Lipcowo-Sierpniowe prawie Dwulatki :) - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-20, 20:38   #4531
anka1900
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe prawie Dwulatki :)

hello
wróciłam z meblowego

wersta ja na etapie zwykłej elektrycznej szczotki do zębiszczy, więc nie pomogę z ultradźwiękową

Miki zasnął w podróży i już śpi dalej w łóżeczku, ciekawe czy dośpi do rana
dziś ma dzień brudasa, bo przetarty tylko chusteczkami

zaraz zjem sobie na kolację sałatkę caprese, coś ostatnio mam ochotę na bezmięsne dania dobrze że mam jeszcze oliwę Marti to mam czym sobie polać mozzarellę

moja mama też nosi w lecie jasne spodnie, ale ma do nich dobrane zazwyczaj dłuższe tuniki więc majtasów nikt nie obaczy

chyba na lato dopadł mnie syndrom sukienko-spódnicowy werstusi, uwielbiam bo mi się nic nie przykleja do tyłka jak w spodniach
pończochy samonośne też wolę bo mi nic w kroku się nie zsuwa a do spodni jak już to niestety antygwałtki bezuciskowe zapodaję, skarpetek nie bo byłoby je widać jak usiądę gdzieś
Stary 2010-06-20, 21:27   #4532
jowisz
Zakorzenienie

ja latem też noszę tylko spódnice i sukienki wynika to głównie z tego,że nie powinnam przy swoim wzroście skracać się rybaczkami (które lubię) więc wszystkie wyrzuciłam mam tylko 2 pary po domu w chłodniejsze dni długie lniane spodnie lub dżinsy i już. o szortach nie wspominam bo nigdy nie miałam lat przed okresem dojrzewania nie liczę grube uda i kolana, do tego niski wzrost

po południu byliśmy na Malcie. wrzuciłam kilka fot na rośliny.
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 21:51   #4533
anka1900
Zakorzenienie

muszę się jeszcze rozejrzeć za jakimiś delikatnymi sandałkami do sukienek letnich
tylko ciągle mam problem, żeby mnie nic nie ocierało, podczas pieszych wędrówek z Mikim
Stary 2010-06-20, 21:55   #4534
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
muszę się jeszcze rozejrzeć za jakimiś delikatnymi sandałkami do sukienek letnich
tylko ciągle mam problem, żeby mnie nic nie ocierało, podczas pieszych wędrówek z Mikim
skórzane klapki Aniu ja te swoje japonki najnowsze założyłam i noszę kolejny dzień i zero problemów. z wojasami tak samo było. apropos to ostatnio w wojasie fajne wzory widziałam, większy wybór niż w ostatnich latach, i japonki i normalne klapeczki na obcasie 1-2cm. cena ok. 120zł.
i sandałki też były fajne.

edit.
wrróóóóóóóóóóć
klapki były tańsze, sandały są droższe:
http://www.sklep.wojas.pl/product/78...3656a2425.aspx
http://www.sklep.wojas.pl/product/0f...62994f19a.aspx
http://www.sklep.wojas.pl/product/3d...0f0e4611e.aspx te najbardziej delikatne.

mnie się takie klapki spodobały:
http://www.sklep.wojas.pl/product/69...6673d0ab2.aspx
ale nie kupię już na ten sezon

Edytowane przez jowisz
Czas edycji: 2010-06-20 o 22:02
Stary 2010-06-20, 22:04   #4535
anka1900
Zakorzenienie

dzięki Jowiszku
może przejadę się do ich sklepu firmowego
u mnie japonki odpadają, mam niewielkie wybrzuszenia halluksowe i źle mi się stopa prezentuje
najgorsze jest to że moje buty z zeszłych sezonów mi rypią nogi że szok , co się porobiło, własnie wywalam klapki które były mega wygodne jak biegałam z brzuszkiem 9 miesięcznym a sandały sportowe z decathlonu przeznaczę li tylko na rower

wrrr jak ja nie cierpię allegrowiczów jak nakazują wpłatę , chwilę po wygranej aukcji , ledwo wczoraj wieczorem mi snajper ustrzelił a już dziś nagabywanie o kasę, przecież w niedzielę bank nieczynny

Edytowane przez anka1900
Czas edycji: 2010-06-20 o 22:24
anka1900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 22:33   #4536
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:

wrrr jak ja nie cierpię allegrowiczów jak nakazują wpłatę , chwilę po wygranej aukcji , ledwo wczoraj wieczorem mi snajper ustrzelił a już dziś nagabywanie o kasę, przecież w niedzielę bank nieczynny
nakazują ??????? pfffffffffffff
moim zdaniem wpłata do 2-3 dni jest jak najbardziej do przyjęcia. tylko w przyp. kiedy wiem,że będę w stanie zapłacić później,a nie chcę żeby mi ktoś sprzątnął sprzed nosa to konsultuję to ze sprzedawcą zanim kliknę.
Stary 2010-06-21, 08:14   #4537
taka sobie
Zakorzenienie

witam z rańca dzis od nie wiem kiedy wstałam o 7.30, ale wczoraj o 23 juz spałam wiec nawet z ochotą teraz robię gofry na śniadanie , narobię Wam smaka

jak ja sie ciesze ze na moje stopy mogę największe badziewie włozyc i mnie nic nie obciera

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 08:24   #4538
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

dzien dobry

chcialam sie zameldowac, w domu mam remont wiec jestem dead
do tego zadzwonila babka z wakacji i odmowila nam miejsce, mowiac, ze przytrafilo jej sie jakies zdarzenie losowe..
No i za przeproszeniem, bo o tej porze wszystko juz pozajmowane..
wprawdzie szukamy dalej ale poki co wszystko zajete, wiec stwierdzilismy z TZ, ze jak bedzie ladny wrzesien, to we wrzesniu pojedziemy nad morze.. lipiec odpada

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
nakazują ??????? pfffffffffffff
moim zdaniem wpłata do 2-3 dni jest jak najbardziej do przyjęcia. tylko w przyp. kiedy wiem,że będę w stanie zapłacić później,a nie chcę żeby mi ktoś sprzątnął sprzed nosa to konsultuję to ze sprzedawcą zanim kliknę.
trzeba by zwrocic uwage czy to nie oszust..
swego czasu tak dzialali oszusci.. kiedy aukcja sie konczyla to pisali maila zeby zaplacic i wyslac im skana zrobienia przelewu
wprawdzie te szajke z gdanska rozbili
ale mielismy raz taka sytuacje, koles licytowal od nas telefon, wprawdzie mial wiecej szczescia niz rozumu, bo zaplacil na wlasciwe konto, ale bez kosztow za przesylke, zalaczajac maila od oszusta, ze niby tak napisalismy..
i nie bylo dla niego dziwne, ze my z Gliwic a bank z Gdanska

No ale mam nadzieje, ze to tylko glupia pazernosc allegrowiczow

It is what it is

Edytowane przez Anisia25
Czas edycji: 2010-06-21 o 10:29
Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 09:31   #4539
anka1900
Zakorzenienie

hello

to chyba pazerność allegrowiczki i chamstwo, bo jak napisałam że jest weekend i przelew nie przejdzie to pani poradziła mi zrobić jednak przelew żeby przeszedł jak najwcześniejszą transzą w poniedziałek, po takim obrocie sprawy jakoś mi już nie pilno

cyknęłam fotki okularów i nabytków ciuchlandowych mam nadzieję, że nie wyglądają obciachowo
Stary 2010-06-21, 10:04   #4540
jowisz
Zakorzenienie

Aniu ta pierwsza sukienka super, ja lubię żywe kolory a tych okularów chyba jednak nie widziałam ale fakt,że zwracałam uwagę na większe bo małe już mam, i to lepsze niż ostatni zakup bo z polaryzacją.

młoda już z babcią na spacerze nie mam weny co na obiad zrobić i chyba będą pierogi z lidla
Stary 2010-06-21, 12:28   #4541
Judi21_84
Zakorzenienie

Anisia... współczuję.. ale babka poleciała w kulki chyba by mnie coś trafiło
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 13:09   #4542
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

witam się

anka ja zawsze jestem zdania że ubrane wygląda o wiele lepiej

Anisia a ja się już wczoraj wieczorem zastanawiałam gdzie ty wsiąknęłaś żeby za cały weekend nie napisać żadnego posta ??
dobrze że już jesteś

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 14:02   #4543
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

hej, hej
po dzisiejszym spacerze nogi w zad mi włażą masę spraw do załatwienia miałam - spółdzielnia mieszkaniowa, przychodnia, poczta, 2 markety i wszystkie sklepy dziecięce w moim mieście do tego 2 place zabaw nogi miałam czarne, dosłownie wstyd no ale w japonkach to wiadomo, codziennie tak mam

aaaaa. apropos butów wczoraj na niedzielne wybory i spacer wybrałam się w nowych szpileczkach (tych zamszowych) i kuźwa jak mnie obtarły mam meeeega pęcherze chyba z 4cm długości każdy!!! ogromniaste czym to szybko zlikwidować, plissssssssss

Anka - upolowałaś cudne kiecki ja bezskutecznie takich u siebie szukam bo coś na chorwackie plaże i upały mieć muszę...a tu same jakieś eleganckie fiu bździu falbaniaste nic zwykłego na cienkich ramiączkach

wojasowe klapeczki i sandałki ładne i wyglądają na wygodne zapodałabym sobie te ostatnie sandałki z linku
Stary 2010-06-21, 14:20   #4544
anka1900
Zakorzenienie

o la la Maluśna

czasem cos reklamują w tv na pęcherze, compeed chyba ale jak to działa to ja nie wiem http://pl.compeed.com/bgdisplay.jhtml?itemname=blisters

dlatego tak się boję letnich butków , noszonych na gołą stopę, mimo, że użyję talku to i tak noga się spoci i potem mnie buty rachu ciachu i pęcherze zrobią

ja zawsze przekłuwam pęcherze, polewam utlenioną i czekam aż się zagoi, ale boli cholernie że hej

oj Aniś pechowo z tym wyjazdem

ja nic nie planuję wakacyjnego, może sponton będzie własnie pod koniec sierpnia i we wrześniu gdzieś nad morze, nie zależy mi na kąpaniu, żeby tylko ładnie było to nogi się pomoczy

Jowiszku własnie żadne okulary z polaryzacją mi nie podchodziły, może w przyszłym coś mi przypasi

zapodałam sobie na imieniny od małża herba fresca, ciekawe jak długo z nią wytrzymam , czy mi sie nie znudzi za 5 minut może przyjdzie w tym tygodniu
Stary 2010-06-21, 14:25   #4545
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:

zapodałam sobie na imieniny od małża herba fresca, ciekawe jak długo z nią wytrzymam , czy mi sie nie znudzi za 5 minut może przyjdzie w tym tygodniu
ooo,dobry wybór
ja czekam na paczkonosza z j'adore i nie mogę się doczekać. poza tym ślinię się na chance tendre na lato

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

aaaa,Ania. jak ci się herba kiedyś znudzi to najpierw pisz do mnie!! pamiętaj
Stary 2010-06-21, 14:28   #4546
anka1900
Zakorzenienie

Jowiszowa
wąchałam Wasze niektóre pragnienia , diorki i chanelki, jak dla mnie to nieco za kwiatkowe
nie lubię jaśminów, konwali itp. uczulają mnie szybko migrenowo
szukałam na lato zielonych ale nie zielonych herbat i ogórasów, bo te zapachy juz mi obrzydły

si Jowiszku , zanotowałam
mam nadzieję, że nie nacięłam sie na jakąś pseudopodróbkę bo tego mój niuchacz nie zniesie
Stary 2010-06-21, 14:35   #4547
jowisz
Zakorzenienie

no mnie właśnie jaśmin się ostatnio podoba Pure Poison bardzo lubię i dlatego kliknęłam j'adore l'absolu.

z diorków to ostatnio wyminiłam swoje Hypnotic na Midnight Poison i strasznie mi podpasował. A HP możena zimę kupię ale już wersję elixir bo mnie i mnie po kilku razach dopadła nuta spalonej gumy kiedy je wąchałam
Stary 2010-06-21, 14:35   #4548
Cestia
Zakorzenienie

uuuuu... Anisia szkoda zaplanowanego wyjazdu Ale może jeszcze coś znajdziecie? My w tamtym roku chyba w czerwcu rezerwowaliśmy. Ktoś może zrezygnować, miejsce się może zwolnić

Ja sobie wczoraj wymyśliłam, że na urodziny młodej na kuchnię daje taboretowa (sama chciała ), a my jedziemy w tym tygodniu do Ikei po stolik i krzesełko + jakieś pierdułki

Noce (odpukać ) cudowne Z łóżeczka już nie korzystamy w ogóle. Czekam tylko aż chrzestny Mati wróci z Egiptu i możemy odwieźć bobasowy sprzęt
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 14:37   #4549
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Ania - właśnie wczoraj przyszedł mi na myśl ten reklamowany plasterek compeed jak nie będzie za drogi to sobie zalansuję na obolałe piętki ostatnio chciałam kupić to cudo na opryszczkę (też plasterek) ale jak mi baba powiedziała ile toto kosztuje to o mało co padłam w aptece

ja właśnie sobie butki na gołą stopę włożyłam i proszę, oto efekt bo tak ładnie wyglądały do dżinsowej spódnicy

Anisia - ale was baba porobiła nieładnie...mam nadzieję, że faktycznie coś jej wypadło no ale wy ugotowani. teraz będzie problem coś znaleźć. choć w zasadzie ja ciągle nie pojmuję, że tyle ludzi narzeka, że drogo, że pogody nie ma...a potem kurorty tak przepełnione, że łebka od szpilki nie wetkniesz
Stary 2010-06-21, 14:39   #4550
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość

Noce (odpukać ) cudowne Z łóżeczka już nie korzystamy w ogóle. Czekam tylko aż chrzestny Mati wróci z Egiptu i możemy odwieźć bobasowy sprzęt
super
ja z chęcią też zdjęłabym już więcej niż 2 szczeble ale moje dziecko wciąż bardzo łazi po łóżku w nocy.

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Anisia przykro mi,ale może jeszcze jest szansa i spróbuj czegoś poszukać ?
Stary 2010-06-21, 14:41   #4551
anka1900
Zakorzenienie

Cestusia
a mi się nie chce rozkładać-wysuwać kanapy dla Mikiego więc będzie się jeszcze jakiś czas kisił w łóżeczku
co innego jakby innego łozka nie było w pokoiku, to pomyślałabym nad jakimś dziecinnym-młodzieżowym, a tak już nie ma mowy o wciśnięciu innego mebelka
Stary 2010-06-21, 14:43   #4552
Cestia
Zakorzenienie

Jowiszku, powiem Ci że Mati też łaziła w łóżeczku, a na łóżku bardzo ładnie śpi Głowa na podusi i czasem tylko lekki odchył w prawo lub lewo

Aha... a powiedz mi, Ty tą kuchnię dla Igi kupowałaś na allegro tak? Z pełnym wyposażeniem? To była powystawowa czy nówka całkiem? Trochę tego mało na all i mam dylemat kiedy, co i za ile licytować
Stary 2010-06-21, 14:45   #4553
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

Aniś może jeszcze coś znajdziesz na lato bo zważywszy jakie są pogody to może jednak będą jakieś miejsca wolne nad morzem

Mała oo współczuję odcisków
ja ostatnio wyszłam w sandałkach na miasto i też miałam delikatne otarcia
ja mam tak zawsze jak na gołą stopę ubiorę jakikolwiek but
już nie z tego że mi się poci ale zawsze jakiś pył/piasek się dostanie do buta i to potem ociera
i dlatego zazwyczaj zakładam pończochy do sandałków a jak całkiem ciepło to zakładam klapki

co do tych sukienek
to powiedźcie mi czemu wszyscy kupują sukienki jak jadą na Chorwację
czy tu w nich chodzą czy nie ale tam muszą je mieć

ostatnio widziałam w gazetce bluzki na ramiączkach z wszytym biustonoszem
teraz pytanie czy taka bluzka jest wygodna czy ten biustonosz będzie na tyle że utrzyma zflaciałe piersi //czy to raczej do takich co mają ładne jędrne piersi

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 14:46   #4554
Cestia
Zakorzenienie

Aniu, Mati ma tak malutki pokoik, że pozbycie się bobasowego łóżeczka to dla nas zbawienie Dzięki temu będzie miała wreszcie stolik, krzesło i kuchnię A tą kanapę rozkłada się bardzo prosto więc nie mam specjalnych obiekcji Zresztą... moje dziecko samo zadecydowało, że nie chce spać dłużej w łóżeczku Ja tam się cały czas obawiałam wędrówek po łóżku - na szczęście bezpodstawnie
Stary 2010-06-21, 14:46   #4555
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość
Aha... a powiedz mi, Ty tą kuchnię dla Igi kupowałaś na allegro tak? Z pełnym wyposażeniem? To była powystawowa czy nówka całkiem? Trochę tego mało na all i mam dylemat kiedy, co i za ile licytować
to była powystawowa z licytacją. ale zaproponowałam 95zł i kupiłam od razu. wszystko miała w komplecie tylko jedna naklejka na piekarnik jest nierówno przyklejona i wygląda jakby "szybka" miała szramę

w sumie to ważne żeby był patelnia,garnek i czjanik bo są równo dopasowane do palników i uruchamiają odpowiednio przyciski. a reszta gadżetów nie musi być aż tak kompletna.
Stary 2010-06-21, 14:50   #4556
anka1900
Zakorzenienie

Kristi
ja nie jadę do Chorwacji ale kiecki chcę nosić w lecie, jak będzie 30 stopni

topy z wszytym biustonoszem polecam do kiecek rozkloszowanych,
dla mnie bardzo wygodne, wiadomo, że taka konstrukcja nie trzyma cyców na mur beton, ale jak dla mnie wystarczająco, ja mam takie z lekką gąbeczką i robią mi spore walory
jak coś ma fiszbiny to unosi biust więc git
bardzo wygodne rozwiązanie w lecie, jak mnie wszystkie koronki uwierają

tak to wygląda Kristi http://www.allegro.pl/item1086054647..._80b_80_b.html

Edytowane przez anka1900
Czas edycji: 2010-06-21 o 14:52
anka1900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 14:52   #4557
Cestia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
to była powystawowa z licytacją. ale zaproponowałam 95zł i kupiłam od razu. wszystko miała w komplecie tylko jedna naklejka na piekarnik jest nierówno przyklejona i wygląda jakby "szybka" miała szramę

w sumie to ważne żeby był patelnia,garnek i czjanik bo są równo dopasowane do palników i uruchamiają odpowiednio przyciski. a reszta gadżetów nie musi być aż tak kompletna.
Ok dzięki
Stary 2010-06-21, 15:00   #4558
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

ja akurat szukam kiecek na Chorwację bo raczej tu ich nie wynoszę chodzi mi o to, że taka typowa "plażówka" to tylko na upały a w naszym klimacie to kilka dni się zdarzy a reszta to tak jak dziś 20st i pochmurno...dla mnie to pogoda na długi rękaw

te topy z cycnikiem całkiem sexy może i mnie zrobiłyby jakieś walory
Stary 2010-06-21, 15:00   #4559
anka1900
Zakorzenienie

ja zrezygnowałam jednak z kuchni, bo się graciarnia w pokoiku robi, teraz dużo czasu spędzam z Mikim na dworze, to wymysliłam żeby meblowy złożył się na jakiś pojazd dostosowany do nóżek i wzrostu Mikiego
może jakiegoś quada na pedały dostanie
Stary 2010-06-21, 15:07   #4560
Cestia
Zakorzenienie

Dla chłopczyka to chyba jednak lepsza opcja, taki pojazd
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości