Zespół Sztywnych Kolan: 13.sezon terapii :D - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-02, 23:09   #4531
carmelova
Zakorzenienie

Dot.: Zespół Sztywnych Kolan: 13.sezon terapii :D

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
to nie ja jestem z nim na siłę tylko on ze mną bo to on mnie nie kocha. Mi by pękło serce bo on by już nie wrócił skoro by się ode mnie uwolnił. A może kiedyś coś do mnie poczuje... przecież ja nic od niego nie wymagam, cieszę się że jest... a on mi własnie pisze że on czuje że niedługo nasz koniec
To ja jestem już teraz totalnie skołowana. Po co być z kimś, kto Cię nie kocha. Z tego co piszesz, to trzymasz go przy sobie na siłę, wpychając mu się do łóżka i liczysz, że może kiedyś Cię pokocha.
Nigdy do tej pory nie pisałaś takich rzeczy o swoim związku. Nie wydaje Ci się, że panikujesz, bo gość nie miał ochoty na seks lub na rozmowę? Albo teraz przesadzasz, albo Twój związek jest..chory?
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 23:10   #4532
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Grapefrutku
Stary 2010-03-02, 23:13   #4533
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
To ja jestem już teraz totalnie skołowana. Po co być z kimś, kto Cię nie kocha. Z tego co piszesz, to trzymasz go przy sobie na siłę, wpychając mu się do łóżka i liczysz, że może kiedyś Cię pokocha.
Nigdy do tej pory nie pisałaś takich rzeczy o swoim związku. Nie wydaje Ci się, że panikujesz, bo gość nie miał ochoty na seks lub na rozmowę? Albo teraz przesadzasz, albo Twój związek jest..chory?
a jak poznać czy mnie kocha ?
nie wiem, na chwilę obecną łzy i smarki łzowe ciekną mi strumieniami i mogę pisać jakieś dziwne rzeczy ale przecież nad każdą rzeczą myślę zanim napiszę. I jest tak jak mówię. Tak mam że siedzę cicho i nagle wybucham. Szczęście że przy was a nie że jemu gadam.

Claris, wtf ?

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 23:14   #4534
Basiek19
Zakorzenienie

GG do Basiek19 Send a message via Skype™ to Basiek19

Cytat:
Tak, wiem, to wydaje się nieprawdopodobne i że na pewno coś zmyślam dla dziewczyn które zawsze są całowane i jeszcze dostają od swoich chłopaków bieliznę... ja dostałam miesiąc temu chrupki
temat prezentów już dość niedawno był poruszany, więc do tego nie wracam, napomknę tylko, że w sumie to nie pamiętam kiedy coś od Tż'a dostałam.. i wcale nie piszę tego z żalem, po prostu, nie prezenty są najważniejsze

Cytat:
to nie ja jestem z nim na siłę tylko on ze mną bo to on mnie nie kocha. Mi by pękło serce bo on by już nie wrócił skoro by się ode mnie uwolnił. A może kiedyś coś do mnie poczuje... przecież ja nic od niego nie wymagam, cieszę się że jest... a on mi własnie pisze że on czuje że niedługo nasz koniec
Piszesz serio?
Stary 2010-03-02, 23:15   #4535
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
a jak poznać czy mnie kocha ?
nie wiem, na chwilę obecną łzy i smarki łzowe ciekną mi strumieniami i mogę pisać jakieś dziwne rzeczy ale przecież nad każdą rzeczą myślę zanim napiszę. I jest tak jak mówię. Tak mam że siedzę cicho i nagle wybucham. Szczęście że przy was a nie że jemu gadam.

Claris, wtf ?
Jeśli pytasz, jak poznać czy cię kocha... Ty to powinnaś czuć. Nie czujesz? Nie widzisz? Starasz się ale nadal nic? To Cię holender nie kocha...

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 23:16   #4536
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Claris, wtf ?
?
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 23:17   #4537
Antii89
Zakorzenienie

Ilsa Bo czuję,że o tej bieliźnie było też do mnie.
Ja od TŻ dostaję prezent raz w roku, na urodziny. Tak uzgodniliśmy, że więcej sobie nie kupujemy. Nie mamy takiej potrzeby obrzucać się prezentami.
Stary 2010-03-02, 23:17   #4538
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basiek19 Pokaż wiadomość
temat prezentów już dość niedawno był poruszany, więc do tego nie wracam, napomknę tylko, że w sumie to nie pamiętam kiedy coś od Tż'a dostałam.. i wcale nie piszę tego z żalem, po prostu, nie prezenty są najważniejsze
przecież nie muszę dostawać prezentów... najpiękniejszym by dla mnie było gdyby przy znajomych się nie wstydził cmokać... albo gdyby powiedział że mnie kocha i za co
Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Jeśli pytasz, jak poznać czy cię kocha... Ty to powinnaś czuć. Nie czujesz? Nie widzisz? Starasz się ale nadal nic? To Cię holender nie kocha...
jutro mam wolny dzień a on woli pograć z kumplem chociaż on ma wolne i jutro i pojutrze a ja pojutrze mam zawalone na uczelni

Claris, no że powinien mnie rzucić

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2010-03-02 o 23:19
Stary 2010-03-02, 23:19   #4539
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Tak mam że siedzę cicho i nagle wybucham. Szczęście że przy was a nie że jemu gadam.
Mam to samo i z własnego doświadczenia wiem, że im poziom wyolbrzymiania i nakręcania się samodzielnie jest wprost proporcjonalny do długości tłumienia w sobie zgrzytu. Dlatego postaraj się uspokoić a najlepiej odpocznij teraz a jutro spojrzysz na to wszystko trzeźwiejszym okiem. Nie ma sensu się zadręczać. Jak będzie - tak będzie, ale najważniejsza jest kwestia nastawienia.
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 23:23   #4540
Basiek19
Zakorzenienie

Cytat:
przecież to on za mną biegał przez pół roku i mówił że kocha... teraz jak usłyszałam ostatnio że kocha to się pobeczałam z szoku bo tak to tylko odpowiada że on też
A dałaś mu wcześniej szansę, żeby sam to powiedział?
Nie wiem, albo Ty strasznie wyolbrzymiasz, albo rzeczywiście coś jest między Wami nie tak... ale tutaj nic innego jak rozmowa nie pomoże
Stary 2010-03-02, 23:24   #4541
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
A dałaś mu wcześniej szansę, żeby sam to powiedział?
Nie wiem, albo Ty strasznie wyolbrzymiasz, albo rzeczywiście coś jest między Wami nie tak... ale tutaj nic innego jak rozmowa nie pomoże
próbuję z nim gadać o tym jak się czuję ale on się zawsze irytuje i przerywa albo zmienia temat I próbowałam dać mu czas żeby sam powiedział ale to nie działa

Stary 2010-03-02, 23:24   #4542
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
No bo co to za związek, który i tak prędzej czy później się rozpadnie, bo nie ma tego "paliwa"- obustronnej miłości. Dla Ciebie to lepiej, jeśli prędzej, bo wtedy szybciej masz szansę poznać kogoś, kogo pokochasz z wzajemnością... Jeżeli to rzeczywiście prawda, że on Cię nie kocha, bo to dla mnie trochę niepojęte być z kimś nie kochając go

Edytowane przez Claris
Czas edycji: 2010-03-02 o 23:25
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 23:26   #4543
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
No bo co to za związek, który i tak prędzej czy później się rozpadnie, bo nie ma tego "paliwa"- obustronnej miłości. Dla Ciebie to lepiej, jeśli prędzej, bo wtedy szybciej masz szansę poznać kogoś, kogo pokochasz z wzajemnością...
nie chcę innego nie da się tak kochać innego, obcego dziada przecież mnie kochał więc to może wrócić. Tylko co ja takiego zrobiłam ?

Stary 2010-03-02, 23:27   #4544
katarakta
Zadomowienie

Cytat:

Piszesz serio?
już się pogubiłam.
Ilsa ja nie dostaję od tż prezentów, nooo dostaję ale bardzo rzadko i głupio się z tym czuję (czasami)
Mieliśmy kiedyś taki dłuższy okres w związku, że myśleliśmy, że się posypie a jak tż się zdenerwował to czego bym nie zrobiła to w 80% przypadków pinga mu nie pingała.
Ile jesteście ze sobą? Rok? Trochę dłużej? Może faktycznie to nie to.
Mój tż nie lubi okazywania uczuć przy znajomych (już taki jest) i nie będę z tego tragedii robić, chociaż czasem może się zdenerwuję.
Dla mnie ważne jest, żebym lubiła nawet milczenie z tż i jak spojrzę na niego to wiem o co chodzi bez słów. I nie będę płakać z powodu mniejszej ilości pinga-pinga. Tż ostatnio mi powiedział, że to już nic ciekawego nie jest i dlatego już mu pinga tak nie pinga Miałam się obrazić, że facet się źle wysłowił?
Już nie wiem co myśleć. Może masz taki dzień, że wszystko wyolbrzymiasz. A może warto poważnie zastanowić się nad związkiem.

Przepraszam myślałam, że mamy rok 2009. Może Cię pocieszę ja zaczęłam się mocno kłócić z tż po ok 3 latach związku

Edytowane przez katarakta
Czas edycji: 2010-03-02 o 23:29
katarakta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 23:28   #4545
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarakta Pokaż wiadomość
już się pogubiłam.
Ilsa ja nie dostaję od tż prezentów, nooo dostaję ale bardzo rzadko i głupio się z tym czuję (czasami)
Mieliśmy kiedyś taki dłuższy okres w związku, że myśleliśmy, że się posypie a jak tż się zdenerwował to czego bym nie zrobiła to w 80% przypadków pinga mu nie pingała.
Ile jesteście ze sobą? Rok? Trochę dłużej? Może faktycznie to nie to.
Mój tż nie lubi okazywania uczuć przy znajomych (już taki jest) i nie będę z tego tragedii robić, chociaż czasem może się zdenerwuję.
Dla mnie ważne jest, żebym lubiła nawet milczenie z tż i jak spojrzę na niego to wiem o co chodzi bez słów. I nie będę płakać z powodu mniejszej ilości pinga-pinga. Tż ostatnio mi powiedział, że to już nic ciekawego nie jest i dlatego już mu pinga tak nie pinga Miałam się obrazić, że facet się źle wysłowił?
Już nie wiem co myśleć. Może masz taki dzień, że wszystko wyolbrzymiasz. A może warto poważnie zastanowić się nad związkiem.
nie muszę mieć prezentów ani pingania ale niechby mnie przytulił

Stary 2010-03-02, 23:29   #4546
Basiek19
Zakorzenienie

Cytat:
nie chcę innego nie da się tak kochać innego, obcego dziada przecież mnie kochał więc to może wrócić. Tylko co ja takiego zrobiłam ?
Ale kto Ci powiedział że o Cię już nie kocha? Nie dajesz sobie nic wytłumaczyć...

Grapefrutku
, miałam Ci jeszcze Pw pisać, ale dzisiaj już nie mam siły, przypomnę sobie jutro
Uciekam do spania, dobranoc
Stary 2010-03-02, 23:31   #4547
Biska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
eeeeeeeeeeee Ty się nie znasz - Twój na bank przykleił sobie tego "pinga" taśmą do nogi i nie widzisz czy mu pinga czy nie pinga....
Po prostu padłam przy tym tekście!! Jesteś boska!

Ilsa, jeśli faktycznie jest tak, jak to nam tutaj opisujesz (nie sugeruję, że kłamiesz, tylko zastanawiam się, czy czasem nie za bardzo emocjonalnie do tego podchodzisz?) to im szybciej powiesz mu wszystko wprost tzn, że czujesz się przez niego niekochana i porozmawiacie o tym, podejmiecie jakąś decyzję, tym lepiej. Po co masz tracić czas z kimś, kto nie jest w stanie (zakładam, że jest tak, jak piszesz) odwzajemnić Twojego uczucia? Samo się nic nie zrobi i sam z siebie nagle Cię nie pokocha (znów zakładam, że to co piszesz, to nie jest tylko pod wpływem chwili i wielkich emocji). Rozmowa, rozmowa i jeszcze raz rozmowa...

Biska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 23:31   #4548
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ale kto Ci powiedział że o Cię już nie kocha? Nie dajesz sobie nic wytłumaczyć...
no a skąd mam wiedzieć czy kocha ? Patrząc z boku nic nie czuje do mnie

Biska, ja mu próbuję mówić jak się czuję ale on się wtedy denerwuje albo zmienia temat. Albo mówi że niemożliwe bo on kocha. I nie chcę żadnej decyzji

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2010-03-02 o 23:34
Stary 2010-03-02, 23:33   #4549
katarakta
Zadomowienie

Cytat:
przecież nie muszę dostawać prezentów... najpiękniejszym by dla mnie było gdyby przy znajomych się nie wstydził cmokać... albo gdyby powiedział że mnie kocha i za co

jutro mam wolny dzień a on woli pograć z kumplem chociaż on ma wolne i jutro i pojutrze a ja pojutrze mam zawalone na uczelni

Cytat:
Mój tż wychodzi z założenia, że wiem, że mnie kocha. I wg mnie nie można kochać za coś. Czasami jak nachodziły mnie głupie pytania do tż "za co mnie kocha" to mówił, że za nic, bo nie potrafi tego wyjaśnić, jha też nie potrafię powiedzieć za co kocham tż. Tak po prostu jest.
W tej 2 sprawie. To chyba nie można nic zrobić, żeby ktoś ew. zakochał się w nas/ pokochał po raz kolejny, bo to już nie od nas zależy. Tak mi się wydaje.
Stary 2010-03-02, 23:36   #4550
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tż wychodzi z założenia, że wiem, że mnie kocha. I wg mnie nie można kochać za coś. Czasami jak nachodziły mnie głupie pytania do tż "za co mnie kocha" to mówił, że za nic, bo nie potrafi tego wyjaśnić, jha też nie potrafię powiedzieć za co kocham tż. Tak po prostu jest.
W tej 2 sprawie. To chyba nie można nic zrobić, żeby ktoś ew. zakochał się w nas/ pokochał po raz kolejny, bo to już nie od nas zależy. Tak mi się wydaje.
ale przecież staram się być taka jak na początku, żywa i energiczna... a on na wszystko narzeka i krytykuje ubiór i studia i kpi z mojego smutku... no przecież powinien mnie kochać skoro się zmieniam i znowu jestem taka jaką kochał ?

Stary 2010-03-02, 23:37   #4551
Biska
Zakorzenienie

Cytat:
no a skąd mam wiedzieć czy kocha ? Patrząc z boku nic nie czuje do mnie

Biska, ja mu próbuję mówić jak się czuję ale on się wtedy denerwuje albo zmienia temat. Albo mówi że niemożliwe bo on kocha. I nie chcę żadnej decyzji
Nie można być z kimś na siłę, bo to prędzej czy później się rozleci. Jesli faktycznie tak to wszystko wygląda to chyba im szybciej się z tym pogodzisz tym lepiej dla Ciebie...

Ilsa, przede wszystkim, to nie ma czegoś takiego jak "powinien mnie kochać" To, że ktoś się nie zmienia nie znaczy, że już zawsze będzie kochany przez tę druga osobę. Takiej gwarancji tak naprawdę to chyba nic nie daje. Na moje oko, z tego co piszesz, to koniec tego wszystkiego jest bliżej niż myślisz, niestety

Edytowane przez Biska
Czas edycji: 2010-03-02 o 23:40
Stary 2010-03-02, 23:41   #4552
katarakta
Zadomowienie

Ilsa, a może on woli iść gdzieś z kumplami zamias słuchać smęcenia, że on Cię już nie kocha. A nie próbowałaś "olać" go na kilka dni, może ciut dłużej?

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
ale przecież staram się być taka jak na początku, żywa i energiczna... a on na wszystko narzeka i krytykuje ubiór i studia i kpi z mojego smutku... no przecież powinien mnie kochać skoro się zmieniam i znowu jestem taka jaką kochał ?
Nie mówię, że masz być taka sama. Każdy się z czasem zmienia i Ty i on. Chodzi o to, żebyście się dopasow2ali do siebie z tymi zmianami, a nie oddalali. A może poprostu zaczęliście dostrzegać w sobie wady i tż nie potrafi ich zaakceptować.
Stary 2010-03-02, 23:46   #4553
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Biska Pokaż wiadomość
Nie można być z kimś na siłę, bo to prędzej czy później się rozleci. Jesli faktycznie tak to wszystko wygląda to chyba im szybciej się z tym pogodzisz tym lepiej dla Ciebie...

Ilsa, przede wszystkim, to nie ma czegoś takiego jak "powinien mnie kochać" To, że ktoś się nie zmienia nie znaczy, że już zawsze będzie kochany przez tę druga osobę. Takiej gwarancji tak naprawdę to chyba nic nie daje. Na moje oko, z tego co piszesz, to koniec tego wszystkiego jest bliżej niż myślisz, niestety
przecież mnie nie rzuci bo będzie się bał co jego matka sobie pomyśli i on naprawdę nie lubi zamieszania więc nic nie zrobi sam
Cytat:
Ilsa, a może on woli iść gdzieś z kumplami zamias słuchać smęcenia, że on Cię już nie kocha. A nie próbowałaś "olać" go na kilka dni, może ciut dłużej?

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Nie mówię, że masz być taka sama. Każdy się z czasem zmienia i Ty i on. Chodzi o to, żebyście się dopasow2ali do siebie z tymi zmianami, a nie oddalali. A może poprostu zaczęliście dostrzegać w sobie wady i tż nie potrafi ich zaakceptować.
próbowałam go olać ale wtedy on prosi o spotkanie albo się pyta czemu się nie widzimy. A kiedy mam za dużo spotkań z nim to kpi że się nie spotykam z przyjaciółkami i że pewnie żadna mnie nie lubi

nie wiem, mam całą twarz ściągniętą od tej głupiej soli w łzach i żałuję tych moich wybuchów kiedy mówię co czuję bo teraz będziecie mi i wy i moja głowa mówić że niedługo to się skończy... a ja nie chcę żeby to się kiedykolwiek skończyło bo chociaż on nic absolutnie nie robi to jak patrzę w jego oczy i myślę o nim to chcę żeby był zawsze przy mnie

Stary 2010-03-02, 23:54   #4554
Biska
Zakorzenienie

Nawet jeśli on nic nie zrobi, to jak długo Ty wytrzymasz w takim związku? Ta frustracja będzie w Tobie narastać. Nie chciałabym, żebyś po kilku latach oprzytomniała i doszła do wniosku, że jesteś z kimś nie dlatego, że ten ktoś Cię kocha, tylko dla jego wygody... Kochasz go, ale nie można całe życie tylko dawać i liczyć na cud...

Ja (żeby nie było) naprawdę życzę Ci, żeby Twój Tż faktycznie się zmienił. Już raz ten wątek pokazał cudowną przemianę (Ins ) kogoś, w kogo naprawdę zwątpiłam (zresztą chyba nie ja jedna?), może akurat zdarzy się to ponownie... oby.

Stary 2010-03-02, 23:54   #4555
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Ilsa, moim zdaniem brak Wam rozmowy, a nie seksu
Stary 2010-03-02, 23:54   #4556
katarakta
Zadomowienie

Ilsa Idź teraz spać. Weź wcześniej odprężającą kąpiel, posłuchaj muzyki, która Cię relaksuje. Zajrzyj na forum i przeczytaj co napisałaś o waszym związku, ale jak już ochłoniesz nieco z emocji, bo teraz to tylko coraz bardziej się nakręcasz. Wtedy może uda Ci się spojrzeć z boku na was. Idź jutro np. na samotny spacer, popatrz się na wystawy w skelpach, na innych ludzi, cokolwiek, coś co odciągnie Twoje myśli od tż.
A skoro po kilku dniach nieodzywania się do tż,on pyta się co się dzieje to może jednak cośtam czuje, tylko narazie potrzebuje nieco luzu.
Stary 2010-03-02, 23:55   #4557
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
próbowałam go olać ale wtedy on prosi o spotkanie albo się pyta czemu się nie widzimy. A kiedy mam za dużo spotkań z nim to kpi że się nie spotykam z przyjaciółkami i że pewnie żadna mnie nie lubi
Dziewczyno, w takich sytuacjach to trzeba czasami "nie mieć czasu" - "...a wiesz, idę z kumpelą na kawę" albo "...mam coś do zrobienia" - nie na zasadzie jakiegoś krętactwa czy coś. Po prostu miej od czasu do czasu jakieś "swoje" sprawy i nie bądź na każde kiwnięcie palca.
Aż się dziwię że to piszę, bo sama "świrowałam" na tym punkcie jakiś czas temu. Teraz mi przeszło, a raczej przemówiłam sobie do rozumu i czasem idę na imprezę z kumpelkami, jadę sama na koncert albo na ploty czy na weekend do rodzinki. I to nam obojgu wychodzi na zdrowie.
Daj mu szansę uzmysłowić sobie, że tęskni za Tobą.
I naprawdę przestań panikować, bo Twoja rozpacz w tym momencie nic nie zmieni a tylko Tobie zaszkodzi.

Edytowane przez raingirl
Czas edycji: 2010-03-02 o 23:57 Powód: literówka
Stary 2010-03-02, 23:58   #4558
Biska
Zakorzenienie

Nasunęło mi się jeszcze jedno, co już nie raz zostało tutaj napisane - FACET MUSI GONIĆ KRÓLICZKA!

Stary 2010-03-03, 00:00   #4559
katarakta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Dziewczyno, w takich sytuacjach to trzeba czasami "nie mieć czasu" - "...a wiesz, idę z kumpelą na kawę" albo "...mam coś do zrobienia" - nie na zasadzie jakiegoś krętactwa czy coś. Po prostu miej od czasu do czasu jakieś "swoje" sprawy i nie bądź na każde kiwnięcie palca.
Aż się dziwię że to piszę, bo sama "świrowałam" na tym punkcie jakiś czas temu. Teraz mi przeszło, a raczej przemówiłam sobie do rozumu i czasem idę na imprezę z kumpelkami, jadę sama na koncert albo na ploty czy na weekend do rodzinki. I to nam obojgu wychodzi na zdrowie.
Daj mu szansę uzmysłowić sobie, że tęskni za Tobą.
I naprawdę przestań panikować, bo Twoja rozpacz w tym momencie nic nie zmieni a tylko Tobie zaszkodzi.
Miałam dokładnie to samo i też mi już przeszło. I chociaż czasem chciałabym się z tż spotkać to potrafię mu powiedzieć "wypchaj się, chce być sama/ wychodzę gdzieś". I tak jest o wiele lepiej. Poza tym też lubię od czasu do czasu wyjść gdzieś bez tż (u nas to raczej wspólne wyjście jes świętem troszkę przesadziłam, ale chcialam lepiej zobrazować )

Zgadzam się
Stary 2010-03-03, 00:01   #4560
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Biska Pokaż wiadomość
Nasunęło mi się jeszcze jedno, co już nie raz zostało tutaj napisane - FACET MUSI GONIĆ KRÓLICZKA!
Mądrze prawi, polać jej
Wszak to atawistyczny przejaw tkwiącego w mężczyznach łowcy i tropiciela
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości