|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#4531 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-06-21 o 14:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 801
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 424
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4534 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4535 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 676
|
Cytat:
![]() i mo¿e lepiej by³oby zamieniæ kolejno¶æ posi³ków nr 2 i 3, bo w 2 brak wêgli, a w 3 ju¿ jest ta grahamka, a w miarê up³ywu dnia wiêkszo¶æ dziewczyn jednak je coraz mniej wêgli. ![]() niewiele u Ciebie t³uszczy. dorzuæ mo¿e jakie¶ orzechy/pestki, jedz t³uste ryby. kompletny brak owoców.
![]() |
#4536 |
Rozeznanie
|
A teraz ja bardzo proszê o ocenkê.
![]() Postanowi³am siê mocniej zmobilizowaæ do walki o odzyskanie @, wiêc w poniedzia³ek wybieram siê do ginekologa, a póki co zwiêkszam ilo¶æ t³uszczy. ![]() ![]() UTRZYMANIE: 1. Owsianka z 5 ³y¿ek p³atków owsianych na szklance mleka 3,2% z ³y¿eczk± mas³a orzechowego, wkrojonym bananem i truskawkami ![]() 2. M³ode ziemniaczki z koperkiem, fasolka szparagowa podsma¿ona ma ma¶le z bu³k± tart±, kawa³ek piersi z kurczaka pokrojony w kostkê i te¿ podsma¿ony na ma¶le 3. Serek wiejski zblenderowany z truskawkami (duuu¿y kubas) i do tego dosypana ³ycha pestek dyni i gar¶æ orzechów w³oskich 4. Jajecznica z dwóch jaj z pomidorem i szczypiorkiem sma¿ona na ma¶le; kromka chleba '7 ziaren' z mas³em, sa³at± lodow±, ogórkiem, bia³± rzodkiewk± i szczypiorkiem I jak? ![]()
#4537 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 853
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() oto link: http://granex.pl/module-Produkty-ID-...5-lang-pl.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 620
|
Cytat:
mo¿na sma¿yæ na oliwie tylko nie z pierwszego t³oczenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem,bo ne jem pieczywa w ogole. Natomiast drozdze sa ok, ale nie po treningu. No bulka to nie jest najlepsze zrodlo wegli prostych po treningu. Tak czy siak nie wiem, jak robisz rzezbe bez masy i bez redukcji, masz duza mase mesniowa?
![]() |
#4540 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 621
|
moje trochê grzeszne
![]() 1¶niadanie: owsianka z 4 ³y¿ek na mleku z bananem, truskawkami, mas³em orzechowym i wie¶niakiem 2¶niadanie: dwa ma³e kawa³ki sernika z brzoskwini± i rodzynkami, plaster strucli z makiem, mas± kajmakow± (i czym¶ niezidentyfikowanym przeze mnie, podobnym trochê do truskawkowego lukru ![]() obiad: kasza gryczana z kurczakiem i warzywami w sosie pomidorowym podwieczorek: miseczka twaro¿ku pó³t³ustego z truskawkami i miodem kolacja: dwie kromki razowca; z mas³em, wêdlin± z indyka i ogórkiem kiszonym, z mas³em, twarogiem pó³t³ustym i d¿emem jagodowym
#4541 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
![]() Masz w jadlo bardzo duzo nabialu. Nie czujesz sie zle po takiej ilosci? ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4542 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
BARDZO ³adnie ![]() nareszcie, po tylu próbach przekonywania Ciê, doczeka³am siê mas³a w Twoim jad³ospisie ![]() tak trzymaæ ![]() U/P ¦niadanie: talerzyk pancakes z mas³em orzechowym wg przepisu Morphine ![]() II ¶niadanie: sa³atka z warzyw, wêdzonego ³ososia, jajka i dressingu na jogurcie naturalnym; kromka ¿ytniego z mas³em; miseczka czere¶ni; kawa zbo¿owa z mlekiem i miodem Obiad: miseczka zupy - krem cebulowej z grzankami ¿ytnimi pó³ woreczka br±zowego ry¿u z piersi± z kurczaka i domowym sosem s³odko - kwa¶nym ¶wie¿o wyci¶niêty sok jab³kowy Podwieczorek: miseczka nerkowców; pikantne nachosy z domowym guacamole; nutridrink o smaku waniliowym Kolacja: sa³atka z warzyw, tuñczyka wsw, zió³ i oliwy z oliwek; kromka ¿ytniego z mas³em; skrzypokrzywa z ³y¿eczk± miodu Po: w³a¶nie wpadaj± lody waniliowo - adwokatowe z kawa³kami czekolady ^^ + 2l wody Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-06-21 o 19:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 621
|
Cytat:
![]() ![]() a co do nabia³u to nie no raczej nie zauwa¿y³am ¿adnych negatywnych skutków, zawsze tyle jad³am, a w³a¶ciwie to kiedy¶ nawet wiêcej.. potrafi³am wypiæ ze 2litry mleka na dzieñ, do tego pe³no serków, jogurtów itd ![]() ![]() ale mog± byæ tego jakie¶ powa¿niejsze skutki uboczne? bo je¶li tak, to oczywi¶cie mogê zmniejszyæ, tylko nie wiedzia³abym za bardzo czym ten nabia³ zast±piæ ![]()
nie marnuj swego czasu, inaczej czas zmarnuje ciebie... Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy Czas edycji: 2011-06-21 o 19:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Zakorzenienie
|
dziekuje za ocene. Kolacja zawsze mala, bo nie lubie sie najadac na noc. Z zasady jem malo wieczorem i nic zaraz po wstaniu, wyjatkiem sa wypasione piatkowe obiady wieczorem.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4546 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 906
|
Z ciekawo¶ci wkleje swoje dzisiejsze R
![]() I miseczka czere¶ni, 2 ³y¿ki otr±b pszennych, 3 ³ychy musli + polane jogurtem naturalnym 0%t³ II 2 kromki ciemnego chleba s³onecznikowego z serkiem ¶niadaniowym, sa³at±, szynk± ( filet z kurczaka) III omlet ze szpinakiem w sosie czosnkowym(jogurt nat,czosnek) - sma¿ony bez t³uszczu IV brzoskwinia i banan V 3 ³y¿ki serka wiejskiego + garstka poziomek+ gar¶æ czere¶ni i 2 ³y¿eczki miodu PROSZÊ O OCENÊ
#4547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Rozeznanie
|
eh no nikt nie ocenil mojego wcozrajszego to moze dzisiaj? £adnie prosze, bo mi wydaje sie ze jest ok
![]() edit: Sorki sorki zapomnialam dodac ze oczywiscie P ![]() I grahamka na ciep³o - pó³ z fet± i wêdlin±, pó³ z ¿ó³tym serem + ogórek + jogurt pitny 400g z wsypanymi 2 ³yzkami owsianych i suszonymi owocami II duza porcja lodów w pucharku z owocami i mleczkiem kokosowym + twaróg z malinami III naprawdê porz±dna porcja zapiekanki z makaronu, miêsa, pomidora, groszku, kukurydzy, sosu pomidorowego i ¿óltego sera po: pare ciasteczek homemade ![]() IV ry¿ br±zowy z malinami i wytrawna muffinka V rogal - pó³ z mas³em orzechowym [2 ³yzkami bo uwielbiam, wiec zeby nie bylo ze ma³o ![]() ? ![]() Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2011-06-21 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozesz zastapic nabial troche soja a troche straczkowymi, jesli ci sie chce bawic. ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Milka to jest u, p, czy r?
![]() ![]() |
![]() |
#4550 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 49
|
U
![]() sn:serek wiejski z dzemem, suszona zurawin± i otrebami. duzy kawalek biszkoptu z galaretka i owocami,kawa z mlekiem o:talerz ravioli z wolowina,woda p:miseczka czeresni,kawa z mlekiem k: 2 grube nalesniki z duza iloscia slodzonego twarogu z rodzynkami,herbata czarna |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A Twój jad³ospis idealny. ![]() ![]() I te Twoje cudowne sa³atki... Mniam. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4555 |
Wtajemniczenie
|
to mo¿e tak:
u/p 1.dwa pe³noziarniste podwójne tosty z mas³em i ¿ó³tym serem + pomidor, kawa z mlekiem 2.truskawki z orzechowym jogurtem ¶mietankowym 3.penne razowe zasma¿one ze s³onin± z sosem groszkowo marchewkowym zaci±gniêtym mlekiem i m±k± ziemniaczan±, kawa z mlekiem 4. cappuchino + koktajl brzoskwiniowo truskawkowy usztywniony ¿elatyn± 5.miska bobu z mase³kiem 6. sa³atka z bobu i fety (sa³ata, bób, feta, korniszony, majo, czosnek, sok z cytryny), koper w³oski 7. fistachy ![]() a jutro na ¶niadanie sobie wymy¶li³am wie¶niaka z miodem, bobem i orzechami laskowymi ![]()
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Ciê ¿ycie! |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 12
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 459
|
U/P:
I. 4 ³y¿ki muesli na szklance mleka 3,2%, kromka orkiszowca z mas³em, trójk±tem serka topionego hochland, sa³at± i ogórkiem kawa II. dro¿d¿ówka, jogurt pitny 375g III. 3 chochleki flaków na rosole, kromka chleba z mas³em IV. kromka orkiszowca z mas³em, ¿ó³tym serem i pomidorem, plaster twarogu ze ¶mietan±, koperkiem i bazyli±, jajko na miêkko V. fili¿anka klusek lanych na mleku produkcji brata ![]() szklanka soku multiwitaminowego mo¿e byæ?
#4559 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 881
|
Cytat:
Wed³ug mnie nutridrinki smakowa³y jak myd³o. Do prze¿ycia by³ jedynie ten waniliowy i czekoladowy. Po tropikalnym na przyk³ad mia³am cofkê... ![]() Edytowane przez agniusia17 Czas edycji: 2011-06-21 o 20:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 49
|
fuujjj tez kiedys pilam nutridrinki i jak dla mnie niedobre. ale kazdy ma swoj gust
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.