|
|
#4531 |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Dot.: Scent Bar V
dobra decyzja
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
Czy maceraty i olejki eteryczne można dodawać do kremów zwykłych - w sensie drogeryjnych? Czy tylko jako dodatek do kremów robionych ? Oglądam stronę www.mazidla.com i miałabym ochotę - z tym, że właśnie na jakiś hydrolat, macerat czy olejek eteryczny, które można albo stosowac samodzielnie albi połączyć z kremem, których używam na codzień.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam zmęczona i zadowolona- kupiłam sobie trzy bluzeczki, jakich bardzo chciałam: takie z udawaną kamizelką, z krótkim rękawem. Bardzo ładne, eleganckie, w sam raz do pracy
![]() W Douglasie testowałam Magnifique- Tresor 2. Chciałam spróbować Delices, ale nie było. Testowałam również Davidoff Adventure skuszona reklamą z Ewanem McGregorem. Bardzo przyjemne. |
|
|
|
#4534 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wróciłam z uczelnii, ostatniego wykładu nie było, a wiec jestem wczesniej, póki co na razie nuda. Jeszcze nie wiem kogo mam w grupie. |
|
|
|
|
#4535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4536 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4537 |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
a co to za filtr?
|
|
#4538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem - dziś zagłębiłam się w wątek biochemiczny i efekt tego taki, że założyłam konto na Mazidłach Na początek zamwiam właśnie hydrolat, jakiś olej bazowy plus NMF
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#4539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
ten
ale ostatnio nie było go w aptece i kupiłam w zastępstwie to mleczko. Muszę przyznać,że mimo kiepskich recenzji w KWC u mnie spisuje się idealnie. Nie wiem czy nie będę ich teraz używać na zmianę.
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już mnie nawet nie kuś A widzę, że tam sprzedają już odmierzone porcje - coś dla leniucha, jakim jestem w tej kwestii.Przyznam szczerze, że to kręcenie, odmierzanie, mieszanie mocno mnie zniechęca, więc chcę spróbować jakieś proste mieszanki, z dwóch składników. Jak zobaczę u siebie fajne efekty, to pewnie mnie to zachęci do zabawy w Małego Biochemika
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4542 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jeśli mowa o ulubionych sklepach, to ja najchętniej kupuję na http://www.ecospa.pl/
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
Vesenko - z EcoSpa mama zażyczyła sobie olejek arganowy
![]() Ja osobiście zamwiam małe pojemności - chcę zobaczyć, czy nie będzie podrażniać i czy będą jakieś widoczne efekty ogólnie
|
|
|
#4544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zmykam pod koc, do łóżka z butelką zachomikowanego w szafie likieru, mimo że nie lubię, jak nie zaszkodzi to może pomoże.Zabiorę ze sobą pojemniki z próbkami, pomacam, poprzekładam.
|
|
|
#4545 | |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
|
|
#4546 | |
|
Zakorzenienie
|
bardzo lubię filtry Avene. Można je matowić praktycznie każdym pudrem i pozostają stabilne
![]() Cytat:
|
|
#4547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pierwszy ogień chcę przetestować macerat z kasztanowca z dodatkiem NMF, i hydrolat różany (mmmm.... )
|
|
|
|
#4548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blue mam tak samo!! biore pudełeczko siedze z tymi próbkami macam wącham przekładam oglądam niczym największe skarby
|
|
|
|
|
#4549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie mnie to bawi Cytat:
ja dzisiaj cały dzień spędzam w domu, niby że się kuruję... coś strasznego... chciałam iść chociaż do kina, ale mi nie wolno, bo mam się wyleczyć ![]() nie mam swojego komputera, więc na gg z nikim nie pogadam... dobrze, że znalazłam płytę Rachmaninova, więc chociaż muzyki mogę trochę posłuchać... (dopóki nie przyjdzie mama i nie wygoni mnie sprzed laptopa, bo musi cośtam ważnego pisać...) |
||
|
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
Tulipku - może mi się to kręcenie spodoba, nigdy nie wiadomo
|
|
|
#4551 | |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
Spróbuj
(chyba po Babci mi to zostało, chemikiem była, a potem przekwalifikowała się sama na chemię kosmetyczną... zawsze żałowałam, że nie zdążyłam sobie z Nią pogadać o składach i takich rzeczach...).W każdym razie - wiesz jaka dumna z siebie byłam, jak już w końcu ukręciłam sobie serum z wit. C podobno takie, jak kiedyś kupowałam w aptece ![]() Paulinko - zazdoszczę Ci bardziej, niż sobie wyobrażasz
|
|
|
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
Alem wczoraj obrazek widziala
![]() Poszlam wczoraj z Si do knajpy, jego znajomi byli. I jakos tak wyszlo, ze co chwila zmienialismy pub po browarze. Byla tam tez dziewczyna, w sukience krociotenkiej, odsloniete plecy, gole nozki. Wczoraj bylo tak lodowato, ze ja w kurtce zimowej i szaliku a ta bidula w tej ino sukience. Najlepsze jej facio w bluzie i plaszczu. I ona tak szla kolo niego jak w srodku lata rozebrana a on sobie wesolo wedrowal. Zeby jej chociaz ten plaszcz dal ... hahaha Ja myslalam, ze padne |
|
|
|
#4554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no, nieznośnie było zimno, u mnie też. a jutro znowu heavy showers hecate, wysyłają Ci mazidła na wyspę? a może są jakieś odpowiedniki do kupienia stacjonarnie? narazie planuję się wybrać do Lush.
|
|
#4555 |
|
BAN stały
|
Kurna mam zły humor...ale nie warto o tym pisać..plany mi się krzyżują
ale mam nadzieje że będzie ok...bo się wkurzę. Jutro zaczynam ćw...jestem bardzo ciekawa grupy, fajnie by było aby była "luzacka" tak jak moja poprzednia ![]() Idę melisę zaparzyć. |
|
|
|
#4556 |
|
Rozeznanie
|
jeny jakiego mam lenia
mialam sprzatac a sie snuje przkładajac rózne rzeczy z miejsca na miejsce |
|
|
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie, nie wysylaja mi tu nic ![]() ostanio mialam plyn micelarny od Lancome, jedyne z takich 'dziwadel' i spoko byl ja raczej zwyklo mleczko-tonikowo-kremowa. Dobra ja spieprzam na impreze ![]() kilo brokatu ale kurtke biore nie bede sobie sutow odmrazac dla idei
|
|
|
|
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Udanej zabawy
|
|
|
|
#4559 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#4560 |
|
Rozeznanie
|
O, ja też dzisiaj "mieszałam " w próbkach
![]() Bardzo sympatyczne zajęcie. Potrzebowałam dziś się szybko zrelaksować, po cięzkich wrażeniach i co przyszlo mi do głowy- iśc do najbliższej Sephory i Superpharm ![]() Teoretycznie powinnam iśc do lasu ![]() I powąchałam perfumy o zapachu ogórków kiszonych zawsze uważałam , że to ładny zapach, ale ja w Omnia nie czulam NIC innego![]() Byłam też w Sephorze i dostałam malusią papierowa torebeczkę z próbką lotionu do ciała o zapachu Angela. ( za kupon z Pani) Spodziewałam się prawdę mówiąc próbki Angela, ale cóż ![]() Chciałam porównać Pure Poison i P P Eliksir- mieli zepsuty tester ![]() J'adore le Jasmin nie mieli. W Superpharmie lepiej sie relaksuje niż w Seph. Jutro pójdę do lasu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.

Miłego weekendu Wszystkim!

i zmykam pod koc, do łóżka z butelką zachomikowanego w szafie likieru, mimo że nie lubię, jak nie zaszkodzi to może pomoże.
coś strasznego... chciałam iść chociaż do kina, ale mi nie wolno, bo mam się wyleczyć 

a może są jakieś odpowiedniki do kupienia stacjonarnie? narazie planuję się wybrać do