|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)
Asica Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!!!
![]() Bravurka Cieszę, się ogromnie, że już w piątek będziecie wszyscy razem w domku! A Ty na pewno sobie poradzisz, bo już nie raz udowodniłaś, że jesteś dzielna supermama Katekate skoro jeszcze nie ma wyników to nadal trzymam kciuki żeby było pozytywnie ![]() Gratuluje wszystkim mamusiom, które kończą lub zaczynają kolejne tygodnie ![]() Ja dziś tez jestem sama w domu, ale już sobie zaplanowałam sprzątanie i porządkowanie papierów. A poza tym czekam na kuriera z paczką z rzeczami dla dzidzi Pocieszę te dziewczyny, które myślą że są daleko w tyle, że ja na dzień dzisiejszy mam tylko kocyk, kilka ubranek i wkładki laktacyjne...
|
|
|
|
#4532 |
|
Raczkowanie
|
Witam! Wiem że tysiąc lat nic nie pisałam, ale w miarę na bieżąco śledzę
U mnie wszystko w porządku, odwiedziłam rodziców na tydzień czasu - było super Jak na razie 2 usg potwierdza, że będzie Michałek U mnie już 27 tydzień, ale ten czas leci ... No i zaczęłam chodzić na szkołę rodzenie
|
|
|
|
#4533 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam poniedziałkowo mamusie
![]() Cytat:
Cytat:
Dla odmiany ja dziś miałam koszmarną noc, chyba po raz pierwszy. Usnęłam gdzieś ok 2, i miałam hjakieś koszmarne sny. Córcia była aktywna cały dzień i noc Potem było budzenie się do wc, do tego boli mnie spojenie łonowe, rwa, ech..
|
||
|
|
|
#4534 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak będziesz pisać do niej, to ją ucałuj od nas Czy ją wypuszczą ze szpitala, czy musi już tam leżeć aż przyjdzie czas? Karenina chyba coś przeczuwała, że tak się pospieszyła z całą wyprawką i wszystko już ma. Cytat:
Odzywaj się częściej ![]() Cytat:
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry?
Jak nastroje dziewczynki? U mnie jak na poniedziałek to świetnie ![]() Zakupy troche do przodu, jak sie zepniemy to można wszystko szybko kupić - albo na alle u dobrego sprzedawcy,albo w jakimś duzym sklepie -hurtowni. Agusia - byłam w Bajce na Dlugosza i starsznie mi się ten sklep spodobał ![]() Miłego dnia, na razie poczytam trochę co tu sie w weekend działo
|
|
#4536 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wszytsko ladnie ulozone wsyztsk mozna znalezc i jest chyba wsyztsko co potrzeba musimy sie tam wybrac niedlugo bo za malo tetrowych kupilismy ;p
|
|
#4537 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No to chyba dobre wieści... Najważniejsze, że sytuacja opanowana i Maluszek ciągle w brzuszku u Mamusi! Cytat:
Nie wiem co to było w ogóle ale mam nadzieję że już się więcej nie pojawi A w ogóle to się martwię bo od paru dni znowu twardnieje mi brzuch... Może to te skurcze przepowiadające - - sama już nie wiem? Tyle że to nie jest kilkusekundowe czy kilkuminutowe twardnienie brzucha a znacznie dłuższe - wczoraj na przykład cały dzień tak miałam... Kurcze, najbardziej się boję że szyjka znowu zacznie mi się od tego skracać... A wizytę jak na złość mam dopiero 28.09 No ale jak tak dalej będzie się dziać to chyba nie będę tyle czekać tylko pójdę wcześniej do lekarza albo do szpitala bo nie chcę urodzić w 28 tygodniu
|
|
#4538 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję że trzymacie kciuki za Grześka.
Ja sobie siedzę i już w tym tygodniu będę mogła już coś kupić oczywiście jak będzie pogoda to skończą tą fuche w tym tygodniu.Do środy 16,09,w REALU są body po 1.99 i zajefajna wyprawka dla dziecka 13 częsci ciuszków za 39zł.to tanio jak na tyle ciuszków.ale niema kto ze mną jechać do szczecina.Bo szwagier w szpitalu chłopaki robią.Prosiłam siorę ale też jak zawsze nic jej sie niechce i niema siły po pracy.Zobaczymy jak będzie za tydzień może pojadę za tydzień jak jeszcze będzie promocja.Później zajrze
|
#4539 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Witacjie dziewczynki ![]() Ja dzis jestem w strasznym stanie psychicznym.... co 20 i co 15 minut.....Juz myslam ze urodze...dzisiaj w nocy..... Bylam juz u lekarki o 8 rano..no i mam juz 2 cm rozwarcia...![]() ehhhhh ide sie polzyc...odpoczac.... |
|
|
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
witam serdecznie wszytskie Mamusie
i tak odkładałam zajrzenie tutaj na później później później aż narobiło mi się tyle zaległości ze nie wiem jak ja to wszystko nadgonie... tym bardziej że odetchnę chyba dopiero po 24 września przepraszam że nie odniosę się do żadnego postu i napiszę tylko o sobie ale tego jest tutaj tyle że aż mętliku w głowie dostaję a nasza niunia to chyba wieczorami urządza sobie aerobik w wodzie bo tak mi ten brzuszek skacze że mam wrażenie momentami że mi zaraz dzidzia wyskoczy ![]() |
|
|
|
#4541 |
|
Raczkowanie
|
Dudziakowa, trzymaj się cieplutko, na pewno wszystko będzie dobrze! Trzymam mocno kciuki. Teraz najważniejsze odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj!
Konspiracja, Agusio, a jak cenowo wygląda ta Bajka? Chyba też powinnam się wybrać, zwłaszcza, że moja praca znajduje się dosłownie 2 kroki stamtąd
|
|
|
|
#4542 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie powiem Ci ze moim zdaniem jest tam bardzo tanio
ceny nie sa wygorowane a jak patrzylam w normalnych sklepach to sa drozsze wiec warto tam chyba skoczyc
|
#4543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby było dobrzeCoś Ci lekarka przepisała na te skurcze? Cytat:
![]() Zdjęcia super, ale z Ciebie zgrabna Mamuśka
|
|
#4544 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam tylko kocyk, dosłownie parę ubranek no i jeszcze podgrzewacz i sterylizator do butelek. Wózek mam raczej wybrany, celuję w X-landera xa - taki jak Kachula zakupiła. Mieszkam w trudnych terenach, a ponoć ten wózek jest najlepszy na bezdroża Mam nadzieję, że Kachula coś skomentje odnośnie tego
|
|
|
|
|
#4545 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za kareninke też trzymam kciuki, mały pewnie chce jak najwcześniej dać mamie buziaka, ale lepiej żeby poczekał... ja od dzisiaj postanawiam nie pić nic na 2h przed pójściem spać - wpawdzie w nocy wstaję do łazienki tylko 1 raz, ale potem przez godzinę zasnąć nie mogę |
|
|
|
|
#4546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie wiem, czy dałabym tak radę, bo mnie się ciągle chce pić ![]() Zaharia co tam u Ciebie? Daj znać, bo się martwimy ![]() Dziewczyny, czy wszystkie już podały swój nr tel. Kropce na PW?
|
|
#4547 |
|
Raczkowanie
|
Gucia,Ela,Brombusia, Gish śliczne dzięki za komplementy odnośnie ciuszków.
Dudziakowa trzymaj się dzielnie i duuuużo odpoczywaj.Niech Juleczek jeszcze troszke posiedzi u mamusi w brzuszku.Trzymam kciuki oby tak było .Simpatica zgrabniutka z Ciebie mamusia. Cieszę się, że u Kareniny lepiej. A ja tu teraz z innej beczki.Wiem,że w Polsce dośc powszechnym zjawiskiem jest nacinanie krocza podczas porodu, słyszałam,że w innych krajach(w Norwegii również)starają się tego uniknąć.Znalazłam kilka interesujących artykułów odnośnie masażu krocza-słyszałyście o tym?? podaję linki http://www.blog.przedporodem.pl/masaz-krocza/ http://www.blog.przedporodem.pl/porod-bez-naciecia/ http://www.blog.przedporodem.pl/czy-...przed-porodem/ ja zamierzam praktykować i mam nadzieję,że pomoże mi to uniknąć nacięcia. |
|
|
|
#4548 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Chyba większość podała, Kropka ma najlepsze rozeznanie w tej sprawie. U nas noc spokojna, tylko jedna wyprawa do WC, za to wieczory są coraz trudniejsze, mała dziwnie się układa i przydusza różne organy mi :/ TŻ dorwały korzonki, i teraz się śmieje, że wie jak codziennie się czuje z moim krzyżem ![]() Przeziębienie przechodzi, ale paskudny kaszel mnie dorwał, jak do jutro się nie uspokoi to idę do lekarza, żeby mnie obsłuchał. Miłego dnia
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|||||
|
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Mamuski
numerow tel nie mam nawet polowy narazie razem z moim mam 13nr telefonow wiec dziewczynki ja juz bylam na pobieraniu krwi.. poszlam do pracy podbic ksiazeczke zdrowia i co?? :pupa: na drzwiach karteczka: w dniach 14 i 15 wrzesnia dzial personalny nieczynny no ale pogadalam z ludzmi i mi ktos inny podbil i podpisal
|
#4550 |
|
Raczkowanie
|
DUDZIAKOWA-Trzymaj się kochana trzymamy kciuki za Ciebie i Juleczka kochanie.
Widzę że tak jak pisałam ostatnio to się niesprawdzi bo zamiast forum o listopadowo-grudniowych mamusiach to powinno być mamusie wrzesniowo-pażdziernikowe.Jeju ja też się boję że będzie wcześniak ale jak ma sie urodzić to niech sie urodzi ale nie we wrześniu tylko w pażdzierniku pod koniec.Jak już tak chce wyjść APELUJE DO NASZYCH DZIDZIUSIÓW : SIEDZCIE W BRZUSZKACH U MAMUŚ JAK NAJDŁUŻEJ PROSIMY WAS KOCHANE DZIECIACZKI.MOŻE KTÓREŚ MNIE WYSŁUCHA JAK MYŚLICIE CO DZIEWCZYNY.
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie w poniedzialkowy dzionek
Nie bylo mnie weekend i tyle nadrabiania ze szok, ale teraz nie mam na to czasu wpadlam sie tylko z wami przywitac i uciekam robic obiad a potem mam wizyte u gina wiec trzymac kciuki Asiccca Wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia Jak wroce od gina to napisze co i jak i bede was nadrabiac
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem po co dokładnie, ale my tu w Niemczech potrzebujemy
Sławna niemiecka biurokracja Brombusiu, z tego co zrozumiałam to Karenina póki co musi leżeć, odłączyli ją od tych kroplówek rozkurczowych, ale ma rozwarcie szyjki, także podejrzewam, że jeśli znów zaczną się u niej skurcze to prawdopodobnie wezmą ją już na cc. Miejmy nadzieję, że jednak się tu jakoś u niej uspokoi do terminu rozwiązania. Gissh, jak masz takie silne te skurcze, to weź sobie większą dawkę magnezu, dodatkowo potas i jeśli ci nie przejdzie, to zmykaj do lekarza. Dudziakowa, trzymaj się. Trzymamy kciuki, żeby synuś został w brzuchu jak najdłużej. Paczka, właśnie chciałam to napisać, że jeśli dalej tak pójdzie, to będziemy mieć w naszym wątku sporo przedterminowych maluszków (oby jak najmniej), ja ogólnie też mam dość często skurcze, ale bezbolesne i nieregularne, więc się nie martwię. No ale zobaczymy jutro co mi powie lekarz na wizycie . Zresztą mam wrażenie, że gdybym dołożyła magnez już dziś, to za tydzień córcia byłaby z nami, Dlatego póki co rozkurczam się Mg i K ![]() A jak tam u ciebie Paczka? Ty też miałaś przecież jakieś problemy ze skurczami.
|
#4553 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Asica - wszystkiego NAJLEPSZEGO!!!
Bavurko - super ze bedziecie w domku Buziaki dla Kareniny!!! Dudziakowa trzymajcie sie z Julkiem! Cytat:
Domi dzięki za odświeżenie przepisu Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Niby lepiej nie miec, ale czytalam ze maleńkie 1-2 cm naciecie czasem naprawde ratuje przed o wiele gorszym peknięciem.... brrrrrrrrr dziewczyny boję sie ![]() ![]() A ktora to obiecała wkleić swoja listę zakupów? przynawac sie.![]() JA sie teraz musze przebic przez temat butelek, lakatatorów i podgrzewaczy
|
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że jednak Andre nie będzie się tak spieszył ![]() Ja też się tego boję, mam nadzieję jednak, że jeśli nie będzie takiej potrzeby to mnie nacinać nie będą.
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
Ja narazie tylko sie przywitam bo lece obiad upichcic jakis Nadius narazie co do wozka sie nie wypowiem bo jeszcze nim nie jezdzilam,poki co stoi w pokoiku malucha przykryty folia zeby sie nie zakurzyl ![]() Dziewczyny zaciskac nogi i nie wypuszczac jeszcze maluchow na swiat jeszcze troszke niech posiedza w brzuchachNo i jak zauwazono dzis u mnie 34 tydzien sie zaczął
|
#4556 |
|
Zadomowienie
|
Dudziaczkua dostałas cos na te skurcze?? Ja przy Kubie też miałam wcześnie rozwarcie na 2 cm i jeszcze na studia jeździłam bo nawet niewiedziałam ze juz sie otwieram
Ale potem dostałam leki i jeszcze spokojnie 4 tygodnie Kubuś siedział w brzuszku, bo dopiero jak leki odstawiam w 38 tc to sie zaczęło Trzymam kciuki żeby twój Juleczek jeszcze pomieszkał w brzuszku a ty odpoczywaj.---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Gucia przekaż całusy Kareninie |
|
|
|
#4557 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Lekarz się śmiał że jak przyjdzie do porodu to będzie miała już o te 2cm łatwiej... (co jak później się okazalo wcale nie było prawdą, ale to już inna historia...)A ona spokojnie donosiła ciążę normalnie do terminu Ja sama już od 5 miesiąca chodzę z tym moim 1cm rozwarciem i mam tylko nadzieję że się nie będzie powiększać...
|
|
#4558 |
|
Zadomowienie
|
Bombrusiu swędzieć mnie zaczeło ale w pochwie, tak mi naciskała na pęcherz i inne narządy.
Sliczne ciuszki ![]() simpatica brzusio piękny ![]() tez czekam na ciuszki i łozio plus materac ![]() teraz musze zacząć myśleć o sobie i kupić już koszule i inne potrzebne rzeczy do szpitala
|
|
|
|
#4559 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() simpatica - jesteś usprawiedliwiona Ale zaglądaj jednak częściej ![]() Cytat:
![]() pietrusia- za wizytę!!! Cytat:
![]() A co do podgrzewaczy! Dziewczyny, które macie butelki TT, jaki macie podgrzewacz??????? pasuje jakis uniwersalny, tańszy, do tych butelek???? |
|||
|
|
|
#4560 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny macie moze u Siebie na kompie jakas taka muzyke dla malucha? jakies kolysanki albo cos takiego? bo ja planuje nagrac ale nie mam nic takiego niestety
albo znacie jakies strony zebym mogla sobie z nich sciagnac? z gory dziekuje ![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

Pocieszę te dziewczyny, które myślą że są daleko w tyle, że ja na dzień dzisiejszy mam tylko kocyk, kilka ubranek i wkładki laktacyjne...

U mnie wszystko w porządku, odwiedziłam rodziców na tydzień czasu - było super 
Potem było budzenie się do wc, do tego boli mnie spojenie łonowe, rwa, ech..

. Do tego kilka pieluszek i wkładki laktacyjne. Tak na wszelki wypadek, bo na liście ze szpitala tego ekwipunku niby nie trzeba, ale... 
No ale jak tak dalej będzie się dziać to chyba nie będę tyle czekać tylko pójdę wcześniej do lekarza albo do szpitala bo nie chcę urodzić w 28 tygodniu

przynawac sie.