|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Cytat:
Powiedziałam o tym wszystkim tacie i bratu... ciekawe jak zareagują... czy coś się w ich zachowaniu zmieni. Ostatnio coś się zdenerwowałam i powiedziałam, że zaraz mnie szlag trafi, co mój brat powiedział "no mogłoby Cię coś nareszcie trafić". Nie było mi przyjemnie... Mamie powiedziałam przez telefon i wyczułam, że się zmartwiła.
![]() |
#4532 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- dziewczyny Basia84 tez sie cos nie odzywa... moze gdzies wyjechala a ja przegapilam? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki! JA tak szybko bo padam. Po wizycie wszystko ok. Wyniki dobre, mam łykac witaminki, chodzić na basen bo to pomaga na bóle pachwin i robić przysiady w rozkroku
![]() Kuzynka dała mi karton ciuszków i laktator. Kupiłam sobie buty do pracy, sukienkę w ciuchach i balsam na rozstępy z Rossmanna. Ale teraz przeczytała, że lepszy jest ten olejek. A trudno. Piękna pełnia dzisiaj, może dlatego nie mogę spac? Dobrej nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ewentualnie pozwalamy ci siedziec cale dnie na wizazu -to tez relaksujące + odpoczynek na tyłku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Zakorzenienie
|
marta ciesze sie ze wszystko dobrze
ja uciekam spac. ile sie czeka na wyniki glukozy? |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Zakorzenienie
|
Zobaczcie dziewczyny jakie śliczności są od tego sprzedawcy
http://www.allegro.pl/item967398940_...ie_roz_62.html
#4537 |
Zadomowienie
|
idealneciało łóżeczko bardzo fajne i posłuży wiele lat bo nie jest typowo dziecięce wiec dobry wybór
![]() ![]() lazurowa odpoczynek i tyle mimo energi trzeba się oszczędzać ![]() marta_d1 super że na wizycie wszystko ok ![]() Carmena ty się nie przejmuj gadaniem ludzi tylko jeśli byś się źle czuła natychmiast na zwolnienie ! to jest twoje święte prawo i tyle bo zdrowie jest najważniejsze zwłaszcza dzidziusia a nie ma co patrzec że inni tak czy tak ![]() ![]() ![]() a i dobranoc ide spać bo u mnie przed blokiem chodnik nowy kładą i codziennie 7.30 koparka pip pip pip pip i tak do 15 zwariowac można 20 metrów długość chodnika 15 typów a robią już od tygodnia ;/ Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-03-30 o 21:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4539 |
Zadomowienie
|
Cieszę się że u dziewczyn które miały dziś wizyty wszystko w porządku
![]() lazurowa koniecznie zwolnij tempo i oszczędzaj się na maxa no i dużo odpoczywaj i nie noś nic ciężkiego !!!!! marta fajnie że wizyta udana ![]() Mi się jakoś spać nie chce, małej najwyraźniej tez bo kopie jak szalona ![]() Nie wiem jak wasze maluszki w brzuszkach ale moja mała w nocy zamiast spać to szaleje i przez to albo sie budze albo zasnąć nie mogę, robi to chyba ze wszystkich sił bo brzuch mi skacze we wszystkie strony, chyba cos jej sie pomyliła noc z dniem a najgorzej jak po porodzie jej to zostanie ![]() Uciekam do M do łóżeczka- dobrej nocy!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() marta fajnie, ze wszystko dobrze idealne swietny zakup ![]() wiolek i dzidzia wspolczuje robotnikow... kasandra super ta mata! Gdzie kupilas? farminka ale fajnie z ta polozna aniaa - basia84 jest u siebie, wszystko u niej ok, pewnie wkrotce sie odezwie do nas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie myślałam, że to może grozić aż poronieniem, ale mama opowiadała, że Małgosia (o której pisałam) do szpitala trafiła po 2 godzinnej jeździe samochodem do dziadków, a nic nie zapowiadało takiej tragedii... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale masz racje - dzwigac nie powinnas teraz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
juz sie melduje ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09kbnpbgnps.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8u69ykppadb7.png Edytowane przez Basia84 Czas edycji: 2010-03-31 o 00:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4545 |
Zadomowienie
|
Bede przy kompie dopiero jutro wieczorem, wiec prosze nie konczyc jeszcze watku
![]() Dobranocka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() E o 7.30 to ja już po sniadanku, w czasie malowania ![]() ![]() Cytat:
Też się cieszę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Wtajemniczenie
|
hej!
przepraszam ze tak długo się nie odzywałam, ale jakoś nie było kiedy. Moja koleżanka, za która trzymałyście kciuki urodziła córeczkę. 3200 i 10pkt ![]() ![]() ![]() ja jestem już u rodziców i zostaje aż do wtorku po świętach ![]() ![]() ![]() ![]() zaraz idę na zakupy, bo troszkę kasy wpłynęło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() marta a ja to właśnie taki leń jestem że wstaje 9-10 to i tak super bo na początku ciąży się tak rozregulowałam że chodziłam spać 3-4 a wstawałam 12-13 ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() robiąc wyniki zrob sobie Aspat i Alat - to są proby wątrobowe, jesli wyjdą Ci w normie to znaczy, ze bole niestety są normalne i nie masz się czym martwić... ja też spanikowałam, bo bolało mnie tam jak jeszcze duzego brzucha nie mialam i poleciałam do ginki, kazała zrobić te wyniki i mam w normie wiec teraz siedzę z pracy z jaśkiem pod plecami, taka troche wygięta w łuk - ale mniej boli dzięki temu... niestety musimy się przemęczyć troche ![]() Cytat:
mozesz sprawdzić jeszcze w gminie bo czasem gminy dają samotnej mamie drugie becikowe - zalezy od gminy poprostu no i sprawdz co musisz zrobić aby mieć status "samotnej matki" u mnie na przyklad musisz mieć albo sądownie ustanowione alimenty albo przynajmniej pisemną deklarację ojca o tym, że co miesiąc Ci wypłaca - inaczej nie przyslugują u nas te dodatki Cytat:
Cytat:
![]() linka pytalas o PZU - dziewczyny Ci pisały ale chyba przeoczylas u mnie w PZU jest na wszystko karencja 6 m-cy poza ciążą, gdzie jest wyraźnie napisane, ze w przypadku ciązy karencja wynosi 9 miesięcy... więc niestety musisz udac sie do pracy i poczytac regulamin bo to zalezy od tego co pracodawca wynegocjował z PZU u mnie wypłata z ubezpieczenia będzie wynosic około 1,5 tys zł - ale to tez zalezy od firmy - kolezanka dostala 1.000, a kolega w siebie 2,5 tys. - wszystko zalezy od tego co wynegocjują w bezpieczeniu zbiorowym i od wysokości składki acha - ja mam jeszcze z tego ubezpieczenia płatny pobyt w szpitalu chyba 150 zł za dzień Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a ja po badaniu połówkowym ![]() dziecię zdrowe jak rybka, termin porodu potwierdził się z usg robionego w 12 tygodniu (czyli 8 dni szybciej niz z miesiączki) wazy 466 gram ![]() no i najważniejsze - potwierdziło się, że dziewczynka ![]() ![]() ![]() jednym słowem - jestem wniebowzięta i przeszczęśliwa!!!!!! |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-03-31 o 08:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |
Zadomowienie
|
Cześć mamusie
Narazie świeci słonko zobaczymy jak długo, ale i tak muszę iść napalić w centralnym bo w domu jeszcze jest zimno, dzisiaj musze się zmobilizować iść na zakupy bo trzeba zacząć robić pasztet. Cytat:
![]() pilotka f16 gratuluję potwierdzonej dziewczynki ![]() papeteria ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g ![]() 33tc - 1919g ![]() 37tc - 2538g ![]() 40t3d - 3440g, 54cm ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-03-31 o 08:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4554 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() (mam nadzieję, że dobry) ![]() Przeleżałam wczorajsze popołudnie. Nie byłam w stanie nic robić. Nawet jak leżałam to ten cholerny mięśniak dawał mi popalić. Na szczęście spokojnie przespałam noc. Rano bałam się wstać ... ![]() Jest całkiem nieźle ale jestem w pozycji półleżącej ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Dziewczyny, dziękuję za wsparcie i miłe słowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() lazurowa musisz faktycznie się oszczędzać, ciekawe czy na mnie jakieś "niespodzianki" czekają przy nastepnej wizycie :/ Dziś moja koleżanka była u gina i jest w 7 tyg i 3 dniu ciąży ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- hd dobrze, że już lepiej się czujesz ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- papeteria trzymam kciuki za wizytę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() U mnie też na razie słonko świeci, ale przed chwilą w pogodzie mówili, że w całej Polsce mają byc opady. papeteria ![]() hd dobrze, że już lepiej lazurowa to widzę, że tak samo jak mnie dopadła cie anemia ![]() ![]() Co do kopniaków to mój synuś wariuje w dzień, a na szczęście w nocy śpi razem ze mną. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4558 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam mocno!!! ![]() Cytat:
Kurcze mialam dzis jechac na zakupy do Wroclawia, niestety nie wypalilo. A ja zrobilam juz liste zakupow itd. Niestety sila wyzsza. W ogole to jestem strasznie niezorganiziwana. Za nim sie zastanowie za co mam sie zabrac to dzien sie konczy.
![]() |
#4559 |
Zakorzenienie
|
Nie skrobać za dużo, bo idę sprzątać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Zakorzenienie
|
Rano zrobiłam sobie dobrze
![]() Barwa jego głosu powoduje, że mięknął mi kolana... Dosłownie ![]() Może Wam się spodoba ![]() Moja ulubiona: Song for jou http://www.youtube.com/watch?v=gAuwdcADcIU Home - http://www.youtube.com/watch?v=VoSdsfJudGE Mistrzostwo świata: Fever http://www.youtube.com/watch?v=aiMAh2cLczY Optymistycznie: Everything http://www.youtube.com/watch?v=SPUJIbXN0WY a to najlepsza próbka jego możliwości http://www.youtube.com/watch?v=lxMfK...eature=related Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-03-31 o 09:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.