|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki kolor dla mnie? | |||
Brąz? |
![]() ![]() ![]() ![]() |
142 | 53,99% |
Bląd? |
![]() ![]() ![]() ![]() |
123 | 46,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 263. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Raczkowanie
|
Zmiana na blond - pomocy
Cześć
![]() Jako dziecko miałam bardzo jasny kolor włosów, niestety z wiekiem zaczęły one ciemnieć. W gimnazjum miałam już dosyć mysi kolor, który tylko w wakacje rozjaśniał się pod wpływem słońca. Po ukończeniu gimnazjum postanowiłam przefarbować włosy na brąz - niestety pomyliłam farby (sic!) i zamiast brązowych miałam rude włosy. Taki odcień nosiłam całe wakacje, niestety nie czułam się w nich dobrze. W 1 klasie liceum zaczęłam farbować włosy na bardzo ciemny brąz. I tak przez całe liceum. W zależności od tego jaką kupiłam farbę - był to albo ciemny, albo średni brąz. Na 1 roku studiów odłożyłam farbowanie na dłuższy czas, ponieważ zapragnęłam zmian - postanowiłam "strzelić" sobie blond pasemka. Nie muszę chyba komentować tego jak wyglądałam... niecałe 2 miesiące później przefarbowałam się znowu na brąz. I tak w kółko. Pół roku temu postanowiłam zrobić sobie bardzo mocne wówczas "ombre". Poszłam do salonu fryzjerskiego - efekt mi się podobał. Miałam jasno brązowe włosy u góry i blond końce. Po wakacjach odświeżyłam ombre - z takim wyjątkiem iż u góry nie mam już brązowych a swoje - ciemne blond włosy. Ostatnio zaczęłam myśleć o tym, żeby rozjaśnić włosy max o 2 tony. Od zawsze bardzo chciałam być blondynką. Może nie mam co do tego super predyspozycji- mam włosy dosyć cienkie - jednak zauważyłam, że przy ostatniej pielęgnacji włosy są w bardzo dobrej kondycji mimo rozjaśniania końców. znalazłam blog "Karina in Fashionland" i bardzo podoba mi się koloryzacja autorki bloga. Ludzie mówią mi różne opinie - albo że blond nie będzie mi pasował, ponieważ "zleje" mi się z twarzą - albo wręcz odwrotnie - że będę wyglądać super. Ja jestem już zdecydowana. Jedyne co chciałabym wiedzieć, to czy powinnam iść w kierunku bardziej ciepłych czy zimnych odcieni? Wiem, że fryzjerka sama powinna dobrać mi odcień, jednak chcę poznać różne opinie na ten temat. O sobie - cerę mam dosyć jasną, jednak nie porcelanową. Opalam się dosyć szybko. Zazwyczaj na początku jestem trochę czerwona, jednak po kilku dniach skóra ma odcień brązu. Mam kilka piegów, co spowodowane jest działaniem słońca. - oczy są niebiesko zielone. Właściwie jedno jest niebieskie a drugie zielone ![]() - brwi mam dosyć ciemne naturalnie, nie są czarne, ale ciemne. Generalnie ludzie mówią mi, że mam ciemną oprawę oczu - obecnie mój naturalny kolor to ciemny blond Niestety nie korzystam teraz ze swojego komputera więc nie mogę wkleić żadnego zdjęcia. Napiszcie proszę mniej więcej orientacyjnie - w jakim odcieniu byłoby mi dobrze. A może same macie podobny typ urody do mojego i możecie z doświadczenia polecić jakiś kolor? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zmiana na blond - pomocy
Z opisu wynikałoby, że bardziej pasują do Ciebie chłodniejsze odcienie włosów, jednak bez zdjęcia nie możemy doradzić na 100%. Fryzjer znający się dobrze na swojej robocie, powinien wybrać dla Ciebie najlepszą opcję
![]()
#4533 |
Wtajemniczenie
|
Fajnie by bylo gdybyś zdjęcia dodała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jaki KOLOR włosów będzie do mnie pasować ? - wątek zbiorczy
Hej dziewczyny
![]() Od prawie zawsze farbuje włosy na jasny blond, ale juz mi sie troche znudził i chciałabym cos zmienic ![]() ![]() W załącznikach sa najaktualniejsze moje fotki. Jak myślicie co by tu zmienic? Macie jakiś pomysł ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Przyczajenie
|
Nudna fryzura
Mam naturalnie bardzo ciemne włosy. Nie są ani proste, ani kręcone, raczej coś pomiędzy co bardzo mnie denerwuje. Do tego mam bardzo wysokie czoło, więc muszę mieć grzywkę i to prostą, bo te na bok nadal nie korygują mojej podłużnej twarzy. Teraz włosy sięgają mi delikatnie za ramiona ale nie chcę ich obcinać, wolę zapuścić, bo całe życie miałam krótkie lub półdługie. Moja fryzura jednak bardzo mnie nudzi i chciałabym coś z nimi zrobić. Zastanawiałam się nam ombre ale myślę, że to ryzykowne. Po pierwsze mam czarne i puszyste włosy więc to może nie wyglądać za dobrze. Chciałabym mieć inny kolor ale piekielnie boję się dekoloryzacji, bo strasznie niszczy włosy. Co mogłabym zrobić z moją fryzurą? Czy może jednak mogę się skusić na inny kolor (istnieje jakiś bezpieczniejszy dla włosów sposób)? Czy są jakieś nowe zabiegi, które mogą trochę odmienić wygląd włosów, tak żeby fryzura nie była nudna?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Raczkowanie
|
Oto moje zdjecie, niestety mam na nim mokre włosy
![]() https://imagizer.imageshack.us/v2/55...90/51/yltu.jpg Edytowane przez kreollka Czas edycji: 2013-11-12 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() W jasnym blondzie Ciebie zdecydowanie nie widzę. Gdybyś jednak zeszła o ton, dwa jak planowałaś- byłoby ładnie. Byle nie za jasno! ![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4538 |
Przyczajenie
|
Jaki kolorek możecie mi doradzić ?
Myślalam o rozjaśnieniu tych włosków;p To jest mój natural color. |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=
Pięknie Ci w tym kolorku jest. ![]() W jasnym blondzie Ciebie zdecydowanie nie widzę. Gdybyś jednak zeszła o ton, dwa jak planowałaś- byłoby ładnie. Byle nie za jasno! ![]() Tak, właśnie chciałam zejść 2 tony tylko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny pomóżcie zmiana koloru jaka farba help
Witam dziewczynki
![]() http://imworld.aufeminin.com/dossier...e-133956_L.jpg Przeszkadzają mi odrosty mojego naturalnego koloru, które mają już 3 cm... Farbuje odrost co 2 miesiące, bo nie chce częściej traktować głowy chemią...Nie używam rozjaśniacza i na odrost kładę tylko skandynawski blond palette. Niemniej jednak pomyślałam,że może te odrosty mniej rzucałyby się w oczy gdyby trochę przyciemnić kolor. Podobam się w sobie blondzie, jest fajnie, mam porównanie, bo miałam już czarny kolor kiedyś i wyglądałam jak kostucha... Dlatego myslę, czy przefarbować się na taki kolor: http://i.wp.pl/a/f/jpeg/24489/torbic...orbicka23.jpeg Bardzo mi się podoba, nie jest ciemny ani za jasny, wygląda tak naturalnie. Tylko mam problem.... A w zasadzie 2: 1) jaka farba uzyskam taki kolor na moich farbowanych na jasny blond włosach? 2) jaka farba potem farbować tylko moje ciemne odrosty? Z góry dziękuję za kazda rade. |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
![]() https://www.google.pl/search?q=piask...blond&tbm=isch Polecam spokojnie przejrzeć, jakąś wybrać i skonsultować. ![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Przyczajenie
|
Jaki kolor włosów będzie dla mnie najodpowiedniejszy?
Hej, mam ostatnio mały problem, mianowicie chce zmienić kolor włosów, a nie mam kompletnie pojęcia jakie odcienie pasują do mojej jasnej cery. Dodam że mam bardzo ciemne brązowe oczy i owal twarzy pomiędzy okrągłą, a w kształcie serca. Teraz na głowie mam ciemny blond, naturalny to taki jasny mysi brąz. Proszę o pomoc
![]() Tak, tak jestem małolatą :p Edytowane przez Kayenn Czas edycji: 2013-11-27 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki kolor włosów będzie dla mnie najodpowiedniejszy?
z samym opisem, bez zdjecdia to duzo nie poradzimy. powiem Ci ze w rudym moze byc ok, a okaze sie ze bedziesz w nim wygladac okropnie :P pokaz fotke wtedy bedzie łatwiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jaki kolor włosów będzie dla mnie najodpowiedniejszy?
gotowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Raczkowanie
|
jaki kolor bedzie mi pasowac?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziewczyny mam taki problem, chcialam cos zmienic w sobie, tz kolor wlosow. Moj naturalny kolor to ciemny braz ale zle sie w nim czyje bo mam dosc jasna karmacje i defekty cery, co przy ciemnym kolorze bardzo widac. Mam szare oczy, ale niebawem kupuje ciemno brazowe soczewki... Pomozcie mi jaki kolor wsosob sobie dobrac zebym wygladala swiazo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Zakorzenienie
|
Dot.: POMOCY!!! Jak dobrac kolor do urody !
ten jest zdecydowanie za ciemny. nie myślałaś o jaśniejszym, złocistym brązie?
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Przyczajenie
|
Dot.: POMOCY!!! Jak dobrac kolor do urody !
myslalam o takim
http://zszywka.pl/p/lekko-wpadajacy-w-rudy-782289.html co o tym myslisz ? :d Edytowane przez zuniaask Czas edycji: 2013-11-30 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4550 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Dziewczyny pomóżcie zmiana koloru jaka farba help
Cytat:
http://kokardka-mysi.blogspot.de/201...-wraca-do.html ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
http://us.cdn281.fansshare.com/photo...1343845767.jpg http://www.google.de/imgres?biw=1366...r:54,s:0,i:248 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Przyczajenie
|
W jakim kolorze najlepiej?
czesc
czy mozecie mi doradzic w jakim kolorze mi lepiej? czy moze sciac grzywke? bo mialam wczesniej rude, rozjasnialam kilka razy w krotkim czasie a teraz sa bialo-zolto-blond i do tego mega zniszczone no i wypadaja... I nie wiem co z nimi robic... moze grzywka ? przedstawiam swoje zdjecia no i zdjecia tych kolorow wlosow co mi sie podobaja pomozcie... dziekuje i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Raczkowanie
|
Dot.: W jakim kolorze najlepiej?
Moim zdaniem najlepszy będzie jasny brąz. Rudy zupełnie Ci nie pasował, a blond jest też w miarę oki
![]() ![]()
#4553 |
Zadomowienie
|
Dot.: W jakim kolorze najlepiej?
też uważam że rudy nie bardzo ci pasuje, chyba że byłby ciemny rudy ale nie wiem...
W blondzie ładnie wyglądasz ale nie w takim bardzo jasnym (nie platyna) tylko taki ciut ciemniejszy ale nadal jasny blond ![]() W jaśniutkim złotym brązie też pewnie byś fajnie wyglądała. Co do grzywki to tak jak wyżej, na bok lekko wycieniowana ![]() Edytowane przez kinia656 Czas edycji: 2013-12-09 o 08:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4554 |
Przyczajenie
|
jaki kolor włosów ?? :)
hej wszystkim
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: jaki kolor włosów ?? :)
Kochana, naturalnie ciemnych włosów nie chwyci Ci jaśniejsza farba. Musiałabyś udać się do fryzjerki, skoro nie masz z tym doświadczenia
![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Zadomowienie
|
zuniaask zdjęcie tej dziewczyny jej włosów jest śliczny, sama się nią inspirowałam ale ... co z tego jak nadal nie mogę znaleźć podobnego koloru?.. szukam i szukam, ciągle testuję i narazie nie jestem zadowolona.. nadal szukam. Chyba że ty wiesz co to za kolor.. bo te podane u niej w komentarzu też testowałam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Przyczajenie
|
Aktualnie dążę do blondu, konkretny docelowy kolor nie jest jeszcze wybrany, ale znajomi ciągle powtarzają, że blond nie jest dla mnie. Co doradzicie?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4558 |
Zadomowienie
|
też nie mogę sobie ciebie wyobrazić w blondzie, ładnie ci w ciemnym rudym a jeśli nie chcesz rudego to inny ciemniejszy kolor (byle nie za ciemny) ale też raczej nie jasny blond..
Ja bym na brązy popatrzyła ale na te jaśniutkie ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Dziewczyny ostatnio kupiłam Garnier Olia złocisty jasny brąz- wyszedł niestety jak ciemny blon (bardziej ciemny niż ciemny) a z tyłu na opakowaniu jest taki ładny brązik coś jak ciemny rudy ale nie rudy tylko brąz, niestety nie wyszedł mi taki kolor, może znacie inne farby które mogłyby mi dać taki efekt brązu jak w tej farbie na pudełku? Testowałam już różne farby, różne kolory ale nie trafiłam na taki jeszcze.. ostatni do przetestowania został mi orzechowy blond z palette (też chcę taki jak na pudełku) ale jeśli znowu nie wyjdzie taki kolor to już nie wiem co dalej testować.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Przyczajenie
|
Na ostatnim zdjeciu wygladasz najladniej. Mysle ze blond jednak nie pasuje. Ciemne wlosy wydobywaja ci ladnie glebie oczu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Przyczajenie
|
Proszę o szczere komentarze odnośnie koloru włosów jaki mógłby mi pasować co by z siebie nie zrobić klauna ;p Może kobitki z większym doświadczeniem by się wypowiedziały. Farbuję włosy od długiego czasu loreal preference nr 74 mango bez rozjaśniania no i wychodzi co wychodzi. Mój naturalny kolor to ciemny brąz i dodam że nigdy nie rozjaśniałam włosów ale miałam między innymi kolory czarny i odcienie brązów....i myślałam że ten obecny jest moim ale, jednak nie. Dziękuję z góry i załączam foto
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.