|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 2
Ja też nie potrafię śpiewać ani grać
|
|
|
|
#4532 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale ponoć w biedronce nie mają tak źle
|
|
|
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem że nie mają dlatego bardzo mi zależało żeby się dostać
płaca jest wyższa od minimalnej i dobry socjal.
|
|
|
|
#4534 |
|
Zadomowienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;27209014]
![]() Ale ponoć w biedronce nie mają tak źle [/QUOTE]Słyszałam, że od Biedronki jeszcze lepsza jest Castorama ale tez przyjęć nie ma niestety. Muszynianka o rozbieraniu się nie pomyślałam :P |
|
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
http://imageshack.us/photo/my-images...cawpolsce.jpg/
<- to są CV które rozniosę jutro. jak mi ktoś powie że w Polsce łatwo o pracę to chyba ręce mu połamię. jak mnie nikt nie zatrudni to zostaje mi kilka opcji: 1. wyjechać za granicę 2. założyć własną firmę 3. zostać striptizerką/burdelmamą/tancerką erotyczną 4. zostać zamachowcem samobójcą i zdetonować się na znak protestu |
|
|
|
#4536 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miejsc pracy bedzie tyle co teraz, albo i wiecej, ale nie bedzie komu pracowac, albo bedzie deficyt bo nie bedzie osob wykwalifikowanych na dane stanowisko. Z tym, że jakiś procent bezrobocia bedzie istnial zawsze. Będzie taki odwrocony trójkąt z podstawą u góry To tak jakby w 10 osobowej rodzinie pracowala 1 osoba i zarabiała powiedzmy 3tys. cieżko chyba byloby utrzymać 10 osob. To tak obrazowo, bo nie wiem jakie sa prognozy co do tego starzenia sie spoleczenstwa. ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
przeciez nie powinnas byc zarejestrowana, powinnas sie wyrejestrowac do 7 dni od podpisania umowy Edytowane przez kalae Czas edycji: 2011-05-30 o 17:55 |
||
|
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
No tak tak ja rozumiem to pierwsze i ostatnie natomiast skąd pewność że będzie więcej miejsc pracy?
Nie wiem ale zapatrując się na przyszłość ja mieć dzieci nie zamierzam. Niby jak. No chyba że mieszkając w szałasie i jedząc wiewiórki w lesie. |
|
|
|
#4538 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale procentowo to calkiem mozliwe ze bedzie uzo wiecej wakatow, bo jednak mniej rak do pracy z racji braku przyrostu. Fakt faktem, że brak pracy ciągnie za sobą mneijszy przyrost itd. Choć też nie do końca bo akurat osoby mające pieniądze wcale gromadki dzieci nie maja. |
|
|
|
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
No ale jednak polityka pro rodzinna powinna być... w ogóle powinna być. Ja się kobietom nie dziwię że nie chcą mieć dzieci gdy drżą o powrót do pracy.
|
|
|
|
#4540 |
|
Rozeznanie
|
ja uwazam ze to tylko wymowka, jak sie chce miec dziecko to sie ma i już.
ja gdybym nawet miala prace to i tak nie chcialalbym miec dziecka. prace mozna stracic i bez bycia matka, nie ma gwarancji pracy nigdzie. jedynie kobiety w ciazy sa objete programem kiedy to od 3 miesiaca ciazy nie moze ona zostac zwolnionai cały okres 22 tygodni urlopu (przy pierwszym dziecku i ciazy pojedynczej). W moim przekonaniu ludzie poporstu nie chca miec wiekszej ilosci dzieci niz 1 i ma to niewielki zwiazek z praca. ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- polityka pro rodzinna jest niewlasciwa, ale akurat ochrona na kobiety w ciazy i po ciazy jest prawidlowa. jednakze sa male "gratyfikacje" za posiadanie dziecka, bo tak np. w szwajcarii w zaleznosci od ilosc dzieci dostaje sie od panstwa jakas tam kwote. Co wystarcza na to aby tylko jedno z rodzicow pracowalo, a jedno moglo sie oddac wychowaniu. posiadanie dziecka to przede wszystkim poswiecenie siebie i niejednokrotnie swoich ambicji robienia kariery zawodowej. |
|
|
|
#4541 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już ci się należą Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4542 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie nie jestem zarejestrowana, dlatego nie dostałam tamtej pracy. Bo jak przez kilka miesięcy byłam zarejestrowana to się nie odzywali, dopiero jak się wyrejestrowałam, normalnie na złość :P
|
|
|
|
#4543 | |
|
Rozeznanie
|
---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
No proszę, dzisiaj to Ty poprawiłaś mi humor
'' Szczęście jest jak motyl . Gdy gonisz go - odlatuje . Gdy zajmujesz się czymś innym - niespodziewanie siada Ci na ramieniu '' . Edytowane przez neuilly. Czas edycji: 2011-05-30 o 19:30 |
|
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
Widzę, że tu u Was dzisiaj wesoło ![]() U mnie bez zmian w dalszym ciągu. Gdyby nie egzamin w sobotę, gdybym nie musiała osobiści odebrać decyzji dot. stypendium i gdybym 1 czerwca nie miała szkolenia z zasad żywienia - bawiłabym się teraz w Zakopanem z podopiecznymi z WTZ. Niestety musiałam odmówić kierowniczce. Super, że w taki sposób chciała mnie pochwalić, bo powiedziała, że wspólnie z terapeutami stwierdzli, iż byłabym najbardziej odpowiednią osoba na tym miejscu, ale wolałabym, żeby zaproponowała mi umowę ale chyba muszę jeszcze poczekać. Mówiła, że mimo iż brakuje im terapeutów - bo 2 na macierzyńskim, a jedna po wypaku to i tak dadzą radę do wakacji (uczestnicy mają 1 miesiąc przerwy), podzielili się praca między pozostałych terapeutów i jakoś się kula - czytaj: umowy na pewno teraz nie dostaniesz
|
|
|
|
#4545 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Powodzenia w roznoszeniu ![]() Ja jestem za 4 punktem. Zdetonować siebie razem z tymi wszystkimi pracodawcami, którzy nie czytają nawet naszych CV. |
|
|
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
jak erotyczne fikołki to potrzebny będzie sanitariusz bo istnieje duża szansa że sobie krzywdę zrobię
Byłam ww... w miejscu które mnie interesuje, pytać się o pracę dostałam informację z jakich agencji pracy zatrudniają (niby tylko przez agencję) a co mi tam, zarejestruje się :-P---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- IR1988 50 na pewno (zużyłam paczkę koszulek foliowych ) jeszcze kilka bez koszulek to tak z nie wiem, 55, max 60 ![]() Tak, jeszcze mogę zdetonować się w ramach protestu że brakuje staży w UP :- P |
|
|
|
#4547 | ||
|
Zakorzenienie
|
To mój TŻ ma podobnie... Ponad rok nie miał pracy, a w tym czasie nie mógł starać się o kurs, bo organizowane były tylko dla osób w trudnej sytuacji na rynku pracy (czyli dla tych co byli rok na bezrobociu). Teraz zapisali go na listę oczekujących na kurs, który ma się odbyć w lipcu/sierpniu. Ale akurat teraz znalazł pracę i w razie czego, to by dostać się na kolejną listę z kursami znowu musiałby czekać rok na bezrobociu (a pracuje na bardzo niepewnej umowie zleceniu).
|
|
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhh...ja to mam problem do kogo kierować list motywacyjny. ;/
Do tej pory zazwyczaj udawało mi się jakoś znaleźć właściciela firmy,ale teraz mam problem. ;/ Może któraś z Was pomoże?? Bo wiem,że wiele z Was stara się o pracę w poważnych firmach, jakichś korporacjach, to może szybciej niż mi uda Wam się znaleźć osobę odpowiedzialną za rekrutację. ;/ Chodzi o to ogłoszenie. http://praca.gazetapraca.pl/200,4001...gn=p_jobrapido P.S. Dodam,że sprawa pilna,bo do jutra można aplikować. ;P
Edytowane przez Melissa86 Czas edycji: 2011-05-30 o 21:55 |
|
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja w takich ogłoszeniach pisałam tylko nazwę firmy, ale nigdy nei doczekałam się odpowiedzi, więc to nie był najlepszy sposób... Myślę, że możesz napisać do prezesa zarządu http://www.agora.pl/agora_pl/0,66408,2798872.html nawet jeśli on wogle się nie zajmuje rekrutacją
|
|
|
#4551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
chodzi mi o adres angory tam gdzie wysyłasz czyli teraz do Białegostoku.
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
btw może warto przyjąć taką taktykę
![]() http://www.glosywmojejglowie.pl/2011...walifikacyjna/ |
|
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
P.S. Chyba znalazłam. Wygląda na to,że chodzi o pracę w "Gazecie Wyborczej". Wygooglowałam samą końcówkę maila, czyli "bialystok.agora.pl" i właśnie wyskoczyła mi Gazeta Wyborcza. No ale z nazwisk to mam tylko redaktora naczelnego, jego zastępcę i jedną kobietkę z redakcji.
|
|
#4555 |
|
Raczkowanie
|
Ariena,
pisalas wczesniej, ze szukalas darmowych kursow ale znalazlas tylko dla pracujacych. Bardzo interesuja mnie kursy z ksiegowosci albo z kadr, moglabys mi wyslac linka? Szukałam czegos takiego, ale niestety nic nie znalazlam
|
|
|
|
#4556 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:38 ---------- Dokładnie Cytat:
Cytat:
A roznosisz tylko po galeriach czy gdzie? Samo CV czy LM też dajesz?[QUOTE=VwVampirka;27210730]A jakie nazwisko masz na dyplomie? Bo jak też panieńskie, to może w CV też warto je umieścić, a podpisać się niewyraźnie lub parafką? Wtedy wszystko wydałoby się dopiero w kadrach przy podpisywaniu umowy, ale myślę, że w trochę większej firmie szef i tak nie będzie miał głowy do nazwisk, a w razie czego łatwo będzie się z tego wytłumaczyć - Wszystko co osiągnęłaś zdobyłaś posługując się poprzednim nazwiskiem, więc żeby nikt nie miał wątpliwości które papiery należą do Ciebie to nadal go używasz.../QUOTE] Panieńskie bo studia skończyłam w 2009, a ślub był w zeszłym roku. Na dowodzie też mam nowe nazwisko, w końcu tak się teraz nazywam i tamto nazwisko jest "nieaktualne", dlatego też dowód traci swoją ważność miesiąc po ślubie. Może po prostu nie będę pokazywać tych referencji... i może mówić że sama nie chciałam tam pracować i sama zrezygnowałam (tu wymyśleć powód).
|
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
Samo CV bo w tych galeriach, sklepikach czy różnych punktach np orange nie wymagają nawet LM
po prostu po wszystkich... "mniej poważnych" obiektach że tak to nazwę.
|
|
|
|
#4558 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na pewno wszyscy pracodawcy rzuciliby się, żeby nas zatrudnić ![]() Ja znów chcę powysyłać cv, ale nie mam gdzie... Muszę się zająć wysprzedawaniem towaru z mojego sklepu na allegro... |
|||
|
|
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
Muszynianko ale masz tam dużo tekstu w tych CV, ja mam mniej
![]() Dziewczyny a jak pracowałam jako opiekunka oczywiscie bez umowy to wpisywać to w CV? W jaki sposob? Dodam, że nie szukam już pracy w tym zawodzie.
|
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
Dawno do was nie zaglądałam
Dalej siedze bez pracy W czwartek mam rozmowe o prace. Złożyłam Cv na stacje paliw. jakoś mi sie nie piekli do takiej roboty, ale zależy mi zeby zaczepic czegokolwiek, chociaz na pare miesiecy..Nigdy nie byłam na rozmowie kwalifikacyjnej więc mam trochę obawy ![]() No, ale chyba w końcu nauczylam sie pisac listy motywacyjne skoro ktos zaprosił mnie na rozmowę
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

płaca jest wyższa od minimalnej i dobry socjal.

już ci się należą 

) jeszcze kilka bez koszulek to tak z nie wiem, 55, max 60