Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ III - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-25, 20:17   #4531
kasiula1208
Zadomowienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

no dooooobra widze ze cie nie nakusze ja w tym cyklu odpadam...nie bede gwałcic mojego tz....wszystko mi sie pokopało...cieszyłam sie ze @ trwał 3 dni....i co?i po tych 3 dniach sie przytulalismy i zaczełam plamic...do dzis....juz 4 dni....nie cały czas tylko tak od czasu do czasu i musze najpierw cos z tym zrobic
5 posiłków dziennie: 10-12-14-16-18
zaczynam od nowa
17.luty - chyba 80 kg. (boje sie wchodzic na wage)
dieta od poniedziałku
21.luty -
kasiula1208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 20:18   #4532
lisek15
Zakorzenienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
dziękuję dziewczynki za wsparcie kochane jesteście... muszę obejrzeć ten film bo nie wiem jaka w tym filmie ta baba była:P
mężuś nie wiem czy się cieszy, na razie oboje żyjemy w niepewności...

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

nio "musicie" bo nie mam pod ręką teściorka żadnego a tamte paskowe to nie wiem gdzie są i mężuś nie chce isć bo mówi, że zimno a do jutra już nie daleko...
Przyjedź do małopolski, mam kilka w apteczce Nie wezmę ani grosza
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 20:19   #4533
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję dziewczynki za wsparcie kochane jesteście... muszę obejrzeć ten film bo nie wiem jaka w tym filmie ta baba była:P

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

nio "musicie" bo nie mam pod ręką teściorka żadnego a tamte paskowe to nie wiem gdzie są i mężuś nie chce isć bo mówi, że zimno a do jutra już nie daleko...
Film wbrew pozorom świetny, polecam a na Twój teścik czekam z niecierpliwością!!!!!!!!! !!!! Zmykam spać kochane mojesłodkich snów!!!!!!!!!!!!!!!!:cmok :

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 20:19   #4534
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:

Jakbym była twoim mężem to już bym była w aptece i w połowie drogi do Ciebie
Stary 2010-01-25, 20:21   #4535
kasiula1208
Zadomowienie

hihihhi Motylku niezła wymówka...no dobra to czekamy do jutra....ja spadam dziewczynki bo niezbyt sie czuje.. głowa mnie boli okropnie i chyba mam goraczke bo zimno mi poteznie..ide sie połozyc....cos mnie chyba łapie..bay bay całuski
5 posiłków dziennie: 10-12-14-16-18
zaczynam od nowa
17.luty - chyba 80 kg. (boje sie wchodzic na wage)
dieta od poniedziałku
21.luty -
kasiula1208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 20:22   #4536
anula_81
Zakorzenienie

Maggie gratuluje

tak was podczytuje dziewczynki kochane ale nie nadarzam. mam strasznego dola, nic mi sie nie udaje, siedzialam dzisiaj w pracy do 20-stej, mam dosyc, ciagle tylko praca a ciagle i tak mi sie wydaje ze jestem beznadziejna i najgorsza, chcialam miec dzidzie a po dzidzi pozostal mi wiekszy brzuszek, ciagle krwawienie i dol permanentny

Przepraszam ze was mecze. Strasznie mi zle dzisiaj. TZ wytrzymywal moj zly humor caly weekend, ale dzisiaj juz chyba tez zwatpil bo nerwa na mnie zlapal. a ja nie mam sily, nei wiem co sie dzieje. Mam pracowstret, a pracy tyle, artykul tzreba pisac po pracy, norweskiego sie uczyc, spac nie moge bo snia mi sie straszne strasznosci. przepraszam was, ale strasznie mi zle i nei mam sie komu zalic'

a jak u was poniedzialkowy wieczor?

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 20:27   #4537
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiula1208 Pokaż wiadomość
no dooooobra widze ze cie nie nakusze ja w tym cyklu odpadam...nie bede gwałcic mojego tz....wszystko mi sie pokopało...cieszyłam sie ze @ trwał 3 dni....i co?i po tych 3 dniach sie przytulalismy i zaczełam plamic...do dzis....juz 4 dni....nie cały czas tylko tak od czasu do czasu i musze najpierw cos z tym zrobic
skarbku ja też tak miałam w tymi miesiący, szybko po @ zaczęliśmy się przytulać i przez dwa dni miałam takie plamienia ale tylko o przytulankach... myślę, że to takie pozostałości po @
Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Przyjedź do małopolski, mam kilka w apteczce Nie wezmę ani grosza
heh to chyba bliżej mi poczekać do jutra ale dziękuję za ofertę
Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Film wbrew pozorom świetny, polecam a na Twój teścik czekam z niecierpliwością!!!!!!!!! !!!! Zmykam spać kochane mojesłodkich snów!!!!!!!!!!!!!!!!:cmok :
dziękuję słonko śpij spokojnie
Cytat:
Jakbym była twoim mężem to już bym była w aptece i w połowie drogi do Ciebie
heh przeczytałam to swojemu tz na co on tylko stwierdził: no tak skarżysz się na mnie, a ja: no

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-25, 20:29   #4538
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Maggie gratuluje

tak was podczytuje dziewczynki kochane ale nie nadarzam. mam strasznego dola, nic mi sie nie udaje, siedzialam dzisiaj w pracy do 20-stej, mam dosyc, ciagle tylko praca a ciagle i tak mi sie wydaje ze jestem beznadziejna i najgorsza, chcialam miec dzidzie a po dzidzi pozostal mi wiekszy brzuszek, ciagle krwawienie i dol permanentny

Przepraszam ze was mecze. Strasznie mi zle dzisiaj. TZ wytrzymywal moj zly humor caly weekend, ale dzisiaj juz chyba tez zwatpil bo nerwa na mnie zlapal. a ja nie mam sily, nei wiem co sie dzieje. Mam pracowstret, a pracy tyle, artykul tzreba pisac po pracy, norweskiego sie uczyc, spac nie moge bo snia mi sie straszne strasznosci. przepraszam was, ale strasznie mi zle i nei mam sie komu zalic'

Jak tylko Ci lepiej to pisz. Praca nie zawsze jest dobra na wszystko. Myślę,że i Tobie i twojemu tz teraz potrzeba czasu,żebyście mogli sobie to poukładać. Myślę,że twój tz też to przeżywa, także starajcie się razem teraz wspierać. Wiem co mówię.Na pewno myślisz,że łatwo się nam tak mówi.Pewnie masz trochę racji. Będziesz niedługo zapewne cieszyła się małym dzidziulkiem. Tak jak my wszystkie Głowa do góry. Jesteśmy z Wami.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
skarbku ja też tak miałam w tymi miesiący, szybko po @ zaczęliśmy się przytulać i przez dwa dni miałam takie plamienia ale tylko o przytulankach... myślę, że to takie pozostałości po @

heh to chyba bliżej mi poczekać do jutra ale dziękuję za ofertę

dziękuję słonko śpij spokojnie

heh przeczytałam to swojemu tz na co on tylko stwierdził: no tak skarżysz się na mnie, a ja: no
I leci już do apteki?????????
Stary 2010-01-25, 20:34   #4539
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Maggie gratuluje

skarbku mam nadzieję, że ten straszny czas szybko ci minie że znów będziesz mogła się cieszyć pełnią życia jak wcześniej jesteś super osóbką i nie możesz się załamywać... czas wytrzeć łzy i popatrzeć z pozytywnym nastawieniem w przód... wiem, że to trudne ale wierzę, że ci się uda bo dzielna z ciebie dziewczynka ściskam cię barrrrrrrrrrrrdzo mocno, tak aż tchu złapać nie możesz a wieczór hm... zaraz idę się poprzytulać do tz bo taki smutny leży...

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Jak tylko Ci lepiej to pisz. Praca nie zawsze jest dobra na wszystko. Myślę,że i Tobie i twojemu tz teraz potrzeba czasu,żebyście mogli sobie to poukładać. Myślę,że twój tz też to przeżywa, także starajcie się razem teraz wspierać. Wiem co mówię.Na pewno myślisz,że łatwo się nam tak mówi.Pewnie masz trochę racji. Będziesz niedługo zapewne cieszyła się małym dzidziulkiem. Tak jak my wszystkie Głowa do góry. Jesteśmy z Wami.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

I leci już do apteki?????????
no nie, nioe zmotywowało go to niestety:P no to ja idę spać co by mi do jutra szybciej minęło dobranoc skarbki moje

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 20:43   #4540
anula_81
Zakorzenienie

dziekuje dziewczynki kochane jestescie. ja sama nei wiem czemu mi dzisiaj az tak zle, nagle wszystko jest takie czarne i brzydkie, wszystko mnie przerasta. ja wiem ze to przejdzie, ale nie wiem jak zrobic zeby poszlo sobie jak najszybciej.'

Motylku kochany trzymam kciuki za jutro. ide spac chyba, no bo co robic w taki dolujacy wieczor?

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2010-01-25, 20:57   #4541
lisek15
Zakorzenienie

Ja zmykam
Życzę dobrej nocy, a niektórym jutro z rana II kreseczek Do jutra.
Stary 2010-01-25, 21:05   #4542
giovi13
Raczkowanie

motylek Ty to potrafisz nas trzymac w niepewnosci,nie ma co.Ale grzecznie ide spac,by jutro przeczytac o dwoch krechach
Pisalas,ze zawsze przed @ mialas sucho,a tym razem masz mokro.To dokladnie tak jak u mnie
Czyli czekamy na II kreseczki
A co do pracy,to bardzo dobrze zrobilas,ze nie poszlas.Jesli pierwszy dzien byl koszmarem to pomysl,co by bylo pozniej!?
giovi13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 22:57   #4543
aa2
Zakorzenienie

zrobiłam sobie popołudniowe odseparowanie od forum ,a le zaś przylazłam
motylku też bym olała taką robote ciągły stres w pracy równa sie problemy ze zdrowiem wiem coś o tym
anulko kochana sciskam i przytulam mam nadzieję ze z czasem bedzie lepiej i ty i twój tż jakoś przetrwacie te najgorsze chwile

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

wszystkie juz śpicie jak widze to ja też sie kładę miłych snów
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 00:38   #4544
Tillunia
Przyczajenie

Witam was kobietki Od dłuższego czasu was obserwuję. Jesteście naprawdę świetne mam nadzieję,że przyjmiecie mnie do swojego grona, i pomożecie wyhodować moją wymarzoną fasolkę.. Jeśli którejś z was chciało by się,to niech napisze mi krok po kroku jak mam to zrobić (oczywiście podstawowy krok znam ) Mam 19 lat,może wydawać się wam,że to wcześnie,no ale mimo to ja i mój TŻ bardzo chcemy dzidzię Pozdrawiam was cieplutko
Tillunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 07:05   #4545
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
zrobiłam sobie popołudniowe odseparowanie od forum ,a le zaś przylazłam
motylku też bym olała taką robote ciągły stres w pracy równa sie problemy ze zdrowiem wiem coś o tym
anulko kochana sciskam i przytulam mam nadzieję ze z czasem bedzie lepiej i ty i twój tż jakoś przetrwacie te najgorsze chwile

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

wszystkie juz śpicie jak widze to ja też sie kładę miłych snów

Hej kochana, dziekuje za cieple slowa, ja czasami meiwam takie doly, teraz duzo sie przyczynilo i moje wszystkjie problemy ze soba wracaja ze zdwojona sila. u nas znowu mrozy i ledwie patrze na oczka.

Motylku trzymam kciuki daj znac koniecznie jak najszybciej.

Caluje was mocno dziewczyny, u mnie kolejny dzien w pracy, bez muzyki na uszach bo szef stwierdzil ze przez to sie nie koncentrujemy!! Ja sie wlasnie koncentruje jak mam muzyke. u nas w biurze siedzi 20 osob w open space i wszyscy mowia, telefonuja masakra!! A ja akurat rysuje detale budowlane i musze sie skupic!!!!!!!!!!! mam dosyc!!!
ehh nastawienie od rana -10

Ale dobrze ze mozna was podczytac, jesli oczywiscie uda mi sie znalezc czas

Zosienka jest juz z nami

Zosia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-26, 07:12   #4546
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dzień dobry
Aniu pomalutku wszystko wróci do normy

Motylku i z tą pracą dobrze zrobiłaś. Okropne babsko

A ja wczoraj miałam mega namiętną noc z mężem, jak za narzeczeńskich czasow raz za razem

Witaj Tillunia

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 07:12   #4547
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez giovi13 Pokaż wiadomość
maggie ja tez uwazam,ze spokojnie mozesz zaczac brac kwas foliowy.pamietam,ze mi sie lekarz putal,czy zaczelam juz brac,jesli nie to mam zaczac brac od razu i do 12tygodnia.
A co do bucia serduszaka to ja bylam w 5tyg i jeszcze nie wyczul,mowil mi,ze wyczuwalne jest od 6tyg.

No i ci z tym naszym motylkiem,bo sie niecierpliwie?

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Kochana nie smutaj sieNie teraz to nastepnym razem...az w koncu zdasz.
mysle, ze pojde w poniedzialek to wtedy bedzie 18 dni od zaplodnienia, czyli prawie 3 tygodnie a od last @ 4,5 tygodnia, ale boje sie czekac do szostego tygodnia
Cytat:
Napisane przez marlenka0505 Pokaż wiadomość
Z tymi upałami to mam pewne obawy, podobno jak zima ostra to i lato upalne. Pożyjemy zobaczymy...

A ja już po wizycie u lekarza, niestety mam ropne zapalenie nerek. jak już laborantka wydawała mi wynik to oświadczyła że jest zły.
Woda zatrzymuje mi się w organiźmie i dostałam antybiotyk Wszystkie plagii egipskie na mnie spadają. Pocieszajacy jest tylko fakt, że nie nie mam co obawiać się córkowej anginy, bo ten mój antybiotyk zwalcza też anginę. Jedno zmartwienie mniej.
kuruj sie kochana
Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
maggie slonce moje wielkie gratulacje dla was !!!!!

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Maggie1983 Przesyłam moc wirtualnych uścisków dla Ciebie, męża i fasolki.
Jeszcze raz serdecznie Wam gratuluję

Normalnie chyba jakaś telepatia, bo tak sobie dzisiaj pomyślałam o Tobie - czy już się Wam udało... i postanowiłam odszukać wątku dla staraczek i wchodzę i czego się dowiaduję Cudowna nowina
Azzis to ja Cie chyba sciagnelam myslami wczoraj myslalam- ciekawe czy Azzis podglada planowaczki, bo jak nie to musze jej napisac jak sie czujesz kochana???
Cytat:
Meguś gratuluję przeogromnie!!! jeszcze was nie doczytałam ale takiej informacji nie dało się przegapić jeju jak się cieszę a ja przepraszam za swoją dość długą nieobecność... od piątku byłam w stolicy na zajęciach i jakoś tak nie miałam dostępu do kompa zbytnio... wiem, wiem, że dziś miałam zrobić teściora ale nie zrobiłam... ale to temat na dłuższe popisanie a na razie oczka mnie bolą strasznie... (musiałam sobie popłakać) zamówiłam na allegro takie teściorki kasetowe, takie cosik jak Maggie na foto pokazała i na te czekam bo tym paskowym nie wierzę... jakoś takie odczucie negatywne do nich mam (może przez to, że w zeszłym miesiącu pokazały I kreche:P), powinny jutro przyjść więc siknę se z rana do kubeczka i schowam siśki "na później"... @ jeszcze nie przyszła i mam dużo śluzu takiego mlecznego a zazwyczaj przed samą @ miałam total sucho (tzn tak na dzień przed albo tego samego dnia). tak więc nadzieja jest ale strach jeszcze większy... jeju jak ja bym już chciała wiedzieć...

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

ej nio!!! ja jestem a moje laseczki gdzie?;D
Motylku, ciagnij ze mna w gore dawaj tego tesciora
Cytat:
Napisane przez Tillunia Pokaż wiadomość
Witam was kobietki Od dłuższego czasu was obserwuję. Jesteście naprawdę świetne mam nadzieję,że przyjmiecie mnie do swojego grona, i pomożecie wyhodować moją wymarzoną fasolkę.. Jeśli którejś z was chciało by się,to niech napisze mi krok po kroku jak mam to zrobić (oczywiście podstawowy krok znam ) Mam 19 lat,może wydawać się wam,że to wcześnie,no ale mimo to ja i mój TŻ bardzo chcemy dzidzię Pozdrawiam was cieplutko
witaj z nami, niestety jak widac nie ma jakiejs stoprocentowej metody na dzidzie-ja mam 26 lat, z mezem od 11 lat i staralismy sie 8 cykli ale niewazne ile-wazne ze skutecznie
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 07:18   #4548
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja się dziś mam zamiar zaopatrzyć w ziółka

Agatka jest już z nami
Stary 2010-01-26, 07:38   #4549
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
ja planowalam, ze jak w tym cyklu nie pojdzie jak trzeba to kupuje ziola ojca sroki
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-26, 07:40   #4550
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

ja się już łapie różnych opcji

Agatka jest już z nami
Stary 2010-01-26, 08:24   #4551
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
ja się już łapie różnych opcji
no i bardzo dobrze, bo najgorzej to usiasc i plakac
Stary 2010-01-26, 08:25   #4552
agnieszka1980
Raczkowanie

Cześć dziewczynkiWitam z rana.
Widzę,że Motylek jeszcze nie zatestował tak więc czekamy i

Maggie zmień mi proszę termin@ na 7.03 i 4 cykl starań

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
A co to za ziółka
agnieszka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 08:35   #4553
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

zioła ojca Sroki

Agatka jest już z nami
Stary 2010-01-26, 08:37   #4554
agnieszka1980
Raczkowanie

Cytat:
zioła ojca Sroki
Na co one są,coś wspomagajągdzie je się kupuje
Stary 2010-01-26, 08:38   #4555
serduszkowata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka1980 Pokaż wiadomość
@ przyszła po 43 dniach!!! może nie była bym taka załamana ale do tego wszystkiego w piątek mój wstrętny szef wręczył mi wypowiedzenie i teraz sama nie wiem jak to bedzie z tymi starankami.....buuuuu

A to małpiszon jeden

Link do mojego wykresu:
http://www.skarbmamy.pl/wykres_kolezanki.php?user =serduszkowata&cid=717

Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...

Już 28 cykle staramy się o dzidziusia
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 08:41   #4556
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

A co to za ziółka

a ziolka na owu i poprawe pracy jajnikow, mozna kupic na all albo pytac w zielarskich
Stary 2010-01-26, 08:46   #4557
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tillunia Pokaż wiadomość

Witajcie kochane

Witam Tillunię u nas ja niestety krok po kroku nie jestem w stanie Ci pomóc ale Kasiula ma takie zdolności wczoraj wyliczała super, może i dzisiaj Tobie pomoże

Anulko skarbie ehh jak ja bym chciała Ci pomóc i Ci ulżyć.......tylko nei wiemjak...........??????? ???!!!!!!!!!!!!!!! Myślę, że neistety czas jest tutaj najlepszym lekarstwem, i jak wszystko się wygoi to starania o bobaska, popatrz na Karolinkę, ona też przez to przeszła a teraz już jest w 16 tygodniu i wszystko jest wspaniale. Musisz zacząć sobie wmawiać , ze wszystko idzie ku lepszemu i, że tak widocznie miało być, i ,że po burzy zawsze wychodzi słonko, czasami trzeba dłużej na nie poczekać, ale na milion procent wyjdzie!!!!!!!!!!!!!Ścisk am Cie mocno

Motylku!!!!!!!!!!! gdzie jesteś???????!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:

A co to za ziółka
Trzymam kciuki zeby ten był w końcu tym jedynym

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-26, 08:48   #4558
serduszkowata
Rozeznanie

Cytat:
Hej kochana, dziekuje za cieple slowa, ja czasami meiwam takie doly, teraz duzo sie przyczynilo i moje wszystkjie problemy ze soba wracaja ze zdwojona sila. u nas znowu mrozy i ledwie patrze na oczka.

Motylku trzymam kciuki daj znac koniecznie jak najszybciej.

Caluje was mocno dziewczyny, u mnie kolejny dzien w pracy, bez muzyki na uszach bo szef stwierdzil ze przez to sie nie koncentrujemy!! Ja sie wlasnie koncentruje jak mam muzyke. u nas w biurze siedzi 20 osob w open space i wszyscy mowia, telefonuja masakra!! A ja akurat rysuje detale budowlane i musze sie skupic!!!!!!!!!!! mam dosyc!!!
ehh nastawienie od rana -10

Ale dobrze ze mozna was podczytac, jesli oczywiscie uda mi sie znalezc czas
Kochana,
Może porozmawiaj z szefem o tej muzyce, wytłumacz mu że do tej pory lepiej Ci się pracowało gdy nie słyszałaś tego całego szumu dookoła.
Nie wiem jaki jest wyrozumiały ale może uda Ci się go przekonać?

Wiem kochana że się męczysz z tym wszystkim, przechodziłam również strasznie moją utratę Aniołka. Najważniejsze jest teraz to abyście się nawzajem z mężem wspierali i dużo ze sobą rozmawiali. W Weekendy postarajcie się wybierać na spacery aby nie siedzieć w szarym i ponurym domu - wiem że wychodzić się nie chce, ale na siłę ubierzcie się i wyjdźcie. Nam to zawsze pomagało i myślę że gdyby nie spacery to nigdy by mi nie przeszło.

Wierzę mocno w Was i wiem że sobie poradzicie.

I pamiętaj
NIE JESTEŚ BEZNADZIEJNA - JESTEŚ DZIELNA, SILNA I PIĘKNA I MASZ TUTAJ NAS!!!!

Link do mojego wykresu:
http://www.skarbmamy.pl/wykres_kolezanki.php?user =serduszkowata&cid=717

Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...

Już 28 cykle staramy się o dzidziusia
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 08:51   #4559
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Na co one są,coś wspomagajągdzie je się kupuje
Cytat:
INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA MIESZANKI ZIOŁOWEJ

• Mieszanki ziołowe kupujemy pojedyńczo w sklepach zielarskich ( w aptekach nie są dostępne ), każde zioło w osobnej torebce zazwyczaj 50 g.Ceny za 50 gramową torebkę jednego zioła wahają się (zależnie od zielarni) od 1.20 zł.-3.50 zł. (około). Zakupione ziółka wsypujemy do dużej najlepiej papierowej torby i wszystko razem mieszamy. Tak przygotowany zestaw ziółek zaparzamy według instrukcji dotyczącej danej mieszanki. Najlepiej zacząć pić od początku cyklu; pić nieprzerwanie cały cykl a pijemy "z wiarą"

Kilka uwag o piciu ziół:
  • pić zioła profilaktycznie, nie tylko wtedy, gdy odczuwa się dolegliwości;
  • ziół nie słodzić cukrem ani miodem (odstępstwo od tej zasady można robić w przypadku podawania ziół dzieciom);
  • pić zioła świeżo parzone - za najdłuższy możliwy do przyjęcia okres między parzeniem a piciem należy uznać 10 godzin;
  • nie używać ziół starych, spleśniałych, pochodzących z opakowań, na których brak jest nazwy leczniczej rośliny;
  • do przyrządzania naparów i odwarów należy używać emaliowanych, porcelanowych lub szklanych naczyń - nigdy aluminiowych. Gdy zioła trzeba parzyć dłużej, dobrze jest użyć termosu, w którym temperatura parzenia utrzymuje się niemal przez cały czas na tym samym poziomie.
  • zioła stosowane raz dziennie pić przed snem, stosowane dwa razy dziennie pić rano i wieczorem, stosowane trzy razy dziennie pić rano, w południe i wieczorem;
  • zioła i preparaty ziołowe przechowuj w temperaturze pokojowej, w miejscach suchych i zaciemnionych - w szczelnych opakowaniach, bo dobrze wysuszone chłoną wszystkie obce zapachy i wilgoć. Jeśli przesypałeś je z oryginalnych opakowań, umieść na słoiczkach naklejki z nazwą i datą ważności. Unikaj ich zgniatania przy przechowywaniu, bo tracą na wartości.
  • pij zioła lekko ciepłe, małymi łykami, wówczas są lepiej wchłaniane przez błonę śluzową żołądka.

Mieszanka 3 -Ojca Grzegorza Sroki , z "Poradnika ziołowego" , pobudzająca pracę jajników dla cyklów bezowulacyjnych

lebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr
koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr
macierzanka {Serpylli Herba} 50gr
pokrzywa {Urticae Folium} 50gr
dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr
rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr
ruta {Herba Rutae} 20gr
nagietek {Calendulae flos} 20gr
nostrzyk {Herba meliloti} 20gr
Łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny. Pić szklankę odwaru przed snem.

ŹRÓDŁO: http://www.nasz-bocian.pl/modules.ph...r=asc&&start=0
na tej stronie znajdziesz tez przepisy na inne mieszanki, ja wybrałam tą

Agatka jest już z nami
Stary 2010-01-26, 08:58   #4560
agnieszka1980
Raczkowanie

Cytat:
na tej stronie znajdziesz tez przepisy na inne mieszanki, ja wybrałam tą
Dziękuję

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane

Witam Tillunię u nas ja niestety krok po kroku nie jestem w stanie Ci pomóc ale Kasiula ma takie zdolności wczoraj wyliczała super, może i dzisiaj Tobie pomoże

Anulko skarbie ehh jak ja bym chciała Ci pomóc i Ci ulżyć.......tylko nei wiemjak...........??????? ???!!!!!!!!!!!!!!! Myślę, że neistety czas jest tutaj najlepszym lekarstwem, i jak wszystko się wygoi to starania o bobaska, popatrz na Karolinkę, ona też przez to przeszła a teraz już jest w 16 tygodniu i wszystko jest wspaniale. Musisz zacząć sobie wmawiać , ze wszystko idzie ku lepszemu i, że tak widocznie miało być, i ,że po burzy zawsze wychodzi słonko, czasami trzeba dłużej na nie poczekać, ale na milion procent wyjdzie!!!!!!!!!!!!!Ścisk am Cie mocno

Motylku!!!!!!!!!!! gdzie jesteś???????!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Trzymam kciuki zeby ten był w końcu tym jedynym
Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość

a ziolka na owu i poprawe pracy jajnikow, mozna kupic na all albo pytac w zielarskich
Cytat:
Napisane przez serduszkowata Pokaż wiadomość

A to małpiszon jeden
dziękuję dziewczynki,jesteście kofane
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości