Wszystko o Oriflame cz. IV - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-12, 18:29   #4531
askor90
Rozeznanie

Dot.: Wszystko o Oriflame cz. IV

Cytat:
Napisane przez Carola11 Pokaż wiadomość
Oczywiście katalog 3 trwa nadal więc jeszcze możesz zebrać trochę PP a w katalogu 4 otrzymasz rabat
Dziękuję za odpowiedź! Czyli jeżeli w tym katalogu (3.) jeszcze coś zamówię na np. 20 pkt i dalej mi się to do zniżki liczy?
askor90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 18:30   #4532
Carola11
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zlotqo Pokaż wiadomość
a ja mam problem że mi konsultanci z grupy odchodzą bo...? bo są wieczne braki. eh i żadne tłumaczenie nie pomaga że to minie. po prostu nie i tyle. mówią że nie będą za cyt. "gówno wartą firmę oczami świecić". i co ja mam im powiedzieć?

na szczęści mam już jeden wniosek na trzeci katalog, dziewczyna zapowiada się bardzo dobrze no i jeszcze umówione spotkanie z 3 osobami na przyszły tydzień. oby tylko się szybko nie zraziły
Przed świętami w grudniu jechałam autobusem i słyszałam jak jedna dziewczyna mówiła drugiej, że rezygnuje z Oriflame bo nie zamierza dłużej stać w tych kolejkach. Tego dnia akurat kolejka była gigantyczna, stało się ok. godziny, potem jeszcze czekanie na odbiór zamówienia ale bez przesady, ludziom to wszystko przeszkadza. A to braki a to kolejki. Czasami mam wrażenie, że niektórzy chcieliby od pierwszego dnia nic nie robić i mieć z tego kasę.

Jeżeli ktoś chce odejść - trudno, na jej miejsce zawsze znajdzie się ktoś kto poważnie to potraktuje.

Edytowane przez Carola11
Czas edycji: 2010-02-12 o 18:36
Carola11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 18:33   #4533
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karolinka18222 Pokaż wiadomość
no sorry ale nie każdy chce używać oriflame.
u mnie na uczelni króluje avon i to się nie zmieni.
i ja mam problem ze sprzedażą.
A tam króluje avon Trzeba do tego podejść z odpowiedniej strony Ja stosuje taką ukrytą reklame, stawiam sobie kremik do rąk koło zeszyciku na wykładzie/ćwiczeniach. Maluje się pomadką/szminką/błyszczykiem z Ori przy kumpelach. Hehe raz kupiłam sobie Miss O to niebieskie od razu jak weszło i na okienku między wykładami siedziałyśmy w KFC to wyciągnęłam z zapytaniem czy myślą że ta woda to bedzie fajny prezent dla kuzynki - taka malutka ściema No i od razu przypadkowo próbke miałam przy sobie Dziewczyny się zachwyciły i zapachem i pompeczką i miałam 2 zamówienia.
Bo Avon jest popularniejszy i bardziej znany i przetestowany. Dlategotu trzeba troche zaangażowania i sprytu.
Moja mamcia robi to samo. Jest w pracy idzie do łazienki i psika się intensywnie np. amber elixir I takie różne różniaste chwyty mamy razem z mamą.
A z pozyskiwaniem klientów to jest tak że trzeba ich zdobyć Ja się na początku wstydziłam iść do sąsiadki z katalogiem która mieszka pare domów dalej "a bo mówie jej tylko dzień dobry i głupio tak z katalogiem", "a pewnie i tak nie zamówi". I co raz zaniosłam i od tej pory zawsze chociaż za 20 zł coś zamówi.
Nektaryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 18:35   #4534
Carola11
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez askor90 Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź! Czyli jeżeli w tym katalogu (3.) jeszcze coś zamówię na np. 20 pkt i dalej mi się to do zniżki liczy?
Im więcej PP w tym katalogu uzbierasz tym większy rabat w następnym katalogu dostaniesz Chyba ktoś Ci źle tłumaczył plan marketingowy, tu chodzi o to żebyś miała jak najwięcej PP a nie tylko 200
Stary 2010-02-12, 18:40   #4535
askor90
Rozeznanie

Wiem Ale to moje pierwsze zamówienie na ponad 200 pkt, i chcę wiedzieć wszystko dokładnie, co i jak.
Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź
Stary 2010-02-12, 18:41   #4536
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez askor90 Pokaż wiadomość
tak
rabaty podliczane są na koniec każdego katalogu i od razu do wykorzystania w pierwszy dzień nowego

Cytat:
Napisane przez Nektaryna Pokaż wiadomość
A tam króluje avon Trzeba do tego podejść z odpowiedniej strony Ja stosuje taką ukrytą reklame, stawiam sobie kremik do rąk koło zeszyciku na wykładzie/ćwiczeniach. Maluje się pomadką/szminką/błyszczykiem z Ori przy kumpelach. Hehe raz kupiłam sobie Miss O to niebieskie od razu jak weszło i na okienku między wykładami siedziałyśmy w KFC to wyciągnęłam z zapytaniem czy myślą że ta woda to bedzie fajny prezent dla kuzynki - taka malutka ściema No i od razu przypadkowo próbke miałam przy sobie Dziewczyny się zachwyciły i zapachem i pompeczką i miałam 2 zamówienia.
Bo Avon jest popularniejszy i bardziej znany i przetestowany. Dlategotu trzeba troche zaangażowania i sprytu.
Moja mamcia robi to samo. Jest w pracy idzie do łazienki i psika się intensywnie np. amber elixir I takie różne różniaste chwyty mamy razem z mamą.
A z pozyskiwaniem klientów to jest tak że trzeba ich zdobyć Ja się na początku wstydziłam iść do sąsiadki z katalogiem która mieszka pare domów dalej "a bo mówie jej tylko dzień dobry i głupio tak z katalogiem", "a pewnie i tak nie zamówi". I co raz zaniosłam i od tej pory zawsze chociaż za 20 zł coś zamówi.
hah, ale marketing ja się wciąż nie przełamałam w kwestii kilku osób

Dziewczyny, a czy któraś używała kremowych cieni Visions (tych limitowanych)? Choruję na nie od zeszłego katalogu, ale czekałam na jakieś opinie, a ich jest niewiele :P

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 18:43   #4537
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Ja mam same kremy Jeszcze 3 zdrapki musze dać klientkom ale tam pewnie bedzie to samo...
Czy ktoś zamawiał deep impact i czy pudełko z wodą było owinięte w folie? Bo ja pamiętam że zawsze zamawaim perfum to jest owiniete a to nie było. I wogóle pudełko jest takie pogniecione aż wstyd dać klientowi

Wącham próbkę glacier ice i bardzo mi się podoba Ładny zapach, taki nawet świezy, delikatny i myśle że bedzie w miare trwały.
Ja już 4 razy zamawiałam Deep Impact i nigdy nie było zafoliowane.

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-12, 18:49   #4538
askor90
Rozeznanie

A co sądzicie o GG Shine perfumach? Ja się w nie zaopatrzyłam i jestem bardzo zadowolona
A ma ktoś żel nabłyszczający GG Shine? Jak się sprawdza?
Stary 2010-02-12, 18:51   #4539
natalie1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
tak
Dziewczyny, a czy któraś używała kremowych cieni Visions (tych limitowanych)? Choruję na nie od zeszłego katalogu, ale czekałam na jakieś opinie, a ich jest niewiele :P
Mam fioletowy, ładnie wygląda na powiece, delikatnie się błyszczy (piękny efekt przy moich kocich oczach ). Niestety kiepsko z trwałością. Po pracy prawie wszystko zebrało się w załamaniu powieki. Trochę lepiej się trzyma po przypudrowaniu powieki przed nałożeniem. Ale ja mam raczej specyficzne oczy, więc może u ciebie będą się lepiej trzymały.
natalie1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 18:51   #4540
arsuper
Raczkowanie

GG do arsuper

Ja teraz zamawiałam deep impact i był w folii, ale poprzednio, chyba w 15 nie było folii - nie wiem kurcze od czego to zależy. Ale woda przyzwoita, trwała i ładna
Stary 2010-02-12, 18:55   #4541
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalie1988 Pokaż wiadomość
Mam fioletowy, ładnie wygląda na powiece, delikatnie się błyszczy (piękny efekt przy moich kocich oczach ). Niestety kiepsko z trwałością. Po pracy prawie wszystko zebrało się w załamaniu powieki. Trochę lepiej się trzyma po przypudrowaniu powieki przed nałożeniem. Ale ja mam raczej specyficzne oczy, więc może u ciebie będą się lepiej trzymały.
dzięki za odpowiedź a nakładasz podkład po cień? bo ja np do niedawna tego nie robiłam i widzę różnicę poprzednio używałam podkładu w musie rimmela, a teraz w sztyfcie ori i na obu się cienie dobrze trzymały i ładniej było widać kolor
czy mogłabym Cię prosić o wstawienie fotki, jeśli masz taką możliwość? bo fiolet mnie akurat interesuje, a mam już kilka cieni w tym kolorze byłabym bardzo wdzięczna

Tak właśnie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-12, 18:58   #4542
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Ja już 4 razy zamawiałam Deep Impact i nigdy nie było zafoliowane.
A to niepotrzebnie się tak wystraszyłam

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez arsuper Pokaż wiadomość
Ja teraz zamawiałam deep impact i był w folii, ale poprzednio, chyba w 15 nie było folii - nie wiem kurcze od czego to zależy. Ale woda przyzwoita, trwała i ładna
No woda jest fajna mój TŻ jej używa i zawsze mówi że szkoda że w Ori nie ma perfum o takim zapachu I mi buteleczka się podoba, wygląda jak aluminium
Stary 2010-02-12, 18:59   #4543
Kyou
Raczkowanie

Przeglądam ten temat odkąd wpisałam się do oriflame, tj. od grudnia. Niejednokrotnie znalazłam w nim odpowiedzi na nurtujące pytania.

Spodobał mi się też pomysł ze swoimi własnymi ulotkami. Zrobiłam więc jedną i chciałam się nią podzielić i przeczytać co wy o niej myślicie. xD

http://img1.vpx.pl/up/20100212/front_kopia63.png
http://img1.vpx.pl/up/20100212/ulotk...ia_kopia32.png
Kyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 19:04   #4544
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
To ja już nie wiem dostałam wode ze zwrotu czy coś?? Kurde pierwszy raz mi się tak zdażyło żeby coś było niezafoliowane. Teraz w paczusi wszystkie GG shine miałam zafoliowane, a deep impact nie... Delikatnie otworzyłam pudełeczko i sprawdziałm butelke- nie jest uszkodzona czy coś i ważnona w dłoniach wydaje się że jest pełna. Nielubie takich sytuacji...
Cytat:
A to niepotrzebnie się tak wystraszyłam
No woda jest fajna mój TŻ jej używa i zawsze mówi że szkoda że w Ori nie ma perfum o takim zapachu I mi buteleczka się podoba, wygląda jak aluminium
Na jesień zamawiałam Deep Impact i był w aluminiowej butelce bez opakowania i folii. Teraz dostałam z PL i jest w kartoniku zafoliowany. Niestety nie otwierałam, bo chcę sprzedać, ale niektórzy wspominali tutaj, że są one w plastikowych butelkach. Nie wiem na ile mogę wysunąć takie wnioski, ale być może są one w dwóch wersjach? Jedne w butelkach aluminiowych bez opakowania, a drugie w plastikowych w opakowaniach i folii...
Stary 2010-02-12, 19:06   #4545
kasiencja
Pani Buka

Kyou, bardzo mi się podobają Twoje ulotki, dokładnie zrobione, taka delikatna szata graficzna i nie za bardzo krzykliwe

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 19:08   #4546
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
Kyou, bardzo mi się podobają Twoje ulotki, dokładnie zrobione, taka delikatna szata graficzna i nie za bardzo krzykliwe

ulotki super! tylko jedna uwaga - "co najmniej"

Tak właśnie.

Edytowane przez ola_gie
Czas edycji: 2010-02-12 o 19:11
Stary 2010-02-12, 19:12   #4547
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kyou Pokaż wiadomość
Spodobał mi się też pomysł ze swoimi własnymi ulotkami. Zrobiłam więc jedną i chciałam się nią podzielić i przeczytać co wy o niej myślicie. xD

http://img1.vpx.pl/up/20100212/front_kopia63.png
http://img1.vpx.pl/up/20100212/ulotk...ia_kopia32.png
Mi się bardzo podobają Chyba spapuguje od ciebie i zrobie podobną promocje z tymi cieniami
Stary 2010-02-12, 19:18   #4548
fifcia15
Przyczajenie

Mam pytanie... Co zrobić jeśli tam gdzie powinien być "X" żeby usunąć produkt z koszyka niczego nie ma i nie mogę usunąć produktu?
fifcia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 19:21   #4549
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez fifcia15 Pokaż wiadomość
Mam pytanie... Co zrobić jeśli tam gdzie powinien być "X" żeby usunąć produkt z koszyka niczego nie ma i nie mogę usunąć produktu?
Może spróbuj zalogować się przez inną przeglądarkę?

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-12, 19:21   #4550
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kyou Pokaż wiadomość
Bardzo fajna ta ulotka. Mnie też podoba się szata graficzna. Aczkolwiek po raz kolejny potwierdza się, że każdy ma innych klientów, bo akurat dałaś takie rzeczy, na które moi nie zwracają uwagi. Mimo, że ja ciągle zachwalam te cienie, to oprócz mnie nikt ich jeszcze nie kupił (chyba nie wierzą w ich jakość). Discover sprzedawałam tylko w jednym katalogu jak wchodziły, a potem nikt nie chciał o nich słyszeć Seria z oliwką i bambusem się nie spodobała, a woda embrace her jest systematycznie omijana Moje panie wolą drogie kremy do twarzy, kapsułki, perfumy i wszystkie kosmetyki w złotych opakowaniach
Stary 2010-02-12, 19:24   #4551
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Li O Pokaż wiadomość
Na jesień zamawiałam Deep Impact i był w aluminiowej butelce bez opakowania i folii. Teraz dostałam z PL i jest w kartoniku zafoliowany. Niestety nie otwierałam, bo chcę sprzedać, ale niektórzy wspominali tutaj, że są one w plastikowych butelkach. Nie wiem na ile mogę wysunąć takie wnioski, ale być może są one w dwóch wersjach? Jedne w butelkach aluminiowych bez opakowania, a drugie w plastikowych w opakowaniach i folii...
Butelka jest twarda z jakiegoś stopu ale to napewno nie plastik. Nawet jak się w nią stuknie paznokciami to jest metaliczny odgłos. I butelka mojego TŻta była zapakowana w pudełko i zafoliowana. I teraz się zdziwiłam jak dostałam tą dla klienta ale jest chyba pełna bo dość długo ja ważyłam w dłoniach i potrząsnęłam delikatnie czy mocno chlupocze ale wszystko oki.
Stary 2010-02-12, 19:37   #4552
fifcia15
Przyczajenie

Mam pytani... Co zrobić jeśli tam gdzie powinien być "X" żeby usunąć produkt z koszyka niczego nie ma i nie moge usunąć produktu?

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Mam pytanie... Co zrobić jeśli tam gdzie powinien być "X" żeby usunąć produkt z koszyka niczego nie ma i nie moge usunąć produktu?
Stary 2010-02-12, 19:38   #4553
Kyou
Raczkowanie

Cytat:

ulotki super! tylko jedna uwaga - "co najmniej"

No tak. xD Dzięki. Dobrze, że jeszcze nie wydrukowałam.

Dałam takie produkty, bo nie miałam pojęcia co dać. W zasadzie każdy kupuje co innego, mało która klientka zwracała uwagę na jakieś bardziej zaawansowane kremy. Co do tej wody.. jeszcze nikt jej u mnie nie kupił, ale może dlatego, że nie zwrócili uwagi.. xD
Kyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 19:46   #4554
solaris1990
Rozeznanie

Au mnie jakos klientki mało kupuja perfumy raczej żele pod prysznic kremy do rak twarzy.
solaris1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 19:51   #4555
fifcia15
Przyczajenie

Dziękuję pomogło
Stary 2010-02-12, 19:53   #4556
natalie1988
Raczkowanie

Cytat:
dzięki za odpowiedź a nakładasz podkład po cień? bo ja np do niedawna tego nie robiłam i widzę różnicę poprzednio używałam podkładu w musie rimmela, a teraz w sztyfcie ori i na obu się cienie dobrze trzymały i ładniej było widać kolor
czy mogłabym Cię prosić o wstawienie fotki, jeśli masz taką możliwość? bo fiolet mnie akurat interesuje, a mam już kilka cieni w tym kolorze byłabym bardzo wdzięczna
Proszę. Mam nadzieję, że coś widać

natalie1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 20:03   #4557
Karolinka18222
Rozeznanie

Cytat:
ja też tak robię i czasami skutkuje ale raczej koleżanki pytają czy mogą wypróbować i na tym sie kończy

Karolinka18222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 20:17   #4558
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalie1988 Pokaż wiadomość
Proszę. Mam nadzieję, że coś widać

dziękuję pięknie! chyba dzięki Tobie zaoszczędziłam pieniądze, bo jednak liczyłam na intensywniejszy kolor

Tak właśnie.
Stary 2010-02-12, 20:23   #4559
Misia.m
Wtajemniczenie

GG do Misia.m

Cytat:
Napisane przez Karolinka18222 Pokaż wiadomość
ten 4 katalog u mnie nie przejdzie :/
już pokazałam 3 osobą i słyszę NIE DZIĘKUJE, TU NIC NIE MA grrr
Dziewczyny, może zacznijcie prezentować katalogi, aktywnie, mówić, prezentować, dawać próbki,dać powąchać, dać spróbowac konsystencji kosmetyku,a nie tylko dawać sam katalog,żeby klientki sobie"pooglądały"same. Sa szkolenia kosmetyczne, są broszury, są książki,jak sprzedawać i doradzać, z tylu rzeczy możecie skorzystać- jest sponsor, jest dyrektor, wystarczy do nich zadzwonić i poprosić o pomoc"jak lepiej sprzedawać".
Stary 2010-02-12, 20:25   #4560
Tysia1907
Zadomowienie

ja 2 razy zamawiałam deep impact, w listopadzie i teraz w 3k, i za każdym razem opakowanie było niezafoliowane i wg mnie butelka była aluminiowa, nawet przed chwila bylam w lazience sprawdzić i stukalam paznokciem w butelke i plastik to to na pewno nie jest
wiec może faktycznei sa dwa rodzaje;D
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości