|
|
#4531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
Cytat:
Mam Damon'a, za jeden luk placilam 2000zł.Myslalam,ze tylko ona zaklada takie aparaty, a tu jeszcze pani Urban, nie szlyszlam o takiej osobie... Jutro!!Jutro!!Jutro!!! Wizytttttttaa! Nareszcie. ![]() aaaa i nie musialam wyrywac zadnych zebow, ew. w przyszlosci moze bede zmuszona pozbyc sie 8. Edytowane przez ariva Czas edycji: 2009-04-24 o 20:52 |
|
|
|
|
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
ariva dajesz czadu z tymi avatarami
A tak w ogóle, to wróciłam i nawet nie próbuję nadrobić zaległości, bo to niewykonalne ![]() W każdym razie sprzęcik mój ukochany powrócił w dalekiej podróży przez pół Polski z serwisu i mam go z powrotem
|
|
#4533 |
|
Raczkowanie
|
ariva, a jak dawno zakładałaś aparat? jesteś z Szarmach zadowolona? wogle jak Ci leczenie przebiega?
a i co do 8 Szarmach każdemu każe je wyrywać w "przyszłości" moja koleżanka leczy się u niej od 14 roku życia miała juz 3 razy aparat na zębach bo Pani Szarmach powiedziała że "może w przyszłości trzeba będzie wyrwać 8"(miała wyrywane dwie 5 na górze) i po 2 latach zdjęła aparat i zaczęły się problemy z zębami, z tymi nieszczęsnymi 8, teraz ma 21 lat i za 2 miesiące zdejmują jej aparat pownownie (po 3 założeniu) no i zobaczymy co to będzie bo szykuje się wyrywanie 8 na dole. Oczywiście przy podjęciu 3 próby p. szarmach pokrywa koszty leczenia Zaś mojej sąsiadce zalecono noszenie aparatu stałego Damon'a Po jego zdjęciu i dalszym zaleceniu noszenia na noc aparatu ruchomego ( zalecenia były wykonywane przeze nią bardzo skrupulatnie gdyż , z racji wykonywanego zawodu ,bardzo zależało jej na efekcie końcowym)-niestety może zaliczyć się do grona nie do końca zadowolonych, a wręcz rozczarowanych pacjentów, O ile górne ząbki przez 5 miesięcy pozostały równe, o tyle dól od początku po zakończeniu leczenia pozostawiał wiele do życzenia. Pani Doktor zapewniała, że aparat ruchomy wszystko dalej skoryguje i utrwali efekt leczenia. Niestety tak się nie stało, a nawet gorzej gdyż górne zęby także ponownie zaczęły szpecić. Ale u części osób prawdopodobnie tak się zdarza. Oczywiście Pani doktor nie uznała żadnej reklamacji itd, tłumacząc że to z winny pacjentki tak się stało, "niedoskonałości" po dr Szarmach poprawiała właśnie moja obecna orto dr Urban, leczenie zajeło jej rok i wszystko jest jak powinno. Z pewnością jednak dr Szarmach jest pionierką białostockiej ortodoncji z bardzo dużym doświadczeniem.Ale ja jakoś po niektórych opiniach mam dystans do niej, i mi osobiście jej opcja leczenia wydawała się bez sensu, za dużo kazała wyrywać mi zębów. Edytowane przez hotgirl Czas edycji: 2009-04-24 o 22:09 |
|
|
|
|
#4534 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja za trzy tygodnie pojawię się w pracy pierwszy dzień
|
|
|
#4535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktoś tu jeszcze pracę znalazł No u mnie minęło już półtora tygodnia, czyli pierwsze dni już za mną ![]() Fajnie jest, cieszę się, że tam trafiłam, tylko cholera wie, co będzie za pół roku, jak staż mi się skończy
|
|
|
#4536 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.A no, dla mnie praca to forma zabijania nudy . A, że praca typowo papierkowa, to ja jako umysł ścisły odnajduję się w 100%, a i chętnych do tego brak
|
|
|
#4537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to fajnie, że znalazłaś pracę, która Ci odpowiada
|
|
|
#4538 |
|
Raczkowanie
|
smiechotka , ariva a gdzie pracujecie dziewczyny jak mozna wiedziec?
|
|
|
|
|
#4539 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. A jak już wejdziesz na dobre w UM, to prędko pewnie nie wyjdziesz z państwowej ciepłej posadki ![]() Ja niedaleko Twojego orto, na Handlowej.. ![]() I oczywiście zbyt długi drucik szarpie mnie w policzek.. Eh.. Ale orto wysuwa ząbki do przodu i założyła 'pracujący' drucik, cokolwiek to znaczy. Zostawiła ok 1-1,5cm luzu na końcówkach, i niby zakręciła ślimaki z tego, ale i tak drapie..
Kalosza aparatkowa: góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r. dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r. Koszt leczenia: 4 285zł. Obsesja <3 Edytowane przez smiechotka Czas edycji: 2009-04-24 o 22:21 |
|
|
|
|
|
#4540 |
|
Raczkowanie
|
o super:P śmiechotka a co dokladnie robisz:P bo na handlowej same fabryki nordfish, agrovita itd:P
|
|
|
|
|
#4541 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ja pracuje w hurtowni mleczarsko-spożywczej w dziale ZHS
|
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy to nie miało być przypadkiem do mnie?
![]() W każdym razie ja mam staż w Urzędzie Miasta
|
|
#4543 |
|
Raczkowanie
|
papryka85 ja juz sie sama pogubiłam o co mi chodzi, jestem zmeczona po pracy i jakos mi sie rozmazuje to co czytam, chyba czas najwyzszy sie polozyc bo rano znowu do pracy i 9 h przedemna , ale co do stażu moja siostra odbywa obecnie staż w jednym z salonów kosmetycznych i też dostaje marne grosze
ale czego się więcej spodziewać cała Polska
|
|
|
|
|
#4544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4545 |
|
Zadomowienie
|
Domyłam wszystkie ząbki
trwało to troszkę, ale wyciorek, pasta, płyn i mogę iść spać ![]() a jeszcze na noc zapodam sobie odżywkę do zębów, a co! A niech sobie odżyją troszku.
|
|
|
#4546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
góra:25 wrzesnia 2008roku, a dol:15 listopada.Dzisiaj miaja dokladnie 7 miesiecy od zalozenia gory ![]() Wczesniej na konsultacji bylam tez u innej ortodontki, nawet nie pamietam jak sie nazywala, ale ta z kolei oprocz 8 w przyszlosci kazala mi wyrywac jeszcze 4. Jestem zadowlona, poki co.. a co do retencji, hmm nie wiem jak to bedzie. Ale powiem szczerze troche sie wystraszylam historia Twojej kolezanki... ![]() .Dzisiaj, ew. jutro wstawie zdjecia.... |
|
|
|
|
|
#4547 |
|
Raczkowanie
|
ariva, nie ma czego się bać co do przypadku mojej koleżanki to ona sama mówi do mnie "ja chyba jestem takim jedynym dziwnym przypadkiem", ja tego nie będe oceniać czy to wina dr za takie leczenie czy po prostu wina zębów bo nikt nie musi wszytskiego przewidzieć, w każdym bądź razie ja sie potrafie szybko zrazić i dlatego wolałam tam nie iść bo mi też zębów kazała dużo wyrywać
i jak ci się ariva nosi aparacik? chyba fajne?
|
|
|
|
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
Mi wstępnie orto powiedziała, że musiałabym wyrwać 4 zęby
dla mnie to troche dużo i w dodatku to są zdrowe zęby Zobaczymy co powie na kolejniej wizycie ale będę z nią negocjować![]() p.s. zamurowało mnie jak przeczytałam, że któraś zapłaciła za wyrywanie ok 1, 5 tys
|
|
|
|
|
#4549 |
|
Raczkowanie
|
WItajcie. Ja zakladam aparat 9 maja. Wczoraj wyrwali mi 5 u gory z mojej lewej strony. Powiem szczrze ze jestem zalamana bo wygladam jak lump hehehe dosc ze krzywe zeby o jeszcze brak jednego. Mam nadzieje ze aparcik ladnie przesunie zabki i nie bedzie sladu po wolnym miejscu. Jak myslicie?Pozatym szkoda bylo mi go wyrwac ale pocieszam sie tym ze byl martwy (dlatego orto wybrala 5 a nie 4 do ekstrakcji) i ze licze na ladny efekt koncowy
|
|
|
|
|
#4550 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hihi dziękuje
|
|
|
|
|
|
#4551 | |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczynki !
Troszkę mnie nie było, ciekawe czy ktoś mnie jeszcze pamięta ![]() Nie pisałam, bo nie miałam troche czasu, troche problemów z facetem mi się nałożyło i nie miałam nastroju.Dalej nie jest za wesoło, ale już Was nadrobiłam. Co to za kłótnie tam były ![]() Kmee jak się mogło stać, że nie masz kolorowych gumek A tak chciałam zobaczyć, jak to wygląda. Następnym razem mam nadzieję, że się uda. U mnie i u moich zębów nuda, nic ciekawego się nie dzieje. Po przerwie między jedynkami już prawie nic nie zostało, większe mam między jedynkami a dwójkami, ale to chyba znak, że się prostują Cytat:
No chyba, że masz uśmiech jak Julia Roberts A aparat na pewno bardzo ładnie Ci poprzesuwa ząbki i nie będziesz miała śladu po wyrwanym ząbku. A na ładny efekt końcowy czeka każda z nas, ale na pewno będzie dobrze ![]() BTW. Ja nie rozumiem dlaczego Wy płacicie za wyrywanie zębów i to jeszcze tyle kasy Mi na początku zaproponowali wyrwanie 8 za 200 zl (jedna) i to jeszcze trzeba było czekać chyba 2 miesiące. Ale w końcu znalazłam i wyrwali na na NFZ i czekałam tylko 2 tygodnie. Płaciłam jedynie za znieczulenie 25zł. Więc mnie wyrwanie zębów kosztowało 50zł, a wy mówicie o tysiącach złotych naprawdę nie mogę uwierzyć...
|
|
|
#4552 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak coś to na pv.. będę wdzięczna
|
|
|
|
|
|
#4553 |
|
Raczkowanie
|
Ja również wyrywam na fundusz w sumie z inicjatywy mojej orto wszystko i nie płace nic a nic, a z pierwszego wyrwania jestem bardzo zadowolona bo nie bolalo NIC!
![]() A że znów msuze czekac, fakt szkoda ;(
|
|
#4554 |
|
Zadomowienie
|
Witam .
)Jestem aparatką od ponad roku. ![]() Mogę się przyłączyc ?
|
|
|
|
|
#4555 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja wczoraj byłam u dentysty. Zrobił mi skaling i piaskowanie i wyczaił jakiś ubytek w lewej górnej czwórce ![]() Ogólnie dobijają mnie te zęby. Już mam wizję siebie bezzębnej za kilka lat
|
|
|
|
|
|
#4556 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wiesz tyle nowych osób na forum, to nie każdy musi mnie pamiętać Ale miło mi, że zostałam zapamiętana ![]() Nie przesadzaj, jak dbasz o zęby to bezzębna na pewno nie zostaniesz. Zęby to wypadają tym, co nic z nimi nie robią. Także tutaj głupot nie gadaj Cytat:
|
|
|
#4557 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#4558 |
|
Rozeznanie
|
kosheen
![]() witaj!
|
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, zęby mnie bolą ;( Macie jakieś sposoby, żeby trochę ten ból uśmierzyć? Bo na tabletki to aż tak źle nie jest, ale nie mogę się skupić na nauce przez to...
W ogóle póki co, to mam ochotę ten złom odkleić sobie w cholerę...a tak chciałam mieć założony aparat... W ogóle dziś mi się śniło, że mi cały drutex się rozpadł. Znaczy pospadały wszystkie gumczasy, drut odleciał przez to i same zamki mi zostały... Ale to był okropny sen I jeszcze mi się pierścień na siódemce wbija w policzek ;( Buuu
|
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to też nie jest całkowice wina orto, gdyż każdy ma inne zęby i niektóre właśnie mają taką skłonnośc do wracania na poprzednie miejsca ja też nosiłam skrupulanie retencję i jakoś górne zeby poszły mi w tył, ale dlatego,że już mam takie zęby, wąską szczękę i trudno było je wogóle ustawić na miejscu i też przed założeniem drugiego aparatu wyrywałam ósemki dolne, teraz pewnie po ściągnięciu, bo ściagam w czerwcu, zaczną wyrastać ósemki górne ale orto mówi, że one większych szkód nie wyżądzą- no zobaczymy, za trzecim aparatem pewni też koszta sama pokryje, bo teraz drugim razem płaciłam 50 % ceny
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:32.

Mam Damon'a, za jeden luk placilam 2000zł.
Wizytttttttaa! Nareszcie. 

.

fot0: #