|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zadomowienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Kafunia ja nabyłam w Lidlu na promocji soczki Bobofrut bo są po 2 zeta butelka. Teraz czekają na swoją kolej.
![]() ![]() U nas nocka superowa. Mały marudził, ale się zaparliśmy, nie wstawaliśmy więc sam zasnął ponownie i taką pobudkę na karmienie wymógł dopiero przed 5. Potem spał jeszcze do 8. ![]() Teraz ma swoją drzemkę. Ja wczoraj popołudniu zafundowałam sobie masaż kręgosłupa. Super sprawa. Dziś odpoczynek. Kolejne masaże jeszcze od środy do piątku. Chodziłam już połamana jak 70-latka a teraz śmigam super. Tego mi było trzeba. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliczny ![]()
![]() |
#4533 |
Zakorzenienie
|
Kafunia ale oczka
![]() Myszka to nie ja pytałam o sterylizację, ale dzięki ![]() ![]() A ja wczoraj wysłałam męża po te soki do lidla, ale zastrzegłam, że ma patrzeć i brać tylko te bez cukru (Bobo Fruty chyba jako jedyne walą cukier do soków dla dzieci) a ten mi przyniósł dosładzane, grr...
#4534 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Bratko, też tak kiedys zrobiłam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4536 |
Zakorzenienie
|
margo u mnie z odbijaniem to tak jest że teraz już w ogóle małej nie podnoszę do odbijania, ale do końca chyba 3 mies musiało być odbite bo inaczej brzusio bolał i szły mega pierdy- ja robiłam tak jak na początku dopadała się do cyca to jadła łapczywie więc łykała powietrza jak już zaspokoiła pierwszy głód podnosiłam do odbicia- czasem z tym schodziło długo jak u Ciebie- potem znów dostawiałam do cyca i już nie odbijałyśmy. Może małej minie tak jak mojej Korni, ale zawsze można skonsultować z pediatrą żeby poradziła co robić.
Właśnie mnie też wpieniał ten cukier, ale sok malinowy też jak jej daję do wody ma z cukrem ![]()
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-10-26 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas nocka super - jak zasnęły ok. 21 to spały do 7.30 A teraz się przepychają na kocu.
![]() |
#4538 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sprawdziłam - jak jest napis Etap 1 to są bez cukru, a etap 2 z cukrem. Nabyłam oba rodzaje więc jednak nie wszystko będzie dla mnie do wypicia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zadomowienie
|
dzien dobry
nie bede cytowac bo nie mam siły ![]() hurtem tylko powiem że dzieciaczki śliczne ![]() ![]() padam , padam , padam .... 5ta noc nie przespana ![]() ![]() uszy po mału sie leczą - widze poprawe ale ten skok który własnie mamy - 17 tydzien - dobija mnie Margo , Darianna -powiedzcie że u was też tak zle - potrzebuje tego ![]() chociaż dziś rano sie wzruszyłam jak młoda zaczeła do mnie po nowemu gadac ![]() to jest takie nowe bluuu , buuu, abluuu- przez zaciśniete usta i niesamowite parskanie śliną przy tym - no troche wysiłku ją to kosztuje ![]()
#4540 |
Raczkowanie
|
U nas był już tylko etap 2, dwa smaki, jakiś żółty Bobo i czerwony. Gdyby był 1 etap to bym się obkupiła
#4541 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak u Was z bucikami na zimę? Macie już kozaczki zakupione? Jakie butki teraz zakładacie dzieciaczkom, bo ja jak jest tak względnie to adidaski a pod spód na rajstropy skarpetki ale już mi się nuzie nie mieszczą i muszę nabyć większe butki. Kozaczki mam kupione takie futerkowe ale chcę je przekląć bo są na rzep i mała dwa kopy i ich nie ma na nogach- szwagierka mi je właśnie przerabia bo kupiłam dwie pary białe i w panterkę
![]() ![]() Ale myślę o takich na spacerki- tylko te na zamek: http://allegro.pl/sliczne-cieple-koz...6647.htmltylko ile większe powinny być od nóżki? pewnie będzie na nóżce rajstopka i skarpeta i na to but- jak będzie bardzo zimno a znów boję się żeby nie spadały. Mała padła więc mam 30min- pranie nastawione mogę siedzieć na necie. jak wstanie nastawię obiad i wezmę się za prasowanie bo mnie już zasypuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() U nas dzis noc koszmarna...od 3.00 do 6.00 mała urządziła sobie aktywność. I wcześniej o 1.00 tez byla pobudka. nie spałam dzis nawet 3 godzin ciągiem. Potem wstała o 8.00 i teraz ma drzemke. nie wiem czy to brzusio czy tez skok ![]() Dzieki dziewczyny za odpowiedzi ztymi metkami ![]() ![]() ![]() aha no i dziś kończymy 4 miesiące ![]()
![]() |
#4544 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Silpe, ja myślałam że przez ostatnie 3 tygodnie zwariuje. Był ryk od rana do wieczora, poważnie. W nocy z 10 razy musiałam wstawać po to tylko by pogłaskać, uspokoić, bo budził się z krzykiem, jakby go coś w dupke bodło ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4545 |
Zadomowienie
|
kasia x juz mi lepiej
![]() gratki za 4 miesiąc ![]() mała juz sie obudziła - dokładnie po 30 minutach ![]() i cwiczy nowe słówko ![]() buuu bu bu bu bu - jezu fajnie to robi ![]()
#4546 |
Raczkowanie
|
Olivko, ja kupiłam butki kozaczki w tesco w Rybniku, ale właśnie są na rzep i w ciągu minuty od założenia już ich nie ma. Te które pokazujesz fajne, te kremowe zwłaszcza
![]() A prasowanie też mnie czeka ![]() ![]()
#4547 | |||
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22876075]
Tymek... ![]() [/QUOTE] Upsss.. A no Tymek ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale przystooojniaak ![]() ![]() A no własnieeee.. te ostatnie marudy to skoki były u nas.. Blanka zaczęła używać języczka przy 'mówieniu' tzn tak go wywala, zaczęla ladnie się utrzymywać jak ja posadzę, sama też sie podnosi w huśtawce, zaczęła cos tak robic z rękami typu 'taaka duża będę' ![]() ![]() Hmm... i coś jeszcze i zapomniałam.. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Zobaczyłam.. akurat zostaly same bobofruty ![]() Przecierowy, marchwiowo jakiś tam, ma cukry.. a ten mniejszy, zwykly sok jabłkowy za 1,90 bobofrutowy jest bez dodatku cukru ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Raczkowanie
|
gratki
![]() zastanawiam się czy Szaja z Agu już w szpitalu cały czas myślę co u nich ja z moja córką wylądowałam w szpitalu gdy miała 8 miesięcy - diagnoza reflux pęcherzowo-nerkowy- więc wiem jak to jest w każdym razie trzymam kciukasy |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Zakorzenienie
|
moja mała pospała całe 5 minut ale uśpiłam na nowo i chyba śpi- chyba bo wolę nie zaglądać w każdym razie jest cicho
![]() Ja już wymiękam, znów walka o picie ![]() Dziś znów jabłko mięta jest ble:/ Pewnie już są- ja mam nadzieję że będzie wszystko ok, porobią badania i nic strasznego nie wyjdzie ![]()
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-10-26 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4550 | |||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No ba, bobofrutki kupuję często sobie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() W ogóle moja dziewczynka zaczęła oglądać szczegóły zabawek - metki, smoczek pod same oczy daje... Gratuluję 4 miesięcy ![]() Nagraj ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, fajnych synków wrzuciłyście ![]() ![]() Byłyśmy rano w szpitalu, nie zostaniemy, tylko badania umawiamy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Evean, i co, maluszka zdrowa??? A propos zabawek (nowe mamusie nie wiedzą jeszcze, że jestem naczelną wyszukiwaczką zabawek w wątku ![]() KÓŁKA KLOCKI- te kupię na gwiazdkę małej, ew. takie magnetyczne lamaze DOMEK MYSZEK KSIĄŻECZKA DO ŁÓŻECZKA |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gratki za 4mce ![]() My też dzisiaj kończymy 4 mce ![]() Ale nastukałyście przez te kilka dni...ja spędziłam je na działce u teściów i było całkiem fajnie.Rozpuścili mi dziecko, ale nic to- trochę odpoczęłam-odpadło gotowanie i ogólnie babcia odwaliła kawał dobrej roboty zajmując się wnuczkiem. Witam nowe mamuśki ![]() Pisałyście o sex-ochocie..u mnie też ochoty brak, ale jak przyjdzie co do czego...to jestem taka jak dawniej ![]() ![]() Szaja-trzymam kciuki za Agu, ucałuj ją ![]() Margo-u nas MUSIAŁAM odbijać przez chyba 3 miechy, bo bez odbijania były problemy z pierdkami, ale teraz nie zwracam na to uwagi- mały nawet po kilku godzinach odbija sam jak leży na brzuchu ![]() Pisałyscie też o butach zimowych- ja mam 4 pary kozaków..różnej maści, ale myslę o trekingach. Jamaica i Margo- czy ten materiał z którego są wasze butki, nie nasiąka śniegiem? W sensie plam ze sniegu??Bo chciałabym jakiś fajny kolorek...,a nie chciałabym po jednym spacerze plam na zawsze... Dziewczyny!!Czy zielonkawa kupka to zawszeo bjaw nietolerancji np. po zjedzeniu warzyw czy owoców??Czy po prostu tak ma być?? Buziaki i miłego dnia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Zadomowienie
|
KasiaX gratulacje z okazji miesięcznicy dla małej
![]() Szaja super że jednak szpital okazał się na dochodzenie. Przynajmniej jakiegoś świństwa nie złapiecie dodatkowo. ![]() Młody właśnie zalicza drugą drzemkę. A ja chcę dziś wybrać się, żeby zakupić jeszcze parę słoiczków dla małego i nie wiem, kiedy się księciunio zbudzi i o której damy radę pojechać. No nic czekam ile pośpi. Potem ostania już porcja marchewki ze słoiczka. I jeszcze miałam powiedzieć, że kupa była dziś wreszcie - taka inna, jeszcze nie plastelinka, a już nie wczesno niemowlęca, a śmierdziała. Uch... Szkoda że nie wyszła po południu, bo by małż miał tą przyjemność. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() ja najpierw na szybko i zabieram si edo czytania bylismy u ortopedy dzis....... i............ tuuuuuuuuu........ DZIEKUJEMY ZA KCIUKI !!!!!!!!! malusia ma juz bioderka w porzadku, wszystko oki, nie trzeba juz frejki nosic, zostala juz z honorami schowana glebokoooooo do szafy ![]() czuje sie jakbym skrzydel dostala ! |
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje miesięcznicy ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Jamaica SUUUUUUUUUUUPER!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22885350]
KÓŁKA KLOCKI- te kupię na gwiazdkę małej, ew. takie magnetyczne lamaze DOMEK MYSZEK KSIĄŻECZKA DO ŁÓŻECZKA[/QUOTE] Super domek i fajna książeczka, ale strasznie droga. ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- W Lidlu jest promocja na Pampki, 4 dychy za 70 sztuk r. 4 np. |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Zadomowienie
|
Jeszcze miałam się pochwalić, że sobie murzynki upiekłam, bo miałam ochotę na coś niesłodkiego. Już jednego wcięłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22876075] mój TŻ też sporo czasu poza domem spędza. Wychodzi o 7:00, o 9:30 wraca, żeby Maksia do przedszkola zaprowadzić, potem przychodzi o 15:30 na około 40minut, zostaje z Tymkiem, je w tym czasie obiad, a ja idę po Maksia do przedszkola, potem wraca o 18:00- wykąpac dzieciaki, nakarmic i połozyć spać. I czasem zostaje już w domu, a przewaznie wraca jeszcze o 20:00 na warsztat i do domu przychodzi o 22:00, a czasem o 23:00.... ![]() Ale plus taki, że pracuje na własnym podwórku więc w każdej chwili mogę go do domu ściagnąć. ![]() ![]() [/QUOTE] to nawet nie mozna powiedziec ze on wychodzido pracy ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Zakorzenienie
|
ja dziś zaczynam przechodzić z bebilonu comfort na bebilon zwykły... i chyba nie podam dziś nic ze słoiczków bo nie mam już jabłka co jest sprawdzone a z nowościami nie ryzykuję bo jak zacznie się coś dziać to nie będę wiedziała czy od słoiczka czy od mleka
![]() bardzo mi się podoba "zaawansowanie techniczne" puszki zwykłego bebilonu ![]() mały marudzi jak nie wiem co.. na szczęście matę zaczyna lubić bo do tej pory ledwo położony beczał.. a teraz trochę kwęka i się wnerwia, że nie może zabawek chwycić bo mu uciekają a trochę się cieszy i pokrzykuje bo czasem mu się uda ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Zakorzenienie
|
Kobity czy jak zamieszczacie filmik na YT to Wam też się tak długo ładuje?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:24.