Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - II - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-27, 23:19   #4531
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola
Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - II

Skonczylam peeling do stop 40 ml

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 23:40   #4532
Parsifal
Zadomowienie

zetafon tusz kupiłam w Naturze koło Poczty, było ich jeszcze kilka
zużyłam przed chwilą Preparat do demakijażu Rival de Loop 100 ml

Odwyk od zakupów kosmetycznych!
Parsifal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 23:46   #4533
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

a ja dziś znowu nic do końca miesiąca może tylko pasta do zębów się skończy ale w sumie to zostanie mi sporo końcówek na listopad a już zamówiłam 4 kosmetyki no i kilka będę musiała kupić
Stary 2009-10-27, 23:55   #4534
aante_e
Miss Pudernica

Zużyłam pod prysznicem żel Carnival Avonu, peeling Sopot Spa i pomadkę do ust
Kupiłam co prawda dzisiaj bebe klasyczna i tisane, ale moje dwa blubelki i masło pomarańczowe Ziaji nic nie robiły i mam piekące, pękające usta. Teraz muszę je doprowadzić do porządku, tak chciałam zaoszczędzić i zużyć to co mam
Stary 2009-10-28, 00:19   #4535
edyta29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
Ale mam kochanego TŻa - mam dziś pierwszy dzień okresu, wie jak cierpię () i przywiózł mi czekoladę i herbatkę karmelowo-śmietankową. Nawet zrobił mi relaksujący masaż.

Tak w ogóle, to wkurza mnie moja cera już.. Wiem, że to pewnie przez okres ale mam znowu wysyp, chyba muszę wrócić do kwasów. Zużyję jeden z kremów kokosowych Bielendy i zdecyduję jak dalej będzie wyglądała moja pielęgnacja.

Btw. wpisujecie do licznika kosmetyki, które były Wam potrzebne bo coś zużyłyście i nie macie zapasu, czy tylko zapasy?

co to za herbatka karmelowo-śmietankowa brzmi super. ja wpisuję wszystko.
przez ostatnie 3 dni zużyłam żel pod prysznic z oliwką z mango Lirene, żel pod prysznic jabłko i wiciokrzew Avon, maseczka do stóp planet spa Avon, antyperspirant dove go fresh

edyta29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 00:32   #4536
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Ja ostatnio nie mam zużyć, ale kończy mi się parę rzeczy, problem w tym, że niestety są to rzeczy, których nie mam w zapasie, np. żel pod oczy...
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 00:34   #4537
nynka87
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;14956094]Ja ostatnio nie mam zużyć, ale kończy mi się parę rzeczy, problem w tym, że niestety są to rzeczy, których nie mam w zapasie, np. żel pod oczy...[/QUOTE]
i tak masz dużo zużyć i nie wydałaś więcej niż 50 zł nie to co ja...
Stary 2009-10-28, 00:57   #4538
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
i tak masz dużo zużyć i nie wydałaś więcej niż 50 zł nie to co ja...
W zużyciach są też próbki, 9szt. A w zakupach ją też prezenty Jeszcze chyba dojdą 2 rzeczy, balsamy z Avonu - ujędrniający i z PS - darmowy. Będzie trochę więcej wydanych niż 50zł, a zużyć pełnowymiarowych tyle samo to kupionych kosmetyków, więc powiedzmy, że nie jest tak źle, jeśli chodzi o wyrabianie mojego planu. Zamówienie z BU za 25zł pewnie będzie liczyło się już na listopad.
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 01:44   #4539
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KonikGarbusek Pokaż wiadomość
Księżniczko co ty opowiadasz!!! Do dziś mam przed oczami Twoje zdjęcia na tym taborecie czy w fotelu, te sliczne loki i ładną buzię!!!
Bo mam na tych zdjęciach tonę makijażu Zresztą pewnie nie są najlepszej jakości i nie widać wszystkiego
Cytat:
Napisane przez KonikGarbusek Pokaż wiadomość
A taki makijaz nie zatyka Ci porów na twarzy? Ja mam mieszaną i muszę uważać, bo niektóre podkłady czy pudry za 1 razem wydaja się cudne apotem zatykają mi pory i wyskakują niespodzianki...

Też mam ten problem - niebieskie oczy, jaśniutkie brwi i rzsy. Kiedyś mnie to strasznie wkurzalo że mam takie jasne brwi ale teraz mam bardzo dobrą kredkę do brwi i cień do brwi więc nie mam z tym problemu
Kiedyś używałam samego Creme puff i nic złego się nie działo Od początku wakacji używam jeszcze jadwigi i efekt jest lepszy, bo buzia dłużej jest matowa
Dokładnie kiedyś też mnie te jasne oczy denerwowały, ale teraz lubię te codzienne dłubanie przy oczach I efekt
Cytat:
Ale mam kochanego TŻa - mam dziś pierwszy dzień okresu, wie jak cierpię () i przywiózł mi czekoladę i herbatkę karmelowo-śmietankową. Nawet zrobił mi relaksujący masaż.
Też dziś dostałam
Cytat:
a ja dziś znowu nic do końca miesiąca może tylko pasta do zębów się skończy ale w sumie to zostanie mi sporo końcówek na listopad a już zamówiłam 4 kosmetyki no i kilka będę musiała kupić
mam dokładnie to samo, kilka końcóweczek na pierwsze dni listopada
ksiezniczkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 09:29   #4540
Koshatka
Zakorzenienie

Cuciola, Parsifal, Aante_e, Edyta gratuluję zużyć.

Cytat:
Napisane przez ksiezniczkaa87 Pokaż wiadomość
Kochan ja miałam tragiczne pazokcie obgryzałam odkąd pamiętam do czasów liceum, więc możesz sobie wyobrazić w jakim były stanie
jak przestałam obgryzać to niewiele się z nimi zmieniło bo były tak słabe że jak tylko odrosły to pękały i łamały się
uratowała mnie złota odżwka SH Nailgrow Miracle Po dwóch miesiącach codziennego nakładania i zmywania miałam twarde jak tipsy Teraz już rzadziej jej używam, bo nie mam już takiej potrzeby - mniej więcej raz na tydzień
A na co dzień uzywm białej Wibo z jedwabiem
Muszę spojrzeć na te odżywki bo tych akurat nie miałam.

[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;14948336]Takiego z gąbeczką, fioletowego Top Choice. W ogóle nie wysusza paznokci i świetnie zmywa, a nie trzeba się babrać z wacikiem LINK. A do paznokci u stóp w zasadzie byle jakiego, teraz mam z Lidla.[/QUOTE]

Miałam kiedyś jakiś gąbeczkowy i wspominam to jako traumę. Nie dośc że kiepsko zmywał lakier to jeszcze skóra na palcach mi się tak wysuszyła że schodziła płatami.

Cytat:
Z makijażu to codziennie nakładam krem na dzień wymieszany z podkładem, potem korektor pod oczy, potem warstwa pudru jadwigi matującego, korektor mineralny na pryszcze, potem creme puff max factora, znowu warstwa pudru jadwigi, róz na policzki i kulki rozświetlające, do tego baza pod cienie, cienie na oczy, kredka, tusz i na koniec błyszczyk lub szminka
Strasznie dużo tego. Ja na codzień nakładam tylko puder i kuleczki brązujące. Jak mam spotkanie z kimś albo idę na miasto to maluję oczy (cienie + tusz) a podkład tylko od wielkiego dzwonu.

Cytat:
Napisane przez aaaania1989 Pokaż wiadomość
zainteresowałaś mnie tymi odżywkami czy można je spotkać w jakiejś sieciówce typu Rossman,Natura ,SP?
ŚLICZNE TE TWOJE PAZURKI !
SH jest w SP i na pewno w Douglasie.

Cytat:
Btw. wpisujecie do licznika kosmetyki, które były Wam potrzebne bo coś zużyłyście i nie macie zapasu, czy tylko zapasy?
Fajny TŻ. Mój jak widzi że się źle czuję też chodzi koło mnie jak koło "śmierdzącego jajka" i dogadza.

Wpisuję wszystko ale to chyba nie ma sensu. Np teraz czekam do listopada żeby kupić potrzebną rzecz żeby licznik mna październik się nie podniósł. Chore.

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Też coś wczoraj zużyłam: krem witaminowy do ciała Oriflame Wykonanie planu coraz bardziej realne.
Stary 2009-10-28, 10:27   #4541
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Także bez makijażu ani rusz! Ale ja to nawet lubię wstawać godzinę wcześniej od Tżta, żeby wykonać wszystkie poszczególne etapy porannej toalety i makijażu
Mam nadzieje, że nie po to tylko, żeby TŻ nie widział Cię bez makijażu?
Mnie nikt by nawet siłą nie zwlókł z łóżka wcześniej

Cytat:
Ja wpisuję wszystko co kupiłam i zużyłam.

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Też coś wczoraj zużyłam: krem witaminowy do ciała Oriflame Wykonanie planu coraz bardziej realne.
Byłaś z niego zadowolona?

Zużyłam serum przeciw rozstępom Eveline i krem do rąk z Avonu

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 10:38   #4542
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Byłaś z niego zadowolona?
Tak i nie. Tak, bo ma bardzo piękny zapach po jakimś czasie dopiero odkryłam czym pachnie: świeżym ananasem. Nie, bo z nawilżaniem kiepsko, jest bardzo leciutki. Na lato ok, teraz za słaby. A dla Ciebie to już w ogóle będzie nie do przyjęcia, bo wiem że potrzebujesz treściwych.

Gratuluję zużyć.
Stary 2009-10-28, 11:04   #4543
nynka87
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;14956176]W zużyciach są też próbki, 9szt. A w zakupach ją też prezenty Jeszcze chyba dojdą 2 rzeczy, balsamy z Avonu - ujędrniający i z PS - darmowy. Będzie trochę więcej wydanych niż 50zł, a zużyć pełnowymiarowych tyle samo to kupionych kosmetyków, więc powiedzmy, że nie jest tak źle, jeśli chodzi o wyrabianie mojego planu. Zamówienie z BU za 25zł pewnie będzie liczyło się już na listopad.[/QUOTE]
ja próbek nie zapisuję, październik dla mnie miesiącem odwykowej porażki
Cytat:

Wpisuję wszystko ale to chyba nie ma sensu. Np teraz czekam do listopada żeby kupić potrzebną rzecz żeby licznik mna październik się nie podniósł. Chore.

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

też się na tym łapię

Cytat:
Tak i nie. Tak, bo ma bardzo piękny zapach po jakimś czasie dopiero odkryłam czym pachnie: świeżym ananasem. Nie, bo z nawilżaniem kiepsko, jest bardzo leciutki. Na lato ok, teraz za słaby. A dla Ciebie to już w ogóle będzie nie do przyjęcia, bo wiem że potrzebujesz treściwych.

Gratuluję zużyć.
a ten krem właśnie wczoraj zamówiłam, chyba poczeka do lata
Stary 2009-10-28, 11:14   #4544
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość
Ja zasiadłam ponownie w trakcie dzisiejszej sesji Już po umyciu włosów, peelingu, balsamowaniu, natomiast jeszcze z błotem i innymi maziajami na twarzy Dziś eksperymentuję: Himalaya miodlowata na strefę T, a na polikach Avon Greckie Morza - taki zachłanny ze mnie typ

Może zapychać... Moja broda nie lubi się z zapychaczami Hmmm, poszukam, poczytam i zobaczę - jeśli będą interesujące opinie, to chyba zaryzykuję
Ja też lubie mieć dwie różne maseczki na twarzy
Zeby mie nie zapychał robię tak: wyciskam krem na czubek palca psikam hydrolatem- mieszam i nakładam na twarz- wtedy nie zapycha taki trik z BU
Cytat:

Tak w ogóle, to wkurza mnie moja cera już.. Wiem, że to pewnie przez okres ale mam znowu wysyp, chyba muszę wrócić do kwasów. Zużyję jeden z kremów kokosowych Bielendy i zdecyduję jak dalej będzie wyglądała moja pielęgnacja.

Oo ale fajowo ja @ dostane w piątek
ja znów zaczęłam stosować kwasy i już z cerą coraz lepiej
ja wypisuje wszystko co zużyłam/ co chcę zużyć. Mam nadzieję że od stycznia nie będę musiała tego upubliczniać tylko dla siebie będę zapisywać w notesiku.
Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Kupiłam co prawda dzisiaj bebe klasyczna i tisane, ale moje dwa blubelki i masło pomarańczowe Ziaji nic nie robiły i mam piekące, pękające usta. Teraz muszę je doprowadzić do porządku, tak chciałam zaoszczędzić i zużyć to co mam
Ja mam bardzo spierzchnięte usta i tylko carmex mnie ratuje, ale ziaje masło pomarańczowe nakładam gruba warstwą i ostatnio nawet widzę że działa- ale robie to często i grubo szczególnie na noc
Cytat:
Napisane przez edyta29 Pokaż wiadomość
co to za herbatka karmelowo-śmietankowa brzmi super. ja wpisuję wszystko.
przez ostatnie 3 dni zużyłam żel pod prysznic z oliwką z mango Lirene, żel pod prysznic jabłko i wiciokrzew Avon, maseczka do stóp planet spa Avon, antyperspirant dove go fresh
Gratki wiem że taka herbatka jest w rossmanie z ich sklepowej serii
Cytat:
Fajny TŻ. Mój jak widzi że się źle czuję też chodzi koło mnie jak koło "śmierdzącego jajka" i dogadza.

Dobrze macie z Waszymi TŻtami w tej sprawie
Z jednej strony to chore z drugiej wspomaga kotrolę nad zakupami ja teraz też zostawiam zakupy na następny tydzień, ale jakby był jeszcze październik i na gwałt coś potrzebne to bym kupiła

Ciekawa jest nowa gazetka Natury ale mam zamiar kupić sobie tylko peeling więc nie wiem czy z czegoś skorzystam....choc kusi

Wczoraj zużyłam peeling Sopot Spa Ziaja i krem do stóp lawendowy Avon
Shpilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 11:38   #4545
loverynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shpilcia Pokaż wiadomość
Ja też lubie mieć dwie różne maseczki na twarzy
Zeby mie nie zapychał robię tak: wyciskam krem na czubek palca psikam hydrolatem- mieszam i nakładam na twarz- wtedy nie zapycha taki trik z BU

Oo ale fajowo ja @ dostane w piątek
ja znów zaczęłam stosować kwasy i już z cerą coraz lepiej
ja wypisuje wszystko co zużyłam/ co chcę zużyć. Mam nadzieję że od stycznia nie będę musiała tego upubliczniać tylko dla siebie będę zapisywać w notesiku.

Ja mam bardzo spierzchnięte usta i tylko carmex mnie ratuje, ale ziaje masło pomarańczowe nakładam gruba warstwą i ostatnio nawet widzę że działa- ale robie to często i grubo szczególnie na noc

Gratki wiem że taka herbatka jest w rossmanie z ich sklepowej serii

Z jednej strony to chore z drugiej wspomaga kotrolę nad zakupami ja teraz też zostawiam zakupy na następny tydzień, ale jakby był jeszcze październik i na gwałt coś potrzebne to bym kupiła

Ciekawa jest nowa gazetka Natury ale mam zamiar kupić sobie tylko peeling więc nie wiem czy z czegoś skorzystam....choc kusi

Wczoraj zużyłam peeling Sopot Spa Ziaja i krem do stóp lawendowy Avon
A jakie kwasy polecasz?

loverynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 11:46   #4546
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loverynka Pokaż wiadomość
A jakie kwasy polecasz?
W tamtym roku używałam kremu SVR Lysanel efekty były po 2 miesiącach, cera ładna po kolejnym miesiącu, krem bardzo wydajny, ale podrażnił mi polika i teraz mam jedno bardzo nadreaktywne, ale krem warty polecenia cena około 40 zł.
We wakacje stosowałam PHA z BU, dobrze nawilżał skórę była miękka, z trądzikiem wiele nie wskurał, ale szybciej goił rany i blizny.
Teraz mam tonik AHA/BHA z BU i juz po miesiacu skóra mi się łuszczy głównie tak gdzie miałam gule, stosuję co 2-3 dni na noc, pięknie znikają mi zaskórniki z brody z którymi meczę sie od początku roku, naprawde jest niezły niespodziewałam sie takich i tak szybkich rezultatów. Zapewne od wiosny znów zacznę używać PHA przy takiej mieszanej zanieczyszczonej cerze taka kuracja jest świetna.
Stary 2009-10-28, 11:52   #4547
Parsifal
Zadomowienie

a ja o ile październik miałam całkiem niezły pod względem zużyciowym i zakupowym o tyle listopad zapowiada się dużo gorzej, mało będzie zużyć za to wszystkie takie bez zapasów...

Odwyk od zakupów kosmetycznych!
Parsifal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 11:55   #4548
loverynka
Zakorzenienie

A jak usuwasz potem tą schodzącą skórę, bo chyba nie jest zbyt estetyczna?

loverynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 12:26   #4549
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loverynka Pokaż wiadomość
A jak usuwasz potem tą schodzącą skórę, bo chyba nie jest zbyt estetyczna?
np. dziś rano lekko zeskubałam, ale tak to po peelingu enzymatycznym lub po maseczkę i po masażu schodzi nie mam tak że mi schodzi skóra płatami, po lysanelu w ogóle nic mi skóra nie schodziła, a teraz takie płatki w niektórych miejscach
Stary 2009-10-28, 12:32   #4550
Koshatka
Zakorzenienie

Nynka, ja się zastanawiam czy jeszcze sobie nie zamówić tego kremu właśnie na zapas do lata. To chyba limitowanka a zapach boski. Chociaż z Ori to nigdy nic nie wiadomo, niby ta świąteczna rok temu to też była limitowanka a w tym roku jest to samo.

Cytat:
Wiesz, to działa w dwie strony. Jak on ma gorszy dzień to też może liczyć na trochę "poniańczenia".

Jakbym nie miała ani kropelki czegoś to pewnie bym kupiła ale na te parę dni to jeszcze starczy i mi motywacja nie upadnie.
Stary 2009-10-28, 12:34   #4551
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
Nynka, ja się zastanawiam czy jeszcze sobie nie zamówić tego kremu właśnie na zapas do lata. To chyba limitowanka a zapach boski. Chociaż z Ori to nigdy nic nie wiadomo, niby ta świąteczna rok temu to też była limitowanka a w tym roku jest to samo.
w tamtym roku na pewno był inny bo taki błyszczący a w tym ten więc nie wiadomo jak będzie ale jest teraz bardzo tani to można kupić ja mam zapas mazideł do ciała ale ten był tani kusił mnie zapach i brakowało mi pkt do zamówienia
Stary 2009-10-28, 12:43   #4552
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
w tamtym roku na pewno był inny bo taki błyszczący a w tym ten więc nie wiadomo jak będzie ale jest teraz bardzo tani to można kupić ja mam zapas mazideł do ciała ale ten był tani kusił mnie zapach i brakowało mi pkt do zamówienia
Wiem że rok temu był inny bo nawet go mam. Mówię o serii zimowo świątecznej że się powtórzyła. Chociaż w sumie to dobrze bo tego akurat nie miałam.

Mam niezamierzoną oszczędność. Chciałam kupić Wax dla blondynek w SP i być może zestaw pomarańczowy Ziai ale nie po drodze mi dziś do Katowic więc Ulotka do dziś ważna.
Stary 2009-10-28, 13:41   #4553
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, to działa w dwie strony. Jak on ma gorszy dzień to też może liczyć na trochę "poniańczenia".

Jakbym nie miała ani kropelki czegoś to pewnie bym kupiła ale na te parę dni to jeszcze starczy i mi motywacja nie upadnie.
Dokładnie, u Nas jest tak samo. W związku trzeba sie wspierać szczególnie jak TŻ na kacu

Tak a ja nawet nie liczę dni do listopada, tylko po prostu wiem że w nasepnym tygodniu pójdę i kupi gdzieś jakiś peeling a Nature sobie odpuszczę bo wyjdę z torbami i co wtedy
Cytat:
Dajcie spokój z tym zapasem limitowanek, za rok bedzie następna już się tak nie nakręcajcie

ja świece przykładem mam 1 balsam, 1 antycellulit i 1 oliwkę zeszłam z kilkunastu balsamów do 3 szt. maseczki z 6 szt. pełnowymiarowych zeszłam do 1 pełnowymiarowej i 2 saszetek, jeszcze tylko ogarne mazidła do twarzy i będzie luzz ale juz mam tylko 1 myjadło, 1 do demakijażu, 1 peeling i chyab jest mi z tym wszystkim lepiej
Stary 2009-10-28, 13:44   #4554
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę spojrzeć na te odżywki bo tych akurat nie miałam.

Strasznie dużo tego. Ja na codzień nakładam tylko puder i kuleczki brązujące. Jak mam spotkanie z kimś albo idę na miasto to maluję oczy (cienie + tusz) a podkład tylko od wielkiego dzwonu.
Jeśli masz naprawdę problem to gorąco polecam Ci Nailgrow Miracle naprawdę działa cuda! Tylko musisz być z nią konsekwentna, codziennie bez wyjątków nakładać i zmywać (daje efekt bezbarwnego lakieru)! Jedynie majątek kosztuje
Ta biała Wibo ma wiele negatywnych opinii na KWC Chyba z tego powodu, że jest biała ale nie taka kryjąca tylko po pomalowaniu daje efekt frencha Uwielbiam ją! Tylko zaczęłam jej używać jak paznokcie miałam w super stanie, także nie umiem Ci powiedzieć czy zadziała na 3bardzo zniszczone
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, że nie po to tylko, żeby TŻ nie widział Cię bez makijażu?
Mnie nikt by nawet siłą nie zwlókł z łóżka wcześniej
Tylko jak gdzieś wychodzimy i razem się szykujemy a jak mamy zajęcia, on np na 8, a ja na 9 to i tak od niego wcześniej wstaję, żeby zdążyć ze wszystkim
mieszkamy razem to raczej trudne by było całe życie spędzać wytapetowaną widziałam kiedyś jakiś reportaż o babce, której mąż ani dzieci nie widziały bez makijażu jakaś ostra świruska, bo malowała się nawet do spania, a wstawała wczeniej przed mężem i robiła makijaż na dzień i to samo wieczorem
Cytat:
ja próbek nie zapisuję, październik dla mnie miesiącem odwykowej porażki
dla mnie też
Cytat:
W tamtym roku używałam kremu SVR Lysanel efekty były po 2 miesiącach, cera ładna po kolejnym miesiącu, krem bardzo wydajny, ale podrażnił mi polika i teraz mam jedno bardzo nadreaktywne, ale krem warty polecenia cena około 40 zł.
We wakacje stosowałam PHA z BU, dobrze nawilżał skórę była miękka, z trądzikiem wiele nie wskurał, ale szybciej goił rany i blizny.
Teraz mam tonik AHA/BHA z BU i juz po miesiacu skóra mi się łuszczy głównie tak gdzie miałam gule, stosuję co 2-3 dni na noc, pięknie znikają mi zaskórniki z brody z którymi meczę sie od początku roku, naprawde jest niezły niespodziewałam sie takich i tak szybkich rezultatów. Zapewne od wiosny znów zacznę używać PHA przy takiej mieszanej zanieczyszczonej cerze taka kuracja jest świetna.
kuszisz mnie tymi kwasami chyba zamówię następnym razem z BU
Stary 2009-10-28, 14:15   #4555
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Czesc dziewczyny!!! kupilam sobie piekny szaliczek

Stary 2009-10-28, 15:00   #4556
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

wklejam Wam raport totalnie nieudanego październikowego odwyku
nic więcej nie zużyję i nie kupię zresztą od jutra załatwiam wszystkie formalności związane z przeniesieniem do Łodzi, także pewnie nie będę miała czasu

Październik zużycia:

1. Krem regenerująco-zmiękczający do suchych stóp i pękających pięt Miss, Barwa (75 ml)-->bardzo przeciętny
2. Oczyszczający żel do mycia twarzy Purifying Neem Face Wash, Himalaya Herbals (150 ml) --> przyjemny glut
3. Podkręcająco-wydłużający tusz do rzęs Diorshow Iconic, Christian Dior (sample 4 ml)--> fajny do naturalnego looku
4. Oliwka rumiankowa Johnson's Baby Oil, Johnson & Johnson (200 ml)
5. Kremowy żel pod prysznic z olejkiem z drzewa różanego i masłem kakaowym, Dove (250 ml)
6. Antytrądzikowy krem matujący redukujący blizny i przebarwienia skóry Perfecta No Problem, Dax Cosmetics (50 ml)
7. Peeling antycellulitowy z imbirem Naturia, Joanna (100 ml) --> bardzo mi się podobał
8. Maseczka odżywczo - wybielająca z ekstraktem z ogórka i limonki Zielona Apteka, Mincer (1 saszetka)
9. Plastry oczyszczające nos Soft Clear-up Strip Kao Biore Visage, Nivea (4 sztuki)
10. Krem na dobranoc Culture Bio, Yves Rocher (tubka 15 ml)--> fajny, bo treściwy i odżywczy
11. Antybakteryjna maseczka łagodząca Skóra Pod Kontrolą AA, Oceanic (saszetka)

Kupione:

1. Szampon z miodem i cytryną do włosów suchych i zniszczonych Naturia, Joanna (300 ml)
2. Szampon z pokrzywą i zieloną herbatą Naturia, Joanna (300 ml)
3. Szampon z miętą i wrzosem do włosów normalnych ze skłonnością do szybkiego przetłuszczania się Naturia, Joanna (300 ml)
4. Szampon z biosiarką i bursztynem Naturia, Joanna (200 ml)
5. Szampon z pomarańczą i brzoskwinią do włosów normalnych Naturia, Joanna (200 ml)
6. Balsam Rozświetlający z drobinkami złota Cztery Pory Roku, PharmaCF (250 ml)
7. Dezodorant w kulce kwiat lotosu Fleur de Lotos Jardins du Monde, Yves Rocher (50 ml)
8. Serum ujędrniająco - modelujące do biustu Slim Body, Kolastyna (200 ml)
9. Odżywka do rzęs My Secret (Pierre Rene)
10. Masło do ciała Karmel i Cynamon Tutti Frutti, Farmona (250 ml)
11. Deo Roll-On 24h Wirkung Isana Pflege, Rossmann (50 ml)
12. Masło do ciała Pomarańczowe Energia Pomarańczy, Ziaja (250 ml)
13. Kremowe mydło pod prysznic Energia Pomarańczy, Ziaja (500 ml)
14. Balsam borowinowy do ciała wygładzająco-ujędrniający Kuracja Antycellulitowa, Tołpa
15. Balsam do ciała ujędrniający z białą herbatą i kofeiną Summer Slim, Soraya (400 ml)
16. Kredka do powiek szara, My Secret
17. Lakier do paznokci Inspired by Earth, Sensique (pomarańczowe złoto)
18. Paleta cieni do powiek Inspired by Earth (5 kolorów), Sensique
19. Cień do pwiek Inspired by Earth (ciemny turkusowy), Sensique
20. Antybakteryjna maseczka łagodząca Skóra Pod Kontrolą AA, Oceanic (saszetka)
21. Mleczko do oczyszczania skóry twarzy, szyi i dekoltu Selection Rival de Loop, Rossmann
22. Maseczka oczyszczająco - rozgrzewająca Care & Control, Soraya
23. Serum regulujące Lemon (BU)
24. Hydrolat geraniowy 130 ml (BU)
25. Hydrolat oczarowy 130 ml (BU)
26. Maseczka wulkaniczna z ogórkiem (BU)
27. Odżywka z pokrzywą i zieloną herbatą do włosów przetłuszczających się i normalnych Naturia, Joanna (200 ml)
28. Aktywne serum antycellulitowe do ciała Body Designer, Torf Corporation (dla Biedronki) (200 ml)
29. Peeling drobnoziarnisty z minerałami morskimi i krzemionką Be Beauty, Dax Cosmetisc (dla Biedronki) (50 ml)
30. Krem wyszczuplająco-ujędrniający antycellulit Slim Body, Kolastyna (200 ml)
31. Delikatne mleczko do ciała Hamamelis, Yves Rocher (300 ml)

Załączam zdjęcia zakupów (brakuje lakieru i kredki Sensique, które zostały w Płocku i zamówienia z BU, które jeszcze nie dotarło):

Edytowane przez ksiezniczkaa87
Czas edycji: 2009-10-28 o 19:20
Stary 2009-10-28, 15:07   #4557
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

ksiezniczko: wczesnie wkleilas raport
niestety posypalas sie kompletnie w zakupach!!! zuzycia sa ok
nie kupuj juz nic wiecej teraz zeby znowu zapasy sie nie narobily wieksze od tych ktore juz masz!

Stary 2009-10-28, 15:17   #4558
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem że rok temu był inny bo nawet go mam. Mówię o serii zimowo świątecznej że się powtórzyła. Chociaż w sumie to dobrze bo tego akurat nie miałam.
ja nie wiedziałam jak ten zimowy pachniał więc nie kupiłam ten błyszczący z tamtego roku też mam jeszcze tak w ogóle to fajny jest ten zestaw z 16, boskie opakowania z aniołkami
Cytat:
Dajcie spokój z tym zapasem limitowanek, za rok bedzie następna już się tak nie nakręcajcie

ja świece przykładem mam 1 balsam, 1 antycellulit i 1 oliwkę zeszłam z kilkunastu balsamów do 3 szt. maseczki z 6 szt. pełnowymiarowych zeszłam do 1 pełnowymiarowej i 2 saszetek, jeszcze tylko ogarne mazidła do twarzy i będzie luzz ale juz mam tylko 1 myjadło, 1 do demakijażu, 1 peeling i chyab jest mi z tym wszystkim lepiej
zanim będzie następna to tą się zużyje ja akurat nie mam ani oliwki ani nic na cellulit nawet po depilacji nic już nie mam i o dziwo nie kupuję maseczki pełnowymiarowe mam 3 ale jedna lada dzień się skończy
Stary 2009-10-28, 15:21   #4559
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!!! kupilam sobie piekny szaliczek
Pokazuj
Cytat:
ksiezniczko: wczesnie wkleilas raport
niestety posypalas sie kompletnie w zakupach!!! zuzycia sa ok
nie kupuj juz nic wiecej teraz zeby znowu zapasy sie nie narobily wieksze od tych ktore juz masz!
Wiem, że się posypałam We wrześniu było tak super, 35 zużyć, a zakupy prawie same potrzebne i niedużo a teraz masakra
Obiecałam sobie i Wam też obiecuję, że nie wchodzę do ŻADNEJ DROGERII W LISTOPADZIE! A po niezbędne zakupy będę wysyłać Mamę albo TŻta ech, jak ja to przetrwam
Stary 2009-10-28, 16:43   #4560
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092
Konto usunięte

Cytat:
Skonczylam peeling do stop 40 ml
Cytat:
Napisane przez Parsifal Pokaż wiadomość
zużyłam przed chwilą Preparat do demakijażu Rival de Loop 100 ml
Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez edyta29 Pokaż wiadomość
Gratulacje!

Cytat:
Do tego dążę Mam zapas balsamów i muszę się go pozbyć, a tak poza tym, to jestem b.blisko celu

A co do balsamów, to wczoraj, w ramach odpoczęcia od owocowych itp. smarowideł, zużyłam sobie próbeczkę Garniera czerwonego. Chyba wrócę do niego po wykończeniu wszystkiego - jest bezkonkurencyjny.

Księżniczko, zadowolona jesteś z balsamu Hamammelis? Ostatnio mnie zaciekawił. A cienie Sensique z limitowanki Earth jakie zrobiły na Tobie wrażenie?

Edytowane przez 025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092
Czas edycji: 2009-10-28 o 16:45
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości