Panny Młode - Kielce cz. II - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-12, 16:16   #4531
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia
Dot.: Panny Młode - Kielce cz. II

Cytat:
Napisane przez Puchatek M. Pokaż wiadomość
No chyba tak Będziesz zadowolona tak jak ja jestem Życzę Ci tego z całego serducha

Dziękuję
Stary 2009-02-12, 19:16   #4532
ycnan
Zadomowienie

Mam pytanko dotyczące fotografowania w kościele. Podobno trzeba mieć zezwolenie od Kurii czy coś takiego. A co, jeśli nie chcę profesjonalnego fotografa, tylko znajomego-amatora? Czy musi się wtedy postarać o takie zaświadczenie/pozwolenie, czy może normalnie chodzić i pstrykać fotki?

Wróciliśmy z narzeczonym do opcji "bez wesela" i mamy problem z fotografem. Myślałam, że bez problemu znajdziemy kogoś, kto przyjdzie na godzinkę czy dwie i zrobi zdjęcia podczas ceremonii i "pod kościołem", ale okazało się, że fotografa wynajmuje się na cały dzień :/
Nie chcę wydawać 1000zł na fotografa, kiedy potrzebny mi jest tylko przez max 3h. Do tego mam dość wygórowane wymagania (uwielbiam zdjęcia lekko artystyczne i takie chcę mieć). Więc obawiam się, że nie znajdziemy sobie fotografa :/
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 20:15   #4533
majka777
Przyczajenie

Dziewczyny, a co myslicie o zespole twenty one?? Troszke było na ten temat ale może cos ktoś wie, byl na weselu z nimi .. www.twentyone.com.pl
albo o L4 ??Poprosze namiary jeśli ktoś ma coś.
Wybrać fajny zespół to ciężka sprawa ...
majka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 21:09   #4534
serene81
Przyczajenie

Ja polecam zespł salsaband z Lublina. W czerwcu będą grali na naszym weselu. Bardzo sympatyczni i mili ludzie a glos Pani Anety zrobił na mnie na prawdę duże wrażenie...Podaję link gdzie możecie posłuchać demo:
www.salsaband.pl
Stary 2009-02-12, 21:51   #4535
majka777
Przyczajenie

serene81 a ile kosztuje zespół plus dojazd?? Bo obawiam sie kosztów, a zespół rzeczywiście fajny
majka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 08:16   #4536
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
a na jakiej ul. w Krakowie znajduje się ten sklep przyfabryczy?

PS. Ja również jestem na etapie poszukiwania kamerzysty, wiec piszcie dziewczynki kogo polecacie!
sklep firmowy new men w krakowie jest na ulicy Przewóz.
Stary 2009-02-13, 09:24   #4537
evelinest
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
PS. Ja również jestem na etapie poszukiwania kamerzysty, wiec piszcie dziewczynki kogo polecacie!
Ja mogę polecić mojego kamerzystę, kręci zwykłe filmy bez zbędnych dodatków, wyskakujących napisów itp Nie znam nazwiska bo sobie nie zapisałam ale mogę podać nr na priv jak ktoś chce Do tego nie jest drogi bo bierze 800-900 zł, a w cenie może być oprócz wesela też krótki filmik z sesji zdjęciowej plenerwowej nawet jak jest w innym dniu niż ślub.. Mam jeszcze jedne namiary na kamerzystę tzw. dokumentalistę. Jak ktoś lubi takie coś to też mogę podać A co do fotografa to ja mam www.fotopracownia.com też polecam:P

Meana1 na stronie www.limuzyny-kielce.pl maja jeden samochód retro i na allegro można znaleźć jeszcze jeden inny też tutaj z okolic, ale nie pamiętam nazwy:P Tylko, że za taki samochód to chcą troszkę dużo pieniążka w granicach 1000-1800 zł za dzień.

Edytowane przez evelinest
Czas edycji: 2009-02-13 o 09:31
evelinest jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-13, 10:17   #4538
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez evelinest Pokaż wiadomość
Ja mogę polecić mojego kamerzystę, kręci zwykłe filmy bez zbędnych dodatków, wyskakujących napisów itp Nie znam nazwiska bo sobie nie zapisałam ale mogę podać nr na priv jak ktoś chce Do tego nie jest drogi bo bierze 800-900 zł, a w cenie może być oprócz wesela też krótki filmik z sesji zdjęciowej plenerwowej nawet jak jest w innym dniu niż ślub.. Mam jeszcze jedne namiary na kamerzystę tzw. dokumentalistę. Jak ktoś lubi takie coś to też mogę podać A co do fotografa to ja mam www.fotopracownia.com też polecam:P

Meana1 na stronie www.limuzyny-kielce.pl maja jeden samochód retro i na allegro można znaleźć jeszcze jeden inny też tutaj z okolic, ale nie pamiętam nazwy:P Tylko, że za taki samochód to chcą troszkę dużo pieniążka w granicach 1000-1800 zł za dzień.
Czy mogę prosić o te namiary?
Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 11:52   #4539
serene81
Przyczajenie

Podpisywaliśmy umowe w sierpniu 2008r i całkowity koszt jaki poniesiemy to 3000 zł.
Stary 2009-02-13, 12:40   #4540
EVEEELIN
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Kalex---- acha dziekuję za opinię i wyjaśnienie no to mnie troche uspokoiłaś.Wprawdzie zadzwoniłam już do fotografa i kamerzysty do ktorego namiar mi dała Meana i mamy podjechac do nich ale dobrze że mi powiedziałaś to wezme na to poprawkę.

Puchatku ---no proszę Ty też miałaś Elle?? No to Dj wideofoto miałbyśmy takie same chyba musimy być podobne babki

Meana-----dziękuję za namiary
Ja niestety mialam okropne przejscia ze studio Ella i jak bym mogla cofnąc czas to drugi raz juz w zyciu nie zdecydowalabym sie na ELLA studio. Zastanów sie dobrze nad swoim wyborem...
EVEEELIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 13:50   #4541
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

pamiętam,że coś pisałas na ten temat, ale juz nie pamiętam czy pisałas bezpośrednio o właścicielach czy o pracownikach studia?
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-13, 15:41   #4542
Crazzzyyy
Raczkowanie

Dziewczyny a co myslicie o tym studiu LOOK?
Stary 2009-02-13, 17:32   #4543
NATALUSIA14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez serene81 Pokaż wiadomość
Podpisywaliśmy umowe w sierpniu 2008r i całkowity koszt jaki poniesiemy to 3000 zł.
3000 za zespół 3 osobowy to troszkę drogo
ale jeśli warto...
madziadominik dziękuję

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 17:46   #4544
niunia_leyla
Rozeznanie

witam dziewczyny.
Widze że nie jestem jedyną która bedzie na weselu miała własną kucharkę, w bliskich okolicach Kielc bardzo trudno taką znaleźć, na szczęście sale, obsługę i zespół już mam, pozostaję tylko narazie problem kamerzysty i fotografa i z tym mam problem. Chciałabym żeby film nie był banalny, osobiście nie podobają mi sie takie sztuczne wstawki między scenami (jakieś obrazki, napisy- najczęściej robione przez kiepskich grafików), więc marzy mi się kamerzysta z fantazją i dobrymi umiejętnościami. Mogłybyście mi kogoś polecić??
Interesuje mnie też wasze zdanie na temat fotografa, mam w rodzinie kilka osób pasjonujących się fotografiom (fotografów-amatorów) ale ich zdjęcia i pomysły są świetne i zastanawiam się czy nie poprosić ich o robienie zdjęć, tylko nie wiem czy w takim wypadku kamerzysta pojechałby z nami na taką sesje. (u kuzyna kamerzysta z nimi nie pojechał, zdjecia robił jego brat a kamerzysta w ofercie miał swojego fotografa) co myslicie o poproszeniu takich amatorów?
niunia_leyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 18:30   #4545
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
witam dziewczyny.
Widze że nie jestem jedyną która bedzie na weselu miała własną kucharkę, w bliskich okolicach Kielc bardzo trudno taką znaleźć, na szczęście sale, obsługę i zespół już mam, pozostaję tylko narazie problem kamerzysty i fotografa i z tym mam problem. Chciałabym żeby film nie był banalny, osobiście nie podobają mi sie takie sztuczne wstawki między scenami (jakieś obrazki, napisy- najczęściej robione przez kiepskich grafików), więc marzy mi się kamerzysta z fantazją i dobrymi umiejętnościami. Mogłybyście mi kogoś polecić??
Interesuje mnie też wasze zdanie na temat fotografa, mam w rodzinie kilka osób pasjonujących się fotografiom (fotografów-amatorów) ale ich zdjęcia i pomysły są świetne i zastanawiam się czy nie poprosić ich o robienie zdjęć, tylko nie wiem czy w takim wypadku kamerzysta pojechałby z nami na taką sesje. (u kuzyna kamerzysta z nimi nie pojechał, zdjecia robił jego brat a kamerzysta w ofercie miał swojego fotografa) co myslicie o poproszeniu takich amatorów?
ja miałam amatorkę i ogóle nie żałuje . wręcz przeciwnie.

dlatego jeśli uwazasz że zdjęcia które robią "twoi" amatorzy są interesujące i uważam że jest to to o co ci chodzi to nawet się nie zastanawiaj.

dodatkowo mozna zaoszczędzić
Stary 2009-02-13, 21:06   #4546
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Nam Będzie robił mój kumpel Najlepszy fotograf jakiego znam

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 21:38   #4547
kopikos
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez efffelka Pokaż wiadomość
Wesele odbędzie się w sali Pelikan w Bukowej Sala jest ładna, dobrze wyposażona, dodatkowo są trzy pokoje - dla nowożeńców i np. dla rodziców, czy jakichś gości Kuchnia jest świetnie wyposażona, więc kucharki będą miały pole do popisu Ponad to budynek jest otoczony mini parkiem
http://dpjserwis.com.pl/?page_id=6 - tutaj masz link, możesz sobie zobaczyć zdjęcia sali, choć na żywo wygląda lepiej

http://wesele.plock.pl/niezbednik-1.html - a tu znalazłam standardowe wzory umów
Mi też właśnie podoba się ta sala!
Nie wiesz ile wcześniej trzeba ją rezerwować?
kopikos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 22:42   #4548
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
witam dziewczyny.
A skąd masz kucharkę i jaką salę masz?
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 06:44   #4549
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez Crazzzyyy Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co myslicie o tym studiu LOOK?
Ja ich miałam, przyznam sie bez bicia ze byli wybierani na ostania chwile , bez większego zastanowienia , porownywania , ale jestem zadowolona, chociaz strasznie nie lubie weselnych filmow i zawsze ogladalam je ze znudzeniem ale moj mi sie podoba , panowie dokladnie wysluchali czgo oczekuje i obylo sie bez ckliwych wstawek no i cena jak dla mnie taniosc

Co do zdjec rowniez mialam amatora ( tzn robil wczesniej zdjecia na slubach ale raczej jako hobby) . Zdjecia wyszly bardzo fajnie ,jest ich ponad 1000 no i nic za nie nie zaplacilismy tylko dostalismy w prezencie slubnym
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731

Edytowane przez oniaczeq
Czas edycji: 2009-02-14 o 06:46
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-14, 09:53   #4550
mofi
Raczkowanie

Kochana Scio!
Ja pytalam o pania Anię krawcową mozesz dać mi namiar na prv?
mofi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 10:02   #4551
mofi
Raczkowanie

I jeszcze jedno evelinest ja tez poproszę namairy na tego
twojego kamerzystęDziękuję
mofi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 12:08   #4552
magduska100
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez majka777 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a co myslicie o zespole twenty one?? Troszke było na ten temat ale może cos ktoś wie, byl na weselu z nimi .. www.twentyone.com.pl
albo o L4 ??Poprosze namiary jeśli ktoś ma coś.
Wybrać fajny zespół to ciężka sprawa ...
Ja byłam z zespołem Twenty One na weselu i jak dla mnie rewelacja
Fajnie grają, świetnie śpiewają, są młodzi i maja fajne pomysły. Naprawdę polecam z czystym sumieniem Na weselu na którym byłam wszyscy świetnie się bawili, nikt nie schodził z parkietu....nawet podoba się bardzo zespół mojej mamie
magduska100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 12:09   #4553
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

mofi poszło

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 12:37   #4554
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
A mam jeszcze pytanie ogólne odnośnie oficjalnych zaręczyn. Nam pozostało już tylko poł roku do ślubu a tych oficjalnych zaręczyn z udziałem rodziców jeszcze nie było i się zastanawiam jak to wszystko zorganizowac i czy w ogóle bo nasi rodzice się dośc dobrze znają są na ty itp ale chyba mimo wszystko wypada chociaż sama nie wiem skołowana jestem.
Nasi rodzice nie znają się zbyt dobrze, mieszkają od siebie jakieś 100km. Nasze zaręczyny dawno już się odbyły (2 lata w sierpniu), ale oczywiście rodzice chcą wszystko obgadać, więc w Poniedziałek Wielkanocny mamy się wszyscy spotkać.

Mam mało czasu, żeby się udzielać, ale czytam wszystkie posty, aby nie zgubić wątku.

I jeszcze pytanie do Was: na którą godzinę zamawiałyście lub będziecie zamawiać fryzjera i makijażystkę w dniu ślubu? Nasz ślub o 16.00 i nie mam pojęcia ile czasu schodzi na te przygotowania?

22.08.2009-to był Ten dzień

Edytowane przez karothka
Czas edycji: 2009-02-14 o 12:50 Powód: dopis
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 13:28   #4555
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

Cytat:
Napisane przez karothka Pokaż wiadomość
Nasi rodzice nie znają się zbyt dobrze, mieszkają od siebie jakieś 100km. Nasze zaręczyny dawno już się odbyły (2 lata w sierpniu), ale oczywiście rodzice chcą wszystko obgadać, więc w Poniedziałek Wielkanocny mamy się wszyscy spotkać.

Mam mało czasu, żeby się udzielać, ale czytam wszystkie posty, aby nie zgubić wątku.

I jeszcze pytanie do Was: na którą godzinę zamawiałyście lub będziecie zamawiać fryzjera i makijażystkę w dniu ślubu? Nasz ślub o 16.00 i nie mam pojęcia ile czasu schodzi na te przygotowania?
powiem tak - ja umówiłam sie do fryzjera na 9:30 do kosmetyczki na 11. ślub o 16 i jeszcze 30 minut dojazdu na miejsce.
wystarczyło w zupełności. a moze nawet było aż nadto czasu

co do zaręczyn GHia. my zaręczyn nie mielismy. pierścionek zaręczynowy jak dla mnie mogłby być albo by moglo go nie być. postanowiliśmy sobie że jeśli będą jakiekolwiek zaręczyny to tylko takie dla nas. bez tych wszystkich sztywnych kolacji i proszenia o ręke. nie lubie czegoś takiego.
dlatego jeśli nie potrzeujecie oficjalnych zaręcznych to ja bym ich wogóle nie robila. szczególnie że pół roku przed ślubem to chyba i tak już za póżno
aaaa ja np zostałam porposzona o ręke na dwa dni przed slubem
Stary 2009-02-14, 13:51   #4556
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez karothka Pokaż wiadomość

ja mialam makijaz na 11, a na 13 mialam fryzure ( slub byl o 16-30) , nastresowalam sie strasznie ze sie nie wyrobie z czasem, ale na szczescie tak sie nie stalo...do fryzjera weszlam lekko przed 13 , a przed 14 mialam juz na glowie wyczarowana fryzure , wiec w domu bylam lekko po 14, wypilam kawke i zaczelam sie szykowac

Biustonosze:

Stary 2009-02-14, 13:59   #4557
Crazzzyyy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
Ja ich miałam, przyznam sie bez bicia ze byli wybierani na ostania chwile , bez większego zastanowienia , porownywania , ale jestem zadowolona, chociaz strasznie nie lubie weselnych filmow i zawsze ogladalam je ze znudzeniem ale moj mi sie podoba , panowie dokladnie wysluchali czgo oczekuje i obylo sie bez ckliwych wstawek no i cena jak dla mnie taniosc

Co do zdjec rowniez mialam amatora ( tzn robil wczesniej zdjecia na slubach ale raczej jako hobby) . Zdjecia wyszly bardzo fajnie ,jest ich ponad 1000 no i nic za nie nie zaplacilismy tylko dostalismy w prezencie slubnym
No to super!! Dziekuje oniaczqu za pomoc Przyznam szczerze ze tez nie lubie wstawek typu łabedzie serduszka a kamerzysta jest dla mnie drugorzedny (rodzice namawiali ze pamiatka)..za mna bardziej zdjecia przemawiają..pozdrawiam goraco
Stary 2009-02-14, 14:08   #4558
Daysy85
Zakorzenienie

Cześć zamówiłam sukienkę w Annie
dziś idę na wieczór walentynkowy w Kinie Moskwa z moja bratanicą bo mój Tż idzie na noc do pracy
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 14:47   #4559
evelinest
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Cześć zamówiłam sukienkę w Annie
dziś idę na wieczór walentynkowy w Kinie Moskwa z moja bratanicą bo mój Tż idzie na noc do pracy
to pooglądaj fryzurki bo ciekawe będą na głowach dziewczyn z sukniami Przynajmniej te które widziałam były godne uwagi:P Postaram się porobić zdjęcia i jakby coś Ci wpadło w oczy to daj znać Rozmawiałam też z fryzjerką i mówiła ze próbna fryzura ślubna u niej jest chyba nawet za darmo albo za jakieś grosze, więc można ja wypróbować Też będę zwracała na uczesanie uwagę i jak coś to dam Wam namiary na panią Edytę.
evelinest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 15:21   #4560
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez Crazzzyyy Pokaż wiadomość
No to super!! Dziekuje oniaczqu za pomoc Przyznam szczerze ze tez nie lubie wstawek typu łabedzie serduszka a kamerzysta jest dla mnie drugorzedny (rodzice namawiali ze pamiatka)..za mna bardziej zdjecia przemawiają..pozdrawiam goraco

Nie ma sprawy , ja tez postawilam na fotografa, na poczatku w ogole nie mialam miec filmu ale rodzice nalegali...dzis nie zaluje

Biustonosze:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości