![]() |
#4531 |
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Scent Bar VI
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() --- Muszę Was opuścić, czeka na mnie przemówienie Geremka do przetłumaczenia na krzyżacki ![]() Dobrej nocy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
grozi wypollizowaniem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Zakorzenienie
|
Agnyska
![]() Nataszko duzo ![]() ![]() A mnie zaczyna znow dopadac jakies zmeczenie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |||||||||
Wiedźma
|
Hihihi!
![]() ![]() Cytat:
Za to ja sama po radioterapii musiałam zajmować się dzieckiem (troszkę większe już było) bo po prostu nie miałam (już) nikogo innego i jakoś daliśmy radę. Będzie dobrze. Wiesz, że będzie. ![]() Cytat:
![]() Pisać komentarz? Cytat:
![]() Widziałam! Tym razem widziałam! Też mi się podobało... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No pfff... ![]() Cytat:
To "podobieństwo" uznałabym pewnie za komplement w normalnej rozmowie, ale żeby tak czyjeś poglądy "przyswoić" sobie i nie podać czyje one są... ![]() Cytat:
![]() A widziałyście tę wyszukiwarkę na stronie: "wyszukaj perfumę" ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I chyba mam rację. Zobaczysz. ![]() Cytat:
Nie będę miała prezentu na Gody. Chyba, że Inneov się liczy... ![]() A "rzeczy" dojdą pewnie, tylko kurka, trudno przewidzieć kiedy, bo poczta chyba znów nie wyrania przedświatecznie. Vide: moje L'Eau Trois i nasturcjowa torebka na przykład...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4538 | |
BAN stały
|
Oby się sprawdziło, ale kochana w kwestii ekonomi uwierz mi jestem totalnym laikiem
![]() Cytat:
Mam dylemat co kupić dla mamy i taty ![]() Myślałam aby dla taty kupić jakiś porządny długopis z ołówkiem. A dla mamy...i tu jest problem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zakorzenienie
|
Ten artykuł jest po prostu straszny. Nie dość, że niemal cały przepisany i przeredagowany z Wizażu czy blogów w dodatku z błędami różnymi, to jeszcze to zakończenie - mnie rozwaliło.
Aż zacytuję: "Jeśli wystąpiły w moim artykule nieścisłości natury merytorycznej, fascynatów i znawców gorąco przepraszam. Wszelkie uwagi są jak najbardziej mile widziane i postaram się wziąć je pod uwagę przy następnych publikacjach." Jak można napisać i wysłać artykuł i za niego przepraszać? Autorka sama nie jest pewna swoich stwierdzeń, a powołując się na cudze nie umieszcza choćby w przypisach autorów tychże. Jak można tak napisać poradnik? ![]() I jak można opublikować go na stronie? Wszystko co jest tam poprawne, pochodzi z innych stron. " Chociaż trzeba zaznaczyć, że zapachy takie jak; Gucci PH – Gucci, Nu YSL, Blac Cashmere Donny Karan, czy też ogólnie dostępny Feminite du Bois Shiseido z powodzeniem dorównują najlepszym z niszowców, wiec i ta zasada się łamie, aczkolwiek zawsze możemy przyjąć, że wyjątki." - tego też sama nie wymyśliła. Nie wierzę w takie zbiegi okoliczności. Albo sama wpadła na pomysł posłużenia się Wizażem przy przy pisaniu artykułu, albo autorzy strony ją tu skierowali. Nad komentarzem, który będzie widoczny na stronie, bym się poważnie zastanowiła. Wygląda na to, że autorzy serwisu przyjęli politykę "nie ważne co o nas mówią, najważniejsze żeby mówili". Ale wierzę, że Sabbath wystosuje coś bardzo odpowiedniego na tą okazję.
#4540 |
Zakorzenienie
|
Siedzę w pracy i się martwię. Kotka mi się pochorowała
![]()
#4541 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
rude jest piękne:)
|
Agnysko trzymam
![]() ![]() ![]() Czytalam ten artykul i Sabb powinna napisac odpowiedni komentarz ![]()
#4543 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że szybko i na dobre uda się ją wyleczyć. Problemy z siku
![]()
#4544 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz ktoś się postarał i .... też be? Mnie się podoba, może nie wszystko - ale jednak ktoś się postarał. Natomiast poglądy ? A kto broni innym mieć poglądy podobne do naszych ? Nie chcę się spierać, ale .... czepiacie się trochę ![]() Toż to masakra ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mówcie co chcecie - ale dla mnie to na razie najlepszy tekst nt. niszowców jaki czytałam w polskich publikacjach ... Ja tam bym jeszcze sporo dodała ![]() Znów jestem chora. Nie mogę poleżeć, bo mam strasznie dużo pracy w pracy ![]() Nie wiem za co się złapać, masakra normalnie. A jeszcze Trybunał Konstytucyjny zaskarżył ustawę o Spółdzielniach Mieszkaniowych, konkretnie punkty o ustanawianiu odrębnej własności i teraz musimy się skręcać masakrycznie, żeby zdążyć zanim wstrzymają ten "proceder" ... padam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
BAN stały
|
Nadrabiam zaleglosci i czytam tekst o niszowcach z tego calego portalu o perfumach. Okreslenia uzywane przez Sabbath i inne osoby znajace sie na niszowcach to jedno, poszukiwanie osob, ktore beda pisaly za darmo, to drugie ale zwrociliscie uwage na to, ze jedyny w miare ambitny i dobrze napisany tekst to wlasnie ten poskladany z Wizazowych rozmow. Reszta to takie byle co w zasadzie, czesto lepsze opisy mozna znalezc w perfumeriach internetowych.
Moze odezwij sie Sabbath do autorki tekstu, w ktorym sa Twoje okreslenia i zapytaj jakim prawem je sobie przywlaszczyla bo moze sie okazac ze wkoncu wszystkie lepsze recenzje zaczna byc kopiowane od nas tam. Jestem dzis bosko wyspana i chyba znalazlam sukienke na stodniowke ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4546 | |
|
Cytat:
Chodzi o to ,ze posluguje sie calymi zwrotami ,ktore mozna przeczytac na blogu Sabb i innych blogach ,ale mam wrazenie ,ze zywcem zerzniete z blogu Sabb A to juz raczej czepianie sie nie jest ,bo co innego gdyby autorka zacytowala z jakiego zrodla pochodzi w/w stwierdzenie , ale moze ja sie myle ? sie czepiam ![]()
![]() |
#4547 |
Zakorzenienie
|
Agnysko - trzymam kciuki za twoją Halinkę
![]() ![]() Favkes - szybkiego powrotu do zdrowia ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | ||||
Wiedźma
|
Cytat:
Czuję się... jakoś wykorzystana. Głupie, nie? ![]() Powinna. Ale nie może jakoś... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jestem przekonana, że dziewczyna czyta Wizaż. Myślę (o czym wspomniałam wcześniej), że naprawde się starała i że pisała z zaangażowaniem, ale łyso mi jakoś jest, kiedy widzę dokładnie swoje poglądy, kropka w kropkę, które ktoś sobie publikuje jeko własne. Te z dyskusji Wizażowych i z tekstu o niszach na moim blogu (nota bene określenie "większość perfum Annick Goutal" występowało w poprzedniej wersji tego tekstu i zostało przeze mnie usuniete dopierro po poznaniu nowej czwórcy Les Orientalistes). Jest mi dziwnie przykro. Nie wiem dlaczego - powinnam rto uznać za kompelment, nie? ![]() ![]()
![]() |
#4549 |
BAN stały
|
Ja mysle, ze Ty sama wiesz, ze swietnie piszesz, a podkreslanie tego poprzez powielanie slowo w slowo Twoich wlasnych opinii to raczej brak szacunku do autorki niz komplement. Fajnie byloby gdyby dziewczyna zacytowala i umiescila nick , a jeszcze lepiej skoro czyta Wizaz co widac golym okiem napisala priv z pytaniem czy moze Cie w pisanym przez siebie artykule zacytowac. A tak to choc moze strona bylaby fajna za jakis czas juz delikatnie zniecheca.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 |
grozi wypollizowaniem
|
Sab, nasz prawo czuć się dziwnie, autorka skoro czerpała z jakiś źródeł to powinna je chociaż podać, a czerpała na pewno. Niestety widać, że nie pisze o własnych doświadczeniach i przemyśleniach, ten tekst jest dziwnie beznamiętny i wyprany z emocji jak kiepskie wypracowanie szkolne. Nie fair jest to że cudze opinie podaje jako własne i nie sugeruje nawet że skądś te informacje zaczerpnęła...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytając artykuł miałam bezustanne déjà vu z mocnym skierowaniem w stronę Wizażu. Wcale się nie dziwię, że opinie czy opisy Sabbath są cytowane, czy ktoś się na nich wzoruje. Ale podpisać się pod nimi własnym pseudonimem? To przegięcie. Ostatni raz się czepiam tego tekstu, ale będę upierdliwa. Jak się kogoś cytuje, to dosłownie, ujmując w cudzysłów i podając źródło. Większość tego artykułu trzeba by ująć w cytat - wtedy bym się nie czepiała.
![]() |
#4552 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | ||||
|
Cytat:
![]() Nadal uwazam ,ze powinnas wystawic komentarz , brak komentarza powoduje cicha aprobate i przyzwolenie na takie praktyki. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czesto nawet na wizazu przytaczajac czyjes slowo.czyjes okreslenie perfum -piszemy kto wymyslil, nazwal, bo tak nalezy ,a nasze rozmowy pisane, czesto sa luzne ,a jednak pilnujemy tego. W tym wypadku nalezalo jeszcze bardziej zadbac ,poniewaz ten artykul nie jest luzna rozmowa wizazanek ![]()
![]() |
#4554 |
Przyczajenie
|
Witam,
Jestem współtwórcą omawianego tutaj serwisu i chciałem napisać kilka słów, aby trochę obronić portal. Na wstępie chciałbym za Wasze zainteresowanie portalem. Zakładając jakiś czas temu temat dot. tworzenia tego portalu, nie maiłem na pewno na celu jego reklamę. Chodziło mi bardziej o Wasze opinie i zdanie na temat sensu powstania takiego serwisu w internecie i określenia kierunków rozwoju. Chciałem poznać potrzeby osób, które żywo interesują się tematyka perfum po to, aby taki serwis w jak największym stopniu na te potrzeby odpowiadał. Portal stworzony jest dla Was! Zarzucacie serwisowi, nam niemoralny wyzysk redaktorów, gdyż poszukujemy osoby, które chciałby publikować u nas swoje teksty "za friko". Czy nie lepiej publikować swoje teksty na własnym blogu? Nie chcemy zabierać czytelników blogom poświęconym tematyce perfum, wręcz przeciwnie. chcemy stworzyć serwis, który będzie dostarczał wielu informacji związanych z perfumami i będzie miał większe możliwości dotarcia do wszystkich zainteresowanych tematem. Każda i każdy z Was, może opublikować u nas swój tekst zachowując do niego pełne prawa. Wszystkie teksty publikowane u nas są podpisane imieniem i nazwiskiem (względnie pseudonimem). Nie widzimy też problemu w umieszczeniu informacji w stylu "Autorka tego tekstu zajmuje się tym i tym. Prowadzi Ona własny blog poświęcony zapachom, który znajdziecie pod adresem takim i takim". Wiem, że autorka tekstu o perfumach niszowych, który tak szeroko tu komentujecie przyłożyła się do swojej pracy i włożyła w nią dużo wysiłku. Uważam, że oskarżenia o plagiat są zbyt mocne. Na pewno zwrócę uwagę autorce tego tekstu na ten wątek. Nie wykluczam też, że osoba która pisała ten tekst czerpała swoja wiedzę z tego forum, pisanych przez Was blogów, czy zagranicznych publikacji w tym temacie. Jest to zupełnie naturalne. Każdy ma prawo do własnego zdania i własnej opinii na dany temat, a opinia ta może być zbieżna z opinią innych osób. Publikowany tekst o perfumach niszowych, na pewno nie jest plagiatem. Jeśli uważam, że samochód Audi A3, jest najlepszym samochodem w swojej klasie, bo ma świetną moc silnika, a inny samochód jest do bani, bo nie ma takiej a takiej cechy to jest to moje zdanie. I jeśli któryś z redaktorów prasy motoryzacyjnej twierdzi tak samo, to ja się cieszę, że nie jest to tylko moja opinia. Ba, może nawet ów reaktor przeczytał mój blog, w którym tak napisałem i odniósł podobne wrażenie. Co do komentarzy pod artykułami. Oczywiście dbamy o opinię wśród internautów (czego dowodem może być ten post). Nie chcemy jednak usuwać komentarzy negatywnych - każdy ma prawo do swojego zdania. Możemy też publikować dwa artykuły o tym samym zapachu - jeden negatywny a jeden pozytywny - każdy z autorów może mieć własne zdanie, a my to doceniamy. Jeszcze sprawa reklamy przygotowanej przez porównywarkę Ceneo "wyszukaj perfumę". Faktycznie wtopa. Reklamę jeszcze dzis usuniemy. Liczę, na Wasze uwagi nt. portalu. Te negatywne też. Nic tak nie pomaga jak konstruktywna krytyka. Zapraszam też do publikowania własnych tekstów u nas - piszcie na maila. Dziękuję za mozliwość wypowiedzi i pozdrawiam całe grono użytkowników forum. Wesołych i spokojnych Świąt! |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
grozi wypollizowaniem
|
Naprawde fajnie że się Pan tu wypowiada i stara się wyjasnic parę spraw. Autorkę artykułu "zgubiło" to ,że użyła kilku zwrotów bardzo naznaczonych osobowościowo- każdy wie że ich nie wymyśliła sama i kazdy wie kto je wymyślił. Widzę że bardzo jej się spodobały "dziwadełka", które jednak mogła sobie darowac...
Byłoby przyjemnie gdyby chociaż wspomniano o jakiś źródłach wykorzystanych w artykule i tyle. Aha! ciekawa jestem czy przygotowania obejmowały "wąchanie" zapachów ,które autorka tak szeroko omawia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | ||||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nie tylko dlatego, że to dobra rada była ![]() Autorka odezwała się do mnie sama, przyznała do inspiracji - częściowo podświadomych i obiecała napisać maila do redakcji w celu dodania aneksu do artykułu. Jestem przekonana, że dziewczyna dopilnuje, żeby wszystko było tak, jak być powinno. ![]() Co Wy na to? ![]()
![]() |
#4557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo z tego co wiem to jest ono w słowniku od dawien dawna. Ja poznałam je na biologii laaaata świetlne temu. Wydaje mi się dziewczyny, że trochę przesadzacie. Może dlatego mi się tak wydaje, że nie śledzę Waszych blogów, a może dlatego, że opinie w tym artykule są, że tak powiem obiegowe. Można je spotkać w artykułach zarówno w polskim necie jak i zagranicznym. Jeśli natomiast Sabbath znalazła tam cytaty wyciągnięte ze swojego bloga - niech napisze do autorki z prośbą o podanie źródła. Możecie w ogóle podać, które to zdania są cytatami z blogów dziewczyn? edit: widzę, że autorka sama odezwała się do Sabbath. Chwali się jej to, że chce załatwić sprawę jak należy ![]()
Edytowane przez irkax Czas edycji: 2008-12-18 o 12:42 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4558 |
grozi wypollizowaniem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
Co do tego, że się starała i rzetelnie podeszła do tematu wątpliwości nie mam - pisałam o tym: Cytat:
![]() Co zaś do "niemoralnego wyzysku" - nikt tu tego określenie nie użył. Po prostu normalne jest, że komercyjne serwisy dostarczają swoim autorom przynajmniej produkt testowany za darmo (jeśli już nie wynagrodzenie). ![]()
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2008-12-18 o 12:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
I dam sobie głowę uciąć, ze nie są to przemyślenia autorki, tylko zlepek informacji- nie ma w tym nic złego, no ale jakaś wzmianka chociażby....że się korzystało z tego i owego, w końcu w internecie też jakieś zasady obowiązują, zwłaszcza na profesjonalnym portalu, jakim operfumach zamierza być. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.