|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Cytat:
![]() Kasia o Laurze pisała
|
|
|
#4532 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
No proszę
.To dopiero strzeliłam teraz Wybaczcie,ale nie myślę dzisiaj |
|
|
|
#4533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W 2009 już drugiego nie urodzę ![]() Otóż to Chyba wam coś wkleję do klubu ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- poszło p.s ja nic w sieci nie mogę znaleźć o tym cyklonie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
nic mi sie nie chce, TZ w pracy jeszcze, Oli śpi. chyba ksiażke poczytam. tylko ze na kompie mam, chcialam wypożyczyc ale nie ma u mnie w bibliotece niestety. jak ja nie lubie na kompie ksiażek czytać.
|
|
|
|
#4535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak musze zrobic pytanie do mamus ktore nauke nocnikowania maja juz za soba- jak dlugo trwalo zanim wasze maluszki zakumaly o co kaman ? wiem ze u kazdego dziecka przebiega inaczej ale tak orietacyjnie chce wiedziec
|
|
#4536 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
czeko jak piszesz różnie ale jak przetrwasz najgorsze to zobaczysz bedzie tylko lepiej... u nas ponad miesiąc jakoś nie liczyłam. już niby robiła a potem znów w majtki a teraz już wszystko na nocnik. więc cierpliwośc popłaca - ja też potrafiłąm krzyknąć jak któryś raz z kolei prałam majtki. nie poddawaj się jak już zaczęłaś. |
|
|
|
|
#4537 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Racja
ja głupia nie dopatrzyłam roku ![]() Cytat:
Bartosz wziął dzisiaj zmazika do pióra Damianowi i zaczął miziać nim po skarpetce,mówię mu:nie rysuj po skarpetce,bo zostanie plamka,a on mi na to :mama piezie (pierze) i wiecie jak ostatnio mi mówi :mamuś Damian wracając ze szkoły kupił mi bombonierkę,taką specjalną na dzień mamy z napisem:kocham Cię mamo,przyszli obaj z Bartoszem i dali po buziaku - moje skarby To się pochwaliłam ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
U nas też jakoś około miesiąca,ale i później czasem zdarzy się wpadka |
||
|
|
|
#4538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj tam, oj tam ![]() http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...ze_i_grad.html Cytat:
|
|
|
#4539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czeko u nas też taki trening czystości trwał z mc i też wpadki były gdzie już chciałam zwątpić. Karo jak stoisz w ten weekend? mi pasuję sobota lub niedziela.Daj znać.Oby jeszcze pogoda była. ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#4540 |
|
Ola-Unhola
|
sylko, słodziachne chłopaki
Ja od starszego dostałam pudełeczko z koralikami własnej roboty ![]() Od młodszego buziaka - śliniaka ![]() Ada, a dlaczego taki krótki urlop? Wykorzytałaś już dni? Dobre i to ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- To mówicie, ze lepiej pranie zdjąć z balkonu w związku z tym Viktorem
|
#4541 |
|
Ola-Unhola
|
Ja też juz idę, bo jutro Bartka na 7,15 na autobus prowadzę w związku z tym Zoo.
Dobranoc
|
#4542 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak już lepiej ![]() będę nieskromna,ale powiem,że wiem ![]() Cytat:
Zazdroszczę,że możecie się tak spotkać ![]() Ja już idę,bo Bartos mi się coś budzi... Dobranoc |
||
|
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
I ja idę, pa
Widzę Anulę i jestem żądna wiadomości, co u Nich ![]() Anula, delikatnie daję Ci do zrozumienia
|
|
#4544 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ja ostatnio kładąc się myslałam co u Anuli, jak Martynka, ale że mało mnie tu to nic nie napisałam. A myślałam i myślałam, aż zasnęłam ![]() Spijcie dobrze
|
|
#4545 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() prezenty od serca,te własnoręcznie robione Bartoś wybudzał się wczoraj,bo coś bolał go brzuszek popłakiwał,wybudzał się,przelewało mu się w brzuszku,puszczał głośno bączka i próbował spać dalej i tak kilka razy Jakieś wzdęcia,czy co nic cholerka takiego nie jadł ![]() I jeszcze ten pogrzeb dzisiaj... ![]() Wogóle to jakoś nie wyspałam się ![]() Miłego dzionka |
|
|
|
|
#4546 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps. Mi też się podoba, i tez nie liżę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No my mamy już dawno zaplanowany, na wrzesień, tyle, że bez Zosi. Cytat:
Wszystkie dziewczyny pisały to samo-coś rusza, potem chwilowy kryzys, a potem już tylko lepiej ![]() ![]() Cytat:
![]() Fajny ten hotel Cytat:
Na pewno to bardzo miłe i przejmujące. Cytat:
![]() A Bartoszowi może jakieś ćwiczenia porób, jak przy kolkach. No chyba, że już dobrze będzie. *** Strasznie ciemno od rana. Brr..
|
|
#4547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeszcze śpi,także na razie nic nie wiem W nocy rozespany był i niebardzo dał się tykać na ćwiczenia ![]() A u mnie pięknie słońce świeci i 19 stopni już,ale
|
|
|
|
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzień zapowiada mi się pod znakiem "buntu dwulatka" , od rana tylko krzyk i płacz , teraz spacyfikowałam piosenką o krasnoludkach, zaserwowaną w słuchawkach i piję kawę, udając, że mnie nie ma ![]() sylko, mam nadzieję, że w dzień już nie będzie Bartosia bolał brzuch ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Słyszałyście, że Małgorzata Dydek zmarła? Była w czwartym miesiącu ciąży Eh, życie, taka młoda kobieta
|
|
#4549 |
|
Ola-Unhola
|
Kawki? angy, cały wrzesień? ![]() A tak w temacie, ja nigdy nie byłam na urlopie bez dzieci (Bartka bardziej, bo bez Antosia to jeszcze nie miałam dokładnie kiedy) i pewnie długo tego nie zaplanuję. Teraz mamy jechać na wesele mojego Brata ciotecznego do Krakowa i muszę Antosia zostawić Tesciowej. Nie wiem jak przeżyję rozłąkę Każdy robi jak uważa, ale ja jakoś tak nie umiem teraz, bo jak chłopaki będa mieć więcej lat tzn Antos tak juz 6/7 to inaczej. angy, absolutnie nie ma nic do Ciebie w tej sprawie, tylko tak napisała i patrzę, jak to moze być różnie ![]() Strasznie mi smutno od rana...Jakoś duzo młodych kobiet ostatnio umiera...
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 15 dni ![]() Powiem Ci, że dużo jest matek, które nie wyobrażają sobie zostawić dziecka na trochę pod czyjąś opieką. Ja sobie wyobrażam ![]() Kluczowe jest dla mnie to, że zostawię Zosię pod dobrą opieką. Na pewno będę tęsknić, ale potrzebuję tego, naładuję akumulatory, pobędę tylko sama z mężem , pobyczę się.... Wrócę naładowana pozytywną energią i pewnie nie wypuszczę Zosi z rąk przez dłuuugi czas Już zaplanowałam sobie tydzień urlopu po powrocie![]() Poza tym mi się wydaje, że zostawić dziecko w takim wieku jest łatwiej niż potem, jest mniej rozumne , nie będzie histeryzować itd Bardziej martwię się o dziadków, bo pewnie bunt dwulatka będzie w pełnym rozkwicie![]() *** Tak sobie myślę, że pewnie niektóre z Was nazywają mnie w duchu niezłą egoistką. Jestem zdania, że odrobina zdrowego egoizmu jest potrzebna w życiu
Edytowane przez angy Czas edycji: 2011-05-27 o 08:52 |
|
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś nadaję z domu Odwiozłam ją do dzieci a sama zasiadłam do kompa muszę posprzątać w swoich ciuchach...a później zrobić ciastka francuskie z brzoskwiniami na imprezę Słyszałam rano w radio o M.Dydek...zostawiła dwójkę dzieci no i trzecie w brzuszku
|
#4553 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Wiadomo, chciałabym sie wyspać, ale nie tylko o to w tym chodzi. Ja juz tak mam. ![]() To zalezy od dziecka, ale powiem Ci, że mój 8 latek nie będzie histeryzował. Lubi dziadków i chetnie jedzie na weekendy, także z dłuższym wyjazdem nie będzie problemu. Ale to i tak jeszcze trochę ![]() Pochwalę się czymś, co Wasze dzieci pewnie juz potrafią ![]() Antoś umie pięknie dmuchac nos , nie musze latac z fridą ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- A tak jeszcze zapytam angy, z Zosią nigdzie nie wyjeżdżacie? W lipcu, sierpniu? Pytam, bo dla mnie wyjazd nad morze, to przede wszystkim frajda, wypoczynek, zmiana klimatu dla dzieci. Potrzebna nie zależnie od wieku ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
To super. W szkole mamy festyn w niedzielę z okazji dnia rodziny, a potem jeszcze w czerwcu piknik nie daleko nas dla samej klasy, ale chyba 17.06, a my wtedy wyjeżdżamy na to wesele w Krakowie, a szkoda. Oj, nic nie mów...
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zosia też dmucha nosek Wiesz co, pewnie gdzieś wyjedziemy, ale raczej na weekend tylko, zabierając przy okazji moją mamę, coby choćby w jakimś stopniu odwdzięczyć się za wrześniowe przeprawy ![]() Na dłużej nie starczy nam już urlopu, to raz, a dwa, że mam lekki uraz po pobycie nad morzem w tamtym roku
|
|
#4555 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na miejscu to już luzio ale sama droga jakoś mnie nie zachęca...Przyjaciółka już się zapowiedziała ze na week jeden lub dwa lub trzy nad morze możemy z dzieciaczkami wyskoczyć, bo oni też w tym roku nigdzie nie jadą ![]() Kochana myślę o Was cały czas... Cytat:
daj Wam czasu troszkęMoja Zu dzisiaj była tak kochana, że jak zakładałam jej pieluchę to pytam czy chce "si", ona że nie...ale za chwilę zaczęła krzyczeć że "ziiii"...więc pobiegła po nocnik...Babcię z pokoju wygoniła usiadła i zrobiła pełny nocnik i oczywiście dumnie nocnik Babci poszła pokazać Cytat:
My już umówione ![]() Cytat:
![]() szkoda napiszę do Niej smsa![]() Cytat:
Ja dostałam kwiatuszka od Córci...a dla Mojej Mamy upiekłam na szybko czekoladowca ![]() ejjj ale trzeba pomyśleć o jakimś weekendzie wspólnym...może dałoby radę się spotkać Cytat:
współczuję pogrzebu ![]() Cytat:
Nawet ostatnio sama stwierdziłam że przesadzam...w sobotę byłam na spotkaniu klasowym, Zu spałam z Dziadkami...i jak wróciłam do domu w nocy to jakoś mi dziwnie było że Zu obok nie ma i o 4 rano chciałam po nią jechać po czym jak to do mnie dotarło to stwierdziłam że nienormalna jestem![]() Cytat:
Fajne sa takie festyny ![]() ![]() P.S. Wrzuciłam moją Policjantkę do albumu...zapraszam
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-05-27 o 09:15 |
||||||||
|
|
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
Sylka, ale masz kochanych chlopców Ja Dzien Matki obchodzilam w kwietniu ![]() Unholy, brawa dla Antosia , moj Antos tylko nas nabiera, ze dmucha nos, bo dmucha ustami w chusteczke ![]() Dzisiaj mam w planach kawe z Niania i pogaduszki, martwie sie tylko, czy zdarza przywiezc mi przesylke, zanim sie spotkamy, a to arcywazna przesylka
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4558 |
|
Ola-Unhola
|
angy, nie znam Cię, to co ja mogę powiedzieć o Twoim egoizmie
![]() Każdy robi jak uwaza, ja nikogo nie oceniam. Ja mam tak, ze najpierw myślę o dzieciach, a potem o sobie, jak zdążę , Ale czy to dobrze? Nie wiem, taka już jestem i jak mi to pasuje, to chyba to jest najważniejsze.
|
#4559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja uważam, że samopoczucie rodzica bardzo mocno wpływa na samopoczucie dziecka. I w tym sensie decydując się na tę odrobinę egoizmu myślę także o Niej Nieźle to sobie wymyśliłam, nie?![]() Dlatego wolę Zosię zostawić na jakiś czas, odpocząć i wrócić do niej pełna sił. Bo z dzieckiem raczej ciężko tak naprawdę odpocząć, nie oszukujmy się. Bardziej chyba chodzi tu o psychikę, czy ktoś jest do tego zdolny, czy nie. Ot co.
|
|
#4560 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dużo siły Ci życzę ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Fajnie by było ![]() Cytat:
O,to u Was inaczej ![]() Jak ważna,to trzymam ![]() Będę wieczorkiem |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

no i właśnie,nie krzycz na Wercię
,bo się Jej to będzie źle kojarzyło 

będę nieskromna,ale powiem,że wiem
prezenty od serca,te własnoręcznie robione 

......mala mowi ze chce siusiu siada, bawi sie a potem jak biega to zamiast mowic leje w gacie-juz 4 razy ja przebieralam

, pobyczę się.... Wrócę naładowana pozytywną energią i pewnie nie wypuszczę Zosi z rąk przez dłuuugi czas