Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-15, 18:25   #4531
entertete
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie żelu, chyba zakupię, może hippa na początek

mały chyba zrobił mnie znów w konia, po spacerku o 17 zjadł, pobawił się i poszedł spać chyba na noc, niekąpany, no chyba, że się rozmyśli, ale coś mi się nie zapowiada a potem mi o 4 będzie wyspany (po 1 karmieniu nocnym) i dalej draniować
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 18:29   #4532
glooria
Raczkowanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
Siala idz na forum ,,zrob to sama,, moze juz ktos przerabial
ale mam dobry humor, chyba bede plakac

ja kupowalam ostatnio 6 par za 6 f i myslalam ze to drogo
ja pierrrr przeciez to w glowie sie nie miesci
ale masz humprek odrazu weselej
a co do cen w Polsce to szook ja już wolę kupowac wszystko w uk
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 19:13   #4533
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

Zmieniam temat- czy któraś z Was kąpie dziecko w oillanie?? Ja tak i powiem Wam, że śmierdzą jej po tym włosy... Zauważyłyście może coś takiego?
Ja kąpałam najpierw w oilatum,teraz w oilanie i lekarz mówił,że główkę też można w tym myć,ale przestałam i używam szmponu,bo Lenka ma długie włosy,a ta parafina jej je przetłuszczała i śmierdziały jak normalnie przetłuszczone włosy u dorosłych.A teraz pachnie pięknie rumianeczkiem i takie mycie wystarcza na kilka dni Na ogół główkę myję co 2 dzień,a czasem rzadziej.

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
farminka - widzialam twoj post na majowkach, akurat dzis ogladalam smoczki bo tez mam butelke TT i sa smoczki do kaszki jak sie nie myle od 3 miesiaca ale od 6 na 100% sprawdz na allegro
Na kaszkę są od 6 miesiąca i mają taką gigantyczną dziurę,że chyba nawet ja bym się udławiła Najlepiej chyba faktycznie te z X jak doradziły tam dziewczyny

Skoczyłam dzisiaj na zakupy i obkupiłam małą: smoczki do butelki,gryzaczek w smoczku i butelka Nuby na wyprzedaży za 12zł a bajer,bo z odpowietrzaniem p/kolkowym i czujnikiem temperatury
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 19:26   #4534
jaszczka
Zadomowienie

Farminko - ale masz pannę już fajną śliczności!
ps. gratki za egzaminy i powodzenia na pozostałych

no i mi dzieć zasnął, a miałam go przetrzymać nie dało się... ale nie najadł się tak do końca więc jest szansa, że jeszcze się obudzi szybciej niż 2 w nocy... a zresztą i tak muszę go obudzić, bo jeszcze nie kąpany, a wczoraj przespaliśmy kąpiel (zasnęłam razem z nim i obudził mnie głodny o 2 nad ranem ) - nawet nie wiedziałam, że byłam taka padlina, żeby zasnąć jak kamień przed 21 to mi się z zasady nie przytrafia

ach i przypomniało mi się! Vette - co robisz żeby ci się biust nie urwał podczas skakania na skakance? bo ja uwielbiałam skakać dopóki mi się biust nie powiększył po tabletkach - z B jeszcze uszło, ale duże C już boli i sportowy biustonosz nie dawał rady, teraz noszę DD/E a nie chciałabym mieć możliwości karmić raczkującego bobasa bez schylania się a może ten mój biustonosz był do d.upy?masz jakieś sprawdzone?
Stary 2010-09-15, 19:38   #4535
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
siala, a ten żel z hippa trzeba spłukiwac czy nie?
No opłukac trzeba... jedna ręką trzymam, drugą myję i spłukuję ale mąż mi musi żel wyciskać tą pompką na dłoń bo sama jedną ręką tego nie zrobię a dziecko trzymać musze
Cytat:
czy ktos uzywa pieluch z rossmann?? jakie sa
Ja używam
Super jak dla mnie... z Dady wyłaziła nam kupa ciągle a babydream zielone 2 Mini 3-6kg sprawują się super. Mięciutkie i chłonne, kupa nie wypłynęła ani razu.
Można w rossmanie kupić takie małe paczuszki - próbki pieluszek Są pakowane po 2 sztuki więc można się skusić ja wlasnie kupiłam rozmiar większe ale jeszcze sporo za duże. Taka próbka coś ok 2 zł kosztuje

Tylko są zwykłe i jakas seria Ekologiczna ( z dopiskiem Öko - na opakowaniu) , ja używam tych zwykłych Babydream Premium Windeln a opakowania mają podobne i oba zielone

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-09-15 o 19:40
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 19:38   #4536
itakasia
Zakorzenienie

vette
o wlasnie, moze ze skrocona skakanka bedzie ok. dalam mezowi zadanie - przygotowac mi przestrzen, mam 75m a nie ma gdzie poskakac
jaszczka
polecam shocka
Stary 2010-09-15, 19:48   #4537
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
No opłukac trzeba... jedna ręką trzymam, drugą myję i spłukuję ale mąż mi musi żel wyciskać tą pompką na dłoń bo sama jedną ręką tego nie zrobię a dziecko trzymać musze
no i znowu brakuje mi trzeciej ręki, trzeba będzie powalczyć jakoś
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-15, 19:54   #4538
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
vette
o wlasnie, moze ze skrocona skakanka bedzie ok. dalam mezowi zadanie - przygotowac mi przestrzen, mam 75m a nie ma gdzie poskakac
jaszczka
polecam shocka
75m?! Bój się Boga.. ja mam 31m2 mieszkania całego!
Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
no i znowu brakuje mi trzeciej ręki, trzeba będzie powalczyć jakoś
hmm.. wymyśliłam, że może by napsikać tego kilka "dawek" do jakiejś miseczki czy talerzyka plastikowego i nabierać palcami tej ręki myjącej

Stary 2010-09-15, 20:01   #4539
justynacz80
Rozeznanie

Vette, kupiłam dzisiaj skakankę! od jutra zaczynam
5, 10 zł za skakankę? No to nieźle przepłaciłam

Edytowane przez justynacz80
Czas edycji: 2010-09-15 o 20:18
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 20:05   #4540
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
75m?! Bój się Boga.. ja mam 31m2 mieszkania całego!
ale nas jest duzo

justynacz
dostalas esa?
Stary 2010-09-15, 20:10   #4541
justynacz80
Rozeznanie

itakakasia, dostałam, ale pustego chyba miałam przepełnioną skrzynkę... Wyślesz jeszcze raz?

Edytowane przez justynacz80
Czas edycji: 2010-09-15 o 20:12
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 20:22   #4542
aniaa22
Zakorzenienie

nie zacytowalo mi wszystkiego

papi trzymam kciuki za oczyszczanie

Cytat:
a mam takie pytanie:
wyobrazacie sobie miec blizniaki?
czesto o tym rozmawaiamy bo u nas na osiedlu duzo blizniakow jest. ja sobie nie wyobrazam. z moim michem czasem ledwo zipie

Cytat:
kurka dziewczyny po ile placicie za pajacyki?
ostatnio w tesco kupilam 3-pak Disney'a za 35 zl ale ogolnie to sa strasznie drogie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

Nie dalam rady wczoraj juz odpisac, bo bylam bardzo zajeta. Zaraz Wam poodpisuje na pytania. Ale na wstepie chcialam powiedziec, ze wlasnie jak najbardziej chcialam uniknac jakichkolwiek klotni tutaj. Wiec prosze o spokoj
I zabka masz absolutna racje - kazda mama wie najlepiej, co jest dla jej dziecka dobre.

Basia mnie troche uprzedzila i odpowiedziala na pytanie, ktore mi zadalyscie, ale ja nieco inne rzeczy chcialam napisac o tym wychowywaniu.
Po pierwsze trzeba zaczac od bardzo waznej rzeczy. Dziecko kiedy sie rodzi jest bardzo dokladnie sprawdzane w szpitalu (wiele testow robia), wiec miedzy innymi dzieki temu nie ma pozniej potrzeby chodzenia do lekarzy na wlasna reke.
Na kazdej wizycie pediatra bardzo dokladnie oglada dziecko, bada oczy, uszy, buzie, bioderka. I zadaje pytania o zachowanie dziecka. Sa pewne minima, ktore dziecko powinno spelniac, a absolutnie nie mozna sugerowac sie innymi dziecmi, co w danym wieku robia.

Co do pielegnacji dziecka, to tu jest nieco droga otwarta, Kazdy robi, jak uwaza przeciez. Owszem, nie zaleca sie filtrow. Generalnie jak najmniej kosmetykow. Ale...jesli dziecko tego wymaga, to oczywiscie, ze trzeba smarowac. Np Milena ma sucha skore, wiec musze ja nawilzac.

Dopajanie - nie dopaja sie dziecka nawet przy sztucznym mleku. Mleczko jest w zupelnosci wystarczajace. Powod - uwaza sie, ze herbatki i woda szkodza maluszkom na nerki przed 6 miesiacem zycia.

Co do innego jedzenia oprocz mleka, to tutaj zaleca sie kaszki i owsianki po 4 miesiacu, a sloiczki dopiero w 6m-cu! I tez oczywiscie kazda mama zrobi tak, jak uwaza...
wlasnie zanim jeszcze napisalas o lekarzach to tak sobie pomyslalam ze pewnie tam inaczej po porodzie wszystko wyglada. u nas nic nie zbadaja tylko potem trzeba latac po przychodniach
troche mi glupio bo sama prosilam zebyscie napisaly a tu sie taka burza z tego zrobila
ale jak pisalyscie kazda mama decyduje sama

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
A macie może jakieś pomysły jak dziecku przestawić trochę dzień? bo Patryk śpi pięknie 6-7 godzin z 8 godzinną przerwą między karmieniami, ale zaczyna tak między 18-20 i jest już prawie wyspany między 2 a 4 rano i potem to już normalnie się budzi co 3-4 godziny (czasem 5) a ja jak się położę o północy, co już jest dla mnie wczesną porą i musiałam się przestawić żeby tak wcześnie zasnąć to on mnie budzi jak ja się właśnie położę
pomózcie bo jakby mi się tak udało, żeby on zaczynał ten swój nocny sen chociaż koło 22 to by było boskoooo!
mam ten sam "problem" jakos nie moge znalezc na niego sposobu. przeciaganie z jedzeniem jak u Siali niestety u nas nie pomoglo. pare razy sie zdazylo ze poszedl spac pozniej ale i tak wstawal 2-3

Cytat:
Siala - to mnie pocieszyłaś trochę tyko że mi nie chodzi o wydłużenie czasu spania (chociaż marzę o w pełni przespanej nocy) bo tą przerwę co teraz mamy moje cycki ledwo znoszą, a czasem nie znoszą tylko pękają w szwach i muszę się zdajać, bo z bólu nie wyrabiam... chodzi mi o przesunięcie tych godzin na potem, a nie wiem czy się tak da
a z utrzymaniem Patryka w przytomności to właśnie wieczorem jest problem bo on szaleje całe dnie, a tak koło 17-18 zaczyna się maruda, bo już śpiący, zmęczony a pobudzony i zasnąć nie może, więc jak padnie to śpi jak zabity ciurkiem te 6-7 godzin..
ale nagmatwałam, teraz to już sama nie wiem o co mi chodzi
ja wiem u nas jest identycznie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość

wlasnie mialam do Ciebie pare slow napisac Bo pamietam, ze masz problemy z Miskiem z wymiotami itp. A moze on po prostu ma maly niedorozwoj ukladu pokarmowego i samo minie tak jak Milenie? Twoj lekarz powiedzial, ze bardzo dobrze przybiera na wadze, to najwazniejsze! I zgodze sie z nim, ze nie zageszczaj wtedy mleka juz, bo wyhodowalabys istnego pulpeta
Co do roznych mlek, to prawda jest taka, ze one i tak sa wszystkie na jedno kopyto. A nie ma sensu faszerowac dziecka tymi sojowymi czy jakimi innymi cudami, jesli nie ma potrzeby.
A jak sytuacja z krostkami?
no mam taka cicha nadzieje ze bedzie jak u twojej Milenki misiek ma lepsze i gorsze dni. czasem wgole nie ulewa i nie wymiotuje a czasem przy kazdym jedzeniu
krostki znowu sa i wydaje mi sie ze to jednak od mleka jak pil nutramigen to troche zeszly a jak pediatra kazala odstawic to znow buzka jak tarka

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Ja kąpałam najpierw w oilatum,teraz w oilanie i lekarz mówił,że główkę też można w tym myć,ale przestałam i używam szmponu,bo Lenka ma długie włosy,a ta parafina jej je przetłuszczała i śmierdziały jak normalnie przetłuszczone włosy u dorosłych.A teraz pachnie pięknie rumianeczkiem i takie mycie wystarcza na kilka dni Na ogół główkę myję co 2 dzień,a czasem rzadziej.
mi lekarka powiedziala zeby tak nie robic. my kapiemy go w Emolium a glowe mylismy nivea i powiedziala ze to nivea cala ta warstwe ochronna z emolim zmywa.
Lenka jest sliczna Misiek spal wiec nie widzial fotki ale pewnie znow by bylo "oooo"
aaa no i ja zauwazylam ze cie nie ma ale wiedzialam ze troche masz wiecej zajec.
gratuluje zdanych egzaminow i kciuki za kolejny

karolcia dla Nastki

ja dzis mialam troche zajec i caly dzien probuje was nadrobic.
rano wreszcie wybralam sie zrobic badania. wyniki juz sa ale nie odebralam dzis. poem robilam lasagne na obiad wiec troche mi sie zeszlo a po poludniu maly marudek mi nie pozwolil teraz juz spi.
zastanawia mnie jedno bo niby skok nam teraz bedzie przypadal i czy moze z tym sie wiazac ze zaczal mniej jesc a czesciej? doszlo nam jedno karmienie a zjada przewaznie okolo 100 ml tylko.

no i dzis w ciagu minuty podjelismy decyzje o chrzcinach robimy w nastepna sobote na poludniu bedziemy my, chrzestni i dziadkowie czyli 12 osob + 4 dzieci. chrzest w kosciele gdzie ja bylam chrzczona i bralismy slub a przyjecie w takiej karczmie u znajomych. zamkna ja specjalnie zeby sie nikt obcy nie platal
tylko ze misiek jeszcze nie dorosl do garnituru wiec cos musimy mu kupic no i ja tez w cos sie musze ubrac a czasu malo

nie wiem czy wszystko napisalam co chcialam

aaa wlasnie
niezawsze fajny fotelik. my sie wahalismy miedzy recaro 9-18 kg a 9-36 kg ale dzis odkrylismy ze nasz fotelik recaro jest rozsuwany wiec jeszcze troche miskowi posluzy
spadam bo mezus zrobil kolacje
Siala cos w sam raz dla ciebie: kaszanka z cebulka
i nie pisalam wam ze mezus kupil mi "nowe" autko bo moja zabka (twingo) lekko sie rozpada. staruszka ale ciesze sie bo super sie jezdzi

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
hmm.. wymyśliłam, że może by napsikać tego kilka "dawek" do jakiejś miseczki czy talerzyka plastikowego i nabierać palcami tej ręki myjącej
a jaki to ma dozownik. nie da sie podstawic reki a kciukiem nacisnac?
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 20:39   #4543
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

mi lekarka powiedziala zeby tak nie robic. my kapiemy go w Emolium a glowe mylismy nivea i powiedziala ze to nivea cala ta warstwe ochronna z emolim zmywa.
Lenka jest sliczna Misiek spal wiec nie widzial fotki ale pewnie znow by bylo "oooo"

robimy w nastepna sobote na poludniu
Ale jak może zmywać? Nie bardzo rozumiem... Z samego czubka główki może tak,ale mi zależy na nawilżaniu reszty ciała,zwłaszcza nóżek,bo tam jej się skóra przesusza.Przecież się jakimś magicznym sposobem szampon nie przemieści z głowy na stopę

To może randka jednak? Lenka jeszcze nie poznała nikogo w swoim wieku.Cały czas ze staruchami
Stary 2010-09-15, 20:44   #4544
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:

Pojawiło się już na naszym wątku ale ponawiam, nieco inne:
Dziewczyny co sądzicie o czymś takim:
http://www.zatrzymajczas.net/index.p...hk=1&Itemid=54

trochę mi się kojarzy z odciętymi kończynami ale ogólnie chyba fajne xD Nie mogę się ustosunkować
Ja pokazywałam wczoraj takie:
http://allegro.pl/ramka-odlewy-3d-gr...224626989.html

Też mi się podoba... I chyba namówię dziadków z którejś strony .

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Ale jak może zmywać? Nie bardzo rozumiem... Z samego czubka główki może tak,ale mi zależy na nawilżaniu reszty ciała,zwłaszcza nóżek,bo tam jej się skóra przesusza.Przecież się jakimś magicznym sposobem szampon nie przemieści z głowy na stopę
Przecież jak spłuczesz główkę, to "wala" Ci się po całej wanience i spłukuje resztę.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 20:51   #4545
alutka78
Rozeznanie

Dobry wieczor
Ogladalyscie wiadomosci na polsacie?
Mowili o Vigantolu - napewno stosujecie. Zostal wycofany ze wzgledu na przenikanie z toksycznych substancji gumowego dozownika. Ponoc te nowa serie z felernym dozownikiem produkowali od poczatku roku.
Mowili, ze jesli ktos ma w domu ten lek to zeby go juz nie uzywac tylko kupic jakis inny lek z wit d3.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-15, 20:54   #4546
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Siala - oki to kupie na wyprubowanie ja uzywam pampersow na noc i spacerki a w domku z lidla i jestem zadowolona ale a ile sztuk w paczce i jaka cena??

Przed kapiela miala ponad godzine aktywnosci na macie i fajnie tracala miski, podnosila pupe tak fajnie juz i gadala az ja nagralam pozniej pojezdzilam na rowerku obejzalam M jak milosc wykapalam sie i ogladam Jak poznalem wasza matke na Comedy central.
Mala spi juz od 20.30
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-09-15 o 20:57
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 20:56   #4547
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:

To może randka jednak? Lenka jeszcze nie poznała nikogo w swoim wieku.Cały czas ze staruchami
no ja dzidzia napisala ze to jak splynie do wody to potem z woda zmywa. chyba ze po myciu glowki nie moczysz juz malej w tej wodzie.
Randka heh chyba sie nie uda my bedziemy w Staszowie u tesciow. a ja mysle ze to za wczesnie bo jeszcze by misiek ci Lenke zarzygal no i on jeszcze nie jest kumaty tak jak Lenka

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Dobry wieczor
Mowili o Vigantolu - napewno stosujecie. Zostal wycofany ze wzgledu na przenikanie z toksycznych substancji gumowego dozownika. Ponoc te nowa serie z felernym dozownikiem produkowali od poczatku roku.
Mowili, ze jesli ktos ma w domu ten lek to zeby go juz nie uzywac tylko kupic jakis inny lek z wit d3.
mi mama cos mowila. ja mam VitaD
Stary 2010-09-15, 20:59   #4548
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry wieczor
Ja chciałam stosować, ale właśnie mi kobieta w aptece w piątek powiedziała, że od czwartku jest zakaz sprzedaży. I teraz używamy VitaD.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-09-15, 21:01   #4549
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

Przecież jak spłuczesz główkę, to "wala" Ci się po całej wanience i spłukuje resztę.
No właśnie,że nie,bo główkę myję na koniec,a jak ją spłuczę to już wyjmuję małą z wanienki od razu,więc nic się nie spłukuje
Cytat:
Dobry wieczor
Ja od początku używam VitaD3 w kapsułkach

Cytat:
no ja dzidzia napisala ze to jak splynie do wody to potem z woda zmywa. chyba ze po myciu glowki nie moczysz juz malej w tej wodzie.
Randka heh chyba sie nie uda my bedziemy w Staszowie u tesciow. a ja mysle ze to za wczesnie bo jeszcze by misiek ci Lenke zarzygal no i on jeszcze nie jest kumaty tak jak Lenka
Uuu to mogłaby mieć uraz do facetów na całe życie po takim zarzyganiu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-15, 21:03   #4550
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Ja mam DEWIKAP
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 21:07   #4551
aniaa22
Zakorzenienie

farminko w top model na tvn jest dziewczyna z twojego miasta
Stary 2010-09-15, 21:10   #4552
farminka
Wtajemniczenie

Wiem,właśnie oglądam Chyba będzie trzeba zagłosować w ramach lokalnego patriotyzmu
Stary 2010-09-15, 21:27   #4553
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem,właśnie oglądam Chyba będzie trzeba zagłosować w ramach lokalnego patriotyzmu
ciekawe czy zostanie
Stary 2010-09-15, 21:29   #4554
bajka1807
Zakorzenienie

a wlasnie, ja mam pytanie do mamus karmiacych butelka... jak podajecie witaminy? tylko D ? i w jakich proporcjach ? bo ja juz sie pogubilam...
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 22:12   #4555
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Bajka trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę!!!

. Witaj Kochanie

Stary 2010-09-15, 22:52   #4556
wiolek1
Zadomowienie

siala, dzidzia jeśli kupicie te rączki to dajcie znać jak wyszly i czy warto

bajka jak zrobisz to też pochwal się

entertete ja też mam żel hippa i inne kosmetyki bo uwielbiam ich zapach i ten żel jest z pompką więc sobie poradzisz a wogóle to ja robię tak, że kładę małego na przewijaku i mokrymi rękami rozprowadzam żel na jego ciałku i go myję i takiego namydlonego w pieluszce tetrowej do wanienki wypłukuję i super dla mnie polecam i nie trzeba 2 osoby

jaszczka daje zdj rączki już i tak troszkę mniejsze to jest

papi wstawiam nowy kolor chociaż nie mam się czym chwialić bo wyglądam okropnie pocieszam się tylko bo wiem, że on się bardzo przepłuczę i będzie jaśniejszy a jak coś to za 2 maiesiące znowu będę rozjaśniać powodzenia przy czyszczeniu i dobrze, że cię szybko wypuszczą

mój mały coraz wyżej ten łebek trzyma
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 23:12   #4557
Siala_Bala
Zakorzenienie

Wiolek - ślicznego masz tego małego mężczyznę urodny po mamusi

Cytat:
ale nas jest duzo
Jestem ja, mąż, dziecko, wielki pies i durny kot zwierzyniec z powodzeniem zastępuje całe stado najdzikszych dzieci, więc i tak mam gorzej
Cytat:
Siala cos w sam raz dla ciebie: kaszanka z cebulka
i nie pisalam wam ze mezus kupil mi "nowe" autko bo moja zabka (twingo) lekko sie rozpada. staruszka ale ciesze sie bo super sie jezdzi

a jaki to ma dozownik. nie da sie podstawic reki a kciukiem nacisnac?
brawa dla męża... mój mi kupił ostatnio lakier.. do paznokci taki brokatowy w dziwnym kolorze.. ogólnie wies tańczy i śpiewa ale cóż.. chłopina się nie zna

Dozownik no taki.. no dozownik normalnie
W sumie jak podstawisz rękę to może jakoś naciśniesz, nie wim, mnie mąż podaje choć na tyle się przyda aaaa no i małemu jajca myje bo to chłopskie sprawy

A na myśl o kaszance z cebulką to mi się chce
już czuję ten swąd smażonki.. jezus.. za jakie grzechy mi tak napisałaś?!
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ja pokazywałam wczoraj takie:
http://allegro.pl/ramka-odlewy-3d-gr...224626989.html

Też mi się podoba... I chyba namówię dziadków z którejś strony .
Ono no takie własnie, fajne ale dla mnie lekko za drogie i kombinuję jakby tu "utanić" tę wersję
Jak to napisała pewna dziewczyna.. jak gorylkowe łapki odcięte na sprzedaż ale mimo, że mi też się kojarzy z odciętymi nóżkami i rączkami to podoba mi się
Cytat:
Siala - oki to kupie na wyprubowanie ja uzywam pampersow na noc i spacerki a w domku z lidla i jestem zadowolona ale a ile sztuk w paczce i jaka cena??
Dwie sztuki próbkowe koszyują jakieś 2 zł.
A cała paka moich - rozmiaru 2 - kosztuje ok 20zł za 42sztuki.
Rozmiar 3 jest dostępny albo 92szt (dwie paki w kartonie) i kosztuje dokładnie 40zł bez grosików albo pojedyncza paka 46szt za 20zł.
Rozmiar 2 w zielonym jest pakowany tylko w paczki - nie ma pakowanych 2 paczek w karton.
No i żeby na opakowaniu nie było dopisku Öko - bo to jakaś inna seria ekologiczna.
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
a wlasnie, ja mam pytanie do mamus karmiacych butelka... jak podajecie witaminy? tylko D ? i w jakich proporcjach ? bo ja juz sie pogubilam...
Ja tylko witaminkę D, jedna kropelka, stosujemy Devikap.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-15, 23:19   #4558
jaszczka
Zadomowienie

Alguien - jak miło, że pytasz dopiero doczytałam.. u nas wszystko ok! do Polski mogłabym wracać jutro jeśli o chęci chodzi, ale realia są inne i jeszcze trochę tu posiedzimy... jak na razie mój plan powrotu w grudniu chyba spali na panewce, niestety teraz mam problem z powrotem do pracy, i nie wiem czy wrócę, czy nie... pracę swoją uwielbiam, bo są świetni ludzie i fajowa atmosfera, ale po prostu mi się nie opłaca, nie zarobię na opiekunkę, a zresztą zostawiać małego z kimś też mi się nie uśmiecha... no mam jeszcze czas do końca roku, bo wtedy mi się macierzyńskie kończy, i zobaczymy co z tego będzie a wy planujecie wogóle wracać do kraju, czy na stałe już zostajecie w NY?

Itakasia - dzięki za tego shocka! fajowy jest i widać, że dobrze trzyma będę w przyszłym tygodniu w Szczecinie (jupiiiiii ) to się rozejrzę czy można go gdzieś zakupić

Aniaa - miło mi, że nie jestem sama chociaż dziś go po prostu obudziłam o tej 21, nakarmiłam, wykąpałam i dokarmiłam i właśnie zasnął... ciekawe do której pośpi? mam nadzieję, że nie obudzi się znowu o 2 czy 3

Wiolek - dzięki za foto! u nas to wyglądało podobnie i też takie podłużne było piszę "było" bo wczoraj było, a dziś już właściwie nie ma więc nawet zdjęcia nie zdążyłam zrobić hehe i było się stresować?
a maluszek jest przesłodki i rzeczywiście już superancko łepek do góry zadziera! brawo!
Edit: to u was dają te 6w1 w rączki? Patryk dostał 6w1 w jedną nóżkę i pneumokoki w drugą nóżkę

Edytowane przez jaszczka
Czas edycji: 2010-09-15 o 23:22
jaszczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 23:38   #4559
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dziewczyny a co wy na to:
naturalna higiena niemowląt

http://www.youtube.com/watch?v=q-BhuivQa_A

Dla mnie to conajmniej dziwne.. ale już zrozumiem takie dziecię 3 miesięczne co już jest w miarę komunikatywne ale tam są filmiki np ten z 5 tygodniowymi dziećmi
no koniec.. nawet dzieciątko co ma 5 dni! Dla mnie to jakaś paranoja!

Stary 2010-09-15, 23:40   #4560
vette
Zadomowienie

Cytat:
ach i przypomniało mi się! Vette - co robisz żeby ci się biust nie urwał podczas skakania na skakance? bo ja uwielbiałam skakać dopóki mi się biust nie powiększył po tabletkach - z B jeszcze uszło, ale duże C już boli i sportowy biustonosz nie dawał rady, teraz noszę DD/E a nie chciałabym mieć możliwości karmić raczkującego bobasa bez schylania się a może ten mój biustonosz był do d.upy?masz jakieś sprawdzone?
Mi nie ma sie co urwac mam sportowe B i ze stanikami nie pomoge bo pojecia nie mam

Cytat:
vette
ooooo to na pewno sie cos znajdzie! 75 to juz ladnie jest

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Vette, kupiłam dzisiaj skakankę! od jutra zaczynam
5, 10 zł za skakankę? No to nieźle przepłaciłam
Moze jakas wypasna kupilas z licznikiem albo z ciezszym sznurkiem?
Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

entertete ja też mam żel hippa i inne kosmetyki bo uwielbiam ich zapach i ten żel jest z pompką więc sobie poradzisz a wogóle to ja robię tak, że kładę małego na przewijaku i mokrymi rękami rozprowadzam żel na jego ciałku i go myję i takiego namydlonego w pieluszce tetrowej do wanienki wypłukuję i super dla mnie polecam i nie trzeba 2 osoby
Tez tak namydlam ,wygodnie i sprawnie

a co do wlosow, ja nie wiem ale mi sie ten kolor podoba, zreszta Ty chyba w kazdym wygladalabys ladnie ale rozumiem chec powrotu do blondu

Co ja tu robie o tej porze? ano z nockami u nas LEPIEJ nie bedzie ;/ mala nie da sie przekonac zeby troche dluzej spac, jest co 2 godziny i nie ma z nia negocjacji.

Dzis byla dla mnie wyjatkowo laskawa i nawet troche posiedzialam z mezem wieczorem czy Wam tez sie nie chce w ogole ten tego ?
Bo ja ostatnio cos "nie mam czasu na glupoty"jak nie ja.
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości