![]() |
#4531 |
Zadomowienie
|
Dot.: Koty część II
biedna Milka pewnie już chce byc poza klatka bo czuje się na siłach a tak jest ograniczona i smutna wyciągniesz ja po pracy to będzie weselsza
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A moze Milka juz sie do Ciebie przywiazala i tak okazuje ze jej przykro ze ja zostawiasz (piekielnie trudne to jest, Cyc jakos to znosi ale maly zawsze patrzy na mnie z wyrzutem jak wychodze do pracy)
![]() |
#4533 | ||
KOTerator
|
Wracam z roboty, włączam laptopa i co widzę? Oczywiście nowe filmiki tż wysłał
![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=6bPQd...ure=grec_index 2:20 - ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie podobało mi się dzisiaj, że była smutna. Teraz do niej przyszłam - naokoło niej 5 osób a ona w swoim żywiole bawi się wędką, miauczy i mruczy... ![]() Postanowione - jutro zabezpieczam wszystko rano i wypuszczamy ją na minimum godzinę ![]() Milka jest przyzwyczajona, że mnie z nią cały czas nie ma. Z Sonią mam problem większy - oczka takie: ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-11-07 o 18:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no ja mam z tym latwiej ze teraz chlopaki maja siebie, na nas glownie czekaja aby dac im kolacje ![]() dieta Cyckowa przynosi coraz wiecej korzysci, dzisiaj po kolacji bawil sie ze Skuterem jak kociak, ganiali sie godzine i wcale nie wygladal na zmeczonego ![]() Cytat:
a zlosliwi mowia ze kotom wszystko jedno i nie przywiazuja sie do ludzi
![]() |
#4535 | |||
KOTerator
|
Jak to, youtube nie działa
![]() To jest taki śmieszny filmik, że chyba go ściągnę jakoś (jak się dowiem jak) i Ci wyślę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4537 | |||
KOTerator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dobrze, że mam dużą klatkę ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | ||
Zakorzenienie
|
glupie, moge ogladac z calego swiata ale nie z Polski
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4539 | |
KOTerator
|
Tym bardziej dziwne... Polska aż tak zacofana, że Internet mamy nawet inny?
![]() Dobrze chociaż, że ze Skutera dobry trener i Cycek chudnie i ma ochotę się bawić ![]() koniecznie ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4541 |
KOTerator
|
U mnie koty by chyba pojechały na samym końcu, jak już wszystko by było gotowe
![]() Już raz niechcący przy składaniu szafy i przemeblowaniu przytrzasnęłam Sonię łóżkiem (głupia nawet nie zamiauczała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 |
Wtajemniczenie
|
Charle ma dwa lata, cały czas spędza w domu korzysta z kuwety, niestety obawiam się, że zaczął znaczyć teren ( nasikał na koc i dywanik w pokoju dziecka ) jak go oduczyć, czy kastracja pomoże? Nie wiem czy się dobrze odnalazłam w tym forum bo zajrzałam tu po raz pierwszy będę wdzięczna za podpowiedź pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z zamykaniem to maja wprawe, zwlaszcza Skuter, raz zamknelam go w szafce w kuchni, wprawdzie jakos dziwno mi bylo ze jak sie szykowalam do pracy to go nie bylo (zawsze pelna asysta) ale pomyslalam ze moze mu przeszlo, jak po ponad godzinie zeszlam na dol to Cyc siedzial przed szafka z glupia mina, jakby maly nie zamiauczal to bym sie nie domyslila, generalnie w tej szafce to systematycznie ktorys jest zamykany bo ciagle kreca sie tam gdzie my, mam w tej szafce i garki i sloiki, kartony (mleka, soki) i czesto jest otwierana i oba koty szczegolnie sobie ja upodobaly, no ale wtedy to Skuter siedzial najdluzej ![]() innym razem Cycek zostal zamkniety w szafie w sypialni przez meza, siedzial tam z pol godziny (na szczescie weekend byl i nigdzie nie szlismy) Cytat:
![]() |
#4544 |
KOTerator
|
Witam
![]() ![]() Specjalnie dzisiaj wcześniej wstałam, pół godziny zabezpieczałam wszystko, żeby kot nigdzie się nie wślizgnął bądź poślizgnął i wypuściłam Milkę, mogła chodzić po kuchni i jednym pokoju. Milka chodziła całe 50 minut i sama weszła do klatki, teraz śpi ![]() Bardzo szybko chodzi a tylną nogę ustawia prawidłowo (już jej tak nie wygina na środek jak wcześniej). Bawiła się wędką, myszkami, wszystko musiała obwąchać i sprawdzić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja za nią cały czas chodzę na czworakach i rzucam jej myszki więc zdjęć nie robiłam... ![]() Tak wyglądała Milka przed chwilką już po spacerku: |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | |||
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Wtajemniczenie
|
Od czterech dni prawie nie śpię. Coma tak strasznie wyje
![]() Byłam u weta, dał jej Promon, no i od razu umówiłam się na sterylizację. 3o listopada ![]() Sąsiedzi chyba wychodzą z siebie przez te jej jęki ![]()
#4547 | ||||
KOTerator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wyglada na to ze wczoraj poprostu bylo jej nudno i smutno ze siedzi w klatce Monika jestes wielka, olbrzymi uklon za to co dla niej robisz ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
szafy sa zakazane, staram sie chronic ciuchy do pracy, rano nie mam czasu zaczynac dnia od oczyszczania marynarki z futra ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4549 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chcę zrobić jej badania właśnie korzystając z tego, że jest pod narkozą. Dla niej traumatycznym przeżyciem są zastrzyki, kiedyś mnie ugryzła i podrapała, a miała bardzo wysoką temperaturę i była osłabiona, właśnie po zastrzyku tak reaguje. Nie wspomnę o rozdzierającym piszczeniu ![]() Dlatego chcąc jej tego oszczędzić i sobie przy okazji ![]() Pogłaszczę ją jak się trochę uspokoi, bo mam wrażenie, że każdy dotyk jeszcze ją bardziej nakręca.
![]() |
#4550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4551 | |
KOTerator
|
Milka śpi zmęczona po spacerze. Babcia mówiła, że cały dzień spała i jak się ją wołało to na siłę trzymała oczka zamknięte na wypadek, gdyby ktoś ją chciał wyciągać z klatki
![]() Zjadła kolację, ponosiłam ją; wymruczała się u mnie na kolanach i zasnęła. Włożyłam ją do klatki i się nawet nie obudziła ![]() ![]() Sonię teraz wybiegałam (więcej ja biegałam niż ona ![]() Na dziś już mam chyba dość kotów ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
![]() Sonia ma dosyć często zastrzyki i w ogóle nie reaguje, nastawia się tyłem do weta i jakoś to znosi (jak arystokratka) - nie drapie, nie gryzie, nie miauczy - ideał ![]() Z pobraniem krwi to już trochę gorzej - tylko z łapki, pobrania z szyi nawet mi wet nie proponował. Wyrywała się, ale udało się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas dzisiaj spokojnie, Skuter znow w pedzie skakania skoczyl na meza ramie (mialo byl na oparcie fotela ale nie wyrobil), Cycek glodny chodzi, chyba zaczal spalanie tluszczu bo od wczoraj po zjedzeniu swojej porcji suchego wydziera sie o jeszcze.... twardo sie trzymamy bo to dla jego dobra ![]()
![]() |
#4553 | |
KOTerator
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4555 | |
KOTerator
|
Nie bardzo rozumiem
- że waga zła/popsuta? - ![]() ![]() - czy chodzi o to, że to waga Sonii i mniej już nie będzie ? - miesiąc temu było mniej i chcę do tego wrócić ![]() Sonia wygląda na taką samą jak tydzień temu ![]() Cytat:
![]() Sonia jak zwykle - śpi już na parapecie i tak będzie spała do 5-6 rano... Ja ją nie interesuję teraz ![]() ![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-11-08 o 20:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Wtajemniczenie
|
Już się umówiłam do weterynarza na kastrację na następny wtorek, ale pewnie wylądujemy u lekarza już jutro, obawiam się, że to nie znaczenie a SUK dziś wieczorem miał krwiomocz i od rana w kuwecie była tylko kupa od rana. Najgorsze, że koszty leczenia pewnie są wysokie i nie wiem czy będzie nas na to stać. Trzymajcie kciuki za Czarusia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
KOTerator
|
![]() Co myślicie o Grau? Myślałam, żeby może Milkę tym karmić ![]() (http://www.gerlinde.it/galleriagolosaumido.aspx?) nie wygląda zbyt zachęcająco ![]() Nie mogę się zdecydować czym można by ją karmić (z Sonią nie mam pola do popisu, bo wszystko jej nie smakuje i wpakowałam się z nią w ,,bagno" - i to drogie, ale Milkę mogę nauczyć co ma jeść). Na razie je Herrmanns Bio i RC Convalescence - niedługo już trzeba będzie jej dawać karmę dla normalnych kotów a nie chorych ![]() Myślę o Animonda Carny, Grau, Cosma i Porta 21. Chętnie bym jej zostawiła Herrmannsa, ale w zestawieniu z Sonią i na dłuższą metę (myślę o najbliższych 25 latach ![]() ![]() Chyba się nigdy nie zdecyduję ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-11-08 o 21:55 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4558 | ||
Zakorzenienie
|
Oswieccie mnie, jakim cudem kociak(w zasadzie mlode kocie wielkosci juz naprawde slusznej, wagi na "oko" 2ch kilogramowych paczek cukru) moze wpasc do sedesu, juz domyslam sie ze wychodzac jest w stanie rozchlapac ta wode i sam jest w stanie wyjsc, ale do cholery jak on tam wpadl?! Nawet nie zamiauczal. Po prostu poszlam po niego do przedpokoju, patrze cos mokry jest, no ale naczynia w zlewie cale, woda nie wychlapana, ide do lazienki bo tam dalam im mieso zeby pies im nie zjadl i chce je schowac do lodowki, a tu cala woda w sedesie wychlapana wszedzie...
Chyba musze nauczyc facetow-domownikow i facetow-bylych domownikow okazyjnie nocujacych, ze zamykanie klapy sedesu przestalo byc opcjonalne w tym domu.
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2011-11-08 o 22:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4560 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Trzeba facetów przyuczyć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.