|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
Ubranka slodziutkie!!!! Princi mi tam takie fotki wystarcza. Jest to nowe nie uzywane takze ja nie boje sie ryzykowac. Zawsze potem moge sprzedac z powrotem jakby cos bylo nie halo Mary masz to jak w banku... jakby co to ja juz odmawiam litanie do Ciebie
|
|
#4532 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
zagłosowałam
![]() i nie na swój tytuł |
|
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
O! Jak Andziot głodna się zrobiła, to ja też
Idę po muesli ![]() Pauliziu, napisz może coś chwytającego za serce, jakiś wzruszający list, gdzie poruszasz kwestię niepokalanych poczęć? ![]() JAKBY COŚ, TO JA WŁAŚNIE SIEDZĘ NAD PRACĄ ![]() Może porozmawiam z promotorką i zmienię temat na "Wpływ ciąży na proces zbudynienia mózgu"
|
|
|
|
#4535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj tz wrocil wlasnie z pracy i jest caly w skowronkach, bo cos ostatnio czesto widze miedzy soba w pracy, poruszaja temat dzieci i wszyscy mu zazdrosza ze bedzei mial drugiego syna, bo jego koledzy bardzo by chcieli a maja po 2-3 corki,. no wreszcie widze ze bardzo sie cieszy ale faceci sa straszni, gorsi niz my kobiety
|
|
|
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o pocieszylas mnie No to sie ciesze !!Pewnie ze teskniłysmy Cytat:
Btw wlasnie widzimy jak siedzisz hihi .......... na wizazu
|
|
#4538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(choc niby sie cieszy)
|
|
|
|
|
#4539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:synusia,wyobrażam sobie jakie zadowolenie wywołała taka nowina w rodzinie.Moja mamuśka też dzis bardzo happy była jak jej powiedziałam że wnuczke bedzie miała.Jak narazie u mnie u u męża przewaga chłopaków. Andziot 100% pewność bede miała jak sie urodzi,jednak nie wyglada na chłopca,mam 2 synów i dokładnie pamietam widok ich klejnotów na usg,po za tym chłopców szybciej można rozpoznać i mniejsze prawdopodobieństwo pomyłki jest.U mnie się sprawdziło za każdym razem,mieli być chłopcy no i są jak malowani. A co do pomyłek także znam kilka matek,którym mówiono co innego a kto inny się urodził. Wydaje mi się,że dużo zalezy od wprawnego oka i umiejętności gina. Ja od poczatku czułam ,że to nie chłopak,jednak pewna nie byłam.Zupełnie inaczej przechodzę tę ciąże,niż z chłopcami.Zmieniło sie wszystko diametralnie,samopoczucie ,smaki,jedzenie itd. Za 3 tygodnie albo gin potwierdzi płeć albo zmieni zdanie,choć jak powiedziała rzadko się myli.
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie sobie języczek poparzyłam zupką z łakomstwa
|
|
|
|
#4541 |
|
Wtajemniczenie
|
Mary ja chetnie, ale chyba mozg tez mi sie zbudynial juz
daj mu Biblie tam jest wyraznie napisane ![]() Ja Was na razie opuszczam, bo musze sie polozyc... jutro znowu o 5 pobudka
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot, propozycja nie do odrzucenia, bo przecież tak o sobie nie wypada w pracy pisać
![]() Ddaaiissyy, badania prowadzę, badania! ![]() W ogóle jaki ruch w wątku :wtf: Edytowane przez mary poziomkowa Czas edycji: 2011-01-10 o 20:52 |
|
|
|
#4543 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A) zrobilam sie glodna B) mam ochote na budyn!!! Wiec zaraz atakuje szafke, zeby sprawdzic, jakie mam smaki i wciagne zaraz caly garnek. |
|||
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
andziot u mnie na zwykla morfologie i mocz czeka sie zawsze tydzien, wiec i na glukoze...
|
#4545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widzę ze u ciebie mózg pracuje bez zarzutu ![]() ten wizaz mnie dobija, dziala jak by chcial a nie mogl, codziennie wieczorem to samo !!!!!!! ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- to co w tej Italii tak długo badania robia ?????????????
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-01-10 o 20:55 |
|
|
|
|
#4546 |
|
Zadomowienie
|
A wiec nie wiecie co to ten posiew. No trudno, jutro sama sie dowiem, a jak wróce to was doczytam, bo dzisiaj chyba nie dam już rady.
|
|
|
|
#4547 |
|
Wtajemniczenie
|
Normalnie Was dziewczyny zostawic same na parę godzin
45 min już Was doczytuje, a tu kolejne strony mi się pojawiają - nieładnie ![]() A więc: Witam nowe mamusie na watku Agus, Lolka - gratuluje udanych wizyt ![]() Aguś moja córcia też waży 560g - tylko ja jestem prawie 2 tyg. do tyłu bo 23 tydzień - jak to powiedział pan dr - "kawał baby" Lolka gratuluje synusia ![]() No a na usg wszystko dobrze, a nawet bardzo dobrze. Pierwsze co się pojawiło na monitorze to....pupcia, a potem pan dr pyta czy chcemy znac płec, my mówimy, że znamy, ale niech powie co wg niego, a on na to córcia . No to ja do niego, że jak wyjdzie to będzie na 100% (po tym jak poczytałam tego linka od Siaśka) - a on mi tu rękę wyciąga i mówi, że się ze mną o auto może założyc . Poza tym wszystkie organy ok, pomierzone, pobadane, krew krąży prawidłowo, serduszko bije prawidłowo, no ale oczywiście kolejny lekarz stwierdził, że to niezły urwis będzie - tak się wierciła i kopała w głowice od usg (ewidentnie jej się nie podobało ). Ułożona jest miednicowo, główka na górze - już wysoko powyżej pępka, nóżki na dole. Na 4d kazał przyjechac ok. 30 tygodnia
Edytowane przez Dziewczonka Czas edycji: 2011-01-10 o 21:02 |
|
|
|
#4548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziewczonka super ze wszystko ok no i mozesz byc juz pewna )
Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-01-10 o 21:02 |
|
|
|
|
#4549 |
|
Zadomowienie
|
matallewar, nie martw sie brzuszkiem, ja jestem do przodu i tez za duze go nie mam, pewnie masz silne miesnie brzucha.
|
#4550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to też zależy chyba od pory dnia, bo czasem trochę bardziej chyba wystaje... I zawsze widać, gdzie jest dzidzia, bo tam wystaje bardziej. Ale ja się nie znam zupełnie, bo to moja pierwsza ciąża, do tego zaraz po ślubie (był 14 sierpnia, a pod koniec sierpnia już dzidzia )Cytat:
Poza tym ze względu na kręgosłup prawie całe życie ćwiczyłam mięśnie brzucha.
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-01-10 o 21:06 |
||
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczonka
ale za dużo tego rózowego nie kupuj bo będzie za słodka
|
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kochane
dziekuje za gratulacje malutka lzy glowka nad pepkiem a nozkami w dol machala nam ladnie raczka zaraz wam opisze w klubie wszystko ![]() ehh ryczec mi sie chce, humor mam do d......... |
|
|
|
#4553 |
|
Rozeznanie
|
Ale mamusiek na wątku! szok!
Ciekawe kiedy Moria będzie zakładać nowy? dziś czy jutro z rana :P bo cóż to dla Was napisac 400 czy 500 postów
Edytowane przez Catia88 Czas edycji: 2011-01-10 o 21:09 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4554 | ||
|
Zakorzenienie
|
jeju czytam was dziewczynki i nie moge pisac, bo tak mnie bola plecy, ze juz sie wlasnie poplakalam mojemu TZ z bolu, jak tylko wszedl do domu
nie wiem co mam ze soba zrobic, mam nadzieje, ze do rana mi przejdzie![]() Cytat:
a dresik zielony mam dokladnie taki sam dla mojej Zosienki![]() Cytat:
a butki tez cudne, chyba tez musze jakies zakupic ![]() jeju nie moge nawet na polsiedzaco bo boli;( |
||
|
|
|
#4555 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki kochane
![]() ![]() Princi z imieniem to same hece u nas ![]() Zabuus oby jutro u lekarza okazało się, że wszytsko z wami dobrze ..trzymamy kciuki Ddaaiisyy, Zabuus ja miałam robione USG w 17 tygodniu i nie udało się określić płci, dopiero dzisiaj - w 20 tygodniu można było rozpoznać i wykukać siusiaka ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale jajca z tą dziewczyną z wątku styczniowego! Ciekawe jaki cel miała pisząc takie rzeczy?! Qrde, chora dziewczyna może.. Aaa i jeszcze napiszę, co mnie dzisiaj mega rozbawiło.. Mąż po wizycie u lekarza wstąpił jeszcze po coś do pracy i oczywiście nie omieszkał pochwalić się, że będzie miał syna.. na co kolega, który ma dwie córeczki do niego mówi - "Stary jak ty to zrobiłeś? Ja za każdym razem starałem się jak mogłem, kombinowałem na wszystkie sposoby.. ze skarpetkami, bez.. z zaciśniętymi zębami, z wiszącą piżamą u nogi i nic! za każdym razem córka" Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-01-10 o 21:10 |
|
|
|
|
#4556 |
|
Zadomowienie
|
Same dobre wiadomości dzisiaj w naszym wątku,strasznie się cieszę,że z dzieciaczkami wszystko ok.
Jeślichodzi o imiona to tez wydaje mi sie,ze rodzice okropnie krzywdzą swoje dzieci dając im na imie kevin,jessica itp. Nam podobają sie polskie imiona,chłopcy to Kacper i Igor. A teraz Martynka,zastanawialiśmy sie jeszcze nad Martą i Karolcią ![]() Ostatecznie i jednogłośnie wszyscy zdecydowaliśmy ,że Martynka a na drugie Zuzanna. A nad imieniem dla chłopca to wogóle sie nie zastanawiałam,przyznaje bez bicia. Normalnie szok jaka tu dzis produkcja postów,nie nadążam czytać. Ja zmykam dobranoc mamuśki
|
#4557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wygrałam. Za 20,50 zł
![]() Już po. Było bardzo fajnie. 6 par. Była mowa o porodzie. Ćwiczyliśmy podnoszenie maluszka ( na lalkach ). Uczyliśmy się oddychać. Na koniec była dietetyczka. Mówiła o tym, co jeść, a czego nie jeść. W przyszły czwartek następne spotkanie. Dostaliśmy całą reklamówkę próbek ( nawet butelkę avant ). Cytat:
Dziewczyny, nie było mnie 4 godziny a Wy wyprodukowałyście 5 stron Normalnie aż strach z domu wyjśc
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4558 |
|
Zadomowienie
|
O i Dziewczonka swietne wiesci przynosi, cieszymy sie
![]() Moj maly chyba wkoncu nogami do gory bo pod zebrami mnie dzis oklada, odczepil sie od pipki wreszcie, bo tam trochu bolalo jak stukal
|
#4559 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
opowiadaj jak corcia, czy duza juz?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

) i body z kurzykiem. Zakochałam się w nich
Ubranka slodziutkie!!!!

klask i:synusia,wyobrażam sobie jakie zadowolenie wywołała taka nowina w rodzinie.Moja mamuśka też dzis bardzo happy była jak jej powiedziałam że wnuczke bedzie miała.

45 min już Was doczytuje, a tu kolejne strony mi się pojawiają - nieładnie 
). Ułożona jest miednicowo, główka na górze - już wysoko powyżej pępka, nóżki na dole. Na 4d kazał przyjechac ok. 30 tygodnia
Czekamy na Ciebie fasolko