TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV 2010 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-07, 10:55   #4531
CAROLAJKA
Raczkowanie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

PlMadzia u nas jak gołębie zrobiły gniazdko sobie na balkonie to ze 2 miesiące później wyszły dwie krechy na teście a jak Babcia nam mówiła że się nowe życie szykuje to się z niej śmiałąm ze wierzy w zabobony

Oleńko wszytskiego najlepszego

czy któraś z was ma już ta miseczkę niewysypkę ? ja chciałam Danie kupić ale nie wiem jak się będzie sprawować

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

moze powinnaś tego siuśka podwinąć pod spód tak aby wsadzić do nocnika
CAROLAJKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 11:03   #4532
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

u mnie na pewno nie bedzie sie sprawdzac, mala dostaje po jednej rzeczy do raczki wiec nie wysypuje reszty , gdybym dala jej miske jedzenia to nic innego mogloby nie istniec i zjadla by nawet ostatniego okruszka.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 11:08   #4533
mloda1989
Zakorzenienie

Ecia sliczne zdjecia

ta inglesia z konstrukcji bardzo maclarena przypomina..
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 11:10   #4534
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

nie wiem ile mi się uda napisać póki mały nockę odsypia....
Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
omg.... Baobabku... masakra jakaś... no pięknie Twoja siostra Ciebie obsmarowała... a miałaś wcześniej jakieś takie podobne sytuacje, że jest to osoba która lubi zmyślać? Nie wiem jak bym się w takiej sytuacji zachowała... ja bym chyba jej powiedziała że zostawiła otwarte nk akurat na wiadomości do tej koleżanki... i następnym razem jak chce Ciebie obsmarowywać to niech to robi u siebie w chacie, że takich miłych rzeczy to dawno nie słyszałaś. Powiedz, że szkoda ze to nieprawda, bo marzy ci się "i tutaj coś drogiego"... Dziękujesz jej za wczorajszą wizytę i że przez najbliżesze 50 lat nie masz ochoty jej gościć u siebie w domu... ja bym nie chciała utrzymywać z taką osobą kontaktu.. rozumiem że to siostra... ale są pewne granice... niech zajmie się dziewczyna swoim życiem a nie twoim i nie musi go tak "ubujniać"...
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

To chyba faktycznie alergia. Możesz spróbować go już przebadac ale wyniki mogą nie być jednoznaczne. Trochę za wcześnie.

Co do siostry to ja chyba spytałabym się wprost czy nie ma ciekawszych tematów do rozmów. Zdecydowanie zazdrości Ci i dlatego tak wymyśla. Powiem tak nawet jeżli byłaby to prawda to co ją włąściwie obchodzi co Ty robisz z pieniędzmi. Chcesz to je wydajesz i tyle.
Trochę dla mnie jest niepojęte że to własna siostra tak do obcych wypisuje na Ciebie. Ja jestem bardzo blisko z moją siostrą i nawet jak robi cos głupiego to i tak za nią murem stoję. Ona za mną też.

.
[QUOTE=anakazar;26206388]

Baobabku koszmar jakiś taka siostraJa bym jej ładnie po dupie dała i już na pewno skreśliłabym takiego fałszywca z kręgu swoich znajomych

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Ja bym na twoim miejscu to zgrala na pendrive, ale to już za późno. Ale na pewno jej powiedz że jak zostawia swoją pocztę włączoną to niech się liczy że ktoś przypadkiem może tam zajrzeć. I że pewnie teraz będzie miała o czym pisać koleżance, że jej poczte czytasz, ale zrozumialaś że specjalnie zostawila to otwarte żebyś sie dowiedziała co o tobie myśli, bo prosto w oczy nie potrafi. A niech ona się wstydzi a nie ty

Mój synek nocke na pogotowiu spędziłwczoraj marudził i jak się go pytałam czy coś go boli to otwierał budzie i pokazywał palcem na gardło. Dałam mu przeciwbólowy żeby kolacje zjadł, i o godz 00,20 dostał atak duszności, na zmianę z płaczem, i jak nie przechodziło przez godz to tz pojechal z nim na pogotowie, bo ja na urodzinkach wypiłam dwie lampki wina to już za kierownicę nie siądę, a musialam zostać z Erykiem. No i zapalenie krtani, w razie takich przypadków już zostalam poinstruowana ze pierwsze co trzeba zrobić to otworzyć okno i obniżyć temp w pomieszczeniu. Malego oczywiście niedawno wypisałam na wlasne ryzyko bo już przeszło mu, 25 zł za możliwość siedzenia i pilnowania zapłacone, a tz jak wrócił do domu o 22.30 to teraz do pracy pojechał nic nie śpiąc bo mlodego pilnował żeby kroplówki nie wyrwał.

Na balkonie w doniczce dwa wielgachne dzikie gołębie robią sobie gniazdo, jak już coś wymodzą to fotke im zrobię
Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
martuko, twoje dzieci boskie są . jeśli idzie o umiejętności małodzieciowe to moja taka sama jak twoja asia-co bym jej nie powiedziała to przyniesie, naśladuje zwierzęta, za wszystkimi dziećmi woła "dzidzia" (i jak oglądam przy niej wiżażowe maluszki to od razu podbiega, śmieje się i pokazuje i mówi "dzidzia")i na dzieci w tv i swoje zdjęcia też.
W ogóle na polecenia reaguje-typu wołaj mame, czy tatę, "pokaż jak się robi", "gdzie masz...", "zrób [papa, tulu tulu,daj buzi], "przynieś", "daj mamie, tacie".
Czasem to nie wiem skąd ona różne rzeczy wie-jak nosiła babci korale i o tym mówiliśmy to od razu na nie pokazywała, nawet wcześniej jak się babcia pytała czy chce się koralami pobawić to od razu do odpowiedniej szafki biegła.
I sobie taką jedną książeczkę upodobała i też nie wiem skąd wie, że to piotruś pan (znaczy pewnie tam raz czy dwa wcześniej słyszała, ale żeby od razu pamiętać?) i nawet jak jej tato schował między inne na półce to na komende przynosi piotrusia

A już najbardziej mnie rozbawia, jak przynosi wszelkie paprochy, okruchy z dywanu, daje mi i z obrzydzeniem mówi "bebe"

Baobabek, u nas też znów co jedna noc to gorsza, budzi się nawet co 10 min i kręci jak g...no w przeręblu, co ją położę, położę siebie, to ona bach świeca i już stoi labo się powykręca i znów drze jape. Nad ranem ją do siebie wzięłam, ale takie posunięcie zawsze oznacza dla mnie bół szyi, kręgosłupa i tp.
Także nie jesteś sama

z alergią, to ciężko diagnozować poniżej 3,4 roku życia raczej się tego nie robi, bo testy wychodzą na ogół nie miarodajnie.
Lekarz fajny, "a może to być to , a może też nie być"

z tą siostrą to maskara, musiałaś się poczuć mega dotknięta. Powinnaś jej mocno wygarnąć- los chciał żebyś się dowiedziała, skoro zostawiła otwartą stronę, jak wypisuje takie paszkwile, to powinna się bardziej pilnować w tym knuciu.
Ciekawe tylko poco to robi?

pop, lenucha też często na powiedz mama reaguje "tata", a stary ma ubaw

darusia, jestem z ciebie mega dumna jak facetowi nagadadałas, brawo klaski:

O LUNIU kochana, żyj nam 100 lat : roza:
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Wszystkiego Najlepszego dla Oleńki

Martuko jestem w amoku jak patrzę na Twoje dzieci cudeńka!

Baobabku zapytaj się siostry czy zamawiać jej wizyte u psychiatry już teraz czy jesczze chwilę poczekać?chora...
u Kubusia rzeczywiście wygląda to na alergię skoro tak szybko zniknęło

Madzia ale mi smaku narobiłaśślinotoku dostałam
Biedny Erwinek

Ferrou,Mysia piszcie! nie smucicie!!
część zacytowałam, cżęść nie... kurde już nie pamiętam komu co miałam napisać - presja czasu tak na mnie działa..jestem załąmana i zdołowana tą całą sytucją z moją siostrą...jest mi mega przykro, ja dla niej wszystko, czy mam pieniądze czy nie mam, zawsze siostrzenicy coś kupowałam, czy mojej siostrze też jakiś drobiazg, bo wiem że nie pracuje i jest im ciężko z jednej wypłaty...nigdy nie dałam jej odczuć że mi jest lepiej bo oboje z tż pracujemy czy cośnie wiem czemu robi ze mnie taką śpiącą na kasie królewnę, co to w dupie ma wszystko i tylko kasa do wydawania się liczy to, że sobie kupuję czasem kiecki czy coś do ubrania to chyba nie jest przyczyną...poza tym nie kupuje nie wiem jak drogich ubrań mam jej dość
Madzia - współczuję nocki
Oleńko 100 lat królewno życzy Kubuś

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 11:13   #4535
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CAROLAJKA Pokaż wiadomość
czy któraś z was ma już ta miseczkę niewysypkę ? ja chciałam Danie kupić ale nie wiem jak się będzie sprawować

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

moze powinnaś tego siuśka podwinąć pod spód tak aby wsadzić do nocnika
Ja pierwszy raz słyszę

No nie ma to jak padający deszcz na świeżo co umyte oknai wiszące pranie

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 11:31   #4536
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja mialam w planach mycie okien na jutro tz i tesciu z mala na spacer a ja okna ale jeszcze jej nie przeszlo wiec paln legl w gruzach.
A.Camus
Stary 2011-04-07, 11:32   #4537
CAROLAJKA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Ja pierwszy raz słyszę

No nie ma to jak padający deszcz na świeżo co umyte oknai wiszące pranie
http://allegro.pl/miseczka-niewysypk...543770448.html

dziewczyny jakis czas temu ją polecały tylko nie wiem czy któraś wyp[róbowała ja właśnie ją zamówiłam zobaczymy czy coś warta jak przyjdzie szukałam wcześniej w sklepie ale nie było nic takiego

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

do nas tutaj i tam przychodzi Pani myć okna ja nie mam do tego nerwów wolę dać pare groszy komuś kto robi to fachowo niż się męczyc i irytować ze jakieś smugi zostają

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-07, 11:52   #4538
P0P70
Zakorzenienie

Ecia - z Adasia to mały przystojniak i jak już pięknie chodzi

Cytat:
Napisane przez EciaPecia Pokaż wiadomość
A Wy mi lepiej powiedzcie jak uczyć chłopca do robienia w nocnik, bo z dziewczynką to chyba łatwiej. Ja jak sadzam Adasia na nocnik to mu fisiorek i tak z niego wystaje hehe.
dobre pytanie. Nie mam pojęcia mam dziewczynkę. A nie ma specjalnych nocników dla chłopców

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
u mnie na pewno nie bedzie sie sprawdzac, mala dostaje po jednej rzeczy do raczki wiec nie wysypuje reszty , gdybym dala jej miske jedzenia to nic innego mogloby nie istniec i zjadla by nawet ostatniego okruszka.
. Ty to zawsze mnie rozśmieszysz tymi opisami jedzenia Oliwki. Może dlatego że moja jest całkowiecie inna i je bo musi a nie że chce.

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
do nas tutaj i tam przychodzi Pani myć okna ja nie mam do tego nerwów wolę dać pare groszy komuś kto robi to fachowo niż się męczyc i irytować ze jakieś smugi zostają

U mnie jest a właściwie było tak samo bo teraz to matka TZ wszystkie myje. Nie dlatego że musi tylko dlatego że chce ona nie lubi jak ktoś obcy jej sie po domu kręci.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 12:02   #4539
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Teraz to każda będzie sie bała odezwać na ten temat.

Może faktycznie weźmiemy coś z tych starych propozycji
bez jaj !!!

zaraz sparwdzę co mam zapisane na dysku.. jak mi nie podacie to bedzie bez nazwy..

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Maniaczki, naguski, framuga i guarana-ale tylko w kwestii formalnej -mamuśki III-IV 2010

tylko to mam... A PAMIETAM JAK KTÓAS TYLE NAZ PODAWAŁA I ICH KURKA NIE ZAPISAŁAM!!

no nic bede sie codziennie przypominac az beda jakies propzycje..

madzia ty cos młówiłas o pierwszej stronie?? ze na innych watkach dzieci starszcyh tak maja .. mogłabys mi podac link w którym watku to lookne..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 12:04   #4540
Darusiaaaa
Zakorzenienie

pop bo mloda ma po prostu w brzuchu WIELKĄ NIESKOŃCZONĄ ODCHŁAŃ!
Ona jest w stanie pochlonac NIEOKRESLONE ilosci papu.
A.Camus
Stary 2011-04-07, 12:11   #4541
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

dziewczyny jakis czas temu ją polecały tylko nie wiem czy któraś wyp[róbowała ja właśnie ją zamówiłam zobaczymy czy coś warta jak przyjdzie szukałam wcześniej w sklepie ale nie było nic takiego

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Aha już wiem o co chodzi.Dzięki

Ja też chciałam wezwać Panią,bo zawsze tak robię jak wypada MI myć okna.Jednak tż sam był chętny to proszę bardzo
Cytat:

. Ty to zawsze mnie rozśmieszysz tymi opisami jedzenia Oliwki. Może dlatego że moja jest całkowiecie inna i je bo musi a nie że chce.

.
Mnie też to strasznie śmieszyJakby mi moja tak zagadała to padłabym na stojąco

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-07, 12:33   #4542
sara 85
Zakorzenienie

Darusia- Zosia też tak potrafi, jak babcia wraca z pracy z zakupami to Zosia pierwsza i patrzy co wziąć i zjeść. Często chodzi z kawałkiem kiełbasy, marchewką albo bułką w ręku

Ana a mi pan od tych bluzeczek napisał że musze wybrać sobie inne bo białej i beżowej już nie ma. Została tylko szara i cappuccino. ;/ ale znalazłam inny link ale jakieś inne chyba kolory troche sa i dłuższa 4 cm
http://allegro.pl/bluzka-tunika-koro...541895245.html

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 12:46   #4543
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
A Wy mi lepiej powiedzcie jak uczyć chłopca do robienia w nocnik, bo z dziewczynką to chyba łatwiej. Ja jak sadzam Adasia na nocnik to mu fisiorek i tak z niego wystaje hehe.
Chłopca w sumie łatwiej oduczyć. Może masz zły nocnik, jak kupujesz dla chłopca to musi mieć wysoki przód żeby zakrywał siusiaka. a łatwiej że z dziewczynką jak jej się zachce na ulicy to jeszcze przez kilka lat musisz pomagać bo sama sobie nogi osika, a chłopak wyciągnie małego i każdy krzaczek podleje. Eryk to u mojego taty to zamiast do kibelka to biegał na dwór choinke mu podlewać(padła mu po roku )
Cytat:
PlMadzia u nas jak gołębie zrobiły gniazdko sobie na balkonie to ze 2 miesiące później wyszły dwie krechy na teście a jak Babcia nam mówiła że się nowe życie szykuje to się z niej śmiałąm ze wierzy w zabobony
U mnie to niemozliwe, bo i spiralka i tabsy . Ale teraz jak to napisałaś to sobie przypomniałam że jeszcze na starym mieszkaniu w roku w którym zaszłam z Erwim na parapecie mi sie gołębie rozstawiały, ale wiatr je zganiał Dobrze ze moi chłopcy za mlodzi na dzieci
Cytat:

Ja chciałam kupić, ale mój z dnia na dzień przestał chrupki jadać, i paluszki tez czasami jednego, więc nie mam co mu w tym podawać
Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
madzia ty cos młówiłas o pierwszej stronie?? ze na innych watkach dzieci starszcyh tak maja .. mogłabys mi podac link w którym watku to lookne..
Prosze bardzo https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ht=odchowalnia

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 13:18   #4544
CAROLAJKA
Raczkowanie

PlMadzia ja znam taki przypadek że i tabsy były i gumki i spiralka i dziewczyna zaszła w ciążę w 5 mieesiącu się zorientowała dziecko trzeba było usunąć bo miało wrośniętą spiralkę w głowę masakra to była dla całej rodziny

a mój Tż kiedys gołym tyłkiem zaświecił przwed Panią sprzątającą nie uprzedziłam go że ktoś przyjdzie myc okna on rano przyjechał i chciał cichaczem na golasa wskoczyć do lóżka z pod prysznica wyszedł a tu Pani stoi z wiaderkiem w pokoju do dziś mam z niego ubaw
Stary 2011-04-07, 13:22   #4545
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mnie sie juz tydzien @ spoznia, ale bylka u gina boi mi sie jakies cholerstwo przyplątało i swedzialo i pieklo i cuda na kiju ale w ciazy nie jestem.

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

carolajka hahahahahhahahah!!!!!
A.Camus
Stary 2011-04-07, 13:28   #4546
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Kilka zdjęć mojej pannicy a później nadrabianie od wczoraj

1. Moja I-sza godzinka na świecie
2. Próba nowej fryzury przed imprezą
3. Torcik (pychotka)
4. Udaję że dmucham a mama ryczy po drugiej stronie
5-6. Tu wygłupy z bratem
7. Inne zastosowanie zabawki (zrobiła sobie pchacz)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0009.jpg (68,4 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0760.jpg (84,0 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P2110723.jpg (37,0 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P2110724.jpg (38,5 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P2111692.jpg (40,8 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P2111694.jpg (39,3 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P2110719.jpg (34,8 KB, 29 załadowań)
Stary 2011-04-07, 13:31   #4547
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja dzis wieczorem wkleje moja Roczna panienke

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

zosia jaka ma świetną kitke!!!!! nooo cudo
A.Camus
Stary 2011-04-07, 13:37   #4548
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie to niemozliwe, bo i spiralka i tabsy . Ale teraz jak to napisałaś to sobie przypomniałam że jeszcze na starym mieszkaniu w roku w którym zaszłam z Erwim na parapecie mi sie gołębie rozstawiały, ale wiatr je zganiał Dobrze ze moi chłopcy za mlodzi na dzieci
Ty to może nie. Ale nie wszystkich chlopców w domu masz młodych. Jeden to teraz nawet dużo czasu poza domem spędza więć może coś wymajstrować
Cytat:
a mój Tż kiedys gołym tyłkiem zaświecił przwed Panią sprzątającą nie uprzedziłam go że ktoś przyjdzie myc okna on rano przyjechał i chciał cichaczem na golasa wskoczyć do lóżka z pod prysznica wyszedł a tu Pani stoi z wiaderkiem w pokoju do dziś mam z niego ubaw
Chciałbym zobaczyć minę tej pani
Twój TZ to przystojniak więc było na co popatrzeć

Stary 2011-04-07, 13:37   #4549
anakazar
Zakorzenienie

Carolajka dobre hehe Pani miała gratis w postaci nagiego mena

Sara ja się załapałam na te co chciałam kolory.A te drugie gdyby nie inne wymiary to identyczne są chyba.

Zosia ma świetną fryzurkę

Stary 2011-04-07, 13:48   #4550
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Sara ja się załapałam na te co chciałam kolory.A te drugie gdyby nie inne wymiary to identyczne są chyba.
ale w tym linku co teraz wstawiłam ta druga to co to za kolor?;/

Carolajka niezle widze mine twojego tż i tej Pani

Dzieciaczki wszystkie śliczne

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 13:51   #4551
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
ale w tym linku co teraz wstawiłam ta druga to co to za kolor?;/

Carolajka niezle widze mine twojego tż i tej Pani

Dzieciaczki wszystkie śliczne
Nie wiem sama

Stary 2011-04-07, 14:07   #4552
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
A u nas też meksyk , oduczamy od smoka. 1 nocka przespana o dziwo spokojnie za to w dzień był ryk ale już koniec nie wracamy do smoka, daję mu 3 dni i powinno być ok.
trzymamy kciukasy, lenucha już dwa miechy ponad bez smoczka, 2 dni był tylko meksyk. A dziś na spacerze wybadała u dziewczynki smoka na sznurku i już się na niego zaczajała

Cytat:
ponoć są różne nocniki- z wyższym i niższym tym...zaporkiem. Może masz taki bardziej dziewczyński?

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
a ja mojej muszę wszystko pojedynczo dawać-jak dostanie więcej chrupek na raz to wszystkie do japy pakuje, a jak talrzyk z kanapkami, to się nimi bawi

pl_madzia, przykro mi z powodu małego

izazula, zośka świetna, a ta kita...wyczesana w kosmos. Uwielbiam długaśne włoski u waszych dzieciów

co do korektora pod oczy to dla mnie super helena rubinstein magic concealer (kiedyś na truskawie za 60 dyszek kupiłam....)

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 14:23   #4553
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
no właśnie Geslerowa super się ubiera, a nie jest szczuplutka

ja chciałam Zosi kupić jakaś apaszke pod szyje, obeszłam całe miasto i nic nie ma. W cocodorillo mają byc dopiero po 15 kwietnia;/ a w h&mie też nic nie widziałam. Może za wcześnie jeszcze?
Ja mojej Zosi daję swoją "gawroszkę" kiedyś je nosiłam bardzo często i mam kilkanaście różnych

Cytat:
Dzieki dziewczyny no mi jakoś tuniki sie nie podobaja i biżuterie też minimalnie uzywam mimo że mam sporo to lubie jak jest w pudełku a nie na mnie
A czy my Cię widziałyśmy ? Musimy ocenić czy faktycznie jesteś taki rozmiar

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
No dobra, obiecalam zdjęcia to po kolei:
1,2 - wcale niemamy zgodnych upodobań 3 pradawny sposób na uspokojenie dzieci, 4.naprawdę tacy jesteśmy duzi
Twoje dzieciaki są przecudne
Gdzie kupiłaś tę wykładzinę w puzzle ?

Cytat:
Napisane przez Mysia1234 Pokaż wiadomość
Przepraszam że dopiero teraz ale mam tyle zmartwień że zapominam już o wszystkim, ale nie będę wam smucic macie własne problemy. Staram się Was podczytywac, czasami mam chęc Wam odpisac ale w sumie sama nie wiem czemu tego nie robię. Wikusia ma już trzy ząbki i idą następne, co wiąże się z tym że trochę w dzień marudzi. Zastanawia mnie to czy jej zachowanie jest normalne: jak czegoś nie dostanie to zaczyna krzyczec i płakac chyba już dużo kuma i zaczyna wymuszac Chodzi sama, nawet nasze spacerki polegają już na tym że Mała sama drepcze a ja za nią biegam Piszecie o wadze... mam 162 cm wzrostu i w dniu ślubu ważyłam 66 kg... dzisiaj nie stosując żadnych diet ważę 61,4 kg, mniej żrę i nie jem na noc i tyle. A myślałam że będzie trudniej. Jak dobiję do 55-57 będę MEGA zadowolona. No to chyba tyle. Miłej nocki.
AAAA Darusia za tego ''typa''
Zapomniałam dopisac że wszystkie dzieciaczki są mega słodkie, mądre i wogóle naj naj naj
Jak miałam 20-parę lat to też tak wystarczyło Nestety przy 40-tu już nie jest tak łatwo

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Jeszcze wam coś powiem...Moja siostra ma taką dobrą kumpelę, z którą często piszą na n-k maile. No i będąc ostatnio u mnie zostawiła na moim kompie włączoną n-k ze swoją skrzynką i odpowiedzią od tej koleżanki. I (wiem wiem -nie powinnam, ale nie żałuję) no i przeczytałam, a tam teksty typu: "ale ta twoja siostra głupia" (czyli ja), "niezłe jaja z nią" itp. no i tak mnie to zaciekawiło o co kaman i weszłam w nadawczą i przeczytałam ostatniego maila....a tam same oszczerstwa na mój temat!!! że niby szastam kasą na prawo i lewo, że teściowa mi jakieś rzeczy kupuje: jakiś domek ogrodowy za 2000 i inne pierdoły (o czym nigdy nawet nikt nie pomyślał) i wogóle, że śpię na pieniądzach, ciągle wydaję, powypisywała jakieś zakupy (oczywiście nieprawda), co to niby nie kupiłam za bajońskie ceny, że niby Łukasz mi kartę bankomatową zabrał...mówię wam, oczy mi wyszły...ale to nie koniec...weszłam w kolejne wiadomości wysłane, a tam co??? - kolejne oszczerstwa!!!! wypisuje jakieś historie, które rzekomo jej opowiadam, jakieś sytuacje opisuje, które nigdy miejsca nie miały, no i w każdym mailu o tym szastaniu pieniędzmi!!! Zdębiałam....powiedziałam tż - w✂✂✂✂ił się strasznie...nie wiem co mam teraz z tym zrobić????tylko mnie nie linczucie za to że czytałam jej wiadomości...
No to ja bym sobie siostrę pożyczyła i szczerze z nią porozmawiała. Najlepiej przy okazji jak będzie chciała znowu skorzystać z kompa. Wywaliłabym kawę na ławę i tak już jest nemiła atmosfera więc trzeba coś z tym robić.

Cytat:
Dla Zosieńki wszystkiego najlepszego:roza :
Dziękujemy

Cytat:

Mój synek nocke na pogotowiu spędziłwczoraj marudził i jak się go pytałam czy coś go boli to otwierał budzie i pokazywał palcem na gardło. Dałam mu przeciwbólowy żeby kolacje zjadł, i o godz 00,20 dostał atak duszności, na zmianę z płaczem, i jak nie przechodziło przez godz to tz pojechal z nim na pogotowie, bo ja na urodzinkach wypiłam dwie lampki wina to już za kierownicę nie siądę, a musialam zostać z Erykiem. No i zapalenie krtani, w razie takich przypadków już zostalam poinstruowana ze pierwsze co trzeba zrobić to otworzyć okno i obniżyć temp w pomieszczeniu. Malego oczywiście niedawno wypisałam na wlasne ryzyko bo już przeszło mu, 25 zł za możliwość siedzenia i pilnowania zapłacone, a tz jak wrócił do domu o 22.30 to teraz do pracy pojechał nic nie śpiąc bo mlodego pilnował żeby kroplówki nie wyrwał.

Na balkonie w doniczce dwa wielgachne dzikie gołębie robią sobie gniazdo, jak już coś wymodzą to fotke im zrobię
Matko co mu się przyplątało . Niech zdrowieje szybko

A gołębie niestety bym usunęła razem z doniczką. Jak u mojego Tż na balkonie zrobiły sobie gniazdo to później domownicy nie mogli z niego korzystać. Cały obsrany, pełno ptaków piór itp. Jednym słowem wielki syf. Musiał zakładać siatkę żeby nie przylatywały. Tak było 2 lata aż zniszczył gniazdo. W odchodach gołębi rozwiają się pajęczaki (to rodzina kleszczy) a one nie są dobre dla dzieci zwłaszcza

Cytat:
Jak byłam u koleżanki co ma córcię 5 min starszą od Erwinka to miała taki kubełek do zabawek, Ale naprawdę polecam jak dziecko sie w niego wsadzi to sie wożi po domu, aż kwiczą dzieciaki z radości. Można je kupić w BRW http://sklep-dodatki.brw.com.pl/inde...ucts_id=970406
http://sklep-dodatki.brw.com.pl/inde...ucts_id=970407
Fajne są

Cytat:
Hej Dziewczęta,

U nas wszystko dobrze, może z moim zdrowiem gorzej ale rozpisywać się nie będę.
Urodzinki Adasia spędziliśmy nad morzem u jego prababci. Jechaliśmy autem z Bielska 10 godzin do Gdyni i powiem Wam, że źle nie było Drogi dobre jak na Polskę Adaś też nie marudził. Gorzej było jeździć z warszawy do trójmiasta, co chwile korki i nieciekawa trasa.

Adaś miał różowego torta hehe Zamówiliśmy w cukierni, bo ja piec nie bardzo umiem a rodzinki nie chciałam męczyć.
Mały złapał najpierw kasę ale rzucił nią o podłogę i zajął się klockami hehe Może zostanie jakimś architektem po wujku ;p
Posyłam parę zdjęć, również z naszym wózkiem Inglesina. Jestem bardzo zadowolona, raz naoliwiliśmy i do tej pory nic nie skrzypi. Tak więc jeśli któraś jeszcze nie ma to z czystym sumieniem polecam
Zdjęcia z dnia urodzin i ze spaceru w Orłowie.
Nadrobiłam Was i cieszę się, że wszystko u naszych dzieci w porządku.
Wszystkim solenizantom i solenizantkom życzymy dużo zdrówka i miłości
Ale z niego kawaler

Cytat:
Dla chopców są nne nocniczki. Jak kupowałam dla Zosi to pani pytała dla chłopca czy dziewczynki i to nie o kolor chodziło. One są wyższe z przodu
Stary 2011-04-07, 15:21   #4554
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

3. Torcik (pychotka)
5-6. Tu wygłupy z bratem
Ale torta miała fajnego. A pannica już duża, i pomyśleć że to dopiero rok
Cytat:
Ty to może nie. Ale nie wszystkich chlopców w domu masz młodych. Jeden to teraz nawet dużo czasu poza domem spędza więć może coś wymajstrować
A wiesz że wiedziałam że to napiszeszteż tak pomyślałam, ale wtedy by gołębie u tej panny siedziały na balkonie a nie u mnie
Cytat:
Jak miałam 20-parę lat to też tak wystarczyło Nestety przy 40-tu już nie jest tak łatwo
no już po 30 dupa rośnie od samego patrzenia na jedzenia, a po 40 to i od myślenia Po Eryku schudłam w ciągu 2 mc, a po Erwinie dopiero po 8mc, a i jeszcze bym troszke chciała

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 17:38   #4555
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Ale torta miała fajnego. A pannica już duża, i pomyśleć że to dopiero rok

no już po 30 dupa rośnie od samego patrzenia na jedzenia, a po 40 to i od myślenia Po Eryku schudłam w ciągu 2 mc, a po Erwinie dopiero po 8mc, a i jeszcze bym troszke chciała
Tort był śmietankowy z owocami. Pychotka że strach. Zobiłam sobie małą dyspensę na słodycze.

Ja po 30-ce tyłam od picia samej wody
Stary 2011-04-07, 18:14   #4556
EciaPecia
Raczkowanie

Hahaha, dziękuję za pomoc Rzeczywiście kupiłam nocnik bardziej dla dziewczynki bo nie widzę w nim wyższego przodu

Adaś 28.03.2010
Zuzia 21.02.2012
EciaPecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 19:05   #4557
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha, dziękuję za pomoc Rzeczywiście kupiłam nocnik bardziej dla dziewczynki bo nie widzę w nim wyższego przodu
ecia, to może znak-jeszcze się przyda dla córeczki ;-)

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 19:37   #4558
P0P70
Zakorzenienie

IzaZula - Zosieńka jest przecudaśna. I ta kiteczka. I braciszek tyż fajny

PL_madzia - jestem chyba zbyt przewidywalna I za dobrze mnie już znacie

Cytat:
ecia, to może znak-jeszcze się przyda dla córeczki ;-)

Stary 2011-04-07, 19:57   #4559
mrowak
Zakorzenienie

Wybaczcie, że "jednorazowo", ale dla wszystkich roczniaczków buziaki od zalatanej ciotki i małej Gabrysi!

Zdjęcia co jedno to śliczniejsze

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Darusia, niestety tak... mam bardzo dużą nadwagę, 15kg... ;( ostatnio jak byłam w sklepie, chciałam sobie jakieś bluzeczki kupić... ehh... tłuszcz aż się wylewał...
kochana, ile Ty niby ważysz teraz?

Cytat:
Ferrou mi też zostało na brzuchu po ciąży;/ ale wziełam się za siebie i jest lepiej
dieta MŻ czy coś innego?

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
nie jest wazne jak waga wskazuje tylko ja ty czujesz sie we włsnej skórze..
niestety to prawda i niestety przekonuje sie na własnej skórze jak to jest czuć się źle

Cytat:
oooo Orłowo-mam tam chrzestnego-byliśmy w wakacje z mała u nich-kto wie, może się kiedyś spotkamy na moloBardzo lubię tam być, a rzadko mam okazję.

Cytat:
PlMadzia ja znam taki przypadek że i tabsy były i gumki i spiralka i dziewczyna zaszła w ciążę w 5 mieesiącu się zorientowała dziecko trzeba było usunąć bo miało wrośniętą spiralkę w głowę masakra to była dla całej rodziny
mój Boże.......

a ja nadal w poszukiwaniu spacerówki idealnej i im bardziej szukam, tym bardziej mi się odechciewa-weszłam dziś do sklepu i t wszystko jakieś telepiąco-plastikowe mi się wydaje....ale ja przed @ więc wszystko jasne...
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 20:24   #4560
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Ferrou ja nie mam absolutnie nic przeciwko.Tylko przychodzi do baby dziewczyna,która na codzień maluję tylko rzęsy i prosi o delikatny makijaż,a wychodzi z wściekle czarno-granatowym.brokatowym okiem.Jej własny,przyszły by jej nie poznałWyglądała okropnie,z urody delikatna blondynka,a ta jej takie coś zafundowała.Kpiny w biały dzień.
Ja akurat trafiłam na normalną babeczkę co mi ślubny makijaż robiła.Tak wymalowana pięknie byłam tylko w tym jednym dniu

Magic Heleny Rubenstain i Clinique ma dwa pod oczy i dwa polecam.
ja wiem wiem mi chodziło o to, że też trafiłam na pseudomakijażystkę, choć bardzo chciałam aby ktoś w końcu mnie pomalował w tym szczególnym dniu...

Cytat:
Hej Dziewczęta,

U nas wszystko dobrze, może z moim zdrowiem gorzej ale rozpisywać się nie będę.
Urodzinki Adasia spędziliśmy nad morzem u jego prababci. Jechaliśmy autem z Bielska 10 godzin do Gdyni i powiem Wam, że źle nie było Drogi dobre jak na Polskę Adaś też nie marudził. Gorzej było jeździć z warszawy do trójmiasta, co chwile korki i nieciekawa trasa.

Adaś miał różowego torta hehe Zamówiliśmy w cukierni, bo ja piec nie bardzo umiem a rodzinki nie chciałam męczyć.
Mały złapał najpierw kasę ale rzucił nią o podłogę i zajął się klockami hehe Może zostanie jakimś architektem po wujku ;p
Posyłam parę zdjęć, również z naszym wózkiem Inglesina. Jestem bardzo zadowolona, raz naoliwiliśmy i do tej pory nic nie skrzypi. Tak więc jeśli któraś jeszcze nie ma to z czystym sumieniem polecam
Nadrobiłam Was i cieszę się, że wszystko u naszych dzieci w porządku.
Wszystkim solenizantom i solenizantkom życzymy dużo zdrówka i miłości
świetne zdjęcia

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

część zacytowałam, cżęść nie... kurde już nie pamiętam komu co miałam napisać - presja czasu tak na mnie działa..jestem załąmana i zdołowana tą całą sytucją z moją siostrą...jest mi mega przykro, ja dla niej wszystko, czy mam pieniądze czy nie mam, zawsze siostrzenicy coś kupowałam, czy mojej siostrze też jakiś drobiazg, bo wiem że nie pracuje i jest im ciężko z jednej wypłaty...nigdy nie dałam jej odczuć że mi jest lepiej bo oboje z tż pracujemy czy cośnie wiem czemu robi ze mnie taką śpiącą na kasie królewnę, co to w dupie ma wszystko i tylko kasa do wydawania się liczy to, że sobie kupuję czasem kiecki czy coś do ubrania to chyba nie jest przyczyną...poza tym nie kupuje nie wiem jak drogich ubrań mam jej dość
Madzia - współczuję nocki
Oleńko 100 lat królewno życzy Kubuś
niektórzy ludzie tak mają.. i niestety nieraz trafia to na rodzinę. Najlepiej będzie jak jej wszystko powiesz,. NIe czuj się winna, to ona przesadziła...

Cytat:

3. Torcik (pychotka)
5-6. Tu wygłupy z bratem
ale ona śliczna

Cytat:
.

co do korektora pod oczy to dla mnie super helena rubinstein magic concealer (kiedyś na truskawie za 60 dyszek kupiłam....)
też miałam HR z truskawki za 60zł.. nadal mam opakowanie, bo mi żal wyrzucać a na kupienie go normalnie w drogerii to mnie nie stać :/

Co do korektorów pod oczy to bardzo dobry jest https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ie.html&next=1 Dużo osób go poleca, w miarę normalna cena

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
kochana, ile Ty niby ważysz teraz?
o takich rzeczach to głośno się nie mówi/ pisze Ale to naprawdę nie jest mój wymysł, jestem wielka...

------------------

Dzisiaj przyszły wyniki Kubusia z Karpacza, oczywiście nic nie wyszło... tak jak podejrzewałam, po prostu taki przejściowy okres był.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości