|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
Marti, on tez jest przyzwyczajony do tatusia, ale mama musi byc gdzies w domu, wczoraj mysle ze mlody sie wystraszyl czegos, bo dzis mi sie przyznal ze jak go kapal to chcial go odwrocic w powietrzu na brzuszek by my dobrze wloski umyc bo mial je lekko zarzygane przez ulewajace sie mleko.. i mlody sie rozryczal, bo faktycznie jak wrocilam to placz byl taki zalosny a nie na kolke czy tesknote, ja go inaczej kapie i on sie do tego juz przyzwyczail, a dzidziola latwo wystraszyc, wiec w sumie pod moja 2h nieobecnosc bylo moze z 30 min placzu
![]() ![]() ![]()
#4532 |
Wtajemniczenie
|
terapia wstrząsowa tylko co?nie pomagaja prośby,rozmowy na spokojnie ani krzykiem....
Ja sciagałam z wrzuty wpisujesz odgłosy natury zaznaczasz audio tam ci wyskoczy kilka tych "odgłosów" w pasku jak masz napis....."..../audio/..." to ma byc "..../aud/file/...." (czyli kasujesz "io" i dopisyjesz /file...no i dajesz enter i tak sciagnac mozesz kazda piosenke...tylko zapisujec tutul pamietaj aby na koncu dac mp3 po kropce... Nie wiem czy mnie zrozumialas bo troche zaplatałam ale spróbuj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Wtajemniczenie
|
Leonko ten Twój mąż o straszny mami synek jest. Ja również uważam, ze nie przesadzasz, on już dawno powinien wszytsko mieć u Ciebie. Jeszcze troche to jak zachoruje to pojedzie na pare dni do mamy bo stwierdzi, ze tam ma lepszą opieke.
Marticio dziękuję za miłe słowa. Masz racje musze złozyć pozew w polskim sadzie. Musze tylko jego aktualny adres skombinować, może jego mama mi poda. On mi na szczęście pomaga. Sosnowa strasznie mnie wkurzyła ta baba w ośrodku. Gdybym miała kase to bym zaszcze[piła skojarzonymi. Szkoda, że to za każdą dawke tzreba płacić. A moja Ala dosyć długo nie chciała zasnąć po kąpieli, cycka chciała trzy razy ![]() Ale wizza cieżko chodzi
#4535 |
Zakorzenienie
|
dostane szału.... mówie mojej mamie by małej nie nosiła... by nie usypiała na rekach bo sie młoda za bardzo przyzwyczaja i co gadam jak do sciany... kurde a potem sie dziwi ze nie moge sobie poradzic z młoda... weź cały dzień lataj z nia na rekach... i jeszcze gadanie ze nic w domu nie robie... no niby jak mam robic skoro dziecko na rekach... mam dosc
#4536 |
Zakorzenienie
|
Sosnowa...
![]() ![]()
#4537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś ściągnęłam kołysanki, chociaż nie mam kiedy mu tego puszczać. A co do chrztu, to mamy problem z matką chrzestną znajomych nie chcę, a wszystkie (kuzynki) nie są z Wrocławia. Ale może tż-ta kuzyna żona się zgodzi- mam nadzieję. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4538 |
Zakorzenienie
|
podobno aphinu sie nie powinno uzywac bo ma jakis zwiazek ktorego dzieci takie małe nie moga uzywac
polecam genicjane wodna... to co ze jezyk jest fioletowy 1 dzień, ale za to w 4dni mega plesniawki odeszły w niepamięć
#4539 |
Zakorzenienie
|
Wrrr
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anisiu ja ponawiam pytanie o lezaczek. Jesli dobrze zrozumialam to malego usypiasz tylkow lezaczku? a potem go przekladasz do lozeczka czy juz w tym lezaczku zostaje? a nocka? pytam sie bo jutro chcemy kupic w koncu lezaczek |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 |
Konto usunięte
|
verona ja u Jasia na plesniawki stosowałam aphtin +Juvit (lub cebion) plesniawka to grzyb-nie lubi kwasnego srodowiska. Palec okrecalam gazą zwilzoną aphtinem i juvitem i myziałam po buzi.
Plesniawki mogą tez byc od piersi, ktora wiadomo tez poci się, zostaje reszta mleka...trzeba myc przed kazdym jedzeniem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Zakorzenienie
|
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;9134960]verona ja u Jasia na plesniawki stosowałam aphtin +Juvit (lub cebion) plesniawka to grzyb-nie lubi kwasnego srodowiska. Palec okrecalam gazą zwilzoną aphtinem i juvitem i myziałam po buzi.
Plesniawki mogą tez byc od piersi, ktora wiadomo tez poci się, zostaje reszta mleka...trzeba myc przed kazdym jedzeniem.[/quote] Mam tez juwit multi i jutro go zastosuje. A staram sie raczej higienicznie postepowac z piersiami. Mam nadzieje, ze to zwalcze bez wiekszych problemow. |
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wieczorem po kapieli jak ja np chce obejrzec film badz posiedziec na wizazu to tez zasypia w tym lezaczku bo bujam go wtedy noga ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4545 |
Zakorzenienie
|
No to jutro na peno go kupimy) szukam teraz c mi sie podoba, bo taki wybor..na pewno cos z fisher price, sa boskie te lezaczki
![]() ![]() Co do chatki to masz sprzatania a sprzatania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Piotrus uwielbia lezak bo zawsze skierowany twarza do mnie, ma mnie w poblizu wiec nic mu do szczescia nie brakuje, czesto jest tak ze ja z wami gadam a mlody zasypia hehhe ![]() ![]() jak bedziesz go kupowac to zwroc uwage by mial oparcie regulowane tak ze mozna je rozlozyc do calkowitego lezenia, wtedy ustawiasz mu taka nie za mocna rownie pochyla i moze w tym lezec a lezec ![]() ![]()
![]() |
#4547 |
Zakorzenienie
|
zmykam nynać kochane
![]() Dobrej nocki wam zycze! Ja cos spiaca juz dzisiaj jestem ![]() Dobranoc ![]()
#4548 |
Zakorzenienie
|
z tymi facetami same problemy, najgorzej jak mamusie ich tak rozpuszczają, znam z autopsji. Mój jest strasznie wybredny jesli chodzi o jedzenie bo mamusia jak mu nie smakowało wyciągała patelnie i robiła synkowi drugi obiad, Szok! ja go szybko odzwyczaiłam, albo je to co wszystcy albo w ogóle, chyba ze sobie sam zrobi bo ja nie bede jadła non stop fileta z kurczaka, bo on tak moze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() od 2 dni probuje pobrac małej mocz do badania i masakra jakas ![]()
#4549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4550 |
Wtajemniczenie
|
Bry babencje
![]() Co tu tak świeci pustkami? My mamy za sobą kiepska noc tzn. mała spała srednio czesto sie lekko rozbudzała i wierzgała nózkami i rączkami,a ja spedziłam cała noc na uspokajaiu jej w takich momentach zeby dziecie sie wyspało.I efekt osiągnęłam mala spała łacznie 7,5h a ja jakieś 2, wiec dzisiaj poprostu łaże na rzęsach... ![]() Ten głupi katar tak jej przeszkadzał.w dzien praktycznie nie daje sie jej we znaki za to w nocy sie nasila.To jakis kosmos ![]() Tarea mała podjadła i poszła w kime,a ja mam troche czasu na wizaż i sprzątanie ![]() Co do plesniawki to tak jak któras pisała jak dziecko płacze przy karmieniu to znaczy ze je to boli. Nastka miała plesniawke,naprawde duzą i ja sie tam nie piescilam.Przez weekend smarowałam jezyczek i wargi jej moczem.Nie sądze zeby mała jakoś na tym ucierpiala.Za to jak w pon. szliśmy do lekarza pleśniawki już prawie nie bylo ![]() Dostaliśmy na przyszłość Flumycon. Dorbar normalnie aż sie wkurzylam jak poczytałam o tej niby szkodliwości szczepionek z nfz-tu.Co za głupi babsztyl...Mi każda połozna zalecała te szczepiania ![]() o wiele bardziej niz moje dziecie przy słynnych trzech ukłuciach.wszystko zalezy od dziecka...Poza tym po tym szczepieniu mała była tylko tego dnia troche rozkojarzona,nie dostała goraczki ani nie była marudna. Taka Sobie mój TŻ raz i to grzecznie zwrócił mi uwage że trzeba by posprzątać,a ja mu powiedziała że bardzo chętnie sie tego podejme,poswiece ten cały dzien na generalne porządki a o bedzie zajmował sie przez cały ten czas małą...szybciutko zaproponował że to jednak on posprząta ![]() ![]() Zmykam napic sie kawy i coś zjeść
#4551 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ![]() ![]() u mnie piękne słońce za oknem, u was też ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Zakorzenienie
|
heloł kochane
![]() My juz na nóziach ![]() ![]() ![]() Teraz bawi sie zabawkami, nawija do nich i ma czkawke ![]() Judi jak minela nocka Tymusiowi? Nie bylo wiekszych sensacji?? Kolejny deszczowy dzien w Gliwicach... nie wiem gdzie ten powrot obiecanego babiego lata czy polskiej złotej jesieni... wrrrr mam dosc tej szarówy.. nie cierpie zimna i jesienno-zimowej pory bleee, moze polubilabym gdyby zima byla prawdziwa zima, a jesienia piekne zlote liscie, ale chyba bede musiala polubic, bo jest Piotrek i trzeba bedzie mu pokazac jak fajnie jest w sniegu sie tarzac czy wskakiwac w kupki pelne lisci ![]()
#4553 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Anisiu ja tez nie znosze zimna, ani deszczowej jesieni. Ciagle zekam na obiecną pogodną złota jesień. Mała kima w lezaczku,musze ja przetransportować do łozeczka aż żal mi jej ruszac ale niestety nie mam w nim regulacji oparcia ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4554 |
Zakorzenienie
|
Witam. My dopiero wstalismy.
Byly 3 pobudki o 4,6:30 i 9. Właśnie wysmarowalam buzke Boryska aphtinem i juvitem, a teraz szamanko. Jak ja lubie jak zje i ma takiego banana na twarzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Zakorzenienie
|
hej hej
my sie wlasnie karmimy i spylamy sie wietrzyc bo sloneczko w koncu do nas zawitalo ![]() nie wiem jak Mikiego do czapki przyzwyczaic bo jak ostatnio byl na spacerze to jeszcze nie byla potrzebna a teraz juz nie ryzykuje bo sapie noskiem jak parowoz ![]() ciekawe jak zagladacie w buzie maluchom, zeby sprawdzic te plesniawki, jak tylko rozchylam Mikiemu usta to juz na wymioty mu sie zbiera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wieczorem miałam podwyższoną temp. 37,6 ![]() a u nas słoneczko świeci ![]() ![]() muszę iść do fryzjera, a tak mi się nie chce ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Zakorzenienie
|
słoneczko???? u nas kurna chmury i szarówa...
![]()
#4558 |
Zakorzenienie
|
kochana.........
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4559 |
Konto usunięte
|
verona, sam Juvit nie multi, multi jest wielowitaminowy a Juvin czy Cebin to wit C
Albo Nystatyna, ale to chyba lekarz musi przepisac. |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A my dzisiaj mielismy znowu bardzo mila noc...jak zasnela o 22 to obudzila sie o 4 a potem po 7...kochana ta moja córa ona to ma spanie ![]() Taka sobie z tym moczem to jest trudna sprawa...przyklej tak ten woreczek zeby ta większosc poszla po tylek i mocno ten worek przyklej zeby nigdzie nie odstawal...mi w sumie za kazdym razem sie udawalo...powodzenia zycze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.