co ta którą kupilismy,a mniejsza od naszej też drewniana 1000zł. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
-a z tą kupą to mi chodziło, ze ryż zatwardza a ty nadal podajesz jej kaszki ryżowe, a parę łyżek ślwek nie będzie miało zadania rozluźniającego tylko więcej a w dodatku podane z kaszką( pewnie ryżową?)jak ma zadziałać. To tyle w kwestii wyjaśnienia, nie chciałam aby Ci się zrobiło przykro, w takim razie przepraszam ![]() Adatko i Ray ja jestem pełna podziwu co do umiejetności waszych dzieci ![]() Smoka nuk zmieniłam, jest trochę inny niż ten 1, szerszy i płaski, nie wiem czy ma wielkie znaczenie zmiana , na pewno jakieś ma może ortodontyczne a może chodzi o to, że jest mocniejszy silikon, zeby nie przegryźć zębami
![]() |
#4560 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:28.