|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknia marzeń cz. IV
mnie zawsze zastanawiało to dlaczego one w większości na zdjęciach są takie "krzywe" i nie potrafię tego zrozumieć...
o np tutaj, to małe zdjęcie u góry? może po to żeby nie odciągać uwagi od sukienki?? http://chce.to/aspx/product_foto.aspx?id=50676 |
|
|
|
#4532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogę się skupić na sukni bo ciągle mam wrażenie, że patrzę na chorą i cierpiącą na mdłości modelkę. Przy kolekcjach Pronovias nie mam takich odczuć i skupiam się na sukniach. To moje odczucia, nikt Ci nie każe uważać tak samo.
|
|
|
|
|
#4533 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4534 |
|
Raczkowanie
|
Ja się zgadzam z Violettą- suknie niby ok, ale zawsze coś jest nie tak. Najczęściej czegoś jest za dużo. Mam też wrażenie, że targetem firmy są starsze PM- suknie są eleganckie, ale trochę nobliwe i przyciężkie. Nie ma nic w tym złego, ale ja jako młoda dziewczyna wyglądałam w nich mało świeżo. Koronkowe dekolty mają rzeczywiście piękne i sądzę, że świetnie wyglądałyby z dołami mniej tradycyjnymi, zwiewnymi.
|
|
|
|
#4535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nosze zgrabny rozmiar 40 - i bywalo ze musialam powietrze wciagac. Wiem ze rozne rozmiary sa w roznym wieku, ale mialam wrazenei ze lepiej byc mloda trzcinka niz gruszka
2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu. 2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie. Edytowane przez dezire Czas edycji: 2012-09-07 o 15:23 |
|
|
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też lubię koronki ale akurat Nabla mnie nie zachwyciła i czasem mam wrażenie, że jakby troszkę z odleglejszych czasów niektóre sukienki i tak jak pisze Axox takie przyciężkie... widocznie, po prostu nie mój gust
|
|
|
|
#4537 |
|
Przyczajenie
|
hej, dziewczyny,
mam do was pytanie, bo na stówę znacie się na tym lepiej ode mnie. mój ślub dopiero za 2 lata, więc jeszcze nie spinam się tematem. na luzie przeglądałam sobie w weekend różne ślubno-weselne stronki i natrafiłam na fantastyczną sukienkę: http://www.prettywedding.pl/wp-conte...-Fall-2012.jpg chodzi mi o 1 rząd od góry, z prawej strony. myślę, że będę się rozglądać za czymś podobnym, tylko że kompletnie nie wiem, jak zdefiniować wyszukiwanie ;D jak nazywa się taki krój/dekolt itd.? |
|
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
może się okazać, że zmieni ci się jeszcze dużo razy, tym bardziej po przymiarkach... a co do dekoltu to niestety nie pomogę...
|
|
|
|
#4539 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A moim zdaniem, większość tych sukienek jest wlaśnie takich dla młodszych MP-ek, jak dla mnie one są bardzo dziewczęce. Specjalnie tego typu suknię wybrałam, bo chciałam właśnie wyglądać młodo i dziewczęco I tak było.Oczywiście, to wszystko kwestia gustu. Edytowane przez apylka Czas edycji: 2012-09-10 o 09:17 |
|
|
|
|
#4540 |
|
BAN stały
|
Oglądałam z tej nabli może 10 sukienek na stronie (nie przepadam za oglądaniem sukni) i z tych 10. z 4 mi się podobały, więc nie jest źle
|
|
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4542 |
|
Zadomowienie
|
Osobiście jestem pod wrażeniem sukni, którą można zmienić na krótką (idealna na weselną zabawę, bądź poprawinkowy obiad
Edytowane przez S_andy Czas edycji: 2012-09-12 o 14:00 |
|
|
|
#4543 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, poratujcie. Znalazlam cudowna suknie, dokladnie taka jak chcialam, lekka zwiewna zdobiona ahhh... Tylko jakiej figurze bedzie w niej dobrze? Jestem dosc wysoka 175cm, rozmiar L, budowe mam dosc proporcjonalna z zarysowana talia. Niestety nie mam mozliwosci przymierzenia tego modelu, a sni mi sie po nocach
|
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
przymierz choć coś w tym stylu, bo może się okazać że proste suknie do ciebie nie pasują...
|
|
|
|
#4545 |
|
Rozeznanie
|
Malgos_12 moze kojarzysz w jakie firmy powinnam celowac? Mi przychodzi tylko Cymbelline, wydaje mi sie ze tam widzialam podobny model.
|
|
|
|
#4546 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
napiszę może tak- przeciwwskazaniem do tej sukienki są masywne, bądź szerokie ramiona, bardzo duży biust bądź wydatny brzuch. Jeśli nie masz tych elementów, powinno być ok ![]() W cymbeline można znaleźć sukienkę w tym stylu- niezbyt podobną, ale też wąską zwiewną i na ramiączkach. Warto sprawdzić jak pasuje model. A suknia bardzo piękna i oryginalna
|
|
|
|
|
#4547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to fakt, co pisze axox - ramiączka poszerzały mi ramiona i uwydatniały już duży biust... dlatego warto zmierzyć przynajmniej coś podobnego Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2012-09-14 o 21:12 |
|
|
|
|
#4548 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
a jeszcze Maggie Sottero ma trochę tego rodzaju i maggio ramatti kilka
|
|
|
|
#4550 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje za rady
w przyszlym tygodniu umowie sie na przymiarki
|
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
tak najlepiej
czasem nawet bardzo podobne sukienki mogą zupełnie inaczej wyglądać na tobie
|
|
|
|
#4552 |
|
Raczkowanie
|
Tak, jak napisała axox:
do takiej sukni na pewno trzeba mieć ładne ramiona i odpowiedni biust (nie za mały i nie za duży); tego typu suknie kupują też dziewczyny, które chcą zatuszować biodra i brzuszek, co oznacza, że suknia pasuje do osób z piękną, nie naganną "górą" i mniej atrakcyjnym "dołem". Jeśli chciałabyś uwypuklić talię (którą, jak napisał - masz), to wówczas ten model nie będzie najlepszy, ale jesłi Ci na tym nie zależy - to OK. Suknia fajna, podoba mi się, oryginalna i niespotykana, ja bym tylko nie chciała aż tak głębokiego dekoltu - zrobiłabym krótsze ramiączka. Po przymiarkach będziesz wszystko wiedziała. |
|
|
|
#4553 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, może wiecie co to za model sukni, znalazłam ją w necie ale żadnych informacji gdzie jej szukać znaleźć nie mogę
a suknia jest bajeczna i chciałabym ją przymierzyć.
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
nie pamietam z zadnej kolekcji, ale to chyba z portalu 'we dwoje" - moznaby spytac osoby wystawiajacej zdjecie
|
#4555 |
|
Rozeznanie
|
Ja widziałam taką w salonie w Warszawie, na Jana Pawła, salon La coś tam.
|
#4556 |
|
Zadomowienie
|
Czy to mus, żeby suknia ślubna była długa? Jest wiele sukienek za kolana np.taka i nie wiem czy wiele kobiet się decyduje na takiej długości suknie czy nie za bardzo?
Edytowane przez S_andy Czas edycji: 2012-09-20 o 13:39 |
|
|
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
była jeszcze jedna która miała taką długość ![]() ja gdybym brała ślub cywilny to w sukni takiej właśnie długości |
|
|
|
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
Na bank widziałam tą suknię, jak chodziłam po salonach, ale nie mogę sobie przypomnieć co to był za salon... Przekop we-dwoje, bo stamtąd pochodzą zdjęcia, na pewno znajdziesz.
|
#4559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4560 |
|
Przyczajenie
|
melleczka przekopałam wedwoje i różne inne portale i nic, pisałam do dziewczyn które sprzedawały te suknie i nic
![]() Viollet87 zapytaj, będę Ci bardzo wdzięczna.
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.

Wróć, one już zwymiotowały narządy wewnętrzne,a nawet wlasne żebra. Sorry,ale również nie mogłam sobie darować 
klik!
w każdej coś mi nie pasuje, jak ma fajny dekolt to brzydki haft, jak fajny fason to ramiączka nie w moim stylu i tak dalej... Już nie wspominając o tym, że ta blond modelka pokazująca kolekcję Pearl wygląda, jakby miała zaraz zwymiotować, aż mi się odechciało oglądać resztę kolekcji
Przepraszam za ten komentarz ale to silne skojarzenie...