![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 2
Ja też nie potrafię śpiewać ani grać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale ponoć w biedronce nie mają tak źle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Zakorzenienie
|
Wiem że nie mają dlatego bardzo mi zależało żeby się dostać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Zadomowienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;27209014]
![]() Ale ponoć w biedronce nie mają tak źle ![]() Słyszałam, że od Biedronki jeszcze lepsza jest Castorama ![]() Muszynianka o rozbieraniu się nie pomyślałam :P ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Zakorzenienie
|
http://imageshack.us/photo/my-images...cawpolsce.jpg/
<- to są CV które rozniosę jutro. jak mi ktoś powie że w Polsce łatwo o pracę to chyba ręce mu połamię. jak mnie nikt nie zatrudni to zostaje mi kilka opcji: 1. wyjechać za granicę 2. założyć własną firmę 3. zostać striptizerką/burdelmamą/tancerką erotyczną 4. zostać zamachowcem samobójcą i zdetonować się na znak protestu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Miejsc pracy bedzie tyle co teraz, albo i wiecej, ale nie bedzie komu pracowac, albo bedzie deficyt bo nie bedzie osob wykwalifikowanych na dane stanowisko. Z tym, że jakiś procent bezrobocia bedzie istnial zawsze. Będzie taki odwrocony trójkąt z podstawą u góry ![]() To tak jakby w 10 osobowej rodzinie pracowala 1 osoba i zarabiała powiedzmy 3tys. cieżko chyba byloby utrzymać 10 osob. To tak obrazowo, bo nie wiem jakie sa prognozy co do tego starzenia sie spoleczenstwa. ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
przeciez nie powinnas byc zarejestrowana, powinnas sie wyrejestrowac do 7 dni od podpisania umowy Edytowane przez kalae Czas edycji: 2011-05-30 o 16:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Zakorzenienie
|
No tak tak ja rozumiem to pierwsze i ostatnie natomiast skąd pewność że będzie więcej miejsc pracy?
Nie wiem ale zapatrując się na przyszłość ja mieć dzieci nie zamierzam. Niby jak. No chyba że mieszkając w szałasie i jedząc wiewiórki w lesie. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4538 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale procentowo to calkiem mozliwe ze bedzie uzo wiecej wakatow, bo jednak mniej rak do pracy z racji braku przyrostu. Fakt faktem, że brak pracy ciągnie za sobą mneijszy przyrost itd. Choć też nie do końca bo akurat osoby mające pieniądze wcale gromadki dzieci nie maja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zakorzenienie
|
No ale jednak polityka pro rodzinna powinna być... w ogóle powinna być. Ja się kobietom nie dziwię że nie chcą mieć dzieci gdy drżą o powrót do pracy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Rozeznanie
|
ja uwazam ze to tylko wymowka, jak sie chce miec dziecko to sie ma i już.
ja gdybym nawet miala prace to i tak nie chcialalbym miec dziecka. prace mozna stracic i bez bycia matka, nie ma gwarancji pracy nigdzie. jedynie kobiety w ciazy sa objete programem kiedy to od 3 miesiaca ciazy nie moze ona zostac zwolnionai cały okres 22 tygodni urlopu (przy pierwszym dziecku i ciazy pojedynczej). W moim przekonaniu ludzie poporstu nie chca miec wiekszej ilosci dzieci niz 1 i ma to niewielki zwiazek z praca. ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- polityka pro rodzinna jest niewlasciwa, ale akurat ochrona na kobiety w ciazy i po ciazy jest prawidlowa. jednakze sa male "gratyfikacje" za posiadanie dziecka, bo tak np. w szwajcarii w zaleznosci od ilosc dzieci dostaje sie od panstwa jakas tam kwote. Co wystarcza na to aby tylko jedno z rodzicow pracowalo, a jedno moglo sie oddac wychowaniu. posiadanie dziecka to przede wszystkim poswiecenie siebie i niejednokrotnie swoich ambicji robienia kariery zawodowej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Zadomowienie
|
No właśnie nie jestem zarejestrowana, dlatego nie dostałam tamtej pracy. Bo jak przez kilka miesięcy byłam zarejestrowana to się nie odzywali, dopiero jak się wyrejestrowałam, normalnie na złość :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
![]() No proszę, dzisiaj to Ty poprawiłaś mi humor ![]()
'' Szczęście jest jak motyl . Gdy gonisz go - odlatuje . Gdy zajmujesz się czymś innym - niespodziewanie siada Ci na ramieniu '' . ![]() Edytowane przez neuilly. Czas edycji: 2011-05-30 o 18:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Widzę, że tu u Was dzisiaj wesoło ![]() U mnie bez zmian w dalszym ciągu. Gdyby nie egzamin w sobotę, gdybym nie musiała osobiści odebrać decyzji dot. stypendium i gdybym 1 czerwca nie miała szkolenia z zasad żywienia - bawiłabym się teraz w Zakopanem z podopiecznymi z WTZ. Niestety musiałam odmówić kierowniczce. Super, że w taki sposób chciała mnie pochwalić, bo powiedziała, że wspólnie z terapeutami stwierdzli, iż byłabym najbardziej odpowiednią osoba na tym miejscu, ale wolałabym, żeby zaproponowała mi umowę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Powodzenia w roznoszeniu ![]() Ja jestem za 4 punktem. Zdetonować siebie razem z tymi wszystkimi pracodawcami, którzy nie czytają nawet naszych CV. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Zakorzenienie
|
jak erotyczne fikołki to potrzebny będzie sanitariusz bo istnieje duża szansa że sobie krzywdę zrobię
![]() Byłam ww... w miejscu które mnie interesuje, pytać się o pracę ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- IR1988 50 na pewno (zużyłam paczkę koszulek foliowych ![]() ![]() Tak, jeszcze mogę zdetonować się w ramach protestu że brakuje staży w UP :- P |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | ||
Zakorzenienie
|
To mój TŻ ma podobnie... Ponad rok nie miał pracy, a w tym czasie nie mógł starać się o kurs, bo organizowane były tylko dla osób w trudnej sytuacji na rynku pracy (czyli dla tych co byli rok na bezrobociu). Teraz zapisali go na listę oczekujących na kurs, który ma się odbyć w lipcu/sierpniu. Ale akurat teraz znalazł pracę i w razie czego, to by dostać się na kolejną listę z kursami znowu musiałby czekać rok na bezrobociu (a pracuje na bardzo niepewnej umowie zleceniu).
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Zakorzenienie
|
Ehhh...ja to mam problem do kogo kierować list motywacyjny. ;/
Do tej pory zazwyczaj udawało mi się jakoś znaleźć właściciela firmy,ale teraz mam problem. ;/ Może któraś z Was pomoże?? Bo wiem,że wiele z Was stara się o pracę w poważnych firmach, jakichś korporacjach, to może szybciej niż mi uda Wam się znaleźć osobę odpowiedzialną za rekrutację. ;/ Chodzi o to ogłoszenie. http://praca.gazetapraca.pl/200,4001...gn=p_jobrapido P.S. Dodam,że sprawa pilna,bo do jutra można aplikować. ;P
Edytowane przez Melissa86 Czas edycji: 2011-05-30 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4550 | ||
Zakorzenienie
|
Ja w takich ogłoszeniach pisałam tylko nazwę firmy, ale nigdy nei doczekałam się odpowiedzi, więc to nie był najlepszy sposób... Myślę, że możesz napisać do prezesa zarządu http://www.agora.pl/agora_pl/0,66408,2798872.html nawet jeśli on wogle się nie zajmuje rekrutacją
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
![]() |
#4552 |
Zakorzenienie
|
chodzi mi o adres angory tam gdzie wysyłasz czyli teraz do Białegostoku.
#4553 |
Zakorzenienie
|
btw może warto przyjąć taką taktykę
![]() http://www.glosywmojejglowie.pl/2011...walifikacyjna/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
P.S. Chyba znalazłam. Wygląda na to,że chodzi o pracę w "Gazecie Wyborczej". Wygooglowałam samą końcówkę maila, czyli "bialystok.agora.pl" i właśnie wyskoczyła mi Gazeta Wyborcza. No ale z nazwisk to mam tylko redaktora naczelnego, jego zastępcę i jedną kobietkę z redakcji.
![]() |
#4555 |
Raczkowanie
|
Ariena,
pisalas wczesniej, ze szukalas darmowych kursow ale znalazlas tylko dla pracujacych. Bardzo interesuja mnie kursy z ksiegowosci albo z kadr, moglabys mi wyslac linka? Szukałam czegos takiego, ale niestety nic nie znalazlam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:38 ---------- Dokładnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=VwVampirka;27210730]A jakie nazwisko masz na dyplomie? Bo jak też panieńskie, to może w CV też warto je umieścić, a podpisać się niewyraźnie lub parafką? Wtedy wszystko wydałoby się dopiero w kadrach przy podpisywaniu umowy, ale myślę, że w trochę większej firmie szef i tak nie będzie miał głowy do nazwisk, a w razie czego łatwo będzie się z tego wytłumaczyć - Wszystko co osiągnęłaś zdobyłaś posługując się poprzednim nazwiskiem, więc żeby nikt nie miał wątpliwości które papiery należą do Ciebie to nadal go używasz.../QUOTE] Panieńskie bo studia skończyłam w 2009, a ślub był w zeszłym roku. Na dowodzie też mam nowe nazwisko, w końcu tak się teraz nazywam i tamto nazwisko jest "nieaktualne", dlatego też dowód traci swoją ważność miesiąc po ślubie. Może po prostu nie będę pokazywać tych referencji... i może mówić że sama nie chciałam tam pracować i sama zrezygnowałam (tu wymyśleć powód).
![]() |
#4557 |
Zakorzenienie
|
Samo CV bo w tych galeriach, sklepikach czy różnych punktach np orange nie wymagają nawet LM
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4558 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja znów chcę powysyłać cv, ale nie mam gdzie... Muszę się zająć wysprzedawaniem towaru z mojego sklepu na allegro... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Zakorzenienie
|
Muszynianko ale masz tam dużo tekstu w tych CV, ja mam mniej
![]() Dziewczyny a jak pracowałam jako opiekunka oczywiscie bez umowy to wpisywać to w CV? W jaki sposob? Dodam, że nie szukam już pracy w tym zawodzie.
![]() |
#4560 |
Zakorzenienie
|
Dawno do was nie zaglądałam
![]() ![]() Nigdy nie byłam na rozmowie kwalifikacyjnej więc mam trochę obawy ![]() No, ale chyba w końcu nauczylam sie pisac listy motywacyjne skoro ktos zaprosił mnie na rozmowę ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.