WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2012-02-09, 17:37   #4531
Indios Bravos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 927
GG do Indios Bravos
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

Cytat:
Napisane przez the cherry blossom girl Poka¿ wiadomo¶æ
Fryzjer poleci³ mi saune na w³osy, bo podobno dobra jest na wypadaj±ce w³osy.
Co o tym my¶licie ? trochê sie tego boje, bo nie chcia³abym gorzej sobie zaszkodziæ. Ktora¶ z was podda³a sie takiemu zabiegowi u fryzjera? dobre to?
Ja kiedy¶.
Efekt taki sam jak po³o¿enie od¿ywki na w³osy, owiniêcie foli± i ciep³ym rêcznikiem/czapk±/czepkiem termicznym i i nagrzanie suszark± ;]

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczê¶liwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybra³am kusz±c± Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-09, 17:45   #4532
the cherry blossom girl
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 617

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Poka¿ wiadomo¶æ
Ja kiedy¶.
Efekt taki sam jak po³o¿enie od¿ywki na w³osy, owiniêcie foli± i ciep³ym rêcznikiem/czapk±/czepkiem termicznym i i nagrzanie suszark± ;]
Czyli jaki? Kiepski? Bo ja ani nie susze w³osów i nie owijam ciep³ym rêczynikiem, wiêc nie wiem jakie s± tego skutki xp
Wiem, ¿e suszarke trzeba omijaæ szerokim ³ukiem przy wypadaj±cych w³osach, wiêc takie nagrzewanie to chyba z³y pomys³?

A i mam problem z fryzjerem...bo chce skrocic wlosy, ale nie chce aby mi jej my³ (wole sobie sama umyæ) , bo ja nie stosuje suszarki, a jak taki fryzjer zacznie suszyc, modelowaæ, to Nikt sie nie godzi na strzyzenie bez mycia?!!
the cherry blossom girl jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-09, 17:57   #4533
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Czyli jaki? Kiepski? Bo ja ani nie susze w³osów i nie owijam ciep³ym rêczynikiem, wiêc nie wiem jakie s± tego skutki xp
Wiem, ¿e suszarke trzeba omijaæ szerokim ³ukiem przy wypadaj±cych w³osach, wiêc takie nagrzewanie to chyba z³y pomys³?

A i mam problem z fryzjerem...bo chce skrocic wlosy, ale nie chce aby mi jej my³ (wole sobie sama umyæ) , bo ja nie stosuje suszarki, a jak taki fryzjer zacznie suszyc, modelowaæ, to Nikt sie nie godzi na strzyzenie bez mycia?!!
Musisz trochê wiêcej poczytaæ, bo widzê, ¿e dopiero raczkujesz

Nie suszysz w³osów tylko ogrzewasz w³osy pod foli± i czapk±- dziêki temu zwiêkszasz dzia³anie maseczki, bo przez ciep³o otwieraj± siê ³uski w³osa i lepiej ch³on± dobro z maseczki.

A co fryzjera- có¿ to za problem? Myjesz przed wyj¶ciem, nie stylizujesz, nic nie dajesz, idziesz i mówisz, ¿e masz umyte. ¯eby tylko zmoczy³a i ju¿.
Je¶li chodzi o suszenie to teraz jest to niezbêdne, bo siê przeziêbisz. A jedno suszenie (szczególnie po ¶ciêciu) w³osów Ci nie po³amie ;] Nie popadaj w skrajno¶ci ;]

Stary 2012-02-09, 17:58   #4534
Faxu
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 796

Cytat:
Najlepiej umyj w³osy przed wizyt± u fryzjera i po prostu popro¶ o podciêcie bez mycia i wysuszenie bez zbêdnego modelowania.
Zwykle to zale¿y od fryzjera, ale jak ³adnie poprosisz to my¶lê, ¿e nie odmówi
Ja zwykle proszê o wysuszenie bez modelowania i jeszcze nikt mi nie odmówi³.
Faxu jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-09, 18:06   #4535
the cherry blossom girl
Rozeznanie

Cytat:
Musisz trochê wiêcej poczytaæ, bo widzê, ¿e dopiero raczkujesz

Nie suszysz w³osów tylko ogrzewasz w³osy pod foli± i czapk±- dziêki temu zwiêkszasz dzia³anie maseczki, bo przez ciep³o otwieraj± siê ³uski w³osa i lepiej ch³on± dobro z maseczki.

A co fryzjera- có¿ to za problem? Myjesz przed wyj¶ciem, nie stylizujesz, nic nie dajesz, idziesz i mówisz, ¿e masz umyte. ¯eby tylko zmoczy³a i ju¿.
Je¶li chodzi o suszenie to teraz jest to niezbêdne, bo siê przeziêbisz. A jedno suszenie (szczególnie po ¶ciêciu) w³osów Ci nie po³amie ;] Nie popadaj w skrajno¶ci ;]

Wiesz, bo jak ju¿ pisa³am wcze¶niej znow to wróci³o,bo mia³am spokój...Mia³am problem z wypadaj±cymi w³osami dwa lata temu i pó¼niej by³o OK, a teraz znów jakie¶ mam slabsze w³osy...
Ja po prostu nie chce przechodziæ tego samego ;/ szczególnie , ¿e fizycznie dobrze siê czuje, mam dobre badania, wiêc czemu w³osy s³abe?
A t± saune to sobie na razie odpuszcze.
Co do fryzjerów, to jest problem ;/ Bo dzwoni³am i uprzedza³am o tym, ¿e bez mycia chcia³abym, to siê jednak nie zgodzili (?) Wiadomo, ¿e z buta nie mo¿na wej¶æ do salonu, ale trzeba siê umówiæ, wiêc wola³am wcze¶niej uprzedzic.
Mogê umyæ wcze¶niej i mi same wyschna, to nie jest problem. Gorzej, ¿e fryzjerzy maj± swoje "ale" ;/
Stary 2012-02-09, 18:13   #4536
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Wiesz, bo jak ju¿ pisa³am wcze¶niej znow to wróci³o,bo mia³am spokój...Mia³am problem z wypadaj±cymi w³osami dwa lata temu i pó¼niej by³o OK, a teraz znów jakie¶ mam slabsze w³osy...
Ja po prostu nie chce przechodziæ tego samego ;/ szczególnie , ¿e fizycznie dobrze siê czuje, mam dobre badania, wiêc czemu w³osy s³abe?
A t± saune to sobie na razie odpuszcze.
Co do fryzjerów, to jest problem ;/ Bo dzwoni³am i uprzedza³am o tym, ¿e bez mycia chcia³abym, to siê jednak nie zgodzili (?) Wiadomo, ¿e z buta nie mo¿na wej¶æ do salonu, ale trzeba siê umówiæ, wiêc wola³am wcze¶niej uprzedzic.
Mogê umyæ wcze¶niej i mi same wyschna, to nie jest problem. Gorzej, ¿e fryzjerzy maj± swoje "ale" ;/
A to kurczê dziwne...ja nigdy nie mia³am tego problemu a ¶cina³am siê u wielu.

Co do wypadania- mo¿e te¿ pora roku na to wp³ywa...ja te¿ siê z tym mêczê teraz, ale ju¿ widzê ma³e efekty. Mo¿e stres? My¶lê, ¿e u mnie te¿ by³ jednym z czynników :/

Stary 2012-02-09, 18:28   #4537
the cherry blossom girl
Rozeznanie

Ech, pewnie stres + pogoda, niestety.

A i mam jeszcze pytanie co do tych tabletek: http://www.fabrykazdrowia.pl/4717,bi...i-30-szt-.html

Kupi³am i mam zamiar ³ykaæ Czy stosowa³y¶cie mo¿e?
"Biotebal"

sk³ad: 2,5 mg biotyny oraz substancje pomocnicze: sorbitol, magnezu stearynian, krzemionkê koloidaln±.

hm..?

PS: dzieki za wszystkie odpowiedzi
Stary 2012-02-09, 18:42   #4538
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Ech, pewnie stres + pogoda, niestety.

A i mam jeszcze pytanie co do tych tabletek: http://www.fabrykazdrowia.pl/4717,bi...i-30-szt-.html

Kupi³am i mam zamiar ³ykaæ Czy stosowa³y¶cie mo¿e?
"Biotebal"

sk³ad: 2,5 mg biotyny oraz substancje pomocnicze: sorbitol, magnezu stearynian, krzemionkê koloidaln±.

hm..?

PS: dzieki za wszystkie odpowiedzi
Nie, nie stosowa³am...przerzuci³am siê na naturê, a sztucznie doprawiam siê tylko tym, z czego mam wybitne niedobory, ¿eby by³o szybciej

Stary 2012-02-10, 00:00   #4539
the cherry blossom girl
Rozeznanie

Chyba mnie ol¶ni³o...
Spojrza³am na opakowanie herbatki PU-ERH z grejfrutem, któr± jakis czas temu sobie kupi³am i pomy¶la³am, ¿e to moze ona jest przyczyn± wypadania mi w³osów i ¿e w³osy sa gorszej jako¶ci :O
Ostatnio pi³am 2-3 kubki dziennie takiej herbaty, wiêc to mo¿e st±d? Kurde, co¶ mi siê obi³o o uszy, ¿e mo¿e mieæ efekty uboczne.
Je¶li ona mo¿e miec taki wp³yw na moje w³osy, to jestem z³a, ¿e kupi³am i ¿e sama sobie to zrobi³am (nie¶wiadomie)
Stary 2012-02-10, 02:34   #4540
Fuzukatsu
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 514

Cytat:
Chyba mnie ol¶ni³o...
Spojrza³am na opakowanie herbatki PU-ERH z grejfrutem, któr± jakis czas temu sobie kupi³am i pomy¶la³am, ¿e to moze ona jest przyczyn± wypadania mi w³osów i ¿e w³osy sa gorszej jako¶ci :O
Ostatnio pi³am 2-3 kubki dziennie takiej herbaty, wiêc to mo¿e st±d? Kurde, co¶ mi siê obi³o o uszy, ¿e mo¿e mieæ efekty uboczne.
Je¶li ona mo¿e miec taki wp³yw na moje w³osy, to jestem z³a, ¿e kupi³am i ¿e sama sobie to zrobi³am (nie¶wiadomie)
Bez przesady, my¶lê ze nie:p
Fuzukatsu jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-10, 06:50   #4541
the cherry blossom girl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fuzukatsu Poka¿ wiadomo¶æ
Bez przesady, my¶lê ze nie:p
Niestety, ale my¶lê, ¿e jednak tak. Jak zacze³am piæ t± herbatê, zastêpuj±c zielon±(któr± pije du¿o w ci±gu dnia) to w³a¶nie od razu widzê jak mi siê stan w³osów pogorszy³.
Nie jem miêsa, jem generalnie nie za duzo, by³am teraz ostatnio przeziêbiona, wiêc w ogole pi³am tylko sam± herbate, bo tak by³o mi "najlepiej".
Czerwona wyp³ukuje ¿elazo , witaminy, wiêc to swoje zdrowe jedzenie, popija³am herbatk± i st±d tak wysz³o..

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-10, 07:04   #4542
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Niestety, ale my¶lê, ¿e jednak tak. Jak zacze³am piæ t± herbatê, zastêpuj±c zielon±(któr± pije du¿o w ci±gu dnia) to w³a¶nie od razu widzê jak mi siê stan w³osów pogorszy³.
Nie jem miêsa, jem generalnie nie za duzo, by³am teraz ostatnio przeziêbiona, wiêc w ogole pi³am tylko sam± herbate, bo tak by³o mi "najlepiej".
Czerwona wyp³ukuje ¿elazo , witaminy, wiêc to swoje zdrowe jedzenie, popija³am herbatk± i st±d tak wysz³o..
Radzê popatrzeæ z innej strony- jesz niewiele, nie jesz miêsa i by³a¶ ostatnio przeziêbiona
Mo¿e na tym warto siê skoncentrowaæ? Po kilku kubkach herbaty nic nie mog³a¶ zauwa¿yæ- za krótko ja pi³a¶ Za to wtedy mog³a sie odbiæ choroba, zbyt ma³o bogatego w bia³ko i ¿elazo po¿ywienia itd.

Stary 2012-02-10, 07:20   #4543
the cherry blossom girl
Rozeznanie

Cytat:
Radzê popatrzeæ z innej strony- jesz niewiele, nie jesz miêsa i by³a¶ ostatnio przeziêbiona
Mo¿e na tym warto siê skoncentrowaæ? Po kilku kubkach herbaty nic nie mog³a¶ zauwa¿yæ- za krótko ja pi³a¶ Za to wtedy mog³a sie odbiæ choroba, zbyt ma³o bogatego w bia³ko i ¿elazo po¿ywienia itd.
Tylko mia³am robione ostatnio badania i by³o ok. S±dze, ¿e gdybym teraz zrobi³a po piciu tej herbaty i wla¶nie ograniczeniu jedzenia, to pewnie by³yby znacznie gorsze. Bo chocia¿ nie jem miêsa, ¿elazo mam ¶wietne. A mo¿e jednak 2/3 kubki dziennie to za du¿o jak dla mnie
Stary 2012-02-10, 08:09   #4544
dodaja
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 018
GG do dodaja

Cytat:
Mi ostatnio mam przy ¶ciêciu pokaza³a
Tez zrobi³o mi siê mi³o, ale pó¼niej stwierdzi³a czesz±c je, ¿e rzeczywi¶cie okropnie wypadaj±

No có¿...nastêpne ciêcie za ok. 2-3 miesi±ce, spytam j± czy widaæ jak±¶ ró¿nicê w wypadaniu przy czesaniu Mam nadziejê, ¿e bêdzie ich zdecydowanie mniej
Na pewno bêdzie ich wiêcej ! Wszystkie razem damy radê

Cytat:
Ja kiedy¶.
Dok³adnie to mia³am napisaæ

Cytat:

Pierwszy raz s³yszê. Ja zawsze idê z umytymi w³osami i nigdy nie by³o ¿adnych problemów. Zadzwoñ do innego
dodaja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-10, 08:23   #4545
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez dodaja Poka¿ wiadomo¶æ
Na pewno bêdzie ich wiêcej ! Wszystkie razem damy radê
¯yjê t± nadziej±

Cytat:
Napisane przez dodaja Poka¿ wiadomo¶æ
Dok³adnie to mia³am napisaæ

Stary 2012-02-10, 14:17   #4546
MalaArielka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 773

Cytat:
Chyba mnie ol¶ni³o...

Czy aby trochê nie przesadzasz? Ja jestem pewna, ¿e to nie od tego Ale ton±cy brzytwy siê chwyta
MalaArielka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-11, 09:56   #4547
krzyszko
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 25

Witam,
Od jakiegos czasu moje w³oski zaczynaj± sie przerzedzac oraz traciæ kolor w okolicach grzywki. Nie wiem jak temu zaradziæ. Ostatnio zaczynalem sie zastanawiac czy to nie z niedoboru witamin wiec zakupi³em Olimp Vita-min mysle by do tego dokupiæ skrzyp polny (Skrzypowita) tylko nie wiem czy mozna je laczyæ. Do zestawu chce jeszcze dokupic szampon revita oraz ampu³ki Farmona Radical. Proszê o pomoc czy to dobry wybór.

Za pomoc z góry dziekuje
Krzysiek
krzyszko jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-11, 10:08   #4548
PanzerKitty
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 324

Utrata koloru(siwienie) jest spowodowana niedoborem miedzi, polecam preparat Mega Krzem - ma mied¼ i skrzyp w sk³adzie. Poczytaj na internecie o siwieniu i zwi±zanych z tym niedoborach mikro emenentów.

PanzerKitty jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-11, 10:32   #4549
krzyszko
Przyczajenie

Rzczej nie powiedzial bym ze sa siwe. Poprostu takie bia³e wyblak³e sie zrobi³y. Z ciemnego blondu zrobi³ sie jasny blond. Za³±czam zdjêcie... Dodam jeszcze ze mam 25lat i nikt w rodzinie nie mia³ problemów ³ysienia tylko akurat musia³o trafiæ na mnie

Edytowane przez krzyszko
Czas edycji: 2012-02-11 o 11:10

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-11, 11:19   #4550
nombre
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 074

Cytat:
Napisane przez krzyszko Poka¿ wiadomo¶æ
Rzczej nie powiedzial bym ze sa siwe. Poprostu takie bia³e wyblak³e sie zrobi³y. Z ciemnego blondu zrobi³ sie jasny blond. Za³±czam zdjêcie... Dodam jeszcze ze mam 25lat i nikt w rodzinie nie mia³ problemów ³ysienia tylko akurat musia³o trafiæ na mnie

Brak pigmentu plus ³ysienie na zakolach u me¿czyzn odpowiada ³asieniu androgenowemu. Zapraszam na inny watek, znajduje sie tam naprawde sporo porad zarówno dla kobiet jak i me¿czyzn
nombre jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-11, 12:33   #4551
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 395

Wg mnie te¿ £A. Wejd¼ na forum ³ysienie.info i tam poczytaj co mê¿czy¼ni robi± z tym problemem.
KONICZYNKA 47 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-11, 12:42   #4552
krzyszko
Przyczajenie

Bardzo wam dziêkuje za porady To jeszcze takie pytanie ponowie co wczesniej napisa³em czy po³aczenie skrzypovita oraz olimp vita-min mi nie zaszkodzi. Bo widzia³em ze skrzypovita posiada równiez w sobie witaminki a nie chce z nimi przecholowaæ bo wiadomo co za duzo to nie zdrowo
Stary 2012-02-11, 12:45   #4553
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Musia³by¶ skopiowaæ tu sk³ady tych dwóch preparatów (bo ja ich nigdy nie mia³am i nie wiem czy co¶ siê nie dubluje). Jednak te rzeczy s± za s³abe by pomóc w £A, wiêc raczej efektu spodziewanego przez Ciebie (czyli odrost utraconych w³osów) nie bêdzie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-11, 13:03   #4554
krzyszko
Przyczajenie

Bardzo proszê:

Olimp sk³ad: http://www.fbb.pl/olimp_vita-min_mul...aps_ids_1671_1

WITAMINY 1 kapsu³ka %ZDS
Wit. A 1600 µg 200%
Wit. D 10 µg 200%
Wit. E 20 mg 167%
Wit. C (PureWay-CŸ) 250 mg 312%
Wit. B1 20 mg 1818%
Wit. B2 20 mg 1428%
Niacyna 35 mg 219%
Wit. B6 20 mg 1428%
Folian 400 µg 200%
Wit. B12 20 µg 800%
Biotyna 300 µg 600%
Kwas pantotenowy 12 mg 200%
Bioflawonoidy cytrusowe 40% 100 mg -
Ekstrakt karczocha 5% cynaryn
80 mg -
Ekstrakt z pestek dynii 5:1 60 mg -
Ekstrakt pokrzywy zwyczajnej 60 mg -
Ekstrakt zielonej herbaty (55% EGCG) 60 mg -
ALA (kwas alfa liponowy) 10 mg -
Ekstrakt pieprzu czarnego BioperineŸ (95%) 1 mg -

SK£ADNIKI MINERALNE 1 kapsu³ka %ZDS
Magnez**
80% AlbionŸ amino acid chelate
20% tlenek magnezu 190 mg 51%
Wapñ**
58% AlbionŸ mineral
42% wêglan wapnia 100 mg 12,5%
Potas
99,9% chlorek potasu
0,1% jodek potasu 75 mg 3,75%
Cynk*
AlbionŸ amino acid chelate (ChelazomeŸ) 15 mg 150%
¯elazo* AlbionŸ amino acid chelate (FerrochelŸ) 3 mg 21%
Mangan* AlbionŸ amino acid chelate 3 mg 150%
Mied¼ *
AlbionŸ amino acid chelate (ChelazomeŸ) 0,5 mg 50%
Jod 150 µg 100%
Chrom 150 µg 375%
Selen 75 µg 136%

Skrzypovita sk³ad:
1 tabl. zawiera:
Witamina C - 60mg
Kwas pantotenowy - 6mg
Witamina B6 - 2mg
Ryboflawina - 1,6mg
Tiamina - 1,4mg
Witamina A - 800 mikrogram
Biotyna - 150mikrogram
Cynk - 7,5mg
Ekstrakt ze skrzypu polnego - 50mg
Ekstrakt z ziela pokrzywy - 20mg
PABA - 20mg
L-metionina - 10mg
Stary 2012-02-11, 13:23   #4555
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Witamina A siê dubluje, a z ni± lepiej nie przesadzaæ. Wychodzi po zsumowaniu 300% ZDS, czyli trochê za du¿o.
W ogóle s³aba ta skrzypowita (zastanawiaj±ce, ¿e tyle osób siê ni± zachwyca, pewnie si³a reklamy). Jak ju¿ jeste¶ przy witaminach Olimpu to czy nie maj± tam w ofercie czego¶ ze skrzypem?
Ale raz jeszcze zwrócê Ci uwagê, ¿e tymi suplami nie zahamujesz ³ysienia bo androgenowe jest uzale¿nione od hormonów i dopóki z nimi nie zrobisz porz±dku to niestety bêdziesz traci³ w³osy dalej.
Mê¿czy¼ni z forum , które poda³am wy¿ej stosuj± szampon z ketokonazolem, wcieraj± Loxon, ³ykaj± ro¶linne wyci±gi z palmy saba³owej, dyni i szereg innych - naprawdê zajrzyj tam i porozmawiaj z nimi.
Stary 2012-02-11, 13:48   #4556
krzyszko
Przyczajenie

Ja wiem wiem ze witaminki same mi nie pomog±, ale stwierdzi³em ze jak juz zamowilem tego olimpa to szkoda by by³o zeby leza³ na pó³ce no i pomyslalem sobie ze mozna by dodac do tego skrzypu ktory jest niedrogi no ale skoro niezbyt to bede bra³ same witaminki chyba ze jest jakis skrzyp ktory nie zawiera witamin. Co do porady odnosnie wyzej wymienionego forum zalozylem juz na nim temat z zapytaniem do specjalistów tak wiec dziekuje za pomoc
Stary 2012-02-11, 13:58   #4557
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Jest taki preparat dro¿d¿owy ze skrzypem i pokrzyw± Humavit Z, dobry na w³osy, zawsze te¿ mo¿esz piæ skrzyp i pokrzywê (sposób lepszy od tabletek, które nie s± naturalne i poprzez substancje pomocnicze - przeciwzbrylacze, barwniki itp. obci±¿aja w±trobê).
Polecam picie zió³, zielonej herbaty zamiast zwyk³ej.
O w±trobê trzeba dbaæ bo bez niej nie da siê ¿yæ, (w przeciwieñstwie do w³osów).
Stary 2012-02-11, 14:54   #4558
silkmoon
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 359

Hej,

czy jest tu kto¶ kto leczy guzki tarczycy lewotyroksyn±?

Mam 24 lata i guzek tarczycy 27 x16 x 22 mm. W³osy okropnie mi wypadaj±. Mam niedobory ¿elaza, ale suplementacja ¿elazem du¿o nie pomaga. Od 5 lat biorê lewotyroksynê (25 ug), dawka by³a dobierana wy³±cznie w oparciu o TSH (ostatnio mierzy³am w czerwcu i by³o 0.76). W poniedzia³ek bêdê mia³a robione badania (morfologia, ¿elazo, TSH i dodatkowo chcê zrobiæ FT4 i FT3).
Podejrzewam, ¿e w³osy lec± przez lewotyroksynê i nie wiem czy te¿ przez to nie mam niedoborów ¿elaza.

Jakie badania by¶cie poleca³y zrobiæ dodatkowo (prosi³am lekarkê te¿ o skierowanie na transferynê, ale zapomnia³a wypisaæ - spróbujê siê o nie jeszcze wyk³óciæ w poniedzia³ek). Czy macie do¶wiadczenie z guzkami tarczycy? Praktycznie ka¿da endokrynolog poleca mi wyciêcie guzka, ale bojê siê, ¿e wtedy bêdê musia³a ju¿ braæ lewotyroksynê do koñca ¿ycia (nigdy nie wiadomo ile organu mi wytn± przy okazji).

Przepraszam, je¶li powtarzam temat
silkmoon jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-11, 17:59   #4559
Cathless
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 553
GG do Cathless

Powy¿ej pisano o ³±czeniu tabletek... My¶lcie, ¿e Humavit Z i Revalid mogê braæ razem?

Revalid
Jedna kapsu³ka zawiera jako substancje czynne: DL-metioninê 100 mg; L-cystynê 50 mg; wapnia D–pantotenian 50 mg; witaminê B1 (tiaminy chlorowodorek) 1,5 mg; witaminê B6 (pirydoksyny chlorowodorek) 10 mg; kwas p-aminobenzoesowy 20 mg; ¿elazo 2 mg; cynk 2,2 mg; mied¼ 0,5 mg; wyci±g z prosa 50 mg; wyci±g z kie³ków pszenicy 50 mg; dro¿d¿e piwne 50 mg.
Inne sk³adniki leku to: krzemionka koloidalna, ¿elatyna, indygokarmina (E 132), ¿ó³cieñ chinolinowa (E 104).

Humavit Z
Dro¿d¿e piwne (Saccharomyces cerevisiae), skrzyp polny, pokrzywa zwyczajna.
Cathless jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-11, 20:14   #4560
inverso
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 340

Cytat:
Napisane przez silkmoon Poka¿ wiadomo¶æ
Hej,

czy jest tu kto¶ kto leczy guzki tarczycy lewotyroksyn±?

Mam 24 lata i guzek tarczycy 27 x16 x 22 mm. W³osy okropnie mi wypadaj±. Mam niedobory ¿elaza, ale suplementacja ¿elazem du¿o nie pomaga. Od 5 lat biorê lewotyroksynê (25 ug), dawka by³a dobierana wy³±cznie w oparciu o TSH (ostatnio mierzy³am w czerwcu i by³o 0.76). W poniedzia³ek bêdê mia³a robione badania (morfologia, ¿elazo, TSH i dodatkowo chcê zrobiæ FT4 i FT3).
Podejrzewam, ¿e w³osy lec± przez lewotyroksynê i nie wiem czy te¿ przez to nie mam niedoborów ¿elaza.

Jakie badania by¶cie poleca³y zrobiæ dodatkowo (prosi³am lekarkê te¿ o skierowanie na transferynê, ale zapomnia³a wypisaæ - spróbujê siê o nie jeszcze wyk³óciæ w poniedzia³ek). Czy macie do¶wiadczenie z guzkami tarczycy? Praktycznie ka¿da endokrynolog poleca mi wyciêcie guzka, ale bojê siê, ¿e wtedy bêdê musia³a ju¿ braæ lewotyroksynê do koñca ¿ycia (nigdy nie wiadomo ile organu mi wytn± przy okazji).

Przepraszam, je¶li powtarzam temat
Na guzkach tarczycy siê nie znam, ale mogê Ci poleciæ aby¶ jeszcze zrobi³a poziom CRP bo ma jaki¶ zwi±zek z tarczyc±, endokrynolog mi ostatnio wspomnia³ ¿e powinnam je mierzyæ zawsze przed kontroln± wizyt±. A sprawdza³a¶ poziom przeciwcia³ tarczycowych antyTPO, antyTG ?

A dla poprawienia pracy tarczycy warto braæ selen z wit.E, ale to ju¿ zapytaj lekarza czy Ci nie zaszkodzi.
inverso jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.