|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
A ja już męża mam
![]() ![]() Nika miłego weekendu, ja mam cały weekend męża dla siebie może jakiś mały wypadzik do Kazimierza zrobimy ![]()
#4533 |
Raczkowanie
|
Nie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja mam przeczucie, że mój drugi potomek będzie niezłym rozrabiaką. Ale to tylko przeczucie. A jak będzie, to okaże się "w praniu".
![]() |
#4535 | ||
Rozeznanie
|
Ależ Wy produktywne jesteście w tym wątku... Aż początkowo chcicłam napisać płodne
![]() Dziękuję za powitanie i wszystkie polecane tytuły - ja też na bieżąco szukam info w sieci, ale i książkę poczytać lubię, zwłaszcza rzeczowo opisaną ![]() Cytat:
![]() ![]() Podobnie jak Malin30 chyba nie chcę znać płci dziecka do narodzin... Tak przynajmniej umawialiśmy się z TŻ przed USG, a mimo to trochę byliśmy rozczarowni, że nie widać... A może jednak nie chcieliśmy wcale wiedzieć. Malina jak dla mnie jest boskie! Sweetpinky ![]() ![]() ![]() ![]() Aliisanko, gratuluję wieści! Pamiętam własną radość przy pierwszym USG - niezapomniane przeżycie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4536 |
Zadomowienie
|
Orzeszek ja też bardzo lubię Kazimierz
![]() ![]()
#4537 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja jestem z mamus listopadowych
![]() nie mam gdzie zadac mojego pytania, a Wy juz jestescie w drugim trymestrze i chcialam sie pare rzeczy poradzic. Dzis zaczelam 7 tydzien i zauważyłam, że przestały bolec mnie piersi (w środe byłam u lekarza i usg piersi mi robił i jeszcze wtedy bardzo mnie bolały). Bolą mnie jedynie troszeczke po bokach jak dotkne. A druga sprawa to, czy Wy tez jestescie albo bylyscie strasnzie nerwowe jeszcze pare tygdoni temu? ja łapie doły, denerwuje sie, podnosi mi sie cisnienie. Od wczoraj mi sie tak dzieje, martwie sie tymi moimi humorami, a nie chce a płacze i sie smuce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4538 |
Zadomowienie
|
domi7ks piersiami się nie martw bo to normalne, nie pamiętam dokładnie w którym tygodniu przestały mnie całkowicie boleć ale mysle że coś około 10, a co do nerwów to też norma, nie które kobiety do konca ciąży są nerwowe a inne tylko na początku, to wszystko to hormony tak wię niczym się nie martw.
![]() ![]() Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-04-24 o 17:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4540 |
Zakorzenienie
|
Dzis sie wkurzylam i krzyczalam i potem sie rozplakalam, boje sie, żeby nic łego mi sie nie stało
![]() ![]() ale ja tego nei chce, naprawde... |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Zadomowienie
|
A to Kazimierz jakieś 3 tygodnie temu
![]()
#4542 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem co mówię ![]() Cytat:
![]() ![]() Aniago fajne foty ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ładnie ![]() Ja jednak wolę przyrodę czyli wyjazd do lasu, albo gdzieś nad wodę ![]() W Kazimierzu jak dla mnie za duży tłok - przynajmniej wtedy kiedy bywaliśmy tam ![]() Zapiekanka wyszła całkiem dobra, oczywiście delikatnie ją zmodyfikowałam ![]() A teraz wcinam lody czekoladowe.... a jeszcze niedawno nie przepadałam za tym smakiem ![]()
![]() |
#4544 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Miłego wieczoru życzę ![]()
![]() |
#4545 |
Zadomowienie
|
Miss.hot ja przed ciążą na czekoladowe lody nawet nie patrzyłam bo mi nie smakowały a teraz prawie tylko czekoladowe, a jak juz mowa o lodach to i ja idę zjem tylko tym razem truskawkowo- śmietankowe
![]()
![]() |
#4546 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale nerwowa byłam, najbardziej wkurzał mnie ród męski i nie mogłam znieść zapachu niektórych ludzi ![]() więc zaczęłam pić melisę - polecam ![]() mój już wrócił z pracy, wysłałam go po M jak mama z płytką, tak ją chwalicie więc się skusiłam. Dziś zaczęłam uczyć się kołysanek ![]() ![]() u nas na kopniaki za wcześnie, ale jak dziś zaczęłam śpiewać to takie dziwne burczenie miałam... Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-04-24 o 19:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Wtajemniczenie
|
Tequilllko! cieszę się, to będzie taka urocza jak Ty, o ile to dziewczynka
![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Oj, a ja jeszcze nie byłam w Kazimierzu... ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4549 |
Zadomowienie
|
Właśnie sprzedalismy nasz samochód, ale sie cieszymy teraz możemy kupic wiekszy z myślą o maluszku
![]() Zapomniałam Wam napisać co mój mąż dzisiaj przywiózł z wyjazdu służbowego, jeszcze nie wiemy jaka jest płeć dziecka a mój mąż juz kupił zabawkowy traktorek dla dzidziusia, ale się usmiałam on tak liczy na synka że zabawkę juz mu kupił ![]()
#4550 | |
Raczkowanie
|
No w koncu udalo mi sie nadgonic, a nie powiem zeby bylo tego malo
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do imion, to ja mam wrazenie ze sie z mezem nigdy nie dogadamy. Ma zupelnie inne pomysly niz ja, i tak sie nawzajem probujemy przekonac do swoich pomyslow! mnie bardzo podoba sie Nataniel na co gwaltownie reaguje moj malz ![]() ![]() A ja bylam w poniedzialek na wizycie u ginka i sie okazalo ze mam za wysokie cisnienie ![]() Musze sobie teraz sama mierzyc zeby sprawdzic czy to nie jest wynikiem poddenerwowania w czasie wizyt, ale obawiam sie mam ta przypadlosc po mamie i bede musiala je jakos farmakologocznie obnizac. mam tylko nadzieje ze lekarstwa nie zaszkodza malenstwu...
![]() |
#4551 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- A co do mojej Lenki to normalnie M jak Miłość chce mnie wykończyć. Nigdy nie oglądałam, ale ostatnio przeglądając teletydzień myślałam, że padnę jak wyskoczyli z moją Lenką. W każdym razie łudzę się, że zbyt wielu ludzi w wieku produkcyjnym nie ogląda tego hitu. No i małż mnie zaskoczył... na ostatnie USG prawie, że siłą go zaciągałam a tu dzisiaj słyszę jak na skype z kolegą rozmawia i się chwali, że w czwartek na USG idzie i może uda mu się płeć zobaczyć... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Zadomowienie
|
A ja zamiast bajek bede wlaczala muzyczke, znalazlam w szafce Tz ogromne sluchawki, ktore mozna rozszerzyc i jak bede siedziala przy kompie to naloze na brzuchol i wlacze Mozarta - podobno uspokaja a dzieci sa madrzejsze
![]() ![]() ![]() Zebym pozniej nie zalowala majac w domu np Malego Chopinka ![]()
#4553 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4554 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |
Raczkowanie
|
a muzyczki to my tez słuchamy. bajeczki wieczorem, a beethoven, czy mozart w dzien. ja akurat czasem lubie tego posłuchac, wiec problemu nie mam, czasem wlącze cos innego.
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
A dzidzia dzis szaleje cały dzien, jutro chyba bedzie odsypiac i na usg nam nie pomacha. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Zadomowienie
|
Kazimierz jak Kazimierz, ale jaka laseczka na zdjęciu!
![]() Cytat:
![]() Nie nastrajało mnie to optymistycznie, ale spotkała mnie niespodzianka. Poczułam ruchy dość wcześnie. Na początku 18 tc poczułam "coś" - nie byłam jeszcze pewna czy to to, ale już pod koniec 18 tygodnia te śmieszne pukania i przesuwania stały się mocniejsze i nie miałam już żadnych wątpliwości. W pn zaczynam 20 tc, ruchy nie są jeszcze jakieś super mocne czy regularne. Zwykle (ale nie zawsze) pojawiają się wieczorem przed snem albo po obfitym posiłku (zwłaszcza po słodkim). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Póki co czekamy na rozpoznanie płci i będziemy już konkretnie wybierać dla dziewczynki lub chłopca ![]() A mnie dziś czeka pracowity dzień, ale mam nadzieję, że trochę ruchu dobrze mi zrobi ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
#4559 |
Zakorzenienie
|
Hej!
wiecie co? miałam coś dziwnego wczoraj wieczorem. Położyliśmy się z mężem do łóżkai jeszcze oglądaliśmy TV i nagle w dole brzucha wyskoczyła mi twarda gula, jak ją uciskałam lekko to było takie dziwne uczucie od środka i pokazałam mężowi, jak położył rękę na tym to się przemieściło bliżej środka i nagle się wchłonęło. Myślicie, że to był dzidziuś?????? ![]()
#4560 |
Wtajemniczenie
|
co do CIŚNIENIA to jeszcze zanim zaszłam w ciążę miałam czasem trochę wyższe, ale w ciąży obniżyło mi się bardzo, teraz miewam 112/70 mniej więcej..
z tego co wiem, ale to chyba wszyscy wiedzą, odstawić kawę, i mocną herbatę ![]() no i sól, ograniczyć do minimum ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.