|
|
#4531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III
Cytat:
A w zapachach widzę wiele, których nie lubię, z Minuit Noir Lempickiej na czele. Ja to podkradłam komuś w sieci i też mnie urzekło
|
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
Oops
Przegapiłam, już nadrabiam.Nie jeżdżę na konwenty... ja mam konwent 24/7
|
|
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
Chloe Narcisse - o, jak ja je lubię. Chemiczno kwiatowy zapach, trochę plastikowy, wulgarny, o niebywałej mocy. Typowy przedstawiciel potwornych perfum z początku lat 90tych. Dusiciel, ale nie starobabciny.
Jest w nim coś rozweselającego, co mnie wprawia w doskonały nastrój. Bardzo mój. Mam. Znowu.
|
#4534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4535 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
bo szczerze mówiąc kiedy się pozbyłaś uznałam to za niewybaczalną pomyłkę , którą będziesz musiała prędzej czy później naprawić
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#4536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
No i słusznie. Zresztą industriale mają w sobie coś z tamtych lat - charakterek na pewno.
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie testuję Orchidee Vanille VC&A i jest boska
![]() Co ciekawe, całkiem kojarzy mi się z Alienem Essence Absolue, tylko jest duuużo bardziej znośna. Nie boli mnie głowa, a uroda zapachu jest zbliżona. Orchidee Vanille jest łagodna i bardzo sexy. Wanilia jest najwyższej jakości, taką piękną czułam tylko w ww Alienie, Monie oraz Double Vanille. Nie za słodka (choć znacznie słodsza niż we wszystkich tych 3 zapachach), z taką brzoskwiniowo-kwiatową nutą. Trudno określić po samych nutach co jest tak wspaniałego w tym zapachu.Jest nieskomplikowany, przepiękny, kobiecy, ciepły, miękki. Baza cieplejsza i mniej kwiatowa, pozostaje smuga pięknej wanilii. Trafia do pierwszej trójki moich ulubionych aktualnie wanilii. Tuż przed Alienem EA, tuż za SDV (bo na pierwszym oczywiście Mona )
tak pachnę Edytowane przez Quinn Czas edycji: 2013-07-04 o 01:27 |
|
|
|
#4540 |
|
never say no to panda
|
Quinn, przetestuj jeszcze to, jeśli ci się Van Cleef podoba http://www.fragrantica.com/perfume/L...Gold-6651.html
|
|
|
|
#4541 |
|
Panaroja
|
![]() Eternity - chyba zreformulowali przedtem pachniało goździkami kwiatkami , nie przyprawą , a teraz śmierdzi czymś mdlącym , od początku do końca tak samo , jakby gnijące kwiaty
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2013-07-04 o 16:08 |
|
|
|
#4542 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
muszę przy okazji przetestować. Gdzieś na wizażu przeczytałam, że Euphoria EDP też jest zmieniona? Widać zapachy CK spotkało to samo co Diora i parę innych marek...Cytat:
Edytowane przez Aggis Czas edycji: 2013-07-04 o 16:15 |
||
|
|
|
#4543 |
|
Konto usunięte
|
Flowerbomb La vie en Rose 2013 - piękny!
|
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
Montale Kabul Aoud - no Czarny Afganiec, jak w mordę strzelił
![]() Na początku przyjemny, drzewny, mniej oleisty niż Nasomatto (i bez sezamu). Po godzinie podobny: ciut drzewny i mleczno-słodki. Trwałość co najmniej 6-8godzin
|
#4545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale - każdy noc czuje inaczej, nie podważam Twojej opinii
|
|
|
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
Cafe Intense Montale (w Q.) - początek bardzo realistyczny. Mrożona kawa z kostkami lodu, bitą śmietaną i sosem waniliowym (dla wielbicieli słodkiej spożywki raj). Niestety, po max 20 min kawa znika i robi się orient dość szpiczasty, słodki wciąż, z syntetyczną wanilią.
Nie wiem, co to, do diabła, za przeszkoda zrobić prawdziwie kawowy zapach - bo na taki naturalistyczny nie trafiłam.
|
#4548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4549 | |||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4550 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
![]() ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
Zainspirowana powyższą dyskusją zapodałam dziś sobie na kończyny M7, Afgana i Kabul Aoud, bo od dawna mnie męczy, do czegóż Kabul jest podobny (od pierwszego niucha miałam deżawi)... podobieństwo do Afgańca moje receptory węchowe zweryfikowały negatywnie, natomiast musk się obudził, między neuronami zaiskrzyło i nareście wiem, co mi Kabul przypomina - Jade od Durbano
Kabul na mojej skórze pyszni się ziołowymi, gorzkimi akcentami, pieruńsko mocną kawą z oudowym podbiciem. Pomimo innych składników efekt jest taki jak w Jade Edytowane przez MysiaJadwisia Czas edycji: 2013-07-05 o 14:25 |
|
|
|
#4552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś noszę Portrait of Lady - kiedyś uznałam, że to sama piwniczna paczula. Dziś czuję więcej, róża ogólnie kwaśnawa, piwnicy nie stwierdziłam, i w miarę noszenia coraz bardziej mi się podoba... |
|
|
|
|
#4553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zasmucona niepowodzeniem La Praire w końcu odważyłam się wejść do dziwnej mini perfumerii Estee Lauder w Starym Browarze i nie bacząc na nieprzychylne spojrzenia ekspedientek przetestowałam Beyond Paradise (jest OK, ale to nie jest to co obecnie może mnie zachwycić) oraz Amber&Ylang - to mnie powaliło, wwąchuję się w nadgarstek i mruczę To mi z kolei przypomina wanilię VC&A, bo też jest taka rozkoszna i miękka, z kwiatowym tłem - tylko zamiast orchidei mamy ylang-ylang. Ma szansę zostać włączony do moich top zapachów Polecam jeśli będzie okazja przetestować miłośniczkom wanilii i egzotycznych kwiatów, zapach wielkiej urody.
tak pachnę Edytowane przez Quinn Czas edycji: 2013-07-05 o 18:47 |
|
|
|
|
#4554 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
A może Sabb czy Pani Stettke znają takowy zapach?
|
||
|
|
|
#4555 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- [1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;41654165]Oj, popieram zapytanie. Ja też bym chciał odszukać swoją kawę idealną, nie za słodką, nie za bardzo przekombinowaną. Właśnie A może Sabb czy Pani Stettke znają takowy zapach? [/QUOTE]też bym była chętna na info , w czym jest dużo kawy w kawie, bo kawa, to jeden z najpiękniejszych zapachów świata dla mnie
|
|
|
#4556 |
|
kosmita jakiś normalnie
|
wlaśnie testuję, Miss Dior Le Parfum
baaardzo pradopodobny
|
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;41654165]Oj, popieram zapytanie. Ja też bym chciał odszukać swoją kawę idealną, nie za słodką, nie za bardzo przekombinowaną.
A może Sabb czy Pani Stettke znają takowy zapach? [/QUOTE]Cytat:
-Amen Pure Taste albo Amen Le Gout, jak kto woli- wbrew pozorom kawy jest znacznie więcej, aniżeli w Amen Pure Coffee. Tylko, że ta kawa jest dosyć słodka, a nawet na granicy przesłodzenia, no i na pewno nie można spodziewać się mononutowca w stylu Demeter- kawa wyczuwalna jest dłuuugo, ale nie jest jedynym bohaterem w tym bukiecie -Black Vetyver Cafe Jo Malone- kawa wg mnie idealna, czyli czarna i gorzka. Ale diabelnie nietrwała.... Ach, i jeszcze damskie Jose w wersji sprzed reformulacji (czyli w szklanym flakonie w kształcie bączka) wyraźnie pachniały kawą. Lawendową kawą
|
|
#4558 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
ale jak widać, nie ma szczęścia na 100% - jak kawa gorzka i mocna to nietrwała, obawiam się że takowa na mnie potrwa 3 minuty ale postaram się zdobyć kropelkę-dwie co do Jose, fakt ) ujęcia lawendy
|
|
|
#4559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4560 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
a Belle polecam bardzo, tylko może nie w największy upał
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:20.

A w zapachach widzę wiele, których nie lubię, z Minuit Noir Lempickiej na czele. 
Przegapiłam, już nadrabiam.

przedtem pachniało goździkami kwiatkami , nie przyprawą , a teraz śmierdzi czymś mdlącym , od początku do końca tak samo , jakby gnijące kwiaty 

muszę przy okazji przetestować. Gdzieś na wizażu przeczytałam, że Euphoria EDP też jest zmieniona? Widać zapachy CK spotkało to samo co Diora i parę innych marek...