|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Przyczajenie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
Witam Was kobietki!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
robilas badania przed braniem? Gin wie o Twoich dolegliwościach?
![]() |
#4533 |
Przyczajenie
|
nie robiłam żadnych badań. gin wie co było przy plastrach. teraz mi przepisał yasminelle bo podobno mniejsza dawka itd... do wizyty jeszcze trochę daleko więc może pójdę jutro do rodzinnego... poproszę o badania na krzepliwość krwii, ekg itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4535 |
Przyczajenie
|
tak wie o tym wszystkim.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Coma_ Czas edycji: 2010-05-10 o 00:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Zakorzenienie
|
am ja chyba musze zmienic yasminelki...nic mi po nich nie jest, biore ok 2 lat, ale moja libido legło...jak raz na miesiac pozwole sie zblizyc mojemu do siebie to cud.
Nie wiem czy to wina tabl, ale zawsze wspolzyjemy u mnie w domu wmoim pokoju gdzie sa moi rodzice za sciana i tak juz od 3 lat..nie umiem sie skupic na ptrzyjemnosciach tlyko nasluchuje czy ktos nie idzie kolo drzwi i przypadkiem nie wejdzie.. moze to jednak psychika? Bo np jak jestesmy sami to takich problemów nie mam ze zrelaksowaniem ale..tyle ze ochoty nie mam na mizianka ani takie..eh sama nie wiem cvzy isc do lekarza i zmienic..czy co,..;/
#4538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Przyczajenie
|
Przedwczoraj zakończyłam ostatnie opakowanie yasminelle po prawie dwóch latach brania. Teraz jestem w trakcie czekania na okres, który powinien pojawić się jutro albo pojutrze.
Lekarz zalecił mi zrobić przerwe ze względu na moje częste bóle głowy :/ Które zaczęły się pojawiać od kilku miesięcy, a których wcześniej nie było. Zastanawiam się teraz czy z odstawienia nie będę mieć zbyt przykrych skutków ubocznych :/ Chodzi mi konkretnie o pogorszenie się cery. Od ok. 8 lat walczę z różnego rodzaju niespodziankami, które mi wyskakują na twarzy. I właśnie teraz, kiedy udało mi się "naprawić" cerę, muszę odstawić Y! Przez co dzień i noc myślę tylko o tym czy nie spowoduje to pogorszenia się cery ![]() Pamiętam, że kiedy zaczęłam brać Y nie zauważyłam znacznej poprawy cery, nie przytyłam, nie schudłam, może piersi zrobiły się troszeczkę bardziej jędrne. No i cellulit, który mi niestety wyszedł na wierzch! Przy wadze 50 kg i nie całych 160 cm wzrostu jest dosyć pokaźny ![]() Oprócz tego ostatnio zauważyłam straszne wahania nastrojów. Przykładowo: Przez 3-4 dni chodzę zła, zdenerwowaana, czepiam się wszystkich o wszystko, na zmiane krzycze i płacze, po czym przez kilka kolejnych dni nie sposób mnie zdenerwować, uśmiech nie znika z mojej twarzy, eh... |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pierwszy miesiac = katastrofa. ![]() Drugi miesiac = uspokoilo sie i wraca do normy. Ale nie wiem, czy to organizm sie przyzwyczaja, czy za sprawa zmiany mojej diety = nie jem niezdrowych rzeczy itp., wiec skora moze sie poprawia dzieki temu? Sama nie wiem, grunt, ze jest coraz lepiej.
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4542 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak dlugo bralas yasminelle? ja 9 miesiecy diane, teraz od miesiae yasminelle, ale chicialabym je odstawic wnet ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Zakorzenienie
|
2 lata i 3 miesiace.
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No i ostatnimi czasy mam jakies schizy bo w moim wojewodztwie panuje grypa zołądkowa a ja mam "chyba" jej objawy, które przeistaczam w objawy ciązy.... ![]() Ps. Bolą Was jajniki w trakcie brania?
![]() |
#4545 |
Zakorzenienie
|
a o wakacjach nie myslalam...ale ja i tak jakos,....ma wrazenie ze mam za sucho..nie mam ani ochoty na calowanie sie ani na przytulanie..chcoiaz moze faktycznie to wina psychiki. Szacunek dla Tzta ze wytrzymuje...ehh...no nie wiem sama co robic, moze jeszcze z miesiac wezme i zobaczymy...teraz juz cieplej to inaczej czlowiek zyje-zyc sie chce bo cieplej i slonce no i musze zmienic nastawienie..
![]() |
#4546 |
Rozeznanie
|
mnie bolą jajniki. biorę Yasminell siódmy miesiąc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Raczkowanie
|
Mnie się dają czasem we znaki ale przesadnie nie bolą po prostu kłują czasem
![]()
#4548 |
Przyczajenie
|
Cześć!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Raczkowanie
|
To świetnie
![]()
#4550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4551 |
Zakorzenienie
|
wzielam narazie 21 tabletek
suchosc pochwy, straszna, juz mnie cos tam piecze ![]() co mozna na to poradzic...? jakis dobry zel znacie? bo wsumie nie chce pchac w siebie jakiejs chemi, np durex wydaje mi sie sama chemia, ten smak;/ i klei sie strasznie nie komfortowy w uzyciu...moze cos lepszego znacie? ale skora mi sie poprawila...mialam na rekach, dekoldzie, plecach, twarzy, szyji rany. wpadlam w naług drapania sie i rozdrapywania i dłubania w pryszczach;/ wiem straszne, ale to chyba przez mature i stres, zawsze w czasie nauki to robilam, zauwazylam ze sie to ładnie zgoiło, a skóra twarzy znacznie sie poprawila, juz nie mam w czym dłubac ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() Edytowane przez inc0rrect Czas edycji: 2010-05-10 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny... mam pytani,e dziewczyna bierze tabletki yassminelle już dłuższy czas, w czwartek wzięła ostatnią tabletkę, dziś jest poniedziałek i dostała okres, czy może dziś zacząć nowy blister i wziąść pierwsza tabletke??????? po prostu wyjeżdżamy i tak wyszło...wiem mogła nierobić przerwy wogóle ale juz za późno... proszę o szybko odpowiedz.. pozdrawiam was serdecznie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4554 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez malina_ Czas edycji: 2010-05-10 o 20:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Zakorzenienie
|
ogolnie zmcezona jestem bo oracuje w szkole z dziecmi - jestem nauczycielem, mlodym 24 lata wiec smarkacze daja popalic..
![]()
#4556 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To raczej nie jest wina tabletek. Miałam taką samą sytuację jak Ty tylko za ścianą byli rodzice M. Ochoty na seks żadnej. Ciągłe nasłuchiwanie czy ktoś nie wchodzi, czy nie jest w przedpokoju... Po tym jak wparowała nam siostra M. to już o chęci na seks nie było mowy. Ustaliliśmy, że kochamy się tylko kiedy w domu nikogo nie ma i jesteśmy pewni, że nikt się nie pojawi w ciągu najbliższej godziny. Od tamtej pory moje libido poszybowało w górę jak głupie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4558 |
Rozeznanie
|
Witajcie to moj pierwszy post postanowaiłam zapytac...
Biorę yasminelle od 7 miesiecy zawsze miałam krwawienie planowo tj. 3, 4 dzien teraz jestem przy 11 tabletce i od kilku dni pobolewaja mnie jajniki i jakoś mi tak niezbyt dobrze na zołądku w dodatku dostałam jakiejś brązowej wydzieliny z pochwy dziś rano, nie wiem co to moze byc. Czy to przez tabletki? dodam ze czuje sie od tygodnia troche oslabiona boli mnie glowa, zoładek, niektorzy twierdza ze to grypa zoładkowa tylko skad ta wydzielina boje sie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Raczkowanie
|
Hej!
Mam takie pytanie. Biorę Yasminelle od kilku miesięcy i jakoś w miarę się dobrze czułam. Teraz, ze względu na to,że majówkę spędzałam pod namiotem, nie chciałam,żeby wypadło mi wówczas krwawienie i w związku z tym nie zrobiłam sobie przerwy między opakowaniami. Teraz już kończe to drugie, ale od kilku dni bardzo mnie bolą piersi i są takie nabrzmiałe. Nigdy aż tak nie miałam chyba. Czy to może być spowodowane tym,że nie zrobiłam tej przerwy czy coś takiego? Bo nie wiem co o tym mysleć za bardzo. |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.