|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Cytat:
koszulę w Zetto, razem z garniturem, była gratis, to Teść też szył tam garnitur, więc przy 2 koszula była gratis do wyboru. A buty nawet nie pamiętam.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a buty ja bym wzięła te z białym obcasem, dla mnie gryzie się jak obcas tak rózni się od buta, to jeśli chodzi o estetykę, ale tak naprawdę lepiej kierować się chyba wygodą ![]() fajnie, że tyle udało się załatwic, gratuluję ![]() a ja Wam dziękuję bardzo za kciuki!! bardzo pomogły, jestem już panią magister a mój TZ magistrem inżynierem ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny zamówiłam dla rodzicow kotyliony z zywych kwiatow cos jak butonierki i teraz mam pytanie kiedy je przypiac bo nie mam pojecia ? Tak wogole jej to juz połtora tygodnia matko jedyna cos stresu nie czuje a we wtorek odbieram suknie no ale w czwartek wyjezdzam na weekedn panienski wracam dopiero we wtorek hehe zrelaksuje się troche przed slubem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję! Super relacja ![]() Cytat:
Moim zdaniem ekoskórkowe ![]() Cytat:
![]() Z innej beczki. Znacie jakiegoś dobrego chirurga stomatologa? Ostatnio usuwałam ósemkę w Klinice Pięknego Uśmiechu. Nie polecam... Czeka mnie jeszcze jeden zabieg i szukam innego lekarza. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rok temu sama miałam wesele w Arkadii i złego słowa nie mogę powiedzieć. ponieważ nie byliśmy wcześniej na żadnym weselu w Arkadii a opinii było niewiele, sama miałam wątpliwości i bałam się czy lokal sprawdzi się w kwestii jedzenia. Jedzenie pyszne, świeże i bardzo dużo zostało. Same organizujecie wesela i doskonale zdajecie sobie sprawę z tego, że to Młodzi decydują o menu. W menu arkadii podane są konkretne ilości przewidziane na jedną porcje (jeśli coś nie jest jasne, można dopytać tak, jak my to zrobiliśmy). Goście byli zachwyceni. Obsługa - pierwsza klasa. Talerze często wymieniane (moja świadkowa skarżyła się nawet, że na chwilę odeszła od stołu, zostawiając jeszcze drugie danie, wróciła i już stał czysty talerz na stole). Żadne brudne serwetki, filiżanki nie zostawały na stole. Szczerze powiedziawszy, znając tendencję Drogiej Wizażanki Bianeczki do koloryzowania i przedstawiania wszystkiego (oprócz oczywiście Jej wyboru, lokalu, zespołu itp) w negatywnym świetle nie wierzę w te opowieści. Lokal sprawdził się w 100 %, spełnił moje wszystkie wymagania i nie mogę się do niczego przyczepić (no może jedynym minusem była chłodna woda pod prysznicem w naszym pokoju ![]() a otoczenie - skoro wcześniej znajdowały się tam hale, to cudów się nie zrobi. Tym bardziej, że właściciele nie mają nic do powiedzenia w przypadku okolicznych budynków poza samą Arkadią, skoro to nie jest ich własność. szczerze powiedziawszy niesamowicie zazdroszczę Wam tego, że TEN dzień w zdecydowanej większości jeszcze przed Wami. Wszystkiego dobrego przyszłym PMkom życzę ![]()
O miłości, macierzynstwie, pasji, pracy, codzienności czyli blogujemy ![]() http://sukcespisanyszminka.com Zapraszam ![]() Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2011-06-28 o 18:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Zakorzenienie
|
Pisałyście coś o grouponie i jakości sprzedawanych tam usług. Ja mam mieszane odczucia. Kilkakrotnie korzystaliśmy z mężem z tych kuponów, jak również z innych tego typu serwisów i zdarzyło nam się przejechać. Odnośnie grouponu konkretnie strasznie przejechałam się na paznokciach, mam wrażenie, że ta pani dopiero zaczynała je robić (na drugi dzień już odchodziły i to bardzo, w dodatku tragicznie poranione skórki). Dobrze, że poszłam tam miesiąc przed ślubem a nie na sam ślub bo wstydziłabym się własnych rąk na ślubie a tak zdążyły się wygoić i ktoś profesjonalny je poprawił (zrobił od nowa). Ostatnio też przejechaliśmy się na kuponie kompleksowego mycia samochodu - dzwonimy, żeby się umówić, mówią, że nie ma umawiania się, trzeba po prostu przyjechać i czekać, ok, jedziemy i dowiadujemy się, że w taki dzień nie można z gruponu, że tylko w najmniej popularne dni, a żadnych informacji na gruponie nie było, telefonicznie też tego nie powiedzieli.. Generalnie zdanie mam takie, że jest taniej - faktycznie, ale jakoś usług bywa kiepska a i traktowanie klienta z gruponu również nie raz pozostawia wiele do życzenia..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4538 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest przed domem pani młodej? Bo jak bywałam 2 razy pod domem gdzie pani młoda witała gości to były jakieś grajki i coś grali, dla mnie to troche obciachowe a teściowa się zdziwiła że jak to, nie będzie orkiestry przed domem?
Jak to u was było/będzie?
#4539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Rozeznanie
|
dzięki za opinie dot. butów i zaproszeń,
Tanitka - to moze te wianki w jakimś żywym kolorzez zeby sie z komunia nie kojarzyły? albo takie polne z traw, zbóż moga wtedy być takie przestrzenne..... swoją droga podoba mi się pomysł na duże kotyliony dla rodziców u mnie orkiestry nie bedzie pod domem, bo razem wychodzimy z jednego domu, a tradycyjnie jest tak ze orkiestra z panem młodym przyjezdza... moze nam ew. kolega na akordeonie coś brzeknie dla rozładowania stresu przedślubnego..... to ja w sukni i taki bukiet chcę mieć.... sukienke chcę mieć bez ramiączek, tylko do kościoła dopiąć z tiulu takie ramiaczka, niby rękawki, takie przymarszczone trójkąciki.... do tej sukienki to raczej bardziej będą pasować satynowe pantofelki ( z tych co pokazywałam wczesniej) a bukiet? - boję się ze za duzo błyskotek bedzie, ale zawsze kryzę w bukiecie mozna zmienić, pytanie tylko kto mi takie coś zrobi? - jutro dzwonię po kwiaciarniach?, jak na razie tylko w passja flora widziałam w ogóle kamelię jaka bedzie pasować biżuteria i czy woalka będzie ok? jak rozwiązać kwestię rzucania na oczepinach jak nie ma welonu? tylko woalka, albo kwiat we włosach? - ![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez _agatka Czas edycji: 2011-06-28 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Raczkowanie
|
mag89, dzięki za cynk
![]() Magda_84, jak już kiedyś pisałam, tani sklep z koszulami na spinki jest w sklepie z koszulami w Carrefourze koło Makro. cindi, Tobie gratulacje z okazji obrony ![]() ![]() ![]() ppaauullaaa, z tego co pamiętam, kotyliony wpina się na początku imprezy, po pierwszym tańcu. Zazwyczaj zajmują się tym drużbowie: druhna wpina panom, a drużba paniom. Najpierw właśnie rodzicom, potem reszcie gości. U nas miały być kotyliony, ale TŻ się rozmyślił. Szkoda, bo wg mnie to fajna tradycja. gsk, ja też widywałam orkiestrę grającą na przywitanie Pana Młodego pod domem Panny Młodej. Mój zespół ma te usługę wliczoną w cenę, jesli chcę, mogą nam towarzyszyć przed domem. Tylko właśnie ja też mam podobne wątpliwości... Z jednej strony jest to jakiś symbol i tradycja, z drugiej, wychodzi pomału z mody... Sama nie wiem...
http://www.weselinka.pl/suwaczek/16/2011-9-10.png http://s10.suwaczek.com/20110910580113.png http://www.suwaczek.pl/cache/0593c73754.png *** Aktualna lista PM 2011 i 2012 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3130 W kwestii aktualizacji wpisów, zapraszam na PW ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cindi - GRATULUJĘ !!! ![]()
![]() |
#4543 |
Zakorzenienie
|
Agatka a bukietem rzucać nie możesz? Bo w Lubartowie np. koleżanka w kościele zostawiała bukiet. Kurde a może tylko mój zostawiała (byłam świadkową), nie pamiętam już.
A z tymi grajkami to właśnie też tak, że mamy DJa na wesele więc musielibyśmy specjalnie kogoś szukać a to dodatkowy koszt już i mama wymyśliła że najwyżej siostra cioteczna na skrzypcach zagra ![]() ![]()
#4544 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Agatka piekna suknia - wyjatkowo w niej wygladasz ![]()
Edytowane przez Nedda Czas edycji: 2011-06-28 o 20:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja nie będę rzucać welonem na bank, krótko mówiąc jest piękny i misternie wykonany i po prostu byłoby go szkoda ![]() Edytowane przez kffiatusheq Czas edycji: 2011-06-28 o 21:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Raczkowanie
|
_agatka
fajne zaproszenia, zastanawialiśmy się początkowo nad podobnymi ![]() buciki chyba satyna - wyglądają na wygodniejsze. Nad tymi z D sama myślałam ale za wysokie, brązowa podeszwa i JUŻ MAM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Zakorzenienie
|
Cindi gratuluję Kochana ! wiem jaki to ciężar spada z serducha
![]() u mnie żadnej orkiestry pod domem nie będzie.. dla mnie przepraszam za okreslenie ale to MO to taki wiejski zwyczaj... |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
margolka wiejski nie znaczy gorszy, a ktoś jak mieszka w mieście to od razu uważa się za wielkiego pana a wiejskie zwyczaje uważa za obciachowe, dla mnie jednak te obciachowe zwyczaje to są zwyczaje polskie i to jest najważniejsze
![]() |
#4549 |
Rozeznanie
|
u mnie nie będzie orkiestry pod domem, a raczej pod blokiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4550 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Inna opcja - zespół przygrywał parze młodej wychodzącej z kościoła, która w między czasie puszczała gołąbki. Zespół grał podczas składania życzeń i wsiadania pary do powozu (koniki były takie fajne szare) i też wszystkim się podobało. Ja mam wątpliwości głównie ze względu na małą ilość miejsca przed domem, grajkowie musieliby stać z gośćmi, a to spowoduje, że będą grać przy naszych uszach i może nie być nic słychać, co się mówi...
http://www.weselinka.pl/suwaczek/16/2011-9-10.png http://s10.suwaczek.com/20110910580113.png http://www.suwaczek.pl/cache/0593c73754.png *** Aktualna lista PM 2011 i 2012 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3130 W kwestii aktualizacji wpisów, zapraszam na PW ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez margolka1986 Czas edycji: 2011-06-29 o 11:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O ile wykupiny nie są obowiązkowe, o tyle wesele bez żadnej bramy wydaje mi się takie niepełne... To tak, jakby nikt nie zrobił bramy, bo nie miał kto jej zrobić, a to trochę smutne. Oczywiście pomijam bramy zrobione przez jakichś pijaczków, którzy tylko chcą wyłudzić flaszkę... Ale mam na myśli prawdziwą bramę, z polotem i targowaniem się... Ale po Waszych wypowiedziach wnioskuję, że to już całkiem zanika... Wesele staje się zwykłą, pozbawioną tradycji imprezą... Trochę szkoda... Przez to coraz mniej ludzi kultywuje stare zwyczaje. margolka1986, oczywiście każda z nas ma prawo do własnego zdania i każda para robi, jak chce ![]() Chodzi o to, że zauważyłam, że właśnie dużo ludzi traktuje te tradycje jako "wiejskie", jak sama napisałaś "wiem ze takie obrzędy są jednak na wsiach jak ludzie mieszkają w domach, na osiedlu nigdy z czyms takim sie nie spotkałam". Ja widziałam wiele możliwych wersji, zarówno domowych, jak i blokowych, także niezbyt rozumiem takie rozgraniczenie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Podczas błogosławieństwa wiadomo, że w domu są tylko najbliżsi, i właśnie chodzi o ten czas, kiedy oni czekają na wyjście ludzi z domu po błogosławieństwie, kiedy czekają przed domem itd. Chyba, że wszyscy jadą prosto pod kościół. Tak jak pisałam, przecież nikt tu nie chce nikogo zmusić do przeprowadzenia imprezy w ten czy inny sposób. Chodzi tylko o wymianę informacji o zwyczajach, które jak widać różnią się bardzo, a poza tym są pomału zapominane.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4558 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() wiejski nie oznacza gorszy ale trzeba znać trochę historie ![]() ![]()
![]() |
#4559 |
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny za racjonalne odpowiedzi a propo mojego "problemu". Głównie chodzi mi o to, że dla nas nie ma czasu a wiem że u tego kolegi będzie "latał" i przed ślubem i na weselu, bo jest tak angazującą się osobą która nie potrafi odmówić. Niestety ale obcym, bo nasze sprawy ma w nosie...:/
Odnosnie Arkadi- nie wiem, nie byłam, ale moja koleżanka była w tym roku i wróciła głodna z wesela:/ i to nie dlatego że miała kaprys nic nie jedzenia a dlatego że porcje były małe. Ale powtarzam- to nie moje zdanie i może kwestia indywidualna. Grajki- dla mnie też jest to zwyczaj zbyt wiejski ( bez urazy dla nikogo). A inną sprawą jest to że nie chcemy mieć błogosławieństwa ( jeszcze nie wiemy jak to rozegrac bo mama TŻ chce a moi rodzice i ja- nie = bedzie wojna ![]() Ponad to, w domu z ktorego bede wychodzić bedzie oprocz mnie tego dnia 12 osob ( na 60m2!) i nie wyobrazam sobie jeszcze całej świty rodziny TŻ która uwielbia takie akcje. A juz najważniejszą sprawą jest to, że ustalilismy że widzimy sie dopiero przed ołtarzem a mnie prowadzi tata.Więc niby jak miałoby wygądać błogosławieństwo?! teścowa mówi że osobno, w 2 różnych pokojach?! cyrk cyrk cyrk... |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Problem w tym wszystkim mam taki że 1) nie liczy sie ze mną, mówi mi co innego a robi drugie, a 2) dla nas nie ma czasu, a wiem że przy ich weselu będzie "latał" bo juz jest taką osobą która kazdemu pomoze aż nadto. A jak ja mówie- chce mieć tort taki i taki, to odpowiada że wcale go to nie interesuje, i o tym nie myśli. No ale dziekuje za Wasze odpowiedzi, uspokoiłam się czytając obiektywne zdania
![]() u nas tez grajków nie będzie. Wiejskie nie znaczy złe, bo caly obrządek wesela pochodzi ze wsi!! Ale np nam to nie pasuje do calej konwencji wesela ktora jest raczej w eleganckim stonowanym stylu. Odnośnie Akradii- ja nigdy nie byłam, ale moja przyjaciółka była na weselu w tym roku i wróciła głodna, bo porcje były b. małe. Ale to byc moze jej subiektywna ocena. Ważne że PMki ktore robią tam wesela są zadowolone, bo gościom i tak nigdy się nie dogodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.