Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-10, 23:18   #4531
minisia
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III

Heloł

No nadrobiłam zaległości

ajanna ja myślę tak jak minia napisała - odciągaj do poczucia ulgi i przedłużaj odległości między odciąganiem, bo na serio nabawisz się zapalenia tak jak ja. Tylko, ze ja miałam zapalenie podczas karmienia piersią jak mi się w nocy nazbierało. A z odstawieniem to nie było problemu, bo pokarm mi sam zanikał, aż przestałam karmić i tylko jeszcze po 2 tyg poleciało mi trochę z jednej piersi

Kanciu bardzo ładne mebelki
Co do centylów to nie powiem, bo się dowiem ile Hania waży i mierzy za 2 tyg, bo idziemy na szczepienie. A z jedzeniem to u nas ostatnio tragedia. Hania nie chce jeść obiadów, kaszek i mleka - NANu nie chce i zaczełam jej kupować waniliowe i bananowe - to pije. Obiadku zje 2 łyżeczki, ale serki, Danio, herbatniki, biszkopty je super. Pije też dużo soczków ... Muszę zapytać pediatry jak pójdziemy co z tym fantem zrobić...

Co do wydatków na Hanie to nigdy nie liczyłam

minia dla Olivki na te ząbki
A co do tej pralki to na kiedy się umawiamy
A zdjęć mamy całe mnóstwo z naszego spotkania, więc nagram ci płytkę, chyba, zę chcesz na maila to spakuje zipem i ci poślę cały pakiet - to pisz na PW lub sms

juleczko, lea dla waszych synków na te stłuczone wargi

Xantia widzę, że zabierasz się za podjęcie stosownych kroków w sprawie alimentów...
I fajnie macie z tym spotkaniem

Widzę, że jakieś kiepskie nastroje ostatnio na watku - jak coś to piszcie dziewczyny - wiecie, ze tu ciocie dobra rada zawsze pomogą

minia aleś mnie pocieszyła z tymi zębami - nie ma co

Xantia ty piszesz, że Ala ma DOPIERO 8 zębów - a my mamy AŻ 3

Dziś wróciłam do pracy po urlopie i zaspałam - no prawie, bo miałam na 7:00, a wstałam o 6:35 Ale w Silesii byłam już o 6:49 Szybka jestem nie

No to dobrej nocki

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png
minisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 23:32   #4532
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
Napisane przez minisia Pokaż wiadomość
Heloł

No nadrobiłam zaległości
Nie wierzę

Cytat:
pokarm mi sam zanikał, aż przestałam karmić
Mi też

Cytat:
Co do centylów to nie powiem
Ala jest (była na roczek) w 97 centylu...

Cytat:
Xantia widzę, że zabierasz się za podjęcie stosownych kroków w sprawie alimentów...
I fajnie macie z tym spotkaniem
Na razie nie zamierzam nic robić. Bo cierpliwość to geniusz, a ja cóż... no nieskromna jestem... . Sama radzę sobie całkiem nieźle i oby tak zostało. A Ala sama jak dorośnie oceni i zrozumie. Mam nadzieję...

Cytat:

Xantia ty piszesz, że Ala ma DOPIERO 8 zębów - a my mamy AŻ 3
Ja i tak zestresowana jestem. Ala odrzuciła szczoteczkę od babci i powróciła do mojej, elektrycznej. Muszę jej kupić drugą.

Cytat:
Dziś wróciłam do pracy po urlopie i zaspałam - no prawie, bo miałam na 7:00, a wstałam o 6:35 Ale w Silesii byłam już o 6:49 Szybka jestem nie

No to dobrej nocki

Nooo, ale żeś się zeobrała, w biegu. A makijaż, jak na "blądynkę" przystało robiłaś w drodze do pracy w lusterku wstecznym

No ja też się zbieram do spania, raniutko pobudka

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 23:33   #4533
evemamaoliwki
Rozeznanie

GG do evemamaoliwki

Miniu nie strasz bo my mamy dopiero dwa zebole...

Xantia no fajny tajniaczek z Ali

Minisiu wow szybka jesteś Mnie urlop rozleniwia zawsze, już się boję co bedzie jak skończą mi się te ponad półtoraroczne wakacje.

Dobra idę się rzucić w objęcia Morfeusza, może Oliwcia da mi pospać z TŻ dzisiaj, bo wczoraj nie wyszło Papatki i słodkich snów.
Stary 2008-07-10, 23:41   #4534
minisia
Zakorzenienie

Xantia jakbyś zgadła - wrzuciłam kosmetyki do torebki i robiłam makijaż jak stałam na światłach
Alusia napewno zrozumie i oceni całą sytuację jak dorośnie

Dobra to wkleję wam dzisiejsze zdjęcia
Z moją nową fryzurą Tylko prosze się nie śmiać z mojego gorcka na głowie

Aha wczoraj odkurzałam mieszkanko i nagle trzask i zaczął mi dymic odkurzać Ale był smród
Pojechalismy po nowy odkurzać i wrócliśmy z nowym odkurzaczem, nowym aparetem foto - lustrzanką i kupiłam sobie nową prostownicę A co tam pochwalę się
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0044.jpg (72,5 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0079.jpg (71,2 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0090.jpg (58,9 KB, 30 załadowań)

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Stary 2008-07-11, 00:01   #4535
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

Cytat:
Napisane przez olunek Pokaż wiadomość

i pytanie jak juz bylo to przepraszam : ile w dzien spia wasze dzieci?misio wstaje kolo 6.30 po godzinie drzemka ktora trwa do 40 minut, potem kolo 11 znow taka sama drzemka i potem kolo 14-15 godzinna. a potem to juz 19.30- 20.30 sen wlasciwy
spadam bo padam , pappatki
Klaudia śpi raz w dzień ok godziny. Najczęściej usypia o 12.30

Cytat:
Napisane przez barwa Pokaż wiadomość

Tymuś dziękuje za komplementy (ja fotograf amator oczywiście też)
Amator, ale robisz zdjęcia lepsze niż nie jeden zawodowiec ( czyt. ja )

Cytat:
Napisane przez Xantia Pokaż wiadomość
EDIT: Zdjęcie z dzisiaj ok. 16.00, inkognicik po raz drugi moja Alunia
Super

Rety, nietypowa pora jak na mnie

Może w końcu będę pierwsza?
Stary 2008-07-11, 01:57   #4536
ajanna
Wtajemniczenie

Olunek: chłopcy do niedawna spali 2 x w dzień - Igor i 1 lub 2 x - Olaf. od weekendu przestawiam ich na 1 x dziennie - od pół do półtorej godz i bez problemu się to udaje i zasypiają teraz ok. 20:30-21, a nie 22-23 jak przedtem. niestety teraz sobie nie pośpię, bo wstają ok. 8, a nie o 9-10 jak przedtem, ale ponieważ wcześniej ich usypiam, to sama też się wcześniej kładę 9no, akurat dziś to nie jest dobry przykład).

Minisia: z tego, co piszesz wynika, że Twoja córcia chce jeść tylko słodkie - czy Ty jej aby trochę nie rozpaskudziłaś z tym jedzeniem? dzieci łatwo się do słodkiego smaku przyzwyczajają - dlatego ja chłopakom daję tylko 1 słodki posiłek dziennie (1 na 4) i nie jest wcale b słodki (staram się, żeby był bez cukru). ostatnio dostają go na kolację, a cały dzień jedzą "na słono"
ajanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 07:41   #4537
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Michaś z Mamą Anią dojechał do nas szczęśliwie , później będę robić zdjęcia to Wam powklejam. W każdym razie Ala nie jest szczególnie zachwycona i poszła spać

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 08:13   #4538
Kancia
Zakorzenienie

dla Oliwki i Nikolki

minisia pffff jaki ganek tylko mogłas okulary zdjąc zeby było w całej krasie widac mi się podoba
apropos prostowania, odkąd mam króciutkie włosy wcale się nie kręcą ani falują a miałam wczesniej mega loki i włosy do pasa ( zawsze byl z nimi problem)
zresztą mysle, że ciąza tez je zmieniła...

olunek Adrian jakiś miesiąc temu spał jeszcze 3 razy w ciagu dnia po 1,5h. Od jakichs 2 tygodni śpi 2 razy. Wstaje miedzy 6 - 7 łazi około 2 h i idzie spac od 40min do 2,5 h
nastepną drzemkę ma koło 14, spi od 1 do 2 h i później smiga do wieczora idzie spac koło 19.30
Stary 2008-07-11, 09:39   #4539
Patrilla
Zakorzenienie

kancia ale masz śpiocha Pola śpi 2 razy dziennie od ok miesiąca wstaje ok 6:30 pada dosłownie ok 8:30-9:30 (sen trwa od1h do 1,5 h) potem idzie spać ok 15-16 (i spi też ok 1 do 1,2 h) i baraszkuje do ok 20-21 z tym że budzi sie ok 24 i o 4
ajanna dzięki
Xantia my nad morze też jechaliśmy pociągiem i bardzo sobie wszyscy chwalimy!
Cytat:
mleko nas w miarę tanio kosztuje bo jeszcze Nutra więc na receptę za puszkę wychodzi ok 16,50.
Ewa ja za puszke nutramigenu na raceptę płace niecałe 12 zł ale jak to dziwnie pije nutramigen, a je serki i jogurt?? Tylko na samo mleko jest uczulona
Stary 2008-07-11, 09:47   #4540
olunek
Zadomowienie

GG do olunek

dla oliwki i nikoli

ello
myslalam ze misio spi jakos dziwnie ale widze ze wlasciwie wszystkie dzieci podobnie , nieraz wydaje mi sie ze wszysto robie zle ze popelniam bledy ale potem sobie tlumacze ze skoro mikiemu nie dzieje sie krzywda to jest tak jak byc powinno

minisiu super foty. ostatnia boska

a co o slodkich rzeczy to mis uwielbia danio i herbatniki ale zjada ze smakiem tez paluszki i zupki, mimo wszystko staram sie mu dawac jak najmniej slodkosci,poije wode i wlasciwie najbardziej ja lubi ewenyualnie soczek rozwodniony.herbatki juz nie bardzo bo za slodka wiec wezmie lyka a potem juz nie chce.

xantia milego weekendu z dzieciaczkami dawaj zdjecia bo tajniak alunia super!

ajanno co do pokarmu to ja mam jescze bo karmie ale kolezanka mowila mi ze przez 2 dni malo pila co pomoglo w pozbyciu sie laktacji, choc tesciowa mojego kuzyna miala laktacje 9 lat - brala tabletki i jak tylko przestawala to pokarm wracal ale to jakis malenki odsetek tak ma . poza tym nie warto sluchac co corka mojej znajomej mojej sasiadki meza bleble ble...tylko sluchaj swojego organizmu, nie martw sie ze jest jeszcze mleczko w koncu jak dlugo sie organizm przygotowywal do produkcji, mysle ze pomalu na luzie z abs-em wyhamuje. ciekawe jak bedzie u mnie . nie przeraza mnie mysl ze laktacja bedzie jakis tam czas jeszcze po odstawieniu ale samo odstawienie mojego ssaka oj to bedzie straszny czas i bardziej pewnie dla mnie niz dla misia. no ale poki co nadal karmie ( tak jeszcze ze 2-3 miesiace )potem pomalu bede mu zmiejszala ilosc tankowan.

to ja uciekam do sklepu, po paczki bo dzis mamy gosci - kubus z mamusia a jutro widzimy sie z lea w forum

DOKĄDKOLWIEK PÓJDE, PONIOSĘ ZE SOBĄ TWÓJ PIERWSZY KRZYK....
paula darcy

dukan
68......67.....65..... .63....61.....58.....57:l ove:.....55
olunek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 10:08   #4541
Kancia
Zakorzenienie

napisałam mega posta i mi zniknął

teraz krócej

byłam wczoraj na ćwiczeniach i rehabilitantka zawyrokowała, ze Adrian zacznie nidługo chodzić. W związku z tym rozmawiałyśmy o butach. Napiszę Wam dokładnie może komuś się przyda.

Jak dziecko zaczyna chodzić przy meblach trzeba mu zakupic butki. Mają mieć dośc sztywna piętkę najlepiej wyższa ( pozniej napisze czemu ) najbardziej jak sie da giętka podeszwę i żadnych wkładek profilowanych!
Buciki zakładamy dziecku do wózka, i w domu kilka razy po kilka minutek. Zakładamy po to aby noga nauczyła sie w butku egzystowac Kupujemy jedna porzadna pare i do momentu juz prawidłowego chodzenia butków nie zmieniamy. Pózniej mozna dziecko stroic. Wszystko po to by dobrze nauczyc się chodzic.

co do wyszej pietki ( nie zagłebiałam sie a mogłam dopytam nastepnym razem) czesto u dzieci wlasnie pietka nie jest dobrze usytuowana tzn miejsce między pietka a łydką powinno byc prościutkie bez zadnych zagłebien czy uwypuklen ( nie wiem dokładnie) jesli jest inaczej to warto to "plastrowac" Dlatego mysle sobie, ze dobrze wypytac ortopede przy tej kontrolnej wizycie jak dzieci zaczynaja chodzic. Tutaj akurat do konca nie wiem wszystkiego bo wychodzilismy ale zapytam dokadnie o co chodzi z ta pietka.

Jak cos nakreciłam to pytajcie
Stary 2008-07-11, 10:15   #4542
minisia
Zakorzenienie

Eloł

Kancia dzięki Mówisz, że nie mam garnka - to dobrze
To specjalnie dla Ciebie zdjęcie bez bryli

ajanna co do jedzenia to nie wiem co się stało. Nigdy nie dawałam Hani dużo słodkiego - też ma 1 posiłek słodki - jakiś deser, owoce. Dzis dałam jej znów sam NAN i wypiła, także nie wiem czemu wtedy akurat nie chciała i koniec. Obiad czasem zje - pomodorówke, ziemniaczki z sosem, jakieś mięsko. To co my jemy to ona też je - oczywiście nie jakieś smażone czy tłuste czy za słodkie - może ma taki czas na mniejsze jedzenie Ale przecież nie będę jej wpychać na chama skoro nie chce...
Dobra jadę na miasto i potem na 12:00 do pracy

Miłego dnia wszystkim
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_2770.jpg (39,6 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2823.jpg (71,1 KB, 28 załadowań)

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Stary 2008-07-11, 10:28   #4543
karolinqa23
Zadomowienie

GG do karolinqa23

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
kancia ale masz śpiocha Pola śpi 2 razy dziennie od ok miesiąca wstaje ok 6:30 pada dosłownie ok 8:30-9:30 (sen trwa od1h do 1,5 h) potem idzie spać ok 15-16 (i spi też ok 1 do 1,2 h) i baraszkuje do ok 20-21 z tym że budzi sie ok 24 i o 4
to identycznie jak u nas!!! o 24 biorę ja do nas do łóżka a o 4 pije mleko!
Nikola oprócz chorego gardła ma jeszcze katarek temp.w granicach 37.5C.
co do wczorajszego tematu:Nikola je na śniadanie 180gr serka potem jakieś 120 deserek owocowy,180/230 ml obiadek 100ml deserek ,kolacja 230ml.mleka z kleikiem ryżowym i kaszką i w nocy 230 ml mleka .jeszcze herbatka jakieś 300ml,chrupki itp.
miesieczne wydatki o ok.300/400 zł-jedzenie ,pampersy mleko,do tego 100zł miesięcznie na polisę,ubranka kupujemy na wyprzedażach ,w tym miesiacu kupiłam za ok 150 zł cały zapas),zabawki kupuje rodzina.

karolinqa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 12:31   #4544
barwa
Rozeznanie

Kancia - dzięki za info na temat butków, zbieram sie do zakupu tych pierwszych

a ja właściwie wpadłam się pożegnać, bo muszę się pakować i po powrocie męzusia z pracy ruszamy na weekendowy wypad do znajomych.
odezwę się pewnie dopiero po powrocie. udanego weekendu dla wszystkich
Stary 2008-07-11, 12:39   #4545
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

olunek, cieszę się, że juz Ci lepiej na humorze. bo skoro mamy się jutro spotkać to musisz być w pogodnym nastroju.
A Maks zawsze śpi o tych samych porach, dzieki czemu moge co do minuty dzien zaplanować: 12:00-13:00, 16:00-18:00, 21:30-8:00. w sumie 14 godzin na dobę.
udanego weekendu, barwa.

Jaki Alusia ma już ładny kucyk na czubku główki, no, no, no... ... jak ja bym chciała, żeby za drugim razem nam się dziewczynka ukulała.

minisiu, mnie sie fryzurka podoba. , choć wyglądasz w niej poważniej.
A z tym jedzeniem.. dziwna sprawa, jak to się dziecku może poprzestawiac, wczesniej Hania jadła ładnie wszystko, co nie?
A tą druga fotkę z drugiego Twojego postu już gdzies widziałam.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 13:16   #4546
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

Cześć

BUZIACZKI DLA NIKOLI I OLIWKI

Ja dzis już mam mało czasu, pakujemy się, a jeszcze zapomniałam podstęplować w pracy ksiązeczki ubezp. więc pewnie bedę musiała skoczyc do pracy.
Laptopa zabieramy ze sobą więc czasami coś skrobne.
Stary 2008-07-11, 15:01   #4547
Kancia
Zakorzenienie

Anula, Barwa miłego wypoczynku
my jutro sprzedajemy tesciowej Apusia i lecimy kupowac akcesoria malarskie

zrobiłam dziś przez *******onego rowerzyste Apusiowi krzywdę jechał za mna na wąskim moscie i juz wjerzdzał mi w to wkurzona skreciłam blizej barierki i zahaczyłam kołem i Apus z całej siły walnał w tackę rozwalił sobie wargę, krew sie lała i tak strasznie płakał a ja razem z nim
byłam okropnie zła juz sie bałam, ze z nerwów wylewu dostane jakiegoś

ps. Apuś chyba jednak ma problem z glutenem bidulka moja wczoraj nie dawałam mu glutenu było ok, dzis rano dałam bułke to mleka i pojawiła sie znów brzdka kupka
odstawiamy na tydzien to cholerstwo a po tygodniu sprawdze znów
wkurza mnie to, ze musze na dziecku eksperymenty robic

to jest kara za to, ze mama to łakomczuch dlatego on ma problemy z jedzeniem
Stary 2008-07-11, 15:05   #4548
karolinqa23
Zadomowienie

GG do karolinqa23

Zapomniałam o buziaczkach dla Oliwki
pora spacerowa nikogo nie ma

Wszystkim wyjeżdżającym życzymy dużo słonka!!

Stary 2008-07-11, 16:48   #4549
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

Cześć Mamuśki!

Buziaki dla Nikoli i Oliwki

Ja właśnie byłam na zakupach żeby się zrelaksować, bo Mati jest teraz niemożliwy .
Włazi na wszystko co tylko się da, strasznie się rwie do stania, jak już stanie to macha rączkami i krzyczy , tak mu się to podoba, a jak tylko go trochę poprowadzam po mieszkaniu to cały czas podczas chodzenia gada jak najęty .

Anula, Barwa, udanego urlopiku i oczywiście pięknej pogody

Kanciu, no biedulek ten twój Apuś , ale czemu uważasz że to twoja wina , to absolutnie nie twoja wina, i masz tak nie myśleć .

Jeśli chodzi o drzemki to Mati ma 2 już od dosyć dawna: 11-13 (ok 2 godzin) i 16-17 (1 godzinę) i dzięki temu regularnie zasypia po 21, choć wczoraj usypiałam go przez godzinę jakiś był chyba przemęczony i wariował w łóżku. Nawet do łóżeczka nie mogę go wsadzić, bo on od razu stoi przy szczebelkach i krzyczy a sam nie bardzo umie z tych szczebelków do siedzenia zejść. Zastanawiałam się nad tym żeby go kłaść trochę wcześniej na noc, ok 20, ale boję się że wtedy wstanie o 5 wyspany , to już chyba wolę ten obecny układ .

Xantia, Alunia inkognito suuperaśna

Minisiu, fotki fajne, i faktycznie nie jest źle z fryzurką , po prostu inaczej wyglądasz

P.S. Zrobiłam sama Matiemu zaproszenia na roczek na wzór tych z uciekinierem z allegro, nawet śmiesznie wyszły .
juleczka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 17:09   #4550
JOANNA16
Zakorzenienie

hej
wszystkie zdjęcia cudne modeleczki

rozmawiałam z ciocią jest pielęgniarką jezdziła na karetce mówiła ze antybiotyk dzisła skutecznie jak się go stosuje od 7-10 bodajże dni
Stary 2008-07-11, 17:31   #4551
olunek
Zadomowienie

GG do olunek

kanciu : cmok:

dziewczyny musze sie pochwalic bo ciagle zapominam , od kilku dni misio sam je moczy ( bo nabierac dobrze jeszcze nie umie) lyzeczke w miseczce np z serkiem danio i wcina sam zjada caley serek i trwa to troche ale je go zupelnie SAM ! a na koniec jak juz nie umie tej lyzeczki napelnic ani zamoczyc to bierze w lapki i wtedy jest zabawa ale pozwalam mu na to a co niech sie uczy dalej jestem z niego baaaardzo dumna ma 11 miesiecy i juz sam je a co najsmieszniejsze jest mniej balaganu niz wtedy gdy go karmilam poprostu teraz koncentruje sie na wlozeniu lyzeczki do miseczki, nabraniu serka i wlozeniu lyzczki do buzi a wtedy interesowalo go jak by rozmazac wszystko po sobie, alez on jest cudny !!!!!!!!!!!!!!! i uwielbiam jak sie dzieli ze mna i mnie karmi ...slodycz moja z tego niedzwiadka!

paula darcy

dukan
Stary 2008-07-11, 17:38   #4552
JOANNA16
Zakorzenienie

olunek gratuluję
Stary 2008-07-11, 17:49   #4553
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

olunek, ogromne gratulacje i buziaczki dla was
Stary 2008-07-11, 18:36   #4554
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

zmykam już do domu.
jutro zakupy!!! do zobaczenia, olunek. zdzwonimy się.

odezwę się po niedzieli.pa.pa.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 19:52   #4555
Kancia
Zakorzenienie

Olunek, lea miłego spotkanka

olunek no to niezły wyczyn to pewnie dlatego, ze mu pozwalałas na to zeby jadł sam dobra z Ciebie mamusia

juleczka no ja dziś zrobiłam taki myk jak minia z Olivką
na spacerze Adrian lubi łazić za 2 łapki ale mi sie meczy kregoslup, za jedna łapkę idzie średnio ale dałam mu kwiatka i wydawało mu się, ze idzie za 2 łapki i maszerował ładnie no więc "posżłam dalej" i dałam mu w druga łapke kwiatka i tak stała ta moja sierotka z 2 kwiatkami w lapakch calkiem sama oczywiscie kroczku nie zrobił ale i tak byłam dumna
w domu jak widzi, że nie chce mu dać rak do chodzenia to wstaje przy czymś i maszeruje wzdłuz scian mebli i tego co wyszcze od niego

PS. dziś tez był marudny jak cholera a jeszcze te nieszczescia i ała oprócz rozwalonej wargi to przyciął sobie paluszka szafką
Stary 2008-07-11, 21:25   #4556
olunek
Zadomowienie

GG do olunek

joanna, juleczka, lea, kanciudziekujemy za cmokale i gratki

cos tu pustawo dzis i ja uciekam spac bo mi sie oczeta kleja.

dobrej nocy

paula darcy

dukan
Stary 2008-07-11, 21:41   #4557
karolinqa23
Zadomowienie

GG do karolinqa23

Cytat:
Napisane przez ajanna Pokaż wiadomość

dlatego ja antybiotyki stosuję jedynie w ostateczności. chłopcy jeszcze nie dostali (mimo iż obaj mieli już zapalenie gardła, a Olaf nawet oskrzeli) i mam nadzieję, że to nie nastąpi.
A co im wtedy podawałaś????

Nikola już śpi.bidula ten katarek ja męczy ja tez zaraz zmykam bo padnięta jestem u nas dziś był okropny upał strasznie męcząca parówa

Dobranoc!!

Stary 2008-07-11, 21:49   #4558
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

lea, olunek, udanych zakupów

Kanciu, buziaki dla kaskadera no i za samodzielne stanie . A co do chodzenia to Mati tylko stoi przy meblach, ale jeszcze nie chodzi przy nich, jakoś tak się cyka. Stoi i stuka rączkami z radości . Ale jak zacznie to też wypróbuję ten patent z czymś w rączce .

U nas też była cały dzień parówa ale właśnie jesteśmy po burzy i ogromnej ulewie, (aż straż przyjechała wypompować wodę bo garaże zalało ) i teraz jest cudne powietrze aż chce się wyjść na balkonik na dymka .

Dziewczyny, uczyłyście bądź uczycie dzieciaki dmuchać świeczkę ? Bo ja nie wiem czy to w ogóle się uda ... ale chyba od jutra spróbujemy .

Idę do wanny , potem jeszcze do was zajrzę .

EDIT: Shem, widzę Cię . Napisz co u was .
Stary 2008-07-11, 22:37   #4559
evemamaoliwki
Rozeznanie

GG do evemamaoliwki

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
ajanna dzięki
Xantia my nad morze też jechaliśmy pociągiem i bardzo sobie wszyscy chwalimy!
Ewa ja za puszke nutramigenu na raceptę płace niecałe 12 zł ale jak to dziwnie pije nutramigen, a je serki i jogurt?? Tylko na samo mleko jest uczulona
heloł na chwilkę tylko dzisiaj

Pati no tak bo zaczęlam powoli prowokować Oliwcię nabiałem. We wrześniu mamy kolejną wizytę u alergologa i zaczniemy chyba dawać mleko. Po 6 miesiącach podawania nutry jak jest poprawa można zacząc podawać białko mleka, na koncu odejdziemy od dawania nutramigenu. A co do cen to widzę, że samowolka jakaś
Stary 2008-07-11, 22:43   #4560
minia99
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to minia99

Cytat:
Weź mnie minia nie stresuj tymi zębami. Bo my mamy tylko 8 jak do tej pory
No ja sama siebie zestresowałam, że to aż 20
Cytat:
EDIT: Zdjęcie z dzisiaj ok. 16.00, inkognicik po raz drugi moja Alunia
Alunia normalnie błyszczy na tym zdjęciu, gwiazda kochana, a kucyk the best, tak dużo włosków ma
Cytat:
Napisane przez minisia Pokaż wiadomość
minia dla Olivki na te ząbki
A co do tej pralki to na kiedy się umawiamy
A zdjęć mamy całe mnóstwo z naszego spotkania, więc nagram ci płytkę, chyba, zę chcesz na maila to spakuje zipem i ci poślę cały pakiet - to pisz na PW lub sms
Dzięki minisiu , kurcze a ja juz swoje pralki "wyniosłam" next time .
Minisiu ja tez mam fotki i filmik, a może nagramy na płytki i wyślemy sobie do domku hmmm, co ty na to???

Cytat:
Napisane przez evemamaoliwki Pokaż wiadomość
Miniu nie strasz bo my mamy dopiero dwa zebole...
Dobra nie stresuję juz mamusiek
Cytat:
Napisane przez olunek Pokaż wiadomość
kanciu : cmok:

dziewczyny musze sie pochwalic bo ciagle zapominam , od kilku dni misio sam je moczy ( bo nabierac dobrze jeszcze nie umie) lyzeczke w miseczce np z serkiem danio i wcina sam zjada caley serek i trwa to troche ale je go zupelnie SAM ! a na koniec jak juz nie umie tej lyzeczki napelnic ani zamoczyc to bierze w lapki i wtedy jest zabawa ale pozwalam mu na to a co niech sie uczy dalej jestem z niego baaaardzo dumna ma 11 miesiecy i juz sam je a co najsmieszniejsze jest mniej balaganu niz wtedy gdy go karmilam poprostu teraz koncentruje sie na wlozeniu lyzeczki do miseczki, nabraniu serka i wlozeniu lyzczki do buzi a wtedy interesowalo go jak by rozmazac wszystko po sobie, alez on jest cudny !!!!!!!!!!!!!!! i uwielbiam jak sie dzieli ze mna i mnie karmi ...slodycz moja z tego niedzwiadka!
Olunek wielkie gratki
Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
juleczka no ja dziś zrobiłam taki myk jak minia z Olivką
na spacerze Adrian lubi łazić za 2 łapki ale mi sie meczy kregoslup, za jedna łapkę idzie średnio ale dałam mu kwiatka i wydawało mu się, ze idzie za 2 łapki i maszerował ładnie no więc "posżłam dalej" i dałam mu w druga łapke kwiatka i tak stała ta moja sierotka z 2 kwiatkami w lapakch calkiem sama oczywiscie kroczku nie zrobił ale i tak byłam dumna
w domu jak widzi, że nie chce mu dać rak do chodzenia to wstaje przy czymś i maszeruje wzdłuz scian mebli i tego co wyszcze od niego
Kancia gratulacje dla Apusia, jak juz raz sam stanął to raz dwa i będzie chodził . Kanciu a powiedz mi jakie są te kupy Apusia po tym glutenie. Bo ja jak czytam o tej nietolerancji glutenu to juz sama nic nie wiem. Olivcia zawsze mega smrody robi.

No i jednak wracam do tematu zębolów.... tamtaram.... Olivia ma już 4 czwórki czyli razem 12 szt . Męczyły ja trzonowce, na szczęście tylko 3 dni i mam nadzieję, że teraz to juz pójdzie z górki.
Dzisiaj nie chciało nam się jechac do Karkowa, więc wyskoczyliśmy do Czech do Zoo, no i .... psińco Olivka zasnęła i spała 4 godziny.
minia99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości