|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - część 11
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Krystell, w takim razie ja źle zrozumiałam ciebie,jeśli chodzi o zamówienia zafakturowane to masz rację, że jest to niepotrzebne, myślałam o czymś innym ![]()
![]() |
#4533 |
Zadomowienie
|
ja mam pytanie, może głupie ale będę pierwszy raz składać zamówienie przez internet sama (ostatnio robiła to moja liderka przy rejestracji...). zatem mam pytanie, czy jeśli zaznaczę dostawę regularną i złożę zamówienie np we wtorek a jestem dniem wysyłkowym E (czyli mam dost. reg w środę) to zamówienie zostanie zrealizowane w środę? mam nadzieję że mnie rozumiecie
![]()
#4534 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4535 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wydaje mi się że E zamawia w środy i dostawę ma we wtorki następnego tygodnia! Edytowane przez Myszka0706 Czas edycji: 2010-05-27 o 10:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Od kilku m-cy robię już dostawę na biuro, bo tak jest mi łatwiej. Sama decyduję kiedy sobie mogę tą paczkę odebrać, a nie czekać na łaskawce ![]()
"Gdybyś mógł zajrzeć w głębie mojej duszy, znalazłbyś bezcenne skarby. Gdybyś mógł spojrzeć na mnie raz jeszcze, ujrzałbyś wyjątkowość. Gdybyś mógł posłuchać mojego umysłu, usłyszałbyś bicie serca. Gdybyś tylko zechciał, mogłbyś mieć taką moc, gdybyś tylko chciał, mógłbyś ..." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Rozeznanie
|
ja jako również dzień A czuję się poszkodowana , że oferta internetowa pojawiła się dzisiaj, a ja już nic nie mogę zmienić. Zamawiam raczej tlyko na jeden termin i co ? teraz już nic nie da razy, żadne domówienie nie podziała i (chyba) Ankoro ma rację, że my, dzień A mamy więcej problemów przez ich zmiane stron niż reszta. Bo po złożeniu zamowienia przeze mnie, wtedy akurat kończy się wcześniejszy katalog i zmienia się strona, ja już nie mam żadnych możliwości do zmiany zamówienia(chodzi mi o IOS).
#4538 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
data zamówienia - 2.06 data dostawy - 9.o6 także mamy dostawy we środy, dopiero zaś nastepne terminy już wtorki. Tylko tak jak mówię, ja się tym nigdy nie sugerowałam
"Gdybyś mógł zajrzeć w głębie mojej duszy, znalazłbyś bezcenne skarby. Gdybyś mógł spojrzeć na mnie raz jeszcze, ujrzałbyś wyjątkowość. Gdybyś mógł posłuchać mojego umysłu, usłyszałbyś bicie serca. Gdybyś tylko zechciał, mogłbyś mieć taką moc, gdybyś tylko chciał, mógłbyś ..." Edytowane przez Agatheska Czas edycji: 2010-05-27 o 10:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4540 |
Zadomowienie
|
jejku źle się wyraziłam...
![]() ![]() ![]()
#4541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4542 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4543 |
Zakorzenienie
|
Oferta specjalna do k8/2010 jest już dostępna
![]() Ale nie ma w niej nic ciekawego...
Dieta "cud" czas Start... 91,5 - 87,5 - 85,0 - ?? Edytowane przez smerfetka25 Czas edycji: 2010-05-27 o 11:07 Powód: lit |
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie ma też aktualizacji - jak wszyscy wiemy - oferty internetowej - uważam, że powinna być widoczna jako opcja przy składaniu zamówienia, coś w stylu jak pokazuje nam się teraz lista próbek (kolejny krok przy składaniu zamówienia), bo tak jak jest teraz to trochę jest to niewygodne. Oczywiście nie ma też aktualizacji opisu nowych ofert, promocji do nowego katalogu - nawet przez cały czwartek, więc dla dnia wysyłkowego A i B to faktycznie nie jest to komfortowa sytuacja. Jednak co do tego, że chcesz zmienić zamówienie, bo pojawi się oferta itd. to dalej podtrzymuję, że lepiej wstrzymać się do godz. 20 ze złożenie zamówienia i wtedy do 8 rano następnego dnia mamy czas, by coś dopisać do zamówienia. Nie chcę nikogo urazić, ale na kilkadziesiąt tysięcy KK, jeśli nawet 100 czy 1000 chciałoby powrotu edycji to nie jest to taki %, by Avon uległ prośbom. Po drugie cały serwis Avonu opiera się na tzw. globalnym systemie obsługi stron WWW Avonu - jest jeden szablom na całą np. Europę obsługiwany przez serwery w Anglii i tylko kontekst polski dopasowuje się do schematu. Skoro - jak pisała jedna z KK z Anglii - u nich nie ma edycji, a wiem, że w Irlandii też nie ma i w Niemczech także - to i u nas na pewno ta opcja nie wróci. ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
Ja nie obrażam się na słowa krytyki, nie jest ekspertem, choć mając na względzie mój staż w Avonie mogłabyś faktycznie nim być ![]() Jednak nikogo nie pouczam, tylko doradzam, że moim zdaniem 90% edycji w starym systemie to właśnie domawianie. Jakoś nikt nie podał mi tak jasnego powodu, że musi być edycja i już. Rozumiem losowe przypadki, że trzeba zmienić adres, ale wówczas Avon wymyślił sobie (nie ja), że trzeba zadzwonić i oni taką zmianę wprowadzą. Dlaczego ? Właśnie dzisiaj dowiedziałam się - przed momentem, gdy zatelefonowałam, dlaczego nie ma widocznych wpłat z 10 rano z COKu w strefie - Pani poinformowała mnie, że aktualizacja danych na stronie jest nie on-line tylko w pewnych (jak to nazwała) interwałach /odstępach/ czasu. Dlatego też nie ma edycji, bo mogłoby się zdarzyć, że ktoś wprowadza zmianę adresu, w międzyczasie powstaje faktura w Warszawie, a po jej wystawieniu system pobierze dane o zmianie adresu, co już jest niemożliwe, bo powstała faktura. Też uważam to za błąd, że nie potrafią tego dopasować do potrzeb KK/LS, ale tak to wygląda nie tylko w Polsce, ale i w innych krajach. Odnoszę wrażanie, że jak ktoś coś wie więcej i chce tą wiedzą podzielić się to jest od razu ganiony, że wprowadza "zły ton" na forum. Wydaje mi się, że niewiele osób zna np. godziny fakturowania, pobierania zamówień i taka wiedza właśnie przydatna jest, by nie robić sobie zapasów tylko poczekać do godz. 20 i wtedy złożyć zamówienie bez obawy, że system je zaraz pobierze i zafakturuje. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4546 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Próbowałam się dodzwonić 4 razy dziś na infolinię i po wprowadzeniu cyfry "0" cisza w eterze. Żadnego komunikatu, żadnej melodyjki, po prostu cisza. Czyżby znów jakieś problemy czy wyłączyli telefony. Ty nie miałaś problemów z połączeniem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Raczkowanie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;19612118]ależ nie przejmuj się opinią jednej KK która poczuła się niesłusznie urażona, ja jak i zapewne inne obecne tutaj osoby szanuję Twoje rady a wręcz uważam że powinnaś pojawiać się tu częściej
![]() Dzięki ![]() Nie przejmuję się, ale zauważyłam, że co nóż kogoś oskarża się, że za dużo doradza, przekonuje itd. Mam informacje, że tak wyrażę się "z pierwszej ręki" na temat nowej strony: - opcji EDYCJI nie będzie na pewno, na 100%, gdyż docelowo zamówienia będą fakturowane od razu po kliknięciu WYŚLIJ ZAMÓWIENIE, czyli jeśli klientka złoży zamówienie 5 minut po naszym kliknięciu to pozostaje złożyć kolejne albo czekać na kolejny termin. - zamówienia w ciągu dnia są fakturowane non-stop, a to oznacza, że nasze ew.domówienia muszą być składane szybko - jest aktualizacja godziny rozpoczęcie tzw. billingu (fakturowania) zamówień złożonych po godzinie 20 - może to być już od godz. 6 rano, ale stopniowo, czyli jedna zamówienia powstaną między 6 a 7, kolejne między 7 a 8 itd. -wszelkie zmiany, typu "zmiana miejsca / formy dostawy" , usunięcie produktu z zamówienia lub zmniejszenie jego ilości są i będą możliwe tylko i wyłącznie poprzez pracowników w telefonicznym centrum obsługi, ale tylko do momentu, gdy nie powstanie faktura, bo wówczas nie można dokonywać jakichkolwiek zmian w takim zamówieniu -nie będzie przesunięcia opcji wyboru miejsca dostawy z początku etapu składania zamówień na koniec, gdyż jest tak ułożony schemat i ma być w przyszłości wykorzystywany do akcji promocyjnych, np. odbierz paczkę w COK, a możesz zamówień produkt A za cenę X - system widząc wybór miejsca dostawy w 1 kroku będzie mógł umożliwić nam wybór takiego produktu - to są plany, ale w przyszłości - oferta specjalna niestety pozostanie w tym miejscu, które jest, czyli na belce rozwijalnej - może coś zmienią, ale nic o tym nie wiadomo na razie Jest bardzo ciekawy pomysł kilku osób (KK, Klubowiczów, Liderów i OMS), by wysyłać do Avonu prośby o możliwość opłacania faktur on-line z naszych kont bankowych, czyli mając np. konto w mBanku klikam obok faktur np. przycisk ZAPŁAĆ ONLINE i system przekierowuje nas bezpiecznie do naszego banku, gdzie są już wypełnione pola odbiorcy, kwota faktury, my tylko zatwierdzamy to kodem sms lub hasłem jednorazowym i Avon od razu odnotowuje to jako wpłatę. Kto płacił w sklepach internetowych lub na Allegro to wie o czym piszę. Jest kilka takich zgłoszeń, by kierownictwo wzięło to pod uwagę trzeba więcej chętnych. To tyle, czego dowiedziałam się. Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam tymi newsami ![]() ![]() Edytowane przez krystell Czas edycji: 2010-05-27 o 12:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten pierwszy dzień jest zawsze wielką niewiadomą, więc nadal nie mam pewności, czy Twoja krystell rada jest taka na bank skuteczna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4550 |
Raczkowanie
|
nie wiem czy tylko ja mam takie odczucia, mianowicie chodzi o oferte specjalna na stonie
![]() ![]() Zamawiacie demo? te 3 wody za 39 zł? niuchal je ktos? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Miałam to samo, za pierwszym razem zaczęłam myśleć, że albo coś z moim telefonem się dzieje, albo zerwało połączenie. Ale po chwili usłyszałam, że 'wszystkie linie są zajęte, prosimy czekać ...', ale po chyba 7 min. system mnie rozłączył. Chyba tak z 3 razy do skutku czekałam. I niedawno się połączyłam. A dzwoniłam i na infolinię dla LS i na infolinię dla Avon Club i na zwykły numer i wszędzie to samo. Chociaż ostatnio jak siedziałyśmy z OMS w biurze to ja dzwoniłam z komórki na 22 878 28 00, a OMS na infolinię i ja szybciej dodzwoniłam się niż ona. Wynika to z tego, że część pracowników obsługuje tylko wyznaczone osoby dzwoniące i stąd jedni mogą dodzwonić się szybciej inni później. Powiem szczerze, że chyba wolę ciszę, albo jakąś delikatną melodię niż ciągłą paplaninę z reklamą, co w tym katalogu jest super, jaka to nowość jest w ofercie, bo mnie czasami - gdy czekałam na połączenie - aż głowa bolała od słuchania n-ty raz tego samego ![]() Właśnie pokazały mi się dzisiejsze wpłaty z COK - tempo aktualizacji szalone. Już na piechotę by zaszły z COKu do serwera Avonu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja miałam brać wszystkie 3 ale stwierdziłam że nie potrzebuję ich wszystkich i wybrałam tylko jedną, zieloną (gruszka chyba ![]()
![]() |
#4553 |
Raczkowanie
|
Ja nie zamawiam, po czytałam że są nietrwałe, a po drugie muszę zbierać zamówienie w 09 na kosmetyczkę zebre!!!
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4554 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli już wysłałaś zamówienie do Avonu i ma ono status POBRANE to do momentu powstania faktury wszystkie domawiane produkty dołączą się do głównego Twojego zamówienia i otrzymasz je w jednej paczce. Jeśli zaś tylko zapisałaś w strefie zamówienie (bez jego wysłania) to możesz składać domówienia, ale równie dobrze możesz to zamówienie oglądać, zmieniać (usuwać pozycje, modyfikować ilość, dopisywać produkty), bez potrzeby domawiania. Wysłanie zamówienia nie daje gwarancji, że będziemy mogli dokonywać przez dłuższy okres zmian (czy to domówienia czy zmiany adresu dostawy), dlatego nie ma opcji edycji, bo zamówienia od razu od wysłania ich przez nas są w kolejce do billingu (fakturowania). Jeśli wysłaliśmy zamówienie między 6 rano a 19.45 to zamówienie w każdej chwili (nawet od razu) może być zafakturowane. Może, ale nie musi. Jedni mogą mieć fakturę nawet w ciągu kilku minut od wysłania, inni w ciągu dopiero godziny - zależy to od tego ile zamówień jest do fakturowania. Mam nadzieję, że pomogłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Raczkowanie
|
Też właśnie chciałam brać wszystkie 3, a teraz to już nie wiem
![]() ![]() hmm |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
"Gdybyś mógł zajrzeć w głębie mojej duszy, znalazłbyś bezcenne skarby. Gdybyś mógł spojrzeć na mnie raz jeszcze, ujrzałbyś wyjątkowość. Gdybyś mógł posłuchać mojego umysłu, usłyszałbyś bicie serca. Gdybyś tylko zechciał, mogłbyś mieć taką moc, gdybyś tylko chciał, mógłbyś ..." |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4558 |
Raczkowanie
|
Dokładnie, tylko, że gdyby były płatności on-line w samej strefie KK to Avon wprowadzałby wpłatę do systemu w ciągu kilku minut, a nie 2-3 dni jak przy przelewie z banku do banku (choćby to był przelew, który robi sami na stronie internetowej naszego banku).
|
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Raczkowanie
|
dziewczyny - a macie jakieś info, czy zeberki są dostępne - przyjdą normalnie? bo czekam na fakturę i się zastanawiam, czy dostanę w tej paczce tą torbę weekendową
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Dieta "cud" czas Start... 91,5 - 87,5 - 85,0 - ?? Edytowane przez smerfetka25 Czas edycji: 2010-05-27 o 12:40 Powód: lit |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.