|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śląskie Panny Młode cz.II
Sobotnim PMkom
songoku tusia_m wloszka8 życzę szczęścia i miłości, by problemy Was omijały, a każdy dzień przynosił nowe wrażenia ![]() ![]() Byłam w piątek na 4 przymiarce biustonosza ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Zakorzenienie
|
Sama sobie się dziwię, że dopiero teraz znalazłam ten wątek, tegoroczna PM miesiąca wiosennego tj, kwietnia, a dokładnie 21
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Inkwizytor
|
Cześć dziewczyny, melduję się na wątku i od razu mam pytanie
![]()
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Raczkowanie
|
Kochane,
zgłaszam się już oficjalnie jako przyszłoroczna PM ![]() ślub 13.07.2013 o godzinie 13:00 ![]() ![]() wszystko organizowane w Siemianowicach Śl. Dajcie znać, gdzie zamawiacie zaproszenia i kwiaty - może robicie same? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaraz Cię dopiszę do kalendarza ![]() Co już macie załatwione ? Gdzie będzie wesele ? ![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
![]() Kiedy ślubujecie/planujecie ?? Cytat:
![]() ![]() Jamee jak tam przygotowania ? Czego jeszcze Wam brakuje ? Stresik już jest ? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Raczkowanie
|
Ślub w kościele pw. św. Antoniego, a obiad weselny na ok. 20 osób w Parkowej
![]() na razie tylko albo aż tyle :P zależy jak na to spojrzeć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Zakorzenienie
|
Panta_rei witaj
![]() JennyAniołek właściwie nie wiem co nam jeszcze brakuje. Na pewno ustaleń z wykonawcami ale na to jeszcze za wcześnie. Zamówiłam wczoraj zawieszki na wódkę. Muszę jeszcze kupić majciochy, pończochy. Mam robi sweterek. TŻ nie ma jeszcze ubrania. Kołacz zamówiony, ciastka też, będą za dwa tygodnie i wtedy będziemy rozwozić. Wy rozwoziliście kołacz czy ktoś robił to za Was? Bo mama TŻ twierdzi, że my nie rozwozimy. Brakuje nam jednak najważniejszego-domu ![]() ![]() ![]() A za godzinę mam przymiarkę sukni, muszę ją nieco poszerzyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() DZiękuje ![]() Wróciłam z przymiarki. Suknię na szczęście da się poszerzyć o te 2 cm które brakowały i od razu mi ulżyło |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4542 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I dobrze, że chociaz możecie się zahaczyć u wujka TŻta, zawsze to jakieś rozwiązanie ![]()
![]() |
#4543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Zakorzenienie
|
W mojej okolicy ludzie lubią różne udziwnienia, co później nazywają- tradycją
![]()
#4545 |
Zadomowienie
|
My w ogóle nie będziemy mieć kołocza, tż nie zna tej tradycji (kujawy), więc odpuściłam. Koszt niemały.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=gosza_m;36208393]Witaj
![]() Dokładnie tak - ze względu na skomplikowaną sytuację w rodzinie TŻta i brak funduszy, takie wyjście uznaliśmy za odpowiedni kompromis ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Zadomowienie
|
Witam
Melduję się jako mężatka ![]() Długo mnie tu nie było, ale sporo spraw do załatwienia po ślubie było ![]() Ale już jestem....a tu jest moja relacja : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post36260940
#4548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4549 |
Zakorzenienie
|
JennyAniołek wszystkiego najlepszego dla Ciebie z okazji urodzinek!!! Spełnienia marzeń, dużo miłości i uśmiechu!
![]()
#4550 |
Zakorzenienie
|
Mogę spytać o twój plenerowy bukiet? Już się takich nie widuje, kojarzą mi się ze slubami mamy i cioć
![]() ![]()
#4551 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4552 |
Wtajemniczenie
|
Długo się tu nie udzielałam, jednak co chwilę Was podczytuję jeśli tylko znajdę czas.
Przytulanka - przepiękny bukiecik i pięknie wyglądałaś tzn. wyglądaliście. Jeśli chodzi o ciasto, pierwsze słyszę o jakimś małym chłopczyku. Wraz z mężem roznosiliśmy ciasto parę dni przed ślubem. Mieliśmy ciasta nie mieć i taniej by wyszło, bo niektórzy dostali i jeszcze mieli pretensje np. ciocia "Specjalnie przynieśliście ciasto, żebyśmy mieli Wam coś dać!! ale my mamy rachunki, my nie mamy pieniędzy" a słowa "dziękuję" brak. Na wesele nie poszła, bo ona musi za węgiel zapłacić a wujek tak jak pisałam w wymówkach weselnych "ile ja mam za to imprez z emerytów". Do kościoła nie przyszli bo "my mamy opłaty i nie stać nas na prezent". Takie przykre jak własna rodzina o Tobie zapomina a od wesela sporo czasu minęło i ciocia nawet nie zadzwoni, żeby na kawę zaprosić bo jest obrażona, że nie była na weselu i zrozumieć tu ludzi.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My daliśmy kołocz kilku ważnym dla nas osobom, które nam kiedyś pomogły ale nie mogliśmy ich na wesele zaprosić ze względów finansowych, mąż zaniósł do pracy, do swojego klubu i do pracy naszym mam też zawieźliśmy. Nie spodziewałam się od nich prezentów ale jakiś drobiazg każdy dał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4554 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie i również jestem za tym, żeby dać najbliższym osobom albo wcale. Ewentualnie po weselu w takich małych paczusiach kartonowych (podobają mi się te pudełeczka kartonowe z różnymi napisami).
Nikt nie narzekał ale wiadomo, są wyjątki i to zazwczaj osoby po których najmniej się spodziewasz. Ponadto przykro mi było, że ciocia z wujkiem nie przyszli na nasz ślub, a na każdą inną okazję rocznicę czy urodziny dalszych znajomych do kościoła biegnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | ||
Zadomowienie
|
Dziękuję :0
Cytat:
![]() Na początku wogóle nie chciałam bukietu, ale zostałam jakoś przekonana ![]() Wybrałam więc tylko rodzaj kwiatów i ich kolor, a resztę zostawiłam osobie która ten bukiet robiła ![]() Mi się mój bukiet bardzo spodobał...nie spodziewałam się, że aż tak pozytywne wrażenie na mnie zrobi... ....a tak się wcześniej broniłam przed bukietem ![]() Jedyne co mnie na początku uderzyło to jego ciężar ![]() ![]() Cytat:
Dziękujemy ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Jeśli chodzi o kołacze to my z kolei postanowiliśmy się w to nie bawić ![]() Inaczej finansowo nie dalibyśmy rady ![]() Jedynie po przyjęciu dla każdego z gości daliśmy ciasto w pudełkach z naszym zdjęciem.
![]() |
#4558 |
Zakorzenienie
|
Przytulanka - wszystkiego dobrego
![]() ![]() mnie osobiście takie bukiety się nie podobają ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Wtajemniczenie
|
Justi wiadomo, że każdy z nas ma inny gust. Jednym podobają się małe bukieciki, innym większe Tobie mogą się podobać róże a mi storczyki. Tutaj do całości bardzo ładnie się bukiecik prezentował. Ja miałam mały bukiecik właśnie ze storczykami, jeśli będziecie chciały wrzucę zdjęcie samego bukieciku - był przepięknie wykonany, bardzo mi się podobał.
Przytulanko: bardzo fajny pomysł z tymi kartonikami w dniu ślubu. Z perspektywy czasu też bym kołocza nie dawała, ponieważ niektórym nie dość co dałaś, wykosztowałaś się to jeszcze pretensje - tak jak w moim przypadku. Teraz już powoli zanika tradycja dawania ciasta przed weselem, coraz częściej spotykam się z ich brakiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Zadomowienie
|
Wogóle muszę powiedzieć,że o tradycji z kołaczami to ja sie dowiedziałam będąc tu na Śląsku.
W moich stronach czegoś takiego nie ma. na samym początku z mężem ustaliliśmy, że jest to zbędny wydatek i postawiliśmy tylko na pudełka z ciastem dla gości którzy do nas tego dnia przyjdą. Jak się później okazało dobrze zrobiliśmy...Ci co nie poprzychodzili to największe fochy stroili i najwięcej wątów mieli....więc nasze starania i wydane pieniądze poszły by się .... Zresztą Twoja sytuacja betty0502 tylko utwierdza mnie w przekonaniu zę słuszną decyzję podjęliśmy ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.