|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny do dzieła! Zrzucamy zbędne kilogramy ! ;)
Cytat:
![]() koleżanka wynajęła mnie do pomocy w organizowaniu ślubu i wesela. Głównie robię zaproszenia, ozdoby i wystrój, ale poprosiła mnie też o Plan jak, to widzę, jak to będzie wyglądać. Niby prosta sprawa, ale skupić się nie mogę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4532 |
Rozeznanie
|
Słonik ja też liczę kalorie i tak mi jest najlepiej, kontroluje ilość i planuje sobie każdy posiłek z zasadą białko - węgle - tłuszcze i zauważyłam, że wtedy czuje się najlepiej bo organizm ma wszystko i dużo przyjemniej trzymać diete
![]() A ja trzymam się dzielnie i zero słodyczy, dzisiaj zjadłam serek Danio z musli ![]()
![]() |
#4533 |
Raczkowanie
|
meryy => ludzie zawsze w takich samych ilościach dobijali do 30, tym razem znalazłaś się w ich kręgu :P (ale ja też!!! )
michalinka => z tym szpitalem to bardzo smutne co mówisz... Aż się boję, kto przyszedł by do mnie. A jak nikt? Niby mam jakichś tam znajomych, tak samo mogłabym wymienić kilku przyjaciół, ale jakby przyszło co do czego to nie wiem jak by to wyszło... słonik => o NFZcie to nawet nie wspominaj przy mnie, bo się wścieknę. Czekanie na wizytę po kilka miesięcy, a potem 5 minut wizyty bo jeszcze 20 pacjentów na dzisiaj. Paranoja!! Wstałam dziś rano, patrzę za okno: słońce świeci, to marzenie!!! Chwyciłam książki, wyprowadziłam rower, przejechałam 500 metrów i odkryłam, że może i słonecznie, ale chyba na minusie!!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4534 |
Rozeznanie
|
meryy - pies kawaler do wzięcia, a niestety teraz się zaczyna miłosny sezon
![]() PS. Masz śliczny avatar ![]() słonik - to ładnie Was NFZ załatwił. Teraz przez pół roku Twój mąż będzie się męczył z chorym kolanem, bo oni mają taki kaprys. Normalnie się nóż w kieszeni otwiera ![]() 20 min hulania zaliczone. Próbowałam sobie wczoraj obciążyć koło, jest połączone jakimś korkiem i gwoździami, to doszłam do wniosku, że nie będę tego ruszać. Dzisiaj zrobiłam pierwsze podejście do czytania w trakcie i chyba przy tym zostanę. Jakoś tak szybciej czas leci ![]()
- O ile miałem możność stwierdzić, wydaje mi się, że powszechnie przyjęty przez kobiety sposób pisania listów jest nienaganny, z wyjątkiem trzech drobiazgów. - Jakich to, proszę? - Stały brak tematu, całkowite lekceważenie interpunkcji i częsta nieznajomość gramatyki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4535 |
Zakorzenienie
|
Michalinko zamiast Danio weź sobie naturalny jogurt z małej mleczarni, jeszcze zdrowiej.
pestko o i ty też ten dobry rocznik ![]() mi wczoraj tyłek na rolkach zmarzł ![]() Nezko psi kawaler, to rozumiem skąd u Ciebie ból ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4536 |
Rozeznanie
|
No tak, ale mi się chciało słodkiego to wolałam się poratować serkiem
![]() ![]()
![]() |
#4537 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dziś nie ćwiczyłam i zeżarłam 2 michałki. Ale jutro siłownia, to spalę :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4538 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() i koniec z niejedzeniem słodkiego, wczoraj wieczorem zjechało mi ciśnienie, chyba codziennie zjeżdżało, ale wczoraj jak mi się mroczki pokazały, to zmierzyłam, rano u lekarki ciśnienie niskie ale nie tragicznie i lekarka mówi, że mój organizm dobrze wie co robi domagając się czekolady, czy innego słodkiego. Przy okazji załapałam się na badania krwi ![]() To się muszę nauczyć teraz jeść słodkie w małych ilościach. Michalinko też lubię danio,ale z tego co wiem jogurty, mleko itp. lepiej wybierać z mniejszych mleczarni, tzw. okręgowych, ich skład jest mniej przetworzony. Ja mam jedną taką ulubioną,z mleczarni ze strykowa, a szczególnie jogurty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Słoniku szukajcie może w szpitalach z wielkopolski, w Śremie miałam przepuklinę operowaną, bo w Poznaniu, to kierowano mnie by prywatnie, bo miejsc nie ma ![]() jesteś całkiem świeżą żonką ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- trzymać kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4539 |
Wtajemniczenie
|
Meryy, czekolada na ciśnienie? Pierwsze słyszę. Chyba na cukier :P A cała czekolada na cukier to i zaszkodzić może. Skoki cukru też nie są dobre. Ani w dół, ani w górę.
Cóż. Chyba będę zaciekle bronić swojego zdania co do słodyczy ![]() Hm, nadal trzymam się i nie jem słodyczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4540 |
Zakorzenienie
|
a co się bierze w plecaku na wyprawy np. po górach?
czekolada, to najprostszy sposób by dostarczyć energię, tzn. energia dla mózgu, ale to mózg jest odpowiedzialny za sterowanie naszym ciałem. Ale jakoś na razie obędzie się bez czekolady, znowu zjechało mi żelazo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4541 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 |
Raczkowanie
|
meryy => e tam dobry rocznik! :P (starość nie radość jak mawiała moja Babcia :P)
![]() |
#4543 |
Rozeznanie
|
meryy - właśnie mi przypomniałaś o sprawdzeniu, jak tam się ma moja anemia
![]() A 30 lat każdego, prędzej czy później, dopadnie ![]() Za mną 20 min hula hop, nie wiem, czy to kwestia ostatniej zmiany diety, czy codziennego ćwiczenia, ale brzuch wygląda troszkę lepiej, a na wadze zobaczyłam dzisiaj 53,6 ![]() ![]() Mam pytanie do dziewczyn jeżdżących na rolkach- macie jakieś drogie modele, czy takie zwykłe np. z hipermarketu? Przymierzam się do kupna, ale wolałabym nie płacić za dużo, zwłaszcza że będę jeździła rekreacyjnie i od czasu do czasu.
- O ile miałem możność stwierdzić, wydaje mi się, że powszechnie przyjęty przez kobiety sposób pisania listów jest nienaganny, z wyjątkiem trzech drobiazgów. - Jakich to, proszę? - Stały brak tematu, całkowite lekceważenie interpunkcji i częsta nieznajomość gramatyki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4544 | ||
Zakorzenienie
|
i jak człowiek ma więcej energii, to się lepiej czuje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a rolki kupiłam używane na allegro by zobaczyć czy w ogóle mi się spodoba i na razie te co mam wystarczają. Jak się rozlecą kupię lepsze w markecie ![]() dziękuję za trzymanie kciuków ![]() dzisiaj zaliczyłam bardzo dużo ruchu - kawał drogi wracałam na piechotę bo szkoda mi płacić za bilet na autobus, który stoi w korku a w środku człowiek na człowieku. I love poznańskie mpk ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4545 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() mimo małego chłodu idę zaraz na rolki ![]() muszę wykorzystać fakt, że jeszcze mam wolne ![]() a co tu taj taka cisza??? he? ja się pytam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4546 |
Wtajemniczenie
|
ja się melduję, z paskudnym samopoczuciem. Na dworze mgła, słońca nie widać. Nic mi się nie chce. Może po obiedzie zmobilizuję się i popedałuję trochę dla rozruszania, chociaż głowę mam taką ciężką, najchętniej bym poszła spać
![]() Merryy, ja też sporo pieszo przemierzam, chociaż mam bilet miesięczny i nic nie oszczędzę na pieszym chodzeniu, ale nienawidzę stać w korkach, w ogole stać w autobusie, zwłaszcza w tych starych. Czasem pieszo jest szybciej, a nawet jeśli nie, to dla dobra własnego chodzę. Ostatnio przyglądalam się niektórym osobom, ich zachowaniu, temu jak chodzą itd i doszłam do wniosku, że łatwo można zauważyć kto sporo chodzi pieszo, a kto wszędzie "podjeżdża" ![]() Edytowane przez windbag Czas edycji: 2012-03-09 o 12:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4547 |
Rozeznanie
|
Jestem i ja
![]() Pohulałam 20 min i nic więcej mi się nie chce. Co do spacerowania- wczoraj się trochę przeszłam, bo zapomniałam sprawdzić jak przy Świętokrzyskiej teraz autobusy jeżdżą i musiałam iść przez te rozkopy ![]() Też mam kiepskie samopoczucie, ale czekam cierpliwie aż mi przejdzie, żeby sobie trochę poprawić humor umówiłam się dzisiaj na babski wieczór ![]() Kupiłam musli z Lidla, o którym wspominała Michalinka i muszę przyznać, że jest dobre. Przymierzam się też do spróbowania innych płatków z tej serii, chociaż podejrzewam, że różnią się głównie opakowaniem i wagą ![]() meryy - i jak się jeździło? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4548 |
Rozeznanie
|
Jestem i ja
![]() Dieta wporzadku, nie skusiłam się wczoraj nawet żadnymi czekoladkami ![]() Nezka cieszę, że smakują ![]()
![]() |
#4549 |
Zakorzenienie
|
a co wam tak humor padł?
taka piękna pogoda, aż kurtkę zmieniłam i szal porzuciłam ![]() do tego z Lidla mam moją ulubioną herbatę - owocówka ![]() ![]() ![]() plan na rolki popsuła mi babcia ![]() ![]() ale do babci i od babci szłam piechota, a w jedną stronę jest około 20 min. rolki może w niedziele, a teraz jeżdżę w nich po mieszkaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4550 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaaaaa słyszałam od mojej koleżanki, że zumba jest zarąbista, niech no tylko zarobię kasy więcej, to się zapisuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4552 | ||
Wtajemniczenie
|
Dieta dziś średnio. Słodyczy nie jadłam, ale ogólnie chyba trochę za dużo pojadłam w ciągu dnia. Pojezdzilam za to na rowerze. Niestety, pogoda wiosenna to nie jest. Strasznie wiało i było pochmurno, mgliście. Fe. I miałam też spacer, a w zasadzie to ze 3 po 20 minut. Mam ogromną ochotę na jakieś podrasowane kakao
![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
![]() Czekam już tylko na dobrą pogodę i będę regularnie jezdzić na rowerze i może marszować |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4553 |
Zadomowienie
|
Witam gorąco w ten pochmurny sobotni ranek
![]() 20 dzisiaj dzień bez słodyczy, nawet nie muszę ze sobą walczyć ![]() ![]() ![]() Ostatnie kilka nocy musiałam spać z nożem pod poduszką, żeby chronić swojego życia. W czwartek szalałam pierwszy raz w życiu z maszynką do włosów, a mój Ukoch ![]() ![]() ![]() ![]() Cały tydzień miałam popołudniówki i gniłam w łóżku do 10-10,30. Dzisiaj zerwałam się już o 7, jestem po śniadanku malutkim. Zaraz lecę do sklepu na zakupy, co by zakupić produkty na drugie śniadanko (już większe). I może po drodze spotkam gdzieś panią wagencję, to wskoczę na chwilkę zobaczyć co tam słychać na liczniku ![]() Windbag ja podrasowane kakao tworzę z prawdziwego gorzkiego kakao. Gotuję mleko, wsypuję odpowiednią ilość kakao, do tego wedle gustu - cukier wanilinowy, aromat waniliowy, chili czy co tam sobie chcę. Michalinka89 zazdroszczę Ci zumby. i w ogóle tańca. Ja bym nie mogła utrzymać tej regularności, bo pracuję na 2 zmiany, a u mnie w mieście zumba jest tylko wieczorami. Nic to, może kiedyś. Na razie w soboty sobie potupię nóżką na parkiecie ![]() Nezka07 gratuluję spadku wagi ![]() Miłego dnia Moje Panie ![]()
"Jedyną drogą rozwoju jest ciągłe podnoszenie poprzeczki, jedyną miarą sukcesu jest wysiłek jaki włożyliśmy aby go osiągnąć." Edytowane przez Negra1987 Czas edycji: 2012-03-10 o 06:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4554 |
Wtajemniczenie
|
Negra, ja tez oczywiscie robię z gorzkiego kakao i na mleku. Zastanawiałam się jedynie nad dodatkami. Aromat mam jedynie rumowy i wanilinowy, które już mi się znudziły. Myslalam tez nad jakims syropem, moze wisnia/malina? Moze dzis wyprobuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4555 |
Zakorzenienie
|
hej-hej.
ale z was ranne ptaszki i to w sobotę ![]() windbag - no patrz a w Poznaniu wczoraj było pięknie, cieplutko się zrobiło, szal musiałam zdejmować. A na blogu zdjęcia Mopsi ze spaceru, jak się dziewczę wyszalało ![]() mnie się podoba tępo zumby, że jest taka żywa, uwielbiam jak coś się dzieje, no i jak widziałam, to wywijanie fiu - po regularnym ćwiczeniu zumby, to seksowna pupa zapewniona ![]() negra fajnie, ze jesteś, lubię twoje posty fajna w nich energia ![]() ![]() ![]() kakao z syropem wiśniowym, to jest bardzo dobra myśl!!!!! I co do masek do włosów, wracam do mojego ukochanego niebieskiego Biovaxu - ma mniej chemiczny skała, a po niej moje włosy naprawdę zdrowo wyglądają. Miłego dnia!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4556 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mopsia jak zwykle urocza, mimo miny mopsiowej ![]() Na Twoim blogu pokazałaś maseczkę do twarzy. Serio pomogła na czerwone cętki ? Bo ja takowe mam, ślady po pryszczach i nie chcą zejść :/ Tylko niestety mam cerę naczynkową i bardzo wrażliwą, więc maski rozgrzewające nie są wskazane, ale może mogłabym tylko na ten fragment brody ją kłaść. Hm.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4557 |
Zadomowienie
|
Windbag uwielbiam kompozycjęgorzka czekolada + wiśnie
![]() ![]() ![]() ![]() Meryy82 dziękuję ![]() ![]() Mojego TŻ mama już widziała. Stwierdziła, ze wygląda jak prawdziwy gangster:P Wielki, łysy w skórzanej kurtce i w aucie z przyciemnianymi szybami:P Do włosów nadal używam wyciągu z bursztynu i raz w tygodniu olej rycynowy z żółtkiem. Włosy mam rewelacyjnie gładkie, nawilżone, lśniące i dużo mniej mi ich wypada. Jakiegoś rewelacyjnego wysypu baby hair nie zauważyłam, ale to dopeiro 3 tydzień, wszystko przede mną ![]()
![]() |
#4558 |
Wtajemniczenie
|
Negra, ja również lubię takie połączenie, np. w czekoladach z nadzieniem, czy w czekoladkach, ale zastanawiam się jak to będzie smakowało w przypadku kakao, kiedy smaki się wymieszają, tzn. nie będzie dwóch odrębnych faz :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4559 |
Zadomowienie
|
windbag dwie odrębne fazy kojarzą mi się z wymieszaniem wódki z piwem:P hehe
zaliczyłam basen, jacuzzi i dwukrotną saunę z grotą lodową. Jestem wyrelaksowana za wszystkie czasy i głodna jak wilk ![]()
![]() |
#4560 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ja jak nowo narodzona, wyspana ![]() ![]() ![]() Muszę sobie pomału zwiększać ilość spożywanych kalorii bo będę chudła w nieskończoność. Ostatnie 2 kilo zgubiłam samą dietą. Ruch fizyczny tylko w pracy(żadnych ćwiczeń w domu).
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.