|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Jestem...ale nim Was nadrobie mina wieki
![]() Kancia zebys wiedziala,ze to byl post widmo.Dopiero teraz go zauwazylam jak szukam momentu,w ktorym mam zaczac nadrabiac Mam nadzieje,ze uczulenie minelo ![]() Moje super grzeczne dziecko przez caly dzien pozwolilo mi nadrobic az pol strony ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Filka nie mam pojecia co to moze byc ![]() Pantee ![]() ![]() ![]() Lu dziekuje za ![]() Lila ![]() Celka ![]() Oj ja mysle,ze sporo watkowych dzieciaczkow tez zacznie smigac w wieku 10 m-cy |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Witam Mamusie
![]() My dziś na spontanie pojechaliśmy na działke ![]() Maja dziś skończyła 8 miesięcy ![]() ![]() Jak wróce do domu to nadrobie i opisze co u Nas bo t
![]() |
#4533 |
Rozeznanie
|
Kasiorek najllepsze dla Mai. Mi dzisiaj skończyła 9 i też stawiamy soczek
![]()
#4534 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny juz jestem. bylismy dzis na slubie mojego brata. byl tylko cywilny a potem przyjecie u panny mlodej w domu. Krzys byl z nami. w urzedzie caly czas sie smial i skakal az nakoniec Pan Urzednik jak dziekowal namza przyjscie to powiedzial "i temu malemu panutez dziekuje"
![]() ![]() ![]() teraz tz poszedl do knajpy na pepkowe bo naszemu przyjacielowi wczoraj urodzil sie synek i chlopaki poszli opijac ![]() ![]() acha no i wiecie co, na tej dzisiejszej imprezie ta mala dziewczynka miala pchacza. no i jak dalam go Krzysiowi to wstal do niego i przeszedl z nim caly przedpokoj i poszedl do pokoju ![]() Aldii dobrze ze juz jestes z nami ![]() Malinka ![]() ![]() Kasiorekzeta ![]() Celka oby jej szybko przeszlo |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | ||
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki...
Wizaż się wysypał i muszę szukać co ostatniego czytałam... Dzisiaj mięliśmy chwile grozy... Byliśmy u teściów i jako, że była ładna pogoda wybraliśmy się na spacer... Wracaliśmy przez las i weszliśmy w złą ścieżkę, która nie prowadziła do tartaku, a kończyła się na jakiejś posesji... Już zawracaliśmy jak z placu, który nie był ogrodzony, bo tam był dom dopiero w budowie, wypadł wielgachny mastiff, który się rzucił na naszą małą Majkę... TŻ zrobił szybką akcję i zakrył ja samą sobą... Na szczęście pies chciał dorwać Majkę a nie TŻa... Masakra... Na szczęście nikomu nic się nie stało... ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Nagotowałam Paulinie obiadków na 8 dni... Pierwszy raz nie z eko warzyw... Do tego zostawiłam odrobinę wywaru z królika... I do tego jeszcze ledwo co zmieliłam... Pójdzie do kosza czy będzie zjedzone? Ciekawa jestem... Cytat:
Ona mnie też smakuje, nie wiem co Paulinie nie pasi... Zresztą się zastanawiam czy jednak tych z Babydream nie kupować, bo to jednak 100% jaglanej, a ta jest 60% jaglanej i 40% kukurydzianej... Albo stosować je zamiennie... Ale przed gotowaniem? To może jeszcze dam jej szansę... ![]() Cytat:
![]() |
#4536 |
Zakorzenienie
|
hej hej my dzisiaj bylismy prawie caly dzien na zakupach kupilismy malemu pchacza trampajki i dwie pizamki jakos nic wiecej mi sie nie podobalo,malemu sie bardzo spodobal pchacz i szala z nim non stop nawet jest lepszy od chodzika musze powiedziec
![]() kamyku no to faktycznie mieliscie przygode dobrze ze nie ugryzl nikogo a swja droga topsy powinny byc uwiazane a nie puszczone same sobie, malinka najlepszego dla Mi z okazji 9 miesiecy ![]() kasiorekzeta najlepszego dla Mai za 8 miesiecy ![]() ![]() gospaj my wlasnie kupilismy dzisiaj Szymkowi pchacza i jest zadowolony fajnie go prowadza taki dumny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |
Raczkowanie
|
Madziulka
![]() Franio na razie tylko próbuje samodzielnie stać, ale ja i tak zawału dostaję ![]() Gosbaj pchacze to jest to ![]() Celka, to wygląda na alergię ![]() Najgorzej jest znaleźć winowajcę....Tym bardziej, że z tego co pamiętam jeszcze karmisz Zuzkę piersią. Franek od tygodnia ma suche placki na nogach i chyba osiwieję przez to. Najpierw myślałam, że kaszka z brzoskwiniami, potem, że najadłam się papryki konserwowej, potem, że kawałek czekolady zjadlam - niestety plamy są dalej i większe... ![]() Kolejne na liście alergenów są królik, marchewka, żółtka przepiórcze i mleko mm. Zwariuję ![]() Kamyk no włąśnie wkurza mnie, że te placki wolno schodzą, bo nie wiadomo, czy wyklucza się to co należy. A jak się skończyła kwestia gryzienia Cię przez Paulinkę przy karmieniu? Młody od 3 dni gryzie i uważa to za świetną zabawę ![]() Kasiorekzeta dla Majeczki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zmykam spać, jutro u nas ma być piękny i ciepły dzień, więc pewnie zaliczymy spacer do sielskiej zagrody ![]() Edytowane przez xmila Czas edycji: 2010-10-23 o 22:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | |
Zakorzenienie
|
Wrzucam zdjęcia z sesji luzackiej...
![]() ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez KarmazynowyKamyk Czas edycji: 2010-10-23 o 22:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zakorzenienie
|
Kamyk maskara co za przeżycia!
Fajnie śpi Paulinka ![]() A ja zaszalałam :P Chciałam coś sobie poprawić z jednej strony włosów i to tępymi szkolnym nozyczkami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Zakorzenienie
|
kasiorek, malinka
![]() ![]() Tomus przyłącza się do soczku bo tez wczoraj skończył 8 miesięcy ![]() aldii zeszła wysypka, uczuliły go pampersy premium care ![]() na pchacza tez się czaje ![]() ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-10-24 o 07:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, przed gotowaniem. Najpierw płuczę zimną, potem wrzątkiem i wrzucam na gotująca się wodę. Super ![]()
![]() |
#4542 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ok, pozdrowie ![]() Nooo, to obracanie zwlaszcza mojemu mezowi sie spodobalo, ale ja tez sie ciesze, bo nie bedzie trzeba nurkowac z Szymkiem, zeby go wlozyc i zapiac w foteliku. Ten fotelik ma chyba az 8 pozycji, do takiej wlansie pol lezacej, ze moze spokojnie spiunkac ![]() ![]() ![]() Dziekuje, pozdrowie ![]() Cytat:
![]() Ale powiem tylko, ze spotkanie bardzo sie udalo, tylko szybko zlecialo. Olus bardzo urosl, jeszzce tak do konca nie raczkuje, raczej pelza i jest spokojniutki, porownujac do mojego urwiska ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mielismy dzis isc w trojeczke na basen, ale kicha, bo dostalam wczoraj okres, a mial sie pojawic w poniedzialek albo wtorek, ehhhh ![]() Probowalismy nagrac Szymka jak kroczy, ale kurcze namierza od razu aparat i lezie do niego ![]() ![]()
![]() |
#4543 |
Zakorzenienie
|
o kurka wodna.. Klub nadrobiony i jeszcze tutaj tyle
![]() idę czytać...
#4544 |
Zadomowienie
|
Kamyk nooo luz na calego, super
![]()
#4545 |
Zakorzenienie
|
Lila co do żółtka, to ja daję jak mi się przypomni, a np wczoraj Filip na śniadanie zjadł jajecznicę z szyneczką i pajdą chleba zamiast kaszki i był bardzo zadowolony
![]() A co do przytulanek to u nas misie go w ogóle nie interesują ![]() co do drzemek to u nas jest różnie, bo wlasnie Filip chyba przestawia się na jedną dziennie... śpi ok 11 i potem ok 16. ale czasem zdarza mu się usnąc po 12 i jak pośpi np do 14,30 to już raczej do wieczora nie śpi. Wczoraj np mieliśmy z TŻ pierwsze wyjście z domu i Filip spał tylko raz i go przetrzymaliśmy do wieczora i o 19.30 juz spał, a my na imprezkę skoczyliśmy ![]() Kancia to Tomek to niezły śpioch ![]() co do kremu do twarzy toja używam Vichy Aqualia, ale dopiero od niedawna, a wcześniej używałam zwykłe Ziaji za 7zł ![]() cdn..........
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2010-10-24 o 11:24 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 |
Zakorzenienie
|
you no ostatnio przestawił sie na tryb aktywnosci 3 godzinny i więcej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Zakorzenienie
|
Fotki zamieściłam w klubie
![]() My po spacerku- fajnie dzisiaj, wiec byliśmy na placu zabaw na hustawce. |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Zakorzenienie
|
Madziulka
![]() ![]() ![]() dzięki za namiary na fotelik tez musimy się zacząć za nim rozglądać a ten jest świetny ![]() Zasłona od stania do chodzenia daleka droga.. ![]() ![]() Ale brawa za wstawanie ![]() Kancia ![]() ![]() Karola ![]() ![]()
#4549 |
Zakorzenienie
|
Wyszlam dzis z synkiem na kilka godzin (do kina i w ogole) i zostawialam meza z Zuza z przykazem, zeby ja nakarmil, ale nie dawal jej nic z glutenem (przecwiczylam, ze kaszki musza byc ryzowe i w ogole).
No i wracam... Pol sloika jakiegos szpinaku z makaronem zjedzonego ![]() ![]() No i jak tu cos facetowi wytlumaczyc. Normalnie pewnie bym to olala, ale ze sie mlodej ta okropna wysypka na plecach pojawila (od nie wiadomo czego) to tu jeszcze gluten i to w takiej ilosci na pierwszy raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4550 |
Zakorzenienie
|
Celka no niestety faceci tak mają. Ja mojemu pisze dokładnie ile czego ma wsypać i do jakiej ilości wody, inaczej powiem 10 razy a on zapomni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
BAN stały
|
A ja właśnie z tym walczę, bo uważam że ojciec musi sam wiedzieć co i jak ma zrobić a nie, żeby tylko czytał z kartki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Zakorzenienie
|
Ingrid a ja znam swojego i cierpi na skleroze w cięzkim wydaniu i wole pisać zwłaszcza, że rzadziej z nim sam zostaje i uważam, że może nie pamiętać ewentualnie coś się zmieniło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Zakorzenienie
|
Karola, Kasiorek gratuluję.
Kancia, KAsiorek sto lat dla pociech! Madziulka jak spotkanie? Elcia te z muszę kupic pchacza ![]() a my wróciliśmy z wojaży,było fajnie, zakupki zrobione a ja padnięta.Dawid też,ju ż śpi, dziś bez kąpieli.byliśmy u koleżanki, super ma dom zrobiony, jest projektantką,chyba skorzystam z jej usług. |
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4555 |
Zakorzenienie
|
dobrze,że możesz na TŻ-cie polegać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Zakorzenienie
|
ja w sumie małżowi mówie co ma podac lub w co ubrac ale jakbym nie powiedziała to tez by znalazł
![]() zresztą już kilka razy musiał sie wykazac jak mnie nie było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Zakorzenienie
|
U nas też zero problemu jak sami zostają - mówie co ma podać ale mleko z kaszką na wieczór mu zawsze pisze co i jak na kartce- bo tylko 2 razy on ją podawał jak mnie nie bylo i sami się kąpali.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4558 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a powiedz jak zrobilas jajecznice?? normalnie na patelni??i robilas taka mokra czy raczej sucha??bo ja tez sie zbieram do jajeczniczki ![]() a drzemki Krzys ma takie same tzn o tych samych godzinach ![]() Cytat:
a wogole mierzylam dzisiaj Krzysia i wyszlo mi 83cm a stopa 13. maly wielkoludek z niego. no i musze go jeszcze zwazyc bo widze ze cos przytyl. nozki mu sie grubsze zrobily i jak siedzi to brzusiomu odstaje ![]() ![]() ![]() no i napisalismy dzisiaj do chrzestnej Krzysia zeby nam w Argosie kupila pchacza i wyslala poczta. bo ona mowila ze wysylajac paczke jest 10p za kg wiec taniocha ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | ||
Raczkowanie
|
Witajcie,
Kancia- mi tez sie udalo wczoraj własnie dorwać kule hule...ale drozej bo za 39 plus przesyłka 11.No i pchacza dzisiaj upolowałam z v-techa za 55 plus przesyłka. Karola- za raczka ![]() Malinka- dla Mi za 9mcy, ![]() ![]() Kamyk- ona spi na tym zdjeciu??jesli tak , to w szoku jestem , ze ona ci potrafi tak zasnac ![]() Gosbaj- Cytat:
![]() Zebraa- Cytat:
![]() X-mila- jak juz pisałam my to sie teraz z gryzieniem borykamy, bo mała sukcesywnie od kilka dni daje mi popalic z tymi zebami...kombinuje czy ja odstawic.. A mam do ciebie pytanie. Czy uzywasz do X-landera tej zabójczej kosmicznej folii przeciwdeszczewej, czy kupiłas taka zwykła uniwersalna? Bo mi az wstyd z nia lazic...dopiero raz mialam okazje, ale lipa... ![]() youyou- o to my mamy takie same godziny drzemek ![]()
![]() |
#4560 | ||
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
![]() Paulina dzisiaj dostałą obiadek z mega grudami, wielkimi kawałkami królika, marchewki, pietruszki, selera i cebuli... W końcu dzisiaj kończy 10 miesięcy więc już duża baba z niej... Mina po pierwszej łyżeczce bezcenna... ![]() Mam nadzieję, że będzie wszystko ok, bo warzywa normalne sklepowe... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nie śpi... Odpoczywała akurat... Czasem tak ma, że głowę na chwilę przyłoży, zamknie oczy na kilka sekund i zaraz jest gotowa do zabawy...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.