![]() |
#4531 |
gamma Orionis
|
Dot.: Ostatnio testowałam cz.II
Mała prośba.Błagam, nie masakrujmy tej nazwy - Lyric, nie Liryc.
--- Ja niestety po świetnym początku z Love/Don't be shy [który potrafi do złudzenia przypominać mi Watch Micallef], postanowiłam przetestować Back to Black. I o ile na początku mnie nie zachwycił, to gdy któregoś razu wyczułam w nim miód... Wpadłam. Zapach ma w sobie podobnie ujęte skrajności jak Chergui Lutensa, które z jednej strony jest kobieco słodkie, zawiesiste i syropowe, z drugiej chłodne, wytrawne i męsko-tytoniowe. Podobnie BtB - upojny i przytulny miód contra surowy, skórzano-tabaczkowy akord, który ze skórą stapia się po prostu fenomenalnie. Muszę zacząć omijać Kiliany ![]()
![]() |
#4532 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez Mitsouko Czas edycji: 2010-10-10 o 07:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Zakorzenienie
|
Mugler A*men zapowiada się, że będzie to jedyny zapach, w którym wyczuwam i jednocześnie toleruję lawendę. Początek jest gorzkawy z piękną paczulą i gorzkim kakao, przez cały czas przebija się ta, wyżej wspomniana, której nazwy wole nie wymawiać, ale wcale mnie nie drażni i nie powoduje torsji. Intryguje. Piękny zapach, szkoda tylko, że bardzo ulotny, za bardzo jak na Muglera.
![]() Escada Marine Groove - początkowo myslałam, że z tej fascynacji marakują coś wyniknie, ale chyba jednak nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
perfumowy zawrót głowy
|
Alien Likierowy - o ile lubię edp to tutaj jestem trochę rozczarowana... Jednak klasyk lepszy, ma więcej mocy.
A po 3h wyszedł z Aliena wypisz wymaluj Far Away Avonu w późniejszych nutach... No i nie czuję tego likieru ![]() Za to Angel Likierowy zaciekawił mnie, bo jest ładniejszy niż klasyk ale też trochę zmęczył, bo mimo, że słodszy to ja dalej czuję tę paczulę. Bardziej przypomina mi Piwoniowy Ogródek Angelowy, który miałam i pożegnałam, bo nie dałam rady go długo nosić. Mała próbka mi wystarczy ale na co dzień na pewno nie dla mnie... Miłości z tego nie będzie...
#4535 |
Zakorzenienie
|
Patchouly L. Villoresi - paczula badylasta, lekko ziemista, czyli cały krzak wyrwany z korzeniami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Naomi Campbell Naomi (ten najnowszy zapach) - pierwsza nuta po rozpyleniu niezła - lekko owocowa, ciepła, ale już 15 sekund później zapach staje sie mydlasto-piżmowy, i po prostu tani.
Bond No.9 Andy Warhol Lexington Avenue - w teście nadgarstkowym był nawet dość interesujący, kadzidło połączone ze słodkimi owocami, ale użyty globalnie ze względu na zupełny brak ewolucji nudzi i irytuje. Coty Extreme Orient - podobne do perfum inspirowanych rachatłukum, słodkie, migdałowe, z wanilią, pudrowe. Niestety nieszczególnie trwałe, ale i tak nie byłyby muszmieciem
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2010-10-11 o 13:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Wtajemniczenie
|
któreś tam, drugie lub trzecie lub czwarte, podejście do Patchouli Noir Il Profumo i Baume du Doge Eau d'Italie ...i cóż? kobieta zmienna jest
Te pierwsze testowałam ze dwa razy latem, i przytłoczyły mnie tytoniową, słodko-gorzko-ziemną piwniczną paczulą, teraz w znacznie niżej temp. jakaś okrutna słodka nuta (wanilia?kakao/ gorzka i czekolada i wanilia?) wypłynęła, przez co zapach stał sie jeszcze bardziej trudny do zniesienia, w srodkach lokomocji wyindukowałby z pewnością chorobe lokomocyjną, przynajmniej u mnie...hipoteza zerowa: cieżko znosze połaczenie ziemistej paczuli z wanilią Te drugie tez okazały sie zmienne, testowane w lecie podczas upałów, przyprawiły mnie o ból głowy swoim słodko-kwaśnym bogactwem przypraw. Jednak teraz sprawiają wrażenie bardziej gorzkich i zrównoważonych miedzy słodkością i goryczką, a ta "kwaśność" już nie wychodzi; później zaczynam czuć jakąś lekko duszną nute czekolady i wanilii? w tytoniowych oparach - i to jest wspólny mianownik tych dwóch zapachów, w przypadku tych drugich o wiele bardziej znośny, bo zneutralizowany innymi składnikami, ale w obu przypadkach nie dla mnie |
![]() ![]() |
![]() |
#4538 |
Konto usunięte
|
fendi theorema - spodziewałam się cudu po przeczytaniu KWC, niestety (a może i stety dla mojego portfela) za dużo mchu - na mnie, jest ciepło i miękko, ale ten mech się wybija... a właściwie to nawet nie mech tylko taka leśna ściółka (?) przetestuję jeszcze jutro, ale miłości nie będzie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem co się ze mną dzieje, ale po okresie zupełnego kryzysu zapachowego, kiedy to nie podobało mi się prawie nic, teraz podoba mi się prawie wszystko
![]() Testowałam dziś (i nadal testuję) Sensous Noir- rewelacja. Niesamowicie ciepły, otulający, mocny, pazurzasty. Ach, piękny po prostu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Zakorzenienie
|
Andy Tauer - No. 12 - L'Eau d'Épices - dziwny...
to pierwsze okreslenie, ktore przyszlo mi na mysl. Zupelnie inaczej wyobrazalam sobie kwiaty pomaranczy w przyprawach. W tej wersji sa po prostu skorzaste, nieprzyjemne. Po czasie dochodzi irys z jasminem i to tez nie jest najpiekniejsze polaczenie. Dopiero baza zaczyna mi sie podobac, odnajduje slady tonki, ambry i labdanum. Podsumowujac - nie bede sie o flache zabijala ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Zakorzenienie
|
Testuję 2 zapachy i tak:
PN - Wish Turquoise Diamond - fajny, letni, owocowy zapach ![]() ![]() LN - Lalique Tender Kiss - oj jaki to pieprzny zapach ![]() ![]()
#4542 |
Matka buldoga
|
Otrzymalam dzis odlewki i niestety podwojne pudlo.
Hugo Boss Orange - zwykle, musujace pomaranczowe cukierki ze spozywczaka w pudrowej otoczce. Zbyt proste i plaskie. Bvlgari Omnia Green Jade kopia Flower Kenzo. A ze maczka niecierpie... ![]() Out!
#4543 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
#4544 |
BAN stały
|
Dzisiaj testuję przybyłe (po kliknięciu w ciemno, no ale okazja była) Celine Fever ph. Mojem zdaniem skromnem to ulepszona "wersja" męskiego Tumulciaka (którego cenię, jednak uważam za zbyt jednostajnego i ugładzonego) - jest żywica (nie podejmuję się oceny, czy sosnowa, świerkowa, czy też może jodłowa), jest kadzidło, są zioła i przyprawy. Zaiste, piękny to zapach, szczególnie otwarcie ma takie --->
![]() ![]() ![]() Nuty (za fragrantica.com): ziele angielskie, żywica jodłowa, kardamon, szałwia, róża, kadzidło, sandałowiec, paczula, piżmo i wetiwer. |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Zadomowienie
|
ładne nuty
![]() róża + drewno + zioła + kadzidło tak jakby ktoś myślał o mnie tworząc ten zapach reszta nut też bardzo w moim guście wzbudziłeś moją ciekawość ![]() idę poszperać po necie |
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Konto usunięte
|
dzongkha - fajny zapaszek, delikatny, nie wczuwam kadzidła ani skóry to bardzo dobrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | ||
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Można to cudo gdzieś po prostu przetestować czy należy się nastawić na poszukiwanie próbek?
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | |
Nocna Straż
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Zadomowienie
|
A ja testowałam Celinkę Dionową
![]() Nazwa wskazywałaby na coś ekstra, a jest poprawnie. Jak na Celinkę nawet spoko, albowiem kojarzy mi się ten zapach z Bvlgari Omnia Amethyste - jakiś cień Amethyste tam jest (nawet w opakowaniu). Dosyć trwały jak na edt, ogólnie przyzwoity. |
![]() ![]() |
![]() |
#4550 | |
BAN stały
|
Cytat:
Taaaak! Miód! Duuużo miodu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | |
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
![]() Ck Beauty - nic specjalnego, taki świeżak... Nie moja bajka ![]() Belle d'Opium - tylko na blotterku ale chcę je poznać bliżej ![]()
![]() |
#4552 |
grozi wypollizowaniem
|
Eau du Fier
zapach zaczyna sie żelaziście i smarowo, po sekundzie przebija sie tez pomarańcza-nie mogę sie oprzeć wrażeniu konsumpcji pomarańczy na torach kolejowych ![]() Potem zapach staje sie lekko słonawy i taki surowy...nie kojarzy mi sie absolutnie z morzem-kojarzy mi sie z górami...Tatry zimą....i oto ekipa ratowników przedziera sie przez tatrzańską grań, jest zima,sypie śnieg a oni idą trzymając sie łańcuchów-twardzi, nieogoleni faceci ![]() I nagle...zapach traci swą surowość, zaczyna być ciepły...miły...herbacian y-tak... to nasi taternicy doszli do schroniska i rozgrzewają sie w płomieniach kominka, podnosząc do ust kubek gorzkiej ,dymnej herbaty z pomarańczą ( ??? ), a na dłoniach wciąż czuć żelazisty zapach tatrzańskich łańcuchów....który po czasie sie ulatnia i zostaje sama herbatka...a na końcu tylko cień pomarańczy
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-10-13 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Zakorzenienie
|
Trochę z opóźnionym zapłonem, bo już wszyscy potestowali, no ale
![]() Biała czekolada Bianco Classico pachnie jak połączenie Tomorrow Avonu ze skórką morelową, występującą w białej czekoladzie z morelami Alpen Gold (chyba). Ładny drań ![]() I jeszcze olejek rumowy na wierzch ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet dałam go na słynną listę,ale biedaczek pewnie nie miał żadnych szans ![]()
![]() |
#4555 | ||
Zakorzenienie
|
Uff dużo tego było
![]() Escada Desire me-ciastko ,ale liche niestety Escada Incredible me -owocowy sok Escada Absolutely me- nie wiem ![]() ![]() Womanity ![]() ![]() Bleu de Chanel -świeży, zapach dla małolata aż trudno uwierzyć ,że to Chanel ![]() Belle d'Opium-jakbym nie wyczytała ,to w życiu nie wpadłą bym na to że to waracja na temat opium,trochę przypomina flowerbombkę
![]() |
#4556 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
bardzo ciekawie testuje się zapachy, jak się nie pamięta dokładnie, czym mają pachnieć w zamierzeniu twórcy
![]() Bas de Soie - na początku soczysta, starta marchewka, później piękne chłodne kwiaty, a później niestety jakoś oklapł ![]() L'Air du Desert Marocain - tutaj czuję ciepłą, miekką ambrę i przyprawy, bardzo kobiece i ładne ![]() Incense Extreme - kadzidło i odrobina iglaków, jednowymiarowe, płaskie, nudne. Przez moja rodzicielkę podsumowane jako "bardzo świeze" Iris Poudre - za subtelny, żebym mogła cokolwiek o nim powiedzieć, na początku czuć irysowy puderek, później wtapia sie w skórę nie do rozpoznania Beyond Love/prohibited - tuberoza ![]() Straight to Heaven/white cristal - przyprawy po męsku Cruel Intentions/tempt me - taka nazwa, a pachnie landrynkowym kwiatkiem sratkiem ![]() Liaisons Dangereuse/typical me - bardzo zmyslowy, piękny puder ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Wtajemniczenie
|
Cannabis Santal, Fresh - jaka szkoda że ich nie ma w Polsce.
Konopii śladowe szczątki na szczęście, ale za to piękny, dymny sandałowiec i owszem na dole pobrzmiewający dyskretnie piżmem i wetiwerem. Moja nisza tego roku! Penhaligon's Gardenia, Ciekawe, mocno kwiatowe i oldschoolowe wcielenie gardenii. Ale bardziej do poznania, niż noszenia.
"Powiedział, że przypominam mu jego zmarłą żonę. Oby z czasów, kiedy jeszcze żyła." Allen [I][COLOR=sienna]Poluję: ] Le Labo Patchouli, Le Labo Another 13, Arancia di Sicilia Perris, CdG Odeur 53, Tom Daxon Iridium Kliknij dla głodnych Zwierząt: www.pustamiska.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.