|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe prawie Dwulatki :)
hello
wróciłam z meblowego wersta ja na etapie zwykłej elektrycznej szczotki do zębiszczy, więc nie pomogę z ultradźwiękową Miki zasnął w podróży i już śpi dalej w łóżeczku, ciekawe czy dośpi do rana dziś ma dzień brudasa, bo przetarty tylko chusteczkami zaraz zjem sobie na kolację sałatkę caprese, coś ostatnio mam ochotę na bezmięsne dania dobrze że mam jeszcze oliwę Marti to mam czym sobie polać mozzarellę moja mama też nosi w lecie jasne spodnie, ale ma do nich dobrane zazwyczaj dłuższe tuniki więc majtasów nikt nie obaczy chyba na lato dopadł mnie syndrom sukienko-spódnicowy werstusi, uwielbiam bo mi się nic nie przykleja do tyłka jak w spodniach pończochy samonośne też wolę bo mi nic w kroku się nie zsuwa a do spodni jak już to niestety antygwałtki bezuciskowe zapodaję, skarpetek nie bo byłoby je widać jak usiądę gdzieś
|
|
|
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
ja latem też noszę tylko spódnice i sukienki
) więc wszystkie wyrzuciłam w chłodniejsze dni długie lniane spodnie lub dżinsy i już. o szortach nie wspominam bo nigdy nie miałam lat przed okresem dojrzewania nie liczę grube uda i kolana, do tego niski wzrost ![]() po południu byliśmy na Malcie. wrzuciłam kilka fot na rośliny. |
|
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
muszę się jeszcze rozejrzeć za jakimiś delikatnymi sandałkami do sukienek letnich
tylko ciągle mam problem, żeby mnie nic nie ocierało, podczas pieszych wędrówek z Mikim
|
|
|
|
#4534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i sandałki też były fajne. edit. wrróóóóóóóóóóć ![]() klapki były tańsze, sandały są droższe: http://www.sklep.wojas.pl/product/78...3656a2425.aspx http://www.sklep.wojas.pl/product/0f...62994f19a.aspx http://www.sklep.wojas.pl/product/3d...0f0e4611e.aspx te najbardziej delikatne. mnie się takie klapki spodobały: http://www.sklep.wojas.pl/product/69...6673d0ab2.aspx ale nie kupię już na ten sezon
Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2010-06-20 o 22:02 |
|
|
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Jowiszku
może przejadę się do ich sklepu firmowego u mnie japonki odpadają, mam niewielkie wybrzuszenia halluksowe i źle mi się stopa prezentuje najgorsze jest to że moje buty z zeszłych sezonów mi rypią nogi że szok , co się porobiło, własnie wywalam klapki które były mega wygodne jak biegałam z brzuszkiem 9 miesięcznym a sandały sportowe z decathlonu przeznaczę li tylko na rower wrrr jak ja nie cierpię allegrowiczów jak nakazują wpłatę , chwilę po wygranej aukcji , ledwo wczoraj wieczorem mi snajper ustrzelił a już dziś nagabywanie o kasę, przecież w niedzielę bank nieczynny
Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2010-06-20 o 22:24 |
|
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim zdaniem wpłata do 2-3 dni jest jak najbardziej do przyjęcia. tylko w przyp. kiedy wiem,że będę w stanie zapłacić później,a nie chcę żeby mi ktoś sprzątnął sprzed nosa to konsultuję to ze sprzedawcą zanim kliknę. |
|
|
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rańca
dzis od nie wiem kiedy wstałam o 7.30, ale wczoraj o 23 juz spałam wiec nawet z ochotą teraz robię gofry na śniadanie , narobię Wam smaka ![]() jak ja sie ciesze ze na moje stopy mogę największe badziewie włozyc i mnie nic nie obciera
|
#4538 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
chcialam sie zameldowac, w domu mam remont wiec jestem dead do tego zadzwonila babka z wakacji i odmowila nam miejsce, mowiac, ze przytrafilo jej sie jakies zdarzenie losowe.. ![]() No i ![]() wprawdzie szukamy dalej ale poki co wszystko zajete, wiec stwierdzilismy z TZ, ze jak bedzie ladny wrzesien, to we wrzesniu pojedziemy nad morze.. lipiec odpada ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
swego czasu tak dzialali oszusci.. kiedy aukcja sie konczyla to pisali maila zeby zaplacic i wyslac im skana zrobienia przelewu wprawdzie te szajke z gdanska rozbili ale mielismy raz taka sytuacje, koles licytowal od nas telefon, wprawdzie mial wiecej szczescia niz rozumu, bo zaplacil na wlasciwe konto, ale bez kosztow za przesylke, zalaczajac maila od oszusta, ze niby tak napisalismy.. ![]() i nie bylo dla niego dziwne, ze my z Gliwic a bank z Gdanska No ale mam nadzieje, ze to tylko glupia pazernosc allegrowiczow
Los uniósł brew: I bez żadnych sztuczek, Pani. Któż zdoła oszukać Los? - zapytała Nikt - wzruszył ramionami. A mimo to wszyscy próbują. It is what it is Edytowane przez Anisia25 Czas edycji: 2010-06-21 o 10:29 |
|
|
|
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
hello
to chyba pazerność allegrowiczki i chamstwo, bo jak napisałam że jest weekend i przelew nie przejdzie to pani poradziła mi zrobić jednak przelew żeby przeszedł jak najwcześniejszą transzą w poniedziałek, po takim obrocie sprawy jakoś mi już nie pilno ![]() cyknęłam fotki okularów i nabytków ciuchlandowych mam nadzieję, że nie wyglądają obciachowo
|
|
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu ta pierwsza sukienka super, ja lubię żywe kolory
a tych okularów chyba jednak nie widziałam ale fakt,że zwracałam uwagę na większe bo małe już mam, i to lepsze niż ostatni zakup bo z polaryzacją. młoda już z babcią na spacerze nie mam weny co na obiad zrobić i chyba będą pierogi z lidla
|
|
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
Anisia... współczuję.. ale babka poleciała w kulki
chyba by mnie coś trafiło
|
|
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
witam się
anka ja zawsze jestem zdania że ubrane wygląda o wiele lepiej Anisia a ja się już wczoraj wieczorem zastanawiałam gdzie ty wsiąknęłaś żeby za cały weekend nie napisać żadnego posta ?? dobrze że już jesteś |
|
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
hej, hej
![]() po dzisiejszym spacerze nogi w zad mi włażą masę spraw do załatwienia miałam - spółdzielnia mieszkaniowa, przychodnia, poczta, 2 markety i wszystkie sklepy dziecięce w moim mieście do tego 2 place zabaw nogi miałam czarne, dosłownie wstyd no ale w japonkach to wiadomo, codziennie tak mam aaaaa. apropos butów wczoraj na niedzielne wybory i spacer wybrałam się w nowych szpileczkach (tych zamszowych) i kuźwa jak mnie obtarły ![]() Anka - upolowałaś cudne kiecki bo coś na chorwackie plaże i upały mieć muszę...a tu same jakieś eleganckie fiu bździu falbaniaste nic zwykłego na cienkich ramiączkach wojasowe klapeczki i sandałki ładne i wyglądają na wygodne
|
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
o la la Maluśna
czasem cos reklamują w tv na pęcherze, compeed chyba ale jak to działa to ja nie wiem dlatego tak się boję letnich butków , noszonych na gołą stopę, mimo, że użyję talku to i tak noga się spoci i potem mnie buty rachu ciachu i pęcherze zrobią ja zawsze przekłuwam pęcherze, polewam utlenioną i czekam aż się zagoi, ale boli cholernie oj Aniś pechowo z tym wyjazdem ja nic nie planuję wakacyjnego, może sponton będzie własnie pod koniec sierpnia i we wrześniu gdzieś nad morze, nie zależy mi na kąpaniu, żeby tylko ładnie było to nogi się pomoczy Jowiszku własnie żadne okulary z polaryzacją mi nie podchodziły, może w przyszłym coś mi przypasi zapodałam sobie na imieniny od małża może przyjdzie w tym tygodniu
|
|
|
|
#4545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja czekam na paczkonosza z j'adore i nie mogę się doczekać. poza tym ślinię się na chance tendre na lato ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- aaaa,Ania. jak ci się herba kiedyś znudzi to najpierw pisz do mnie!! pamiętaj
|
|
|
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
Jowiszowa
wąchałam Wasze niektóre pragnienia , diorki i chanelki, jak dla mnie to nieco za kwiatkowe nie lubię jaśminów, konwali itp. uczulają mnie szybko migrenowo ![]() szukałam na lato zielonych ale nie zielonych herbat i ogórasów, bo te zapachy juz mi obrzydły ![]() si Jowiszku , zanotowałam mam nadzieję, że nie nacięłam sie na jakąś pseudopodróbkę bo tego mój niuchacz nie zniesie
|
|
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
no mnie właśnie jaśmin się ostatnio podoba
z diorków to ostatnio wyminiłam swoje Hypnotic na Midnight Poison i strasznie mi podpasował. A HP możena zimę kupię ale już wersję elixir bo mnie i mnie po kilku razach dopadła nuta spalonej gumy kiedy je wąchałam |
|
|
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
uuuuu... Anisia
Ale może jeszcze coś znajdziecie? My w tamtym roku chyba w czerwcu rezerwowaliśmy. Ktoś może zrezygnować, miejsce się może zwolnić Ja sobie wczoraj wymyśliłam, że na urodziny młodej na kuchnię daje taboretowa (sama chciała ), a my jedziemy w tym tygodniu do Ikei po stolik i krzesełko + jakieś pierdułki ![]() Noce (odpukać ) cudowne
|
|
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
Ania - właśnie wczoraj przyszedł mi na myśl ten reklamowany plasterek compeed
ostatnio chciałam kupić to cudo na opryszczkę (też plasterek) ale jak mi baba powiedziała ile toto kosztuje to o mało co padłam w aptece ![]() ja właśnie sobie butki na gołą stopę włożyłam i proszę, oto efekt bo tak ładnie wyglądały do dżinsowej spódnicy ![]() Anisia - ale was baba porobiła nieładnie...mam nadzieję, że faktycznie coś jej wypadło no ale wy ugotowani. teraz będzie problem coś znaleźć. choć w zasadzie ja ciągle nie pojmuję, że tyle ludzi narzeka, że drogo, że pogody nie ma...a potem kurorty tak przepełnione, że łebka od szpilki nie wetkniesz
|
|
|
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja z chęcią też zdjęłabym już więcej niż 2 szczeble ale moje dziecko wciąż bardzo łazi po łóżku w nocy. ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Anisia przykro mi,ale może jeszcze jest szansa i spróbuj czegoś poszukać ? |
|
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
Cestusia
a mi się nie chce rozkładać-wysuwać kanapy dla Mikiego więc będzie się jeszcze jakiś czas kisił w łóżeczku co innego jakby innego łozka nie było w pokoiku, to pomyślałabym nad jakimś dziecinnym-młodzieżowym, a tak już nie ma mowy o wciśnięciu innego mebelka |
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
Jowiszku, powiem Ci że Mati też łaziła w łóżeczku, a na łóżku bardzo ładnie śpi
![]() Aha... a powiedz mi, Ty tą kuchnię dla Igi kupowałaś na allegro tak? Z pełnym wyposażeniem? To była powystawowa czy nówka całkiem? Trochę tego mało na all i mam dylemat kiedy, co i za ile licytować
|
|
|
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
Aniś może jeszcze coś znajdziesz na lato bo zważywszy jakie są pogody to może jednak będą jakieś miejsca wolne nad morzem
Mała oo współczuję odcisków ja ostatnio wyszłam w sandałkach na miasto i też miałam delikatne otarcia ja mam tak zawsze jak na gołą stopę ubiorę jakikolwiek but już nie z tego że mi się poci ale zawsze jakiś pył/piasek się dostanie do buta i to potem ociera i dlatego zazwyczaj zakładam pończochy do sandałków a jak całkiem ciepło to zakładam klapki co do tych sukienek to powiedźcie mi czemu wszyscy kupują sukienki jak jadą na Chorwację czy tu w nich chodzą czy nie ale tam muszą je mieć ostatnio widziałam w gazetce bluzki na ramiączkach z wszytym biustonoszem teraz pytanie czy taka bluzka jest wygodna czy ten biustonosz będzie na tyle że utrzyma zflaciałe piersi //czy to raczej do takich co mają ładne jędrne piersi |
|
|
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu, Mati ma tak malutki pokoik, że pozbycie się bobasowego łóżeczka to dla nas zbawienie
Dzięki temu będzie miała wreszcie stolik, krzesło i kuchnię A tą kanapę rozkłada się bardzo prosto więc nie mam specjalnych obiekcji Ja tam się cały czas obawiałam wędrówek po łóżku - na szczęście bezpodstawnie
|
|
|
|
#4555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sumie to ważne żeby był patelnia,garnek i czjanik bo są równo dopasowane do palników i uruchamiają odpowiednio przyciski. a reszta gadżetów nie musi być aż tak kompletna. |
|
|
|
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
Kristi
ja nie jadę do Chorwacji ale kiecki chcę nosić w lecie, jak będzie 30 stopni topy z wszytym biustonoszem polecam do kiecek rozkloszowanych, dla mnie bardzo wygodne, wiadomo, że taka konstrukcja nie trzyma cyców na mur beton, ale jak dla mnie wystarczająco, ja mam takie z lekką gąbeczką i robią mi spore walory jak coś ma fiszbiny to unosi biust więc git bardzo wygodne rozwiązanie w lecie, jak mnie wszystkie koronki uwierają tak to wygląda Kristi http://www.allegro.pl/item1086054647..._80b_80_b.html Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2010-06-21 o 14:52 |
|
|
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
ja akurat szukam kiecek na Chorwację bo raczej tu ich nie wynoszę
chodzi mi o to, że taka typowa "plażówka" to tylko na upały a w naszym klimacie to kilka dni się zdarzy a reszta to tak jak dziś 20st i pochmurno...dla mnie to pogoda na długi rękaw ![]() te topy z cycnikiem całkiem sexy może i mnie zrobiłyby jakieś walory |
|
|
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
ja zrezygnowałam jednak z kuchni, bo się graciarnia w pokoiku robi, teraz dużo czasu spędzam z Mikim na dworze, to wymysliłam żeby meblowy złożył się na jakiś pojazd dostosowany do nóżek i wzrostu Mikiego
może jakiegoś quada na pedały dostanie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

a do spodni jak już to niestety antygwałtki bezuciskowe zapodaję, skarpetek nie bo byłoby je widać jak usiądę gdzieś 
) więc wszystkie wyrzuciłam 
dzis od nie wiem kiedy wstałam o 7.30, ale wczoraj o 23 juz spałam wiec nawet z ochotą 

nogi miałam czarne, dosłownie wstyd