Lipcowo-Sierpniowe Roczniaki :) - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-29, 21:48   #4531
jowisz
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Roczniaki :)

nade mną wyje Nadia. dziwne, ona zazwyczaj jak Iga, budzi się na chwilę,zawyje, i cisza nastaje całe lato wyła dość często, no ale ona ma już wszystkie 4ki (z końca lipca 08 jest)
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 21:49   #4532
anka1900
Zakorzenienie

dziwne mi co roku przeszkadzało przestawianie zegarków, padałam do snu o 9, a teraz jestem świeża jak bułeczka w piekarni i koło północy zmierzam do małżeńskiego łoża po komputerowaniu
Stary 2009-10-29, 21:50   #4533
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
dziwne mi co roku przeszkadzało przestawianie zegarków, padałam do snu o 9, a teraz jestem świeża jak bułeczka w piekarni i koło północy zmierzam do małżeńskiego łoża po komputerowaniu
mi to robiło różnicę tylko w dzień po przestawieniu, kolejne dni już nie.
Nadia zamilkła
Stary 2009-10-29, 21:51   #4534
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
Wrrr mi ostatnio caly czas brakuje czasu...chodze spac ok 1am.
A niestety po zmianie czasu pobudka jest ok 7.30
Stary 2009-10-29, 22:07   #4535
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

ja to w zaleznosci ile energii w dzien zuzyje... czasem mam tydzien, ze chodze spac po polnocy, a czasem padam na dziub i ziewam od 20.00 jak w tym tygodniu.. ostatnio tez mialam srednio przespane noce, wiec teraz odrabiam
Piter smacznie spał, a ja drzemalam cala noc i nie umialam zapasc w gleboki sen...

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 22:26   #4536
marticia
Zakorzenienie

A ja pierwszy raz ide teraz pciuchnac...zwykle o pierwszej lub drugiej sie kladlam, a dzis postanowilam spac, dlateog tez winiacza se walnelam na lepszy sen

A moz ektoras z Was ma podobna sytuacje?
Mario odrzucil calkowicie mleko. Wczesniej pil go bardzo duzo, od 4 dni odrzucil raz ze butelke (wiem ze Olcia tez nie chce juz butli) a drugi raz mleko. Nie rozpaczam nad tym, bo mleko to taka sobie sprawa, ale jakie to dziwne tak z dnia na dzien. Zamiast mleka daje mu jogurt lub robie koktail owocowy z dodatkiem mleka takiego od roku i jest git.
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 22:42   #4537
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

moja lila odrzucila calkowicie mleko jakis miesiac temu
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 07:00   #4538
anka1900
Zakorzenienie

hello
Miki znowu ma zegarek w tyłku, codziennie pobudka o 6.15, muszę zwykle szybko interweniować bo kasztan zawsze na mnie czeka
co do mleka to Marti co sie łamiesz, moj wypija na dzień czystego mleka do 60 ml , za to jogurtu pitnego obaliłby 250 ml flaszkę jak podajesz inny nabiał to i tak ma wystarczającą ilość wapnia
wczoraj tak komputerowałam, że dziś mam odgniotka na dloni
Stary 2009-10-30, 07:48   #4539
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

heloł

noc do dupy, goraczka, kaszel, wybudzil sie o 2.20 i do 4.30 stekal, wiercil sie, krecil, nie umial sobie miejsca znalezc, dzisiaj na 12.00 idziemy do lekarza, bo nie nadazam mu gili wycierac, dwa marudzi okropnie, wlasciwie lazi i wyje, oczy ma podkrazone z braku snu i kataru.. kaszel ma taki mokry, ale mocny.
ja sama chodze jakby mnie ktos walnal w leb.. echh mam dosyc.. czekam na malza bo ma byc kolo 10.00
sprobuje go uspic po 9tej by pospal nim pojdziemy do lekarza..

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 08:44   #4540
wersta
Zakorzenienie

o dżizas ale Majosława ma ekstra furę a jaki przestrach (?) w oczach i jak to prezent gwiazdkowy w październiku

oj Anisia zdrówka dla małego

Veronko jak kupiłam ten mój śpiwór na 110 myślałam, że jest ogromny i wystarczy na za rok jeszcze - dopóki jej nie wsadziłam, bo już teraz wiem, że tylko w tym sezonie posłuży
jestem dętka po wczorajszym wieczorze no i chyba jednak będę się musiała udać na skrócenie drutów, bo już mi się nie chce słuchać

jest koszmarnie zimno; 3 stopnie i zimny, nieduży wiatr. brrr... zamontowałam śpiworek do wózka (ten z tchibo) i nie wiem czy ją tam upcham. krótki jest trzeba będzie chyba zamówić

Zofia mnie wczoraj rozłożyła na łopatki: odkurzałam, ona poszła do łazienki po mopa, umoczyła go w tosinej misce z wodą i zaczęła myć podłogę (myniu myniu mówiła)

Edytowane przez wersta
Czas edycji: 2009-10-30 o 09:55
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 11:40   #4541
Kasiulka22
Zakorzenienie

Hej babeczki

Nawet dobrze Was nie doczytałam, ale pędzę już na spaceras w każdym razie

Maluśna no wiesz !!! Jakby był only jeden śpiwór nie tykłabym gdybyś nie dokonała wyboru moja Ty kochana no!!!

Leoncia to Lila pije teraz normalne mleczko?

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Ludości co Wy się tak opitalacie? Ja już po zakupach kolejki wszędzie jakby tornado miało nadejść

Wybywacie gdzieś na 1 listopada? ja spacerkiem, wózkiem z Olą pojadę bo cmentarz mam niedaleko. Małż jedzie do rodziców więc pewnie cały dzień go znowu nie będzie, ten to ma dobrze

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-30, 12:17   #4542
ver_ona
Zakorzenienie

my wlasnie wrocilismy z cmentarza..na dworze nawet niezle, ok 8oC.
kupilam wczoraj w koncu ksiazeczke jaka dlugo szukalam - magnetyczne zwierzatka, kolejna fajna zabawka, szkowa tylko , ze nie bylo z autkami, bo tez bym wziela. bede dalej szukac.
takie cus http://images.google.pl/imgres?imgur...OYXDsAbB39ixCw
Stary 2009-10-30, 12:22   #4543
Cestia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
taa, bejca, grill,nerki. i tak nie wiem o co chodzi ale nieważne, i tak bym zapomniała, swój samochód poznaję na 100% po rejestracji
Jowiszowaaaaa Przez ciebie oplułam się kawą

Anisiu, zdróweczka dla Piterka

U nas noc taka sobie. Jak przez ostatnie noce pięknie spała, tak wczoraj obudziła się o północy (prawie jak się kładlismy spac) i zaczęła przeraźliwie wrzeszczec. Takiego wrzasku nie słyszałam od czasu kolek Przypuszczam, że brzuch ją bolał bo się naprężała strasznie, a po południu zjadła gruszkę i to chyba ona była powodem owych bóli Nie mogłam jej uspokoic, a na dodatek biedna jak pytałam jej co chce to mi odpowiadała "aaa-aaa-aaa" bo chciała spac Na szczęście w radiu akurat zaczęła leciec "jej" piosenka i się dała utulic. Po 5 minutach już smacznie spała. Ta piosenka ma magiczną moc
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 12:32   #4544
jowisz
Zakorzenienie

co do listopadowego święta to my siedzimy w domu. tu rodziny nie mamy więc na żaden cmentarz się nie wybieram.

najadłam się okropnie. rocznicowej pizzy małż przytachał jeszcze bukiet i szampana, mamy taki długi weekend

Veronka fajna książeczka. Dobrze,że dzielicie się takimi pomysłami bo człowiek nawet by nie wiedział,że coś takiego jest. Sama zapytam w księgarni na miejscu a jak nie będzie to kupię w necie.

Dziecię usypia, znaczy szaleje w łóżku
Stary 2009-10-30, 12:37   #4545
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość

U nas noc taka sobie. Jak przez ostatnie noce pięknie spała, tak wczoraj obudziła się o północy (prawie jak się kładlismy spac) i zaczęła przeraźliwie wrzeszczec. Takiego wrzasku nie słyszałam od czasu kolek Przypuszczam, że brzuch ją bolał bo się naprężała strasznie, a po południu zjadła gruszkę i to chyba ona była powodem owych bóli Nie mogłam jej uspokoic, a na dodatek biedna jak pytałam jej co chce to mi odpowiadała "aaa-aaa-aaa" bo chciała spac Na szczęście w radiu akurat zaczęła leciec "jej" piosenka i się dała utulic. Po 5 minutach już smacznie spała. Ta piosenka ma magiczną moc
A co to za piosenka?

Ver_Onko super książeczka

Stary 2009-10-30, 12:45   #4546
marticia
Zakorzenienie

Jej Anis niech Piotrula wraca szybko do zdrowia, alez sie pochorowali...

Veronka rzeczywiscie ksiazeczka fajna

Cestia po gruszce takie bole? a moze cos jeszcze jadla? biedna

U nas nocka spokojna..ufff... winko dorbze czasami robi..winko, dobry film i wczoraj wczesnie do lozeczka i suepr bylo

My chyba skoczymy na cmentarz polski. Jest tu niedaleko taki wojskowy, sa to zolnierze z walk pod Monte Cassino i byli przewiezieni tutaj niedaleko Bari do szpitala i ci co nie wyzdrowieli zostali pochowani tutaj. Wiec takei mam tu fajne miejsce na wspomnienie wzystkich poslkich duszyczek

Jowisz ktora rocznica? najlepszego dla Was!! i wiele wiele lat szczesliwego zycia we dwoje!
Stary 2009-10-30, 12:46   #4547
jowisz
Zakorzenienie

Rocznica 5ta. dzięki

Iga jadła gruszkę wczoraj i przedwczoraj i nic jej nie było.
Stary 2009-10-30, 12:48   #4548
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

witam sie i od razu z zyczeniami
Jowiszowa - wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

ja dzis zaliczylam wizyte u taboretowej, zrobila pyszne ciasteczka francuskie z jablkami zamierzam niebawem tez takie upiec

baby, ja nie zauwazylam ze te spiworki z disneya sa na kup teraz
Kasiula - ja wiem, ze ty bys mi nic nie zwinela

Wersta - no tak wyszlo, ze prezent gwiazdkowy w pazdzierniku juz bo to byla okazja a ze nie ma gdzie schowac takiego kloca to juz jest w uzyciu

Cestia - kodziki dzis poslalam do Ciebie priorytetem wiec mysle, ze powinny dotrzec w poniedzialek lub wtorek

Anisia - ale moj ziecius zaniemogl, biedaczysko oby nic powaznego nie bylo, zdrowka dla Piterka
Stary 2009-10-30, 12:57   #4549
jowisz
Zakorzenienie

dzięki,dzięki

ta moja glizda wstała dziś o 8.20 i od ponad 40 min. usypia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-30, 13:24   #4550
Kasiulka22
Zakorzenienie

Ola wstała dziś tak samo jak Igusia pospała godzinę i 15 minut, wstała o 13:15... jak będzie szaleć na wieczór to padnę ale jak coś to się pójdę myć i powinna paść przy tacie, najpierw wrzeszczy że wychodzę, ale potem jej przechodzi.

Stary 2009-10-30, 13:36   #4551
ver_ona
Zakorzenienie

slyszalyscie co sie na Ukrainie dzieje? Ciekawe ile z tego faktycznie jest dla nas zagrozeniem. na tvn24 caly czas o tym gadaja
Stary 2009-10-30, 13:36   #4552
marticia
Zakorzenienie

Wow, Jowisz duzo i to taka okragla ta rocznica
My dopiero 2 mielismy w sierpniu...mlodziaki..hih ihi

Wiecie ja to juz sie tak przyzwyczailam do wyskokow mojego mario, ze juz nic na mnei nie robi wrazenia. Od paru dni ma faze wrzaskow i piskow.. przy czy patrzy na nas spod oka na nasza reakcje..dobre. Takie to to male a jakie sprytne nie? w ogole nei mailam pojecia, ze dzieci sa takie sprytne i tak szybko zalapuja wszystko

A, chcialam Wam powiedziec, ze spotkalam taka mame amerykanke i dizeciaczek 2,5-letni mowil po angielsku wlosku i od 2 tyg. uczy sie francuskiego (jakas dziewczyna do niego rpzychodzi) i zaczyna normlanie zdaniami mowic.. tak wiec warto pomyslec o jakims jezyku od razu
Stary 2009-10-30, 13:39   #4553
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
A, chcialam Wam powiedziec, ze spotkalam taka mame amerykanke i dizeciaczek 2,5-letni mowil po angielsku wlosku i od 2 tyg. uczy sie francuskiego (jakas dziewczyna do niego rpzychodzi) i zaczyna normlanie zdaniami mowic.. tak wiec warto pomyslec o jakims jezyku od razu
ja musze czesciej sie z bratowa widywac, ona mowi doswojego syna po wegiersku i do Borysa tez, takze moze kiedys cos tez zalapie.

Jowisz
Stary 2009-10-30, 13:49   #4554
jowisz
Zakorzenienie

miałam 26 lat jak wyszłam za mąż. wcześnie

teraz doczytałam na onecie o świńskiej grypie na Ukrainie bo tv wyłączony. biorąc pod uwagę to jak ludzie się w ciągu najbl. dni będą po kraju przemieszczać i kichać na siebie na cmentarzach to tak nieciekawie kto wie czy to nie przelazło już na wschodnią część kraju

Edytowane przez jowisz
Czas edycji: 2009-10-30 o 13:52
Stary 2009-10-30, 14:01   #4555
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość

Cestia pochwal się co to masz za magiczną piosenkę może na nasze dzieciaki tez podziała

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
Rocznica 5ta. dzięki

wszystkiego najlepszego dużo stosunkowo udanych chwil

Anisia zdróweczka dla Piterka biedny się rozchorował na dobre życzę wam by to choróbsko szybko sobie poszło

Ja 1 listopada będę na pewno od południa chodzić po cmentarzach mam ich dość dużo w różnych miejscach więc do wieczora mi zejdzie,
nie wiem czy nie zacznę już jutro robić objazdów robić
a 2 też będę na cmentarzach

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 14:05   #4556
Judi21_84
Zakorzenienie

Hello
Piątek...
Dzisiaj idę na 18 (w piatki chodzę zawsze na 18, także w domu będę po 2 no chyba że tak jak tydzień temu wyrobimy sie wcześniej i znów będę o 24 zresztą wczoraj też skończyliśmy godzinę wcześniej-to w tej pracy kocham najbardziejhehe
U nas zimnoooo, byłam z małym na chwilę na spacerze, siedział w śpiworku co by mi dziecię nie zmarzło
Jowiszku Wszystkiego Naj Naj
My to Swięto mieliśmy we wotrek 27, mój szanowny mąż wziął mnie na kolację
W mieszkaniu zaczynają malować ściany
Otwarli u nas kolejne c.h. w końcu mamy zarę Ku mojemu niezadowoleniu nadal nie mamy Pizzy Hut a modliłam się by była...
a co do zary to super ciuchy dla dziewczynek mają, nie dziwię się że to stały sklep Wersty Największą zaletą jest brak różowych ciuchów Większość to szarości fiolety, granatów dużo ale takie piękne żywe kolory że słów brak Tylko ceny... sukienka w rozmiarze 56 120 zł
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 14:12   #4557
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Judi - jak swietowalas 27 to tez sie zalapiesz na zyczonka wszystkiego najlepszego poprawy stosunkow malzenskich
fajnie, ze w mieszkaniu juz maluja czyli kiedy sie mozecie wprowadzic?
Stary 2009-10-30, 14:26   #4558
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
Judi - jak swietowalas 27 to tez sie zalapiesz na zyczonka wszystkiego najlepszego poprawy stosunkow malzenskich
fajnie, ze w mieszkaniu juz maluja czyli kiedy sie mozecie wprowadzic?
A dzięki
a do mieszkanka wprowadzimy się za 2-3 tygodnie. Za dwa tygodnie będzie skończone ale wiadomo, musimy przewieźć meble itd a to trochę potrwa... Ale co tam Ważne że toż tylko 2-3 tyodnie

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Anisia co z Piotrkiem?? Zdróweczka mu życzę
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 14:45   #4559
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

To ja się dołączam do życzonek

judi wszystkiego najlepszego

i fajnie że to już za 2-3 tyg \

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 15:28   #4560
Cestia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
A co to za piosenka?
Jakiś czas temu Wam pisałam. Mati ma fioła na punkcie "Radio song" Afromental

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
Cestia - kodziki dzis poslalam do Ciebie priorytetem wiec mysle, ze powinny dotrzec w poniedzialek lub wtorek
Super Dzięki kochana

MARTICIA, pytanko mam... czy z tą oliwą to nadal aktualne? Gadałam z mamą i chętnie by wzięła A ja bym sobie odlała

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Jak zwykle zapomniałam... Jowiszowa najlepszego
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości