Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-26, 09:18   #4531
bratkab
Zadomowienie

Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II

Kafunia ja nabyłam w Lidlu na promocji soczki Bobofrut bo są po 2 zeta butelka. Teraz czekają na swoją kolej. Śliczne oczęta ma Twój maluch.

U nas nocka superowa. Mały marudził, ale się zaparliśmy, nie wstawaliśmy więc sam zasnął ponownie i taką pobudkę na karmienie wymógł dopiero przed 5. Potem spał jeszcze do 8.
Teraz ma swoją drzemkę.
Ja wczoraj popołudniu zafundowałam sobie masaż kręgosłupa. Super sprawa. Dziś odpoczynek. Kolejne masaże jeszcze od środy do piątku. Chodziłam już połamana jak 70-latka a teraz śmigam super. Tego mi było trzeba.
Stary 2010-10-26, 09:22   #4532
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez kafuniax Pokaż wiadomość

To miałyśmy podobne nocki i poranek a czy Twoja Lusia je w trakcje tych pobudek?
Tak, ona tylko po to się budzi Poje 5 minut i dalej spanie.

Cytat:
Śliczny

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 09:25   #4533
ona1981
Zakorzenienie

Kafunia ale oczka
Myszka to nie ja pytałam o sterylizację, ale dzięki Fajnie wiedzieć z tym zamrazalnikiem

A ja wczoraj wysłałam męża po te soki do lidla, ale zastrzegłam, że ma patrzeć i brać tylko te bez cukru (Bobo Fruty chyba jako jedyne walą cukier do soków dla dzieci) a ten mi przyniósł dosładzane, grr...
Stary 2010-10-26, 09:28   #4534
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
A ja wczoraj wysłałam męża po te soki do lidla, ale zastrzegłam, że ma patrzeć i brać tylko te bez cukru (Bobo Fruty chyba jako jedyne walą cukier do soków dla dzieci) a ten mi przyniósł dosładzane, grr...
Nie czytałam na opakowaniu Jak tam jest cukier to sama wypiję a co
Stary 2010-10-26, 09:33   #4535
kafuniax
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
Kafunia ja nabyłam w Lidlu na promocji soczki Bobofrut bo są po 2 zeta butelka. Teraz czekają na swoją kolej. Śliczne oczęta ma Twój maluch.

U nas nocka superowa. Mały marudził, ale się zaparliśmy, nie wstawaliśmy więc sam zasnął ponownie i taką pobudkę na karmienie wymógł dopiero przed 5. Potem spał jeszcze do 8.
Teraz ma swoją drzemkę.
Ja wczoraj popołudniu zafundowałam sobie masaż kręgosłupa. Super sprawa. Dziś odpoczynek. Kolejne masaże jeszcze od środy do piątku. Chodziłam już połamana jak 70-latka a teraz śmigam super. Tego mi było trzeba.
Też przydałby mi się taki masaż mały przybiera na wadze a kręgosłup mi siada... w dodatku nosimy się w chuście kółkowej, więc jedno ramie obciążone

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Tak, ona tylko po to się budzi Poje 5 minut i dalej spanie.

Śliczny
Dzięki No właśnie u nas to samo. Lubi jeść mniej, ale częsciej. Czasem mu wychodzi 7 butelek na dobę... w dodatku słoiczek miał zastąpić butelkę, ale u nas zastępuje tylko na godzinkę, później musi wciągnąć mleko. Pewnie jakbym mu dała zaraz po słoiczku, też by wciągnął.

Cytat:
Kafunia ale oczka
Myszka to nie ja pytałam o sterylizację, ale dzięki Fajnie wiedzieć z tym zamrazalnikiem

No właśnie, też chciałam kupić, ale po co ten cukier?!

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Bratko, też tak kiedys zrobiłam kupiłam, sprawdziłam skład, i wypiłam smaczne

Moi chłopcy

"... bo gdy jesteś przy mnie blisko czuję, że mogę wszystko"
kafuniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 09:37   #4536
olivka_7
Zakorzenienie

margo u mnie z odbijaniem to tak jest że teraz już w ogóle małej nie podnoszę do odbijania, ale do końca chyba 3 mies musiało być odbite bo inaczej brzusio bolał i szły mega pierdy- ja robiłam tak jak na początku dopadała się do cyca to jadła łapczywie więc łykała powietrza jak już zaspokoiła pierwszy głód podnosiłam do odbicia- czasem z tym schodziło długo jak u Ciebie- potem znów dostawiałam do cyca i już nie odbijałyśmy. Może małej minie tak jak mojej Korni, ale zawsze można skonsultować z pediatrą żeby poradziła co robić.

Właśnie mnie też wpieniał ten cukier, ale sok malinowy też jak jej daję do wody ma z cukrem

Kornelcia

ZĘBALE

Edytowane przez olivka_7
Czas edycji: 2010-10-26 o 09:39
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 09:41   #4537
sparkly
Raczkowanie

Cytat:
Margo tak patrze, że twoja Ewcia ma prawie tyle co mój Szymek a już ma dwa ząbki, ale szybko !!! Może mojemy też zęby idą, że taki maruda. A ślini się strasznie...

Do dziewczyn które karmią butelkami TT: w czym dajecie kaszekę ?? Ja kupiłam smoka do kaszki, ale ma tak kosmiczną dziurę, że boję się dać z niego. Jak robię taką lekką w zwykłym skomu to znowu nie leci...
Ja dawałam z tego smoczka do kaszek i super się sprawdził.

U nas nocka super - jak zasnęły ok. 21 to spały do 7.30 A teraz się przepychają na kocu.
I radość do łez
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-26, 09:42   #4538
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie, też chciałam kupić, ale po co ten cukier?!

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Ano pewnie smaczne będą
Sprawdziłam - jak jest napis Etap 1 to są bez cukru, a etap 2 z cukrem. Nabyłam oba rodzaje więc jednak nie wszystko będzie dla mnie do wypicia
Stary 2010-10-26, 09:45   #4539
Silpe
Zadomowienie

dzien dobry
nie bede cytowac bo nie mam siły
hurtem tylko powiem że dzieciaczki śliczne jak zwykle - nasze dzieci są z natury śliczne

padam , padam , padam ....
5ta noc nie przespana pobudki co godzine - i cały wczorajszy dzien stekania i maruda - koncze sie psychicznie - co noc mnie głowa boli i nie wiem jak długo tak pociągne - czasem juz mi to wszystko brzydnie - nie mam mocy ani pomocy z nikąd

uszy po mału sie leczą - widze poprawe ale ten skok który własnie mamy - 17 tydzien - dobija mnie

Margo , Darianna -powiedzcie że u was też tak zle - potrzebuje tego

chociaż dziś rano sie wzruszyłam jak młoda zaczeła do mnie po nowemu gadac - skoki mają też dobre strony ..
to jest takie nowe bluuu , buuu, abluuu- przez zaciśniete usta i niesamowite parskanie śliną przy tym - no troche wysiłku ją to kosztuje

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 09:47   #4540
kafuniax
Raczkowanie

Cytat:
Ano pewnie smaczne będą
Sprawdziłam - jak jest napis Etap 1 to są bez cukru, a etap 2 z cukrem. Nabyłam oba rodzaje więc jednak nie wszystko będzie dla mnie do wypicia
U nas był już tylko etap 2, dwa smaki, jakiś żółty Bobo i czerwony. Gdyby był 1 etap to bym się obkupiła

Moi chłopcy

Stary 2010-10-26, 09:57   #4541
olivka_7
Zakorzenienie

Dziewczyny jak u Was z bucikami na zimę? Macie już kozaczki zakupione? Jakie butki teraz zakładacie dzieciaczkom, bo ja jak jest tak względnie to adidaski a pod spód na rajstropy skarpetki ale już mi się nuzie nie mieszczą i muszę nabyć większe butki. Kozaczki mam kupione takie futerkowe ale chcę je przekląć bo są na rzep i mała dwa kopy i ich nie ma na nogach- szwagierka mi je właśnie przerabia bo kupiłam dwie pary białe i w panterkę nie mogłam się powstrzymać

Ale myślę o takich na spacerki- tylko te na zamek:
http://allegro.pl/sliczne-cieple-koz...6647.htmltylko ile większe powinny być od nóżki? pewnie będzie na nóżce rajstopka i skarpeta i na to but- jak będzie bardzo zimno a znów boję się żeby nie spadały.

Mała padła więc mam 30min- pranie nastawione mogę siedzieć na necie. jak wstanie nastawię obiad i wezmę się za prasowanie bo mnie już zasypuje

Kornelcia

ZĘBALE

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-26, 09:57   #4542
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

Szymcio 4 miesiace:
Super fotka. |Słodki chłopczyk.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 10:01   #4543
kasiaaX
Rozeznanie

Hej

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
dzien dobry
nie bede cytowac bo nie mam siły
hurtem tylko powiem że dzieciaczki śliczne jak zwykle - nasze dzieci są z natury śliczne

padam , padam , padam ....
5ta noc nie przespana pobudki co godzine - i cały wczorajszy dzien stekania i maruda - koncze sie psychicznie - co noc mnie głowa boli i nie wiem jak długo tak pociągne - czasem juz mi to wszystko brzydnie - nie mam mocy ani pomocy z nikąd

uszy po mału sie leczą - widze poprawe ale ten skok który własnie mamy - 17 tydzien - dobija mnie

Margo , Darianna -powiedzcie że u was też tak zle - potrzebuje tego

chociaż dziś rano sie wzruszyłam jak młoda zaczeła do mnie po nowemu gadac - skoki mają też dobre strony ..
to jest takie nowe bluuu , buuu, abluuu- przez zaciśniete usta i niesamowite parskanie śliną przy tym - no troche wysiłku ją to kosztuje
Wprawdzie ja nie margo ani darianna ale mogę powiedzieć
U nas dzis noc koszmarna...od 3.00 do 6.00 mała urządziła sobie aktywność. I wcześniej o 1.00 tez byla pobudka. nie spałam dzis nawet 3 godzin ciągiem. Potem wstała o 8.00 i teraz ma drzemke. nie wiem czy to brzusio czy tez skok Srednio co drugą noc mamy złą.

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi ztymi metkami chyba skusze sie na konika tzn. Mikołaj przyniesie

aha no i dziś kończymy 4 miesiące
Stary 2010-10-26, 10:09   #4544
kafuniax
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość
Hej

Wprawdzie ja nie margo ani darianna ale mogę powiedzieć
U nas dzis noc koszmarna...od 3.00 do 6.00 mała urządziła sobie aktywność. I wcześniej o 1.00 tez byla pobudka. nie spałam dzis nawet 3 godzin ciągiem. Potem wstała o 8.00 i teraz ma drzemke. nie wiem czy to brzusio czy tez skok Srednio co drugą noc mamy złą.

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi ztymi metkami chyba skusze sie na konika tzn. Mikołaj przyniesie

Silpe, ja myślałam że przez ostatnie 3 tygodnie zwariuje. Był ryk od rana do wieczora, poważnie. W nocy z 10 razy musiałam wstawać po to tylko by pogłaskać, uspokoić, bo budził się z krzykiem, jakby go coś w dupke bodło aż do lekarza się wybrałam, bo nie mogłam uwierzyć, że to tylko marudzenie. A od soboty inne dziecko, spokojne, nie marudzi, w miarę ładnie śpi w dzień, i nie ma tego ryku od rana do wieczora... Ale morfo na wszelki wypadek zrobie Mam nadzieję, że to rzeczywiście był skok. Zaczął bardzo dużo gadać, tak śpiewnie, śmieszy mnie to łapie się za szłapki, robi buzią takie "prrrr", wogóle jest taki dojrzalszy.

Moi chłopcy

Stary 2010-10-26, 10:11   #4545
Silpe
Zadomowienie

kasia x juz mi lepiej
gratki za 4 miesiąc

mała juz sie obudziła - dokładnie po 30 minutach

i cwiczy nowe słówko

buuu bu bu bu bu - jezu fajnie to robi

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 10:12   #4546
kafuniax
Raczkowanie

Olivko, ja kupiłam butki kozaczki w tesco w Rybniku, ale właśnie są na rzep i w ciągu minuty od założenia już ich nie ma. Te które pokazujesz fajne, te kremowe zwłaszcza
A prasowanie też mnie czeka ale nawet lubie

Moi chłopcy

Stary 2010-10-26, 10:37   #4547
kardashi
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22876075]

Tymek...

[/QUOTE]

Upsss.. A no Tymek

Cytat:
Cześć dziewczęta. Dawno mnie tu nie było, ale widzę, że nadal jestem na liście. Niestety nie jestem w stanie nadrobić wszystkich zaległosci
Gratuluję wszystkim dzieciaczkom postępów. Mój chyba mały leniuszek, dopiero niedawno polubił leżenie na brzuszku, o przekręcaniu nie ma nawet mowy. W sumie troche to dla mnie nowość bo starszy synek szedł jak burza- po 6 miesiącu raczkował, po 9 chodził, w 11 biegał

Mam do was pytanie, czy zaobserwowałyście u swoich dzieci skoki rozwojowe? Czy te skoki to jakiś wymysł? Mój mały ostatnio bardzo marudny, źle śpi w nocy, każdy spoacer wózkiem kończy się wrzaskiem:/ Nie wiem czy to skok, zęby czy może taki maruda się robi.

A i proszę dodanie na liście wagi 3200, 53cm, bo widzę, że jako jedyna nie mam

Szymcio 4 miesiace:
Heej

Ale przystooojniaak
Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Cudna fotka i Szymek

Po skokach były nowe umiejętności,
A no własnieeee..
te ostatnie marudy to skoki były u nas..
Blanka zaczęła używać języczka przy 'mówieniu' tzn tak go wywala, zaczęla ladnie się utrzymywać jak ja posadzę, sama też sie podnosi w huśtawce, zaczęła cos tak robic z rękami typu 'taaka duża będę' A wczesniej tego nie robiła

Hmm... i coś jeszcze i zapomniałam..

Cytat:
Dzięki dziewczyny
A te skoki to ile mogą trwać?

Lea poród cc, data 18.06, godzina 3.34
Sesja była w domku na kocyku polarowym
Jeszcze mam taką

Cytat:
Kafunia ale oczka

o! Aż zem zobacze na moich zapasach soczków

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Zobaczyłam.. akurat zostaly same bobofruty
Przecierowy, marchwiowo jakiś tam, ma cukry.. a ten mniejszy, zwykly sok jabłkowy za 1,90 bobofrutowy jest bez dodatku cukru

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 10:41   #4548
evean
Raczkowanie

Cytat:
Hej

gratki

zastanawiam się czy Szaja z Agu już w szpitalu cały czas myślę co u nich
ja z moja córką wylądowałam w szpitalu gdy miała 8 miesięcy - diagnoza reflux pęcherzowo-nerkowy- więc wiem jak to jest w każdym razie trzymam kciukasy

Radość i szczęście są wyborem
evean jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 10:42   #4549
olivka_7
Zakorzenienie

moja mała pospała całe 5 minut ale uśpiłam na nowo i chyba śpi- chyba bo wolę nie zaglądać w każdym razie jest cicho

Ja już wymiękam, znów walka o picie
Dziś znów jabłko mięta jest ble:/

Pewnie już są- ja mam nadzieję że będzie wszystko ok, porobią badania i nic strasznego nie wyjdzie

Kornelcia

ZĘBALE

Edytowane przez olivka_7
Czas edycji: 2010-10-26 o 11:34

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-26, 11:10   #4550
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Teraz ma swoją drzemkę.
Też kiedyś na masażu byłam, tydzień cudnie wyprostowana chodziłam, super rzecz

Cytat:
Tylko te po 4 miesiącu bez cukru, ale... co nam szkodzi tylko te kupować?

Cytat:
Też przydałby mi się taki masaż mały przybiera na wadze a kręgosłup mi siada... w dodatku nosimy się w chuście kółkowej, więc jedno ramie obciążone

O, kolejna chuściara, dużo tu takich na wątku

No ba, bobofrutki kupuję często sobie

Cytat:
Ano pewnie smaczne będą
No akurat bardzo byś się zmartwiła

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak u Was z bucikami na zimę? Macie już kozaczki zakupione? Jakie butki teraz zakładacie dzieciaczkom, bo ja jak jest tak względnie to adidaski a pod spód na rajstropy skarpetki ale już mi się nuzie nie mieszczą i muszę nabyć większe butki. Kozaczki mam kupione takie futerkowe ale chcę je przekląć bo są na rzep i mała dwa kopy i ich nie ma na nogach- szwagierka mi je właśnie przerabia bo kupiłam dwie pary białe i w panterkę nie mogłam się powstrzymać

Ale myślę o takich na spacerki- tylko te na zamek:
http://allegro.pl/sliczne-cieple-koz...6647.htmltylko ile większe powinny być od nóżki? pewnie będzie na nóżce rajstopka i skarpeta i na to but- jak będzie bardzo zimno a znów boję się żeby nie spadały.

Mała padła więc mam 30min- pranie nastawione mogę siedzieć na necie. jak wstanie nastawię obiad i wezmę się za prasowanie bo mnie już zasypuje
Mam butki takie z hm, kozaczki w środku ocieplane, na rzepa, ale z tyłu.

Cytat:

Metki są super, Agu właśnie je odkryła (nie obcięłam specjalnie takich długich metek z maskotek ikei), najlepsza część zabawki A w ogóle jest taka zabawka Pan Metka, chyba się skuszę
W ogóle moja dziewczynka zaczęła oglądać szczegóły zabawek - metki, smoczek pod same oczy daje...
Gratuluję 4 miesięcy

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość

buuu bu bu bu bu - jezu fajnie to robi
Nagraj

Cytat:
Olivko, ja kupiłam butki kozaczki w tesco w Rybniku, ale właśnie są na rzep i w ciągu minuty od założenia już ich nie ma. Te które pokazujesz fajne, te kremowe zwłaszcza
A prasowanie też mnie czeka ale nawet lubie
Też lubię

Dziewczyny, fajnych synków wrzuciłyście Czapeczkę będę robiła, a jakże A któraś tu taki sam bujaczek już chyba pokazała, nie?

Byłyśmy rano w szpitalu, nie zostaniemy, tylko badania umawiamy na razie malutkiej pobrali krew z główki (ryk, ale smoczuś pomógł), jutro rano mam mocz dać (bo gwiazda nie zechciała nasikać - ale w szoku jestem, bo mi pielęgniarki dały woreczki do domu! i ta która mnie brała na oddział sama z siebie mi torbę wzięła!), no i jutro mi powiedzą kiedy usg. Ogólnie Agu grzeczna jak cholera, ciągle gadała, aż się lekarz śmiał (wyglądał jak rumcajs ). Waży jednak 6,14kg, ważona na wadze elektronicznej. Pielęgniarki też bardzo spoko. A sam oddział - kolorowy, jasny, szeroki, czyściutki. A mała bardzo grzeczna od wczoraj, co prawda rano guzik zjadła, dopiero o 11 wciągnęła butlę kleiku, ale ogólnie uchachana, na macie się wybawiła teraz i poszła spać. Jestesmy u mamy, bo wody dalej nie ma.

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Evean, i co, maluszka zdrowa???

A propos zabawek (nowe mamusie nie wiedzą jeszcze, że jestem naczelną wyszukiwaczką zabawek w wątku ):

KÓŁKA
KLOCKI- te kupię na gwiazdkę małej, ew. takie magnetyczne lamaze
DOMEK MYSZEK
KSIĄŻECZKA DO ŁÓŻECZKA
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 11:58   #4551
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Hej
prawdzie ja nie margo ani darianna ale mogę powiedzieć

U nas też koszmarnie...pobudki co godzine prawie...niech to sie kończy, bo oszaleję...czy mi sie wydaje, czy tylko mamy cycowe maja takie problemy z nockami???
Gratki za 4mce
My też dzisiaj kończymy 4 mce

Ale nastukałyście przez te kilka dni...ja spędziłam je na działce u teściów i było całkiem fajnie.Rozpuścili mi dziecko, ale nic to- trochę odpoczęłam-odpadło gotowanie i ogólnie babcia odwaliła kawał dobrej roboty zajmując się wnuczkiem.
Witam nowe mamuśki
Pisałyście o sex-ochocie..u mnie też ochoty brak, ale jak przyjdzie co do czego...to jestem taka jak dawniej w każdym razie wracam do siebie
Szaja-trzymam kciuki za Agu, ucałuj ją zabawki fajowskie-klocki i książeczka do łóżeczka bardzo by nam sie przydały..
Margo-u nas MUSIAŁAM odbijać przez chyba 3 miechy, bo bez odbijania były problemy z pierdkami, ale teraz nie zwracam na to uwagi- mały nawet po kilku godzinach odbija sam jak leży na brzuchu
Pisałyscie też o butach zimowych- ja mam 4 pary kozaków..różnej maści, ale myslę o trekingach. Jamaica i Margo- czy ten materiał z którego są wasze butki, nie nasiąka śniegiem? W sensie plam ze sniegu??Bo chciałabym jakiś fajny kolorek...,a nie chciałabym po jednym spacerze plam na zawsze...
Dziewczyny!!Czy zielonkawa kupka to zawszeo bjaw nietolerancji np. po zjedzeniu warzyw czy owoców??Czy po prostu tak ma być??
Buziaki i miłego dnia
Stary 2010-10-26, 12:03   #4552
bratkab
Zadomowienie

KasiaX gratulacje z okazji miesięcznicy dla małej

Szaja super że jednak szpital okazał się na dochodzenie. Przynajmniej jakiegoś świństwa nie złapiecie dodatkowo.

Młody właśnie zalicza drugą drzemkę. A ja chcę dziś wybrać się, żeby zakupić jeszcze parę słoiczków dla małego i nie wiem, kiedy się księciunio zbudzi i o której damy radę pojechać. No nic czekam ile pośpi. Potem ostania już porcja marchewki ze słoiczka. I jeszcze miałam powiedzieć, że kupa była dziś wreszcie - taka inna, jeszcze nie plastelinka, a już nie wczesno niemowlęca, a śmierdziała. Uch... Szkoda że nie wyszła po południu, bo by małż miał tą przyjemność. Że też zawsze musi na mnie trafić.
Stary 2010-10-26, 12:05   #4553
jamaicaP
Rozeznanie

dzien dobry
ja najpierw na szybko i zabieram si edo czytania

bylismy u ortopedy dzis.......
i............ tuuuuuuuuu........ DZIEKUJEMY ZA KCIUKI !!!!!!!!!
malusia ma juz bioderka w porzadku, wszystko oki, nie trzeba juz frejki nosic, zostala juz z honorami schowana glebokoooooo do szafy
czuje sie jakbym skrzydel dostala !
Stary 2010-10-26, 12:07   #4554
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
U nas też koszmarnie...pobudki co godzine prawie...niech to sie kończy, bo oszaleję...czy mi sie wydaje, czy tylko mamy cycowe maja takie problemy z nockami???
Gratki za 4mce
My też dzisiaj kończymy 4 mce
Jam cycowa (choć już mieszana, bo mm na dokładkę) ale z nockami nie mamy problemów. Na całe nocne spanie 1 karmienie w międzyczasie. Kolejne po pobudce.
Gratulacje miesięcznicy

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Jamaica SUUUUUUUUUUUPER!!
Stary 2010-10-26, 12:09   #4555
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22885350]

KÓŁKA
KLOCKI- te kupię na gwiazdkę małej, ew. takie magnetyczne lamaze
DOMEK MYSZEK
KSIĄŻECZKA DO ŁÓŻECZKA[/QUOTE]

Super domek i fajna książeczka, ale strasznie droga.

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

W Lidlu jest promocja na Pampki, 4 dychy za 70 sztuk r. 4 np.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 12:10   #4556
bratkab
Zadomowienie

Jeszcze miałam się pochwalić, że sobie murzynki upiekłam, bo miałam ochotę na coś niesłodkiego. Już jednego wcięłam Przepadam za nimi.
Stary 2010-10-26, 12:36   #4557
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elizka21 Pokaż wiadomość
Super chłopak;-)

Bosze zazdroszcze wam tego ze mezowie wracają kolo16-17;] mój to jak wyjerzdza po 7 rano. tak wraca po 7 ale wieczorem;] praktycznie 12h go nie ma, a w sobote na szczescie kolo 15 juz w domui ma dwie w mies pracujęc ale za to ma zawsze cos do roboty i praktycznie tylko w niedziele jestesmy całą familia
ja mam podobnie, jak maz wychodzi 0 7 to mala dopiero wstaje a jak wraca o 20-21 to mala spi juz ale przyzwyczailam sie... trzeba.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22876075]

mój TŻ też sporo czasu poza domem spędza. Wychodzi o 7:00, o 9:30 wraca, żeby Maksia do przedszkola zaprowadzić, potem przychodzi o 15:30 na około 40minut, zostaje z Tymkiem, je w tym czasie obiad, a ja idę po Maksia do przedszkola, potem wraca o 18:00- wykąpac dzieciaki, nakarmic i połozyć spać. I czasem zostaje już w domu, a przewaznie wraca jeszcze o 20:00 na warsztat i do domu przychodzi o 22:00, a czasem o 23:00....
Ale plus taki, że pracuje na własnym podwórku więc w każdej chwili mogę go do domu ściagnąć. No i jak jest dzien wolny od przedszkola to Maksiu biega na podwórku przy TŻ-cie i jego pracy.

[/QUOTE]

to nawet nie mozna powiedziec ze on wychodzido pracy
Cytat:
Cześć dziewczęta. Dawno mnie tu nie było, ale widzę, że nadal jestem na liście. Niestety nie jestem w stanie nadrobić wszystkich zaległosci
Gratuluję wszystkim dzieciaczkom postępów. Mój chyba mały leniuszek, dopiero niedawno polubił leżenie na brzuszku, o przekręcaniu nie ma nawet mowy. W sumie troche to dla mnie nowość bo starszy synek szedł jak burza- po 6 miesiącu raczkował, po 9 chodził, w 11 biegał

Mam do was pytanie, czy zaobserwowałyście u swoich dzieci skoki rozwojowe? Czy te skoki to jakiś wymysł? Mój mały ostatnio bardzo marudny, źle śpi w nocy, każdy spoacer wózkiem kończy się wrzaskiem:/ Nie wiem czy to skok, zęby czy może taki maruda się robi.

A i proszę dodanie na liście wagi 3200, 53cm, bo widzę, że jako jedyna nie mam

Szymcio 4 miesiace:
boze jakie cudne te zdjecia
Stary 2010-10-26, 12:36   #4558
Siala_Bala
Zakorzenienie

ja dziś zaczynam przechodzić z bebilonu comfort na bebilon zwykły... i chyba nie podam dziś nic ze słoiczków bo nie mam już jabłka co jest sprawdzone a z nowościami nie ryzykuję bo jak zacznie się coś dziać to nie będę wiedziała czy od słoiczka czy od mleka
bardzo mi się podoba "zaawansowanie techniczne" puszki zwykłego bebilonu

mały marudzi jak nie wiem co.. na szczęście matę zaczyna lubić bo do tej pory ledwo położony beczał.. a teraz trochę kwęka i się wnerwia, że nie może zabawek chwycić bo mu uciekają a trochę się cieszy i pokrzykuje bo czasem mu się uda

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 12:44   #4559
olivka_7
Zakorzenienie

Kobity czy jak zamieszczacie filmik na YT to Wam też się tak długo ładuje?

Kornelcia

ZĘBALE
Stary 2010-10-26, 12:46   #4560
susannahsunday
Przyczajenie

Cytat:
Jeszcze miałam się pochwalić, że sobie murzynki upiekłam, bo miałam ochotę na coś niesłodkiego. Już jednego wcięłam Przepadam za nimi.
a ja z moim rozgadanym pomocnikiem walcze w kuchni z kremowkami...sprzatac bedziemy przy uzyciu sprzetu ciezkiego oraz tatusia

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości