|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - II
Skonczylam peeling do stop 40 ml
|
|
|
|
#4532 |
|
Zadomowienie
|
zetafon tusz kupiłam w Naturze koło Poczty, było ich jeszcze kilka
zużyłam przed chwilą Preparat do demakijażu Rival de Loop 100 ml
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dziś znowu nic
do końca miesiąca może tylko pasta do zębów się skończy
|
#4534 |
|
Miss Pudernica
|
Zużyłam pod prysznicem żel Carnival Avonu, peeling Sopot Spa i pomadkę do ust
Kupiłam co prawda dzisiaj bebe klasyczna i tisane, ale moje dwa blubelki i masło pomarańczowe Ziaji nic nie robiły i mam piekące, pękające usta. Teraz muszę je doprowadzić do porządku, tak chciałam zaoszczędzić i zużyć to co mam
|
#4535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co to za herbatka karmelowo-śmietankowa brzmi super. ja wpisuję wszystko.przez ostatnie 3 dni zużyłam żel pod prysznic z oliwką z mango Lirene, żel pod prysznic jabłko i wiciokrzew Avon, maseczka do stóp planet spa Avon, antyperspirant dove go fresh
|
|
|
|
|
#4536 |
|
Konto usunięte
|
Ja ostatnio nie mam zużyć, ale kończy mi się parę rzeczy, problem w tym, że niestety są to rzeczy, których nie mam w zapasie, np. żel pod oczy...
|
|
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;14956094]Ja ostatnio nie mam zużyć, ale kończy mi się parę rzeczy, problem w tym, że niestety są to rzeczy, których nie mam w zapasie, np. żel pod oczy...[/QUOTE]
i tak masz dużo zużyć i nie wydałaś więcej niż 50 zł nie to co ja...
|
#4538 |
|
Konto usunięte
|
W zużyciach są też próbki, 9szt.
A w zakupach ją też prezenty Jeszcze chyba dojdą 2 rzeczy, balsamy z Avonu - ujędrniający i z PS - darmowy. Będzie trochę więcej wydanych niż 50zł, a zużyć pełnowymiarowych tyle samo to kupionych kosmetyków, więc powiedzmy, że nie jest tak źle, jeśli chodzi o wyrabianie mojego planu. Zamówienie z BU za 25zł pewnie będzie liczyło się już na listopad.
|
|
|
|
#4539 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dokładnie kiedyś też mnie te jasne oczy denerwowały, ale teraz lubię te codzienne dłubanie przy oczach I efekt Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4540 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cuciola, Parsifal, Aante_e, Edyta gratuluję zużyć.
![]() Cytat:
![]() [1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;14948336]Takiego z gąbeczką, fioletowego Top Choice. W ogóle nie wysusza paznokci i świetnie zmywa, a nie trzeba się babrać z wacikiem LINK. A do paznokci u stóp w zasadzie byle jakiego, teraz mam z Lidla.[/QUOTE]Miałam kiedyś jakiś gąbeczkowy i wspominam to jako traumę. Nie dośc że kiepsko zmywał lakier to jeszcze skóra na palcach mi się tak wysuszyła że schodziła płatami. Cytat:
Ja na codzień nakładam tylko puder i kuleczki brązujące. Jak mam spotkanie z kimś albo idę na miasto to maluję oczy (cienie + tusz) a podkład tylko od wielkiego dzwonu. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wpisuję wszystko ale to chyba nie ma sensu. Np teraz czekam do listopada żeby kupić potrzebną rzecz żeby licznik mna październik się nie podniósł. Chore. ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Też coś wczoraj zużyłam: krem witaminowy do ciała Oriflame
|
|
#4541 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie nikt by nawet siłą nie zwlókł z łóżka wcześniej ![]() Cytat:
Cytat:
Zużyłam serum przeciw rozstępom Eveline i krem do rąk z Avonu
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
Tak i nie.
Tak, bo ma bardzo piękny zapach po jakimś czasie dopiero odkryłam czym pachnie: świeżym ananasem. Nie, bo z nawilżaniem kiepsko, jest bardzo leciutki. Na lato ok, teraz za słaby. A dla Ciebie to już w ogóle będzie nie do przyjęcia, bo wiem że potrzebujesz treściwych. Gratuluję zużyć.
|
#4543 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;14956176]W zużyciach są też próbki, 9szt.
A w zakupach ją też prezenty Jeszcze chyba dojdą 2 rzeczy, balsamy z Avonu - ujędrniający i z PS - darmowy. Będzie trochę więcej wydanych niż 50zł, a zużyć pełnowymiarowych tyle samo to kupionych kosmetyków, więc powiedzmy, że nie jest tak źle, jeśli chodzi o wyrabianie mojego planu. Zamówienie z BU za 25zł pewnie będzie liczyło się już na listopad.[/QUOTE]ja próbek nie zapisuję, październik dla mnie miesiącem odwykowej porażki Cytat:
Cytat:
|
|
#4544 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zeby mie nie zapychał robię tak: wyciskam krem na czubek palca psikam hydrolatem- mieszam i nakładam na twarz- wtedy nie zapycha taki trik z BUCytat:
ja @ dostane w piątek ja znów zaczęłam stosować kwasy i już z cerą coraz lepiej ja wypisuje wszystko co zużyłam/ co chcę zużyć. Mam nadzieję że od stycznia nie będę musiała tego upubliczniać tylko dla siebie będę zapisywać w notesiku. Cytat:
szczególnie na nocCytat:
wiem że taka herbatka jest w rossmanie z ich sklepowej serii Cytat:
![]() Z jednej strony to chore z drugiej wspomaga kotrolę nad zakupami ![]() Ciekawa jest nowa gazetka Natury ![]() Wczoraj zużyłam peeling Sopot Spa Ziaja i krem do stóp lawendowy Avon
|
|||||
|
|
|
#4545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
W tamtym roku używałam kremu SVR Lysanel efekty były po 2 miesiącach, cera ładna po kolejnym miesiącu, krem bardzo wydajny, ale podrażnił mi polika i teraz mam jedno bardzo nadreaktywne, ale krem warty polecenia cena około 40 zł.
We wakacje stosowałam PHA z BU, dobrze nawilżał skórę była miękka, z trądzikiem wiele nie wskurał, ale szybciej goił rany i blizny. Teraz mam tonik AHA/BHA z BU i juz po miesiacu skóra mi się łuszczy głównie tak gdzie miałam gule, stosuję co 2-3 dni na noc, pięknie znikają mi zaskórniki z brody z którymi meczę sie od początku roku, naprawde jest niezły niespodziewałam sie takich i tak szybkich rezultatów. Zapewne od wiosny znów zacznę używać PHA przy takiej mieszanej zanieczyszczonej cerze taka kuracja jest świetna.
|
|
|
|
#4547 |
|
Zadomowienie
|
a ja o ile październik miałam całkiem niezły pod względem zużyciowym i zakupowym o tyle listopad zapowiada się dużo gorzej, mało będzie zużyć za to wszystkie takie bez zapasów...
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
A jak usuwasz potem tą schodzącą skórę, bo chyba nie jest zbyt estetyczna?
|
|
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
Nynka, ja się zastanawiam czy jeszcze sobie nie zamówić tego kremu właśnie na zapas do lata. To chyba limitowanka a zapach boski. Chociaż z Ori to nigdy nic nie wiadomo, niby ta świąteczna rok temu to też była limitowanka a w tym roku jest to samo.
Cytat:
![]() Jakbym nie miała ani kropelki czegoś to pewnie bym kupiła ale na te parę dni to jeszcze starczy i mi motywacja nie upadnie.
|
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jest teraz bardzo tani to można kupić
|
|
#4552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówię o serii zimowo świątecznej że się powtórzyła. Chociaż w sumie to dobrze bo tego akurat nie miałam. ![]() Mam niezamierzoną oszczędność. Chciałam kupić Wax dla blondynek w SP i być może zestaw pomarańczowy Ziai ale nie po drodze mi dziś do Katowic więc
|
|
#4553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak a ja nawet nie liczę dni do listopada, tylko po prostu wiem że w nasepnym tygodniu pójdę i kupi gdzieś jakiś peeling a Nature sobie odpuszczę bo wyjdę z torbami i co wtedy Cytat:
już się tak nie nakręcajcie ![]() ja świece przykładem mam 1 balsam, 1 antycellulit i 1 oliwkę ale juz mam tylko 1 myjadło, 1 do demakijażu, 1 peeling i chyab jest mi z tym wszystkim lepiej |
||
|
|
|
#4554 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ta biała Wibo ma wiele negatywnych opinii na KWC Chyba z tego powodu, że jest biała ale nie taka kryjąca tylko po pomalowaniu daje efekt frencha ![]() Cytat:
![]() mieszkamy razem to raczej trudne by było całe życie spędzać wytapetowaną jakaś ostra świruska, bo malowała się nawet do spania, a wstawała wczeniej przed mężem i robiła makijaż na dzień i to samo wieczorem Cytat:
![]() Cytat:
chyba zamówię następnym razem z BU
|
||||
|
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny!!! kupilam sobie piekny szaliczek
|
|
|
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
wklejam Wam raport totalnie nieudanego październikowego odwyku
nic więcej nie zużyję i nie kupię Październik zużycia: 1. Krem regenerująco-zmiękczający do suchych stóp i pękających pięt Miss, Barwa (75 ml)-->bardzo przeciętny 2. Oczyszczający żel do mycia twarzy Purifying Neem Face Wash, Himalaya Herbals (150 ml) --> przyjemny glut ![]() 3. Podkręcająco-wydłużający tusz do rzęs Diorshow Iconic, Christian Dior (sample 4 ml)--> fajny do naturalnego looku 4. Oliwka rumiankowa Johnson's Baby Oil, Johnson & Johnson (200 ml) 5. Kremowy żel pod prysznic z olejkiem z drzewa różanego i masłem kakaowym, Dove (250 ml) 6. Antytrądzikowy krem matujący redukujący blizny i przebarwienia skóry Perfecta No Problem, Dax Cosmetics (50 ml) 7. Peeling antycellulitowy z imbirem Naturia, Joanna (100 ml) --> bardzo mi się podobał 8. Maseczka odżywczo - wybielająca z ekstraktem z ogórka i limonki Zielona Apteka, Mincer (1 saszetka) 9. Plastry oczyszczające nos Soft Clear-up Strip Kao Biore Visage, Nivea (4 sztuki) 10. Krem na dobranoc Culture Bio, Yves Rocher (tubka 15 ml)--> fajny, bo treściwy i odżywczy 11. Antybakteryjna maseczka łagodząca Skóra Pod Kontrolą AA, Oceanic (saszetka) Kupione: 1. Szampon z miodem i cytryną do włosów suchych i zniszczonych Naturia, Joanna (300 ml) 2. Szampon z pokrzywą i zieloną herbatą Naturia, Joanna (300 ml) 3. Szampon z miętą i wrzosem do włosów normalnych ze skłonnością do szybkiego przetłuszczania się Naturia, Joanna (300 ml) 4. Szampon z biosiarką i bursztynem Naturia, Joanna (200 ml) 5. Szampon z pomarańczą i brzoskwinią do włosów normalnych Naturia, Joanna (200 ml) 6. Balsam Rozświetlający z drobinkami złota Cztery Pory Roku, PharmaCF (250 ml) 7. Dezodorant w kulce kwiat lotosu Fleur de Lotos Jardins du Monde, Yves Rocher (50 ml) 8. Serum ujędrniająco - modelujące do biustu Slim Body, Kolastyna (200 ml) 9. Odżywka do rzęs My Secret (Pierre Rene) 10. Masło do ciała Karmel i Cynamon Tutti Frutti, Farmona (250 ml) 11. Deo Roll-On 24h Wirkung Isana Pflege, Rossmann (50 ml) 12. Masło do ciała Pomarańczowe Energia Pomarańczy, Ziaja (250 ml) 13. Kremowe mydło pod prysznic Energia Pomarańczy, Ziaja (500 ml) 14. Balsam borowinowy do ciała wygładzająco-ujędrniający Kuracja Antycellulitowa, Tołpa 15. Balsam do ciała ujędrniający z białą herbatą i kofeiną Summer Slim, Soraya (400 ml) 16. Kredka do powiek szara, My Secret 17. Lakier do paznokci Inspired by Earth, Sensique (pomarańczowe złoto) 18. Paleta cieni do powiek Inspired by Earth (5 kolorów), Sensique 19. Cień do pwiek Inspired by Earth (ciemny turkusowy), Sensique 20. Antybakteryjna maseczka łagodząca Skóra Pod Kontrolą AA, Oceanic (saszetka) 21. Mleczko do oczyszczania skóry twarzy, szyi i dekoltu Selection Rival de Loop, Rossmann 22. Maseczka oczyszczająco - rozgrzewająca Care & Control, Soraya 23. Serum regulujące Lemon (BU) 24. Hydrolat geraniowy 130 ml (BU) 25. Hydrolat oczarowy 130 ml (BU) 26. Maseczka wulkaniczna z ogórkiem (BU) 27. Odżywka z pokrzywą i zieloną herbatą do włosów przetłuszczających się i normalnych Naturia, Joanna (200 ml) 28. Aktywne serum antycellulitowe do ciała Body Designer, Torf Corporation (dla Biedronki) (200 ml) 29. Peeling drobnoziarnisty z minerałami morskimi i krzemionką Be Beauty, Dax Cosmetisc (dla Biedronki) (50 ml) 30. Krem wyszczuplająco-ujędrniający antycellulit Slim Body, Kolastyna (200 ml) 31. Delikatne mleczko do ciała Hamamelis, Yves Rocher (300 ml) Załączam zdjęcia zakupów (brakuje lakieru i kredki Sensique, które zostały w Płocku i zamówienia z BU, które jeszcze nie dotarło): Edytowane przez ksiezniczkaa87 Czas edycji: 2009-10-28 o 19:20 |
|
|
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
ksiezniczko: wczesnie wkleilas raport
![]() niestety posypalas sie kompletnie w zakupach!!! zuzycia sa ok nie kupuj juz nic wiecej teraz zeby znowu zapasy sie nie narobily wieksze od tych ktore juz masz! |
|
|
|
#4558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten błyszczący z tamtego roku też mam jeszcze tak w ogóle to fajny jest ten zestaw z 16, boskie opakowania z aniołkami Cytat:
ja akurat nie mam ani oliwki ani nic na cellulit nawet po depilacji nic już nie mam i o dziwo nie kupuję maseczki pełnowymiarowe mam 3 ale jedna lada dzień się skończy
|
|
#4559 | |
|
Zakorzenienie
|
Pokazuj
Cytat:
![]() Obiecałam sobie i Wam też obiecuję, że nie wchodzę do ŻADNEJ DROGERII W LISTOPADZIE! A po niezbędne zakupy będę wysyłać Mamę albo TŻta
|
|
|
|
|
#4560 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A co do balsamów, to wczoraj, w ramach odpoczęcia od owocowych itp. smarowideł, zużyłam sobie próbeczkę Garniera czerwonego. Chyba wrócę do niego po wykończeniu wszystkiego - jest bezkonkurencyjny. Księżniczko, zadowolona jesteś z balsamu Hamammelis? Ostatnio mnie zaciekawił. A cienie Sensique z limitowanki Earth jakie zrobiły na Tobie wrażenie? Edytowane przez 025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 Czas edycji: 2009-10-28 o 16:45 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:24.

do końca miesiąca może tylko pasta do zębów się skończy

) i przywiózł mi czekoladę i herbatkę karmelowo-śmietankową.
Nawet zrobił mi relaksujący masaż.
Zużyję jeden z kremów kokosowych Bielendy i zdecyduję jak dalej będzie wyglądała moja pielęgnacja.

Nie dośc że kiepsko zmywał lakier to jeszcze skóra na palcach mi się tak wysuszyła że schodziła płatami. 

ale jest teraz bardzo tani to można kupić