|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
Heloł
No nadrobiłam zaległości ajanna ja myślę tak jak minia napisała - odciągaj do poczucia ulgi i przedłużaj odległości między odciąganiem, bo na serio nabawisz się zapalenia tak jak ja. Tylko, ze ja miałam zapalenie podczas karmienia piersią jak mi się w nocy nazbierało. A z odstawieniem to nie było problemu, bo pokarm mi sam zanikał, aż przestałam karmić i tylko jeszcze po 2 tyg poleciało mi trochę z jednej piersi ![]() Kanciu bardzo ładne mebelki Co do centylów to nie powiem, bo się dowiem ile Hania waży i mierzy za 2 tyg, bo idziemy na szczepienie. A z jedzeniem to u nas ostatnio tragedia. Hania nie chce jeść obiadów, kaszek i mleka - NANu nie chce i zaczełam jej kupować waniliowe i bananowe - to pije. Obiadku zje 2 łyżeczki, ale serki, Danio, herbatniki, biszkopty je super. Pije też dużo soczków ... Muszę zapytać pediatry jak pójdziemy co z tym fantem zrobić... Co do wydatków na Hanie to nigdy nie liczyłam ![]() minia ![]() A co do tej pralki to na kiedy się umawiamy ![]() A zdjęć mamy całe mnóstwo z naszego spotkania, więc nagram ci płytkę, chyba, zę chcesz na maila to spakuje zipem i ci poślę cały pakiet - to pisz na PW lub sms ![]() juleczko, lea ![]() Xantia widzę, że zabierasz się za podjęcie stosownych kroków w sprawie alimentów... I fajnie macie z tym spotkaniem Widzę, że jakieś kiepskie nastroje ostatnio na watku - jak coś to piszcie dziewczyny - wiecie, ze tu ciocie dobra rada zawsze pomogą minia aleś mnie pocieszyła z tymi zębami - nie ma co ![]() Xantia ty piszesz, że Ala ma DOPIERO 8 zębów - a my mamy AŻ 3 ![]() Dziś wróciłam do pracy po urlopie i zaspałam - no prawie, bo miałam na 7:00, a wstałam o 6:35 Ale w Silesii byłam już o 6:49 Szybka jestem nie ![]() No to dobrej nocki
|
#4532 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Nie wierzę
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nooo, ale żeś się zeobrała, w biegu. A makijaż, jak na "blądynkę" przystało robiłaś w drodze do pracy w lusterku wstecznym No ja też się zbieram do spania, raniutko pobudka
|
|
#4533 |
|
Rozeznanie
|
Miniu nie strasz bo my mamy dopiero dwa zebole...
Xantia no fajny tajniaczek z Ali Minisiu wow szybka jesteś Dobra idę się rzucić w objęcia Morfeusza, może Oliwcia da mi pospać z TŻ dzisiaj, bo wczoraj nie wyszło Papatki i słodkich snów.
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
Xantia jakbyś zgadła - wrzuciłam kosmetyki do torebki i robiłam makijaż jak stałam na światłach
![]() Alusia napewno zrozumie i oceni całą sytuację jak dorośnie Dobra to wkleję wam dzisiejsze zdjęcia ![]() Z moją nową fryzurą Tylko prosze się nie śmiać z mojego gorcka na głowie ![]() Aha wczoraj odkurzałam mieszkanko i nagle trzask i zaczął mi dymic odkurzać Ale był smród ![]() Pojechalismy po nowy odkurzać i wrócliśmy z nowym odkurzaczem, nowym aparetem foto - lustrzanką i kupiłam sobie nową prostownicę A co tam pochwalę się
|
#4535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amator, ale robisz zdjęcia lepsze niż nie jeden zawodowiec ( czyt. ja ) Super Rety, nietypowa pora jak na mnie ![]() Może w końcu będę pierwsza?
|
|
|
#4536 |
|
Wtajemniczenie
|
Olunek: chłopcy do niedawna spali 2 x w dzień - Igor i 1 lub 2 x - Olaf. od weekendu przestawiam ich na 1 x dziennie - od pół do półtorej godz i bez problemu się to udaje
).Minisia: z tego, co piszesz wynika, że Twoja córcia chce jeść tylko słodkie - czy Ty jej aby trochę nie rozpaskudziłaś z tym jedzeniem? dzieci łatwo się do słodkiego smaku przyzwyczajają - dlatego ja chłopakom daję tylko 1 słodki posiłek dziennie (1 na 4) i nie jest wcale b słodki (staram się, żeby był bez cukru
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
Michaś z Mamą Anią dojechał do nas szczęśliwie
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() dla Oliwki i Nikolki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() minisia pffff jaki ganek tylko mogłas okulary zdjąc zeby było w całej krasie widac mi się podoba apropos prostowania, odkąd mam króciutkie włosy wcale się nie kręcą ani falują a miałam wczesniej mega loki i włosy do pasa ( zawsze byl z nimi problem)zresztą mysle, że ciąza tez je zmieniła... olunek Adrian jakiś miesiąc temu spał jeszcze 3 razy w ciagu dnia po 1,5h. Od jakichs 2 tygodni śpi 2 razy. Wstaje miedzy 6 - 7 łazi około 2 h i idzie spac od 40min do 2,5 h ![]() nastepną drzemkę ma koło 14, spi od 1 do 2 h i później smiga do wieczora idzie spac koło 19.30
|
|
|
|
#4539 | |
|
Zakorzenienie
|
kancia ale masz śpiocha
Pola śpi 2 razy dziennie od ok miesiąca wstaje ok 6:30 pada dosłownie ok 8:30-9:30 (sen trwa od1h do 1,5 h) potem idzie spać ok 15-16 (i spi też ok 1 do 1,2 h) i baraszkuje do ok 20-21 ![]() ajanna dzięki Xantia my nad morze też jechaliśmy pociągiem i bardzo sobie wszyscy chwalimy! Cytat:
ale jak to dziwnie pije nutramigen, a je serki i jogurt?? Tylko na samo mleko jest uczulona
|
|
|
#4540 |
|
Zadomowienie
|
dla oliwki i nikoli
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ello myslalam ze misio spi jakos dziwnie ale widze ze wlasciwie wszystkie dzieci podobnie , nieraz wydaje mi sie ze wszysto robie zle ze popelniam bledy ale potem sobie tlumacze ze skoro mikiemu nie dzieje sie krzywda to jest tak jak byc powinno ![]() minisiu super foty. ostatnia boska ![]() a co o slodkich rzeczy to mis uwielbia danio i herbatniki ale zjada ze smakiem tez paluszki i zupki, mimo wszystko staram sie mu dawac jak najmniej slodkosci,poije wode i wlasciwie najbardziej ja lubi ewenyualnie soczek rozwodniony.herbatki juz nie bardzo bo za slodka wiec wezmie lyka a potem juz nie chce. xantia milego weekendu z dzieciaczkami bo tajniak alunia super!ajanno co do pokarmu to ja mam jescze bo karmie ale to jakis malenki odsetek tak ma . poza tym nie warto sluchac co corka mojej znajomej mojej sasiadki meza bleble ble...tylko sluchaj swojego organizmu, nie martw sie ze jest jeszcze mleczko w koncu jak dlugo sie organizm przygotowywal do produkcji, mysle ze pomalu na luzie z abs-em wyhamuje. ciekawe jak bedzie u mnie . nie przeraza mnie mysl ze laktacja bedzie jakis tam czas jeszcze po odstawieniu ale samo odstawienie mojego ssaka oj to bedzie straszny czas i bardziej pewnie dla mnie niz dla misia. no ale poki co nadal karmie ( tak jeszcze ze 2-3 miesiace )potem pomalu bede mu zmiejszala ilosc tankowan.to ja uciekam do sklepu, po paczki bo dzis mamy gosci - kubus z mamusia a jutro widzimy sie z lea w forum
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
napisałam mega posta i mi zniknął
![]() teraz krócej byłam wczoraj na ćwiczeniach i rehabilitantka zawyrokowała, ze Adrian zacznie nidługo chodzić. W związku z tym rozmawiałyśmy o butach. Napiszę Wam dokładnie może komuś się przyda. Jak dziecko zaczyna chodzić przy meblach trzeba mu zakupic butki. Mają mieć dośc sztywna piętkę najlepiej wyższa ( pozniej napisze czemu ) najbardziej jak sie da giętka podeszwę i żadnych wkładek profilowanych!Buciki zakładamy dziecku do wózka, i w domu kilka razy po kilka minutek. Zakładamy po to aby noga nauczyła sie w butku egzystowac co do wyszej pietki ( nie zagłebiałam sie a mogłam dopytam nastepnym razem) czesto u dzieci wlasnie pietka nie jest dobrze usytuowana tzn miejsce między pietka a łydką powinno byc prościutkie bez zadnych zagłebien czy uwypuklen ( nie wiem dokładnie) jesli jest inaczej to warto to "plastrowac" Dlatego mysle sobie, ze dobrze wypytac ortopede przy tej kontrolnej wizycie jak dzieci zaczynaja chodzic. Tutaj akurat do konca nie wiem wszystkiego bo wychodzilismy ale zapytam dokadnie o co chodzi z ta pietka. Jak cos nakreciłam to pytajcie
|
|
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
Eloł
Kancia dzięki Mówisz, że nie mam garnka - to dobrze ![]() To specjalnie dla Ciebie zdjęcie bez bryli ajanna co do jedzenia to nie wiem co się stało. Nigdy nie dawałam Hani dużo słodkiego - też ma 1 posiłek słodki - jakiś deser, owoce. Dzis dałam jej znów sam NAN i wypiła, także nie wiem czemu wtedy akurat nie chciała i koniec. Obiad czasem zje - pomodorówke, ziemniaczki z sosem, jakieś mięsko. To co my jemy to ona też je - oczywiście nie jakieś smażone czy tłuste czy za słodkie - może ma taki czas na mniejsze jedzenie Ale przecież nie będę jej wpychać na chama skoro nie chce...Dobra jadę na miasto i potem na 12:00 do pracy Miłego dnia wszystkim
|
#4543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nikola oprócz chorego gardła ma jeszcze katarek temp.w granicach 37.5C.co do wczorajszego tematu:Nikola je na śniadanie 180gr serka potem jakieś 120 deserek owocowy,180/230 ml obiadek 100ml deserek ,kolacja 230ml.mleka z kleikiem ryżowym i kaszką i w nocy 230 ml mleka .jeszcze herbatka jakieś 300ml,chrupki itp. miesieczne wydatki o ok.300/400 zł-jedzenie ,pampersy mleko,do tego 100zł miesięcznie na polisę,ubranka kupujemy na wyprzedażach ,w tym miesiacu kupiłam za ok 150 zł cały zapas),zabawki kupuje rodzina. |
|
|
|
|
#4544 |
|
Rozeznanie
|
Kancia - dzięki za info na temat butków, zbieram sie do zakupu tych pierwszych
a ja właściwie wpadłam się pożegnać, bo muszę się pakować i po powrocie męzusia z pracy ruszamy na weekendowy wypad do znajomych. odezwę się pewnie dopiero po powrocie. udanego weekendu dla wszystkich
|
#4545 |
|
Konto usunięte
|
olunek, cieszę się, że juz Ci lepiej na humorze.
bo skoro mamy się jutro spotkać to musisz być w pogodnym nastroju. ![]() A Maks zawsze śpi o tych samych porach, dzieki czemu moge co do minuty dzien zaplanować: 12:00-13:00, 16:00-18:00, 21:30-8:00. w sumie 14 godzin na dobę. udanego weekendu, barwa. Jaki Alusia ma już ładny kucyk na czubku główki, no, no, no... ... jak ja bym chciała, żeby za drugim razem nam się dziewczynka ukulała. ![]() minisiu, mnie sie fryzurka podoba. A z tym jedzeniem.. dziwna sprawa, jak to się dziecku może poprzestawiac, wczesniej Hania jadła ładnie wszystko, co nie? A tą druga fotkę z drugiego Twojego postu już gdzies widziałam.
|
|
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
BUZIACZKI DLA NIKOLI I OLIWKI Ja dzis już mam mało czasu, pakujemy się, a jeszcze zapomniałam podstęplować w pracy ksiązeczki ubezp. więc pewnie bedę musiała skoczyc do pracy. Laptopa zabieramy ze sobą więc czasami coś skrobne.
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
Anula, Barwa miłego wypoczynku
![]() my jutro sprzedajemy tesciowej Apusia i lecimy kupowac akcesoria malarskie zrobiłam dziś przez *******onego rowerzyste Apusiowi krzywdę ![]() byłam okropnie zła juz sie bałam, ze z nerwów wylewu dostane jakiegoś ![]() ps. Apuś chyba jednak ma problem z glutenem bidulka moja wczoraj nie dawałam mu glutenu było ok, dzis rano dałam bułke to mleka i pojawiła sie znów brzdka kupka ![]() odstawiamy na tydzien to cholerstwo a po tygodniu sprawdze znów ![]() wkurza mnie to, ze musze na dziecku eksperymenty robic ![]() to jest kara za to, ze mama to łakomczuch dlatego on ma problemy z jedzeniem
|
|
|
|
#4548 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam o buziaczkach dla Oliwki
pora spacerowa nikogo nie ma Wszystkim wyjeżdżającym życzymy dużo słonka!! |
|
|
|
#4549 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!
Buziaki dla Nikoli i Oliwki Ja właśnie byłam na zakupach żeby się zrelaksować, bo Mati jest teraz niemożliwy .Włazi na wszystko co tylko się da, strasznie się rwie do stania, jak już stanie to macha rączkami i krzyczy , tak mu się to podoba, a jak tylko go trochę poprowadzam po mieszkaniu to cały czas podczas chodzenia gada jak najęty .Anula, Barwa, udanego urlopiku Kanciu, no biedulek ten twój Apuś , ale czemu uważasz że to twoja wina , to absolutnie nie twoja wina, i masz tak nie myśleć Jeśli chodzi o drzemki to Mati ma 2 już od dosyć dawna: 11-13 (ok 2 godzin) i 16-17 (1 godzinę) i dzięki temu regularnie zasypia po 21, choć wczoraj usypiałam go przez godzinę jakiś był chyba przemęczony i wariował w łóżku. Nawet do łóżeczka nie mogę go wsadzić, bo on od razu stoi przy szczebelkach i krzyczy a sam nie bardzo umie z tych szczebelków do siedzenia zejść. Zastanawiałam się nad tym żeby go kłaść trochę wcześniej na noc, ok 20, ale boję się że wtedy wstanie o 5 wyspany , to już chyba wolę ten obecny układ .Xantia, Alunia inkognito suuperaśna ![]() Minisiu, fotki fajne, i faktycznie nie jest źle z fryzurką ![]() P.S. Zrobiłam sama Matiemu zaproszenia na roczek na wzór tych z uciekinierem z allegro, nawet śmiesznie wyszły .
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
hej
wszystkie zdjęcia cudne modeleczki ![]() rozmawiałam z ciocią jest pielęgniarką jezdziła na karetce mówiła ze antybiotyk dzisła skutecznie jak się go stosuje od 7-10 bodajże dni |
|
|
|
#4551 |
|
Zadomowienie
|
kanciu
dziewczyny musze sie pochwalic bo ciagle zapominam , od kilku dni misio sam je moczy ( bo nabierac dobrze jeszcze nie umie) lyzeczke w miseczce np z serkiem danio i wcina sam zjada caley serek i trwa to troche ale je go zupelnie SAM ! jestem z niego baaaardzo dumna ma 11 miesiecy i juz sam je a co najsmieszniejsze jest mniej balaganu niz wtedy gdy go karmilam poprostu teraz koncentruje sie na wlozeniu lyzeczki do miseczki, nabraniu serka i wlozeniu lyzczki do buzi a wtedy interesowalo go jak by rozmazac wszystko po sobie, alez on jest cudny !!!!!!!!!!!!!!! i uwielbiam jak sie dzieli ze mna i mnie karmi ...slodycz moja z tego niedzwiadka!
|
#4553 |
|
Zadomowienie
|
olunek, ogromne gratulacje i buziaczki dla was
|
#4554 |
|
Konto usunięte
|
zmykam już do domu.
![]() jutro zakupy!!! ![]() odezwę się po niedzieli.pa.pa. |
|
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
Olunek, lea miłego spotkanka
![]() olunek no to niezły wyczyn to pewnie dlatego, ze mu pozwalałas na to zeby jadł sam dobra z Ciebie mamusia ![]() juleczka no ja dziś zrobiłam taki myk jak minia z Olivką na spacerze Adrian lubi łazić za 2 łapki ale mi sie meczy kregoslup, za jedna łapkę idzie średnio ale dałam mu kwiatka i wydawało mu się, ze idzie za 2 łapki i maszerował ładnie ![]() w domu jak widzi, że nie chce mu dać rak do chodzenia to wstaje przy czymś i maszeruje wzdłuz scian mebli i tego co wyszcze od niego ![]() PS. dziś tez był marudny jak cholera a jeszcze te nieszczescia i ała oprócz rozwalonej wargi to przyciął sobie paluszka szafką
|
|
|
|
#4556 |
|
Zadomowienie
|
joanna, juleczka, lea, kanciudziekujemy za cmokale i gratki
cos tu pustawo dzis i ja uciekam spac bo mi sie oczeta kleja. dobrej nocy
|
#4557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nikola już śpi.bidula ten katarek ja męczy ja tez zaraz zmykam bo padnięta jestem u nas dziś był okropny upał strasznie męcząca parówa![]() Dobranoc!! |
|
|
|
|
#4558 |
|
Zadomowienie
|
lea, olunek, udanych zakupów
Kanciu, buziaki dla kaskadera . Ale jak zacznie to też wypróbuję ten patent z czymś w rączce .U nas też była cały dzień parówa ale właśnie jesteśmy po burzy i ogromnej ulewie, (aż straż przyjechała wypompować wodę bo garaże zalało ) i teraz jest cudne powietrze aż chce się wyjść na balkonik na dymka .Dziewczyny, uczyłyście bądź uczycie dzieciaki dmuchać świeczkę ? Bo ja nie wiem czy to w ogóle się uda ... ale chyba od jutra spróbujemy .Idę do wanny , potem jeszcze do was zajrzę .EDIT: Shem, widzę Cię . Napisz co u was
|
#4559 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pati no tak bo zaczęlam powoli prowokować Oliwcię nabiałem. We wrześniu mamy kolejną wizytę u alergologa i zaczniemy chyba dawać mleko. Po 6 miesiącach podawania nutry jak jest poprawa można zacząc podawać białko mleka, na koncu odejdziemy od dawania nutramigenu. A co do cen to widzę, że samowolka jakaś
|
|
#4560 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Alunia normalnie błyszczy na tym zdjęciu, gwiazda kochana, a kucyk the best, tak dużo włosków ma ![]() Cytat:
next time Minisiu ja tez mam fotki i filmik, a może nagramy na płytki i wyślemy sobie do domku hmmm, co ty na to??? Dobra nie stresuję juz mamusiek ![]() Cytat:
Cytat:
.No i jednak wracam do tematu zębolów.... tamtaram.... Olivia ma już 4 czwórki Dzisiaj nie chciało nam się jechac do Karkowa .
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.

Ale w Silesii byłam już o 6:49 

Papatki i słodkich snów.

tylko mogłas okulary zdjąc zeby było w całej krasie widac
idzie spac koło 19.30 

temp.w granicach 37.5C.
, ale czemu uważasz że to twoja wina
, to absolutnie nie twoja wina, i masz tak nie myśleć 

modeleczki
to pewnie dlatego, ze mu pozwalałas na to zeby jadł sam
i ja uciekam spac bo mi sie oczeta kleja.
.