|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy w
Dzięki dziewczynki
![]() Ja wczoraj: I. Płatki z mlekiem II. Jabłko, 2 kiwi, wafel ryżowy III. Kromka chleba, parówka, ketchup IV. Pizza, wino + 1,5h spaceru |
|
|
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy w
alez jestem wsciekla
gohs wlasnie wazylam sie w piatek i mialam 71,5 a teraz jestem po kolejnej imprezie, zreszta jak ten caly tyg.. takze zwaze sie dopiero jak poczuje sie lzejsza ![]() Anast chcialam wspomniec o tym Twoim rafaello, ze cos czesto sie pojawia;> ojjjj chyba pokrzyczymy tymbardziej, ze ostatnio nie mialas w ogole spadku ;> nie rob takich bledow jak my ze niby dieta a podjadanie gubi i waga zamiast spadac ciagle rosnie..
|
#4533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Inna sprawa, że An wlicza to Rafaello w posiłek, no ale tak czy siak mogłoby się już skończyć, a najlepiej oddać komuś My z TŻtem ostro walczyliśmy w piątek jak wychodziliśmy od znajomych, żeby nie dostać "na drogę" całej michy babeczek ![]() Ja trochę długo pospałam dzisiaj, ale zjadłam śniadanie właśnie i zmykam zaraz biegać. Mało czasu mam bo po 13 wychodzimy do dziadka, więc trasę raczej krótką zrobię
|
|
|
#4534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brawo ze to, ze jednak znajomym nie udalo sie wcisnac wam tych babeczek ![]() Ooo jaaa, te dziadka pamietne imieniny Ja zabralam sie za pisanie, termin przycisnal, zostal tydzien ale jestem nastawiona pozytywnie, sloneczko swieci mam powera zostalo mi jakies 30 stron..
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
Mischi, ja w tygodniu nie jem słodyczy
![]() Chyba, że mnie bardzo przyciśnie ochota słodyczowa, ale staram się to akurat ograniczać. |
|
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4537 |
|
Wtajemniczenie
|
Heh, jaka nagonka :P Prawdopodobnie słuszna, ale poza tym jednym Rafaello dziennie (które ma mniej kalorii niż batonik musli) nie jem w ogóle nic słodkiego, chyba że jakiś jogurt albo dżem niskosłodzony na śniadanie. Już kiedyś pisałam, że u mnie najważniejsze są kalorie, a niekoniecznie składniki odżywcze i ufam tej metodzie. Poza tym to jest/był 9 tydzień diety i pierwszy raz pozwoliłam sobie na takie naprawdę codzienne zjedzenie czegoś słodszego, więc uważam, że i tak jest dobrze
Bo batoniki musli traktuję oddzielnie, bo je jem jako drugie śniadanie przeważnie i mnie sycą, a Rafaello w ogóle mnie nie zapycha i jadłam tylko dla samej przyjemności.Ale pewnie macie też rację, ale nie martwcie się, Rafaello już się skończyło :P To był prezent na dzień kobiet i w związku z tym pozwalałam sobie na takie małe grzeszki. Poza tym waga już też ruszyła, bo mnie podkusiło i zważyłam się dzisiaj, zamiast czekać do środy
|
|
|
|
#4538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bieganie zaliczone, tylko niecałe 3km co prawda, ale zawsze coś Wiało zresztą i nie biegło mi się za super. No ale jest
|
|
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego te pisanie jadlospisow jest czasami zle
bo jesli ktos chudnie, i ladnie mu spada waga to nie ma sie o co czepiac, ale jesli co chwila waga wzrasta to wiadomo ze odchudzanie sobie olewa. Jak u mnie pieknie i cieplutko Wyszlam do sklepu i zgrzalam sie masakrycznie zjadlam obiad, wypilam kawe i dalej bede pisu pisu
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, a ja w tym tygodniu będę marnie jedzeniowo, od razu mówię
![]() Zaczynamy remont kuchni, więc nie będzie jak gotować, zostają rzeczy typu kanapki albo coś odgrzewane z piekarnika, jakaś gotowa lazania, czy cos. Jedynie co, to na jutro i pojutrze zrobiłam dzisiaj zapiekankę z warzyw i chudego mięsa mielonego i będziemy mieć tylko do odgrzania, no ale później to już trzeba będzie jakąś prowizorkę uskuteczniać. |
|
|
|
#4541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), ale dla mnie to też pewna forma mobilizacji - chcę być z Wami fair i pisać, co jem i co ewentualnie schrzanię Ale tfu, tfu u mnie na szczęście o wzroście wagi nie ma na razie co mówić, i tak uważam, że taki jednorazowy zastój na tak długi okres to niezły wynik :P Tym bardziej że jak się ważyłam tydzień wcześniej to spadło mi aż 1,5kg w tydzień i byłam odwodniona, więc że tak powiem sprawa się nieco wyrównała... U mnie pogoda też boska Ale okno mam otwarte na oścież i tak wspaniale powiewa ciepłym wiaterkiem...
|
|
|
|
|
#4542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakies kurczaki itp
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
Mischi, ale kto będzie kombinował z obiadem, jak tu będzie wszystko rozpieprzone?
![]() Jedyne na co będziemy mieć czas, to kupić gotowe byle co i zagrzać, to nie jest tak prosto jak się komuś wydaje
|
|
|
|
#4544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A no i wlasnie mowie o rzeczach kupowanych, kupowane nie zawsze musi znaczyc kaloryczne chyba ze szukasz wymowki zeby zjesc to na cos od dawna masz ochote ale to lepiej od razu powiedziec ze chcesz zjesc inne obiady i nie odchudzasz sie w tym tygodniu. Chodzi mi o to, zebys pozniej nie pisala znowu "cwiczylam, jezdzilam, biegalam chodzilam a nie spadlo". Bo o jedzenie kaloryczne nie mam pretensji, sama sie nie trzymam ale mowie o tym otwarcie.
|
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
Mischi, nie, nie mam ochoty zjeść nic kalorycznego, na co mam ochotę od dawna, nie bardzo rozumiem o co chodzi. Przecież nigdzie nie powiedziałam, że zarzucam dietę.
Po prostu mam remont, będzie totalny dramat w domu i trzeba będzie przeżyć na kanapkach ten tydzień, albo na czymś odgrzewanym typu gotowa lazania ![]() Przepraszam, ale mam wrażenie, że zrobiłaś się ostatnio trochę czepialska
|
|
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej masz racje, chociaz wydaje mi sie ze zawsze mowilam co myslalam. Z jednej strony czepiam sie zeby zaczelo sie cos dziac (chodzi mi o spadki wagi) i chodzi mi tez o wzajemne motywowanie sie do walki, ale tu w tym momencie jest taka olewka (nie mowie o Anas i Syni-bo im waga ladnie spada) ze i mi sie nie chce odchudzac ani nawet probowac, bo wole sie nie odchudzac niz meczyc sie jedzac mniej ale jednak wiecej..
Wszystko zalezy od nas ale jesli sie nie bedziemy wzajemnie motywowac, co chwila usprawiedliwiac to waga bedzie stala w miejscu albo rosla. Wolalabym zeby mnie ktos porzadnie ochrzanil i sprowadzil na ziemie niz usprawiedliwial zjedzona czekoladke. Ja najprawdopodobniej zaczynam za tydzien, juz teraz ograniczam to co jadlam i pilam przez ostatni tydzien ale ktory to juz raz zaczynam, przeciez w marcu mialam wazyc te minimum 64 a tez mialam przerwe. Rok temu na urodziny wazylam tyle samo. A przez 80% roku mowie ze sie odchudzam, potem to wraca. Gdzie juz powinnam wazyc 62 i to utrzymywac.
|
#4547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem jak to jest z remontem, bo rok temu sama przez to przechodziłam i fakt, sporo wtedy przytyłam, ale to generalnie stres itd. A co do gotowego jedzenia to naprawdę jest sporo zdrowszych opcji niż lazania: mrożone warzywa, świeże warzywa, sałatki, kanapki, ale na wasie, ostatecznie można się stołować poza domem w zdrowych miejscach, np w greenwayu ![]() Ja wróciłam właśnie od dziadków, najedzona, ale nie przejedzona ![]() 1. musli z jogurtem 2. rosół z makaronem, pieczona pierś z kurczaka, sałata z fetą 3. kawałek tarty z bezą , owockiNo i pewnie coś lekkiego zjem jeszcze na kolację, chociażby po to, żeby mnie głód przed spaniem nie dopadł ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
|
|
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
kurde chodza za mna ostatnio te tarty..
i rosol jadlas.. ja tez chce![]() marzy mi sie odchudzanie pelna para dlatego wlasnie planuje od 11 kwietnia (mniej wiecej) zrezygnowac przynajmniej na miesiac ze wszystkiego co kaloryczne, tak jak moj pierwszy miesiac diety. Zaczne od 2,3 dni bialkowych wprowadzajacych a pozniej bede sie trzymac. a teraz ogranicze do minimum (chipsy i inne smieci w tygodniu) zeby zbic nadwyzke po tym szalonym tygodniu i zeby nie zrobic sobie biedy na swieta..a noz uda mi sie teraz zejsc do tych 70 albo i 69 zobacze, nie bede sie jakos specjalnie trzymac bo jeszcze tydzien napiecia poki nie ogarne pracy ![]() a wlasnie mam 51 stron troche mnie to cieszy, jeszcze jakies 25 minimum, zobacze ile da sie wycisnac z tego.
|
#4549 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I wierzę, że Tobie Mischi też!Weekendy to u mnie też straszna zmora, głównie jeśli jestem u Lubego, ale jednak da się, choć przeważnie jednak wpadnie troszkę więcej kalorii niż w tygodniu... Cytat:
51 stron to już naprawdę sporo!Dziewczyny, spokojnie, trzeba znaleźć jakąś równowagę Wiadomo, że o wiele trudniej jest gotować kiedy do dyspozycji jest mało czasu, mało sprzętu i mało miejsca, ale wiem, że nie trzeba od razu jeść lazanii czy odgrzewanej pizzy, są mrożone warzywa, można upiec rybę w piekarniku itp.Jesteśmy w tym wątku, żeby się wzajemnie mobilizować i nie możemy się non stop głaskać po główkach, ale trzeba znaleźć jakiś złoty środek, bo jednak jeśli za dużo będziemy po sobie cisnąć to koniec końców niektórym może przejść ochota na zaglądanie tutaj... Tak więc mobilizujmy się, ale też nie krytykujmy nadmiernie. Nie mówię, że już teraz jest niezdrowa atmosfera, ale trzeba uważać, żeby do czegoś takiego nie doszło. U mnie dzisiaj niedzielnie, czyli troszkę więcej kalorii (rodzinny obiad), ale i tak chyba nieźle ![]() 1. 3 wasy z różnymi dodatkami (z fetą, papryką, szynką wędzoną a'la prosciutto) 2a. Rosół z odrobiną makaronu 2b. Kotlet z piersi kurczaka w panierce + 1 średni ziemniak + surówka 3. 1 gałka lodów śmietankowych 4. Kiwi 5. 4 wasy z różnymi dodatkami (jak rano) Ćwiczenia: 30 day shred, level 1, day 4 Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2012-03-18 o 19:36 |
||
|
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
An
dziekuje, i zgadzam sie z Toba. Uwierz nam ze nikt nie chce zle, my z gohs jestesmy tu od 3 lat i jest naprawde dobrze miedzy nami. Wczesniej byl jeszcze watek "schudne bo chce". Nie pisze po to zeby zdobyc jakis szacunek bo jestesmy tu najdluzej tylko po to zeby wszystkie wiedzialy ze jak sie chce to sie da utrzymac kontakt i byc dla siebie w porzadku, fakt ze teraz to powinien byc juz watek "utrzymanie" no ale jest dobrze. Kiedys jeszcze calkiem nie dawno byla tu z nami Ew, ktora caly czas sie niestety poddawala, w koncu przyszedl taki czas ze dostala mocna ochrzan.. od kazdej z nas. Obrazila sie na dosc dlugo ale wrocila, wrocila po tych (kilku mies?) i powiedziala, ze dziekuje za to bo mialysmy racje. Fakt ze nie wiem jak sie teraz miewa i czy faktycznie cos jej to dalo, ale chodzi o to ze trzeba nabrac pokory, przyznawac sie do bledow, nie widziec nic pozytywnego w "grzeszku" i sie nie usprawiedliwiac. Mowie to bo kiedys jak Dotka reagowalam z oburzeniem na kazde zwrocenie uwagi i mialam jakas odpowiedz (chociaz moze z racji tego ze mam rodzenstwo staralam sie isc na kompromis i przyznawac do bledow).
|
#4551 |
|
Wtajemniczenie
|
Ok, rozumiem już teraz bardziej takie zwracanie uwagi
Ja jestem osobiście dość wrażliwa na krytykę i czasami mogę się trochę bronić i fochać, ale gdzieś tam w środku jednak widzę i uznaję rację osób krytykujących. Wiem, że nie jesteście od tego, żeby jeździć po innych i nigdy tak nie myślałam, tylko uważam, że czasami jest bardzo cienka granica między krytyką motywacyjną, a krytyką samą w sobie i trzeba jednak uważać Ach, ja dziś jeszcze do kolacji wypiłam lampkę czerwonego wina, zapomniałam napisać
|
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
No to dobrze, że już wszystko w miarę wyjaśnione
![]() Lol, poszłam do kuchni po herbatę a w międzyczasie zrobiłam porządek w szafie
|
|
#4553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie bardzo motywuje "szczescie" innych Ciesze sie jak ktos sie cieszy ze spadkow Do tego to jest pewien wyscig, ktos wazy podobnie i porownujemy na jakich jestesmy etapach. Tak jak w pisaniu mgr ktos cos powie ze iles stron juz ma za soba to jest pewien kopniak (oczywiscie nie zazdrosc i zawisc) tylko zapala sie lampka "ze ja tez moge" ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
Jestes szalona mowie Ci ale rozumiem.. kazda kobieta potrzebuje czegos nowego na wiosne Ja tez juz zakupilam butki i spodnie..bryczesy wlasciwie.
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 dni temu olejowalam dabur vatika kokos.. eh jednak moje wlosy musze miec mieszanke, bo jak kokos mieszam z babydreamem jest o niebo lepiej. a dzis nakladam alterre antycellulitowa, zobaczymy co do za cudo ![]() mam marzenie :P chce sie znowu wbic w moje spodnie 38
|
|
#4556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to zapisz sobie to na kartce i powieś w widocznym miejscu, żeby pamiętać o celu
|
|
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
Moze wrzucimy swoje zdjecia z poczatku diety i po ;> Wiem ze juz kilka razy sie pojawialy ale zawsze to jakas dodatkowa motywacja
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
Spoko dziewczyny, pisałam, że na 2 dni mam jedzonko zaplanowane
![]() Na kolejny dzień dostałam gołąbki od teściowej ![]() No i pozostałe 4 dni to się coś wymyśli, pewnie jakieś kanapki będą, coś poza domem ![]() Jejuuu, mogłam nie pisać o tym remoncie ![]() Mi bardziej chodziło też o brak regularności, bo jak widzę ogrom tej roboty i brak czasu, to się zastanawiam czy się zdązymy wysikać w ciągu dnia ![]() Póki co meble wyniesione, kuchenka i lodówka u mamy w pokoju, w kuchni pobojowisko, jest fajnie
|
|
|
|
#4559 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak przypadkiem trafiłaś na szafę... Ja niestety w ciągu ostatniego pół roku nakupowałam mnóstwo butów i dałam sobie bana na kupowanie jakichkolwiek butów i ubrań (dopóki nie schudnę do wymarzonej wagi, ale po spodniach widzę, że chyba będę musiała zrobić jakieś zakupy pomiędzy :P)...Cytat:
Wcześniej byłam bardziej egocentryczna, histeryczna i w ogóle nie bardzo :P Teraz też mi się zdarza, ale jednak dużo zmieniło się na lepsze ![]() A porównania motywują jak mało co, ja poza tym wątkiem jeszcze mam koleżankę na studiach, która chce się odchudzić przed ślubem i też jest mini "wyścig" Cytat:
![]() Jej, spodnie 38... Ja nigdy nie miałam spodni w tym rozmiarze... Odkąd pamiętam miałam nadwagę, czasem nawet otyłość (podstawówka), więc jeśli teraz w końcu się odchudzę na dobre, do normalnej wagi, i wejdę w rozmiar 38 to będzie taaaaaaaakaaaaaaa satysfakcja... Nawet sobie tego do końca nie wyobrażam, być szczupłą pierwszy raz w życiu... Muszę dotrwać, jak kiedyś będę chciała się poddać to mi przypomnijcie ten argument!
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2012-03-18 o 22:04 |
|||
|
|
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozmiar 38 jeszcze jakis czas temu mowilam to samo co Ty, ostatnio taki rozmiar mialam pewnie w gim i to bylo tak dawno ze juz nie pamietalam jak je sie nosi.. Pozniej jak wazylam 65 nawet 66 kupilam sobie takie, byly bardzo dopasowane ale dobrze mi w nich bylo, niestety przy wadze 70 nie mam szans na wbicie sie w nie![]() Wrzucisz nam fotke sprzed odchudzania i w trakcie?
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

tymbardziej, ze ostatnio nie mialas w ogole spadku ;> nie rob takich bledow jak my ze niby dieta a podjadanie gubi i waga zamiast spadac ciagle rosnie..

bo jesli ktos chudnie, i ladnie mu spada waga to nie ma sie o co czepiac, ale jesli co chwila waga wzrasta to wiadomo ze odchudzanie sobie olewa.