|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zadomowienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV
Pierwsza!!!mala juz pedzi po pokoju a ja siedze zalamana moja waga
![]()
#4532 |
Wtajemniczenie
|
o noł dziś ja miałam być pierwsza
![]() Ewelain nie ma co się załamywać trzeba się wziąć za siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Ursull, witaj z powrotem ![]() Malutka, ![]() ![]() Ewelain, a ile masz do zrzucenia? |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Zadomowienie
|
Hejka!
Nocka taka se ![]() ![]() U nas dzis temperatura najgorsza ze wszystkich dni, dobilo do 23 stopni ![]() Uczylam wczoraj mlodego rozroznianiaoso, czyli mnie i jego. Pokazujac na siebie powtarzalam mama a na niego Jas i co i dzis gada caly czas mama ![]() malutka to Ci powiem, ze do raczkowania Dawidka juz zabi skok, Jas tez zanim zaczal raczkowac to coraz czesciej tak sie bujal w tej pozycji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Wtajemniczenie
|
Gosik i Aleks zacznie raczkować zobaczysz! Iwo już się zbiera do raczków, póki co częściej czołga się jak w wojsku, ale już tyłeczek też podnosi
![]() Superzabula barwo dla Jaśka, a wcześniej mówił już mama? |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Zadomowienie
|
Iwciag mowil, ale nie tak czesto i nie przy kazdej okazji hihihih
|
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zakorzenienie
|
No to widzisz, a Aleks nawet nie próbuje się czołgać. Macha rękami i nogami ale do głowy mu nie przyjdzie żeby się przesunąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Wtajemniczenie
|
Czesc!
dzisiaj nawet u nas jest centymetrowa pokrywa sniegu i minus jeden, ale na jutro zapowiadaja juz 6 NA PLUSIE ![]() ![]() Aleks juz od kilku dni probuje raczkowac... najpier sie bujal a teraz juz odpycha sie nóżkami, tylko o rączkach jeszcze zapomina... Jejki mały juz tak sie przemieszcza...ze trzeba caly czas go pilnowac ![]() O! i dzisiaj sam stanął w łóżeczku ![]() ![]() Superzabula...ale fajnie ze slyszysz mama .... ![]() Malutka to juz pewnie niedługo Dawidek zacznie smigac... az bedziemy miały dosc biegania za nimi... Iwciag fajnie ze juz jestes..jak było? Ursull fajnie ze wrocilas
#4541 |
Wtajemniczenie
|
Mell było bardzo fajnie, jak zwykle u rodziców ![]() Iwo wybawiony na maksa! My załatwiliśmy co planowaliśmy, za 2tyg notariusz i możemy zacząć przygotowania do budowy naszego domku ![]() Pisze tego posta po raz drugi bo jakimś dziwnym sposobem poprzedniego mi wcieło:/ |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 |
Zadomowienie
|
iwciag jak ja Ci zazdroszcze, ze bedziesz mieszkala w domu...mi sie to strasznie marzy
![]() mell no super sie to slyszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Wtajemniczenie
|
Superzabula oj kiedy to będzie!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Rozeznanie
|
Cześc dziewczynki, witam po weekendzie i wolnym poniedziałku
![]() ![]() Ale mróz, brrr, pewnie słyszałyście że w weekend zamarzł 13 latek? On był z mojej miejscowości i mieszkał 500 m ode mnie ![]() U nas bez większych zmian, Marcel nadal w nocy się budzi kilka razy, muszę do niego wstawać. Od dwóch dni biore go do naszego łóżka nad ranem, a nie jak wcześniej ok. północy. Dobre i to, trochę się przynajmniej wyśpię. Przenieśliśmy się spać na dół z małym, bo w naszym pokoju nad ranem temp. spada do 13 stopni ![]() ![]() Ja małego ubieram na noc w bodziaka i pajaca, wkładam do śpiworka takiego cienkiego z bawełny, na łapki nakładam skarpetki i przykrywam kołderką. Chyba trochę za ciepło mu jest czasami, dzisiaj w nocy np. było mu gorąco bo miał spocony karczek. W piątek dostaliśmy chodzik dla Marcela, o taki: http://www.allegro.pl/item887962518_..._baby_mix.html Małemu bardzo się spodobał, biega jak szalony po domu, trudno nadążyć za nim, ale nie chcę żeby siedział w nim zbyt długo, bo to chyba niezbyt zdrowe dla nóżek. Gdybym sama miała kupować to raczej bym nie kupiła. Poiglot, ja też robię kisiel sama, zwykle z kompotu, bo mam kompociki robione przez mamę z własnych owoców. Dodaję ok. 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej na 3/4 szkl kompotu. Robiłam też z Kubusia, był smaczny ![]() Ursull, witaj z powrotem ![]() Gosikk, ja tez zmarzlak, nie wyobrażam sobie iść piechotą w ten mróz nigdzie, podziwiam ![]() Caro, mój tż kupił sobie lustrzankę w zeszłym roku, ma do niej już 9 obiektywów ![]() ![]() ![]() Iwcia, oby się udało fajna i tanią nianię znaleźć ![]() Anulka, ja od kilku dni też odkładam małemu poduszkę pod główkę, zauważyłam, że chyba lepiej mu się śpi ![]() Kuro, gratuluję piąteczki ![]() Ewelaina, ja tez się wczoraj przeraziłam, bo waga pokazuje 4 na plusie, a już było 2 ![]() ![]() ![]() Iwcia, ale fajnie, będziesz miała nowy, własny domek ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 |
Zakorzenienie
|
Katrin, ten 13-latek był pijany z tego co wiem? I dlatego zasnął na mrozie. Ciepło ubierasz Marcelka do spania, Aleks śpi w bodziaku i pajacu, przykryty kocykiem. Tyle że pajace wkładam mu teraz cieplejsze, welurowe albo polarkowe. Nigdy nie widziałam żeby marzł, jest zawsze cieplutki a nierzadko i spocony.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Zadomowienie
|
moja niunia nie lubi jak ja cieplo ubieram, spi w pizamce bez stopek, nozki jej odpoczywaja w nocy, moja niunia jest przyzwyczajona do nizszej temp wiec nie mam problemu z tym ze jest chlodniej w mieszkaniu
![]()
#4548 |
Rozeznanie
|
Może rzeczywiście ubieram małego za ciepło,ale biore pod uwagę to że ja śpię w piżamie, skarpetach i pod grubą kołdrą i zdarza mi się zmarznąć nad ranem
![]() Evelain, musicie mieć bardzo ciepło w domu, że mala śpi z gołymi stópkami, ja te skarpeteczki ubieram na rączki, bo zdarzało się że mały miał rano lodowate ręce. Kurcze, ja chcę już wiosnę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Gosikk, a jaką macie zwykle w nocy temperaturę w mieszkaniu? Pewnie ciepło jest, jak to w bloku. |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4550 |
Zadomowienie
|
Jasio spi ubrany w pizamke, ale zawsze ma skarpetki. U nas jest cieplo w mieszkaniu, ja chodze ubrana na krotki rekaw i nie mamy na maxa odkreconych grzejnikow. Ocieplenie bloku chyba zdalo egzamin bo w zeszlym roku byla ****ziawka
![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- katrin ja tez prosze nie... blagam o wiosne bo ubieranie malego na dwor doprowadzi mnie kiedys do szalu, tak sie drze jakby go ze skory bdzierali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
BAN stały
|
Malutka_24 Ty jedyna nie zapomniałaś o Alexiku- Dzięki Dzięki Dzięki
![]() ![]() iwcia dens ja bym taką babę udusiła za te łapy, ja to w ogóle mam jazdę- autentyczną z tym myciem rąk, prawie po każdej czynności myję, ale ta baba to przegięła, w ogóle to masz faktycznie ciężkie dni z tym castingiem, ja bym chyba spać nie mogła w nocy jakbym stała przed takim wyborem, powodzenia Kochana ![]() Alexik już po obiadku- uciął komara , ja wysprzątałam chatę, TŻ-ta jeszcze nie ma więc można poszaleć na necie,… U nas w domciu jest zawsze temperatura 21-22 stopnie, w nocy 21 lub mniej, Alex jest w cieniutkim body i pajacyku albo cieplejszym pajacyku i pod kołderką (nie rozkopuje się), rano zawsze ma ciepłe plecki, ale spoconych nie miał nigdy (często sprawdzam), łapurki z kolei nieraz ma chłodne, ale to ponoć normalka, a o tej temperaturze to wyczytałam, że taka jest najzdrowsza- ja jeszcze ze dwa razy dziennie wietrzę mieszkanko po 5 minut (osobno zamykam każdy pokój czy kuchnię) i ani razu ani ja ani Alex od urodzenia nie byliśmy chorzy, TŻ- ta z kolei boli coś gardło, ale on ma pracę w niesprzyjających warunkach więc się gdzieś doprawił. |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Zadomowienie
|
katrin ja mieszkam w bloku i naprawde mamy cieplutko po tym jak wymienilismy okna na plastiki..
ja jak kupilam jej pizamke to tez zastanawialam sie czy nie bedzie jej zimno w stopki i sprawdzalam w nocy nawet jak sie odkryla to byla cieplutka wiec juz sie nie martwie..ja w mieszkaniu zazwyczaj mam 22-23 stopnie ciepla ja tez chce wiosne moja niunka tez sie drze przy ubieraniu:/ ale juz ponad tydzien nie bylismy na dworzu bo u nas temp siega - 20 no i spada do - 13 ale to i tak za zimno na malutka
#4553 |
Rozeznanie
|
Gosikk, marzenie, 22-23 stopnie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Evelain, Rzabula, my tez od ponad tygodnia nigdzie nie wychodzimy z małym, niech już te mrozy się w końcu skończą, bo mam dość. |
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | |
Zadomowienie
|
Jeeee Ursull wrocila
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
![]()
84-83-(..)-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48-47-46-45 ![]() "Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Wtajemniczenie
|
o jaka cisza ! gdzie się podziewacie w taką zimnicę?
Ja w końcu choinkę rozebrałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj bylam dwa razy na spacerze...
pierwszy wczesniej ..godzinke i niestety o 16 musialam isc znow bo Aleks spał 15 min i obudzil sie z placzem... a ze dzisiaj ogolnie spał malutko to bałam sie ze zachce mu sie drzemac o 18 i potem spanie nie wiadomo o ktorej to poszlam na przechadzke...chodzilam 50 min az zasnal i jak na zlosc dzieciaki obok zaczely krzyczec i po 5 min snu sie obudzil... ![]() U mnie jest temp ustawiona na 21 i pol stopnia w dzien i Aleks jest ubrany w body i bluzeczke plus spodnie a w nocy mamy 18 stopni bo lubie chlodno i mały zazwyczaj spi w cienkiej pizamce bez skarpetek pod kolderka Iwciag no cisza tu... ostatnio lipa ![]()
#4557 |
BAN stały
|
no straszna cisza,...
może dla rozkręcenia zagramy w państwa- miasta ![]() Ursull gdzie się podziewasz?. |
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Zakorzenienie
|
laski Nam się piec rozwalił mamy jeden na 2 pokoje i mamy baaaardzo zimno
![]() dzisiaj załatwiałam spr mieszkaniowe ale chyba nic z tego nie wyjdzie.Obecnie nie mamy tyle pieniędzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Wtajemniczenie
|
blondynka uuu to kiepsko z tym piecem... a ile macie stopni w domu?
#4560 |
Zakorzenienie
|
cze
![]() u nas kiepskie wieści ![]() tż przegrał dziś przetarg na zimowe utrzymanie dróg ![]() ![]() boziuu jak się wali to wszystko na raz zmykam kąpać maluchy i może zajrzę wieczorem na dłużej ![]() blondi współczuje syt z piecem, my mamy ogrzewany tylko parter bo spece od ogrzewania spi****li sprawę;/ katrin zazdraszczam aparatu ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:14.