|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
Kretencja
za kredyt... I miło mieć taką koleżankę, która potrafi poprawić humor I nie choruj już nam... Wyczerpałaś limit na tę zimę![]() Aldii żeby Lu wytrzymała jeszcze troszkę W sumie na jej miejscu bym się nie spieszyła, zimno ponuro... W brzuszku lepiej na pewno![]() Tz chodzi jak w zegarku Ale ja i tak jeszcze trochę jestem zła...Niech zrozumie jaką przykrość mi sprawił... Wczoraj opróżniliśmy całkiem nasz pokój. Już spaliśmy w drugim (ale na szczęście na swoim łóżeczku Dziewczyny uważajcie dziś na drodze, bo jest strasznie (ale ja od pn z domu nie wychodziłam to może było gorzej już ) Musiałam odwieźć Tz-a (bo w sob to inaczej się nie da ), droga krajowa, 8 rano a nie ma żadnego pługa Do tego akumulator siadł, na szczęście był naładowany zapasowy![]() No i musiałam przekupić (bo jakiś taki chodził, jakby miał do mnie o coś żal - nie odzywał się) teścia pączkiem Chciałam, żeby akumulator podłączył pod prostownik bo my swojego nie mamy Pączuś zawsze teściowi poprawia humor
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
No i ja już sama. Mężuś wyjechał o 2.30. Już za nim tęsknie ![]() Aldii jeśli mogę zapytać, czemu będziesz mieć cc? TZn. z jakich powodów? Idę sobie zrobić śniadanko. Mam ochotę na chlebek w jajeczku z serkiem mniam
|
|
|
|
#4533 |
|
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim kobitkom tym ktore juz wstały i sa z nami i tym ktore sie pojawią tu zaniedlugo hihi
![]() Scio Moj mąż uwielbia taki chlebek w jajku on to nazywa "zapiekanki" heh moim zdaniem zapiekanka inaczej wyglada ale niech mu bedzie heh Aco do mojego samopoczucia to jakies dziwne ono jest....co chwile mnie mdli i czesto mi sie odbija...co dzwine bo jem jak najmniej zeby mi sie czasem nie chcialo puscic "pawia" bo nie lubie tego strasznie Jeszcze Wam nie mowiłam o jednej mojej historii heh Wiecie co to jest fajka wodna inaczej szisza? to w niedziele (w ten weekend co sie "staralismy" z mezem) jak mnie brat poprosil zebym mu rozpaliła pociegnęłam 2 buchy i polecialam (ledwo co do lecialam i trafiłam) w odpowiednie miejsce zeby zwymiotowac...pare dni wczesniej nie dzialala na mnie szisza tak zle z moim mezem czasem wypalamy 2 pod rzad jak mamy ochote i nic a tu po paru buchach takie cos...zastanowilo mnie to ale przeciez to by bylo za wczesnie.... heh
|
|
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja t owidzę że już wszystko na dobrej drodze, moze faktycznie koleżanka Cie "zarazi"
![]() Aldii wolała jak najszybciej miec to za sobą, bo niecierpliwa jestem. Ale mam nadzieję że Twoja Lu Cie posłucha i poczeka tak długo jak będziesz chciała
|
|
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley dobrze dobzre, tresuj TZ-a
![]() Scio bo mialam w dziecinstwie operacje nerek (reflux) i nefrolog nie zgodzila sie na normalny porod ![]() A Lu niech czeka - tam ma cieplej ![]() Szykuje jej wlasnie kolyske wole juz miec wszystko gotowe....
|
|
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia co tam u Ciebie? Myślałam, że dziś na uczelnię śmigasz
|
#4537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojjj jak bardzo kompletnie nie liczył się ze słowami - czysta arogancja i chamstwo! A potem jak się wyrzył na myciu garów, wrócił i grzeczniutki pyta czy zrobię sałatkę jak przyjdzie Jego brat z dziewczyną.... Zadałam tylko jedno pytanie: "Za to chamskie i bez szacunku zachowanie?" Obraził się!Dziś rano jechaliśmy razem na uczelnie więc już lepsza atmosfera, w przerwie w zajęciach dzwoni do mnie i pyta czy jak wrócę to w przerwie w nauce zrobiłabym tą sałatkę... Powiedziałam, że w przerwie w nauce to ja wolę się położyć poza tym dobrze wie czemu nie zrobię a On nie ma dwóch lewych rąk... I co? Obraził się ![]() Także też walczę aby nie ulegnąć.... niech się nauczy szacunku do żony... ale ciężko wytrwać w konsekwencji.... my szliśmy na autobus przed 7 i było jedno wielkie lodowisko!!! masakra jakaś! Teraz też nie dobrze - wszystko stopniało, chodniki to jedna wielka kałuża - nie było szans nie wejść no i gdzieś do moich nigdy nie przemakalnych traperów dostała się woda ![]() Cześć Lindsley - skopiuje to co pisałam na wątku mamusiowym: Dziewczyny wróciłam z uczelni Tak więc umówiłyśmy się, że calutki dokończony rozdział oddaję Jej 28 stycznia Więc pisania ciąg dalszy ![]() Ale dziś przerwa na naukę do jutrzejszych egzaminów ![]() Wypiję drugą kawkę (muuuuszę ), chwilkę odpocznę i się biorę. Bo popołudniu muszę do szefulka podjechać a wieczorem szwagier z dziewczyną przyłażą
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-01-09 o 12:43 |
|
|
|
|
#4538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poka poka kołyskę.
|
|
|
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Aldii, to do spotkania z małą Lu rzeczywiście już mało czasu Kretencjo A dodatkowo wierzę, że te wspaniałe fluidki ciążowe przeszły na ciebie Lindsley, to teraz TŻ powinien chodzić ciągle jak w zegarku ![]() Ishka, podejrzana sprawa z ta fajką wodną A który masz dc?Kakusia, trzeba być konsekwentnym, bo panowie niczego się nie nauczą Dziewczyny, u was też taka zamieć? zaraz powinniśmy z domu wyjść, a tak mi się nie chce
|
|
|
|
#4541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4542 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A wcześniej mówiła, że na kursie nie jeździła w śniegu i dawałam jej kilka wskazówek, pewnie dziś sobie jeszcze przed egz wykupiła jakieś godzinki...Cytat:
![]() No mam nadzieję, że będzie Cytat:
Mieliśmy jutro jechać na imieniny mojego ojca ale już dzwoniłam, że nie przyjedziemy. Zresztą wszyscy goście odwołali przyjazd. Powtórka za 2 tyg
|
|
#4543 |
|
Zadomowienie
|
Pomidora Teraz mam 20 dc przy cyklach srednio 28 dniowych i czekam az bede mogla testować heh
czekam i jednoczesnie sie boje rozczarowac poraz kolejny... ;/Co do pogody to u mnie masakra tak jak wczoraj padał fajny sniezyk to dzis roztopy i chyba jakis kapusniak kropi ;/ juz wolalam jak byl sniezyk ![]() Dziewczynki(te ktore beda testowac mniejwiecej w tym samym czasie co ja) zyjecie tam? ;P jakie jest Wasze samopoczucie??
|
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
Ishka ja nie wiem, który mam dzień cyklu pamiętam tylko że @ była 22 XII, ale nie chce mi się liczyć w nosie to mam ![]() O ile tym podejżeniem PCO już się nie martwię, zacznę po cytohormonach, to niepokoi mnie kłócie w jajniku chyba, od ok. 1,5-2 tyg, takie jak na owulkę, chyba ze to nie jajnik? |
|
|
|
#4545 |
|
BAN stały
|
witajcie
wyszlam dzis ze szpitala z malutka.... ![]() ja sie ogarne...i to napisze opis porodu i wstawie fotke...Jowitki... ![]() __________________ |
|
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
Malga witaj GRATULACJE
A jednak po tylu zmianach jest Jowitka - śliczne imię Czekamy na zdjęcia
|
|
|
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
witam ja wczoraj mialam wizyte w szpitalu i ostanie usg bo tu tylko 3 sa maly wazy 3150 a na koniec powiedziala babka do TZ no to teraz mus pan pilnowac bo na dniach bedzie dzidzius
a ja w szoku bo termin mam na 22 stycznia a paczka z polski jeszcze nie doszla z torba i ciuszkami dla malego bedzie w poniedzialek bo w weekendy nie rozwoza ale jest juz w dublinie wiec na bank bedzie w poniedzialek aldii no no super ma Lu spanko |
|
|
|
#4549 |
|
Zadomowienie
|
Witam Malgo i mała kruszynko
Pozdrowienia garące dla Was ![]() Scio A te kłucia to normalne że u Ciebie trwaja tak dlugo? Ja mam bole w dole brzucha juz od paru dni tzn to nie saa mocne bole tylko tyle ze poprostu czuje brzuszek tam na dole Ja mialam ostatnia @ 21.12 czyli podobnie jak Ty wiec mniejwiecej o tym samym czasie jestesmy teraz hihi a ilu dniowe masz cykle?
|
|
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
Isha właśnie nie. Czasem zakuje mnie w okolicach owulki, ale dzień lub dwa a nie tyle czasu
|
|
|
|
#4551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aldii to faktycznie lada moment dostaniemy info od tvvojego TŻ, że urodziłaś. Povvodzenia kretencja pięknie zareagovvałaś i pięknie to opisałaś, ja też sie cieszę, ze np moja siostra jest vv ciąży, ale jak rodzinka coś povvie, ze my tez juz byśmy mogli to mi jednak przykro, bo przecież sie staramy a oni nie vviedzą Cytat:
![]() no u mnie od nocy pada śnieg, a vvłascivvie strasznie zavvievva, odśnieżac można by co godzinke, na drogach strasznie, musiałam jechać vvolno jak żółvv i ostrożnie, ciężko się jeździ vv takich vvarunkach ishka nie chcę nakręcać, ale kto vvie. Poczekamy na test ![]() Pytałas jak samopoczucie testujących, ja czuję, ze pevvnie nic z tego, ale podśvviadomie i tak vvierzę, ze moze będą jednak || Malga o tak, czekamy na relacje z porodu i zdjecie vvaszej córeczki. Jeszcze raz gratuluję A ja dziś byłam vv pracy na 3 godzinki, skoczyłam z siostrą do kilku sklepóvv z ciuchami, ale nic nie kupiłam, nic mi nie vvpadło vv oko. Jutro pevvnie będziemy siedzieć vv domu, śnieg ciągle pada, zaspy się tvvorzą bardzo szybko, jak nie będzie vviało to może męża vvyciągnę na spacer. PS. znovvu użyvvam "vv", bo mamy zepsuta klavviaturę na tym lapku.
|
|
#4552 | ||
|
Raczkowanie
|
Podpisuję się pod tym rękoma i nogami..warunki tragiczne,drogę która zwykłam pokonywac w 20 minut dzisiaj jechałam prawie godzinę
Cytat:
za egzaminyCuuudo Cytat:
|
|
|
#4553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fajnie (po cichu zazdroszczę)I oczywiście czekamy na opis i zdjęcia ![]() Cytat:
A torbą się nie przejmuj... No chyba że masz zamiar jutro rodzić![]() U mnie chłopcy zrobili już konkretny bałagan, pozbyli się starej podłogi... Mimo, że nie siedziałam z nimi w pokoju to też mam kurz wszędzie ![]() Kakusia jak Ci idzie nauka i wizyta szwagra z dziewczyną?
|
|
#4554 | |
|
Zadomowienie
|
agness813 dziękuję, ale nie wiem czy ja w tę pogodę dam sobie radę, nie wiem czy zdam
![]() Cytat:
|
|
#4555 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znać jak będą wyniki. A zlecenia badania lekarz dał, czy sami z siebie zrobiliście te badania?Cytat:
Cudne Cytat:
Mam nadzieję, że poród nie był ciężki, ale jak dedukuję godzinowo to szybko Ci poszło Czekam na relację i nie mogę się doczekać Tak samo jak zdjęcia Jowitki
|
|||
|
|
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley kiepsko
![]() nauka - narazie przeczytałam jeden wykład. jestem strasznie śpiąca, oczy mnie szczypią, a coś czuję, że dziś znów posiedzę do północy... a jutro o 4:45 pobudka. Prezentacji nie damy rady już z koleżanką zrobić A na zaliczenie jeszcze nie powtarzałam... Wizyta - wkurza mnie ta laska swoim paplaniem.... ale nie udaję miłej, nie robię dobrej miny do złej gry Atmosfera z TŻtem - do bani tyle przykrych słów mi dziś powiedział... położyłam się popołudniu tylko na pół godzinki bo taka śpiąca byłam i chciałam się rozprostować... a taką jazdę o to miałam żebyście nie uwierzyły Niech się ten dzień już skończy.... Trzymajcie proszę kciuki za mnie jutro... |
|
|
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia
My za tydzień mamy dwa koła, jutro kartkówkę i dowiemy się czy zaliczyliśmy projekty. Dzisiaj nam samochód pod uczelnią zamarzł. Był w lodowej skorupce - coś jak szyba przysznicowa Jutro ma dopiero padać porządnie, mam nadzieję, że dojedziemy bez problemu i wrócimy....I cały dzień zajęć |
|
|
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia to ja już trzymam kciuki...
A Tz-a U mnie Tz póki co ok. Nie narzekam, stara się. ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- ![]()
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
moj TZ tez mi sam kaze sie klasc odpoczac bo niby po moin oddechu slyszy ze jestem zmeczona
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.

za kredyt... I miło mieć taką koleżankę, która potrafi poprawić humor
I nie choruj już nam... Wyczerpałaś limit na tę zimę
żeby Lu wytrzymała jeszcze troszkę
) Musiałam odwieźć Tz-a (bo w sob to inaczej się nie da
), droga krajowa, 8 rano a nie ma żadnego pługa
Do tego akumulator siadł, na szczęście był naładowany zapasowy
Pączuś zawsze teściowi poprawia humor

), chwilkę odpocznę i się biorę. Bo popołudniu muszę do szefulka podjechać a wieczorem szwagier z dziewczyną przyłażą 

zaraz powinniśmy z domu wyjść, a tak mi się nie chce 

Pozdrowienia garące dla Was
A torbą się nie przejmuj... No chyba że masz zamiar jutro rodzić
Daj znać jak będą wyniki. A zlecenia badania lekarz dał, czy sami z siebie zrobiliście te badania?