Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :) - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-14, 10:09   #4531
kamilla123
Rozeznanie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)

Asica Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!!!

Bravurka Cieszę, się ogromnie, że już w piątek będziecie wszyscy razem w domku! A Ty na pewno sobie poradzisz, bo już nie raz udowodniłaś, że jesteś dzielna supermama

Katekate skoro jeszcze nie ma wyników to nadal trzymam kciuki żeby było pozytywnie

Gratuluje wszystkim mamusiom, które kończą lub zaczynają kolejne tygodnie Jak już widzę te liczby 34, 35 to normalnie

Ja dziś tez jestem sama w domu, ale już sobie zaplanowałam sprzątanie i porządkowanie papierów. A poza tym czekam na kuriera z paczką z rzeczami dla dzidzi Pocieszę te dziewczyny, które myślą że są daleko w tyle, że ja na dzień dzisiejszy mam tylko kocyk, kilka ubranek i wkładki laktacyjne...
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 10:12   #4532
NadiaM
Raczkowanie

Witam! Wiem że tysiąc lat nic nie pisałam, ale w miarę na bieżąco śledzę U mnie wszystko w porządku, odwiedziłam rodziców na tydzień czasu - było super Jak na razie 2 usg potwierdza, że będzie Michałek U mnie już 27 tydzień, ale ten czas leci ... No i zaczęłam chodzić na szkołę rodzenie
NadiaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 10:22   #4533
elalank
Zadomowienie

Witam poniedziałkowo mamusie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

Do tego przygotowałam już papiery, typu akty urodzenia i małżeństwa. I z tego się cieszę, bo dziś mój kochany tz szukał swojego aktu urodzenia chyba z pół godziny
a po co akty urodzenia i małżeństwa?

Cytat:
Napisane przez minnie Pokaż wiadomość
A ja wczoraj nakupiłam troszke ciuszków(po bliźniakach dlatego sporo jest podwójnych,ale co tam mały będzie miał więcej,zakochałam się w tych niebieskich sweterkach z misiami.
same śliczności!!

Dla odmiany ja dziś miałam koszmarną noc, chyba po raz pierwszy. Usnęłam gdzieś ok 2, i miałam hjakieś koszmarne sny. Córcia była aktywna cały dzień i noc Potem było budzenie się do wc, do tego boli mnie spojenie łonowe, rwa, ech..

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 10:31   #4534
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
A ja wczoraj nakupiłam troszke ciuszków(po bliźniakach dlatego sporo jest podwójnych,ale co tam mały będzie miał więcej,zakochałam się w tych niebieskich sweterkach z misiami.
Super ciuszki

Cytat:

I jeszcze sms od Kareniny:
"Jak tam u was po weekendzie? U nas odłączyli właśnie kroplówkę, więc co ma być to będzie. Usg nie pokazało żadnych zmian od ostatniego razu. Leżymy więc grzecznie i trzymamy kciuki. Kurcze, coś te nasze "zimowe" maluchy w ogóle nie chcą być zimowe . Pozdrowionka dla wszystkich Mamuś "
No to dobre wiadomości
Jak będziesz pisać do niej, to ją ucałuj od nas
Czy ją wypuszczą ze szpitala, czy musi już tam leżeć aż przyjdzie czas?
Karenina chyba coś przeczuwała, że tak się pospieszyła z całą wyprawką i wszystko już ma.

Cytat:
Napisane przez NadiaM Pokaż wiadomość
Witam! Wiem że tysiąc lat nic nie pisałam, ale w miarę na bieżąco śledzę U mnie wszystko w porządku, odwiedziłam rodziców na tydzień czasu - było super Jak na razie 2 usg potwierdza, że będzie Michałek U mnie już 27 tydzień, ale ten czas leci ... No i zaczęłam chodzić na szkołę rodzenie
Witaj Nadiu
Odzywaj się częściej

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Dla odmiany ja dziś miałam koszmarną noc, chyba po raz pierwszy. Usnęłam gdzieś ok 2, i miałam hjakieś koszmarne sny. Córcia była aktywna cały dzień i noc Potem było budzenie się do wc, do tego boli mnie spojenie łonowe, rwa, ech..
Mój mąż mi wczoraj z wieczora zapodał jakiś straszący film i też miałam ciężką noc. Dwie godziny tłukłam się po łóżku zanim usnęłam, a potem wędrowałam do WC 4 razy

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 10:34   #4535
konspiracja
Zakorzenienie

Dzień Dobry?
Jak nastroje dziewczynki?
U mnie jak na poniedziałek to świetnie
Zakupy troche do przodu, jak sie zepniemy to można wszystko szybko kupić - albo na alle u dobrego sprzedawcy,albo w jakimś duzym sklepie -hurtowni.
Agusia - byłam w Bajce na Dlugosza i starsznie mi się ten sklep spodobał
Miłego dnia, na razie poczytam trochę co tu sie w weekend działo

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 10:50   #4536
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
No ja włożyłam 2 koszule nocne rozpinane, 2 staniki do karmienia, gatki siatkowe, szlafrok, ręcznik, to w czym będę wychodzić i zestaw ubranek na wyjście dla córci . Do tego kilka pieluszek i wkładki laktacyjne. Tak na wszelki wypadek, bo na liście ze szpitala tego ekwipunku niby nie trzeba, ale...
Do tego przygotowałam już papiery, typu akty urodzenia i małżeństwa. I z tego się cieszę, bo dziś mój kochany tz szukał swojego aktu urodzenia chyba z pół godziny
Powiedziałam mu, że od teraz takie papiery będą w jednym segregatorze, którym będę opiekować się głównie ja
mhm a po co akt urodzenia

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Dzień Dobry?
Jak nastroje dziewczynki?
U mnie jak na poniedziałek to świetnie
Zakupy troche do przodu, jak sie zepniemy to można wszystko szybko kupić - albo na alle u dobrego sprzedawcy,albo w jakimś duzym sklepie -hurtowni.
Agusia - byłam w Bajce na Dlugosza i starsznie mi się ten sklep spodobał
Miłego dnia, na razie poczytam trochę co tu sie w weekend działo
No mnie tez sie ten sklep bardzo podoba wszytsko ladnie ulozone wsyztsk mozna znalezc i jest chyba wsyztsko co potrzeba musimy sie tam wybrac niedlugo bo za malo tetrowych kupilismy ;p

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 10:57   #4537
gissh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Gissh no Kubuś na pewno byłby szczesliwy ale niewiem jak by wygładało "szczescie "drugiego synka który miałby sie tak nazywac
No tak... Przypuszczalnie Kubuś bardziej by się cieszył z takiego wyboru "imienia" dla braciszka niż sam Robert Kubica Junior

Cytat:
Śliczne ciuszki

Cytat:
I jeszcze sms od Kareniny
No to chyba dobre wieści... Najważniejsze, że sytuacja opanowana i Maluszek ciągle w brzuszku u Mamusi!

Cytat:
Oj, ja też mam za sobą paskudną noc, najpierw się przewracałam z boku na bok ze dwie godziny zanim w końcu zasnęłam, a potem zaczął mnie boleć brzuch... Właściwie to nawet nie brzuch tylko tak bardziej jakoś lewy bok... Ale bolało koszmarnie, nie mogłam sobie znaleźć wygodnej pozycji... W końcu łyknęłam no-spę i magnez i dopiero koło siódmej rano przestało mnie boleć...
Nie wiem co to było w ogóle ale mam nadzieję że już się więcej nie pojawi

A w ogóle to się martwię bo od paru dni znowu twardnieje mi brzuch... Może to te skurcze przepowiadające - - sama już nie wiem? Tyle że to nie jest kilkusekundowe czy kilkuminutowe twardnienie brzucha a znacznie dłuższe - wczoraj na przykład cały dzień tak miałam... Kurcze, najbardziej się boję że szyjka znowu zacznie mi się od tego skracać... A wizytę jak na złość mam dopiero 28.09 No ale jak tak dalej będzie się dziać to chyba nie będę tyle czekać tylko pójdę wcześniej do lekarza albo do szpitala bo nie chcę urodzić w 28 tygodniu

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 10:59   #4538
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

Dziękuję że trzymacie kciuki za Grześka.:cmok :

Ja sobie siedzę i już w tym tygodniu będę mogła już coś kupić oczywiście jak będzie pogoda to skończą tą fuche w tym tygodniu.Do środy 16,09,w REALU są body po 1.99 i zajefajna wyprawka dla dziecka 13 częsci ciuszków za 39zł.to tanio jak na tyle ciuszków.ale niema kto ze mną jechać do szczecina.Bo szwagier w szpitalu chłopaki robią.Prosiłam siorę ale też jak zawsze nic jej sie niechce i niema siły po pracy.Zobaczymy jak będzie za tydzień może pojadę za tydzień jak jeszcze będzie promocja.Później zajrze
Stary 2009-09-14, 11:06   #4539
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa

Cytat:
gratuluje Michalka

Witacjie dziewczynki

Ja dzis jestem w strasznym stanie psychicznym.... Mialam najgorsza nocke w zyciu...od 24 do 3 mialam skurcze co 20 i co 15 minut.....
Juz myslam ze urodze...dzisiaj w nocy..... Bylam juz u lekarki o 8 rano..no i mam juz 2 cm rozwarcia... I jak tak dalej pujdzie to nawet i we wrzesniu moge urodzic.... A juz na bank nie dotrwam do terminu.....JESTEM poprstu ZALAMANA!!!! Co jest chyba dobre to to ze maly warzy juz az 1300g..wiec raczej w maire ta waga....

ehhhhh

ide sie polzyc...odpoczac....
dudziakowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 11:19   #4540
simpatica
Zakorzenienie

witam serdecznie wszytskie Mamusie przepraszam, że się nie odzywam ale najpierw byliśmy z Tż tydzień nad Soliną (było cudownie ) a później zejęłam sie pisaniem pracy i przez to nie mam czasu w ogóle na wizaż. tym bardziej, że tu się nie da wejść na chwilkę. przynajmniej ja tak nie umiem i tak odkładałam zajrzenie tutaj na później później później aż narobiło mi się tyle zaległości ze nie wiem jak ja to wszystko nadgonie... tym bardziej że odetchnę chyba dopiero po 24 września przepraszam że nie odniosę się do żadnego postu i napiszę tylko o sobie ale tego jest tutaj tyle że aż mętliku w głowie dostaję jeśli chodzi o mnie to wszystko jest ok poza tym że złapałam jakąś infekcję i właśnie jestem na etapie kuracji a nasza niunia to chyba wieczorami urządza sobie aerobik w wodzie bo tak mi ten brzuszek skacze że mam wrażenie momentami że mi zaraz dzidzia wyskoczy wklejam fotkę mojego brzucha i mam nadzieję że mi wybaczycie moja nieobecnosc pozdrawiam Was gorąco i wracam do pisania pracy
simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 11:29   #4541
NadiaM
Raczkowanie

Dudziakowa, trzymaj się cieplutko, na pewno wszystko będzie dobrze! Trzymam mocno kciuki. Teraz najważniejsze odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj!

Konspiracja, Agusio, a jak cenowo wygląda ta Bajka? Chyba też powinnam się wybrać, zwłaszcza, że moja praca znajduje się dosłownie 2 kroki stamtąd
Stary 2009-09-14, 11:31   #4542
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Wlasnie powiem Ci ze moim zdaniem jest tam bardzo tanio ceny nie sa wygorowane a jak patrzylam w normalnych sklepach to sa drozsze wiec warto tam chyba skoczyc

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Stary 2009-09-14, 11:40   #4543
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dudziakowa Pokaż wiadomość
Ja dzis jestem w strasznym stanie psychicznym.... Mialam najgorsza nocke w zyciu...od 24 do 3 mialam skurcze co 20 i co 15 minut.....
Juz myslam ze urodze...dzisiaj w nocy..... Bylam juz u lekarki o 8 rano..no i mam juz 2 cm rozwarcia... I jak tak dalej pujdzie to nawet i we wrzesniu moge urodzic.... A juz na bank nie dotrwam do terminu.....JESTEM poprstu ZALAMANA!!!! Co jest chyba dobre to to ze maly warzy juz az 1300g..wiec raczej w maire ta waga....
Kochana trzymam żeby było dobrze
Coś Ci lekarka przepisała na te skurcze?

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
wklejam fotkę mojego brzucha i mam nadzieję że mi wybaczycie moja nieobecnosc pozdrawiam Was gorąco i wracam do pisania pracy
Wybaczamy
Zdjęcia super, ale z Ciebie zgrabna Mamuśka

Stary 2009-09-14, 11:45   #4544
NadiaM
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
Wlasnie powiem Ci ze moim zdaniem jest tam bardzo tanio ceny nie sa wygorowane a jak patrzylam w normalnych sklepach to sa drozsze wiec warto tam chyba skoczyc
No to na bank się tam wybiorę! U mnie na razie z wyprawką kiepsko, też w ramach pocieszenie dla dziewczyn, które "nic nie mają" Mam tylko kocyk, dosłownie parę ubranek no i jeszcze podgrzewacz i sterylizator do butelek. Wózek mam raczej wybrany, celuję w X-landera xa - taki jak Kachula zakupiła. Mieszkam w trudnych terenach, a ponoć ten wózek jest najlepszy na bezdroża Mam nadzieję, że Kachula coś skomentje odnośnie tego
Stary 2009-09-14, 11:47   #4545
fruzia01
Raczkowanie

Cytat:

o rany, dudziakowa 3maj się dzielnie! nie chcemy kolejnego wcześniaka na forum!
za kareninke też trzymam kciuki, mały pewnie chce jak najwcześniej dać mamie buziaka, ale lepiej żeby poczekał...

ja od dzisiaj postanawiam nie pić nic na 2h przed pójściem spać - wpawdzie w nocy wstaję do łazienki tylko 1 raz, ale potem przez godzinę zasnąć nie mogę a rano o 6 pobudka i do pracy
fruzia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 11:53   #4546
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fruzia01 Pokaż wiadomość
.
ja od dzisiaj postanawiam nie pić nic na 2h przed pójściem spać - wpawdzie w nocy wstaję do łazienki tylko 1 raz, ale potem przez godzinę zasnąć nie mogę a rano o 6 pobudka i do pracy
Daj znać, czy to coś pomoże.
Tylko nie wiem, czy dałabym tak radę, bo mnie się ciągle chce pić

Zaharia co tam u Ciebie? Daj znać, bo się martwimy

Dziewczyny, czy wszystkie już podały swój nr tel. Kropce na PW?

Stary 2009-09-14, 12:14   #4547
minnie
Raczkowanie

Gucia,Ela,Brombusia, Gish śliczne dzięki za komplementy odnośnie ciuszków.
Dudziakowa trzymaj się dzielnie i duuuużo odpoczywaj.Niech Juleczek jeszcze troszke posiedzi u mamusi w brzuszku.Trzymam kciuki oby tak było.
Simpatica zgrabniutka z Ciebie mamusia.
Cieszę się, że u Kareniny lepiej.
A ja tu teraz z innej beczki.Wiem,że w Polsce dośc powszechnym zjawiskiem jest nacinanie krocza podczas porodu, słyszałam,że w innych krajach(w Norwegii również)starają się tego uniknąć.Znalazłam kilka interesujących artykułów odnośnie masażu krocza-słyszałyście o tym??
podaję linki
http://www.blog.przedporodem.pl/masaz-krocza/
http://www.blog.przedporodem.pl/porod-bez-naciecia/
http://www.blog.przedporodem.pl/czy-...przed-porodem/
ja zamierzam praktykować i mam nadzieję,że pomoże mi to uniknąć nacięcia.
minnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 12:15   #4548
Ravenne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Dzisiaj chyba zrobię w końcu zamówienie na te wszystkie pierdółki, skoro mnie tak straszycie tym pakowaniem torby
Zamów, będziesz miała spokój

Cytat:
wogóle są w super stanie, widać,że kobieta dbała o nie.Jestem meeega zadowolona.
A za 2 tygodnie wybieramy sie do Polski także planuję kupić tam dużą częśc wyprawki.

Miłego dnia
Piękne ciuszki

Cytat:

I jeszcze sms od Kareniny:
"Jak tam u was po weekendzie? U nas odłączyli właśnie kroplówkę, więc co ma być to będzie. Usg nie pokazało żadnych zmian od ostatniego razu. Leżymy więc grzecznie i trzymamy kciuki. Kurcze, coś te nasze "zimowe" maluchy w ogóle nie chcą być zimowe . Pozdrowionka dla wszystkich Mamuś "
Trzymamy kciuki, żeby synek był zimowy

Cytat:

gratuluje Michalka

Witacjie dziewczynki

ehhhhh

ide sie polzyc...odpoczac....
Dudziaczku trzymaj się! Oby sytuacja się uspokoiła i spokojnie donosiłaś synka jak najdłużej.

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
witam serdecznie wszytskie Mamusie przepraszam, że się nie odzywam ale najpierw byliśmy z Tż tydzień nad Soliną (było cudownie ) a później zejęłam sie pisaniem pracy i przez to nie mam czasu w ogóle na wizaż. tym bardziej, że tu się nie da wejść na chwilkę. przynajmniej ja tak nie umiem i tak odkładałam zajrzenie tutaj na później później później aż narobiło mi się tyle zaległości ze nie wiem jak ja to wszystko nadgonie... tym bardziej że odetchnę chyba dopiero po 24 września przepraszam że nie odniosę się do żadnego postu i napiszę tylko o sobie ale tego jest tutaj tyle że aż mętliku w głowie dostaję jeśli chodzi o mnie to wszystko jest ok poza tym że złapałam jakąś infekcję i właśnie jestem na etapie kuracji a nasza niunia to chyba wieczorami urządza sobie aerobik w wodzie bo tak mi ten brzuszek skacze że mam wrażenie momentami że mi zaraz dzidzia wyskoczy wklejam fotkę mojego brzucha i mam nadzieję że mi wybaczycie moja nieobecnosc pozdrawiam Was gorąco i wracam do pisania pracy
Piękne zdjęcia i śliczna mamusia, brzuszek pierwsza klasa

Cytat:

Chyba większość podała, Kropka ma najlepsze rozeznanie w tej sprawie.

U nas noc spokojna, tylko jedna wyprawa do WC, za to wieczory są coraz trudniejsze, mała dziwnie się układa i przydusza różne organy mi :/ TŻ dorwały korzonki, i teraz się śmieje, że wie jak codziennie się czuje z moim krzyżem
Przeziębienie przechodzi, ale paskudny kaszel mnie dorwał, jak do jutro się nie uspokoi to idę do lekarza, żeby mnie obsłuchał.

Miłego dnia
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 12:21   #4549
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

czesc Mamuski
numerow tel nie mam nawet polowy narazie razem z moim mam 13nr telefonow wiec dziewczynki

ja juz bylam na pobieraniu krwi..
poszlam do pracy podbic ksiazeczke zdrowia i co?? :pupa: na drzwiach karteczka: w dniach 14 i 15 wrzesnia dzial personalny nieczynny

no ale pogadalam z ludzmi i mi ktos inny podbil i podpisal

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 12:24   #4550
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

DUDZIAKOWA-Trzymaj się kochana trzymamy kciuki za Ciebie i Juleczka kochanie.

Widzę że tak jak pisałam ostatnio to się niesprawdzi bo zamiast forum o listopadowo-grudniowych mamusiach to powinno być mamusie wrzesniowo-pażdziernikowe.Jeju ja też się boję że będzie wcześniak ale jak ma sie urodzić to niech sie urodzi ale nie we wrześniu tylko w pażdzierniku pod koniec.Jak już tak chce wyjść

APELUJE DO NASZYCH DZIDZIUSIÓW :
SIEDZCIE W BRZUSZKACH U MAMUŚ JAK NAJDŁUŻEJ PROSIMY WAS KOCHANE DZIECIACZKI.MOŻE KTÓREŚ MNIE WYSŁUCHA JAK MYŚLICIE CO DZIEWCZYNY.
Stary 2009-09-14, 12:40   #4551
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam mamusie w poniedzialkowy dzionek

Nie bylo mnie weekend i tyle nadrabiania ze szok, ale teraz nie mam na to czasu wpadlam sie tylko z wami przywitac i uciekam robic obiad a potem mam wizyte u gina wiec trzymac kciuki

Asiccca Wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia czekamy na zdjecia z uroczystosci

Jak wroce od gina to napisze co i jak i bede was nadrabiac

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 12:51   #4552
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
a po co akty urodzenia i małżeństwa?
Nie wiem po co dokładnie, ale my tu w Niemczech potrzebujemy Sławna niemiecka biurokracja

Brombusiu, z tego co zrozumiałam to Karenina póki co musi leżeć, odłączyli ją od tych kroplówek rozkurczowych, ale ma rozwarcie szyjki, także podejrzewam, że jeśli znów zaczną się u niej skurcze to prawdopodobnie wezmą ją już na cc. Miejmy nadzieję, że jednak się tu jakoś u niej uspokoi do terminu rozwiązania.

Gissh, jak masz takie silne te skurcze, to weź sobie większą dawkę magnezu, dodatkowo potas i jeśli ci nie przejdzie, to zmykaj do lekarza.

Dudziakowa, trzymaj się. Trzymamy kciuki, żeby synuś został w brzuchu jak najdłużej.

Paczka, właśnie chciałam to napisać, że jeśli dalej tak pójdzie, to będziemy mieć w naszym wątku sporo przedterminowych maluszków (oby jak najmniej), ja ogólnie też mam dość często skurcze, ale bezbolesne i nieregularne, więc się nie martwię. No ale zobaczymy jutro co mi powie lekarz na wizycie . Zresztą mam wrażenie, że gdybym dołożyła magnez już dziś, to za tydzień córcia byłaby z nami, Dlatego póki co rozkurczam się Mg i K
A jak tam u ciebie Paczka? Ty też miałaś przecież jakieś problemy ze skurczami.
Stary 2009-09-14, 12:55   #4553
konspiracja
Zakorzenienie

Asica - wszystkiego NAJLEPSZEGO!!!
Bavurko - super ze bedziecie w domku
Buziaki dla Kareniny!!!
Dudziakowa trzymajcie sie z Julkiem!

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Dobra lecę znowu na all oglądać pościele...ale mam mętlik w głowie...już sama nie wiem czy ma być z baldachimem czy bez...a wy jaką kupujecie? Sama pościel z ew zagłówkiem czy takie zestawy z torbami na łóżko i przybornikami...a może to nie jest praktyczne?
Ja baldachimu nie kupiłam. Za to przybornik tak - myślę ze te kieszonki sie zawsze na jakies pierdoły przydadzą, przynajmniej jeden pelny komplet bedę mieć, a drugi na razie kupilam tylko kołderkę o poduszkę.

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
dziewczynki podaje przepis od Kachulki na pizze:
PIZZA KACHULI
Domi dzięki za odświeżenie przepisu

Cytat:
Konspiracja, Agusio, a jak cenowo wygląda ta Bajka? Chyba też powinnam się wybrać, zwłaszcza, że moja praca znajduje się dosłownie 2 kroki stamtąd
Ja też pzryznaję ze cenowo jest nieżle. W porownaniu z Askotem to niebo, a ziemia. My mamy całe miasto tam do przejechania, ale i tak co jakis czas oplaca sie tam skoczyć

Cytat:
Napisane przez fruzia01 Pokaż wiadomość
tylko jak to zrobić? mi sie zwsze bardzo chce pić, zwłaszcza wieczorem

Cytat:
Daj znać, czy to coś pomoże.
Tylko nie wiem, czy dałabym tak radę, bo mnie się ciągle chce pić

Zaharia co tam u Ciebie? Daj znać, bo się martwimy

nie nie wszystkie, ale sie poprawią

Cytat:
A ja tu teraz z innej beczki.Wiem,że w Polsce dośc powszechnym zjawiskiem jest nacinanie krocza podczas porodu, słyszałam,że w innych krajach(w Norwegii również)starają się tego uniknąć.Znalazłam kilka interesujących artykułów odnośnie masażu krocza-słyszałyście o tym??
podaję linki
Ja juz nie wiem co o tym myśleć. Czekam aż do tego dojdziemy na SR.
Niby lepiej nie miec, ale czytalam ze maleńkie 1-2 cm naciecie czasem naprawde ratuje przed o wiele gorszym peknięciem.... brrrrrrrrr dziewczyny boję sie

A ktora to obiecała wkleić swoja listę zakupów? przynawac sie.
JA sie teraz musze przebic przez temat butelek, lakatatorów i podgrzewaczy

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 13:05   #4554
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:

Brombusiu, z tego co zrozumiałam to Karenina póki co musi leżeć, odłączyli ją od tych kroplówek rozkurczowych, ale ma rozwarcie szyjki, także podejrzewam, że jeśli znów zaczną się u niej skurcze to prawdopodobnie wezmą ją już na cc. Miejmy nadzieję, że jednak się tu jakoś u niej uspokoi do terminu rozwiązania.
No to w sumie średnio dobrze
Mam nadzieję, że jednak Andre nie będzie się tak spieszył

Cytat:
Niby lepiej nie miec, ale czytalam ze maleńkie 1-2 cm naciecie czasem naprawde ratuje przed o wiele gorszym peknięciem.... brrrrrrrrr dziewczyny boję sie
Ja też się tego boję, mam nadzieję jednak, że jeśli nie będzie takiej potrzeby to mnie nacinać nie będą.

Stary 2009-09-14, 13:19   #4555
kachula27
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny
Ja narazie tylko sie przywitam bo lece obiad upichcic jakis

Nadius narazie co do wozka sie nie wypowiem bo jeszcze nim nie jezdzilam,poki co stoi w pokoiku malucha przykryty folia zeby sie nie zakurzyl

Dziewczyny zaciskac nogi i nie wypuszczac jeszcze maluchow na swiat jeszcze troszke niech posiedza w brzuchach

No i jak zauwazono dzis u mnie 34 tydzien sie zaczął

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 13:24   #4556
malina81
Zadomowienie

Dudziaczkua dostałas cos na te skurcze?? Ja przy Kubie też miałam wcześnie rozwarcie na 2 cm i jeszcze na studia jeździłam bo nawet niewiedziałam ze juz sie otwieram Ale potem dostałam leki i jeszcze spokojnie 4 tygodnie Kubuś siedział w brzuszku, bo dopiero jak leki odstawiam w 38 tc to sie zaczęło Trzymam kciuki żeby twój Juleczek jeszcze pomieszkał w brzuszku a ty odpoczywaj.

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Gucia przekaż całusy Kareninie
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 13:32   #4557
gissh
Raczkowanie

Cytat:

Juz myslam ze urodze...dzisiaj w nocy..... Bylam juz u lekarki o 8 rano..no i mam juz 2 cm rozwarcia... I jak tak dalej pujdzie to nawet i we wrzesniu moge urodzic.... A juz na bank nie dotrwam do terminu.....JESTEM poprstu ZALAMANA!!!! Co jest chyba dobre to to
ze maly warzy juz az 1300g..wiec raczej w maire ta waga....
Kochana, trzymaj się! Odpoczywaj i leż żeby Dzidziuś jak najdłużej posiedział w brzuszku...

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Ja przy Kubie też miałam wcześnie rozwarcie na 2 cm i jeszcze na studia jeździłam bo nawet niewiedziałam ze juz sie otwieram Ale potem dostałam leki i jeszcze spokojnie 4 tygodnie Kubuś siedział w brzuszku, bo dopiero jak leki odstawiam w 38 tc to sie zaczęło
Moja siostra będąc w ciąży od siódmego miesiąca chodziła z 2cm rozwarciem... I w sumie dostała od lekarza jedynie no-spę...
Lekarz się śmiał że jak przyjdzie do porodu to będzie miała już o te 2cm łatwiej... (co jak później się okazalo wcale nie było prawdą, ale to już inna historia...)
A ona spokojnie donosiła ciążę normalnie do terminu

Ja sama już od 5 miesiąca chodzę z tym moim 1cm rozwarciem i mam tylko nadzieję że się nie będzie powiększać...

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 13:36   #4558
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Bombrusiu swędzieć mnie zaczeło ale w pochwie, tak mi naciskała na pęcherz i inne narządy.

Sliczne ciuszki

simpatica brzusio piękny

tez czekam na ciuszki i łozio plus materac
teraz musze zacząć myśleć o sobie i kupić już koszule i inne potrzebne rzeczy do szpitala
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 13:49   #4559
elalank
Zadomowienie

Cytat:

Juz myslam ze urodze...dzisiaj w nocy..... Bylam juz u lekarki o 8 rano..no i mam juz 2 cm rozwarcia... I jak tak dalej pujdzie to nawet i we wrzesniu moge urodzic...
oby Juleczek posiedział jeszcze w brzuchu!!!! Trzymam kciuki. Co te nasze wizazowe dzieci sie tak śpieszą na świat???? Tonie zawody

simpatica - jesteś usprawiedliwiona Ale zaglądaj jednak częściej

Cytat:
podaję linki
zaraz sobie poczytam ,ale mam zamiar się jakoś masować, żeby uninkąć zarówno pęknięcia jak i nacinania!

pietrusia- za wizytę!!!

Cytat:
JA sie teraz musze przebic przez temat butelek, lakatatorów i podgrzewaczy
ja też się boję! dlatego wolę nie myśleć o porodzie, ech... wolałabym przespać ten moment!

A co do podgrzewaczy! Dziewczyny, które macie butelki TT, jaki macie podgrzewacz??????? pasuje jakis uniwersalny, tańszy, do tych butelek????

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 13:52   #4560
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Dziewczyny macie moze u Siebie na kompie jakas taka muzyke dla malucha? jakies kolysanki albo cos takiego? bo ja planuje nagrac ale nie mam nic takiego niestety albo znacie jakies strony zebym mogla sobie z nich sciagnac? z gory dziekuje

Fifi

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości