|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie Część XXVII- zapuszczalskie wciąż atakują
Cytat:
Cytat:
Ludzie (glownie pochodzenia azjatyckiego/afrykanskiego/jamajskiego) sie jednak zabijaja o mieszkania socjalne, bo po 5 latach maja prawo wykupienia mieszkania za odsetek ceny rynkowej. Potem takie mieszkanie sprzedaja za normalna wartosc rynkowa i tak zaczynaja sie firmy developerskie. Cytat:
Jesli chodzi o buty to zgadzam sie z toba. Dla mnie to najwazniejsza zesc garderoby. Musza byc porzadne i bardzo dobrej jakoesci, ale nie musza miec metki wielokrotnie podnoszacej ich cene. Cytat:
Ale kazdy mial prace wiec nie mozna powiedziec ze komus nie chcialo sie pracowac i kombinowal. Choc zlodziejstwo z PRL-u nadal pokutuje. Ale Polacy chyba bardziej chcieliby byc kombinatorami niz nini sa. Zeby dorownac narodowi brytyjskiemu w kombinacjach i oszustwach Polakom wieeeele brakuje. Na szczescie. To jest czasem nie do wiary jak tu ludzie kombinuja zeby wyludzic zasilki. Wiedza o wyludzaniu zasilkow jest przekazywana z pokolenia na pokolenie. Niby to ta niedoksztalcona czesc spoleczenstwa, ale szczerze mowiac trzeba miec leb na karku zeby wykombinowac to co oni kombinuja. Polaczki potrafia tylko swirowac ile to pija, jacy sa cwani. Juz kiedys mowilam, takich pijakow i oszustow jak w UK to chyba nawet w Rosji nie ma. ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
Znam osobe, ktora ma 2 synow. Jeden ambitny, dobrze sie uczyl, nie kombinowal, nie wdawal sie w bojki. Skonczyl LO, poszedl na studia. Normalny, nie jakis kujon czy nadmiernie spokojny. Mial kumpli, gral w pilke i mial hobby. Drugi, cwaniak i kombinator, zlodziej od dziecka. Ledwo skonczyl zawodowke, wkrecil sie w swiatek przestepczy, dlugi, problemy, wczesna wpadka, dziecko. I ktorego matka uwaza za lepszego? Tego kombinatora bo ten madrzejszy to "*******a" Jak mnie do szalu doprowadza takie zachowanie. Albo kolezanka ma syna. Swietny dzieciak. Bardzo madry i grzeczny. Smialy elokwentny. Mimo ze ma 7 lat to gada sie z nim jak z rownym. Nie jest zainteresowany biciem sie z dzieciakami. Niesamowity dzieciak. sama bym takiego chciala ![]() A ktoregos dnia uslyszalam komentarz na jego temat, ze z niego to jakas ciota wyrosnie albo pedal
|
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
Monjas przyjel;am do wiadomosci
Dzieki ![]() U mnie zamieszanie na maksa, mala chodzi i placze... Ehhh ide obiad robic. |
|
|
|
#4533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4534 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
Pupcia juz o wiele lepiej, chociaz dalej jak widzi pieluche to placze
Na szczescie ranki sie juz prawie zagoily - dzieki tormentiolowi
|
|
|
|
#4536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Wiadomo ze Tormentiol jest bardzo dobry na odparzenia, rany, itp. ale... Ale jest to środek leczniczy gdzie próg jego używania ustalono ze nie powinien być mniejszy niż 3 lata. Ustalono tak ze względu na zawartość kwasu bornego który jest związkiem toksycznym ( kumuluje się w organizmie i może powodować uszkodzenie nerek czy układu nerwowego). W większości krajów cywilizowanych jest zakaz stosowania tego specyfiku u małych dzieci (zresztą w Polsce tez tylko mało kto to respektuje). Zakaz obejmuje jakiekolwiek stosowanie u dzieci poniżej 3 roku życia i bez wskazania lekarza u dzieci do lat 12. Nawet jeżeli na nie ma na skórze ran to i tak niewolno tego środka u małych dzieci stosować bo wnika on do organizmu także przez nieuszkodzona skórę. Nie chce straszyć ale odnotowano przypadki śmiertelne u małych dzieci wynikające z zatrucia kwasem bornym. |
|
|
|
|
#4537 | |||||||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I nie miałam nigdy szpanerskich butów. Na firmie jako takiej mi nie zależało. Ale na jakości butów tak. I ni ukrywajmy- akurat markowe buty często(!) są lepszej jakości od większości(!) bazarowych itd.Pół roku temu szukałam sobie glanów ze sztucznej skóry. I co? Nigdzie nie znalazłam. Musiałam kupić drogie (ponad 400 zł) buty z metką Vegetarian Shoes. Inna sprawa, że znalazłam już w necie glany Cockney Vegan- następnym razem może je kupię. Bo tańsze od Vegetarian Shoes. Niemniej znalezienie dobrych butów "bez metki" okazało się w moim przypadku po prostu niemożliwe. Pewnie sporo zapłaciłam za markę, ale co z tego Cytat:
Wiem, że 250 zł to ogromna kwota za klapki, ale kupiłam je w 4 albo 5 klasie szkoły podstawowej. Mam je do dzisiaj Także myślę, że przez 7-8 lat ta cena się zwróciła.Cytat:
Chociaż nie wiem, w Anglii nigdy nie byłam.Niemniej problem cwaniactwa w Polsce na pewno jest. Może i mniejszy niż w Anglii. Nie zmartwiłoby mnie gdyby się okazało, że to prawda Cytat:
Ona twierdzi, że u niej w Kanadzie to każda impreza kończy się masowym zgonem i torsjami u 99% uczestników imprezy. Mimo że wcale nie wypili nadmiernie dużo (podobno jej znajomi z Kanady piją o wiele mniej niż znajomi z Polski). Zdaniem tej znajomej, Kanadyjczycy po prostu "nie umieją" pić. I przede wszystkim- nie chcą umieć. Zdaniem tej znajomej Polacy piją dla zabawy, dla smaku, dla rozluźnienia, nawet dla szpanu, a ludzie w Kanadzie, których zna- po to żeby potem wymiotować. Bo to jest dla nich fajne i ciekawe. Nie wiem jak piją Anglicy, ale moim zdaniem po prostu piją inaczej niż Polacy. Zupełnie inna kultura picia. Cytat:
Cytat:
|
|
#4538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wróciłam właśnie z zakupów... padam... |
|
|
|
|
#4539 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
uwielbiam.Cytat:
![]() Cytat:
Aż brak słów na takie coś... W ogóle, zrobiłam chyba ze 300 pompek i z 300 brzuszków. Czuję się taka pełna energii
|
|
#4540 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Jakie pompki robisz? Męskie czy damskie?
|
|
#4541 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=saming;24896599]Mi glukozamina bardzo pomogła
Brownie uwielbiam.Poczęstujesz mnie ? ![]() Pewnie, zapraszam serdecznie, byle szybko, bo już z tżetem prawie cały bochenek zjedliśmy, objedliśmy się jak bąki,teraz ciężko się nam ruszyć ![]() Saming, ten chleb się robi bardzo szybko, i zawsze wychodzi, a ty też pichcisz, i masz do tego talent, to na pewno też by ci wyszedł
|
|
|
|
#4542 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rozgraniczam jeszcze marki. bo typowo bazarowych to nie uznaje. Dzieci raczej nie chca miec dobrych burow polskiej firmy bo polska metka nie szpanuje. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A mi sie wydaje ze nie wazne jest kto wypije wiecej ilosciowo, a kto jest gorsza zachlana swinia. I tu Anglicy wygrywaja. Polakow nazywa sie pijakami bo sami o sobie tak mowia, a nie robia z siebie tego co robia przecietni Anglicy. Poza tym jest jeszcze ta kultura Pub'owa. Siedzi tam angielska klasa robotnicza (a raczej bezrobotna) od samego rana i zlopie po kilkadziesiat piw. Potem schodza sie cale rodziny z dziecmi i dookola pub'u kreci sie zycie. Ci akurat nie zaliczaja zgonu. Ich nic nie ruszy. Oni juz maja piwo zamiast krwi. A w niektorych miejscach w PL czy w Czechach dlaczego nie wpuszcza sie Anglikow do klubow? Dlatego ze sa zachlanymi swiniami. A nie sa pijani dltego ze polskie piwo jest dla nich za mocne, (bo akurat angielskie piwa sa mocniejsze), tylko dlatego ze ich idea dobrej zabawy to zachlac sie jak najszybciej (zwykle zaczynaja juz w domu przy tak zwanych "drinking games", zazygac, zsikac i narobic w gacie i zaliczyc zgon gdzies na ulicy. Inaczej nie bylo dobrej zabawy.
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie robiłam pod rząd. Byłam na treningu i koniec końców co chwilę pompki robiliśmy. Pod rząd to tak z 25 zrobię. Albo 30. W sumie tyle robiłam czy więcej dam radę to nie wiem... Mitonic, a możesz mi przesłać przepis na PW ?
|
|
#4544 | |||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Koszulki czy inne takie, to można mieć marnej jakości, ale buty już lepiej kupić porządne. Cytat:
Cytat:
Chociaż to też od grupy społecznej zależy. Z tego, co mówisz o Anglii to wnioskuję, że tam każda dzielnica jest już minispołeczeństwem- można na podstawie obserwacji danej dzielnicy, mówić o całym kraju, bo dzielnica jest po prostu "krajem w pomniejszeniu". W Polsce tak nie ma. Albo trafiasz do dobrego środowiska, albo nie. Te dwa światy się zazwyczaj nie przenikają, a przynajmniej nie tak bardzo jak w Anglii (cały czas wyciągam jedynie wnioski z tego, co Ty piszesz o Wielkiej Brytanii). Także w ogóle mówienie o tym, że "Polacy dużo piją" czy "Anglicy dużo piją" to ogromne uproszczenie. Bo są grupy, które nie piją w ogóle, a są grupy, które piją na umór. Cytat:
A myślę, że Polacy często mówią (z dumą ), że są pijakami, mając na myśli, że piją dużo, a nie wymiotują po kątach itd. Bo dla Polaka to raczej dumą jest wypić dużo, a nie być pijanym.Przynajmniej w moim środowisku. Ale wiem, że z tym różnie bywa. Cytat:
Aż z ciekawości ostatnio nawet patrzyłam w sklepie ile % mają piwa. Waha się od 0,5 (Karmi ) do ok. 13%, o ile dobrze pamiętam. Ale najwięcej piw to ma 7-8% z tego, co zauważyłam (oczywiście w sklepie, w którym sprawdzałam).
|
|
#4545 |
|
Wtajemniczenie
|
Saming, już ci wysłałam, daj znak, jak upieczesz, czy ci wyszedł i czy smakował
|
|
|
|
#4546 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a buty ze szpanerskim znaczkiem za 200-300. Cytat:
Cytat:
I na tej podstawie stwierdzam ( i wiekszoc Polakow tu przebywajacych ma takie zdanie. No moze poza cwaniaczkami ktorzy szpanuja tym jak duzo pija), ze Anglia jest krajem bardziej pijackim niz Polska. Wiadomo ze wszedzie sa ludzie ktorzy nie pija i nie jest to ich rodzajem rozrywki Cytat:
A jak dla kogos wazna jest ilosc to automatycznie z taka osoba nie pije. Cytat:
![]() Takiego cuda jeszcze nie widzialam. To wino ma 12 -13%.
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie i zmykam,
milego wieczoru |
|
|
|
#4548 | |||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Ale ja chyba patrzę ze złej perspektywy. Zawsze miałam po prostu wrażliwe i jednocześnie niewymiarowe stopy. Dlatego takie buty za 100-200 zł to zazwyczaj nie były na mnie dobre (mówię tutaj o butach zimowych czy jesiennych, z letnimi było łatwiej). Wege glanów za 100-200 zł to już tym bardziej nie kupię. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak sobie przypomnę /znajdę to piwo, to dam znać.
|
|
#4549 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dodam tylko jeszcze o kulturze picia w roznych krajach. otoz np. w PL pije sie jak jest okazja raczej. A na przyklada codzienne zycie Niemcow czy Anglikow jest silnie zwiazane z piwem. To jest ich kultura. Picie piwa jak herbaty niemalze, wiec srednio Anglicy i Niemcy wypija i tak wiecej niz Polacy. W zwiazku z tym tu nawet mozna prowadzic po alkocholu, bo odebranie piwa po pracy Anglikom chyba rewolucja by sie zakonczylo. Tu chirurg czy prawnik, czy inny bankier, na Lunch wypija piwo i to jest normalne. ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Nie wiem czy nadal tak jest ale jeszcze niedawno w Niemczech nawet dzieci pily piwo do obiadu i nikt nie widzial w tym nic zdroznego.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4550 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz jeszcze korcą mnie dwie maseczki, ta którą zachwalała Asia i Pam ![]() Ajj ale pospałam sobie, ponad 2 h ale należało mi się
|
||
|
|
|
#4552 |
|
ma zielone pojęcie
|
Kocurzyco, znalazłam to piwko, które "reklamowano" na demotach: http://demotywatory.pl/1574520/-Jak-na-imprezie
![]()
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
Już widzę siebie jutro wstającą
Jestem taka wyspana po tym tygodniu, więc pójdę późno spać, a wstanie rano to będzie porażka.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi w poniedziałki zawsze dobrze się wstaje i szybko czas leci. Zresztą ostatnio nigdy nie dłuży mi się w pracy, nawet braknie czasu żeby wszystko ogarnąć
|
|
|
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
Miki o 5:40
|
|
#4556 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Serio? Jak Ty to robisz?
|
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, w PN się wstaje paskudnie.
|
|
#4558 |
|
Wtajemniczenie
|
Miki, dalej jesteś zadowolona z tego nowego Rimmela?
Edytowane przez Mitonic Czas edycji: 2011-02-06 o 20:59 |
|
|
|
#4559 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4560 |
|
Wtajemniczenie
|
kurde chyba udalo mi sie znalezc wiecej czasu dla Was, szok
![]() kupilam prostownice do wlosow rowenty ta nowa, ale mnie wkurza bo ma chyba popsuta blokade zamykania plytek, w sklepie bylo ich 10 i w zadnej nie dzialalo albo dzialalo jak chcialo ;/ albo ja nie umiem tego zrobic ;/ ale generalnie z prostownicy jestem zadowolona
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.

Gdyby takie cwaniactwo było napiętnowane społecznie, to takich cwaniaczków byłoby mniej.
- 82
15.04.2013
Dzieki 
Na szczescie ranki sie juz prawie zagoily - dzieki tormentiolowi 

Jak Ty to robisz?