|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c
dziewczyny, jak się robi francuski manicure?
najpierw te białe paski a potem jasnoróżowy lakier, czy odwrotnie? |
|
|
|
#4532 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c
Proszę o radę,co robić w tej sytuacji.
Zanim powiem co i jak zaznaczę,że zamierzam wybrać się w piątek do dziekanatu,żeby zasięgnąć informacji,ale póki co chciałabym waszej rady. Jestem studentką 1szego roku. Zamierzam zrezygnować z tego kierunku i podjąć się innego. Dwa tygodnie temu przeprowadziłam się z całą rodziną z mieszkania we Wrocławiu do domu na wsi w okolicach miasta. Z mieszkania wymeldowaliśmy się jakiś czas temu,ponieważ na nasze miejsce wprowadzili się już kupcy. Przy wymeldowaniu dostałam karteczkę,że dopóki nie wyrobię nowego dowodu na nowy adres,ten stary będzie ważny do 18 sierpnia.No i sprawa ma się tak-na razie jesteśmy zawieszeni w próżni,nie mamy meldunku na nowym miejscu zamieszkania,ponieważ poprzednia właścicielka domu jeszcze nie wywiązała się z załatwienia wszystkich papierów i brakuje jakiegoś aktu notarialnego(czy czegoś w tym stylu,przepraszam,nie znam się na tym),który potrzebny jest do tego,byśmy mogli się zameldować. Nie wiadomo ile to jeszcze potrwa,możemy czekać nawet do 3 miesięcy. Nie pytajcie czemu ta kobieta wcześniej tego nie załatwiła,ja sama nie wiem ![]() No i problem polega na tym,że przy rekrutacji potrzebny jest adres zameldowania i dane dowodu osobistego,numer i seria. Rekrutacja kończy się 1 lipca. Do tego czasu raczej nic nie ruszy. Myślicie,że mogłabym jeszcze użyć starych danych,a później,w przypadku dostania się na te studia,przy składaniu papierów podac już nowe dane i wytłumaczyć,że to przez przeprowadzkę? Nie wiem,co mam robić. Najgorsze jest to,że sama nie mam wpływu na to,żeby jakoś to wszystko przyśpieszyć.
|
|
|
|
#4533 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4534 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4536 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam od dwóch dni problem i już sama nie wiem, co robić. Włączyłam normalnie komputer, nie było żadnych komunikatów o jakichkolwiek błędach, ale zmieniła mi się rozdzielczość. Wszystko jest ogromne, oprócz tego, grafika jest straszna, czuję się jak użytkownik komputera z przeszłości.
I co najgorsze próbowałam już wszystkiego i w panelu sterowania i we właściwościach, nawet jak coś zmieniam, jeśli chodzi o rozmiar, to ekran po prostu nie reaguje. Może macie jakiś pomysł?
|
|
|
|
#4537 |
|
Wtajemniczenie
|
czy można starać się o IOS, w przypadku studiów + studium ??
|
|
|
|
#4538 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam podobny problem z włosami zawsze rozczesuję je grzebieniem, zaczynając od końcówek ![]() podczas mycia staram się nie plątać włosów, a po spłukaniu szamponu zawsze nakładam odżywkę podobnie jak Ty dzielę włosy na dwie części i jakoś idzie
|
|
|
#4540 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny poszukuje stron dwoch typow
Serwisu z informacjami, atykulami, jak wolnemedia.net oraz strony z ciekawostkami, nowymi informacjami na temat nauki, biologii, technologii itp., typu kopalniawiedzy.pl Jesli znacie cos podobnego i naprawde fajnego, interesujacego to prosze o linki
|
|
#4541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4542 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4543 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie może jakiego kodu należy użyć żeby powklejać dużo,darmowych zdjęć na allegro?Jak już mam link do tego zdjęcia np z imageshack?
|
#4544 |
|
Wtajemniczenie
|
nie jestem pewna ale jak już masz kod z imageshack to go tylko wklejasz no chyba ze chodzi Ci o to aby zdjęcie było pod zdjęciem czyli <center> kod </center>
|
|
|
|
#4545 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do pierwszej części zaznaczonego postu: * po pierwsze to nie wysyłka poleconym priorytetowym, tylko ekonomicznym (zwykłym za 1,55 + dodatkowe opłaty odnośnie wagi a nie za 3,75!) najpierw dokładnie przeczytaj mój pierwszy post odnośnie tej sprawy gdyby to był polecony priorytet, to by dla mnie ta cena odpowiednia była.* koperta za 4 zł? no proszę Cię ja najdroższą jaką kupiłam, żeby zapakować spodnie (2 pary!) zapłaciłam 3 zł, a do tego co kupiłam wystarczy za 1,20 (bąbelkowa oczywiście)a co jeśli przesyłka zaginie? w tym wypadku poczta nie odpowiada. ja pytałam tylko o to, czy ta cena jest właściwa, ale widzę, że to niektóre z Was mają pretensję do mnie, że się czepiam takich rzeczy. A wiem, że z tą ceną mam rację, bo jak pisałam sama na all sprzedaję i na cenach wysyłek i kopert się znam. Kupiłam to co chciałam, zaakceptowałam to co napisała i już. Was tylko pytam o zdanie. ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
Uploaded with <a rel="nofollow" target='_blank' href='http://imageshack.us'>ImageShack .us</a> (to można z aukcji usunąć )
Edytowane przez enamour Czas edycji: 2011-06-23 o 17:08 |
||
|
|
|
#4547 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
powinnam teraz dać radę
|
|
#4548 | |
|
.
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4549 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
Mam wlosy prawie do lopatek, naturalnie proste (podobno przy lokach / falach nie powinno sie tej szczotki stosowac, bo ona troche prostuje wlosy) i sredniej grubosci. Jestem absolutnie zachwycona i nie wrocilabym bo innych szczotek / grzebieni. Aha, tylko ze ja czesze wlosy na sucho, nie wiem jak szczotka by sie spisala na mokrych. A tak poza tym, to tez slyszalam pozytywne recenzje tangle teezer, ale sama nie stosowalam, to nie wiem ale moze spróbuj, Szpiegu
|
|
#4550 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny proszę o pomoc,bo naprawdę nie wiem o co w tym wszystkim chodzi..
![]() Proszę,pomóżcie mi bo nie mogę się połapać z tymi wstępnymi deklaracjami na studia (tymi elektronicznymi...) ![]() Chciałam złożyć wstępną deklarację (tą elektroniczną) na UMK w Toruniu ,że chcę tam studiować,ale tam muszę podać wyniki jakie otrzymałam z matury. No więc teraz nie mogę się zarejestrować,bo nie mam tych wyników... I tak się zastanawiam,czy ja w ogóle wypełniam to,co należy wypełnić? To jest ta wstępna deklaracja/rejestracja? Wszyscy mówią,że o uczelniach już trzeba myśleć teraz, trzeba wybierać szkołę,ale ja nie wiem co i jak.. Błagaaaam,jestem w ciężkiej depresji!!!! ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- O! Tu nawet jest napisane,ale na UKW "Wszystko o rekrutacji" Po ogłoszeniu wyników kandydat ze statusem: wstępna kwalifikacja powinien złożyć dokumenty, które należy dostarczyć w białej, wiązanej teczce opisanej imieniem, nazwiskiem oraz dopiskiem o wybranym kierunku i typie studiów. Wymagane dokumenty: Studia pierwszego stopnia i jednolite magisterskie
Filologia germańska-Wir beginnen ... Edytowane przez wyszukiwarka Czas edycji: 2011-06-23 o 18:16 |
|
|
|
#4551 | |
|
Pani Buka
|
Cytat:
|
|
#4552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem jednak, że dla wielu ta szczotka jest wybawieniem
|
|
|
#4553 |
|
Zadomowienie
|
O Dziękuję ci Kasiencja za odpowiedź
![]() Bo ja coś tam zaczęłam wypełniać .. Wypełniłam takie coś; Parametry Typ matury: nowa matura stara matura międzynarodowa matura zagraniczna matura Rok matury: 2011
|
#4554 |
|
Konto usunięte
|
Są tu dziewczyny specjalizujące się w czarach kociołkowych?
Niech któraś odprawi czary, bym jutro zdała egzamin! (mój pierwszy ustny )
|
|
|
|
#4555 |
|
Zadomowienie
|
I jeszcze mam taką "ankietę" do wypełnienia:
Dane osobowe *imię / drugie imię *nazwisko *data urodzenia *miejsce urodzenia miasto *imiona rodziców imię ojca imię matki *obywatelstwo Dokumenty numer PESEL (tylko do odczytu) *dowód osobisty (seria i numer) Dane adresowe Adres stałego zameldowania Adres do korespondencji *miejscowość *kod pocztowy ulica / *numer domu / nr mieszkania miasto wieś miejscowość kod pocztowy ulica / numer domu / nr mieszkania Podstawowe źródło utrzymania rodziny kandydata (aby wybrać więcej niż jedną opcję, należy nacisnąć klawisz CTRL, a następnie trzymając ten klawisz, zaznaczać kolejne źródła utrzymania): Miejsce i data wypełnienia ankiety osobowej *miejscowość , *dnia (dd-mm-rrrr) Załączniki do podania świadectwo dojrzałości oryginał odpis wydany przez szkołę lub OKE fotografie (3 - studia niestacjonarne, 4 - studia stacjonarne) zgodnie z wymaganiami stosowanymi przy wydawaniu dowodu osobistego 3 , 4 dokument tożsamości (poświadczona kserokopia dowodu osobistego / inny dokument potwierdzający tożsamość kandydata) deklarację o podjęciu studiów deklarację nauki języka obcego dowód opłaty rekrutacyjnej inne załączniki Oświadczam, że zostałem/łam poinformowany/a przez Uniwersytet Kazimierza Wielkiego o celach przetwarzania moich danych osobowych oraz o przysługujących mi, wynikających z ustawy o Ochronie Danych Osobowych, prawach.
Filologia germańska-Wir beginnen ... Edytowane przez wyszukiwarka Czas edycji: 2011-06-23 o 18:27 |
|
|
|
#4556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo ja mam jasne zdanie: nigdy nie kupiłabym na takiej aukcji. mam duże nie dla przesyłek nierejestrowanych, nie dla cen, które mi nie pasują, nie dla sprzedawców, którzy nie są dla mnie wiarygodni. Tobie pasuje - kupujesz, tyle i zdanie innych niby co zmienia? nic, zwłaszcza że już licytujesz czy wygrałaś aukcję.
Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. / Andrzej Sapkowski |
|
|
|
|
#4557 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wymeldowana JUŻ jestem. Nowi lokatorzy prawdopodobnie już się zameldowali. Mam kartkę,że zostałam wymeldowana 18 maja i że mój dowód straci ważność 18 sierpnia,chyba,że wcześniej uda mi się już wyrobić dowód na nowe dane. Czyli mogę w rekrutacji użyć starych danych bez konsekwencji,że odrzucą moje podanie? czuję się jak kretynka
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
po to, by dowiedzieć się czy takie zawyżanie cen przesyłki jest zgodne z regulaminem allegro
Edytowane przez enamour Czas edycji: 2011-06-23 o 19:04 |
|
|
|
#4559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4560 | |
|
.
|
Cytat:
przeciez do usranej smierci by to robili podczas jednej rekrutacji. nawet jak sie dostaniesz na studia to nie bedziesz musiala zmieniac adresu zameldowania.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.

) mi farbują siedzonko od roweru?I jak się tego 'ustrzec'? 

I co najgorsze próbowałam już wszystkiego i w panelu sterowania i we właściwościach, nawet jak coś zmieniam, jeśli chodzi o rozmiar, to ekran po prostu nie reaguje. Może macie jakiś pomysł?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
To nie wiem, na jakiej poczcie. Często kupuję koperty, kupowałam i na różnych pocztach, i w różnych papierniczych, i najwięcej płaciłam ok. 2zł (może 2 z groszami), ale to była gigantyczna koperta bąbelkowa, dużo większa niż format A4.
ale moze spróbuj, Szpiegu 

)