|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zadomowienie
|
Dot.: Klub Pijaczek Pokrzywy II - Skrzyp, rzeżucha i inne zielska ;)
Nie u każdego musi działać tak samo. Ja pije już dwa miesiące i na mnie to nie działa moczopędnie. Także może zacząć, ale nie musi.
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Raczkowanie
|
ja piję piąty dzień 2x dziennie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Zadomowienie
|
Również piję pokrzywę od wielu miesięcy i nie zauważyłam, aby działała na mnie moczopędnie
![]() Jedyne co w ten sposób na mnie wpływa to piwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę Wam, dziewczyny, że nie działa na Was moczopędnie :P ja to latam po niej do wc jak szalona :P
![]() |
#4535 |
Zakorzenienie
|
Witam Wszystkie PP
![]() Można się dołączyć? Od jakiegoś czasu zaczęłam większą wagę przywiązywać do moich włosów - regeneracja, rezygnacja z prostownicy, zwiększona pielęgnacja itd itp. - zazwyczaj bardzo dbałam o cerę (zresztą nadal o nią dbam ![]() Ale powracając do włosów - zaczęłam zastanawiać się nad piciem pokrzywy i jest już za mną pierwsze opakowanie, ale tak szczerze - nie piłam jej zbyt regularnie i nie obserwowałam tak włosów i twarzy, także się niestety nie wypowiem.. Lecz od poniedziałku zaczynam dokładną kurację pokrzywą i najprawdopodobniej skrzyp również dołączę ![]() A i mam takie pytanie - bo fryzjerka mówiła mi niedawno - bo pytałam o jakieś tabletki na włosy - to, żeby nie brać właśnie skrzypu w tabletkach, bo przychodzą do niej klientki właśnie zażywające skrzyp i im okropnie włosy wypadają - i czy to jest zależne od skrzypu, czy raczej od złej pielęgnacji itd.? I czy to również tyczy się herbat ze skrzypem? I jeszcze jedno ![]() 1. 100 g produktu zawiera 100 g pokrzywy. 2. Urtieae folium 3. 1 saszetka zawiera 1,5 g liścia pokrzywy. Z góry dziękuję za odpowiedzi!! ![]()
![]() |
#4536 |
Konto usunięte
|
Ja piję tabletki skrzypowe obecnie.
Niestety, bo do tabletek pociągu bynajmniej nie czuję i opory do nich mam bardzo. Ale akurat dostałam opakowanie, skład sprawdziłam, czy dla mnie bezpieczny, więc do końca opakowania się nie wymigam. Powiem Ci tyle - jedyne, co zauważyłam, że wypadających u mnie włosów jest co raz mniej i mniej. Jeszcze miesiąc temu, zanim łykać to zaczęłam, standardem u mnie było, że po czesaniu włosów na grzebieniu zostawało kilkanaście czy dwadzieścia parę włosów. Obecnie, po czesaniu mam maksymalnie 5 włosów na grzebieniu albo i wcale. A grzebienia wcale nie zmieniałam, co najwyżej kosmetyki + owe tabletki ![]() Tylko dokończę te tabletki i zacznę pić napary skrzypowe. Już czekają na mnie ziółka na półeczce, ale szkoda by było zmarnować tabletki, skoro ktoś się wysilił. A jeśli mowa o piwie, to piję je bardzo rzadko. Niewiele osób jest w stanie nakłonić mnie nawet na jedno małe piwo, bo: * mam słabą głowę ![]() * z racji małych rozmiarów pęcherza chodzę do łazienki co 15 minut.. Ale kilka osób potrafi mnie podejść, eh, i jeszcze jak to wykorzystuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie miesiączka się bardzo zmieniła- zawsze miałam długie, bolesne i obfite, a teraz z tego zostały tylko obfite, na szczęście krótkie. ![]() A jeszcze mam takie pytanie: moja skóra chyba nie lubi pokrzywy, bo wychodzą mi po niej pryszcze...Po jakim czasie dałybyście sobie spokój? Bo już sama nie wiem, zaczęły mi wyskakiwać takie wielkie podskórne krosty, z którymi żaden preparat sobie nie radzi ![]()
![]() |
#4538 |
Przyczajenie
|
Witam,
jestem tutaj nowa i że tak powiem "młoda" c(-: chciałam zapytać o ten wywar z pokrzyw, tzn. chcę wiedzieć jak go przygotować i w jakich ilościach i czy wg opłaca się w październiku zrywać pokrzywy czy lepiej kupić? Z góry dziękuję za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie miałam mój pierwszy okres z pokrzywą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4542 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie się zbliża 'termin' i mam nadzieję, że nie będę zdychać z bólu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Raczkowanie
|
ja mam nadzieje że też będę mieć krótszy ..
![]() u mnie 7 dzień pokrzywki ![]() ![]() Edytowane przez yymarika Czas edycji: 2010-10-24 o 10:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Konto usunięte
|
Mi buźkę ominęło, za to mam na plecach, brzuchu, rękach, nogach i szyi. Już nie wiem, co bardziej bym wolała
![]() U mnie termin wypada za tydzień, więc dam znać czy są już jakieś efekty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Raczkowanie
|
brzuch!? ręce!? nogi!? wtf !? jak to możliwe ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Konto usunięte
|
Cześć Dziewczyny (:
Wczoraj zaczęłam picie pokrzywy (2 saszetki dziennie). Teraz siedzę nad dzisiejszym kubkiem i zastanawiam się, kiedy przyzwyczaję się do tego smaku. Skłoniła mnie do tego anemia, wypadające garściami włosy i nawracające w okresie jesienno-zimowym drobne infekcje pęcherza. Powodzenia Pijaczki (: |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Raczkowanie
|
witamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Konto usunięte
|
Ma się talenty, co nie?
![]() Z resztą to tak poważnie tylko brzmi, tak naprawdę to łącznie zbierze się góra 10-15 krostek, jeszcze nie liczyłam ![]() Ale i tak przed swoim mężczyzną opatulam się w golfy, tuniki, spodnie i co nie tylko. Już biedak nie wytrzymuje mojej nagłej zmiany w ubiorach.. [1=b7c523c48d685fff13c5db5 a9d3e58ccf0b35a9f_65555d0 8413b4;22849464] Skłoniła mnie do tego anemia, wypadające garściami włosy i nawracające w okresie jesienno-zimowym drobne infekcje pęcherza.[/QUOTE] Witam na wątku ![]() Też o anemię się borykałam kilka lat temu.. Moja mama sądziła, że jak dostanę górę mięsa na śniadanie, obiad i kolację to mi minie. Mimo że byłam wówczas bardzo młoda, postanowiłam zabrać się za dietę samodzielnie. I udało mi się ![]() Wskazówka ode mnie - dużo warzyw, ale unikaj szczawianów (szpinak, rabarbar, buraki), kawy i herbaty. Nie łącz w posiłkach dużej ilości żelaza z większą ilością wapnia i cynku (te 3 pierwiastki "walczą" o miejsce w organizmie), i polecam skrapianie dań sokiem z cytryny lub ogólnie dbanie o dietę bogatą w witaminę C, która tworzy zgrany duet z żelazem. Do tego pestki, orzechy i diablo gorzka czekolada. |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Rozeznanie
|
Ja już kolejny raz zaczynam pić pokrzywę. Dziś pierwszy dzień i dwa kubki za mną. Również działa na mnie moczopędnie. Na początku wiosny miałam przez pokrzywę problem z okresem. Wcześniej równo co 22dni dostawałam, a przez picie pokrzywy dostałam po 40 dniu
![]() ![]() I jeszcze jedno, uwielbiam smak pokrzywy hehe
![]() Edytowane przez syla929 Czas edycji: 2010-10-24 o 18:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4550 |
Raczkowanie
|
cudna długość ;* też bym chciała
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Zadomowienie
|
[1=b7c523c48d685fff13c5db5 a9d3e58ccf0b35a9f_65555d0 8413b4;22849464]Cześć Dziewczyny (:
Wczoraj zaczęłam picie pokrzywy (2 saszetki dziennie). Teraz siedzę nad dzisiejszym kubkiem i zastanawiam się, kiedy przyzwyczaję się do tego smaku. Skłoniła mnie do tego anemia, wypadające garściami włosy i nawracające w okresie jesienno-zimowym drobne infekcje pęcherza. Powodzenia Pijaczki (:[/QUOTE] Witamy ![]() Ja przyzwyczaiłam sie do tego smaku w ciagu kilku dni. Teraz go pokochałam ![]() Powodzenia pijoku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Zakorzenienie
|
Piję pokrzywę trzy tygodnie, a dwa razem ze skrzypem i oto moje spostrzeżenia:
* początkowo działała moczopędnie, ale chyba organizm się już troszkę przyzwyczaił bo już tak nie biegam do toalety ![]() *miałam lekki wysyp kostek (również na nogach) ale nie była to jakaś tragiczna ilość i już chyba wszystko w tej kwestii wraca do normy *jeszcze nie mogę się wypowiedzieć na temat wpływu na okres ale mam nadzieję że skróci ![]() *nie pojawiły się żadne bóle głowy o których wspominały inne wizażanki *na początku niezbyt mi smakowała, zwłaszcza ze skrzypem, ale piję z herbatką owocową i uwielbiam, chyba się uzależniam bo nie wyobrażam sobie nie wypić kubka skrzypokrzywy dziennie ![]() Czekam na dobroczynne efekty dla moich włosków... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Raczkowanie
|
ja poproszę na okres !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4554 |
Zakorzenienie
|
ano właśnie, ja też chcę okres bo już mam 31. dzień a biorę na włosy jeszcze estrogeny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wolałabym akurat, aby pokrzywa nie wpłynęła na mój okres i ogólnie cykl. Cykl mam praktycznie równo wyznaczony z miesiącem księżycowym, tydzień po pełni mam okres. Łatwo liczyć ![]() I też nigdy nie miewam bolesnych okresów, więc nawet nie ma tu czemu ulgi przynosić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Raczkowanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2286658 4]Cykl mam praktycznie równo wyznaczony z miesiącem księżycowym, tydzień po pełni mam okres. Łatwo liczyć
![]() I też nigdy nie miewam bolesnych okresów, więc nawet nie ma tu czemu ulgi przynosić ![]() Nic tylko pozazdrościć ![]()
![]() |
#4557 |
Zadomowienie
|
znaczy ja nie mam problemu, tylko tak często
![]() ![]()
![]() |
#4558 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Konto usunięte
|
Nie rozpaczaj, dzisiaj chodziłam z tłustymi włosami
![]() Wstać musiałam o 5 rano, to i nic dziwnego. Nieludzka godzina! Zapomniałam, że na noc nałożyłam olej kokosowy i umyłam włosy odżywką dosyć pobieżnie, nie skupiając się na zmyciu oleju. Kocham takie chwile ![]() Na szczęście chyba przyzwyczajam się do pokrzywy, bo już nie chadzam tak często do łazienki. Siedzi któraś teraz z kubkiem zielska? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Konto usunięte
|
ja
![]() pocieszę Cię że ja co dzień wstaję o 5 - ale z wlasnej woli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.