Mamusie marcowo-kwietniowe 2010 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-25, 00:27   #4531
drcron
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010

ratunkuuuuu nie moge zasnac

megi - na dolegliwosci kibelkowe proponuje sprubowac zjadac jabluszko wieczorem tuz przed snem a rano na czczo wypic szklanke wody albo niegazowanej albo przegotowanej mi to pomoglo a jak nie to dietka bogata w blonnik - to rady mojej poloznej

najchetniej juz bym pospala ale ze nie moge to ide jakies ciasto moze upieke zjadlabym cudaczka hehe ciekawe czy ja mam galaretke to zrobie
ktora sie ze mna zamieni?? jest 1.30 a znajac moje szcescie jak zaraz usne < w co nie wierze > to moja dzidzia obudzi mnie o 4.30 i bedzie juz pospane

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 04:07   #4532
ilkia24
Raczkowanie

Czesc! Czy ktos tu mowil o bezsennosci? Widze ze nie tylko ja nie spie, mamusiu juz od 2 godziny nie moge zasnac

drcron gratuluje dziewczyneczki
Stary 2009-11-25, 06:57   #4533
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

mam za sobą koszmarną noc ból mi nie przeszedł, zasypiałam na kilka minut i ból mnie budził...strasznie teraz leże i nadal czuję ten ból z boku i w dół aż do połowy uda prawego, nawet nie mam siły i boje sie wstać i iść na dół do kuchni zrobić sobie jeść nie będę łykać tych tabletek co mi gin przepisał bo może to od nich

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 07:42   #4534
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Hej

chcialam wam tylko napisac ze mi sie jednak termin przesunal znowu na luty dokladnie na 22.02 czyli tak jak z pierwszego USG dzidzia jest wieksza o tydzien i ze jestem na podtrzymaniu i musze wiekszosc lezec ale owszem moge spacerowac. do tego mam torbiel na i przez to niestety bede miec cesarke zaplanowana na okolo 15-20 luty pozdrawiam wszytskie mamusie

Ps. Sliczne wszystkie macie brzuszki i wiekossc wieksze ode mnie a ja juz jestem w 28 tygodniu pozdrawiam

Asiulka - ja miałam pierwotny termin na 1 marca i jestem w 27 tyg. Hmmmm.... coś źle liczę?

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Megi - gratuluje 12 na plusie u mnie juz jest 16 ale nie widac tego po mnie cale szczescie idzie mi wszystko w brzuszek i cycoliny bo te zmienily swoj rozmiar z 70B na 75D i ciagle rosna

Z nieba mi spadłaś - od razu mi lepiej Mi też cycki szaleją - aż strach się bać, co będzie później. I gratuluję córeczki

Madziwnia - trzymaj się mocno i ciepło. I dzidzię też trzymaj

Wczoraj byłam na kolejnych zajęciach w szkole rodzenia. Było o tym, jak odróżnić poród od innych podobnych historii i powiem Wam, że lekko może nie być. A najlepsze jest to, kiedy powinnyśmy jechać do szpitala: 1) dla matek panikujących - jeśli przynajmniej od 2 godzin są skurcze co 5 minut; 2) dla matek mniej panikujących - jeśli od co najmniej godziny są skurcze, co 7 minut; 3) jak odeszły wody. No i skurcze mają być bardzo, bardzo bolesne :/ No to ja nie wiem, to chyba nie na moją cierpliwość jest.

Baobabku- dla świętego spokoju może odwiedź lekarza - to brzmi niepokojąco.

Edytowane przez megi-megi
Czas edycji: 2009-11-25 o 07:51
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 07:54   #4535
drcron
Zakorzenienie

Baobabek - wspolczuje bolu a moze zadzwon do gina i powiedz mu ze te tabletki Ci ne pomagaja a wrecz przeciwnie jeszcze gorzej Cie boli ??

wklejam brzuszek i wczorajszo - przewczorajszo - niedzielne zakupy

dziewczyny czuje sie okropnie stracilam calkiem glos i mam okropny kaszel i bol gardla z nosa mi cieknie i koszmarnie kicham az mnie boli brzuszek wzielam w nocy oscilococcinum wezme jeszcze jeden proszek po sniadanku mamnadzieje ze pomoze bo nie chce isc do lekarza a moze powinnam

Stary 2009-11-25, 07:57   #4536
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Dzien Dobry Kobitki!
U mnie srednio, zasnęłam po2 a juz oczy jak 5 zł bo inaczej sie nie da, choćbym bardzo chciała musze wstac po antybiotyk, teoretycznie moglabym isc sobie spac dalej, tylko jak tu cholera usnac?;/
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 07:57   #4537
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Asiulka - ja miałam pierwotny termin na 1 marca i jestem w 27 tyg. Hmmmm.... coś źle liczę?

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Z nieba mi spadłaś - od razu mi lepiej Mi też cycki szaleją - aż strach się bać, co będzie później. I gratuluję córeczki

Madziwnia - trzymaj się mocno i ciepło. I dzidzię też trzymaj

Wczoraj byłam na kolejnych zajęciach w szkole rodzenia. Było o tym, jak odróżnić poród od innych podobnych historii i powiem Wam, że lekko może nie być. A najlepsze jest to, kiedy powinnyśmy jechać do szpitala: 1) dla matek panikujących - jeśli przynajmniej od 2 godzin są skurcze co 5 minut; 2) dla matek mniej panikujących - jeśli od co najmniej godziny są skurcze, co 7 minut; 3) jak odeszły wody. No i skurcze mają być bardzo, bardzo bolesne :/ No to ja nie wiem, to chyba nie na moją cierpliwość jest.

Baobabku- dla świętego spokoju może odwiedź lekarza - to brzmi niepokojąco.
hej nie dobrze liczysz. Ja proposru teraz licze od terminu 22.02.2101 czyli jestem tydzien do przodu od Ciebie
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-25, 08:04   #4538
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Baobabek - wspolczuje bolu a moze zadzwon do gina i powiedz mu ze te tabletki Ci ne pomagaja a wrecz przeciwnie jeszcze gorzej Cie boli ??

wklejam brzuszek i wczorajszo - przewczorajszo - niedzielne zakupy

dziewczyny czuje sie okropnie stracilam calkiem glos i mam okropny kaszel i bol gardla z nosa mi cieknie i koszmarnie kicham az mnie boli brzuszek wzielam w nocy oscilococcinum wezme jeszcze jeden proszek po sniadanku mamnadzieje ze pomoze bo nie chce isc do lekarza a moze powinnam
śliczne zakupy słodziutkie
nie będę dzwonić do gina, najwyżej w najgorszym przypadku pojadę po południu do przychodni ale jak na chwilę obecną troszkę mi odpuściło czuję jeszcze, ale robię wszystko w tempie zwolnionym i na razie jakoś daję radę...
a ty z tym przeziębieniem to się nie wygłupiaj, jak masz możliwość to się skontaktuj z lekarzem

Stary 2009-11-25, 08:11   #4539
Darusiaaaa
Zakorzenienie

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

----

znow kusicie Nie no nie ma innej opcji zdrowieje i biegne na zakupy
Stary 2009-11-25, 08:15   #4540
Izumi
Wtajemniczenie

Aleście się rozpisały znowu Później wszystko nadrobię, póki co to widzę nowe mamusie i że drcorn się rozpłuciła ...
Ja wczoraj byłam robić zdjęcia pewnej dziewczynie (zarabiam na łóżeczko dla malucha ), więc trochę was zaniedbałam i dziś ten proceder będzie trwał, więc jak wrócę jutro, to pewnie nie będę wiedziała od czego zacząć nawet Wszystko przez Darusie, wpadła jak grom z jasnego nieba i pisze... i pisze.... i pisze..... widać, że kobietka z tych "leżących"
Póki co chwalę się jednym zdjęciem z wczorajszej sesji właśnie i czekam na opinię http://img301.imageshack.us/img301/5069/dsc08669.jpg
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 08:34   #4541
Darusiaaaa
Zakorzenienie

zdjecie bomba, na prawde! Niestety z leżących, tak mnie juz od tego plecy bolą, że ledwo wytrzymuje

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

ciuszkami wam sie nie pochwale jeszcze, ale jak mi sie uda to moze terazniejszym brzucholem i domownikami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-25, 08:37   #4542
drcron
Zakorzenienie

i brzuszek na koniec bo sie wczesniej nie zmiescil a cos mi sie zacielo
ewrsja 1 brzuszek ubrany wersja 2 brzuszek golusi :P i kombinezonik jeansowy < zakochalam sie w nim tylko teraz bede musiala doszyc jakies kwiatuszki by go ozywic

Izumi - zdjecie rewelacja szkoda ze mieszkasz tak daleko bo ja z checia bym sie wybrala do Ciebie na sesje z brzuszkiem i dolozyla sie do lozeczka albo czegos jeszcze tam

Stary 2009-11-25, 08:39   #4543
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dzień dobry Ale się rozpisałyście WOW po południu zabiorę się do lektury ...

Darusiaaaa szczerze Ci współczuję ja leżałam 2 tyg i miałam dość

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
i brzuszek na koniec bo sie wczesniej nie zmiescil a cos mi sie zacielo
ewrsja 1 brzuszek ubrany wersja 2 brzuszek golusi :P i kombinezonik jeansowy < zakochalam sie w nim tylko teraz bede musiala doszyc jakies kwiatuszki by go ozywic

Izumi - zdjecie rewelacja szkoda ze mieszkasz tak daleko bo ja z checia bym sie wybrala do Ciebie na sesje z brzuszkiem i dolozyla sie do lozeczka albo czegos jeszcze tam
No proszę jaki piękny brzuchol
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 08:44   #4544
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Brzuch ewidentnie rośnie I dodaje jeszcze zdjęcie męża z naszym małym domownikiem Dodam, że Michal powtarza, że wcale go nie kocha!
Stary 2009-11-25, 08:46   #4545
asienka240
Rozeznanie

DZień dobry
nie wiem komu miałam się chwalić ale Ja kupiłam wózek firmy Adbor. Na pompowanych kołach przednich i tylnich, przednie skretne takie wieksze bo male sa ponoc do dupci :P
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Teraz jaka tu cisza ;-) Rano oblężenie, ale ja też nie byłam dłużna;P, pierwszy dzień z wami wiec chyba nie ma sie co dziwić. Od ktorego tyg poczułyście dokładne ruchy maluszka? Ja sie czasami zastanawiam bo to moje pukanie w brzuchu jest nie regularne, czestsze chyba jak poloze sie na lewym boku.

Na początku ruchy mogą być nieregularne, czasem nawet co 2-3 dni, to jest normalne więc niczym się nie przejmuj wnet zaczniesz odczuwać dzidzie regularnie

drcron GRATULUJE dziewczynki !!! Wiem co to za radość, bo też bede mieć córe super ! a co do tej kości udowej to faktycznie skoro mala taka ruchliwa to moze po prostu zle sie zmierzylo lekarzowi
TY to masz zdrowie !! ciasto po 1 w nocy piec?? co ta ciaza robi z kobietami...
Super ubranka :P

Baobabek trzymaj sie !! Nie wiem co ci radzic.... takie bole...

Izumi świetne zdjęcie ! ty to jesteś artystka

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Dziewczynki, śliczne brzusie
a reszta co??
Chwalić się domkami maluszków !!!
Stary 2009-11-25, 08:48   #4546
Darusiaaaa
Zakorzenienie

drcron śliczne masz to brzucho!! jeansik tez bomba Ja posiadam na razie jedne skarpetki i male spioszki( od kuzynki) jak sie dowiedziala o naszym dwupaku, ale jak tylko wyzdrowieje lece na zakupy!! KOLEJNA MOTYWACJA DO WSTANIA Z WYRA, dwa tyg to juz na prawde męczące;/

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

asienka wiesz co ja go czuje codziennie jak sie dobija tylko godzinki nieregularne strasznie i sie tak zastanawialam, ale wczoraj buszujac do 1:30 dal czadu az milo:P
Stary 2009-11-25, 08:49   #4547
asienka240
Rozeznanie

Cytat:

asienka wiesz co ja go czuje codziennie jak sie dobija tylko godzinki nieregularne strasznie i sie tak zastanawialam, ale wczoraj buszujac do 1:30 dal czadu az milo:P

tym bardziej niczym się nie przejmuj
wszystko jest w porzadeczku
Stary 2009-11-25, 08:51   #4548
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Wiesz ja to z tych niecierpliwych:P tu bym chciala zeby nozke wystawil tu raczke hehehe wszystko w swoim czasie ale jednak to 1 wiec pewnie dlatego
Stary 2009-11-25, 08:54   #4549
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Ufff... opuściłam Was wczoraj po 22-ej, a tu jeszcze tyle do nadrabiania.

Darusiaaa- czy ty w ogóle odchodzisz od kompa?? Nie przeginaj małpeczko, bo to tez nie zdrowo dla brzusia tak ciągle z komputerkiem w dłoni siedzieć.

Moja noc też dzis do najlepszych nie należała. Obudziłam się o 1.30 i... nic i nic i nic... Do tego mój tż zaczął strasznie kaszleć i bardzo się tym przeraziłam, no bo to teraz nie ma żartów. On bojąc się o to, że możed mnie czymś zarazić, poszedł do drugiego pokoju spać na kanapę- bidulek. No a ja juz miałam wkręty, ze to świńska, że mnie zarazi itd,itp. I zasnęłam po 5-ej
Najgorsze, że w weekend ma mieć inwerke w firmie, za którą dodatkowo wpadnie jakieś 5 stówek. A jak zachoruje to przejda koło nosa a byłoby juz na łóżeczko

Wczoraj dokonałam zakupu wózka. Kupiłam używanego X-landera X-T na pompowanych kołach, w pięknym kolorze turkusowym, 3 w 1 z całym wyposażeniem za 900 zł. Wygląda jak nówka. Idealny stan. Mam nadzieję, że to dobry zakup. Tez wózki mają to do siebie, że wszystko dosłownie można ściągnąć (materiałowe części) i prać w pralce.
jak myślicie, dobry zakup?

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2009-11-25 o 08:55
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-25, 08:54   #4550
drcron
Zakorzenienie

Darusia - fajniutki masz ten brzuszek a mezus faktycznie wyglada na takiego co nie kocha tego czworonoga hehe

Asienka - ja cierpie na bezsennosc chyba ciazowa wiec jak cos robie to czas mija szybko a tak to rano zawsze czyms zaskocze domownikow a ciacho ja lubie piec choc nie zawsze mi wychodzi no ale coz ucze sie dopiero roli kuchci domowej

Stary 2009-11-25, 08:54   #4551
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
Wiesz ja to z tych niecierpliwych:P tu bym chciala zeby nozke wystawil tu raczke hehehe wszystko w swoim czasie ale jednak to 1 wiec pewnie dlatego
u mnie takie mocne ruchy i falowanie brzucha zaczelo sie mniej wiecej 2-3 tygodnie po pierwszych zdecydowanych nieregularnych puknieciach w brzuch.... wiec juz nie dlugo obserwuj
Stary 2009-11-25, 08:56   #4552
Darusiaaaa
Zakorzenienie

odchodze, ale wiecie co, to chyba przez to leżenie, lekarz mi nawet nie kazal poki nie przejdzie obiadu robic jakas masakra to jest, przepraszam.
Stary 2009-11-25, 08:58   #4553
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

Wczoraj dokonałam zakupu wózka. Kupiłam używanego X-landera X-T na pompowanych kołach, w pięknym kolorze turkusowym, 3 w 1 z całym wyposażeniem za 900 zł. Wygląda jak nówka. Idealny stan. Mam nadzieję, że to dobry zakup. Tez wózki mają to do siebie, że wszystko dosłownie można ściągnąć (materiałowe części) i prać w pralce.
jak myślicie, dobry zakup?
myślę że dobry chociaz ja wybrałam cos innego. Ale duzo babeczek ma te wozki wiec pewnie sa dobre, a na forach tez je polecaja wiec wydaje mi sie ze dokonalas dobrego wyboru

drcron ja tez lubie piec masz moze jakies ciekawe przepisy ??
Stary 2009-11-25, 09:00   #4554
Baobabek
Zakorzenienie

wszem i wobec oświadczam, że dostałam CELLULITISU!!!!!!!!!! matko właśnie siedzę po turecku na łóżku i zobaczyłam że cos tu nie gra z moimi udami boże, to zniknie po urodzeniu???????

Stary 2009-11-25, 09:03   #4555
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
wszem i wobec oświadczam, że dostałam CELLULITISU!!!!!!!!!! matko właśnie siedzę po turecku na łóżku i zobaczyłam że cos tu nie gra z moimi udami boże, to zniknie po urodzeniu???????

ehhh... ja mimo tego ze szczupła to bez ciazy mialam juz celulit
na szczescie teraz w ciazy nic sie nie pogorszylo pod tym wzgledem...
nie wiem czy to ci przejdzie czy nie...
Stary 2009-11-25, 09:11   #4556
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
haha - mój już pewnie niedługo będzie przez spodnie widać - mam mega cellulit - a przed ciążą prawie nic
Więc też mam nadzieję, że to stan przejściowy, który sobie pójdzie. Ale i tak w kupie raźniej
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 09:11   #4557
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

O rany dopiero środek nocy a wy tu juz tyle wypisąłyście. Ja dopiero się zwlekłam z łóżka i zaczynam jeść śniadanko a tu taka lektura na mnie już czeka. Brzuchole pięknusie, a o ubrankach to nie wspomnę. Ja dzisiaj wybywam z domu bo mi isę pieruńsko nudzi, takz e bardzo was prosze nie przesadźcie co bym nie musiała wieczorem 2 godziny nbadrabiac czytania.
Miłego dzieonka życze
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 09:13   #4558
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
odchodze, ale wiecie co, to chyba przez to leżenie, lekarz mi nawet nie kazal poki nie przejdzie obiadu robic jakas masakra to jest, przepraszam.
Ej, głupolu, nie przepraszaj wariatko!! Bo, że niby za co?? Ja przecież żartowałam

No głupol z tej naszej darusi

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 09:17   #4559
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Ej, głupolu, nie przepraszaj wariatko!! Bo, że niby za co?? Ja przecież żartowałam

No głupol z tej naszej darusi
no i gdzie ona sobie poszła??
Stary 2009-11-25, 09:18   #4560
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wieciecie jak mi juz bije?;D byl wczoraj u mnie chrześniak i wyobrazcie sobie ze gral w jakas durną gre, robil hot dogi dla ludzi czy cos i poszedl a ja 3,5 godziny w to gralam! uwsteczniam sie;p Czy was też wyżera tak zgaga? normalnie wszystko na raz, katar, kaszel, bol kosci, o plecach nie mowie i jeszcze zgaga wrrrrrrrrrrrr
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości