Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać cz.IX - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-23, 14:30   #4531
201605011933
Konto usunięte

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

dziewczyny, jak się robi francuski manicure?
najpierw te białe paski a potem jasnoróżowy lakier, czy odwrotnie?
201605011933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 14:30   #4532
masterpiece
Rozeznanie

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

Proszę o radę,co robić w tej sytuacji.
Zanim powiem co i jak zaznaczę,że zamierzam wybrać się w piątek do dziekanatu,żeby zasięgnąć informacji,ale póki co chciałabym waszej rady.
Jestem studentką 1szego roku. Zamierzam zrezygnować z tego kierunku i podjąć się innego. Dwa tygodnie temu przeprowadziłam się z całą rodziną z mieszkania we Wrocławiu do domu na wsi w okolicach miasta. Z mieszkania wymeldowaliśmy się jakiś czas temu,ponieważ na nasze miejsce wprowadzili się już kupcy. Przy wymeldowaniu dostałam karteczkę,że dopóki nie wyrobię nowego dowodu na nowy adres,ten stary będzie ważny do 18 sierpnia.No i sprawa ma się tak-na razie jesteśmy zawieszeni w próżni,nie mamy meldunku na nowym miejscu zamieszkania,ponieważ poprzednia właścicielka domu jeszcze nie wywiązała się z załatwienia wszystkich papierów i brakuje jakiegoś aktu notarialnego(czy czegoś w tym stylu,przepraszam,nie znam się na tym),który potrzebny jest do tego,byśmy mogli się zameldować. Nie wiadomo ile to jeszcze potrwa,możemy czekać nawet do 3 miesięcy. Nie pytajcie czemu ta kobieta wcześniej tego nie załatwiła,ja sama nie wiem
No i problem polega na tym,że przy rekrutacji potrzebny jest adres zameldowania i dane dowodu osobistego,numer i seria. Rekrutacja kończy się 1 lipca. Do tego czasu raczej nic nie ruszy. Myślicie,że mogłabym jeszcze użyć starych danych,a później,w przypadku dostania się na te studia,przy składaniu papierów podac już nowe dane i wytłumaczyć,że to przez przeprowadzkę? Nie wiem,co mam robić. Najgorsze jest to,że sama nie mam wpływu na to,żeby jakoś to wszystko przyśpieszyć.
masterpiece jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 14:32   #4533
cynamonowe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
A i tak sie nie dowiedzialam czy naturalne wlosie moze byc...
Mam dość cienkie włosy i szczotki z naturalnego włosia czesały mnie średnio, nie wspominając o strasznym puszeniu potem :/ :\.
cynamonowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 14:43   #4534
Maylina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _kocimietka Pokaż wiadomość
dziewczyny, jak się robi francuski manicure?
najpierw te białe paski a potem jasnoróżowy lakier, czy odwrotnie?
Najpierw paseczki,później lakier

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Maylina Pokaż wiadomość
Dlaczego dżinsy() mi farbują siedzonko od roweru?I jak się tego 'ustrzec'?
Maylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 14:56   #4535
Stromanthe
Zadomowienie

GG do Stromanthe

Cytat:
Napisane przez cynamonowe Pokaż wiadomość
Mam dość cienkie włosy i szczotki z naturalnego włosia czesały mnie średnio, nie wspominając o strasznym puszeniu potem :/ :\.
A mnie naturalne włosie na cienkich i długich włosach (do łopatek) służyło, tylko trzeba było później je przejechać ręką, bo się elektryzowały. Wniosek- nie sprawdzisz to się nie dowiesz
Stromanthe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 15:46   #4536
pannaleksandra
Wtajemniczenie

Mam od dwóch dni problem i już sama nie wiem, co robić. Włączyłam normalnie komputer, nie było żadnych komunikatów o jakichkolwiek błędach, ale zmieniła mi się rozdzielczość. Wszystko jest ogromne, oprócz tego, grafika jest straszna, czuję się jak użytkownik komputera z przeszłości. I co najgorsze próbowałam już wszystkiego i w panelu sterowania i we właściwościach, nawet jak coś zmieniam, jeśli chodzi o rozmiar, to ekran po prostu nie reaguje. Może macie jakiś pomysł?
pannaleksandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 15:58   #4537
wybujana
Wtajemniczenie

czy można starać się o IOS, w przypadku studiów + studium ??

http://www.youtube.com/watch?v=R9xUQwdVKhQ
wybujana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 15:59   #4538
201605011933
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Maylina Pokaż wiadomość
Najpierw paseczki,później lakier
dziękuję
ale się namęczyłam z prawą ręką

mam jeszcze pytanie: czy katalogi Avonu wychodzą w jakiejś określonej kolejności, np. wszystkie 7. dnia danego miesiąca, albo w pierwszy czwartek ?
201605011933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 16:02   #4539
malina333
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Placza sie bo sa cienkie, geste, i dlugie, a poza tym uzywam szamponu ktory placze wlosy.

Kopnieta, dobra, okej, zastosuje spray, ale przeciez napisalam ze rozczesze z jednej strony, pozniej z drugiej, pozniej wypadaloby je razem, co nie?
A JA NIE DAM RADY sie wygiac tak zeby sobie po plecach rozczesac koncowki, musze je przerzucic na przod a jak je rozczesze wtedy, i przerzuce na plecy juz sie poplacza

Naprawde, nie mam zamiaru pakowac na wlosy, ktore sa ladne i zdrowe (to ze cienkie oznacza ze sa normalne, a nie grube jak mojego TZta) odzywek ktore owszem ulatwia rozczesanie, ale do wieczora sie przetluszcza
Wystarczy mi wytrzymala szczotka do szczescia, dalej bede sobie juz radzic.

Wlosow nie rozjasniam, koncowki przycinam...
może wypróbuj Tangle Teezer?
ja mam podobny problem z włosami
zawsze rozczesuję je grzebieniem, zaczynając od końcówek
podczas mycia staram się nie plątać włosów, a po spłukaniu szamponu zawsze nakładam odżywkę
podobnie jak Ty dzielę włosy na dwie części i jakoś idzie

Rośnijcie
malina333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 16:17   #4540
Madzik08
Zadomowienie

Dziewczyny poszukuje stron dwoch typow
Serwisu z informacjami, atykulami, jak wolnemedia.net
oraz strony z ciekawostkami, nowymi informacjami na temat nauki, biologii, technologii itp., typu kopalniawiedzy.pl
Jesli znacie cos podobnego i naprawde fajnego, interesujacego to prosze o linki
Madzik08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 16:26   #4541
sensualangel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
4zł koperta? To nie wiem, na jakiej poczcie. Często kupuję koperty, kupowałam i na różnych pocztach, i w różnych papierniczych, i najwięcej płaciłam ok. 2zł (może 2 z groszami), ale to była gigantyczna koperta bąbelkowa, dużo większa niż format A4.
co do koperty to ja też płaciłam 2 zł z groszami nie wiem skąd ta cena 4 zł? chyba jakaś hiper giga koperta z nitro aby szybko doszła
sensualangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 16:29   #4542
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez Madzik08 Pokaż wiadomość
Dziewczyny poszukuje stron dwoch typow
Serwisu z informacjami, atykulami, jak wolnemedia.net
oraz strony z ciekawostkami, nowymi informacjami na temat nauki, biologii, technologii itp., typu kopalniawiedzy.pl
Jesli znacie cos podobnego i naprawde fajnego, interesujacego to prosze o linki
Może focus? http://www.focus.pl/
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 16:30   #4543
zaluzja55
Rozeznanie

Wiecie może jakiego kodu należy użyć żeby powklejać dużo,darmowych zdjęć na allegro?Jak już mam link do tego zdjęcia np z imageshack?
Stary 2011-06-23, 16:37   #4544
sensualangel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zaluzja55 Pokaż wiadomość
Wiecie może jakiego kodu należy użyć żeby powklejać dużo,darmowych zdjęć na allegro?Jak już mam link do tego zdjęcia np z imageshack?
nie jestem pewna ale jak już masz kod z imageshack to go tylko wklejasz no chyba ze chodzi Ci o to aby zdjęcie było pod zdjęciem czyli <center> kod </center>
sensualangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 16:39   #4545
Madzik08
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Super. Dziekuje
Madzik08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 17:15   #4546
enamour
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka_sobie_jedna Pokaż wiadomość
A do tego - list polecony priorytet - licz około 5 zł. Koperta bąbelkowa jeśli kupowana na Poczcie - 4 zł (nie każdy kupuje koperty hurtowo) Dojazd - zostałaby złotówka. Wychodzi 10 zł..

Mnie kiedys przycięła dziewczyna na przesyłce paczką pocztową za 15 zł. Zobaczyłam koszt przesyłki - ok, sama wysyłka paczką 10 zł, opakowanie, dojazd - w sumie, niech jej będzie te 15 zł. Okazało się że wysłała listem za 5 zł.. A reszta do kieszeni..
Już raz ktoś "na mnie zarobił" kupiłam okulary opia, za bodajże 15 zł, plus wysyłka 8 (polecony priorytet) co dostałam? okulary w skrzynce na listy w kopercie malutkiej, tak tej do pocztówek! całość wypełniona papierami a w tym moje okulary, do tego cena na znaczku 1,55 i ani grosza więcej.

co do pierwszej części zaznaczonego postu:

* po pierwsze to nie wysyłka poleconym priorytetowym, tylko ekonomicznym (zwykłym za 1,55 + dodatkowe opłaty odnośnie wagi a nie za 3,75!) najpierw dokładnie przeczytaj mój pierwszy post odnośnie tej sprawy gdyby to był polecony priorytet, to by dla mnie ta cena odpowiednia była.
* koperta za 4 zł? no proszę Cię ja najdroższą jaką kupiłam, żeby zapakować spodnie (2 pary!) zapłaciłam 3 zł, a do tego co kupiłam wystarczy za 1,20 (bąbelkowa oczywiście)

a co jeśli przesyłka zaginie? w tym wypadku poczta nie odpowiada.

ja pytałam tylko o to, czy ta cena jest właściwa, ale widzę, że to niektóre z Was mają pretensję do mnie, że się czepiam takich rzeczy. A wiem, że z tą ceną mam rację, bo jak pisałam sama na all sprzedaję i na cenach wysyłek i kopert się znam.
Kupiłam to co chciałam, zaakceptowałam to co napisała i już. Was tylko pytam o zdanie.

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Napisane przez zaluzja55 Pokaż wiadomość
to jest 6 rameczka pod zdjęciem "Kod HTML" <a rel="nofollow" target='_blank' title='ImageShack - Image And Video Hosting' href='................... ..........</a>
Uploaded with <a rel="nofollow" target='_blank' href='http://imageshack.us'>ImageShack .us</a> (to można z aukcji usunąć )

Edytowane przez enamour
Czas edycji: 2011-06-23 o 17:08
enamour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 17:26   #4547
zaluzja55
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sensualangel Pokaż wiadomość
nie jestem pewna ale jak już masz kod z imageshack to go tylko wklejasz no chyba ze chodzi Ci o to aby zdjęcie było pod zdjęciem czyli <center> kod </center>
Cytat:
Napisane przez enamour Pokaż wiadomość

to jest 6 rameczka pod zdjęciem "Kod HTML" <a rel="nofollow" target='_blank' title='ImageShack - Image And Video Hosting' href='................... ..........</a>
Uploaded with <a rel="nofollow" target='_blank' href='http://imageshack.us'>ImageShack .us</a> (to można z aukcji usunąć )
Dziękuję powinnam teraz dać radę
Stary 2011-06-23, 17:27   #4548
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez masterpiece Pokaż wiadomość
Proszę o radę,co robić w tej sytuacji.
Zanim powiem co i jak zaznaczę,że zamierzam wybrać się w piątek do dziekanatu,żeby zasięgnąć informacji,ale póki co chciałabym waszej rady.
Jestem studentką 1szego roku. Zamierzam zrezygnować z tego kierunku i podjąć się innego. Dwa tygodnie temu przeprowadziłam się z całą rodziną z mieszkania we Wrocławiu do domu na wsi w okolicach miasta. Z mieszkania wymeldowaliśmy się jakiś czas temu,ponieważ na nasze miejsce wprowadzili się już kupcy. Przy wymeldowaniu dostałam karteczkę,że dopóki nie wyrobię nowego dowodu na nowy adres,ten stary będzie ważny do 18 sierpnia.No i sprawa ma się tak-na razie jesteśmy zawieszeni w próżni,nie mamy meldunku na nowym miejscu zamieszkania,ponieważ poprzednia właścicielka domu jeszcze nie wywiązała się z załatwienia wszystkich papierów i brakuje jakiegoś aktu notarialnego(czy czegoś w tym stylu,przepraszam,nie znam się na tym),który potrzebny jest do tego,byśmy mogli się zameldować. Nie wiadomo ile to jeszcze potrwa,możemy czekać nawet do 3 miesięcy. Nie pytajcie czemu ta kobieta wcześniej tego nie załatwiła,ja sama nie wiem
No i problem polega na tym,że przy rekrutacji potrzebny jest adres zameldowania i dane dowodu osobistego,numer i seria. Rekrutacja kończy się 1 lipca. Do tego czasu raczej nic nie ruszy. Myślicie,że mogłabym jeszcze użyć starych danych,a później,w przypadku dostania się na te studia,przy składaniu papierów podac już nowe dane i wytłumaczyć,że to przez przeprowadzkę? Nie wiem,co mam robić. Najgorsze jest to,że sama nie mam wpływu na to,żeby jakoś to wszystko przyśpieszyć.
no skoro masz meldunek do 18 sierpnia to chyba logiczne, ze na poczatku lipca mozesz spokojnie podawac ten adres?
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 17:45   #4549
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez cynamonowe Pokaż wiadomość
Ja uzywam szczotki z naturalnego wlosia juz ponad pol roku i jestem zadowolona.
Mam wlosy prawie do lopatek, naturalnie proste (podobno przy lokach / falach nie powinno sie tej szczotki stosowac, bo ona troche prostuje wlosy) i sredniej grubosci. Jestem absolutnie zachwycona i nie wrocilabym bo innych szczotek / grzebieni. Aha, tylko ze ja czesze wlosy na sucho, nie wiem jak szczotka by sie spisala na mokrych.

A tak poza tym, to tez slyszalam pozytywne recenzje tangle teezer, ale sama nie stosowalam, to nie wiem ale moze spróbuj, Szpiegu
Stary 2011-06-23, 18:13   #4550
wyszukiwarka
Zadomowienie

Dziewczyny proszę o pomoc,bo naprawdę nie wiem o co w tym wszystkim chodzi..
Proszę,pomóżcie mi bo nie mogę się połapać z tymi wstępnymi deklaracjami na studia (tymi elektronicznymi...)

Chciałam złożyć wstępną deklarację (tą elektroniczną) na UMK w Toruniu ,że chcę tam studiować,ale tam muszę podać wyniki jakie otrzymałam z matury. No więc teraz nie mogę się zarejestrować,bo nie mam tych wyników... I tak się zastanawiam,czy ja w ogóle wypełniam to,co należy wypełnić? To jest ta wstępna deklaracja/rejestracja? Wszyscy mówią,że o uczelniach już trzeba myśleć teraz, trzeba wybierać szkołę,ale ja nie wiem co i jak..
Błagaaaam,jestem w ciężkiej depresji!!!!

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

O! Tu nawet jest napisane,ale na UKW "Wszystko o rekrutacji"

Po ogłoszeniu wyników kandydat ze statusem: wstępna kwalifikacja powinien złożyć dokumenty, które należy dostarczyć w białej, wiązanej teczce opisanej imieniem, nazwiskiem oraz dopiskiem o wybranym kierunku i typie studiów. Wymagane dokumenty:
Studia pierwszego stopnia i jednolite magisterskie

1. deklaracja o podjęciu studiów,[
  2. deklaracja nauki języka obcego,
  3. podpisana ankieta osobowa, wydrukowana z konta kandydata,
  4. świadectwo dojrzałości (oryginał lub odpis)
Tu już wiem,o co chodzi,ale nie mam pojęcia co zrobić,żeby tam się wstępnie jakoś zarejestrować czy coś...

Edytowane przez wyszukiwarka
Czas edycji: 2011-06-23 o 18:16
wyszukiwarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 18:14   #4551
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez wyszukiwarka Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę o pomoc,bo naprawdę nie wiem o co w tym wszystkim chodzi..
Proszę,pomóżcie mi bo nie mogę się połapać z tymi wstępnymi deklaracjami na studia (tymi elektronicznymi...)

Chciałam złożyć wstępną deklarację (tą elektroniczną) na UMK w Toruniu ,że chcę tam studiować,ale tam muszę podać wyniki jakie otrzymałam z matury. No więc teraz nie mogę się zarejestrować,bo nie mam tych wyników... I tak się zastanawiam,czy ja w ogóle wypełniam to,co należy wypełnić? To jest ta wstępna deklaracja/rejestracja? Wszyscy mówią,że o uczelniach już trzeba myśleć teraz, trzeba wybierać szkołę,ale ja nie wiem co i jak..
Błagaaaam,jestem w ciężkiej depresji!!!!
nie pamiętam dokładnie jak to było, ale wydaje mi się, że ja sobie jakoś wcześniej pozaznaczałam interesujące mnie kierunki, natomiast cały formularz z wynikami matur wypełniłam tuż po 30 czerwca, wtedy też wpłacałam kasę na konto. kasę wpłacić możesz oczywiście wcześniej, ale przecież nie możesz wpisać wyników matur skoro jeszcze ich nie znasz

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 18:24   #4552
malina333
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
Ja uzywam szczotki z naturalnego wlosia juz ponad pol roku i jestem zadowolona.
Mam wlosy prawie do lopatek, naturalnie proste (podobno przy lokach / falach nie powinno sie tej szczotki stosowac, bo ona troche prostuje wlosy) i sredniej grubosci. Jestem absolutnie zachwycona i nie wrocilabym bo innych szczotek / grzebieni. Aha, tylko ze ja czesze wlosy na sucho, nie wiem jak szczotka by sie spisala na mokrych.

A tak poza tym, to tez slyszalam pozytywne recenzje tangle teezer, ale sama nie stosowalam, to nie wiem ale moze spróbuj, Szpiegu
ja mam TT ale częściej używam grzebienia
wiem jednak, że dla wielu ta szczotka jest wybawieniem

Rośnijcie
malina333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 18:24   #4553
wyszukiwarka
Zadomowienie

O Dziękuję ci Kasiencja za odpowiedź

Bo ja coś tam zaczęłam wypełniać ..
Wypełniłam takie coś;

Parametry

Typ matury: nowa matura stara matura międzynarodowa matura zagraniczna matura

Rok matury: 2011
Stary 2011-06-23, 18:25   #4554
201604200942
Konto usunięte

Są tu dziewczyny specjalizujące się w czarach kociołkowych?
Niech któraś odprawi czary, bym jutro zdała egzamin! (mój pierwszy ustny )
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 18:25   #4555
wyszukiwarka
Zadomowienie

I jeszcze mam taką "ankietę" do wypełnienia:

Dane osobowe

*imię / drugie imię
*nazwisko *data urodzenia
*miejsce urodzenia
miasto
*imiona rodziców
imię ojca
imię matki
*obywatelstwo
Dokumenty

numer PESEL (tylko do odczytu) *dowód osobisty (seria i numer) Dane adresowe
Adres stałego zameldowania Adres do korespondencji

*miejscowość

*kod pocztowy

ulica / *numer domu / nr mieszkania

miasto wieś

miejscowość
kod pocztowy
ulica / numer domu / nr mieszkania

Podstawowe źródło utrzymania rodziny kandydata (aby wybrać więcej niż jedną opcję, należy nacisnąć klawisz CTRL, a następnie trzymając ten klawisz, zaznaczać kolejne źródła utrzymania):

Miejsce i data wypełnienia ankiety osobowej

*miejscowość , *dnia (dd-mm-rrrr) Załączniki do podania

świadectwo dojrzałości
oryginał
odpis wydany przez szkołę lub OKE
fotografie
(3 - studia niestacjonarne, 4 - studia stacjonarne) zgodnie z wymaganiami stosowanymi przy wydawaniu dowodu osobistego
3 , 4

dokument tożsamości
(poświadczona kserokopia dowodu osobistego / inny dokument potwierdzający tożsamość kandydata) deklarację o podjęciu studiów deklarację nauki języka obcego dowód opłaty rekrutacyjnej
inne załączniki

Oświadczam, że zostałem/łam poinformowany/a przez Uniwersytet Kazimierza Wielkiego o celach przetwarzania moich danych osobowych oraz o przysługujących mi, wynikających z ustawy o Ochronie Danych Osobowych, prawach.

Edytowane przez wyszukiwarka
Czas edycji: 2011-06-23 o 18:27
wyszukiwarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 18:46   #4556
kapsw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez enamour Pokaż wiadomość
Już raz ktoś "na mnie zarobił" kupiłam okulary opia, za bodajże 15 zł, plus wysyłka 8 (polecony priorytet) co dostałam? okulary w skrzynce na listy w kopercie malutkiej, tak tej do pocztówek! całość wypełniona papierami a w tym moje okulary, do tego cena na znaczku 1,55 i ani grosza więcej.

co do pierwszej części zaznaczonego postu:

* po pierwsze to nie wysyłka poleconym priorytetowym, tylko ekonomicznym (zwykłym za 1,55 + dodatkowe opłaty odnośnie wagi a nie za 3,75!) najpierw dokładnie przeczytaj mój pierwszy post odnośnie tej sprawy gdyby to był polecony priorytet, to by dla mnie ta cena odpowiednia była.
* koperta za 4 zł? no proszę Cię ja najdroższą jaką kupiłam, żeby zapakować spodnie (2 pary!) zapłaciłam 3 zł, a do tego co kupiłam wystarczy za 1,20 (bąbelkowa oczywiście)

a co jeśli przesyłka zaginie? w tym wypadku poczta nie odpowiada.

ja pytałam tylko o to, czy ta cena jest właściwa, ale widzę, że to niektóre z Was mają pretensję do mnie, że się czepiam takich rzeczy. A wiem, że z tą ceną mam rację, bo jak pisałam sama na all sprzedaję i na cenach wysyłek i kopert się znam.
Kupiłam to co chciałam, zaakceptowałam to co napisała i już. Was tylko pytam o zdanie.
o zdanie? ale w zasadzie po co?
bo ja mam jasne zdanie: nigdy nie kupiłabym na takiej aukcji. mam duże nie dla przesyłek nierejestrowanych, nie dla cen, które mi nie pasują, nie dla sprzedawców, którzy nie są dla mnie wiarygodni. Tobie pasuje - kupujesz, tyle i zdanie innych niby co zmienia? nic, zwłaszcza że już licytujesz czy wygrałaś aukcję.
Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. / Andrzej Sapkowski
kapsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 18:51   #4557
masterpiece
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
no skoro masz meldunek do 18 sierpnia to chyba logiczne, ze na poczatku lipca mozesz spokojnie podawac ten adres?
Hmm,ja chyba naprawdę pracuję na ciężkich obrotach. Wymeldowana JUŻ jestem. Nowi lokatorzy prawdopodobnie już się zameldowali. Mam kartkę,że zostałam wymeldowana 18 maja i że mój dowód straci ważność 18 sierpnia,chyba,że wcześniej uda mi się już wyrobić dowód na nowe dane. Czyli mogę w rekrutacji użyć starych danych bez konsekwencji,że odrzucą moje podanie?

czuję się jak kretynka
masterpiece jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-23, 19:03   #4558
enamour
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapsw Pokaż wiadomość
o zdanie? ale w zasadzie po co?
po to, by dowiedzieć się czy takie zawyżanie cen przesyłki jest zgodne z regulaminem allegro

Edytowane przez enamour
Czas edycji: 2011-06-23 o 19:04
enamour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 19:53   #4559
~Veronique
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm,ja chyba naprawdę pracuję na ciężkich obrotach. Wymeldowana JUŻ jestem. Nowi lokatorzy prawdopodobnie już się zameldowali. Mam kartkę,że zostałam wymeldowana 18 maja i że mój dowód straci ważność 18 sierpnia,chyba,że wcześniej uda mi się już wyrobić dowód na nowe dane. Czyli mogę w rekrutacji użyć starych danych bez konsekwencji,że odrzucą moje podanie?

czuję się jak kretynka
może najlepiej zapytać kogoś od rekrutacji?? na pewno wiedzą co zrobić, bo sporo osób teraz nie ma w ogóle meldunku (w dowodzie nie mają adresu) być może wtedy podaje się miejsce zamieszkania, lub ostatnie miejsce zameldowania. Z tego co pamiętam to oprócz meldunku podaje się jeszcze adres do korespondencji - na pewno da się z tego jakoś wybrnąć

~Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 19:57   #4560
skazana_na_bluesa
.

Cytat:

czuję się jak kretynka
jasniej juz nie potrafie napisac, ze mozesz w rekrutacji podac ten stary adres zameldowania. jak moga odrzucic twoje podanie? zastanow sie, czy sprawdzaja ludziom adresy zameldowania przeciez do usranej smierci by to robili podczas jednej rekrutacji. nawet jak sie dostaniesz na studia to nie bedziesz musiala zmieniac adresu zameldowania.
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości