|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#4531 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
Cytat:
Efekt taki sam jak po³o¿enie od¿ywki na w³osy, owiniêcie foli± i ciep³ym rêcznikiem/czapk±/czepkiem termicznym i i nagrzanie suszark± ;]
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczê¶liwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 617
|
Cytat:
Wiem, ¿e suszarke trzeba omijaæ szerokim ³ukiem przy wypadaj±cych w³osach, wiêc takie nagrzewanie to chyba z³y pomys³? A i mam problem z fryzjerem...bo chce skrocic wlosy, ale nie chce aby mi jej my³ (wole sobie sama umyæ) , bo ja nie stosuje suszarki, a jak taki fryzjer zacznie suszyc, modelowaæ, to ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie suszysz w³osów tylko ogrzewasz w³osy pod foli± i czapk±- dziêki temu zwiêkszasz dzia³anie maseczki, bo przez ciep³o otwieraj± siê ³uski w³osa i lepiej ch³on± dobro z maseczki. A co fryzjera- có¿ to za problem? Myjesz przed wyj¶ciem, nie stylizujesz, nic nie dajesz, idziesz i mówisz, ¿e masz umyte. ¯eby tylko zmoczy³a i ju¿. Je¶li chodzi o suszenie to teraz jest to niezbêdne, bo siê przeziêbisz. A jedno suszenie (szczególnie po ¶ciêciu) w³osów Ci nie po³amie ;] Nie popadaj w skrajno¶ci ;]
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczê¶liwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 796
|
Cytat:
Zwykle to zale¿y od fryzjera, ale jak ³adnie poprosisz to my¶lê, ¿e nie odmówi ![]() Ja zwykle proszê o wysuszenie bez modelowania i jeszcze nikt mi nie odmówi³. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiesz, bo jak ju¿ pisa³am wcze¶niej znow to wróci³o,bo mia³am spokój...Mia³am problem z wypadaj±cymi w³osami dwa lata temu i pó¼niej by³o OK, a teraz znów jakie¶ mam slabsze w³osy... Ja po prostu nie chce przechodziæ tego samego ;/ szczególnie , ¿e fizycznie dobrze siê czuje, mam dobre badania, wiêc czemu w³osy s³abe? A t± saune to sobie na razie odpuszcze. Co do fryzjerów, to jest problem ;/ Bo dzwoni³am i uprzedza³am o tym, ¿e bez mycia chcia³abym, to siê jednak nie zgodzili (?) Wiadomo, ¿e z buta nie mo¿na wej¶æ do salonu, ale trzeba siê umówiæ, wiêc wola³am wcze¶niej uprzedzic. Mogê umyæ wcze¶niej i mi same wyschna, to nie jest problem. Gorzej, ¿e fryzjerzy maj± swoje "ale" ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wypadania- mo¿e te¿ pora roku na to wp³ywa...ja te¿ siê z tym mêczê teraz, ale ju¿ widzê ma³e efekty. Mo¿e stres? My¶lê, ¿e u mnie te¿ by³ jednym z czynników :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Rozeznanie
|
Ech, pewnie stres + pogoda, niestety.
A i mam jeszcze pytanie co do tych tabletek: http://www.fabrykazdrowia.pl/4717,bi...i-30-szt-.html Kupi³am i mam zamiar ³ykaæ ![]() "Biotebal" sk³ad: 2,5 mg biotyny oraz substancje pomocnicze: sorbitol, magnezu stearynian, krzemionkê koloidaln±. hm..? PS: dzieki za wszystkie odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Rozeznanie
|
Chyba mnie ol¶ni³o...
Spojrza³am na opakowanie herbatki PU-ERH z grejfrutem, któr± jakis czas temu sobie kupi³am i pomy¶la³am, ¿e to moze ona jest przyczyn± wypadania mi w³osów i ¿e w³osy sa gorszej jako¶ci ![]() Ostatnio pi³am 2-3 kubki dziennie takiej herbaty, wiêc to mo¿e st±d? Kurde, co¶ mi siê obi³o o uszy, ¿e mo¿e mieæ efekty uboczne. Je¶li ona mo¿e miec taki wp³yw na moje w³osy, to jestem z³a, ¿e kupi³am i ¿e sama sobie to zrobi³am (nie¶wiadomie) ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 514
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Rozeznanie
|
Niestety, ale my¶lê, ¿e jednak tak. Jak zacze³am piæ t± herbatê, zastêpuj±c zielon±(któr± pije du¿o w ci±gu dnia) to w³a¶nie od razu widzê jak mi siê stan w³osów pogorszy³.
Nie jem miêsa, jem generalnie nie za duzo, by³am teraz ostatnio przeziêbiona, wiêc w ogole pi³am tylko sam± herbate, bo tak by³o mi "najlepiej". Czerwona wyp³ukuje ¿elazo , witaminy, wiêc to swoje zdrowe jedzenie, popija³am herbatk± i st±d tak wysz³o.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mo¿e na tym warto siê skoncentrowaæ? Po kilku kubkach herbaty nic nie mog³a¶ zauwa¿yæ- za krótko ja pi³a¶ ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Zakorzenienie
|
¯yjê t± nadziej±
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4546 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 773
|
Cytat:
![]() Czy aby trochê nie przesadzasz ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 25
|
Witam,
Od jakiegos czasu moje w³oski zaczynaj± sie przerzedzac oraz traciæ kolor w okolicach grzywki. Nie wiem jak temu zaradziæ. Ostatnio zaczynalem sie zastanawiac czy to nie z niedoboru witamin wiec zakupi³em Olimp Vita-min mysle by do tego dokupiæ skrzyp polny (Skrzypowita) tylko nie wiem czy mozna je laczyæ. Do zestawu chce jeszcze dokupic szampon revita oraz ampu³ki Farmona Radical. Proszê o pomoc czy to dobry wybór. Za pomoc z góry dziekuje Krzysiek |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 324
|
Utrata koloru(siwienie) jest spowodowana niedoborem miedzi, polecam preparat Mega Krzem - ma mied¼ i skrzyp w sk³adzie. Poczytaj na internecie o siwieniu i zwi±zanych z tym niedoborach mikro emenentów.
#4549 |
Przyczajenie
|
Rzczej nie powiedzial bym ze sa siwe. Poprostu takie bia³e wyblak³e sie zrobi³y. Z ciemnego blondu zrobi³ sie jasny blond. Za³±czam zdjêcie... Dodam jeszcze ze mam 25lat i nikt w rodzinie nie mia³ problemów ³ysienia tylko akurat musia³o trafiæ na mnie
![]() Edytowane przez krzyszko Czas edycji: 2012-02-11 o 11:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4550 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 074
|
Cytat:
Brak pigmentu plus ³ysienie na zakolach u me¿czyzn odpowiada ³asieniu androgenowemu. Zapraszam na inny watek, znajduje sie tam naprawde sporo porad zarówno dla kobiet jak i me¿czyzn |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 395
|
Wg mnie te¿ £A. Wejd¼ na forum ³ysienie.info i tam poczytaj co mê¿czy¼ni robi± z tym problemem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Przyczajenie
|
Bardzo wam dziêkuje za porady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Zadomowienie
|
Musia³by¶ skopiowaæ tu sk³ady tych dwóch preparatów (bo ja ich nigdy nie mia³am i nie wiem czy co¶ siê nie dubluje). Jednak te rzeczy s± za s³abe by pomóc w £A, wiêc raczej efektu spodziewanego przez Ciebie (czyli odrost utraconych w³osów) nie bêdzie
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4554 |
Przyczajenie
|
Bardzo proszê:
Olimp sk³ad: http://www.fbb.pl/olimp_vita-min_mul...aps_ids_1671_1 WITAMINY 1 kapsu³ka %ZDS Wit. A 1600 µg 200% Wit. D 10 µg 200% Wit. E 20 mg 167% Wit. C (PureWay-CŸ) 250 mg 312% Wit. B1 20 mg 1818% Wit. B2 20 mg 1428% Niacyna 35 mg 219% Wit. B6 20 mg 1428% Folian 400 µg 200% Wit. B12 20 µg 800% Biotyna 300 µg 600% Kwas pantotenowy 12 mg 200% Bioflawonoidy cytrusowe 40% 100 mg - Ekstrakt karczocha 5% cynaryn 80 mg - Ekstrakt z pestek dynii 5:1 60 mg - Ekstrakt pokrzywy zwyczajnej 60 mg - Ekstrakt zielonej herbaty (55% EGCG) 60 mg - ALA (kwas alfa liponowy) 10 mg - Ekstrakt pieprzu czarnego BioperineŸ (95%) 1 mg - SK£ADNIKI MINERALNE 1 kapsu³ka %ZDS Magnez** 80% AlbionŸ amino acid chelate 20% tlenek magnezu 190 mg 51% Wapñ** 58% AlbionŸ mineral 42% wêglan wapnia 100 mg 12,5% Potas 99,9% chlorek potasu 0,1% jodek potasu 75 mg 3,75% Cynk* AlbionŸ amino acid chelate (ChelazomeŸ) 15 mg 150% ¯elazo* AlbionŸ amino acid chelate (FerrochelŸ) 3 mg 21% Mangan* AlbionŸ amino acid chelate 3 mg 150% Mied¼ * AlbionŸ amino acid chelate (ChelazomeŸ) 0,5 mg 50% Jod 150 µg 100% Chrom 150 µg 375% Selen 75 µg 136% Skrzypovita sk³ad: 1 tabl. zawiera: Witamina C - 60mg Kwas pantotenowy - 6mg Witamina B6 - 2mg Ryboflawina - 1,6mg Tiamina - 1,4mg Witamina A - 800 mikrogram Biotyna - 150mikrogram Cynk - 7,5mg Ekstrakt ze skrzypu polnego - 50mg Ekstrakt z ziela pokrzywy - 20mg PABA - 20mg L-metionina - 10mg |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Zadomowienie
|
Witamina A siê dubluje, a z ni± lepiej nie przesadzaæ. Wychodzi po zsumowaniu 300% ZDS, czyli trochê za du¿o.
W ogóle s³aba ta skrzypowita (zastanawiaj±ce, ¿e tyle osób siê ni± zachwyca, pewnie si³a reklamy). Jak ju¿ jeste¶ przy witaminach Olimpu to czy nie maj± tam w ofercie czego¶ ze skrzypem? Ale raz jeszcze zwrócê Ci uwagê, ¿e tymi suplami nie zahamujesz ³ysienia bo androgenowe jest uzale¿nione od hormonów i dopóki z nimi nie zrobisz porz±dku to niestety bêdziesz traci³ w³osy dalej. Mê¿czy¼ni z forum , które poda³am wy¿ej stosuj± szampon z ketokonazolem, wcieraj± Loxon, ³ykaj± ro¶linne wyci±gi z palmy saba³owej, dyni i szereg innych - naprawdê zajrzyj tam i porozmawiaj z nimi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Przyczajenie
|
Ja wiem wiem ze witaminki same mi nie pomog±, ale stwierdzi³em ze jak juz zamowilem tego olimpa to szkoda by by³o zeby leza³ na pó³ce
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Zadomowienie
|
Jest taki preparat dro¿d¿owy ze skrzypem i pokrzyw± Humavit Z, dobry na w³osy, zawsze te¿ mo¿esz piæ skrzyp i pokrzywê (sposób lepszy od tabletek, które nie s± naturalne i poprzez substancje pomocnicze - przeciwzbrylacze, barwniki itp. obci±¿aja w±trobê).
Polecam picie zió³, zielonej herbaty zamiast zwyk³ej. O w±trobê trzeba dbaæ bo bez niej nie da siê ¿yæ, (w przeciwieñstwie do w³osów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 359
|
Hej,
czy jest tu kto¶ kto leczy guzki tarczycy lewotyroksyn±? Mam 24 lata i guzek tarczycy 27 x16 x 22 mm. W³osy okropnie mi wypadaj±. Mam niedobory ¿elaza, ale suplementacja ¿elazem du¿o nie pomaga. Od 5 lat biorê lewotyroksynê (25 ug), dawka by³a dobierana wy³±cznie w oparciu o TSH (ostatnio mierzy³am w czerwcu i by³o 0.76). W poniedzia³ek bêdê mia³a robione badania (morfologia, ¿elazo, TSH i dodatkowo chcê zrobiæ FT4 i FT3). Podejrzewam, ¿e w³osy lec± przez lewotyroksynê i nie wiem czy te¿ przez to nie mam niedoborów ¿elaza. Jakie badania by¶cie poleca³y zrobiæ dodatkowo (prosi³am lekarkê te¿ o skierowanie na transferynê, ale zapomnia³a wypisaæ - spróbujê siê o nie jeszcze wyk³óciæ w poniedzia³ek). Czy macie do¶wiadczenie z guzkami tarczycy? Praktycznie ka¿da endokrynolog poleca mi wyciêcie guzka, ale bojê siê, ¿e wtedy bêdê musia³a ju¿ braæ lewotyroksynê do koñca ¿ycia (nigdy nie wiadomo ile organu mi wytn± przy okazji). Przepraszam, je¶li powtarzam temat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Rozeznanie
|
Powy¿ej pisano o ³±czeniu tabletek... My¶lcie, ¿e Humavit Z i Revalid mogê braæ razem?
Revalid Jedna kapsu³ka zawiera jako substancje czynne: DL-metioninê 100 mg; L-cystynê 50 mg; wapnia D–pantotenian 50 mg; witaminê B1 (tiaminy chlorowodorek) 1,5 mg; witaminê B6 (pirydoksyny chlorowodorek) 10 mg; kwas p-aminobenzoesowy 20 mg; ¿elazo 2 mg; cynk 2,2 mg; mied¼ 0,5 mg; wyci±g z prosa 50 mg; wyci±g z kie³ków pszenicy 50 mg; dro¿d¿e piwne 50 mg. Inne sk³adniki leku to: krzemionka koloidalna, ¿elatyna, indygokarmina (E 132), ¿ó³cieñ chinolinowa (E 104). Humavit Z Dro¿d¿e piwne (Saccharomyces cerevisiae), skrzyp polny, pokrzywa zwyczajna. |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 340
|
Cytat:
A dla poprawienia pracy tarczycy warto braæ selen z wit.E, ale to ju¿ zapytaj lekarza czy Ci nie zaszkodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.