|
|
#4531 |
|
BAN stały
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?
nie strasz mnie...może zaraz się okaże ,że mam za małą miseczkę? łolaboga !
ale jak wpisuję moje wymiary i kupuję staniki to te E 65 leży mi najlepiej, czasami zachaczam o jakieś eFy. ;]sorki, pomyliłam się wcześniej, teraz dopiero zauważyłam: pod biustem 69 a nie 68 ;] jeden cm robi różnicę Edytowane przez mmm3m Czas edycji: 2009-04-28 o 21:02 |
|
|
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm
ja mam 64/88(89) i mam mały biust Więc nie rozumiem... Na pewno dobrze mierzysz?
|
#4533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://mycha_jbie.w.interii.pl/dopasowane/rozowy2.JPG klijnik i odswiez |
|
|
|
|
#4534 |
|
BAN stały
|
tak, byłam mierzona nawet kiedyś przez krawcową i mam takie wymiary. biust nie wygląda na jakiś super duży ale jest krągły cięzki....może ty masz szeroką góre i niekoniecznie duży biust? ja mam bardziej biust niż plecy. a znam dziewczynę co ma te same wymiary co ja tylko piersi mneijsze, ale w biuście ma te jakieś 90 cm dlatego bo plecy w tym miejscu ma szerokie ale już pod biuestem ma tak wąsko jak ja. ale różnice w piersiach widac.
|
|
|
|
#4535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hm no może i to jest jakieś wytłumaczenie.Aczkolwiek nie mam pojęcia czy moje plecy są szerokie, nigdy się im nie przyglądałam.
|
|
#4536 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie pytam z niezdrowej ciekawości, tylko dlatego, że nie wiem czy przypadkiem mnie to nie dotyczy w jakimś stopniu... Możesz jakoś dokładniej to zjawisko opisać?
|
#4537 | |
|
BAN stały
|
wiesz, są kobiety co mają szerokie ramiona lub wąskie a to często łączy się z plecami :} poza tym piersi mają różne kształty. :} ja tam wiem jedynie, że te piersi mi ciążą gdy mam zły stanik (bo np. już mi się rozciągnie a nie mam kasy na nowe) lub przed okresem,,,,wtedy mi wszystko ciąży
![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
jak nie swoje to może cudem gdzieś w necie.zdjęć póki co nie znalazłam, jednka znalazłam żalącą się kobięte na innym forum : groszka2 20.04.08, 12:50 zarchiwizowany Cześć, natknęłam sie na forum u Małobiuściastych tak zatytułowany. Ja mam dziwny kształt piersi ale mam piersi duże, więc pomyślałam że nam biuściastym tez coś takiego sie przyda. Moje piersi oprócz tego ze są duże ( i już troche wiszą:\) mają jeszcze jeden defekt. Połączone są ze sobą jakby fałdem skóry, jakaś tkanką przez co jak mam bluzke troche dykoldowaną to sprawiają wrazenie jakby nie było między nimi przerwy!!! Nie mam wcale rowka!! Pomyślałam że schudne to może to między nimi zniknie bo to tłyszcz a ja jestem gruba...nie znikło. Nie wiem dlaczego tak jest... ten sam problem co ja tyle, że ja szczupła i mi jeszcze nei zwisa. :P i do braku rowka się przyzwyczaiłam..
Edytowane przez mmm3m Czas edycji: 2009-04-28 o 22:24 |
|
|
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
Eh mam problem z ramiączkami. Bo ogólnie mówi się, żeby były dobrze pdociągnięte.... Jak je prawidłowo dopasuje, wżynają się (eh a nie mam cięzkiego biustu), bolą mnie ramiona strasznie. Jak je poluzuje to wiele to nie zmienia, może nie ma wtedy czerwonych sladów, ale nadal boli...
Dopiero jak je wydłuże tak, że mogę je sporo odciagnąć (na oko 7-8cm) to nie boli, ale wiadomo, że staniku już nie leży tak jak powinien...
|
#4539 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() A tak jako ciekawostkę podam, że zmierzyłam obwód mojego starego stanika z H&M, rozmiar 75D a obwód - uwaga! - 65 cm w spoczynku, czyli mniej więcej tyle ile moja maskaradka (65-tka)... Wieszałam wyprane staniki na sznurek i ten haemowy wisiał, bo podarowałam go siostrze (na nią jest ok) i mnie zaciekawiło, że mają podobną długość, a stanik eksploatowany już z 3 lata a dalej w super stanie, co więcej jako nowy był jeszcze ciaśniejszy Jednak nie wszystkie staniki w sieciówkach są be
|
|
|
|
|
#4540 |
|
BAN stały
|
gdzieś czytałam, że biust podtrzymuje pas pod biustem i gdy opuści się jedno ramiączko to cała konstrukcja ma ani drgnąć. może zamiast skupiać się na ramiączkach spróbuj dobrać lepszy obwód który podtrzyma ci biust?
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- kochana, tyle, że ja atm nie posiadam w ogóle rowka. też lubbię gdy są blisko siebie i taki sekszy rowek jest a nie rozjechane na pół kilometra..ale moje właśnie owego rowka nie posiadają..ale to najmniejszy problem..trza się pozbyć wbijających fiszbin. |
|
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam na sobie pollyannę, nową, która jest ściśliwa i obwód pod jest jeszcze ok... Mam też stanniki, które zostały przeze mnie zwężone gumką i są megaścisłe.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4542 |
|
BAN stały
|
hmmm.. to ja nie wiem.. czekaj czekaj...sz ukam linku o prawidłowych ramiączkach.......
może to coś po0może? : http://besame.blox.pl/2007/02/Stanik...radnikowo.html bo ja tam guru nie ejstem |
|
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak ze strojami kąpielowymi, są takie o naszych wymiarach?
Jeśli pisałyście coś już na ten temat w watku to tylko powiedzcie, a przesledze Bo marzy mi się dobrze dobrany staniczek ;-)
|
|
#4544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w tym roku musze kupić nowy no i też bede jakoś kombinować
|
|
#4545 |
|
BAN stały
|
wiem,że jakieś dobre sklepy z pełną rozmiarówką wysokiej jakości bikini są tylko trza poszukać. kochana tutaj pewnein link, może ci pomoże:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...300&a=83902809 |
|
|
|
#4546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ba nawet ładne np. tuWww.intimo4you.com Dostałam tez ostatnio katalog Freyi. Piękne te stroje, ale ceny za wysokie... Na 2 tygodnie w roku wydać 200 zł? Przemęczę w moim wiązanym.
|
|
#4547 |
|
Zadomowienie
|
mmm3m na Twoim miejscu spróbowałabym 28G (polskiego 60J), tak mówi kalkulator http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/
moja mama ma ten sam problem - piersi na mostku niby zrośnięte, jak się założy ciasny biustonosz z wysokim mostkiem to robi się nie fajnie, ALE tylko wtedy, kiedy miska jest za mała. na to mi wygląda u Ciebie. u mojej mamy biust ładnie ułożył się w odpowiednich miskach na odpowiednim obwodzie. nie sądzę, żeby jakieś nie megaścisłe 65 faktycznie trzymało w ryzach, jak sama to określiłaś, ciężki biust z polskiego 65E powinnaś się wg tabeli wylewać, ale jak wiadomo, różnie to bywa.
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
#4548 |
|
Wtajemniczenie
|
Mmm3m - nie, to jednak nie to. Ja ogólnie mam nie za ładny biust. Muszę się wybrać po nowy stanik bo trochę przytyłam (a może mnie wreszcie migracja dopadła?!).
I ogólnie marzę o pozbyciu się buł...Esz....
|
#4549 | |
|
BAN stały
|
wiesz, myślę,,że to mimo wszystko zależy od rodzaju stanika (modelui) i kształtu piersi. wiesz ostanio stanik kupowałam w styczniu właściwie na nieco innych wymirach, może rzeczywiście dzis bym szykała coś przy g ale E i F zawsze były mi dobre. majowe zakupy pokarzą co mi jak leżeć będzie ;] sorki za błedy ale już słabo trafiam w klawisze
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
? O migracji nie słyszała ?
|
|
#4551 |
|
BAN stały
|
hmmm... chyba nie..może kiedyś i teraz nie kojarzę.... ale to nic związanego z Poloniją polską? :P
|
|
|
|
#4552 |
|
Zadomowienie
|
A mnie natomiast nurtuje taka kwestia: gdy sama mierzyłam swój obwód biustu i pod biustem wyszło mi odpowiednio 88/72, natomiast pani w sklepie - 81/67. Czy ktoś potrafi wyjaśnić ten fenomen? Która z nas się machnęła?
![]() Dodam jeszcze, że zawsze nosiłam staniki w rozmiarze 75B, a ostatnio przerzuciłam się na 70C (bluzki - M). |
|
|
|
#4553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jest coś na rzeczy z tym mierzeniem, nie wiem, czy to kwestia napięcia jakichś mięśni czy coś, ale jakoś dziwnie często jak ktoś nas mierzy (nam łapki w miarę zwisają) to wychodzi mniej pod biustem. co do wymiaru w - u Ciebie jest tak duża rozbieżność, że kompletnie nie wiem co Ci doradzić. dobrze by było, jakbyś z bytyjczyków pomierzyła od 60DD do 60FF - coś z tego przedziału powinno pasować
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
|
#4554 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w takim razie rzeczywiście zostawię ją na razie w spokoju.Cytat:
czasem dziewczyny boją sie ciaśniejszych obwodówZ takim rozmiarem nie ma konieczności żebys kupowała (droższe) zagraniczne czyli głównie brytyjskie staniki. Spokojnie możesz szukać w sklepach internetowych z polska bielizna, tylko różnie bywa z jakościa/trzymaniem rozmiarówki - np. Kostar ma bardzo rozciagliwe staniki ponoć, axami chyba też, Venus i Mardo sa chyba w porządku, Milena na pewno W takich sklepach maja raczej wsyzstko w polskiej rozmiarówce, ale jeżeli nie jestes pewna danej firmy, zawsze możesz zapytać![]() Ogólnie masz ogromny wybór Cytat:
Moge jeszcze zrozumieć, że obwód pod biustem zmierzyła dużo ciaśniej, ale w biuście powinno byc podobnie...
|
|
#4555 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
70 to dużo lepszy pomysł. |
||
|
|
|
#4557 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- heh a mnie nie uwzględnili w tej tabeli, pod biustem mam 64, a w biuście 75 ![]() , ale niech będzie 60 B
|
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
Zmierzyłam się, pod biustem 74cm (czyli zniżylam do 70) , w biuście 69cm. Czyli brytyjski rozmiar 32D
Dziś poqwinien dojść staniczek M&S z allegro, zobaczymy ;-)
|
|
#4559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba 89 ![]()
|
|
#4560 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje Luizka, zdam relacje jak zakupię
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:00.

ale jak wpisuję moje wymiary i kupuję staniki to te E 65 leży mi najlepiej, czasami zachaczam o jakieś eFy. ;]

jak nie swoje to może cudem gdzieś w necie.

Jednak nie wszystkie staniki w sieciówkach są be

Jeśli pisałyście coś już na ten temat w watku to tylko powiedzcie, a przesledze

? O migracji nie słyszała

w takim razie rzeczywiście zostawię ją na razie w spokoju.