CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-26, 07:33   #4531
Ewelain1987
Zadomowienie

Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV

Pierwsza!!!mala juz pedzi po pokoju a ja siedze zalamana moja waga

Ewelain1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 08:08   #4532
iwciag
Wtajemniczenie

o noł dziś ja miałam być pierwsza
Ewelain nie ma co się załamywać trzeba się wziąć za siebie
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 08:13   #4533
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej Dziś nieco cieplej, tylko -18 Nockę mieliśmy spokojnąa teraz siedzę w robocie i odliczam do wyjścia

Ursull, witaj z powrotem

Malutka, dla Dawidka, Aleks pewnie nigdy nie zacznie raczkować A propos mojej fobii, ile Dawid ma teraz długości? Bo oni szli w miarę równo, też już przerósł mojego?

Ewelain, a ile masz do zrzucenia?

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 08:25   #4534
superzabula
Zadomowienie

Hejka!
Nocka taka se Jas teraz buszuje w kuchni, tylko patrze z daleka zeby krzywdy sobie nie zrobil, bo jaki spokoj jak sie zajal pokrywka do mikrofali
U nas dzis temperatura najgorsza ze wszystkich dni, dobilo do 23 stopni
Uczylam wczoraj mlodego rozroznianiaoso, czyli mnie i jego. Pokazujac na siebie powtarzalam mama a na niego Jas i co i dzis gada caly czas mama

malutka to Ci powiem, ze do raczkowania Dawidka juz zabi skok, Jas tez zanim zaczal raczkowac to coraz czesciej tak sie bujal w tej pozycji

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 08:32   #4535
iwciag
Wtajemniczenie

Gosik i Aleks zacznie raczkować zobaczysz! Iwo już się zbiera do raczków, póki co częściej czołga się jak w wojsku, ale już tyłeczek też podnosi
Superzabula barwo dla Jaśka, a wcześniej mówił już mama?
Stary 2010-01-26, 08:41   #4536
superzabula
Zadomowienie

Iwciag mowil, ale nie tak czesto i nie przy kazdej okazji hihihih

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2010-01-26, 08:47   #4537
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
Iwciag mowil, ale nie tak czesto i nie przy kazdej okazji hihihih
no to nauczycielka z Ciebie pierwsza klasa
Iwo najczęściej woła mama jak jest zły:/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-26, 08:54   #4538
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
no to nauczycielka z Ciebie pierwsza klasa
Iwo najczęściej woła mama jak jest zły:/
Jasko tez tak mial do tej pory, a dzis normalnie zwariowal ale fajnie to brzmi jak tak caly czas nadaje, kurcze jeszcze mi sie znudzi

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2010-01-26, 09:05   #4539
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Gosik i Aleks zacznie raczkować zobaczysz! Iwo już się zbiera do raczków, póki co częściej czołga się jak w wojsku, ale już tyłeczek też podnosi
No to widzisz, a Aleks nawet nie próbuje się czołgać. Macha rękami i nogami ale do głowy mu nie przyjdzie żeby się przesunąć.

Stary 2010-01-26, 09:56   #4540
Mell_xx
Wtajemniczenie

Czesc!
dzisiaj nawet u nas jest centymetrowa pokrywa sniegu i minus jeden, ale na jutro zapowiadaja juz 6 NA PLUSIE ciekawe czy sie sprawdzi
Aleks juz od kilku dni probuje raczkowac... najpier sie bujal a teraz juz odpycha sie nóżkami, tylko o rączkach jeszcze zapomina...

Jejki mały juz tak sie przemieszcza...ze trzeba caly czas go pilnowac bawi sie sam ale ale to juz nie to samo co kiedys jak sobie siedzial w jednym miejscu...

O! i dzisiaj sam stanął w łóżeczku a jak ona sie przy tym cieszy...dumny jest ze hoho.. ja tez

Superzabula...ale fajnie ze slyszysz mama ....

Malutka to juz pewnie niedługo Dawidek zacznie smigac... az bedziemy miały dosc biegania za nimi...

Iwciag fajnie ze juz jestes..jak było?

Ursull fajnie ze wrocilas
Stary 2010-01-26, 10:35   #4541
iwciag
Wtajemniczenie

Mell było bardzo fajnie, jak zwykle u rodziców
Iwo wybawiony na maksa! My załatwiliśmy co planowaliśmy, za 2tyg notariusz i możemy zacząć przygotowania do budowy naszego domku
Pisze tego posta po raz drugi bo jakimś dziwnym sposobem poprzedniego mi wcieło:/
Stary 2010-01-26, 10:37   #4542
superzabula
Zadomowienie

iwciag jak ja Ci zazdroszcze, ze bedziesz mieszkala w domu...mi sie to strasznie marzy

mell no super sie to slyszy widze, ze i u Was niedlugo bedzie male cus sie platac miedzy nogami hihihihi

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2010-01-26, 11:13   #4543
iwciag
Wtajemniczenie

Superzabula oj kiedy to będzie!
Stary 2010-01-26, 11:14   #4544
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
Jasko tez tak mial do tej pory, a dzis normalnie zwariowal ale fajnie to brzmi jak tak caly czas nadaje, kurcze jeszcze mi sie znudzi
Super

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
Czesc!
dzisiaj nawet u nas jest centymetrowa pokrywa sniegu i minus jeden, ale na jutro zapowiadaja juz 6 NA PLUSIE ciekawe czy sie sprawdzi
Aleks juz od kilku dni probuje raczkowac... najpier sie bujal a teraz juz odpycha sie nóżkami, tylko o rączkach jeszcze zapomina...

Jejki mały juz tak sie przemieszcza...ze trzeba caly czas go pilnowac bawi sie sam ale ale to juz nie to samo co kiedys jak sobie siedzial w jednym miejscu...

O! i dzisiaj sam stanął w łóżeczku a jak ona sie przy tym cieszy...dumny jest ze hoho.. ja tez

Superzabula...ale fajnie ze slyszysz mama ....

Malutka to juz pewnie niedługo Dawidek zacznie smigac... az bedziemy miały dosc biegania za nimi...

Iwciag fajnie ze juz jestes..jak było?

Ursull fajnie ze wrocilas

Stary 2010-01-26, 11:49   #4545
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Cześc dziewczynki, witam po weekendzie i wolnym poniedziałku. Ale niedużo miałam do nadrobienia tylko 5 stron.

Ale mróz, brrr, pewnie słyszałyście że w weekend zamarzł 13 latek? On był z mojej miejscowości i mieszkał 500 m ode mnie. Boże, ale tragedia dla rodziny. Wszyscy jesteśmy wstrąśnięci.

U nas bez większych zmian, Marcel nadal w nocy się budzi kilka razy, muszę do niego wstawać. Od dwóch dni biore go do naszego łóżka nad ranem, a nie jak wcześniej ok. północy. Dobre i to, trochę się przynajmniej wyśpię. Przenieśliśmy się spać na dół z małym, bo w naszym pokoju nad ranem temp. spada do 13 stopni, mimo tego że cały czas się pali w piecu, dom jest nieocieplony, musimy się zabrać za ocieplanie w przyszłym roku, bo jest niewesoło.
Ja małego ubieram na noc w bodziaka i pajaca, wkładam do śpiworka takiego cienkiego z bawełny, na łapki nakładam skarpetki i przykrywam kołderką. Chyba trochę za ciepło mu jest czasami, dzisiaj w nocy np. było mu gorąco bo miał spocony karczek.
W piątek dostaliśmy chodzik dla Marcela, o taki:
http://www.allegro.pl/item887962518_..._baby_mix.html
Małemu bardzo się spodobał, biega jak szalony po domu, trudno nadążyć za nim, ale nie chcę żeby siedział w nim zbyt długo, bo to chyba niezbyt zdrowe dla nóżek. Gdybym sama miała kupować to raczej bym nie kupiła.

Poiglot, ja też robię kisiel sama, zwykle z kompotu, bo mam kompociki robione przez mamę z własnych owoców. Dodaję ok. 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej na 3/4 szkl kompotu. Robiłam też z Kubusia, był smaczny.
Ursull, witaj z powrotem.
Gosikk, ja tez zmarzlak, nie wyobrażam sobie iść piechotą w ten mróz nigdzie, podziwiam.
Caro, mój tż kupił sobie lustrzankę w zeszłym roku, ma do niej już 9 obiektywów, jakieś blendy, tła i mnóstwo innych szpargałów, normalnie dostał jakiejś obsesji, ciągle wypatruje okazji na allegro, wczoraj mi powiedział, że kupił kolejny obiektyw. Ale zdjęć nam nie robi za często, raczej naturę fotografuje, brzydal. Na żaden spacer nie wybiera się bez tego swojego sprzętuI sam się uczy z forów internetowych jak robić dobre zdjęcia.
Iwcia, oby się udało fajna i tanią nianię znaleźć.
Anulka, ja od kilku dni też odkładam małemu poduszkę pod główkę, zauważyłam, że chyba lepiej mu się śpi.
Kuro, gratuluję piąteczki.
Ewelaina, ja tez się wczoraj przeraziłam, bo waga pokazuje 4 na plusie, a już było 2. Chyba waga mi się zepsuła, mam taką nadzieję, bo inaczej. W sumie to bym się nie zdziwiła, jakby przybyło, bo obżeram się słodyczami i chcę schudnąć, durna.
Iwcia, ale fajnie, będziesz miała nowy, własny domek

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-26, 12:06   #4546
gosikk_s
Zakorzenienie

Katrin, ten 13-latek był pijany z tego co wiem? I dlatego zasnął na mrozie. Ciepło ubierasz Marcelka do spania, Aleks śpi w bodziaku i pajacu, przykryty kocykiem. Tyle że pajace wkładam mu teraz cieplejsze, welurowe albo polarkowe. Nigdy nie widziałam żeby marzł, jest zawsze cieplutki a nierzadko i spocony.

Stary 2010-01-26, 12:14   #4547
Ewelain1987
Zadomowienie

moja niunia nie lubi jak ja cieplo ubieram, spi w pizamce bez stopek, nozki jej odpoczywaja w nocy, moja niunia jest przyzwyczajona do nizszej temp wiec nie mam problemu z tym ze jest chlodniej w mieszkaniu

Stary 2010-01-26, 12:24   #4548
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Może rzeczywiście ubieram małego za ciepło,ale biore pod uwagę to że ja śpię w piżamie, skarpetach i pod grubą kołdrą i zdarza mi się zmarznąć nad ranem.
Evelain, musicie mieć bardzo ciepło w domu, że mala śpi z gołymi stópkami, ja te skarpeteczki ubieram na rączki, bo zdarzało się że mały miał rano lodowate ręce.
Kurcze, ja chcę już wiosnę

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Gosikk, a jaką macie zwykle w nocy temperaturę w mieszkaniu? Pewnie ciepło jest, jak to w bloku.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
Stary 2010-01-26, 12:43   #4549
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Może rzeczywiście ubieram małego za ciepło,ale biore pod uwagę to że ja śpię w piżamie, skarpetach i pod grubą kołdrą i zdarza mi się zmarznąć nad ranem.
Evelain, musicie mieć bardzo ciepło w domu, że mala śpi z gołymi stópkami, ja te skarpeteczki ubieram na rączki, bo zdarzało się że mały miał rano lodowate ręce.
Kurcze, ja chcę już wiosnę

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Gosikk, a jaką macie zwykle w nocy temperaturę w mieszkaniu? Pewnie ciepło jest, jak to w bloku.
Teraz to picówa u nas Normalnie mamy przynajmniej 22-23 stopnie a ostatnio ledwo 19-20 Grzanie na maxa nie pomaga bo mamy w domu ledwo jeden kaloryfer i tylko 9 żeberek, przy takich mrozach nie da rady dogrzać. Mnie jest strasznie zimno, chodzę po domu w swetrze i w polarze, Aleksa w ciągu dnia też cieplutko ubieram. Ale w nocy jemu jest ciepło, w śpiworku to by się pewnie zagotował. Zresztą teraz nie dałby się tak ubrać bo kręci się po łóżeczku, już wcześniej musiałam zrezygnować.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-26, 13:43   #4550
superzabula
Zadomowienie

Jasio spi ubrany w pizamke, ale zawsze ma skarpetki. U nas jest cieplo w mieszkaniu, ja chodze ubrana na krotki rekaw i nie mamy na maxa odkreconych grzejnikow. Ocieplenie bloku chyba zdalo egzamin bo w zeszlym roku byla ****ziawka W sumie Jasko jest przyzwyczajony do nizszych tempertur i za grubo nie jest nigdy ubierany.

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

katrin ja tez prosze nie... blagam o wiosne bo ubieranie malego na dwor doprowadzi mnie kiedys do szalu, tak sie drze jakby go ze skory bdzierali

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2010-01-26, 13:52   #4551
jagoda999
BAN stały

Malutka_24 Ty jedyna nie zapomniałaś o Alexiku- Dzięki Dzięki Dzięki , jejciu jak ten czas leci- On już skończył 8 miesięcy,…

dla Dawidka
iwcia dens ja bym taką babę udusiła za te łapy, ja to w ogóle mam jazdę- autentyczną z tym myciem rąk, prawie po każdej czynności myję, ale ta baba to przegięła, w ogóle to masz faktycznie ciężkie dni z tym castingiem, ja bym chyba spać nie mogła w nocy jakbym stała przed takim wyborem, powodzenia Kochana

Alexik już po obiadku- uciął komara , ja wysprzątałam chatę, TŻ-ta jeszcze nie ma więc można poszaleć na necie,…
U nas w domciu jest zawsze temperatura 21-22 stopnie, w nocy 21 lub mniej, Alex jest w cieniutkim body i pajacyku albo cieplejszym pajacyku i pod kołderką (nie rozkopuje się), rano zawsze ma ciepłe plecki, ale spoconych nie miał nigdy (często sprawdzam), łapurki z kolei nieraz ma chłodne, ale to ponoć normalka, a o tej temperaturze to wyczytałam, że taka jest najzdrowsza- ja jeszcze ze dwa razy dziennie wietrzę mieszkanko po 5 minut (osobno zamykam każdy pokój czy kuchnię) i ani razu ani ja ani Alex od urodzenia nie byliśmy chorzy, TŻ- ta z kolei boli coś gardło, ale on ma pracę w niesprzyjających warunkach więc się gdzieś doprawił.
jagoda999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 13:52   #4552
Ewelain1987
Zadomowienie

katrin ja mieszkam w bloku i naprawde mamy cieplutko po tym jak wymienilismy okna na plastiki..
ja jak kupilam jej pizamke to tez zastanawialam sie czy nie bedzie jej zimno w stopki i sprawdzalam w nocy nawet jak sie odkryla to byla cieplutka wiec juz sie nie martwie..ja w mieszkaniu zazwyczaj mam 22-23 stopnie ciepla

ja tez chce wiosne moja niunka tez sie drze przy ubieraniu:/ ale juz ponad tydzien nie bylismy na dworzu bo u nas temp siega - 20 no i spada do - 13 ale to i tak za zimno na malutka

Stary 2010-01-26, 13:56   #4553
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Gosikk, marzenie, 22-23 stopnie. W naszym pokoju tyle jest tylko latem, niestety mamy pokój od północy. Od maja do września średnio mamy 19-20 stopni a zimą tak jak pisałam, w czasie dużych mrozów temp. ok. 15 stopni w dzień i ok 13 w nocy i to przy grzaniu, kiedy na zewnątrz jest ciepło daje się wyciągnąć 18-20 stopni max. Chyba nigdy w sezonie grzewczym nie mieliśmy wicej niż 20. Zazdraszczam ciepełka. Dobrze, że mamy jeszcze kuchnię i pokój na dole, tam jest ciepło, powyżej 20 stopni, zimą większość czasu tam spędzamy a teraz nawet śpimy.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Evelain, Rzabula, my tez od ponad tygodnia nigdzie nie wychodzimy z małym, niech już te mrozy się w końcu skończą, bo mam dość.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
Stary 2010-01-26, 15:00   #4554
Haruno
Zadomowienie

Jeeee Ursull wrocila jak wrazenia po urlopie

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Iwciaq Daniel tak samo

"Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse
Haruno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 16:34   #4555
iwciag
Wtajemniczenie

o jaka cisza ! gdzie się podziewacie w taką zimnicę?
Ja w końcu choinkę rozebrałam
Stary 2010-01-26, 17:07   #4556
Mell_xx
Wtajemniczenie

Ja dzisiaj bylam dwa razy na spacerze...
pierwszy wczesniej ..godzinke
i niestety o 16 musialam isc znow bo Aleks spał 15 min i obudzil sie z placzem... a ze dzisiaj ogolnie spał malutko to bałam sie ze zachce mu sie drzemac o 18 i potem spanie nie wiadomo o ktorej to poszlam na przechadzke...chodzilam 50 min az zasnal i jak na zlosc dzieciaki obok zaczely krzyczec i po 5 min snu sie obudzil...

U mnie jest temp ustawiona na 21 i pol stopnia w dzien i Aleks jest ubrany w body i bluzeczke plus spodnie a w nocy mamy 18 stopni bo lubie chlodno i mały zazwyczaj spi w cienkiej pizamce bez skarpetek pod kolderka

Iwciag no cisza tu... ostatnio lipa (wkurza mnie to słowo ) sie robi moze to dlatego ze dzieci smigaja po podłodze i trzeba za nimi biegac..
Stary 2010-01-26, 17:23   #4557
jagoda999
BAN stały

no straszna cisza,...
może dla rozkręcenia zagramy w państwa- miasta
Ursull gdzie się podziewasz?.
jagoda999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 17:28   #4558
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

laski Nam się piec rozwalił mamy jeden na 2 pokoje i mamy baaaardzo zimno dopiero za tydz zdun przyjdzie naprawić masakra.Mieszkam w kamienicy i to na parterze!!!

dzisiaj załatwiałam spr mieszkaniowe ale chyba nic z tego nie wyjdzie.Obecnie nie mamy tyle pieniędzy
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 17:35   #4559
Mell_xx
Wtajemniczenie

blondynka uuu to kiepsko z tym piecem... a ile macie stopni w domu?
Stary 2010-01-26, 17:54   #4560
Carolajna24
Zakorzenienie

cze
u nas kiepskie wieści
tż przegrał dziś przetarg na zimowe utrzymanie dróg także do kwietnia jest bezrobotny a w zimie cięzko się z transportu utrzymać

boziuu jak się wali to wszystko na raz
zmykam kąpać maluchy i może zajrzę wieczorem na dłużej

blondi współczuje syt z piecem, my mamy ogrzewany tylko parter bo spece od ogrzewania spi****li sprawę;/

katrin zazdraszczam aparatu no ja w obecnej syt chyba owego nie dostanę ale w tym roku muszę kupić ja pejzaży nie lubie fotografować, wolę ludzi, portrety a szczególnie uwielbiam polować na śmieszne sytuacje
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości