|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
Cytat:
Cytat:
czyli jak cos mówie to maleństwo słyszy ?? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() siara?? ![]() jak chodzi o poród to sie boje ze to musi strasznie boleć jak taka "duża" łowa przeciska się przez tą ciasnote ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Zakorzenienie
|
sanderinka - ceratka na materac w lozeczku chyba wiadomo po co jest. jak sie dziecko zsika albo mu pampers przecieknie, zeby nie wsiaklo w materac.
![]() pozrowienia z urlopu ![]() upal nieziemski. dzisiaj w ogole nie wyszlam z domu, jedynie rano na balkon w cieniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ceratek klwia juz wyjaśniła ![]() A co do drugiego pytania. Pisałam kilka stron wczesniej na ten temat ![]() Tak samo mozna puszczac dzidzi muzyke , dzieki temu po tem dziecko przy danej muzyce np bedzie zasypiac. Mozesz sobie np tu poczytac http://www.babymusic.pl/index.php?op...id=29&Itemid=6
25.07.2009 - Nasz Cudowny Dzień - Ślub ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png 17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek ![]() Edytowane przez Sysunia_d Czas edycji: 2010-07-12 o 17:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Wlasnie wrocilam ze szkolenia, jem kanapki z dzemem porzeczkowym i popijam Dobrawą.. a szukalam w sklepie wysokozmineralizowanej wody i nie bylo ![]()
![]() |
#4535 |
Wtajemniczenie
|
a mnie srednio ciągnie szkoła rodzenia ( pewnie też dlatego, ze w szpitalu, gdzie chce rodzić kosztuje 300 zł),teraz zastanawiam się nad szkołą e-learningową ( też płatna, ale mniej i mogę sobie sama ćwiczyć i uczyć w domu), znalazłam namiary na necie, jest 6 lub 11 tygodni)
#4536 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz wszytsko wiadomo ![]() ![]() Cytat:
poczytałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4538 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki kochane, jak się zemdleje w czasie porodu, to już lekarzy głowa, żeby sobie z tym poradzić
![]() Ja w życiu nie zemdlałam, a igły to wręcz lubię ![]() ![]() ![]() Wiecie, teraz się nie boję, ale nie wiadomo jak się zachowam, jak przyjdzie co do czego ![]() ![]()
#4539 |
Zakorzenienie
|
79marta a nie masz w miescie darmowej szkoly rodzenia? poszukaj na miejskim forum oraz przy kosciolach
![]() j teznigdy nie zemdlalam. watpie by podczas porodu przyszla mi na to 'ochota' ![]() ale dzis ogladalam na sicovery travel and living 'ciaza z zaskoczenia' i porod w lazinece, i myslalam ze sama zaczne rodzic ![]() poza tym: ruchow dzidzi nadal nie czuje ![]() Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-07-12 o 19:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Zakorzenienie
|
Ponawiam pytanie do PELNI bo cos omija moje pytania
![]() Troche sie zamotalam i nie wiem czy dopiero idziesz na 3d czy robilas, jesli robilas to w Legnicy/Lubinie/Wrocku? Mozesz polecic jakis gabinet? Tez nie czuje bejbika.. ale polozna mowila ze w upal to moze tak byc.
#4541 |
Zadomowienie
|
A moje małe z kolei aktywne. Szczególnie, gdy po wysiłku (sprzątanie, spacer z psem) położę się na plecach, daje o sobie znać. Czasem mnie smyra, ale częściej czuję przelewanie, potrafię wyczuć dokładnie w której części brzucha jest. Często układa się z prawej strony pępka. No, i cały czas mam wrażenie jakby ktoś od wewnętrznej stronu pukał do mnie palcem, albo przesuwał go pod skórą
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4542 | |
Kici kici miau miau
|
Cytat:
![]() wyniki dobre a w USG tragedia - wynik:Hashimoto moje dziecko w upal nadaktywne |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Zakorzenienie
|
a my juz mamy imionka wybrane
![]() Olga Helena lub Nataniel Ryszard ![]() mam nadzieje ze 23 lipca na wizycie powieco tam siedzi jak zrobi USG ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Zakorzenienie
|
A moja dzidzia ma okresy aktywności niezależne od pogody. Wczoraj puknęło może ze 3 razy, a dziś co jakąś godzinę mam całą serię podskoków
![]() ![]() ![]()
#4545 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-07-12 o 21:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,ja tylko spieszę poinformować,ze moja córka już lepiej,gorączka spadła,ale dalej bierze antybiotyk. Dziękuję za troskę
![]() Edytowane przez ursull Czas edycji: 2010-07-12 o 22:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Zakorzenienie
|
Powrocilam
![]() tzn dojechalam , najpierw pociagiem,a pozniej busem - obydwa klimatyzowane wiec dalam rade ![]() co do uwag o tyciu, mi dzisiaj siostra powiedziala,ze przytylam i mama , innych osob nie slucham i nie akceptuje zlosliwych docinkow , ze duzo jem (a nie jem) itp Nie ma co sie przejmowac. A upal jest koszmarny, slyszalam plotki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jak się czujesz? bo mnie tez okrutnie męczy szczególnie w te upały. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Wtajemniczenie
|
Witam, dziewczyny, co o tym sądzicie?
http://przedporodem.pl/index.html
#4550 |
Zakorzenienie
|
De, czuję już tak wyraźnie
![]() ![]() ![]() To już 19tc+2d ![]() ![]() ![]() W Łodzi znowu upał koszmarny od rana. Noc nie przynosi większej ulgi, wczoraj wieczorem jak się kładłam spać, było mi tak duszno, że nie mogłam spać tylko się zdenerwowałam ![]() ![]() ![]() ![]()
RAZEM OD 5.03.2000. ![]() Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 ![]() Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-07-13 o 07:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry.
Jak samopoczucie dzisiaj, u mnie nienajlepsze. Pogoda do d...py, ale może dzisiaj deszczyk popada to będzie czym oddychać. Nie mam siły na nic a tu w robocie trzeba siedzieć jeszcze siedem godzin ![]() W tamtym tygodniu skończyłam brać furagin i wczoraj zrobiłam badanie moczu. Leukocyty spadły do 0 (było 500) ![]() Mój dzidź w upały się rusza, leniwie ale się rusza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Martwie sie troche, ze te ruchy takie malo wyrazne. Ze wczesniej bardziej czulam a teraz jakos prawie wogole. A wizyta za tydzien. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-07-13 o 07:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Zakorzenienie
|
De, nie martw się
![]() ![]() ![]()
#4554 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym zacznijmy od tego, ze pisalam o niemowlaczkach i noworodkach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Zakorzenienie
|
Pelnia
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź-na pewno będę tak postępować z moim dzieckiem, żeby zorientować się jak to wygląda. jeszcze przed ciążą naczytałam się o skutkach niedoczynności tarczycy. Tak mi się to wryło w pamięć, że łykałam wszystkie tabletki bez szemrania, starając się nie zauważać mojego błyskawicznego przybierania na wadze. Cały czas przewijały mi się w głowie wszystkie wyczytane skutki. Niestety tak całkowicie małego nie ochronię, ale zrobię wszystko, żeby w razie czego zaczęło szybko przyjmować leki. A najbardziej drażni mnie to że właśnie ktoś komentuje moje latanie po lekarzach albo tycie. Ja wiem że najfajniej to usiąść i udawać, że jestem zdrowa,piękna i młoda a moja ciąża jest super bezpieczna. Ale tak nie jest i czasem rzucam już nerwami na głupie komentarze. Jak to dobrze, że Twoje maleństwo wyprowadziłaś na prostą!Mama na medal ![]()
Bartuś 23.12.2010 ![]() Aniołek 01.08.2011... Hubert 21.11.2012 ![]() „Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła” Edytowane przez EdziaO Czas edycji: 2010-07-13 o 07:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
E-learningowa szkole uwazam za strate kasy i jak chcesz to wybierz sie w swojej miejscowosci do sprawdzonej... ona i tak nie odzwierciedli ci tego wszystkiego co powinna - nigdy nie bedziesz wiedziec czy poprawnie wykonujesz cw. a wiadomosci na te tematy jest ogrom w internecie za darmo Np. na str: http://www.babyboom.pl/ciaza.html lub moja ulubiona ![]() http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,91177.html w necie znajdziesz mnostwo filmikow przygotowujacych cw... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Zakorzenienie
|
Gorąco,chce mi się spać,kot chodzi i miauczy i nie może sobie miejsc znaleźć,miałam iśc zrobić wyniki ale zapomniałam nasiusiać
![]() ![]()
![]() |
#4558 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie bylo to latwe - sama zaczelam w pewnym momencie myslec ze przesadzam, ale powiedzialam sobie - dopoki wyniki nie wyjda ok to nie dam spokoju ! I NIE JEST TEZ TAK ZE JAK WYCHODZI GORNA GRANICA TO JEST OK - WYNIKI DOBRE TO POSRODKU GRANIC - POWYZEJ LUB PONIZEJ OZNACZA ZE TRZEBA KONTROLOWAC, a moj lekarz nawet zwieksza dawke jak jest juz przy gornej dzieki temu szybciej wracam do siebie... teraz juz umiem to wszystko odroznic ale mnostwo literatury rozmow z ekspertami i lekarzami, ktorzy nie uwazaja sie za fachowcow mimo ze lecza w tej dziedzinie - w razie nieporadnosci odsylaja do kliniki i to mnie cieszy... Malemu dawka odpowiada widac... zupelnie inne dziecko - bez zatwardzen, potliwosci raczek i nozek, nerwowosci (mimo ze ma himerki upartosci - ale to tez po mamusi ![]() ![]() ![]() Moja kuzynka ma 3 dzieci - 1 zdrowa, 2 chore na niedoczynnosc, ale wyniki zrobili po 5 i 9 latach ich zycia GDY zaczely sie problemy szkolne - niejadki - mimo niedzocznnosci chudziny na maksa... (tez tak moze byc) nie zawsze otylosc swiadczy o niedoczynnosci czy hashimoto ![]() Nie ma co sluchac innych jesli masz te wiedze korzystaj ![]() TAK JAK INNE NIE powinny sluchac ze grubna - tylko znalezc sposob by sie tym nie przejmowac tak wiekszosc z nas powinna powiedziec w takich sytuacjach - lepiej zbadac i miec sen spokojny niz glowkowac i zamartwiac nei tylko siebie ale i dziecko ![]() CO DO GRUBOSCI: Wiecie co - w 1 ciazy wszyscy mysleli ze nosze bliznieta - nie bylo mi to mile - ja poprostu puchlam na maksa - okazalo sie ze to byl stan przedrzucawkowy - poczytajcie sobie o tym - wart wiedziec takie rzeczy a w szkolach rodzenia o tym nie mowia nie chcac martwic etc... wiedzy nigdy za duzo, to samo poczytajcie sobie o smolce, kolkach (zwlaszcza u chlopcow) jak sobie radzic z nimi - sa pewne sztuczki - tez to przechodzilam, zawijaniu dziecka w chuste na 3 (to nie chusta nakladana na nas ![]() ![]() PODZIELE SIE Z WAMI CZYMS JESZCZE w 1 ciazy wstydzilam sie brzucha, zadko wychodzilam mialam pod koniec stany depresyjne - smutku, zazdroscilam mamom ze zgrabnymi brzuszkami - okazalo sie ze one mi ze ciaza jest rzeczywiscie widoczna ![]() Teraz sie nei zamierzam wstydzic a brzuch eksponuje na ile moge ![]() ![]() ![]() DLA TYCH CO MI DOGADYWALI w poprzedniej ciazy o grubosci"" mowilam popatrz jak to czlowiek spuchnac moze - smieli sie dogadywacze, jak to nie pomagalo mowilam wiesz co... ciezko z ta choroba wytrzymac- a potem zdziwieni byli ze ktos sie pojawil na swiecie hehe wtedy to ja mialam ubaw - do tej pory mam szczerze powiem ![]() ![]() ![]() Cieszcie sie wiec z blogoslawionego stanu ile mozecie - przechodzi sie go tylko raz mimo iz w wielu ciazach to kazda ciaza jest inna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Wtajemniczenie
|
Kobiety, wczoraj na allegro wygrałam pakę 50 ciuszków za 30 zł
![]()
#4560 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:40.